Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Atlantis

Creat de draculasblood, 18 Ianuarie 2006, 18:05:55

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Interesent

Halo.
I-mi permit sa corectez, ca Mu a fost numai un oras mare care se afla in pustiul Gobi, si nu a fost un continent!! Despre numarul de populatie nu stiu actual, dar o sa caut sa gasesc informatii si sa le public.
Poate s-au facut greseli la traducere sau descifrarea textelor vechi.

Necunoscutul

O teorie interesanta cica insula Sardinia ar fi insula disparuta Atlantis. Mai multe gasiti la:

http://ansa.it/main/notizie/awnplus/english/news/2006-10-13_1131604.html

Eu raman sceptic...

8-)

pri3st3ss

O Atlantidã româneascã

Folcloristul ºi etnograful Adrian Bucurescu, aratã cã Orpheus a fost cel care a acceptat separarea Egiptului ca o colonie de sine stãtãtoare, faþã de Centru, fabuloasa þarã scufundatã, numitã de egipteni Siriath, adicã Marea Neagrã!
În cinstea lui Orpheus, împãratul-zeu numit de atlanþi ºi urmaºii lor direcþi tracii, Hermes, egiptenii au ridicat acum mai mult de 5000 de ani, la Giseh, enigmaticul Sfinx, fiarã cu aurã leoninã ºi cap de faraon.
În 1913, în lucrarea "Dacia Preistoricã", istoricul Nicolae Densuºianu, bazat pe raþionamentul cã termenul de "Coloanele lui Heracles" reprezintã doar un simbol legat de acest nume, localizeazã Atlantida între Porþile de Fier ºi crestele munþilor Bucegi ºi ai Buzãului. Celebra repretentare megaliticã denumitã "Sfinxul" din Bucegi este socotitã de unii cercetãtori ca o realizare comunã a unor strãvechi locuitori ºi a agenþilor fizici. Privit la anumite ore ºi dintr-un anumit unghi, sunt mãrturii cp acum o sutã de ani, Sfinxul de pe platoul Babele, aducea mult mai aproape cu un gigantic chip uman decât forma erodat-mutilatã de astãzi. Ar fi interesant sã se facã excavaþii arheologice pe sub baza lui, poate lucrurile s-ar lãmuri.
Un argument în plus: "Atlantis" este tradus de unii lingviºti prin "Fericire", iar grecii antici denumeau actuala Insulã a ªerpilor din Marea Neagrãm Makaron, adicã "A fericiþilor". Ori nu departe de ea, arheologii sovietici (noii stãpâni ai insulei sunt ruºii) au descoperit impresionante ruine subacvatice atribuite atlanþilor. În aceeaºi zonã a Mãrii Negre, la Hamangia, lângã Cernavodã, au fost descoperite uimitoarele figurine din lut, intitulate generic "Gânditorul" ºi datate 5000-3000 2900 î.Hr., într-o perioadã când de gândire abstractã nici nu putea fi vorba. Iarãºi, imaginaþia ne poate duce la Poseidon ºi muritoarea Clito.


Oameni înalþi, albi la faþã ºi blonzi
Existã o legendã potrivit cãreia în momentul scufundãrii Atlantidei, o parte din locuitorii s-au salvat cu ajutorul unor nave cu reacþie, zburând spre America ºi Nordul Africii, iar o parte spre alte planete. În aceeaºi legendã se spune cã "atlanþii" erau foarte înalþi, albi la faþã, cu ochii albaºtri ºi roºcaþi la pãr. Ce tulburãtor sã descoperi aceste tipare în zonele de "aterizare" ale atlanþilor! Vestitul faraon Keops avea printre numeroasele sale soþii ºi una blondã care i-a nãscut o fiicã tot blondã. Blonde sau frumoase roºcate erau ºi guanºele din Insulele Canare, populaþie a cãrei scriere a rãmas necunoscutã. Mumii blonde erau ºi cele ale cãpeteniilor Virachochas din Peru, cu o vechime de trei milenii, dar ºi mumia blondã, de aceeaºi vechime, descoperitã în provincia Siniyag din China.
W. Scott-Elliot este autorul ipotezei cã primii atlanþi, înalþi de peste trei metri, erau urmaþii lemurienilor, jumãtate oameni, jumãtate maimuþe, care pe lângã cei doi ochi obiºnuiþi aveau un al treilea, aflat în spatele capului ºi care le este deschis azi, în urma unei operaþii care poate fi mortalã, unor iniþiaþi, de cãtre lamaiºtii tibetani. Acelaºi autor menþioneazã cã primii atlanþi se mai împerecheau cu maimuþele pentru revigoarea fizicã a rasei care va decade în timp prin amestecul cu rase semite, negroide ºi galbene.
A. Cervidos, un celebru atlantolog spaniol, susþine cã atlanþii practicau atât magia albã cât ºi cea neagrã, comunicând prin telepatie atât între ei cât ºi cu animalele, cãrora le transmiteau voinþa lor. Religia atlanþilor era solarã, fiind foarte asemãnãtoare cu a geto-dacilor, iar ansamblul concentric al statuilor regilor ºi reginelor atlante din jurul Marelui templu era izbitor deasemãnãtor cu Templu Soarelui ºi Lunii din Cuzco, capitala incaºilor din Peru.

Arhitecþi iscusiþi


Capitala atlantã era înconjuratã cu numeroase ºanþuri de apã legatecu poduri ºi tuneluri ce fãceau posibilã trecerea corãbiilor care fãceau legãtura cu mare printr-un canal lung de 9 km., lat de 75 de metri ºi adânc de 25.
Aceastã insulã în insulã era înconjuratã de ziduri din tuf vulcanic în trei culori: alb, negru ºi roºu, iar zidul valului exterior era acoperit cu aramã, cel din mijloc cu cositor argintiu iar cel interior cu orichalch.
Pe valurile de pãmânt erau construite temple, sãli de gimnasticã, un mare hipodrom, cazarme, antrepozite care înconjurau Palatul Regal.
Apa necesarã Capitalei era colectatã din munþi printr-un uriaº canal, lung de 1850 de kilometri, iar câmãia din jur era brãzdatã de o mulþime de canale transversale, cu un rol multifuncþional, transportul din munþi al lemnului, irigaþii, preîntâmpina inundaþiile ºi eroziunea solului.
Rusul Jirov apreciazã la 5-6 milioane de oameni, populaþia regatului principal al Atlantidei, o mare forþã militarã care putea strânge sub drapel 10.000 de care de luptã ºi 1200 de corãbii de rãzboi. Revista francezã "Atlantida" dezvãluie faptul cã atlanþii cunoºteau legea unitãþii în diversitate a micro ºi macro-cosmosului. Ei defineau forþele interne ale materiei ca stând atât la baza celor mai mici particule, cât ºi în mase uriaºe de substanþã.

5. Cutremure, erupþii vulcanice ºi valuri uriaºe

Asupra cauzelor care au dus la dispariþia civilizaþiei atlanþilor, (probabil popor de origine extraterestrã), sunt mai multe ipoteze. Cunoscutul astronom poloney M.M. Kamienski a apreciat cã aºa numita Cometã a lui Galilei s-a ciocnit cu Terra (la 9541 î.Hr. n.a.) ºi a produs scufundarea Atlantidei, iar inginerul german Otto Muck susþine cã în Oceanul Atlantic ar fi cãzut cu o vitezã de 20 km/secundã un meteorit gigant cu diametrul de 10 km. Negând aceste afirmaþii, rusul Jirov susþine cã Atlantida s-ar fi scufundat succesiv în urma unei grandioase catastrofe vulcanice ºi tectonice, dupã cum urmeazã: etapa I, între 13.000-10.000 î.Hr. ºi etapa a II-a, între 9000-8000 î.Hr., când a avut loc scufundarea finalã în urma unui cataclism rapid. Legenda potopului este arhicunoscutã. Aceastã faimoasã catastrofã a lumii antice poate fi întâlnitã la majoritatea popoarelor, cu excepþia aborigenilor australieni, a laponilor ºi eschimoºilor. Oamenii de ºtiinþã admit faptul cã la baza acestei legende a stat un fenomen real, verificabil istoric ºi arheologic, uriaºele inundaþii fiind o consecinþã a încãlzirii climei dupã ultima glaciaþie. Potopul menþionat ºi în "Vechiul Testament" ºi apreciat de "Codex Vaticanus" cã a avut loc acum 13.100 de ani, a lãsat din Atlantida numai "insula celor 7 cetãþi". Apoi resturi ale acestui continent s-au scufundat la nord ºi la sud de actualele Azore între 1300-1200 î.Hr. ca, în sfârºit, resturile meridionale din regiunea ecuatorialã a Atlantidei sã se scufunde în secolul VI î.Hr.

Notã: de Prof. PETRE DOGARU



(Altarul ciclopic de pe Vârful cu Dor, spre SSV de muntele Caraiman, la 1900  - fig 1 )
(Altarele ciclopice de pe muntele Caraiman (Babele) la 1889  - fig 2 )
(mostra scris atlant - fig 3)
( vailixi - submarin si nava spatiala atlanta... - fig 4)
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

darkness

daca iau ce ai prezentat dumneata,priestess si compar cu tablitele lui toth...si mai adaug si ceea ce scrie in topicul despre bucegi...
iese o tocanita :-D
scuze...

1.daca ar fi sa iau in serios datele, atunci muntii bucegi ar fi acea poarta inchisa de "zei"...banuiesc ca e ceva dimensional acolo,deci au avut destule motive sa inchida si sa mascheze cu un munte...

2. ziceai ca sunt 4 canale..
a) unul duce in tibet - unde anume in tibet? in manastirea unde ai spus ca s-au gasit tablitele in nacaal?
b) unul duce in  marea piramida?- unde anume, in salile amanet?sau amenis.. :? in fine...despre salile alea am citit undeva ca sunt sali cu o anumita rezonanta, asa cum ai specificat si tu,priestess,la un moment dat,in topicul despre piramide...deci e posibil ca si aceasta ipoteza a ta sa fie adevarata,dar de ce tocmai in salile acelea? sarcofagele sunt simbolice,reprezinta trecerea spre alta dimensiune...poate asta??
c) unul duce intr-un loc inca nedescopeirt..oare unde?dc este blocat energetic?
d) unul duce in irak? - unde anume? la poarta stelara?!!


daca pui toate aeste date impreuna, in afara de tocanita mea, chiar au sens...si atunci dau  unda verde si articolelor care spun ca totul,pana si scrisul, a pornit din romania...
dar.. " caci exista un dar" vorba ta...atlantis s-a scufundat....sau nu?
sau romania a fost o baza a atlantidei ,o colonie...

ooof,grele :-D

pri3st3ss

darkness si mie mi-ar placea sa zic "da, unul din tunele duce in tibet in manastirea unde au fost gasite tablitele in nacaal", sau orice "da"..insa nu am decat presupuneri...
daca ceea ce ai scris mai sus nu era ceva retoric, atunci ai raspunsul meu...


PS: 1. nu imi mai spune "dumneata", sunt micuta
      2. nu cunosc atat de bine toate legendele si itele legate de atlantida...asa cum am zis, sunt doar presupuneri
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

darkness

pai atunci spune DA si am terminat povestea..
de fapt nu am terminat-o,camai am o multime de intrebari,iar daca vei zice ca da, te va trimite lupin sa sapi sa ii aduci dovezi! :-D

ce alte presupuneri mai ai despre atlantida?

pri3st3ss

am stat si m-am gandit atata vreme si totusi nu imi explic... in 1920 parca, James Churchward a gasit in tibet niste tablite scrise in nacaal...preotul de acolo spunea ca provin de pe continentul mu...dar nu era sigur...
cum si de ce a stat omul asta timp de 2 ani sa descifreze scrisul?in 2 ani???singur??

va rog inca o data,daca aveti date despre tablitele in nacaal, sa mi le oferiti si mie..sau tablietele :roll: :-D si promit ca o sa imi ia mai putin de 2 ani ca sa le descifrez :lol: 8-)

apropo,nu sunt  intrebari retorice :-)
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

darkness

2 ani?
pai eu stiam ca un preot l-a invatat..tablitele naacal/nacaal ,sunt scrise in  limba de baza a omenirii- cel putin asa zicea preotul acela tibetan- dar nu stiu ca cineva sa le fi vazut in afara de churchward...sunt piese sacre...
nu am idee,priestess...



ps.: cica e scrisa de "degetul lui dumnezeu" pe muntele ala..

darkness

priestess, eu ma gandsc ca ar fi ceva de genul limbii latine..stiu ca imi vei zice sa nu compar atlantisul cu imperiul roman, dar  si latina e o limba moarta si totusi o invatam...

pri3st3ss

darkness,nu este nicio legatura intre moise si tablitele naacal...absolut niciuna!!!

pai asa poti reusi sa inveti si egipteana veche doar din curiozitate. sau iti pot spune ca eu stiu limba atlantilor si te pot invata ,dar dureaza 2 ani!de unde stii tu ca limba pe care eu o numesc "atlanta", nu e inventata de mine?si la ce ti-ar folosi sa o inveti,daca nu exista niciun alt document in afara de acele tablite pe care le-as putea si eu fabrica, spunandu-ti ca sunt sacre,ca mi-au fost lasate mostenire din familie si ca nu ti le pot oferi spre cercetare amanuntita..
nu compara latina cu o astfel de limba!..poti compara latina cu limba maiasilor de exemplu ,dar in niciun caz cu naacal-ul!
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

darkness

depinde cat de ahtiat as fi eu dupa atlantida si cat de bine m-ai convinge ca a existat si ca aceea e limba lor,care ti-a fost tie transmisa din generatie in generatie...si,daca ai fi si o preoteasa intr-un templu, totul ar fi credibil,ca doar cata lume crede in preoti!
depinde de multi factori,intr-adevar... :|
as mai incantat daca ai spusa ca ai cunoaste limba maiasilor si mi-ai spune despre codecul dresden ,asa m-as putea gandi ca maiasii sunt "urmasii" atlantilor,deci,daca ai inchega o poveste foarte credibila, as cadea in capcana ta...probabil asa s-a intamplat si cu churchward... :roll:

as putea sta mai mult de 2 ani sa invat,eu nu ma omor cu invatatura si am nevoie de meditatii suplimentare :wink:




pri3st3ss

stai putin, ca acel codec e alta mancare de peste!
dar desigur, nu neg initiativa si tangenta atlantilor in astfel de lucrari...sau a et?! :lol:
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

xennon_2000

#42
http://www.civilizatii.extraterestre.go.ro/articole/istorie/atlantida.htm

fara linkuri lipsite de comentarii!!(Skywalker)

pri3st3ss

ms, xenon, eu am citit tot ce se putea despre atlantida,ce am gasit de fapt.am vazut tot felul de harti si presupuneri, insa acum mi-au atras atentia 2 lucruri:
1) tablitele in naacal si organizatia naacal
2) tablitele din mexic care specifica existenta atlantidei si lemuriei si a celor 4 creatori si insemnele care acum sunt preluate in toate religiile si le gasim chiar si ca embleme ( vulturul )...
inca nu reusesc sa imi dau seama ( de fapt nu vreau sa iau in calcul varianta la care ma gandesc ) cum in 1920, dupa ce churchward si-a publicat cartea, totul legat de atlantida,mu a disparut!!! acel preot nu a mai fost gasit ( daca o fi existat ), churchward nu a vrut sa spuna nimanui alfabetul .... :|
sunt multe piese lipsa in puzzle si pe mine ma  incomodeaza acest lucru,dar desigur o sa mai caut, eu sunt ahtiata dupa atlantida ( pt darkness )

darkness, nu cred ca invatarea unei limbi moarte tine doar de "cat de ahtiat" esti in privinta acelui subiect; daca esti curios si vrei sa sti, daca esti interesat de esoterie cum era interesat churward,atunci faci tot ce poti sa afli si sa inveti; eu as sta mai multi ani  ca sa invat limba unei civilizatii disparute..as invata-o pt mine, pt cultura mea, pt dorinta mea de a cunoaste; nu imi trebuie statuie si nici sa spun altcuiva...
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Nox

pri3st3ss: nu stiu daca ai citit Graham Hancock - Amprentele Zeilor. Acolo se emite ipoteza ca Atlantida ar fi de fapt continentul Antarctica (cel actual) care a alunecat in timpul ultimei glaciatiuni sau in urma unui cataclism global, spre sud.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee