Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cum scriem

Creat de Yagg, 26 August 2007, 00:38:00

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Xanadron

#15
Ma gindeam c-ar fi mai usor de citit/inteles un mesaj decit sa-l scrii (activitate creativa si mai putin pasiva decit prima).
Se pare ca nu-i insa chiar asa, iar adevarul stirii de mai jos se reflecta uneori si-n haotismul unor replici din zona rufon-istica:

http://www.ziarullumina.ro/articole;1551;0;30119;0;Jumatate-din-elevii-de-gimnaziu-din-Romania-sunt-analfabeti-functional.html

Serios acum, situatia e GRAVA - fiind vorba nu "doar" de agramati, ci de analfabeti functional. :-o
Iar situatia pare si mai grava in segmentul adultilor.

Acum, despre forumul asta - pe care, by the way, imi pare corect sa-l numim acronimizat si RUFON, cu "N" majuscul de la Network. Fiindca, daca tot ati ales anglo-saxonismul denumirii (unde esti tu, Prutene-Doamne?! :-D), cred ca-i cazul sa va raliati si regulii limbii globaleze adoptate - in care fiecare cuvintzel din denumirea unui film, cintec, roman sau mai ales al unei organizatii se scrie cu majuscula.

Sa revenim insa ontopic - RUFOn imi pare, totusi, o zona internautica ceva mai "inalta" comparativ cu nivelul efectiv... mlastinos al altor forumuri mioritice. Desi nivelul general al postarilor parc-a mai scazut in ultima vreme (chiar si prin prisma pur gramaticala vorbind). Personal, n-o sa mai recidivez insa in corectarea cuiva :-P - am facut-o o singura data si-am fost interpretat gresit.
Fara sa intru intr-o dizertatie stufoasa despre dezagregarea fondului ideilor cind forma lor e schioapa :| (desi eram tentat s-o fac), as aminti doar concluziile unor studii recente despre efectul complex al folosirii cuvintelor atent nuantzate chiar si asupra... ADN-ului nostru (si-al altora).
Asa ca i-as indemna pe forumistii mai neglijenti in scris sa se "contamineze" de exprimarea evoluata a celor mai atenti.

Fiindca altfel habar n-au ce pierd - inclusiv (se pare) unele destinatii interesante-n Ceruri, la plecarea de "aici".:moon: :wink: :star:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

Aici ar fi poate si locul unui clip din seria "The Grammar Nazis" nu doar plin de umor, :lol: ci si de informatii utile - evident ca mai ales pentru anglofoni.
Dar nu numai. :wink:
Cu o realizare grafica remarcabila, clipul contine si judecati de valoare, recomandari si analize valabile pentru al doilea sistem de comunicare (scris/vorbit) in orice limba - exprimate concis, dar foarte sugestiv.

Intr-o epoca atit de grabita ca asta a suprimarii esteticii, dar cumva si-a noimei limbii pe altarul eficientzei seci (si-n care, din pacate, lecturile majoritatii tind sa se reduca la etichetele din supermarketuri :|), nu cred ca strica o revenire la exprimarea plastica, imaginativa - chiar cu riscul de-a fi considerati "elitisti".

Asa cum, din pacate, se cam intimpla in vremile din urma, in care "modelele ideale" au ajuns sa capete contururi vangheliene, berbecalice si maneloide... :cry:

http://www.youtube.com/watch?v=J7E-aoXLZGY&feature=player_embedded#at=179
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Nox

#17
Am observat că există unii utilizatori care repetă același greșeli. Acum o să fac referire la doar una din ele.

Când puneți un link aveți grijă ca acesta să fie mărginit de spații şi nu de alte caractere:

Incorect:

:http://www.exemplusite.com.
:http://www.exemplusite.com;

Corect

http://www.exemplusite.com
www.exemplusite.com

Dacă vreți totuși să puneți punct ( . ), virgulă ( , ) sau punct și virgulă ( ; ) după link deoarece acesta se află încadrat într-o propoziție, folosiți butonul pentru inserare hyperlink (se află sub butonul U  - Subliniat sau Underline în engleză).

exemple:

LINK.

sau

http://www.exemplusite.com.

Ca să vedeți codul pentru cele două exemple de mai sus folosiți opțiunea "Citat".
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Nox

#18
Ţin să vă amintesc faptul că dacă nu scrieți în mod corect numele de utilizator (nickname-ul) al colegilor de pe forum vă expuneți riscului să primiți avertisment. Se acceptă articularea sau adăugarea desinențelor, dar rămâne la bun simț al fiecăruia. De asemenea, Echipa Zero este Echipa Zero (en. Team Zero) şi nu Zero Team. OK? Sper că m-am făcut înțeles.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee