Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Banii

Creat de Alethia_Spitz, 02 August 2007, 08:23:41

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

lylyt_ice

 Bine si daca ai "BANI MULTI" asta nu inseamna sa umblii cu ei pe strada sau sa ii etalezi la coltul strazii, doar ca nu are de unde stii un infractor ca tu ai bani multi la tine....si daca te dai prea mult in spectacol, se poate sa ai sansa sa primesti una in cap exact cind nu ai bani la tine... :lol:Si nu mai cobii atit...ca:"de ce ti-e frica nu scapi" !!!
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

OzN_HunteR

Poate asa ma fac inteles

Un bãrbat din Harghita este acuzat cã ºi-a ucis tatãl pentru un pumn de bani. Crima oribilã i-a îngrozit pânã ºi pe poliþiºti.

Cei doi trãiau singuri, în comuna harghiteana Secuieni, într-o gospodãrie frumoasã ºi bine întreþinutã, spun vecinii. Aveau multe animale ºi trãgeau din greu sã scoatã un bãnuþ de pe urma laptelui vândut în sat.

Numai cã, dupã munca grea, le placea amândurora sã mai bea câte un pãhãrel ºi, aproape de fiecare datã, se lãsa cu scandal. Poliþiºtii ºtiau cã cei doi se iau mai mereu la harþã.

Ultimul scandal, care a pus capãt zilelor bãtrânului, a plecat de la bani. Cei doi au scos ceva bani pe laptele vândut ºi bãtrânul a dat fuga sã-ºi cumpere bãuturã.

Fiul sãu, de 54 de ani, care voia sã se bucure singur de profit, s-a înfuriat teribil. S-au luat la bãtaie, iar bãtrânul, mai lipsit de putere, a cãzut inconºtient. Fiul ºi-a strâns de gât tatãl pânã l-a ucis. În scurt timp, a fost însã prins ºi dus în arest.

Sursa articol : http://www.protv.ro/stiri/eveniment/25-7.html
Sursa : http://www.protv.ro/
A nation which has forgotten the quality of courage which in the past has been brought to public life is not as likely to insist upon or regard that quality in its chosen leaders today - and in fact we have forgotten.

John.F.Kennedy

elena78

Citat din: romulus din  26 August 2007, 16:42:29
----Banul= ochiul dracului.


Banii nu aduc fericire ...dar o mentine!!!!!

dacian

Nu banii aduc fericirea sau nefericirea.
Asa cum banii nu iti pot face rau sau bine.
In schimb omul poate fi fericit, poate fi nefericit sau poate face lucruri rele, fapte de caritate etc. Toate (sau majoritatea) in numele zeului BAN.

horia2008

Citat din: elena78 din  07 Martie 2012, 19:50:12
Banii nu aduc fericire ...dar o mentine!!!!!
Pentru stilul asta si modul de a posta ai luat moderated
Iar ca sa fiu ontopic despre BAN :roll:, urmeaza dupa moderated :mrgreen:

fiulploii

Ideea e ca prin luna octombrie-noiembrie anul trecut au aparut ceva articole in presa britanica referitoare la multitudinea de virusi si germeni infectiosi care exista pe bancnote si telefoane mobile si pericolele de imbolnavire .
Articole care observ se cam repeta in luna asta  :-D
http://christophreilly.hubpages.com/hub/Dirty-Money-Germs-on-Currency
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1298057/Mobile-phones-18-times-bacteria-toilet-handle.html
Articolele sunt mai vechi , nu gasesc deocamdata pe net cele recente .

dacian

Cu bancnotele treaba ar fi relativ credibila, ar face astia si pe dreaqu'n patru ca sa le elimine. Si nu e treaba de o conspiratie biblica aici ci o conspiratie afacere bancara, la fiecare tranzactie "cu bani virtuali" banca "mai face de-o pita" iar omul simplu mai plateste un comision... Plus economia la hartie/plastic/metal chior facuta ......
Dar virusi pe telefoanele mobile ... chiar nu-mi dau seama care ar fi manevra... nu cred ca se refereau ei la virusii informatici  aparuti prin  aifoane si androizi :-D

Sau "baetii" mai au ceva virusei creati in laborator nou descoperiti prin lume si incet, incet ne cam pregatesc de vreun "eveniment"?

Xanadron

Documentarul "The Money Masters" al minutiosului investigator Bill Still raspunde la multe intrebari apropo de BANI:

http://video.google.com/videoplay?docid=-515319560256183936#

Mai multe detalii - aici:   http://www.themoneymasters.com/mm/

Citeva comentarii pe romaneste cred ca-s binevenite pentru non-anglofoni:
Mecanismul de actiune prin care clica de bancheri mondiali (camatarii) actioneaza e f. simplu:
Mai intai tiparesc hartii - ori emit cifre virtuale in bilantzuri electronice - pe care le denumesc BANI (fara nici o valoare reala de fapt, fiindca fara acoperire in aur sau... munca si NU bazata pe speculatii / intermedieri - asa cum hulitii nazisti concepusera de ex. sistemul lor financiar).

Apoi imprumuta cu dobanda (camata) hartiile astea, carora li s-a atribuit o anumita valoare arbitrara (oricum mai mare decat cea reala) pentru o anumita perioada de timp (ani, zeci de ani). Prin diferite manevre subterane, incep pe urma sa retraga aceste hartii din circulatie si iata CRIZA! Cei care au fost imprumutati sunt obligati sa restituie banii (hartiile) plus dobanda, dar acestia nu sunt in circulatie atatia cati ar trebui si atunci bancile (bancherii = camatarii) iau cu japca bunurile si valorile reale cu care s-a garantat creditul, mult subevaluate.
Oricum, chiar de la inceput hartiile aflate in circulatie (valoarea fictiva) este mai mica decat cea care trebuie data inapoi deoarece s-a pus dobanda.

Dobanda ar trebui sa se creeze o valoare reala (un lucru, un produs, un serviciu) dar care va trebui sa aiba un pret mai mare decat cel real pt. a putea acoperi dobanda. Astfel, cei care au nevoie de acel produs vor trebui sa plateasca un pret mai mare, puterea lor de cumparare scade (inflatia creste) si astfel ei devin mai saraci. Sau, pentru plata datoriilor (dobanzii) se scad salariile muncitorilor (asa-zisele "masuri de austeritate") etc. Oricum, valoarea reala creata prin munca oamenilor se duce mai devreme sau mai tarziu in buzunarele camatarilor.
Se creaza astfel un cerc vicios prin care cei saraci devin si mai saraci, iar cei bogati (camatarii) devin si mai bogati. Se poate spune fara a se exagera ca, atunci cand cineva ia un credit cu dobanda de la banca, intr-un loc de pe Terra din tarile sarace moare cineva de foame datorita efectelor produse de plata dobanzii (cametei) catre bancher.

Miliarde de oameni muncesc pe branci de dimineata pana seara ca sa le umple buzunarele parazitilor-camatari si nu mai au timp sa realizeze ca acesti vampiri le sug si ultima picatura de energie. Oamenii ar trebui sa-si dea seama in primul rand ca ei beneficiaza de maxim 20% din valoarea muncii lor, restul scurgindu-se in buzunarele VAMPIRILOR :evil: - ce controleaza guverne, armate, politii, servicii secrete, industrii, comert, producerea energiei (scumpe si poluante) etc.

In concluzie, se poate spune ca prin mecanismul cametei (imprumutul cu dobanda) se realizeaza penuria de bani de pe piata, oamenii (chiar si cei care nu au luat credit de la banca) devenind din ce in ce mai saraci datorita celor care trebuie sa plateasca dobanda. Bancile actioneaza intr-un mod pervers, atragand in plasa lor otravita pe toti cei pe care in prealabil i-a saracit, oferindu-le "ajutorul" necesar sa isi rezolve problemele financiare. Acesta este mecanismul diabolic prin care oamenii care muncesc cinstit devin, fara sa-si dea seama, datori vanduti si sclavii camatarilor, care  se imbogatesc fara sa faca mai nimic (doar scriind o suma in dreptul unui cont).

Banii ar trebui folositi exclusiv ca mijloc de schimb (a valorilor reale) si nu pt. alte "inginerii financiare" (camata, specula, "brokeraj", manevre bursiere speculative etc.) care mai devreme sau mai tarziu duc economia la dezastru si fac ca toti oamenii care muncesc cinstit sa devina datori vanduti si implicit sclavi.
Banii ar trebui deci controlati (emisi) si imprumutati numai de catre guverne, sub o stricta supraveghere cu un comision minim pentru acoperirea cheltuielilor aferente.

Daca s-ar interzice CAMATA (bancile si imprumutul cu dobanda) si SPECULA (bursa), 90% din toate problemele si relele de pe pamant ar disparea si nu ar mai exista prapastia dintre oligarhia "sforarilor" si massele saracite - fiindca permanent indatorate -de sclavi moderni. :|
P.S.
Peste tot se vorbeste de datornici si datoriile lor imense (publice si/sau private) ajunse desori in stadiul de-a nu mai putea fi platite (v. cazul Greciei):
FATA DE CINE OARE?
CINE SINT asadar CEI CARE AU ADUS O LUME INTREAGA IN FALIMENT?  :?

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

Cu tot respectul Xanadron, ai exprimat un punct de vedere ...partizan bancherilor. Puterea banilor/bancherilor deriva din supraevaluarea si necunoasterea mecanismului financiar.
Banii sunt in esenta un instrument al schimbului intre oameni. Pana la aparitia lor foloseam trocul si mai apoi moneda din metal pretios. Ambele metode de schimb erau greoaie si nu intru aici in amanunte ca sa demonstrez asta.
Prima forma a banilor a fost o hartie de valoare. bancherul din orasul X dadea o declaratie prin care recunostea ca a primit de la omul Y suma Z. Cu acea declaratie omul Y putea ridica suma (in monede din metal pretios) de la bancherul M din orasul F. Riscurile de transport erau infinit mai mici pentru cetatean. Drept pt care platea o parte din suma bancherilor pentru acest serviciu de scaderea riscului.
Ulterior reteaua de "hartii de valoare" s-a dezvoltat ajungand sa fie generalizata - cu mecanismul de emisie al banilor de hartie ce aveau acoperire in metal pretios. Insa a crescut iar riscul - daca initial "hartia de valoare" era personalizata si astfel riscul era minim - dupa emisia de moneda de hartie, nepersonalizata, lacomia, avaritia si-au facut iar simtita prezenta. Oricine intra in posesia monedei tiparite devenea stapanul ei ... fara sa fie nevoit sa dovedeasca de unde o are (si aici au aparut iar crimele, violentele, inselatoria si falsul pentru posesia ... a ceea ce nu se cuvine).
Sarind iar in timp s-a ajuns ca schimbul de marfuri actual sa nu mai poata fi deservit de hartia de valoare numita ban ... si sa se treaca la "banul virtual", banul din cont - mult mai flexibil si mult mai dinamic ca instrument de schimb de marfuri. E o necesitate nu un moft - pentru ca banul de hartie are niste costuri de intretinere si circulatie prea mari pentru rulajul actual.

Evident ca tinta oricarei infractiuni sau inginerii financiare nu este banul - ci acumularea de drepturi necuvenite prin furt, inselaciune, fals (banul este doar forma de evidentiere a acestei "acumulari" necuvenite). Evident ca indiferent de forma instrumentului de schimb - virtual sau material - se vor gasi zeci, sute de metode de a se pune in practica - intr-o masura mai mica sau mai mare - deposedarea celui care a muncit pentru acea valoare exprimata prin bani. Pt ca banii mai au o functie in afara celei de schimb de marfuri - sunt valoarea muncii/efortului celui care ii poseda (dovada efortului fizic sau intelectual al unui om ).

Banii nu au o putere a lor, de sine statatoare. Lipsa cunoasterii mecanismului de functonare poate da in schimb un avantaj imens celui care stie sa jongleze cu acest instrument financiar. Apar astfel victime ale creditelor/dobanzilor/schimbului atat oameni simplii dar si ... institutii financiare majore/puternice. Iar criza actuala mondiala este rezultatul unui asemenea joc financiar, aparent corect.
De aceea cred ca arma cea mai teribila pentru stoparea abuzurilor din domeniul financiar nu este "vaicareala", afisarea permanenta a impotentei omului de rand in fata bancherului ... ci cunoasterea (cu cele 2 laturi - informatia si circulatia informatiei). Cu cat cunosti mai temeinic sistemul si mecanismul banilor cu atat poti sa te opui dobanzilor aberante (pe care multi dintre noi le acceptam prin semnatura pe contracte insuficient sau superficial citite), poti sa te opui tendintelor de migrare a capitalului dintr-o tara spre alta, a iesirii banilor din tara de origine a muncii spre tara de origine a speculantului ( motivatie care sta la baza multor "iesiri spontane in strada"), poti sa te opui violentei stradale si chiar razboiului (razboiul find piata de capital cea mai profitabila intr-o zona geografica care nu mai produce nimic altceva dpdv economic) etc etc. Tot acest joc al aparentelor sociale are o singura motivatie - deposedarea celui care munceste "banul" de catre cei care speculeaza"banul".
Sunt multe de spus si cele ce le-am spus pe sarite si printre randuri duc la o singura concluzie - noi, prin necunoastere si ignoranta dam puterea cu care se lauda bancherii. Banul, in sine, e doar un instrument, o unealta ... asa cum e si lopata, tractorul sau ciocanul - poti sa-ti construiesti o masa/casa buna daca sti sa folosesti corect ciocanul... dar poti sa-ti rupi degetele daca esti ignorant si nestiutor. Si apoi dai vina inutil pe cel ce a fabricat ... ciocanul.

Xanadron

#24
Am inteles, coane Ganditor:

1. Sint un vaicaretz :-D ignorant pe deasupra si care...
2. n-are habar cum sa se integreze in Sistemul Jafului Legalizat, cu un cameleonism deloc uman si/sau crestin...
3. propunind in schimb (din frustrarea ca nu ma pot "da cu hotii" poate, nu? :wink:) o schimbare de sistem/paradigma. Sistem cu care vaz ca esti de acord in forma lui actuala - chiar daca banuiesc ca n-ai fi totusi bancher.

4...Hmmm, pai n-as fi deci doar un ignorant plingacios :lol: atunci, daca vin cu oaresce analize argumentate ale mecanismelor spolierii camataresti (sint oricum mult mai multe subtilitati de disecat - cind oi avea timp revin si la ele)... fiindca nu vad sa-mi fi demontat vreunul din argumentele anterior expuse, ci ai batut iarasi campii cu gratie pe tema non-violentei, necesitatii supuseniei turmei etc (evident ca asta-i doar umila mea parere, oricine avind dreptul de-a crede in pacifismul pasiv si/sau eliberarea din sclavie prin asteptare cuminte a milei stapinilor). :-P

5. Implicit, deduc ca impunitatea juridica a hienelor de pe Wall-Street ("bailed-out" de Obamache cu trilioane, in loc sa fie ascunsi la loc racoros pentru decenii) ori conjuratia diabolica a Federal Reserve Fund sint pentru tine chestii normale. Faze care se repeta de fapt pe toate meridianele (ex. clasic: trecerea miliardelor manglite de catre cine trebuie de la Bancorex la datoria publica romaneasca, :x in locul pedepsirii manglitorilor).

6. N-am sustinut ca materia din care-i fabricata moneda (hartie sau electroni ametiti :-D) e problema, doar cca. 15% din volumul monetar mondial fiind oricum monetizat ca bancnote - ci mecanismul crearii lor din NIMC ("out of thin air"). Manevra rezervata unei maini de "alesi".

7. Repet declaratia lui Churchill, care rezuma sugestiv importantza zdrobitoare a iluziei numite BANI pentru sforarii Matrixului: :evil:
"Crima de neiertat a Germaniei inainte de WW-II a fost aceea de a-si scoate puterea economica in afara sistemului comercial/monetar mondial si a-si crea propriul sistem de schimb, negand astfel Finantei Mondiale oportunitatea de profit"

8. (intrebare retorica decurgind din pct. 7): Exista deci si sisteme de schimb - tot BANI adica, dar cu o acoperire atit de corecta in munca si nu speculatii, incit sa infurie la culme diabolica si milenara cabala babiloniana?! :roll:
Cam DA... 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

#25
N-am vrut sa te simti jignit. Doar expunem niste idei - care doar impreuna dau intregul - si punem uneori mai multa sare si piper ... ca sa nu fie plictisitor.
Respect.

angellla29

Nu banul este raul ci omul. Ca ei sunt ispita asta e altceva...Dar omul este principala sursa a raului :evil:

L.E. OH, mesajul meu cu nr 666 a fot acesta :wink:

Xanadron

Citat din: Ganditorul din  08 Martie 2012, 21:56:16
N-am vrut sa te simti jignit. Doar expunem niste idei - care doar impreuna dau intregul - si punem uneori mai multa sare si piper ... ca sa nu fie plictisitor.
Respect.

Clar ca din contradictii se naste progresul si nimeni nu-i detinatorul adevarului absolut/complet.
In plus, incerc (dar nu stiu daca si reusesc :-D) sa nu ma mai simt jignit de vreo 3 decenii, asa ca nu-ti face probleme; scuze deci si din partea mea daca mai sar calul - fara minere - uneori.

Ontopic acum: nu doar "alarmistul...linistitor" :lol: de serviciu Benjamin Fulford remarca demisii in masa ale unor bancheri din pozitii-cheie, ci si mult mai seriosul Joseph P. Farrell:

http://gizadeathstar.com/2012/03/rash-of-bankster-resignations-some-thoughts/

Totul - legat si cu parasirea corabiilor de catre numerosi politicieni importanti, cu scopul clar al "stergerii urmelor". 8-)
...Sa fie oare iminenta inspectia Stapinilor de Foarte Sus?! :martiansad: :roll: :star: :ufo:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

kandaon

Citat din: Xanadron din  09 Martie 2012, 12:31:17
Clar ca din contradictii se naste progresul si nimeni nu-i detinatorul adevarului absolut/complet.
In plus, incerc (dar nu stiu daca si reusesc :-D) sa nu ma mai simt jignit de vreo 3 decenii, asa ca nu-ti face probleme; scuze deci si din partea mea daca mai sar calul - fara minere - uneori.

Ontopic acum: nu doar "alarmistul...linistitor" :lol: de serviciu Benjamin Fulford remarca demisii in masa ale unor bancheri din pozitii-cheie, ci si mult mai seriosul Joseph P. Farrell:

http://gizadeathstar.com/2012/03/rash-of-bankster-resignations-some-thoughts/

Totul - legat si cu parasirea corabiilor de catre numerosi politicieni importanti, cu scopul clar al "stergerii urmelor". 8-)
...Sa fie oare iminenta inspectia Stapinilor de Foarte Sus?! :martiansad: :roll: :star: :ufo:

Nu stiu daca se retrag de frica, sau doar se schimba echipa cu una mai "proaspata" si mai "fiabila".
Sa amestec un pic topicurile, asta cu cel cu Hess si "babilonienii" din "City" de atunci, am mai auzit undeva o varianta si le pun si eu cap la cap.

Una (amintita si de altii), a fost ca "babilonienii" au dat un tun urias chiar inainte de atacurile asupra turnurilor gemene. Adica niste trilioane de care nu se stia pe ce si pe unde s-au dus din vistieria Pentagonului, asta doar ca sa-si dea seama cineva de cat investeste SUA in armata vs asanumitele noi "investitii spectaculoase" prevazute de China sau chiar Rusia, si care sunt doar a fractiune din cele americane.
Nu spun ca atentatele alea au fost opera guvernului SUA, ci doar ca e posibil ca unii de acolo sa fi stiut ceva dar sa fi inchis ochii.

Dupa "tunul" asta a urmat alt "tun", tot in mandatul lui Bush Jr. cel acuzat ca a a juns presedinte in urma unor presupuse fraude electorale (din cate stiu eu cu el a inceput criza si el a dat primele ajutoare "sarmanelor" banci de pe Wall Street, cele care de fapt stau la originea crizei).
Asadar alte trilioane s-au dus "in vant".

A urmat "pedepsirea" unor lideri neascultatori in diverse locuri din lume, unde era un interes, si inceperea altor razboaie unde s-au cheltuit alte sute de miliarde daca nu tot trilioane. Plus ca s-a scapat de arsenale mai vechi pentru a se face loc altora mai noi.

A urmat apoi ceea ce unii mai fantezisti au spus ca a fost un fel de aratare a nuielei pentru Japonia, un cutremur de mare putere urmat de un tsunami urias si de un accident la o centrala nucleara.
Japonia, una din cele mai dezvoltate tari din lume, a trebuit sa plateasca si ea un pret urias

Criza s-a mutat rapid si in Europa, unde se spune ca bancile de pe Wall Street au folosit ca si cal troian (cumva ironic sau poate simbolic) Grecia, identificata si ca un punct mai slab a zonei euro.
Pentru a preveni caderea Greciei statele din zona euro trebuie sa plateasca si sa vina cu fonduri uriase, pentru ca in caz contrar insasi zona euro poate suferi consecinte imense (negative bineinteles).
Iar dintre statele "euro" Germania e cea mai dezvoltata si bogata, si ea plateste partea leului pentru Grecia. Tot la Joseph Farrell am vazut ca cica nemtii si-ar retrage sau ar vrea sa-si retraga depozitele de aur din seifurile Federal Reserve Bank din New York (interesant, cica multe din tarile lumii si-ar tine acolo cel putin o parte din rezerva de aur, nu stiu de ce).
Cu alte cuvinte nemtii fie isi retrag aurul drept protest, fie il retrag pentru a putea plati problema cu Grecia, adica il retunreaza tot "babilonienilor", bransa Wall Street.
"Babilonienii" din City-ul londonez au evitat cu grija ca Marea Britanie sa semneze acordul acela al "salvarii euro".

Toate aceste sume colosale, greu de imaginat pentru omul simplu, pare ca se strang undeva, nu cred ca dispar pur si simplu, cineva le colecteaza. Unii spun chiar ca si cei ce controleaza traficul cu droguri, sau ma rog, retele mari si profitabile pe plan mondial, ar lucra pentru aceeasi "babilonieni" sau cel putin ar cotiza undeva pentru a-si asigura buna functionare.
La fel si cu traficul cu armament, o alta afacere extrem de profitabila, si "pastorita" la nivel inalt (am uitat cum se numea filmul acela cu Nicholas Cage, ceva cu "war" daca nu ma insel? un film foarte sugestiv).

Tot la Joseph Farrell am citit parca ideea asta, ca un grup ascuns in cadrul actualei societati acumuleaza sumele astea inimaginabile pentru a le investi in noi tehnologii si resurse, asigurandu-si astfel un avans urias fata de societatea "obisnuita", care in cele mai multe cazuri nici nu isi imagineaza de existenta lor.

Acum, ca ei fac asta la sfatul sau cererea cuiva de "mai sus" :ufo: (sau de "mai jos" :evil:) de la care au primit si niscavai planuri, nu stiu. Scopul ar putea fi, cum zice si Toni V Moldovan, pregatirea pentru o posibila "lupta" cu cineva care ar da tarcoale sau ar trebui sa vina (sau sa revina) incoa.
Sau pur si simplu asigurarea ca "ei" (grupul asta sau grupul asta si "stapanii" sau "aliatii" lor) vor avea un control cat mai total asupra planetei si populatiei de aici


Arhanghelul

#29
Aceasta " zicere " trebuie luata in consideratie  ...

Pentru colegul @Ganditorul (si nu ... numai) o mica completare/corectie ... nu ... fila la purtator ... a generat bacnota  ... ci nevoia de a "cara" mai putin metal ... a generat bacnota ... ceea ce a desfintat dupa ceva mii de ani si lingoul "solar" ...(fila la purtator a devenit fila "CEC") ... 


http://referat.clopotel.ro/Moneda-6189.html

http://www.consultingreview.ro/revista_tiparita/articol/iulie-2009/fila-cec-sau-biletul-la-ordin.html

http://www.stiri.com.ro/stire-10355/40-de-ani-de-cand-sua-au-abandonat-aurul-40-de-ani-de-dezordine-financiara.html

In continuare sa aducem la cunostinta domniilor voastre ca BNR (FED-ul romanesc) are actionariat sub 40% statul roman si peste 60% doi actionari persoane fizice (nu juridice ... care NU este) saturniene ...
Din statutul unui organism cu actionari ... ce poate face actionarul ?
Ce pateste actionarul sau persoana juridica (nu fizica care este) ?

http://www.euroavocatura.ro/dictionar/2320/Actionar

http://www.rdi-board.com/archive/index.php/t-125976.html
http://www.bnr.ro/Perioada-contemporana--1051.aspx

Sa trecem la lingoul 'solar" ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Gold_reserve

Citat:
" BNR  nu a mai cumpărat aur în ultimii zece ani  pentru că în 1999 " a apărut o idee năstruşnică – să se instituie TVA pe aur", motiv pentru care aurul romanesc s-a scumpit in interior:"  A devenit nerentabil să tezaurizezi mai mult.  Ştim că ideile proaste se impun  mai usor.  "Aurul românesc este mai scump cu 24%, acesta e motivul pentru care BNR nu a mai cumpărat aur in ultimul timp", a adăugat Adrian Vasilescu. Aşadar ideile dlui Băsescu în ce priveşte aurul românesc sunt false, fie pentru că este prost  informat, fie că este de rea credinţă.

http://www.stelian-tanase.ro/lifestyle/aurul-romanesc/

As mai zice multe ... dar le pastrez pentru episodul viitor ...

Am zis .

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05