Ma gindeam c-ar fi mai usor de citit/inteles un mesaj decit sa-l scrii (activitate creativa si mai putin pasiva decit prima).
Se pare ca nu-i insa chiar asa, iar adevarul stirii de mai jos se reflecta uneori si-n haotismul unor replici din zona rufon-istica:
http://www.ziarullumina.ro/articole;1551;0;30119;0;Jumatate-din-elevii-de-gimnaziu-din-Romania-sunt-analfabeti-functional.htmlSerios acum, situatia e GRAVA - fiind vorba nu "doar" de
agramati, ci de
analfabeti functional.

Iar situatia pare si mai grava in segmentul adultilor.
Acum, despre forumul asta - pe care, by the way, imi pare corect sa-l numim acronimizat si RUFON, cu "N" majuscul de la Network. Fiindca, daca tot ati ales anglo-saxonismul denumirii (unde esti tu, Prutene-Doamne?!

), cred ca-i cazul sa va raliati si regulii limbii globaleze adoptate - in care fiecare cuvintzel din denumirea unui film, cintec, roman sau mai ales al unei organizatii se scrie cu majuscula.
Sa revenim insa ontopic - RUFOn imi pare, totusi, o zona internautica ceva mai "inalta" comparativ cu nivelul efectiv... mlastinos al altor forumuri mioritice. Desi nivelul general al postarilor parc-a mai scazut in ultima vreme (chiar si prin prisma pur gramaticala vorbind). Personal, n-o sa mai recidivez insa in corectarea cuiva

- am facut-o o singura data si-am fost interpretat gresit.
Fara sa intru intr-o dizertatie stufoasa despre dezagregarea fondului ideilor cind forma lor e schioapa

(desi eram tentat s-o fac), as aminti doar concluziile unor studii recente despre efectul complex al folosirii cuvintelor atent nuantzate chiar si asupra... ADN-ului nostru (si-al altora).
Asa ca i-as indemna pe forumistii mai neglijenti in scris sa se "contamineze" de exprimarea evoluata a celor mai atenti.
Fiindca altfel habar n-au ce pierd - inclusiv (se pare) unele destinatii interesante-n Ceruri, la plecarea de "aici".