Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

USA - puterea mondiala de peste ocean

Creat de baguvix, 17 August 2007, 14:27:51

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

baguvix

Tinta Romania

George W. Bush a avertizat ca tara noastra face parte dintre statele care pot fi atinse de un atac al rachetelor iraniene

http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-10-26&id=228533  un video cu declaratia lui bush
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Pentagonul cere urgent fonduri pentru o bomba foarte puternica

Pentagonul a cerut fonduri Congresului american, pentru a satisface "o nevoie operationala urgenta" de a modifica bombardierele de tip B-2, cu scopul de a lansa bombe experimentale antibuncar foarte puternice.

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/International/75801/Pentagonul-cere-urgent-fonduri-pentru-o-bomba-foarte-puternica.html
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

NATO a pierdut Afganistanul

Afirmatia socanta apartine Lordului Ashdown, fost inalt Reprezentant al ONU in Bosnia si Hertegovina, propus acum pentru acelasi post la Kabul, unde este nevoie de o intensificare a eforturilor de reconstructie dupa razboi

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/International/75833/NATO-a-pierdut-Afganistanul.html
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Americanii nu se grabesc sa plece din Europa

Secretarul american al Apararii, Robert Gates (foto), a decis sa incetineasca ritmul retragerii trupelor stationate in prezent in Europa.

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=15145&art=37906&cHash=e8a772fdbe
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Armata turca le promite suferinte rebelilor kurzi

Militarii ar fi avantajati de un conflict in fata influentei crescinde a premierului Erdogan.

Statul Major al armatei turce a promis o riposta dura impotriva rebelilor kurzi din nordul Irakului, intr-un mesaj publicat cu ocazia zilei nationale a Turciei, sarbatorita astazi. ,,Cei care ne fac sa suferim vor suferi intr-o masura pe care nici nu si-o pot imagina si sintem foarte hotariti in aceasta privinta", scrie generalul Yasar Buyukanit in mesajul publicat pe pagina de Internet a armatei.

Mesajul este dedicat zilei de 29 octombrie, data la care se sarbatoresc 84 de ani de la crearea Republicii Turce. ,,Sa nu se indoiasca nimeni ca fortele armate turce vor continua sa lupte pina cind teroristii, al caror scop este sa distruga unitatea tarii, vor fi neutralizati", mai arata comunicatul.

Armata turca are tot interesul ca acest conflict cu gherilele kurde sa escaladeze, considera corespondentul cotidianului britanic ,,The Independent" la granita turco-irakiana. Acest conflict ar reprezenta cel mai bun atu pentru armata in incercarea de a pastra autoritatea in statul turc, in fata influentei din ce in ce mai mari a guvernului moderat islamist al lui Erdogan. Atacurile de duminica trecuta, care au declansat actuala tensiune, au fost organizate, fara indoiala, de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Totusi, PKK respinge alte atacuri desfasurate in satele kurde de la granita, in care au fost ucisi 12 gardieni. Kurzii irakieni, sustinuti de citiva diplomati de la Ankara, considera ca unele dintre aceste atacuri asupra fortelor turce ar fi fost organizate de extremistii armatei turce, doritori de un conflict deschis, scrie ,,The Independent". Ministrul irakian de Externe, Hoshyar Zebari, a declarat chiar ca este un fapt cunoscut ca PKK este infiltrat masiv de agenti turci.

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan, care, desi a amenintat cu un raspuns armat impotriva rebelilor kurzi din nordul Irakului, a aminat aceasta interventie de teama reactiei americane, dar si a kurzilor turci, a criticat natiunile europene. Statele UE nu fac destul, in opinia lui Erdogan, pentru a lupta impotriva activistilor PKK aflati pe teritoriul lor. ,,Nici o tara UE nu a extradat membri PKK in Turcia, desi au etichetat organizatia ca fiind terorista", a declarat premierul. Erdogan nu a acuzat o anume tara in mod special, dar s-a referit la o neintelegere cu Austria, stat ce a refuzat sa aresteze un membru din conducerea PKK aflat pe teritoriul sau, care a luat apoi avionul spre nordul Irakului. Erdogan a facut aceste declaratii la incheierea negocierilor cu autoritatile irakiene, care s-au incheiat fara progrese in ce priveste combaterea rebelilor kurzi.

sursa : cotidianul.ro
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Americanii sustin un razboi impotriva Iranului

Mai mult de jumatate dintre americani sunt favorabili unor atacuri aeriene impotriva Iranului si cred ca ele ar putea avea loc inainte de alegerile prezidentiale din noiembrie 2008, potrivit unui sondaj al agentiei Zogby Poll, publicat in urma cu doua zile.

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/c/76185/a
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Turcii bombardeaza

Armata turca a bombardat ieri dimineata pozitiile rebelilor kurzi de la granita cu Irak. Potrivit agentiei France Presse, doua elicoptere Cobra si-au aruncat proiectilele deasupra muntilor Kudi. Un nor de fum a acoperit zona respectiva, in timp ce tiruri de artilerie faceau sa rasune vazduhul. A fost, de asemenea, observat cel putin un elicopter pentru transportul de trupe, Sikorsky, cu o capacitate maxima de 20 de soldati. in ajun, aproape 100 de militanti ai Partidului muncitorilor din Kurdistan (PKK) au fost incercuiti de fortele militare in extremul sud-estic al Turciei.

Analistii sustin ca, pentru moment, nu se pune problema unei operatiuni armate de anvergura. in opinia lor, o interventie militara impotriva bazelor kurde din nordul Irakului va avea loc numai dupa vizita premierului turc, Recep Tayyip Erdogan, la Washington, din urmatoarele zile. De rezultatul discutiilor va depinde in mare parte decizia autoritatilor de la Ankara privind o posibila manevra armata.




Sursa: Curentul
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

SUA mituiesc Rusia

Bush vrea sa-i faca o serie de concesii lui Putin pentru ca Moscova sa nu se implice in dosarul iranian * Washingtonul este dispus sa nu ridice baze NATO in fostele state baltice si sa-si limiteze efectivele din Polonia, Slovacia, Ungaria si Romania .Statele Unite ale Americii pregatesc un pachet de concesii in favoarea Rusiei pentru a determina Moscova sa nu-i sustina pe iranieni si sa se implice in impunerea de sanctiuni in problema dosarului nuclear al Teheranului, scrie publicatia americana Stratfor, consultata de Rompres, intr-o analiza publicata ieri. Analiza a fost realizata pe baza unor zvonuri vehiculate de mass-media sau provenind din alte surse credibile.

http://www.ziua.net/display.php?data=2007-11-01&id=228764
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Amenintare americana 'fara precedent'

Fostul presedinte iranian Akbar Hachemi Rafsandjani a vorbit ieri despre o amenintare americana "fara precedent" impotriva Iranului, intr-un discurs in fata responsabililor militari, a informat agentia Irna, relateaza NewsIn.

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/c/76397/a
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Arsenalul lui Saddam, scornit de un irakian

Minciuna unui transfug, care s-a dat drept inginer în chimie, a stat la baza declanºãrii rãzboiului împotriva regimului de la Bagdad

http://www.adevarul.ro/articole/arsenalul-lui-saddam-scornit-de-un-irakian/330863
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.