Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Viitoarea baza antiracheta, inspectata de americani

Creat de baguvix, 11 August 2007, 14:24:50

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

baguvix

Experti americani vor sosi luni in Cehia pentru a examina zona unde va fi amplasata statia radar din scutul antiracheta.

Cei circa 30 de experti americani se vor afla timp de o saptamina la baza militara din apropierea localitatii Misov, la 90 km sud-vest de Praga. Ministerul apararii ceh a ales baza militare Brdy, la inceputul lunii iulie, iar decizia finala privind eventuala amplasare a statiei radar va fi luata in urma masuratorilor finale. Militarii americani vor face masuratori topografice si vor evalua costurile amplasarii statiei radar in regiune, examinind si imprejurimile bazei cehe.

Congresul american a decis, insa, reducerea fondurilor initiale alocate proiectului, dar decizia va afecta, probabil, instalatiile militare ce vor fi amplasate in Polonia. Tomas Klvana, purtatorul de cuvint al guvernului de la Praga in problema scutului antiracheta, considera ca hotarirea Congresului SUA nu va duce in mod direct la reducerea fondurilor pentru baza din Polonia, ci vizeaza "o anumita esalonare a acestor costuri".
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

lylyt_ice

 Derpre ce fonduri discuta ??? Doar stie si un copil ca in ziua de astazi nu se mai lucreaza cu bani reali si totul este virtual...doar ca nu-i doare mina sa apese pe tastele compiuterului ce sume vor si la orice ora...cine o sa-i controleze pe americani....Aaaaa!Daaaa! cei de la banca mondiala si baietii de la Bildenberg.....Nu stiu cine isi mai pierde timpul in ziua de astazi sa citeasca astfel de articole in ziare ...
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

baguvix

Rusia modernizeaza apararea anti-racheta

In cursul unei vizite la o noua statie radar de avertizare timpurie de langa Sankt Petersburg, presedintele Putin a declarat ca e primul pas pe calea unui proiect major ce va fi terminat in 2015.

Rusia este ingrijorata cu privire la amplasarea de catre Statele Unite in Europa centrala a unor parti componente ale noului sistem de aparare anti-racheta.Vladimir Putin a avertizat ca Rusia va lua masuri de contracarare a planului.Statele Unite sustin ca programul este menit sa previna amenintari din partea unor state ca Iranul sau Coreea de Nord si ca Rusia nu ar trebui sa aiba nicio ingrijorare.

Vast program

Rusia a oferit o solutie de compromis, care ar permite Statelor Unite sa imparta folosirea unei statii radar in AzerbaidjanPresedintele Putin a descris noua statie radar de la Lehuti, la 50 km nord de Sankt Petersburg, drept "primul pas pe calea implementarii unui program major de avertizare timpurie pana in anul 2015".

Statia a fost construita in doar 18 luni si deschisa anul trecut in decembrie.Radarul il inlocuieste pe cel din perioada sovietica de la Skrunda, din Letonia, scos din uz in 1998.O instalatie similara se afla in constructie la Armavir, in sudul Rusiei
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.