Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Atlantis

Creat de draculasblood, 18 Ianuarie 2006, 18:05:55

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Necunoscutul

Foarte interesant Skywalker deaceea vreau sa pui si niste adrese de net. Pentru mai multe informatii. 8-)

Skywalker

Salut, Necunoscutule. Iata o adresa in care gasesti tot ce vrei in materie de mistere si OZN. Doar sa stii engleza:   

  http://www.world-mysteries.com/ 
   

De aici am luat unele informatii pe care le-am pus aici.

Mai poti gasi cate ceva si pe http://www.evdaniken.com/
Este site-ul lui Erich von Daniken. Printre multe altele, mai ai si un videoclip in domeniul asta. E interesant.

  Daca mai gasesc ceva, va voi instiinta. Navigare placuta! :lol:

Necunoscutul

Sunt ffff cool, Skywalker. :lol:
8-)

Skywalker

Ma bucur ca-ti plac, necunoscutule. Daca stii si tu alte site-uri, te rog sa le zici.

O "vedere din Atlantida"


Skywalker

  Lemuria?

  In largul insulelor Yonaguni (Japonia) se afla un oras sub ocean.

In partea de sud a insulelor Yonaguni(din grupul insulelor Ryukyu), plonjorii au gasit ruine de constructii artizanale in ocean. Situl contine o structura de forma patrata acoperita de corali, o platforma gigantica cu margini si colturi, cat si strazi, scari, si o constructie boltita. S-ar putea spune ca ruinele seamana cu un altar dintr-un oras vechi. Ele se intind pe circa 200 m de la vest la est, si peste 140 m de la nord la sud. Punctul sau cel mai inalt se ridica la aproape 26 de metri.
  In 1986, plonjorii locali au numit acest oras submarin:"Aria de plonjat a Ruinelor submarine". La scurt timp dupa ce s-a facut aceasta descoperire, Universitatea din Ryukyu a creat o "Echipa de Explorare de Arheologie submarina"(UAET) si a inceput un proiect de cercetare de opt ani. Alte ruine au fost descoperite sub marea de sud-est a insulelor Shihuan si in regiunile din jur, cuprinzand o constructie facuta din pietre, o structura asemanatoare unei grote inconjurate de stalpi, o statuie de cap uman, o bolta si statui geometrice reprezentand broaste testoase. Descoperirea cea mai surprinzatoare erau hieroglifele gravate intr-un zid de piatra lasate de o civilizatie veche avand o cultura umana foarte avansata. Daca se priveste de sus, exista strazi si panmant arabil care inconjoara ruinele. Ruina cea mai mare era de 100 de metri inaltime, fiind construita din roci gigantice.
    UAET a construit pe calculator un model care a aratat ca locul a fost altarul unui templu unde populatia se aduna si tinea ceremonii culturale. Erau doua grote pe jumatate de stalpi la nordul templului. Arheologii cred ca ele puteau fi un loc unde se putea scalda inaintea unei ceremonii. Exista o poarta boltita la estul templului cu doua roci gigan-tice care se calareau una pe alta. Inaltimea prezenta gauri rectangulare facute de om in roci. Fara indoiala, rocile au fost fasonate de masini si utilizate ca piese angulare ale orasului.
  In plus sub ocean, in jurul foartei cunoscute "Lishenyan", la sud -est de insula Yonaguni, a fost descoperita o statuie cu cap umansi cu mai multe picioare. Caracteristicile faciale se pot distinge clar. Mai tarziu, in apropiere de statuia cu cap uman, au fost gasite hieroglife. Acest lucru indica faptul ca constructorii ruinelor submarine apartineau unei civilizatii foarte avansate. 

   Dar in vestul insulei au fost facute si alte descopeririimportante:
    In 1990 s-a descoperit o piramida gigantica facuta din roci, de 183 m latime si de 27,43 m inaltime. Ea a fost construita din roci rectangulare si avea 5 niveluri. Existau de asemenea mai multe piramide mici in jur. Aceste mini-piramide se compuneau din straturi de piatra, cu o latime de peste 10 m si o inalt de 2 m. De asemenea toate constructiile aveau in jur strazi, fapt ce arata ca nu a fost rezultatul unui proces natural.
   
   Arheologii de la Universitatea din Londra cred ca constructorii acestor orase trebuie sa fi avut nivelul de dezvoltare cel putin la fel cu cele Mesopotamiene sau amerindiene.
   Conform unui profesor de geologie de la Universitatea din Tokyo, regiunea s-a scufundat in urma cu 10 000 de ani, la sfarsitul perioadei glaciare.
Despre constructiile descrise mai sus, nu putem spune la ce foloseau, caci s-ar putea sa ajungem la aceeasi situatie ca in povestea lui Toma, cand se descriu niste camere de reculegere din timpul rugaciunii, ale regelui si reginei, iar de fapt acele camere foloseau la altceva...

aswotim

Unii si-au luat treaba foarte in serios si au scos carti sau au facut documentare in care au prezentat  cu o multime de amanunte si argumente pro. Chestia ca au fost gasite noua astfel de locatii, toate bazate pe descrierea lui Platon. Insa sa nu uitam ca pe atunci totul se poele se intretaseau cu istorii si cu fantezii sau parabole.

Nu ne ramane decat sa le dam tuturor dreptate, caci mereu au fost catastrofe care au ras oamenii din cate o insula, cate un oras, cate un tinut.

Dar sa nu cadem in acea visare care proiecteaza intr-o Atlantida iluzorie un univers paralel, cu tot felul de magii si alte legi de guvernare fizica. Nu la asta se referea Platon, cu siguranta...


lory

zei importanti in atlantida?
preoti initiati?stie cineva nume,sau are informatii despre asa ceva?
a auzit cineva de Tophet?

Necunoscutul

Imi pare rau lory, dar nu detin informatii despre acei preoti.

Atlantida, inventie, legenda sau realitate?

Din timpuri stravechi si pina astazi, Atlantida, misterioasa tara disparuta, a incitat imaginatia oamenilor de stiinta, a pictorilor, a scriitorilor si a artistilor si, nu in ultimul rind, a stirnit si stirneste aprige dispute. Acestui mister i s-au consacrat numeroase articole stiintifice, sute de carti si chiar picturi. Referitor la dezastrul petrecut in Atlantida, revista franceza "Science et Vie", a publicat numeroase articole de unde am aflat ca primele date despre misterioasa tara disparuta le avem de la marele Platon, renumitul filozof, care a trait intre anii 427 ? 347 i.H. Platon a vorbit despre Atlantida folosind insemnarile facute de Solon, din care descindea pe linie materna. Solon, om politic si reformator din Atena, a trait intre anii 635 ? 559 i.H. si a fost inclus printre "cei sapte intelepti". El a auzit legenda cu ocazia unei calatorii in Egipt si nu a pierdut prilejul de a o nota. Doua secole mai tirziu, Platon a inclus legenda in dialogurile "Timaios" si "Criton". In "Timaios", marele intelept al antichitatii face o descriere incompleta a Atlantidei, in schimb, in "Criton", ramas neterminat, reia povestirea cu mai multe amanunte. Potrivit ambelor variante, Atlantida ar fi fost o insula enorma, asezata dincolo de Coloanele lui Hercule. Atlantii aveau o imparatie puternica, care se intindea pe un teritoriu imens, pina in Egipt. Se mai spune ca Atlantida s-a scufundat din pricina unui cutremur foarte puternic, in decurs de o zi si o noapte.

Care este adevarul?
"Parintele istoriei", Herodot, aminteste cu o jumatate de veac inaintea lui Platon, de atlanti, popor care ocupa o zona intinsa de pe continentul african, de la muntii Atlas, pina la litoralul atlantic.

In epoca Renasterii, interesul pentru tara misterioasa a crescut brusc, mai ales dupa ce dialogurile lui Platon au intrat intr-un circuit larg. Totusi, adevarata explozie s-a produs in secolul al XIX-lea, cind a inceput sa apara literatura de specialitate si au fost emise cele mai fanteziste si mai neasteptate ipoteze cu privire la locul in care s-ar fi aflat Atlantida.

Si totusi, unde s-a aflat Atlantida?
Luind in calcul cele spuse de Platon, cel mai logic, Atlantida s-ar fi putut afla in Oceanul Atlantic si ar fi fost inghitita de mare in urma unui cataclism natural, de magnitudine mare. Potrivit afirmatiilor unor partizani ai acestei ipoteze, Insulele Azore, Canare si Capul Verde sint marturii ale continentului disparut, si anume virfurile de munti care au ramas deasupra nivelului marii/oceanului din cauza inaltimii lor considerabile. Cercetari geologice au infirmat aceasta ipoteza. Astfel, G.Wierth, om de stiinta, a elaborat o teorie conform careia Atlantida s-ar fi aflat in nodul Groenlandei, unde, cu peste zece milenii in urma, clima era mult mai blinda decit in zilele noastre. Wierth a afirmat ca atlantii, care au trait acolo, sint stramosii popoarelor indo-europene si chiar ai unor popoare din Africa rasariteana. Racirea brusca a climei i-a facut sa paraseasca aceasta regiune cu 8000 de ani i.H, stabilindu-se in Europa si, partial, in America. Tot dupa parerea omului de stiinta german, "stranepotii" atlantilor ar fi fost si unii eschimosi albi, ramasi pe locurile natale. Si totusi, aceasta posibila ipoteza n-a fost nici ea confirmata, din pacate, de nici o descoperire arheologica demna de luat in seama.

In Africa? Sau poate in Creta?
In anul 1910, Leo Frobenius, etnograf german, a descoperit in Nigeria, civilizatia neagra Ife si a crezut ca acolo s-a aflat Atlantida. Dupa numeroase sapaturi arheologice in Ife au fost descoperite vestigii care atesta ca este vorba de o civilizatie foarte dezvoltata. Totusi s-a lamurit ca civilizatia dateaza din secolele XII-XVI ale erei noastre. Prin urmare, nu exista nici o posibilitate ca Atlantida sa se fi aflat in Africa.

Din spusele unor autori greci se stie ca linga Coloanele lui Hercule se afla orasul Tartes, capitala unui regat prosper. Bogatia venea din minele care erau amplasate in diferite parti ale tarii si de pe urma comertului cu populatia de pe litoralul Atlanticului.

La inceputul secolul XX, ca urmare a sapaturilor facute in Creta de englezi si italieni, a fost descoperita o civilizatie necunoscuta, apartinind epocii de bronz. Arheologul Arthur John Evans a numit-o civilizatia minoica, dupa numele regelui Cretei, Minos. Evans a inceput lucrarile in luna martie a anului 1900 si la Knosos a descoperit ruinele unui palat cu fresce magnifice si opere de arta care nu semanau nici cu cele romane, nici cu cele grecesti. Sapaturile efectuate ulterior au dus la descoperirea citorva ansambluri de palate la Knosos, Feste, Fato Zacros si Malli. Aceste palate au fost construite la inceputul mileniului II i.H. si distruse intre anii 1400-1500 i.H. ca urmare a unor cutremure puternice. In urma sapaturilor si cercetarilor arheologice, geografice si oceanografice s-a descoperit ca aceasta cultura minoica a fost deosebit de dezvoltata. Disparitia civilizatiei minoice s-a datorat tot unui cataclism natural, o eruptie extrem de puternica, unica in istoria omenirii, a vulcanului din Insula Santorin din Marea Egee, care a erupt in secolul XV i.H.

Dar supozitiile nu au incetat. Enigma Atlantidei, in mod paradoxal s-a adincit in urma sapaturilor facute in insula Santorin, unde s-a dovedit ca pina la eruptia vulcanului, pe insula se afla un oras foarte mare. Santorin era una dintre Insulele Ciclode, denumirea ei antica fiind Thira, inainte numindu-se Caliste, adica "Preafrumoasa". Eruptia vulcanului din Santorin, cu aproximativ 3500 de ani in urma, a fost confirmata si de sapaturile arheologice efectuate in anul 1967, in insula Acrotiri. Sub lava au fost descoperite circa 15 cladiri: depozite, case de locuit si alte constructii care, se pare, au fost ingropate sub cenusa cu 1500 de ani i.H.. Dupa inceperea sapaturilor in Acrotiri, in Anglia au fost publicate doua carti in care autorii sustineau ca Atlantida nu este altceva decit Creta minoica. Totusi, dupa indelungi cercetari si studii aprofundate, nici o ipoteza nu a putut fi dovedita ca fiind reala.


  8-)



Interesent

Halo.
In mesajul meu de pe 08.Martie gasiti in acest Topic (pe pagina 1, raspunsul 6 si 7) citeva detalii despre Atlantis si unde sa aflat, ca si razboiul lor cu Mu.
Va salut.

Skywalker

Frumos scris, Seeker!

   In Marea Mediterana se afla Mica Atlantida(dupa cum scria Interesent). Disparitia Micii Atlantide coincide insa cu ce ai scris tu despre disparitia civilizatiei minoice. La prima vedere s-ar putea ca Mica Atlantida sa fi fost insula minoica.

  Cateva date despre Minos
Neoliticul

Primii locuitori ai civilizatiei minoice au venit din Asia Mica. Cultura lor era primitiva, dar a evoluat. Ei au dezvoltat cultura plantelor si cresterea animalelor. Ei stiau sa produca vase de lut bine finisate, decorate cu motive geometrice si erau capabili de a construi case de piatra, insa locuiau si in pesteri. Nu cunosteau prelucrarea metalelor si uneltele si armele de care aveau nevoie(topoare, cutite, etc) erau facute din piatra dura si obsidian adus din insula Cycladic a lui Milos.

Figurinele simple si relativ primitive sugereaza niste zeite ale fertilitatii.

Epoca bronzului
De aici incepe epoca clasica minoica. Aceasta perioadfa a durat peste 1500 de ani, intre 2600 si 1100 i. Hr. Apogeul civilizatiei a fost in secolele 18-16.
Insa prea multe nu se stiu despre civilizatia minoica. Nici din mitologie nu avem prea multe date. Se stie de regele Minos, care avea palatul regal la Knossos si a fost un inteligent dadator de legi, un bun judecator si un dominator al marilor.

  Excavatiile din Creta au adus la suprafata schelete apartinand unor rase diferite. Minoicii de tip mediteraneean aveau o inaltime medie, par negru si ochi caprui.

Epocile civilizatiei minoice

epoca pre-palatina(2600-1900 i. Hr)
   este epoca in care bronzul a fost folosit la fabricarea uneltelor si armelor. Nu se cunosc prea multe date

prima epoca palatina(1900-1700 i. Hr)
   Epoca in care s-au dezvoltat palatele, cum ar fi cele din Knossos, Phaestos, Malia, Zakros. Toata puterea s-a concentrat in mainile regelui.
Un dezastru teribil au redus toate palatele la ruine, in 1700.

A doua epoca palatina
S-au construit noi palate pe ruinele celor distruse. Acestea s-au dezvoltat, iar viata din jurul lor a prosperat.
Sistemul social era de gen feudal sau teocratic si regele fiecarui palat era si conducatorul religios suprem.
  Insa toate centrele din aceasta perioada au fost distruse de eruptia vulcanului din Santorini, in jurul anului 1450. Viata a continuat numai in jurul palatului Knossos.

epoca post-palatina(1380-1100 i. Hr)
  Dupa distrugerea completa a insulei de vulcan, nici un palat nu a mai fost reconstruit si locuit. A fost perioada de declin a civilizatiei minoice si colonizarea insulei de catre greci.

pri3st3ss

in anul 3.340 B.C. tablitele de piatra scrise in nacaal ( limba oficiala a continentului MU) care atesta nastere, inflorirea si decaderea imperiului, sunt  depozitate  in Egipt si Burma si America de Sud..
se spune ca James Churchward le-ar fi descoperit intr-o manastire din tibet...de asemenea el a si scris o serie de carti despre continentul disparut:
-"Mu- continentul pierdut" - autorul  descrie  frumusetea continentului si il aseamana cu edenul crestin
- "Copiii lui Mu" -63 milioane de persoane au trait  pe Mu,aveau puteri paranormale iesite din comun, traiau in case cu acoperisuri de sticla
-"simboluri sacre ale continentului mu" -  el afirma ca toate simboluri sacre din toate religiile isi au provenienta pe mu, cunostinte "predate" de moise, osiris, isus
-" forte cosmice" - toate bolile pot fi combatute de om, evolutia biologica e un mit
-" a 2a carte despre fortele cosmice"

Churchward afirma ca a invatat sa traduca din nacaal dupa ce un preot tibetan l-a invatat limba

stie cineva despre nacaal mai multe? am nevoie de informatii va rog..
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

pri3st3ss

am uitat sa va spun ca se mai numesc tablitele zanthu si se presupune ca sunt 10-12 scrise pe bucati de jad de catre preotii continentului...nu exista artefacte...sunt o multime de site-uri in italiana,dar nu inteleg toate cuvintele,cine ma poate ajuta, e binevenit...
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

darkness

se spune ca tophet era un mare initiat... el a patruns intr-o sala in care tronau zeitati primordiale care aveau putere asupra portii spatiului si timpului...
nu am auzit prea multe despre nacaal

pri3st3ss

spune-mi ce stii despre tophet, darkness
care erau acele zeitati primordiale?
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.