Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Nava [loc. Maneciu, jud. Prahova] [13 septembrie 2001]

Creat de Emanoil, 07 Octombrie 2007, 12:22:06

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

i1414xy

Citat din: jean din  09 Aprilie 2010, 16:00:02
De-ale noastre? Asa de mari? Peste 1.5Km si sa dispara instantaneu? Eu nu cred ca oamenii au construit asa ceva.
Nu cred ca se putea tine un asemenea secret. Si ce sistem de propulsie sa foloseasca? Pentru ca la o asemenea dimensiune si greutatea este pe masura. Ce energie sa foloseasca fara sa produca zgomot si cat consuma?
Ce, te miri ? Nu-i ceva de speriat au altele si mai mari.OZN-uile  acestea mari nu-s decat replica marita a celor mai mici care sunt filmate in intreaga lume, si au acelasi sistem de propulsie electromagnetic ca si acestea , proportional cu marimea navei, si folosesc aceeasi energie, energia electrica cosmica care-i free , inepuizabila si-n cantitati enorme. Si da, sunt facute de om , nu pe pamant , ci posibil marte , luna sau sau alte planete.

jean

Un raspuns la mesajul de mai sus gasesti aici: http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,200.45.html A fost postat acolo deoarece nu are legatura cu nava de la Maneciu.
Adevarul este dincolo de noi

dorutz

Citat din: Rayden din  09 Aprilie 2010, 14:12:14
salutare dorutz,

In primul rand, bine ai venit pe acest forum!

si, in al doilea rand, mai intrebi??? :-D :fullmoon: adica, cel putin din partea mea, sigur ca da, vrem informatii suplimentare!

te astept cu noutati.

bafta,
rayden


O sa intreb parintii mai multe. Revin dupa weekend cu mai multe detalii.


Xanadron

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Rayden

@dorutz,

nu ai mai dat nici un semn..inca asteptam..

merci,
rayden

Xanadron

#35
Nici nu ma mai asteptam la vreun "semn" de la ambii posibili "producatori de valuri" :-D - pe care nu-i banuiesc insa aprioric (spre deosebire de altii, care se plimba cu drujba-n spinare prin padurea Baciu :D) de intentia deturnarii atentiei de la subiecte realmente "sensibile". 8-)
Desi un OZN cu diametrul de 1,5 km  :ufo: si care ar fi facut un zgomot cit 10 elicoptere ("de parca s-ar prabusi cerul") n-ar fi putut trece neobservat in zona - cu exceptia a DOI soferi mari si lati, dintre care unul doar atentionat de ex-forumistul nostru ( :roll:) - sub nicio forma.

Am "dezgropat" insa topicul asta fiindca am gasit o interesanta adnotare apropo de experimentele practice facute se pare pe vremea comunismului in zona barajului Teleajen - si care ar putea avea o legatura si cu relatarea... evaporatului user dorutz:

Henri Coandã avea de gînd sã aplice sistemul de transport pneumatic prin tuburi pe trei rute. Una dintre ele era Bucureºti-Braºov, pe care urma sã se construiascã douã conducte-magistrale. Una pentru garniturile de tren marfar, deplasate prin propulsie pneumaticã, în ,,zbor ghidat" la viteze supersonice. A doua conductã era pentru transportul de persoane. Al doilea traseu ar fi trebuit sã lege Bucureºtiul de litoralul Mãrii Negre ºi al treilea - de Oraºul Viitorului, prin ,,Autostrada Soarelui". Savantul a ºi testat tuburile transportoare, în baza experimentalã de la Mãneciu Ungureni, în zona muntelui Ciucaº, pe o pantã cu multe curbe, pe rîul Teleajen. Tuburile de transport au fost plasate ºi la suprafaþã ºi în subteran. Rezultatele au fost excelente. Dar cine a mai auzit de aerotubexpres? Coandã, unul dintre cei mai prolifici savanþii ai lumii, a murit la Bucureºti, în 25 noiembrie 1972, la vîrsta de 86 de ani. Dacã ar fi reuºit sã realizeze magistrala pneumaticã, am fi scãpat de tot circul cu promisa autostradã Bucureºti-Braºov.

n.b. "Orasul Viitorului" e un alt proiect conceput de Coanda, despre care putini stiu.

• Unul dintre proiectele þinute sub tãcere a fost ,,Delta", un oraº al elitelor din România, un fel de Sillicon Valley mult mai complex decît cel american. Oraºul Viitorului conceput de Coandã ar fi trebuit sã fie un centru de cercetare, dotat cu un computer central ultraperformant ºi laboratoare, dar ºi locuri de recreere, unele subterane. Amplasamentul era stabilit pe plaja dintre Delta Dunãrii ºi litoral, cu 10 km lungime ºi 2 km lãþime.

http://www.monitorulexpres.ro/index.php?mod=monitorulexpres&a=citeste&p=index&s_id=25950

Stiti ceva mai mult pe tema asta? :roll: Fiindca eu stiu SIGUR, dintr-o sursa DIRECTA, doar de "OZN-ul neaos" :lol: produs "pe bune" la Turbomecanica prin anii '70, initial sub directa indrumare a lui Coanda - si despre care iarasi nimeni nu mai stie unde o fi ajuns, sau daca cercetarea/dezvoltarea lui a continuat cumva si dupa '89.

P.S. Pe genialul Coanda am avut norocul sa-l cunosc personal in 1971 (ce vremuri...) cind a venit intr-o vizita de citeva ore la liceul Gh. Lazar (n-am habar cu ce scop, probabil de "popularizare a stiintei" - el facuse liceul la Sf. Sava). Poate parea ciudat c-a stat de vorba vreo 20 de minute doar cu un pusti de 15 ani (JE adica :wink:) dupa "expunerea colectiva oficiala" din sala de festivitati a liceului. Poate fiindca faceam aeromodele "stranii" (dar 100% functionale) p-atunci si i-am pus intrebari la fel de... ciudate? :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

andrei

   Salut!
Ai intrebat daca exista cineva care stie ceva mai mult despre experimentele lui Coanda.Iata ce stiu eu;In zona orasului Campina prin anii 60-70 Coanda a efectuat mai multe experimente la o fosta uzina electrica care se afla chiar linga DN.1.Fiindca lucra acolo,bunicul meu a fost martor la citeva
experimente pe care Coanda le numea ,,posta in vid''.Din ce povestea bunicul,se pare ca exista o conducta intre Campina si Brasov,prin care cu ajutorul unor instalatii ce produceau vid la cele doua capete,se trimeteau diferite obiecte.Exista de asemanea si o linie electrica directa,care confirma sosirea coletului expediat la celalalt capat.Timpul de raspuns intre plecare si sosire,se pare ca era sub 5 secunde pe aproximativ 100 de km.De altfel in Campina,Coanda a mai facut multe alte experimente,apropo de folosirea energiei solare.Exista aici,inca din anii 60-70 doua case solare complet functionale si independente de alte surse de energie construite chiar sub supravegherea lui.
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

Xanadron

#37
Multzam de interesantele informatii, andrei!
Ciudat mi se pare ca aflam abia acum despre atitea proiecte incepute sub indrumarea lui Henri Coanda.
Si unele (sau majoritatea?) probabil niciodata terminate. :|

...Ori poate definitivate, dar niciodata aplicate in folosul "turmei mioritice"? :roll:
O intrebare la care probabil n-o sa avem insa vreodata un raspuns...
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

toma

Cum bine zicea si Xanadron, cum drac de nimeni, dar nimeni altcineva (si aici ma gindesc la cei de la baraj) din zona, sa nu fi vazut diamai nava! Ca nu era, de colea, un bolovan aruncat de cineva in sus!
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

oniguc

  Chiar ai impresia ca un muncitor sta seara de seara pe mirc?Sau pe "feis"...book(evident) sa-si impartaseasca impresiile de peste zi cu prietenii?Trebuie mers pe teren,schimbat impresii cu oamenii care oricum sunt rezervati in a relata evenimente de genul.Ai fi surprins sa vezi ce repede este subestimat si dat uitarii un astfel de eveniment,chiar urmarit de mai multi oameni in acelasi timp.

Xanadron

Citat din: Xanadron din  20 Aprilie 2010, 18:30:57
A cam trecut weekendul...  :wink:

Ba chiar vreo suta de weekenduri au trecut de-atunci. :wink:
Noi inca mai asteptam promisele detalii despre "rotundul" cazut din cer care-a oprit pentru 3 zile activitatea pe santierul barajului Teleajen, colega dorutz!

P.S. Sper ca nu taci fiindca te-au vizitat ceva MIB (Men In Black) mioritici... 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Emanoil

Am renuntat de mult sa discut subiectul. Avand in vedere ultimele postari ma simt dator sa revin cu  lamuriri:
1. Vorbim de ora 9 nu 21
2. Nu ma intereseaza sa fac valuri
3. Nu se mai poate vorbi de doi soferi( mari si lati) deoarece unul nu-si aminteste nimic.
   In aceste conditii orice discutie cred ca este de prisos . Am prezentat numai ceea ce am vazut atunci si nu ma intereseaza sa deschid un  subiect de discutii sau sa primesc o medalie pentru asta. Am sperat sincer ca se poate discuta fara ironii

Xanadron

#42
Atentiune - ironia de mai sus (justificata zic eu) era adresata exclusiv userului dorutz, "evaporat" fara urme dupa promisiunile de continuare a povestirii incidentului pomenit fara sa-l intrebe nimeni - din proprie initiativa deci.

In cazul observatiei tale inclin acum sa cred c-ar fi vorba de o "materializare" brusca si temporara a respectivului OZN (poate chiar accidental devenit vizibil pentru scurt timp, de ce nu? - fiindca nimeni nu-i perfect se pare, nici chiar ET-ii :-))...

In plus, la vremea cind puneam la indoiala poate doar detalii ale fenomenului observat de tine (iertare deci pt. suspiciunile de ironizare) nu aveam unele date asimilate mai recent, care sugereaza vizibilitatea "selectiva" a unor OZN-uri. :ufo:

Cumva doar din anumite unghiuri de privire adica - unde-i posibil sa te fi nimerit si tu din pura intimplare. :roll:
Mai greu de explicat ramine problema zgomotului "apocaliptic" trecut practic neobservat prin zona, fiindca asta nu cred sa poata fi transmis selectiv.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/