Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Exista o lume subterana?

Creat de romulus, 28 August 2007, 13:36:04

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Kymosabe

#15
 
In ceea ce priveste intamplarea lui Ark , nu cunosc toate datele si conditiile in care s-a petrecut.
Ar fi putut fi o iluzie optica sau un joc de umbre avand in vedere ca ,,silueta neagra '' a aparut undeva langa fereastra .
Ar fi putut fi de asemena o iluzie optica datorata trecerii dintr-o incapere intunecata intr-una cu lumina difuza sau putin luminata (sau invers) .


Cat despre povestea ta Romulus , sunt sigur ca daca ai fi stiut sau ai fi citit despre extraterestri  la acea varsta , ai fi vazut omuleti gri in loc de siluete negre .

Iata povestea altei persoane care a trait o astfel de experienta (probabil ai citit-o) care s-a documentat si care prezinta o parere obiectiva despre acest fenomen :

De foarte multe ori in timpul somnului am experimentat o stare ciudata, si anume paralizia, sau cum o numeam eu inainte de a ma fi documentat, neputinta de a te trezi. Termenul meu evident nu descrie starea in totalitatea ei, ce e drept nici termenul de SP(Sleep Paralysis) nu e tocmai complet, intrucat, neputinta de a te misca nu este singurul simptom experimentat, pe langa mai apar cateodata halucinatii, in special auditive, visuale(doar daca reusesti sa deschizi ochii, ceea ce e foarte greu), plus starea de teama. Eu una nu am experimentat starea de sufocare decat o singura data, poate pentru ca mosntrii din halucinatiile mele sunt mai de treaba si aleg sa nu se aseze pe pieptul meu, o singura data mi-a zis unul ca se va aseza pe piept(urata alegere, pentru ca ai senzatia ca mori, ce mai te sufoci nemaiputand sa iti controlezi muschii toracici). De ce am zis monstrii din halucinatiile mele? Pentru ca totul porneste de fapt de la haluctinatii care reprezinta intotdeauna fiinte ce incearca sa iti faca rau.

E cumplita starea, intrucat provoaca o teama ingrozitoare, mai ales ca esti perfect constient, auzi voci in jurul tau(halucinatiile), si problema e ca totul inceteaza in momentul in care eu una nu mai simt starea de levitatie, deci pot simti patul de sub mine. Pana acum nu am vorbit decat cu vreo doua persoane despre aceasta stare, pentru ca ma consideram oarecum nebuna, insa documentadu-ma am aflat ca de fapt exista posibilitatea ca toti sa experimentam paralizia in timpul somnului, insotita sau nu de halucinatii.
Paralizia in timpul somnului sau mai bine zis paralizia in timpul somnului insotita de halucinatii, a fost sursa povestilor despre rapirile extraterestre, cat si a vietilor paralele sau a altor creaturi din alte lumi. Paralizia in timpul somnului este o stare experimentata de o persoana ce doreste a se trezi si realizeaza ca nu se poate misca, vorbi sau striga. Aceasta stare poate dura cateva secunde, cateva minute sau ocazional mai mult. cei ce experimenteaza aceasta stare adesea simt o prezenta malefica, instalandu-se in sentiment intens de teroare si frica. Prezenta poate fi simtita ca monitorizand cu interes persoana ce traieste aceasta stare, sau pur si simplu stand pe pat. In unele cazuri aceasta prezenta poate ataca, sugrumand sau exercitand presiune pe pieptul persoanei in cauza. De multe ori apar halucinatii auditive, visuale, proprioceptive si tactile ca si senzatii de levitare. De cele mai multe ori oamenii incearca in zadar sa tipe. Dupa ce persoana in cauza reuseste sa se trezeasca, inca exsita sentimentul de teama si anxietate. Efortul extrem depus pentru a se misca poate cauza imagini feedback ale unor miscari efectuate ce nu au avut loc, precum si dureri ale membrelor.

Exista mai multe grade a unei experiente halucinatorii, ca fiind distincte de iluzii sau senzatii normale ori conventionale. O halucinatie se crede pana in momentul de fata a fi o experienta reala.
Experientele legate de SP(Sleep Paralysis) par a trasa limita intre ceea ce para a fi o halucinatie(iluzii) si ceea ce este o halucinatie. Majoritatea starilor legate de SP par a fi halucinatii, cei ce experimenteaza aceasta fiind convinsi de realitatea pe care o traiesc, fiind insa capabili de a fi critici in legatura cu ceea ce au trait, lucru ce de obicei se intampla dupa documentarea celui ce traieste senzatiile despre paralizia in timpul somnului, nereducand starea de teama, sau halucinatiile, desi cel ce s-a documentat este convins ca e doar o iluzie. De cele mai multe ori cel ce experimenteaza halucinatiile legate de SP nu denumeste fenomenul drept paralizie ci mai degraba este convins ca a fost rapit fie de extraterestri, fie a fost posedat intr-un anume fel de forte malefice.

In functie de natura intrebarilor adresate oamenilor, s-a ajuns la concluzia ca intre 20-40% oameni dintre cei chestionati au avut macar odata in viata o astfel de experienta. Dintre acesti 20-40% o treime au experimentat doar o stare de paralizie usoara, neinsotita de halucinatii. Este posibil ca toata lumea sa fi avut parte de o asemenea experienta insa, ori au uitat(simptomele nefiind puternice) ori nu au observat existenta unei asemenea stari. Celelalte doua treimi ce au experimentat SP au legat prezenta acestei stari de halucinatii, acestea fiind tactile, visuale, auditive. Cel mai intalnit siptom dintre acestea este simtirea unei prezente, insotita de teama.

Aceasta paralizie este experimentata de aproximativ 25 % din populatia lumii, iar fenomenul inca se studiaza, nexistand un tratament sigur, mai ales pentru cazurile grave, de exepmlu pentru cei care de fiecare data cand experimenteaza starea nu pot respira, mai ales ca nu exista un timp limita pana cand poti sa iesi din starea respectiva. Totul depinde de efortul pe care poti sa il faci pentru a te misca.





Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

Evia

romulus , si eu am avut o experienta asemanatoare .
Observ puncte comune:toti eram copii( am arefer la virsta:)), vorbeau "diferit"( mie mi s-a parut ceva cu ggggg), arata ca siluetele umane dar ca "o umbra densa", si vin din podea si tot acolo se duc ...parca se topesc....
Pe mine zgomotele , discutia lor , m-a trezit......puteam sa ma misc ...dar sincer mi-a fost prea frica.....asa ca am intors numai un pic capul....dar dupa ce i-am vazut..am inchis ochii pina cind nu i-am mai auzit vorbind.Tot restul noptii si noptile urmatoare am  dormit cu lumina aprinsa.
Ce am citit eu pe tema asta mi-a dat de inteles ca de fapt "te protejeaza".... ,pe tine si casa.

Mie mi s-a intimplat cind aveam 15 ani.La ani buni dupa asta am vazut un episod din ZONA CREPUSCULARA, nu imi amintesc cum se numea....despre oamenii=umbrele care traiesc sub patul nostru....:))

lylyt_ice

 Interesant...! Si... cam ce ai citit tu (care ti-a dat de inteles ca aceste umbre te "protejaza")???
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

jackie28t

#18
Da,Romulus aici am vrut sa ajung si eu defapt la ''Sleep Paralysis''
Dar se pare ca ''Kymosabe'' a fost mai rapid la tastatura si mi-a luat-o inainte cu aceasta teorie. :-D LOL
Uite un link foarte informativ despre ''Sleep Paralysis'' pe wikipedia in cazul in care vrei sa aflii mai mult.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis

Si aici in dictionarul Skepticilor

Link direct: http://www.skepdic.com/sleepparalysis.html

Si aici Abduction by Aliens or Sleep Paralysis?
Link direct: http://www.csicop.org/si/9805/abduction.html
Acolo scrie,citez:

Citat
The Sleep-Paralysis Experience

In a typical sleep-paralysis episode, a person wakes up paralyzed, senses a presence in the room, feels fear or even terror, and may hear buzzing and humming noises or see strange lights. A visible or invisible entity may even sit on their chest, shaking, strangling, or prodding them. Attempts to fight the paralysis are usually unsuccessful. It is reputedly more effective to relax or try to move just the eyes or a single finger or toe. Descriptions of sleep paralysis are given in many of the references already cited and in Hufford's (1982) classic work on the "Old Hag." I and a colleague are building up a case collection and have reported our preliminary findings (Blackmore and Rose 1996).
Sleep paralysis is thought to underlie common myths such as witch or hag riding in England (Davis 1996-1997), the Old Hag of Newfoundland (Hufford 1982), Kanashibari in Japan (Fukuda 1993), Kokma in St. Lucia (Dahlitz and Parkes 1993), and the Popobawa in Zanzibar (Nickell 1995), among others. Perhaps alien abduction is our modern sleep paralysis myth.

Spanos et al. (1993) have pointed out the similarities between abductions and sleep paralysis. The majority of the abduction experiences they studied occurred at night, and almost 60 percent of the "intense" reports were sleep related. Of the intense experiences, nearly a quarter involved symptoms similar to sleep paralysis.

Cox (1995) divided his twelve abductees into six daytime and six nighttime abductions and, even with such small groups, found that the nighttime abductees reported significantly more frequent sleep paralysis than either of the control groups.

I suggest that the best explanation for many abduction experiences is that they are elaborations of the experience of sleep paralysis.

Imagine the following scenario: A woman wakes in the night with a strong sense that someone or something is in the room. She tries to move but finds she is completely paralyzed except for her eyes. She sees strange lights, hears a buzzing or humming sound, and feels a vibration in the bed. If she knows about sleep paralysis, she will recognize it instantly, but most people do not. So what is she going to think? I suggest that, if she has watched TV programs about abductions or read about them, she may begin to think of aliens. And in this borderline sleep state, the imagined alien will seem extremely real. This alone may be enough to create the conviction of having been abducted. Hypnosis could make the memories of this real experience (but not real abduction) completely convincing.

Ce vreau sa-ti spun ''romulus'' defapt este ca atat eu cat si ''Kymosabe'' sau altcineva nu poate sa arate cu evidentze ca in intamplarea ta a fost defapt vorba doar de paralizie in timpul somnului sau de o intamplare reala cu anumite entitati vizibile sau invizibile.Este doar o POVESTE pe care NOI o ascultam si o inpunem in studiu.Pentru tine stiu ca semnifica ceva mai mult pentru ca ai simtzit acele momente pe pielea ta.Este usor sa aruncam teorii sau presupuneri dar de dovedit ce s-a intamplat cu adevarat in acele momente nu cred ca vom putea niciodata.Binenteles asta nu ne opreste sa ne documentam sau sa discutam in continuare acest subiect.Asta nu ne opreste sa intelegem si sa acceptam anumite teorii stintzifice bine argumentate.
Ce vreau sa subliniez defapt este ca intr-adevar EXISTA si ''sleep paralysis'' si cazuri de ''ABDUCTIONS'' adica rapiri sau de ce nu experimente.
Din aceasta cauza oamenii de stiintza au aruncat rezultatul spunand ca cazurile de rapiri nu sunt altceva decat paralezie in timpul somnului.
Ei au profitat de existentza acestei fapt de ''sleep paralysis'' si au acoperit din plin cazurile de rapiri.
Dar uite ca nu e asa si nu dovedeste totul.De ce?Pentru ca exista cazuri de rapiri unde au existat mai multe persoane in acelasi timp fiind martori la rapirea unei persoane.Vezi cazul ''Travis Walton Abduction'' unde au fost implicate 7 persoane.Si mai sunt si multe alte cazuri.
Link direct catre toata povestea ''Travis Walton Abduction'' aici: http://www.ufocasebook.com/Walton.html
Aici tot caz de ''sleep paralysis''  ESTE?Binenteles ca nu!
Este imposibil sa fie la 7 persoane in acelasi timp.


Citat din: Kymosabe din  29 August 2007, 12:55:24
Cat despre povestea ta Romulus , sunt sigur ca daca ai fi stiut sau ai fi citit despre extraterestri  la acea varsta , ai fi vazut omuleti gri in loc de siluete negre .

Tot ce se poate dar uite ca exista cazuri unde 2 persoane simultane sot si sotie au fost rapitzi si au avut mai multe intalniri cu extraterestrii si nu au avut cunostintza de cazuri de rapiri sau de extraterestrii inainte de a fi rapiti.Este vorba de primul caz in istorie cand cineva un cuplu a dezvaluit si a facut public un caz de ''ABDUCTION' adica de rapire.Este vorba de cazul Betty and Barney Hill din1961
Pentru documentare pentru cei care inca nu cunosc cazul...link direct aici: http://www.ufocasebook.com/Hill.html

Deci sunt fel si fel de cazuri unde persoane diferite care nu au cunostintze despre rapiri de extraterestrii si care sunt in diferite parti ale globului unde aceleasi persoane dezvaluiesc anumite intamplari care au legatura chiar si cu evidentze ca implanturi,arsuri si semne ciudate la care nici doctorii expertzi nu pot gasi o explicatie.
Asta ce e tot ''Sleep Paralysis''?Binetzeles ca nu.

Exista si ''Sleep Paralysis'' si cazuri de rapiri si de acea exista si multa confuzie,deci fara informatile si evidenzele necesare niciodata nu vom putea dovedi cea ce dorim sa dovedim defapt.

Uite un topic numit ''Abduction''~Rapiti de extraterestrii~ pe care l-am deschis si in care am anumite cazuri de rapiri.
Vezi aici: http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,354.0.html


jackie28t

#19
Citat din: romulus din  29 August 2007, 12:27:02
---- Despre existenta unei lumi subpamantene, care fiinteaza contemporan cu noi, precum si  de interactiunile unor entitati din acea lume cu oamenii, am citit in cateva locuri, de aceea am si dat acel titlu.

Este vorba de asa spus ''REPTILIENII' care traiesc sub pamant.Ei sunt cei de jos.Si asa spus ''The Greys'' cei de sus sunt slugile lor.Adica ''The workers''Noi suntem la mijloc adica la SUPRAFATZA.Fiecare cu agenda si sarlatenia lui. :-D

Citat din: romulus din  29 August 2007, 12:27:02
Si apoi, am facut unele comparatii cu ce povesteau unii martori ai unor "rapiri" de catre extraterestrii. unele simptome ale imobilizarii controlate se repeta si indica unele capacitati mentale deosebite pe care le pot practica unele entitati, si carora noi nu le putem face fata.Inca. Din necunoastere cred.

Se spune ca atunci cand apar entitatile,ei imobilizeaza victima pentru a nu interveni neplaceri sau opuneri de aici si paralezia victimei.
E deajuns ca EI sa intre o singura data in mintea victimei si sa fie manipulata dupa care victima poate fi rapita pe tot parcusul vietii fara a fi nevoie de contact fizic cu ei.Stiu ca suna ilogic dar cand e vorba de ET orice e posibil.Mai pe scurt:cand e vorba de cea ce nu cunoastem,orice este posibil.

romulus

----
CitatVezi cazul ''Travis Walton Abduction'' unde au fost implicate 7 persoane.Si
---- exacta la acest lucru ma refeream si eu cand scriam ieri un raspuns.....
---- Citisem in parte si documentatia referitoare la paralizia din timpul somnului. De asemenea,  discutiile cu medicii nu m-au convins. De ce? ei imi vorbeau despre fenomenul de paralizie ca despre o AFECTIUNE/BOALA ; dar la mine fenomenul a fost o singura data: nu eram bolnav de ceva, nici macar racit; nu am luat(nici inainte nici dupa) medicamente de nici un fel;mancam bine, dormeam foarte bine (nu am si nu am avut probleme cu somnul) si apoi, analizand cu neurologul  impreuna - fazele somnului, in raport de ora de culcare, la ora aceea a concluzionat ca nu eram in REM .
---- Pentru mine ar fi fost mai placuta explicatia cu  paralizia de atunci ca manifestare a unei boli. Dar analiza "la rece" mi-a dat motive sa cred ca ar putea fi altceva , de aceea m-am hotarat sa va si povestesc.
-----Am citit ce spuneti fiecare. Luat in mod individual fiecare raspuns, ma determina sa spun ca Solomon - " aveti dreptate" dar mai apoi ma intorc si spun ca nu putem avea toti dreptate, trebuie sa existe un adevar adevarat. Ori poate el o fi compus din franturi de corectitudine de la mai multe pareri.
-----O.k. Jakie 28t. vazusem postul si in buna masura cazurile imi erau cunoscute .
-----Evia, sa inteleg ca si la tine fenomenul a fost singular, ca nu s-a mai repetat , da?
----Howgh
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Kymosabe

#21
Cele doua cazuri aduse in discutie (Travis Walton , Betty & Barney Hill) nu au nicio legatura cu Sleep paralysis (asta daca nu cumva , toti cei implicati erau narcoleptici  :lol:)

Sunt cazuri de rapire  petrecute in conditii ''speciale'' :  noaptea , in timp ce se deplaseaza cu masina ,  personajele vad un OZN  , coboara din masina pentru a-l observa mai bine dupa care urmeaza rapirea .


Eu ma refeream strict la cazurile de paralizie in timpulu somnului , stare care prezinta anumite caracteristici si simptome.

Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

Evia

Citat din: romulus din  30 August 2007, 12:25:41
-------- -----
-----Evia, sa inteleg ca si la tine fenomenul a fost singular, ca nu s-a mai repetat , da?
----Howgh

Mie nu mi s-a mai repetat.
Atunci cind mi s-a intimplat nu am spus nimanui , ani mai tirziu fratele meu mai mic a patit ceva foarte asemanator-in aceeasi camera , in acelasi pat , in aceeasi casa-iar el ne-a povestit.
Am comparat "povestile" si sunt foarte asemanatoare....
Cele 2 intimpalri s-au intimplat la distanta de ani buni....si fara ca el sa stie intimplarea mea.
Pe mine m-au trezit zgomotele , "vocile"( ca sa zic asa).....si chiar nu imi pot da seama , citind fel si fel de pareri stiintifice(ma refer la carti , articole , etc)....cum o halucinatie m-ar fi putut trezi....???
Cred ca :D cei care le-au scris nu le-au trait
Dar spre deosebire de tine Romulus , eu m-am putut misca....sau cel putin capul...
Eu am asociat umbrele cu o veche legenda care spune ca sub fiecare casa traiesc  "fumuri" care protejeaza casa , si te viziteaza in somn sa iti citeasca gindurile si dorintele , pentru a te ajuta sa le indeplinesti.
Poate si la virsta aia(eram un copil) am preferat sa cred ca sunt de natura "buna" ca sa pot dormi linistita.....
Acum mie dupa toata intimplarea asta nu mi s-a intimplat nimic rau....

jackie28t

#23
Citat din: Kymosabe din  30 August 2007, 13:21:22
Cele doua cazuri aduse in discutie (Travis Walton , Betty & Barney Hill) nu au nicio legatura cu Sleep paralysis (asta daca nu cumva , toti cei implicati erau narcoleptici  :lol:)

Binenteles ca nu are.Defapt nimeni nu a spus CA ARE.   :lol: LOL
Eu doar am dat cateva exemple sa explic ca precizarile unora ca toate cazurile de ''rapiri'' sunt halucinatii sau paralizie in timpul somnului este incorect.Sunt cazuri mult mai exotice de rapiri ce nu are legatura deloc cu ''Sleep paralysis''.Dupa cum se poate vedea si in cazurile pe care le-a expus mai sus ca ''Travis Walton'' si ''Betty and Barney Hill''.

Romulus,eu doar am punctat anumite aspecte.Din punctul meu de vedere cred ca in intamplarea ta este vorba doar de o paralizie in timpul somnului  dar tu stii mai bine ce-ai vazut si ce ai simtzit.Eu nu pot spune sigur ci doar sa-mi fac o parere din cea ce stiu referitor la cazul dezvaluit de tine.Se poate sa ma insel.Nu trebuie sa uitam totusi ca uneori cea ce vedem nu este defapt si realitatea.

jean

Am avut o intimplare cu o asemenea aparitie la tara intr-o noapte. Este povestita in documentul atasat.
Adevarul este dincolo de noi

Arckadii

Am mutat topicul lui jean aici pentru ca se potriveste izbitor si cu cazul lui romulus si cu celelalte.


Ark

Arckadii

Ok, deci este aproape clar ca aceste fiinte exista. Ce sunt ele? De ce se apropie de copii si de ce acestia se sperie? In fiecare caz am vazut ca era vorba de un copil. Si mie cand mi s-a intamplat eram tot copil.


Ark

Kymosabe

Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

Arckadii

#28
http://www.youtube.com/v/Ja7EXf1gOy4

http://www.youtube.com/v/tKIepOKGHLE

Eu imi pun din ce in ce mai multe intrebari...


Ark

romulus

----Cred ca ce voi spune mai departe poate fi un semn de paranoia, dar ce spuneti de urmatoarea supozitie : chiestia cu motivatia "paraliziei din timpul somnului " sa fie o pura gogorita? Una inventata pur si simplu de niste indivizi care nu puteau explica starea/ fenomenul ,ori scoasa la comanda ca sa astupe gura curiosilor??
----De ce spun asta? Din afirmatiile unor oameni de stiinta care se dau competenti in domeniul studierii creierului, rezulta  ca la momentul 2007, ceea ce cunoaste omenirea referitor la creierul uman - stocare informatie, prelucrare, transmitatori, etc . .- este infinitezimal, astfel incat se poate spune fara sa gresesti prea grav, ca  STIINTIFIC mecanismele si activitatea creierului umam sunt inca MARI NECUNOSCUTE .
-----Pornind de aici, eu pot fi convins - poate -ca cele ce se afirma despre paralizia din timpul somnului este reala, cand un OM/CERCETATOR/MEDIC,  ce-o fi - reuseste sa induca si sa reproduca  acest fenomen, in mod repetat , si apoi sa de-a explicatii pentru fiecare faza ! Poate atunci as crede 100%.
----Howgh !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David