Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cazul Bobeica

Creat de alx, 17 Noiembrie 2011, 13:32:55

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

alx

Reproduc in continuare un articol aparut in 2008 in presa locala:


"Intalnire de gradul III pe Dealul Bobeica
Gazeta de Bistrita - Marti, 9 Septembrie 2008

Intr-un prim episod, "Gazeta de Bistrita" a descris aparitia si evolutia unui OZN (obiect zburator neidentificat) deasupra municipiului Bistrita, obiect care a fost semnalat si deasupra municipiului Baia-Mare, intr-un interval de cateva ore. Observatorul acestui eveniment, ziaristul si sciitorul Titus Zagrean, a fost dupa cativa ani, la sfarsitul anului 1979, martorul indirect al unei alte aparitii.

De aceasta data al unei adevarate "intalniri de gradul 3", care s-a petrecut pe Dealul Bobeica, din apropierea satului Chirales, comuna Lechinta.

Scrisoare din Chirales

In data de 17 noiembrie 1979, la redactia cotidianului "Ecoul" a fost primita o scrisoare trimisa de organizatia Pionerilor, de la Scoala Generala din Chirales, din comuna Lechinta si precedata de un telefon, care semnalau o importanta observatie OZN, cu fiinte umanoide. Titus Zagrean, ziarist la cotidianul mentionat, cunoscut ca expert in cercetarea unor asemenea observatii de tip OZN, a fost chemat de catre redactorul sef al ziarului, Vasile Ilovan, care i-a dat dispozitie sa se deplaseze in satul Chirales si sa investigheze semnalarea facuta. Acesta a ramas surprins de decizia redactorului sef, deoarece Vasile Ilovan era un fel de Toma Necredinciosu. Acesta nu lua in serios niciodata asemenea informatii si de multe ori a fost tinta glumelor vis-a-vis de pasiunea si preocuparea lui Titus Zagrean pentru cercetarea unor asemenea fenomene. Dupa trecerea a aproape 30 de ani, Zegrean isi aminteste, de parca intalnirea cu redactorul sef ar fi avut loc ieri, de o precizare expresa a acestuia: dupa terminarea investigatiei, sa-i prezinte un raport in trei exemplare. Ca sa preintampine o intrebare a lui Titus Zagrean in legatura cu aceasta cerere neobisnuita, Vasile Ilovan i-a precizat ca un exemplar este pentru ziarul "Ecoul", una este destinata celor de la Securitate, care s-ar fi interesat de eveniment, iar ultimul exemplar este pentru cei de la Comitetul Judetean de Partid, respectiv pentru primul secretar al judetului.

Declaratii similare

Dupa ce a studiat cu atentie scrisoarea trimisa de elevii din Chirales, Titus Zegrean a ramas uimit de continutul acesteia. In fata acestei adevarate provocari pe care intamplarea i-a scos-o in fata, Titus Zagrean a luat legatura cu profesorii Alexandru Hodoroga si Alexandru Magherusan, de la Casa Pionerilor si Soimilor Patriei Bistrita. S-a oprit la aceasta alegere, deoarece Alexandru Hodoroga avea specialitatea "stiinte naturale", iar al doilea, Alexandru Magherusan, era conducatorul cercului "foto-cineclub" de institutia amintita.
Ajungand la Chirales, cei trei au luat legatura cu profesorul Teodor Foslui, profesor de stiinte naturale la scoala generala din localitate, care era la curent cu intreaga taresenie.Acesta le-a indicat martorii prezenti la senzationalul eveniment: un grup de elevi, circa 25, de la scoala din localitate, un grup de fete care in acel moment se intorceau acasa la Chintelnic de la Sieu-Cristur si se aflau pe podul CFR de peste raul Sieu, precum si o femeie, care din curtea gospodariei aflata in imediata vecinatate a Dealului Bobeica. Asa cum reiese din raportul prezentat de catre Titus Zagrean redactorului sef, evenimentul a avut loc in seara zilei de 15 noiembrie 1979, aproximativ in jurul orelor 17.00. Fiind o frumoasa dupa-amiaza de toamna tarzie, un grup de copii, majoritatea din clasele a VII si a VIII, se jucau in locul numit "Cripta Grofului", aflat in apropierea Dealului Bobeica. La un moment dat, din directia nord-sud, inspre Dealul Bobeica, au observat un corp luminos cu diamentru de un metru si lungimea de circa 12 metri, de culoare alb-laptoasa. Acesta se deplasa cu o viteza destul de mare, fara sa produca nici un zgomot, spre sol. Martorii, independent unii fata de altii, au indicat ca in timp ce se afla in aer obiectul nu iradia lumina, ci era luminat din interior. Prima impresie a copiilor aflati la "Cripta Grofului" a fost ca obiectul necunoscut s-ar fi prabusit pe Dealul Bobeica, o inaltime acoperita de vegetatie uscata si pomi. Este de remarcat faptul ca evenimentul straniu a fost observat de copii de la o distanta de circa 300 m, in conditiile unei vizibilitati aproape perfecte. In momentul in care obiectul a disparut din raza lor vizuala, acestia au luat-o la fuga inspre Dealul Bobeica. La circa 100 de metri s-au oprit fascinati de ceea ce vedeau in fata ochilor. Aparent, din spatele dealului s-au ivit nu un obiect, ci doua de aceeasi marime, luminate din interior, Acestea, cu o viteza mica, au facut un tur al dealului, iar apoi au aterizat lin intre un prun si un nuc, in partea de vest, panta avand in locul aterizarii o inclinatie de 55-60 grade.

Au vazut si omuletii

Dupa aterizare, cele doua obiecte au incetat sa mai fie iluminate. La cativa metri de pamat, din interiorul fiecarui obiect au aparut niste scari pe care au coborat cate o faptura umanoida, avand o inaltime de circa 80 cm, imbracate in niste costume argintii. Dintr-un fel de casti pe care le aveau pe cap ieseau niste antene, ce efectuau o miscare de rotatie. Cele doua obiecte se sprijineau pe trei suporturi si, probabil din cauza inserarii, au devenit de culoare neagra.
Fapturile umanoide au inceput sa mestereasca ceva la baza celor doua obiecte. Copiii curiosi au prins curaj si s-au apropiat la cateva zeci de metri. Fapturile ciudate au observat acest lucru si fiecare a urcat in obiectul din care au iesit. Instantaneu cele doua obiecte s-au iluminat, s-au ridicat la circa 10 m de sol si la o distanta de 5 m unul fata de altul si fara nici un zgomot s-au indreptat inspre Sieu Cristur. Martora de care am amintit mai sus, Anica Campean, avea gospodaria la circa 80 de metri de Dealul Bobeica. Femeia era in curte si scotea apa din fantana. Aceasta declara lui Titus Zagrean si celor doi profesori veniti de la Bistrita ca a vazut deasupra dealului trei sau patru faclii de culoare rosie-portocalie. Initial a crezut ca niste pescari ar fi dat foc la vegetatia uscata de pe deal sau a fost o masina in trecere care a maturat cu farurile dealul. Abia dupa ce a intrat in casa chemata fiind de nepoata ei cea mica, femeia s-a gandit ca ceea ce a vazut pe Dealul Bobeica nu puteau fi flacari sau lumina unor faruri, deoarece acestea erau foarte mari, mai mari ca prunii de pe Bobeica, groase in partea de jos si subtiri in partea de sus, nu degajau niciun fel de caldura, nici fum, nu se auzea nici un fel de zgomot. Aproximativ in acelasi timp, pe podul de cale ferata care trece peste raul Sieu erau in trecere doua fete dintr-un sat vecin, Chintelnic. Daniela Martian si Mariana Martian, eleve in clasa a VIII-a, erau in drum spre casa. Se grabeau, deoarece se apropia inserarea si le era frica sa mearga pe intuneric. In momentul in care au ajuns pe pod au simtit un val de caldura neobisnuita. S-au mirat, mai ales ca pe langa apa vremea rece se simtea mai tare.

Concluzii

Profesorul Teodor Foslui i-a asigurat pe investigatori ca toti martorii cu care s-a stat de vorba nu sufera de boli nervoase sau de tulburari audio-vizuale. Cercetarea la fata locului, la locul aterizarii presupuselor obiecte neidentificate, a dus la gasirea unor urme imprimate in pamant de forma circulara, cu diametru de circa 8 cm si adancimea de 3-4 cm. S-a mai relevat existenta unui cerc cu diametru de 1 m, exact pe locul unde copii au observat aterizarea. A atras atentia ca in locul respectiv iarba era aplecata inspre baza dealului, de parca a fost suflata in acea directie de un jet de aer, iar culoarea acesteia era diferita de cea din jur. Parca era parlita. Cercetarea a mai scos la iveala un aspect - arsura ierbii nu parea facuta pe cale termica. Locul respectiv aducea cu o portiune pe care se presara sare pentru a nu mai creste iarba, avea o culoare ruginiu decolorata. Concluzia trasa atunci, la rece, a fost ca in portiunea respectiva clorofila parca a fost extrasa cu desavarsire din iarba si plante.
In timpul efectuarii cercetarilor de pe Dealul Bobeica, profesorul Alexandru Magherusan a luat diferite probe de sol. Titus Zagream povesteste ca in solul respectiv, profesorul de stiinte naturale din Bistrita a plantat apoi diferite seminte, care nu au incoltit. La ideea profesorului de stiinte naturale, Alexandru Magherusan, fiecarui copil i s-a dat o foaie alba de hartie si li s-a spus sa deseneze ceea ce au vazut pe Dealul Bobeica. Nu mica le-a fost surprinderea, cand au constatat ca toate desenele semanau foarte mult unele cu altele. Cu mici diferente, toate indicau doua obiecte asemanatoare, din care au coborat doua fapturi asemanatoare oamenilor.

Consemnari editoriale

Ulterior, in legatura cu evenimentul petrecut la Chirales, Titus Zagrean a primit aprobarea sa scrie un articol si in cotidianul "Ecoul". Mostre din probele de sol recoltate de pe Dealul Bobeica au fost trimise pentru analiza doctorului in chimie Adrian Patrutiu din Cluj-Napoca. Evenimentul a mai fost consemnat intr-un articol aparut in revista "RUFOR", specializata pe asemenea evenimente. De asemenea, a mai fost consemnat intr-o carte a lui Calin N.Turcu, aparuta la Editura Sincron, intitulata "Cazuri OZN in Romania, s-a intamplat maine".
Surprinzator, cel putin pentru Titus Zagrean, a fost faptul ca dupa predarea raportului redactorului sef Vasile Ilovan, nici cei de la securitate, nici cei de la partid nu l-au mai abordat in legatura cu acest caz. Intreaga intamplare a fost ingropata intr-o adevarata tacere, iar Titus Zagrean este sigur ca investigatia lui, una din cele mai importante observatii OZN efectuate vreodata pe teritoriul Romaniei, zace prin vreo arhiva uitata a Securitatii si PCR.

ZAHARIA COTOC"

sursa   http://infoportal.rtv.net/articol~din-actualitate~info-639778~intalnire-de-gradul-iii-pe-dealul-bobeica.html
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Nicipreaprea

Interesant, dar marturii directe sunt ? Fotografii avem ?
Daca in '79 copii aceia erau pionieri, astazi ar trebui sa fie pe undeva la 40-50 ani. Tinand cont si de faptul ca o astfel de experienta te marcheaza pt tot restul vietii, e foarte probabil ca acei copii sa fie useri RUFON, unicul forum de profil din Romania. Deci, unde sunt acei martori ?
Nu pot sa-mi formez o parere numai dintr-o stire de ziar, sau o carte. Tin minte ca si F.Gheorghita prezenta tot felul de cazuri in cartile lui, in epoca post-internet. Era o stire cum ca nu stiu ce radio-telescop astronomic de la cehi sau polonezi a captat un mesaj vizual, o scriere de provenienta extraterestra. Era si poza in carte. Si cam atat. Cautand pe internet insa, nu se gaseste nici o referinta despre asta.
Sunt receptiv la subiectele de genul asta, le consider posibile, dar nu pot sa ignor foamea de celebritate sau de bani a unor asazisi experti ufo de-a lungul vremii.

Sa-i asteptam pe martorii aceia sa ne povesteasca cum a fost ...  :martiansmile:
________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."

alx

#2
Citat din: Nicipreaprea din  17 Noiembrie 2011, 14:01:56
Interesant, dar marturii directe sunt ? Fotografii avem ?
Daca in '79 copii aceia erau pionieri, astazi ar trebui sa fie pe undeva la 40-50 ani. Tinand cont si de faptul ca o astfel de experienta te marcheaza pt tot restul vietii, e foarte probabil ca acei copii sa fie useri RUFON, unicul forum de profil din Romania. Deci, unde sunt acei martori ?

Sa-i asteptam pe martorii aceia sa ne povesteasca cum a fost ...  :martiansmile:

Doar o vorba sa-ti mai spun: PICA PARĂ MĂLĂIAȚĂ ÎN GURA LU NĂTĂFLEAȚĂ!     sau cu alte cuvinte:"înmuieți îs posmagii?"
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Nicipreaprea

Citat din: alx din  18 Noiembrie 2011, 11:01:16
Doar o vorba sa-ti mai spun: PICA PARĂ MĂLĂIAȚĂ ÎN GURA LU NĂTĂFLEAȚĂ!     sau cu alte cuvinte:"înmuieți îs posmagii?"

Sincer sa-ti spun, nu am asteptari prea mari in subiectul asta. La o superficiala cautare a numelor invocate in articol, "descoperim" ca X a mai avut intalniri cu obiecte UFO deci e un fel de expert, un doctor "Y" se ocupa de parapsihologie, ar putea fi unul dintre subiectii articolului, dar pare mai tanar in poze, etc et etc ...  :fullmoon:

Nu ma tenteaza posmagii, tintesc un cozonac.  :lol:
________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."

alx

Citat din: Nicipreaprea din  18 Noiembrie 2011, 11:15:15
Sincer sa-ti spun, nu am asteptari prea mari in subiectul asta. La o superficiala cautare a numelor invocate in articol, "descoperim" ca X a mai avut intalniri cu obiecte UFO deci e un fel de expert, un doctor "Y" se ocupa de parapsihologie, ar putea fi unul dintre subiectii articolului, dar pare mai tanar in poze, etc et etc ...  :fullmoon:

Daca ai fi citit posturi mai vechi de ale mele,ai fi stiut cu exctitate ce sa faci ca sa nu comiti greseala de a posta mesajul citat de mine...din pacate,"boala" unora este superficialitatea...
Ca sa fiu on-topic,te intreb: e cool sa fii investigator OZN din fotoliu,la caldurica,cu nasu in monitor? Pt ca tu asta esti:un  chitibusar care habar nu are cam cum ar trebui sa reactioneze un investigator OZN la citirea unui astfel de articol...auzi la el,cautare superficiala...pe goagal,banuiesc...
Ce stii tu personal de oamenii aia? NIMIC,NADA ZERO! De ce: pt ca esti dupa tastaura,nu pe sosea deja,in drum spre comuna aia.De asta.Sa nu mai vorbesc ca scrii tampenii...eu am ocazia sa cunosc pe unul din profesorii implicati in "ancheta" aia...sigur,nu stiam la vremea respectiva ca a participat la asa ceva,iar acum e mort,Dumnezeu sa-L odihnesca!  Plus ca pe vremea aia,sa te apuci tu sa pui copii sa dea declaratii doar ca asa ai tu chef...nu mai zic ce pateai!

Finaly,chiar nu am chef sa dezvolt mai mult ideea...m-am inselat cand am crezut ca un asfel de subiect ar putea atrage atentia pe un forum cum e rufon...aici sunt la mode cu totul alte teme...mea culpa!

Citat din: Nicipreaprea din  18 Noiembrie 2011, 11:15:15
Nu ma tenteaza posmagii, tintesc un cozonac.  :lol:
na,ce sa-i faci...esti liber sa visezi...ai grija sa nu mori de foame intre timp...

     dOOOOrmi in liniste Romania,Rufon vegheaza petru tine!           sper sa nu aiba soarta FNI!
         alx
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Nicipreaprea

________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."

Ganditorul

Alx, tacerea poate insemna, pe acest subiect, ca nu ai fapte/dovezi in plus...dar ca o sa ajungi acolo pt asta.
Vara asta, de exemplu, am fost pe Valea Chojdului, in Buzau dupa cazul "Valea Plopului" http://esentainfinitului.blogspot.com/2011/01/cazul-valea-plopului-ii.html.
Desi am facut 3 drumuri si nu pot spune ca nu stiu sa vb cu satenii... sunt slabe, f slabe sanse sa dai de cei care mai stiu cate ceva dupa mai bine de 30 de ani. Nici macar locurile nu mai sunt la fel. In cazul de fata ramasitele uzinei  pe langa care s-a intamplat evenimentul ar fi singurele "marturii".Si nici asa nu e sigur ca am nimerit locul. Oricum o abordare de genul "va mai aduceti aminte de OZN-ul din anii 70" nu cred sa dea roade ... trebuie sa te imprietenesti cu localnicii, sa le capeti/meriti increderea etc etc.
Cel putin am vazut niste peisaje superbe...

Pe de alta parte, chiar daca ai vazut sau observat anomaliii in locurile vizitate, chiar daca ai vazut in viata ta un "neidentificat" ... ca sa aduci vb de asa ceva aici (oarecum in public) trebuie sa vi cu dovezi. Altfel cazi in ridicol si incep discutiile interminabile despre... aberatii, ingeri, draci etc. Oricum zona dintre Prahova si Buzau e cea mai bogata in "evenimente". Nu-mi aduc aminte sa fi auzit in alta parte ceva similar.

padme

#7
Citat din: Nicipreaprea din  17 Noiembrie 2011, 14:01:56
Interesant, dar marturii directe sunt ? Fotografii avem ?
Sunt receptiv la subiectele de genul asta, le consider posibile, dar nu pot sa ignor foamea de celebritate sau de bani a unor asazisi experti ufo de-a lungul vremii.

Sa-i asteptam pe martorii aceia sa ne povesteasca cum a fost ...  :martiansmile:

Care bani, care celebritate??


Citat din: Ganditorul din  19 Noiembrie 2011, 10:05:22
Alx, tacerea poate insemna, pe acest subiect, ca nu ai fapte/dovezi in plus...dar ca o sa ajungi acolo pt asta.
Pe de alta parte, chiar daca ai vazut sau observat anomaliii in locurile vizitate, chiar daca ai vazut in viata ta un "neidentificat" ... ca sa aduci vb de asa ceva aici (oarecum in public) trebuie sa vi cu dovezi. Altfel cazi in ridicol si incep discutiile interminabile despre... aberatii, ingeri, draci etc.

As vrea sa stiu si eu cati dintre cei care posteaza aduc dovezi, altele decat eventuale chestii gasite pe net?? Si cu toate astea inghitim in permanenta gogosi care apartin altora, "altii" stiu sa filmeze evenimente si sa le posteze pe Utube, "altii" stiu sa aduca/produca dovezi, chestiile altora sunt suficient de spectaculoase, etc....Cand apare ceva de pe la noi din teritoriu trebuie sa fie neaparat asociat cu ridicolul! Tin sa aduc in atentie postarile lui @biss cu anumite filmari, cand el a incercat sa demostreze ceva si care a fost rezultatul? Da, =0
Mi-e mi-a placut ce a scris @lex, dpdv al meu tacerea poate sa insemne si ca nu stii ce sa spui? Ce as putea sa spun eu, de ex. in acest caz? As putea sa fac vreo expertiza ceva? Nu! Sigur ca mi-ar placea si mie sa vad desenele pe care le-au facut copiii , fotografiile care au fost facute la fata locului, marturiile scrise, rapoarte, etc. si care sigur exista undeva, dar stim cu totii ca aceste lucruri sunt ingropate in mod special si oricat ar vorbi martorii cam atat o sa avem! Si acesti martori daca vor sa mai vorbeasca dupa atatia ani fara teama de a cadea in ridicol - au familii, au copii la randul lor! Nu e simplu si nu e momentul sa fim sceptici mai ales ca intamplarea avea loc intr-o perioada pe care cei care ati postat o cunoasteti foarte bine.

ancaana

In legatura cu ceea ce ati scris despre cazul Bobeica, doresc sa va asigur ca martorii mai exista, iar unul dintre ei este fratele meu. El stie foarte clar ceea ce a vazut dar a preferat sa nu mai vorbeasca prea des despre cele intamplate, asta din cauza unor ironii ale scepticilor. As vrea sa mai stiti ca trecerea anilor nu i-a sters din memorie nici un detaliu despre cele vazute....

jean

Citat din: ancaana din  23 Februarie 2012, 11:39:06
In legatura cu ceea ce ati scris despre cazul Bobeica, doresc sa va asigur ca martorii mai exista, iar unul dintre ei este fratele meu. El stie foarte clar ceea ce a vazut dar a preferat sa nu mai vorbeasca prea des despre cele intamplate, asta din cauza unor ironii ale scepticilor. As vrea sa mai stiti ca trecerea anilor nu i-a sters din memorie nici un detaliu despre cele vazute....
Pai cred ca aici este locul cel mai bun unde poate sa povesteasca si sa fie ascultat. Aici sunt oameni care cred daca este adevarat.  Eu abia astept sa citesc ceva de la un martor de prima mana.
Adevarul este dincolo de noi

uforever

Citat din: ancaana din  23 Februarie 2012, 11:39:06
In legatura cu ceea ce ati scris despre cazul Bobeica, doresc sa va asigur ca martorii mai exista, iar unul dintre ei este fratele meu. El stie foarte clar ceea ce a vazut dar a preferat sa nu mai vorbeasca prea des despre cele intamplate, asta din cauza unor ironii ale scepticilor. As vrea sa mai stiti ca trecerea anilor nu i-a sters din memorie nici un detaliu despre cele vazute....

Salutare ancaana, bine ai venit pe Rufon.Este locul perfect unde se pot spune astfel de lucruri, eu din aceelasi motiv am ajuns pe Rufon, am fost luat drept <tacanit> de majoritatea cunostintelor, uite ca pana la urma am gasit un loc plin de <tacaniti> unde sa-mi pot expune relatarile.Asteptam cu mult interes <povestea>fratelui tau, chiar spusa de tine, nu-i musai sa-si faca vreuj cont pe aici.

Salutare.

uforever

Salutare, cu acordul ancaana am facut o copie din MP si pentru voi.Cu ocazia asta tin sa-i multumesc, sincer nu ma asteptam sa-mi raspunda la intrebari.Relatarea este extraordinara, este mai mult decat a aparut in articol, cu alte cuvinte raspunsul este satisfacator.MP ancaana.


Voi incerca sa-ti raspund la intrebari, povestindu-ti exact ceea ce si mie mi-a fost relatat de catre fratele meu,care se numeste Alexandru. Era in varsta de 9 ani cad s-a intamplat, si se juca alaturi de alti copii,aproape de rau, in acea zona. Au observat un corp luminos care parea ca s-a prabusit in rau. Extrem de mirati si curiosi au au alergat in acea directie sa vada ce se intapla. Ajungand mai aproape ( aproximativ 100-150 de metrii) au vazut ca de fapt acel obiect s-a asezat pe o movila de pamant care purta denumirea de Bobeica ( astazi nu mai exista pentru ca  a fost nivelat in urma cu cativa ani pentru a fi folosit in agricultura, dar imi amintesc acel loc, chiar daca eram destul de mica).
  Din acel punct in care copiii s-au oprit, nici unul nu a avut curajul se se apropie mai mult. Alexandru imi spunea ca simteau ceva ciudat, ca si cum o forta telepatica nu le permitea sa se apropie mai mult. Nu isi putea explica ce anume i-a oprit sa mearga mai aproape dar cert este ca ceva i-a tinut in loc. De la acea distanta au privit printre cativa copaci dintr-o gradina ( vizibilitatea fiind foarte buna deoarece era toamna si nu mai aveau frunze dar si datorita faptului ca Bobeica era destul de inalta si se vedea totul foarte clar).
Mai trebuie sa mentionez ca de la acea distanta au estimat ca "nava" ar fi avut aproximativ 2,5 m inaltime, iar cele doua "fiinte" (nici nu stiu cum sa le numesc ), aproximativ 1,5 m. Acestea nu au putut fi descrise prea mult deoarece erau inconjurate de o lumina alba-argintie, ca si cum ar fi avut o aura un jurul corpului. Aceeasi lumina o avea si obiectul cu care au venit. Dupa ce au iesit din acel obiect, acesta si-a oprit iluminarea,iar cele doua forme luminoase care au iesit, se miscau asemeni oamenilor care circula cu scari rulante ( deducem ca nu paseau, pentru ca lumina care-i inconjura nu se misca astfel incat sa para mersul unui om). Au urcat putin pe Bobeica dupa care s-au asezat fata in fata, au facut ceva pe sol, timp de aproximativ un minut dupa care s-au indreptat spre nava iar cand au fost aproape de ea, ceasta s-a luminat din nou contopindu-le in lumina pe aceste fiinte. S-a ridicat lin dupa care cu o viteza destul de mica s-a miscat in directia raului iar dupa ce a trecut peste podul de cale ferata d-a despartit in doua ca si cum fiecare dintre cele doua fiinte a plecat cu nava ei, in mare viteza. Zona prin care a trecut a fost incalzita, asta au simtit  doua fete care dupa putin timp au trecut peste pod. Alexandru a ramas marcat de ceea ce a vazut, dar nu pot sa spun ca l-a afectat in mod negativ. A ramas doar foarte receptiv la tot ceea ce este luminat pe cer...Au mai existat martori, dar cred ca majoritatea nu au mai dat mare importanta odata cu trecerea timpului, sau probabil ca l-ea fost rusine sa povesteasca, de teama sa nu fie considerati nebuni.
   Este foarte important de luat in considerare si locul in care s-a intamplat. Acesta, Bobeica ramane un mister deoarece a mai existat un asemenea deal identic la 8 km idistanta in comuna Lechina, care si acela a fost distrus. Nu pareau a fi formate in mod natural.  Bobeica era destul de ciudata, dar despre asta poate ca vom povesti alta data.
Daca doresti, poti sa postezi pe forum ceea ce am scris.
   Ozi frumoasa.....

Grifon

#12
Întrucât la subiectul "OZN - Chiraleș BN" se dezbate aceeași speță, poate n-ar fi rău dacă s-ar putea comasa topicurile. Datele de aici se regăsesc doar parțial dincolo, și cititorii mai grăbiți scapă totuși amănunte relevante.
Zic și eu, mai ales că, vrând doar să iau un citat, am postat întâi răspunsul aici....