Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Atlantis

Creat de draculasblood, 18 Ianuarie 2006, 18:05:55

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

draculasblood

Ce stit despre "continentul pierdut" ? Pana la urma unde s-ar afla ?
Exista variantele :
- In sud-estul Chinei
- In estul Marii Mediterane
- In centrul Oceanului Atlantic

????

wlady

hmm continetnul pierdut , Atlantis ? nu cred ca atlantisul este pierdut , cred ca vorbesti despre Atlantida . Cat despre atlantis se afla pe undeva langa Bahamas : http://www.atlantis.com/

baaron

S-au scurs 2.300 ani de cand filosoful grec Platon a relatat in doua dintre Dialogurile sale povestea Atlantidei, continentul disparut. De atunci si pana astazi, au aparut nenumarate lucrari stiintifice si beletristice, articole mai ample si eseuri in legatura cu Atlantida, consacrate in intregime acestei probleme. S-a scris atat de variat despre Atlantida, incat insasi preocuparea despre existenta ei ocupa un loc in istoria universala a culturii. In ciuda esecurilor la care au dus pana acum cercetarile referitoare la dovezile materiale ale acestui continent, curiozitatea generala in jurul stirilor transmise de Platon, se mentine cu tenacitate. Subiectul ramane mereu pasionant. Lumea doreste sa cunoasca datele problemei si sa aplaude, atunci cand e cazul, macar iscusinta incercarilor de a o rezolva, daca insasi solutia definitiva nu-i va putea fi oferita curand, sau poate niciodata.

Problemele in legatura cu Atlantida se rezuma in linii mari in doua aspecte esentiale :
1. Este oare relatarea despre Atlantida reflexul unor intamplari autentice sau a construit Platon un simplu pretext pentru a-si expune propriile idei si talente narative cu scopuri retorice si educative?
2. Daca Atlantida a existat, unde era situata, cine erau locuitorii ei si care era nivelul de dezvoltare materiala si spirituala al societatii?

In ceea ce priveste primul dintre aceste aspecte, adversarii existentei Atlantidei remarca pe buna dreptate ca, daca s-au scris 20.000 de lucrari despre continentul platonic disparut, aceasta nu inseamna nicidecum ca s-a demonstrat si existenta lui......

In legatura cu al doilea aspect partizanii entuziasti ai Atlantidei pretind ca dovezile materiale ale existentei ei vor aparea mai devreme sau mai tarziu ca urmare a activitatii depuse in cercetarea arheologica moderna. Pentru noi ce de astazi, este foarte greu sa evaluam intinderea Atlantidei dupa textul lui Platon, insa din punct de vedere cronologic lucrurile stau altfel : Platon situeaza distrugerea Atlantidei intre 8.000 - 9.000 inaintea epocii lui Solon (circa 640 - 558 i.e.n.) - un calcul foarte simplu ne va duce la concluzia ca uriasa catastrofa care a provocat scufundarea Atlantidei a avut loc acum 11.600 ani. Autorul studiului sugera ca sursa cataclismului trebuie cautata in insula vulcanica Thera, aflata la numai 120 km nord de Cnossos.
Creta, Canarele, Tartessos - trei dintre cele peste douazeci de ipoteze emise in legatura cu localizarea Atlantidei - s-au mentinut cu tenacitate pana in zilele noastre poate si datorita faptului ca au preluat cate ceva din prestigiul oamenilor de stiinta care le-au enuntat si argumentat. Si ele pornesc, fireste, de la premisa ca Atlantida a existat, ca relatarea din Timen si Critias este ecoul indepartat al unor intamplari reale. ....

spooky

e un subiect interesant...

mie unul imi place ideea promovata referitor la Atlantis prin realizarea chiar a unui serial nou: Stargate Atlantis, care stiu ca e difuzat la noi pe TVR2...

http://www.stargateatlantis.com/

http://www.scifi.com/atlantis/

defapt ideea promovata e ca Atlantis nu e pe Pamant...
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

baaron

Exact....citeam mai demult printr-un magazin cum  faptul ca inca nimeni nu a descoperit nici macar o ceasca sau un cutit din Atlantida este foarte probabil ca ea nici macar sa nu fi fost creata pe pamant....adica ea a existat pe Terra la un moment dat insa in urma cataclismelor de pe terra ea ar fi zburat (fiind o nava imensa tip nava-mama) pe planeta Venus...Si serialul de care amintesi tu Spooky cam tot aceasta idee o promoveaza....Atlantida fiind de fapt o nava si nu o cetate sau un oras creat de catre oameni.

Cert este ca mai avem mult pana vom putea cerceta o dovada palpabila referitoare la Atlantida....Pana atunci...Supozitii.

Skywalker

Da, nu s-a descoperit inca vreun obiect atlant. Insa tot Baaron a scris in celalalt topic despre Atlanida urmatoarele:
CitatUn text indian, Mahabharata, vorbeste despre acelasi razboi dintre ramani si atlanti, descriind arme teribile care "faceau ca pasarile sa se albeasca", "puteau ucide pruncul in pantecele mamei" sau arde oamenii incat acestia deveneau de nerecunoscut cazandu-le unghiile si parul, iar "pentru a scapa din acest foc, soldatii trebuiau sa se arunce in apa si sa-si spele echipamentele". Foarte interesanta este descrierea unei alte arme a atlantilor care facea ca oalele sa se sparga fara o cauza aparenta!!  In sfarsit, Mahabharata mai vorbeste despre o explozie atomica si efectul acesteia asupra populatiei. Intr-adevar, in urma sapaturilor arheologice s-au gasit in ruinele orasului Mohenjo Daro schelete umane al caror indice de radioactivitate este unul dintre cele mai mari descoperite vreodata pe Pamant, ajungand la paritate numai cu cel al scheletelor de la Hiroshima si Nagasaki. Alte orase antice ale caror ziduri atesta urma unor explozii atomice, s-au gasit pe teritoriile de astazi ale Indiei, Irlandei si Scotiei, Frantei si Turciei

Am mai gasit o dovada in acest sens:

  CRATER INEXPLICABIL SI ENORM IN APROPIERE DE BOMBAY

  Un curios semn al unui razboi nuclear antic in India este un crater gigant care se afla in apropiere de Bombay. Craterul Lonar este aproape circular de 2,154 metri diametru, situat la 400 de kilometri nord-est de Bombay si are varsta de cel putin 50 000 de ani.
    Nu a fost gasita nici o urma importanta de minereu meteoritic in apropiere. Este singurul crater cunoscut din lume in bazalt. El s-a datorat unui soc urias, o presiune de 600 000 de atmosfere si unei calduri intense si bruste indicate prin bazaltul vitrificat.

  Deci craterul putea fi foarte bine provocat de o explozie a unei bombe atomice.

Interesent

Halo.
La tema "Atlantis" am citit intr-o carte al lui Otto Muck (Austriac, 1892-1956, Inginer si  Inventator, posesor al multor patente industriale), ca acest continent/insula a existat in oceanul Atlantic, si a fost printr-un meteorit cam 12.000 (douasprezece mii!!) de ani inainte distrus. Insula Atlantis a fost din aceasta cauza scufundata. Insulele Azore reprezinta ramasitetele sau scheletul acestei foste culturi foarte inalte. Interesant este, ca aceasta teza se potriveste foarte bine cu informatiile date de Platon. Pe urmatorul link se poate vedea cum arata scoarta suprafetei oceanice al Atlanticului. Aceasta "sopirla" arata ca la acel loc fundul oceanului a fost mai ridicat, si o taietaura intre placa continentala europeana si americana duce de la nord la sud. http://www.fourmilab.ch/cgi-bin/uncgi/Earth?imgsize=320&opt=-z&lat=36&ns=North&lon=30&ew=West&alt=36&img=NOAAtopo.evif
Aici au fost unele din multele eruptii vulcanice care s-u petrecut cind meteoritul a lovit fundul oceanului. Apele mari care au provenit din acesta lovitura au inundat cam tot pamintul.
O alta imagine a scoartei atlantice, care arata unde a existat Atlantis este: http://www.ngdc.noaa.gov/mgg/image/2minsurface/45N045W.html 
In curind va pot da mai multe informatii asupra Atlantisului - acel mic si acel mare!! Pina miine.

Interesent

Salut la toti.
Am promis acum citeva zile ca voi da informatii mai multe referitoare la Atlantis.
In noua carte al lui Guido Moosbrugger referitoare la posibilitatea de excursii zburatoare in sistemul cronologic de timp si spatial (orig. "Flugreisen durch Zeit und Raum") dedica autorul un capitol special asupra distrugerii Atlantisului. Guido reda informatii, care Billy Meier le-a primit intr-un contact (Nr.60, din 08.06.1976) de la Semjase. Informatia este in acest fel:
Acum 33.000 de ani inainte un extraterestru numit Atlant a ridicat imparatia Marele Atlantis pe o insula care a existat intre America si Africa. Sotia lui Atlant, cu numele  Karyatide, a ridicat un imperiul mai mic, numit Micul Atlantis, care se afla in Marea Mediterana. Micul Atlantis a fost 3500 de ani inainte prin o catastrofa provocata de la eruptia al vulcanului Santorin distrus. In acelasi timp varul Karyatidei, numit Muras, a ridicat orasul urias numit Mu, care a existat in Desertul Gobi.
Intrigi mari produse intre Marele Atlantis si partea din Mu au dus la un razboi cumplit. Aceste intrigi au insfasurat intre poporul din Mu si din Marele Atlantis o asa mare ura, ca ei se gindeau atunci numai la distrugerea celorlalti.
(Traducatorul: Ma gindesc in ziua des astazi la acele gruppe nationaliste si de conducere in orice stat care lucreaza la  fel - si aici se intriga. Rezultatele sint cunoscute: razboaie si nenoriciri omenesti)
Mai departe se relateaza, ca la ora aceea Atlantis poesedea de o armata mare si foarte bine echipata cu cele mai inalte si rafinate arme militare si tehnologii.  De exemplu posedea Marele Atlantis de o armata de lupta de 4.830.000 (4 milioane, 830 de mii) de oameni, care erau echipati cu nave mici cu propulsie pentru lupta individuala. Guvernul Atlantisului subordona totodata o flota mare de 123.000 de nave distrugatoare, fiecare echipate cu un pilot singur, si de marime mai mica pentru lupta terestra. Mai departe posedeau Atlantizii de 16.431 de nave cu unitati eliminatoare speciale, care foloseau raze de caldura pe care le radiau, si cu care orice materie in fractiuni de secunda se topea si disparea. Pe linga acestea ei aveau peste 24.230 de nave de clasa mijlocie, inarmate cu o arma cu raze de tip overkill. Fiecare din navele acestea era echipata cu cite 10 oameni.
O asemenea forta cei din Mu nu aveau, dar ei posedau de armament mai eficace si periculos decit Atlantizii. Acelea au fost create si produse de savantii din Mu. Savantii din Mu au descoperit o tehnica, care le permitea planetoizi in asa fel sa-i modifice si s-a inarmeze, ca ei sa devina ca un proiectil cosmic. Acesti planetoizi prelucrati puteau fi scosi dintr-un nor de asteroizi si asa pregatiti, ca ei la nevoie sa colideze precis in punctul de lovitura ales.
Si exact un asemena tip de arma au ales cei din Mu in lupta lor impotriva Atlantizilor. Conducerea din Mu a dat ordin unor savanti ai lor specialisti ca sa caute un asemenea planetoid potrivit pentru aceasta operatie. Acestia au zburat in spatiu s-a caute cum li sa spus.  Intr-un cerc de asteroizi inafara traiectoriei planetei Marte, au gasit und planetoid care avea und diametru de mai multi kilometrii.
Prin energiile atomice si electromagnetice produse si folosite, acest planetoid a fost reusit s-a fie miscat die traiectoria lui spatiala si s-a fie indreptat spre pamint. Totodata rotatia proprie al planetoidului a fost oprita. Pe fata ascunsa al acestui corp ales spre pamint, savantii au montat un aggregat urias special cu o putere enorma, care permitea o acceleratie extrema al planetoidului spre pamint.
Aceasta arma cumplita a fost terminata aproape o jumatate de zi inainte, just atunci cind Atlantizii au pornit atacul lor mare impotriva celor din Mu. Cind Atlantizii au pornit atacul lor, conducerea din Mu a transmis prin Hyper-Frequence savantilor lor de pe planetoid sa porneasca acesta bomba. Citeva secunde mai tirziu acest monstru a fost prin aggregatul urias montat pus in miscare.
Planetoidul devenea din ce in ce mai repede, echipat si manevrat de savantii care l-au prelucrat, stiind ca ei in acest fel vor murii (traducatorul:ca si pilotii "kamikaze"). Intre timp Atlantizii au nimicit pe cei din Mu, nivelind totul la pamint. Cine nu putea sa se refugieze in ascunsurile subterane s-au in spatiu era eliminat de armamentul Atlantizilor. Nici o urma n-a mai ramas la sfirsit care arata ca Mu ar fi existat
Atlantizii s-au intors ca invingatori acasa si incepusera s-a petreaca victoria lor asupra Mu. Deabea incepusera s-a petreaca bucuria asupra victoriei lor, cind ei au fost treziti de zvonuri despre pericolul care se apropria. Putini savanti si conducatori din Atlantis au reusit in scurtul timp ramas s-a se refugieze. Cei ramasi si dati la moarte vedeau semnul deja departe la horizont in nord-vest cum se apropria.
Din nimic aparuse deodata und corp ceresc inchis la culoare care se apropria foarte rasant si care in spatele lui o lumina stralucitoare dadea afara. Colosul acesta venea intr-un vinclu tangential foarte mic si devenise in citeva secunde ca un gigant. La inceput arata ca o stea zburatoare care dupa citeva secunde se schimbase intr-un gigant cu o coada de foc. Oamenii intepenisera uimiti si fascinati cu ochii mari, ca asa ceva venise pe nepregatite, ca dupa scurt timp un ton tare sa se auda, de atunci cind obiectul intrase in primele straturi de atmosfera si se freca de ele.
Duoa secunde mai tirziu planetoidul incepuse s-a straluceasca ca o supernova si producea o temperatura de 34.000 de grade Celsius. Multe parti pe pamint au ars si au fost cenuse in fractiuni de secunda cind obiectul se apropria spre pamint si producea aceste temperaturi.
Atunci a explodat aceasta bomba la o inaltime mai joasa de 172 km si impartea mii de bucati mai mici si mai mari de meteoriti, care ploiau acuma ca niste bombe atomice mici, cu forte uriase, si ele tot nimiceau unde cadeau. Din cauza exploziilor provocate, pamintul a fost zguduit tare si explozia sonora inconjura tot pamintul. Din loviturile petrecute au inceput sa erupa multe vulcane pe pamint. Doua bucati mari ale planetoidului explodat au cazut ca doi pumni uriasi in Atlantic si au rupt crusta pamintului la fundul oceanului. Forta acestor 2 parti de planetoid era mai mare decit energia de 32.000 (traducatorul:32 de mii) de bombe hidrogene care astazi (traducatorul: in anul 1976) paminteni ca arme nucleare le contin.
Prin ruptura crestei sub ocean incepuse magma fierbinte sa iasa la suprafata si sa fiarba apa de asupra. Apele de deasupra clocotind produceau nori si presiune de abur care se ridicau pina la 35.000 de metri in atmosfera. Totodata s-au produs valuri de apa (traducatorul:tsunami) care se miscau la o inaltime de 2.300 (2mii 3sute) de metri spre coastele de pamint continentale, inundind si destrugind tot ce era in drumul lor.
Dar insula Atlantis s-a scufundat imediat in timp de citeva minute in apele nervoase ale Atlanticului, fara ca un om s-a poata supravietui. Capitala Atlantisului avea o forma rotunda ca o nava spatiala cu propulsie. Capitala a fost distrusa in mai multe parti care s-au scufundat in oceanul Atlantic.
Asa s-a petrecut tragedia Atlantisului impreuna cu Mu.

Dupa cum se obsereva, factele date mai sus sint conforme cu informatiile redate de Platon. Totodata exista cercetari geologice facute pe fundul Atlanticului  in diferite parti cu submarine. Spre insulele Bahamas cit si Azore s-au gasit artifacte si urme care sustin ceea ce s-a relatat mai sus.
Ar fi interesant sa se gaseasca urme mai concrete care dovedesc ca textul de sus, cit si legaturile intre Marele Atlantis, Atlantisul mic in Marea Mediterana si Mu in Desertul Gobi, este autentic.
Dar aceasta s-ar putea sa mai dureze citiva ani. Linkurile date de mine in postul anterior arata relieful oceanului Atlantic, unde Marele Atlantis a existat. Este o crestatura in pamint si o forma muntoasa, care geologii o va verifica mai intensiv.
Mai exista o explicatie, cum  intrigile intre Mu si Atlantis au fost desfasurate. Daca v-a intereseaza, pot s-a mai adaug mai tirziu citeva notite. 



Skywalker

De razboaiele dintre Atlantida(Atlantis) si Mu, nu stiam. Insa stiu de un razboi dintre Atlantida si Imperiul Rama. Imperiul Rama se intindea in nordul Indiei de azi si Pakistan. Si urmele acelui razboi exista: am scris mai sus de craterul de langa Bombay; alta dovada este nivelul crescut de radioactivitate in straturile de sol de acum cateva mii de ani.
 
  Daca ne gandim ca Atlantida a existat acum 33000 de ani, la vremea aceea, omul era poate in faza incipienta a epocii de piatra. Iar locuitorii Atlantidei, Lemuriei si a orasului Mu nu puteau fi niste oameni-maimute care ciopleau pietre. Insa totodata imi vine greu sa cred ca asa de multi extraterestri  au venit pe Terra.

   Momentan traduc un material care se refera printre altele si la razboiul dintre Atlantida si Imperiul Rama. Sper sa-l termin de tradus cat mai curand si sa-l postez.

Interesent

Halo Skywalker.
Natura a prevazut ca unele planete prin anumite stadii de evoltie, sa dea voie ca omul sa evolutioneze pe acea planeta de la un microb pina la ominid si om dezvoltat cu minte si intelepciune. Dupa ce noi inca cu stiinta de astazi nu putem spune precis, citi ani de evolutie are galaxia si universul nostru, sau cind s-a petrecut acel mare "bigbang" , nu poate fi idea data la o parte, ca extraterestri care s-au dezvoltat inaite de a putea fi pe pamintul nostru viata omeneasca, s-a fi vizitat si s-a fi trait pe planeta noatra creind civilizatii foarte inalte. Acestea au disparut printre altele din cauza de conflicte militare - ca exemplu Atlantis si Mu, s-au au parasit Terra ca sa caute o planeta mai potrivita pentru ei. Mii de ani au existat aceste civilizatii, si sper cindva sa gasim dovezi mai concrete despre ele. Unele legende povestesc mult si amanuntit despre zeii si razboaiele lor.
Pe linga aceste civilizatii externe, pe planeta noastra in acelasi timp, mai ascuns si mai incet, s-au dezvoltat si oamenii paminteni primati, asa cum in istoria noastra scolara se invata. Pentru mine este clar, ca unele piramide pe pamint aici konstruite nu contin technologie paminteana ci extraterestra. In aceste constructii sint prea multe stiinte si notiuni de stiinte inalte ascunse, care la timpul acela, cu evolutia paminteana primitiva nu puteau fi stiute. Mai degraba extraterestri care au fost aici cu mii de ani in urma, au avut contact cu paminteni si i-a ajutat in diferite domenii: agricultura, tehnica, astronomie, matematica, etc.,  si au ajutat si la constructia acestor monumente.  Daca astazi se gasesc artefacte istorice, care mentin cunostinte inalte de stiinta, presupun ca cineva strain a ajutat, dar nu a vrut s-au vrea sa fie recunoscut.
Se relateaza ca in anii viitori, cind noi pamintenii vom fi capabili s-a zburam pe planeta Marte, vom gasi dovezi vechi si autentice, care arata ca istoria noastra a omenirii din ziua de astazi va trebui rescrisa nou. Se vor gasi urme de oameni si civilizatii vechi, care dovedesc ca pe Marte mii de ani in urma civilizatii omenesti au existat acolo.
Totodata se spune, ca exista amprente si urme de incaltaminte (cizme de astronauti) de oameni pe pamintul nostru, care au o vechime de peste un milion de ani. Sint curios cind cercetatorii vor da peste aceste urme.
Eu inteleg, ca aici nu este de crezut mult. Dar cu timpul noi o sa primim si gasim multe dovezi, care ne obliga perspectiva despre civilizatia noastra de astazi sa o corectam.

Necunoscutul

  Nu stiu daca ati citit cartea lui Erich von Daniken "Amintiri despre viitor". Este o carte ce a aparut in 1970. In capitolul al IV-lea era dat un citat din Facerea, XIX, 15, 16, 17si 22.

  Citat din capitolul al IV:
  "Iar in revarsatul zorilor grabeau ingerii pe Lot, zicand: <Ia scoala, ia-ti femeia si pe cele doua fete ale tale pe care le ai si iesi, ca sa nu pieri si tu pentru nedreptatile cetatii!> Dar fiindca el zabovea, ingerii, din mila Domnului catre el, l-au apucat de mana pe el si pe femeia lui si pe cele doua fete ale lui. Si scotandu-l afara, unul dintre ei a zis: <Mantuieste-ti sufletul tau! Sa nu te uiti inapoi, nici sa te opresti in camp, ci fugi la munte, ca sa nu pieri cu ei!...Grabeste dar si fugi acolo: ca nu pot sa fac nimic pana nu vei ajumge tu acolo!>"

  Ingerii i-au spus lui Lot sa nu se uite inapoi, o explozie nucleara te poate orbii facandu-te sa cazi la pamant, exact ceea ce i s-a intamplat sotiei lui Lot atunci cand aceasta a privit in spate. Stanca muntilor te poate apara de razele radioactive, acesta sa fi fost mativul pentru care ingerii sa-i fi trimis pe Lot si pe familia sa in munti?
  Iata o explozie nucleara  de acum 2000 de ani. 8-)

Interesent

Acest Citat cu Lot este din Cazul Sodom si Gomora, sau nu?
Si acolo este vorba de distrugerea acestor orase, tot asa cu arma atomara.
Ingerii descrisi erau, tinind cont de arma avansata folosita, cu siguranta extraterestrii.

Necunoscutul

Da asa este, dar din pacate nu am gasi poze daca gasesti tu te rog sa le pui aici. 8-)

baaron

Referitor la Sodoma si Gomora...

Skywalker

 O importanta descoperire s-a facut in vara lui 1973 de Maxime Asher. Echipa de scafandrii condusa de al a descoperit in adancurile oceanului niste constructii ale unei supercivilizatii datand de mai multe mii de ani: sosele, coloane uriase, unele cu spirale gravate, in locurile descrise de Platon.
 
   S-au descoperit 30 de ruine incluzand piramide, domuri, drumuri pavate, cladiri rectangulare, coloane, canale sai diverse artefacte.

   In Peru exista niste placi pe care e desenata harta Atlantidei si Lemuriei.
   
  In 1970 Dr. Ray Brown, acompaniat de 4 scafandrii, au descoperit pe fundul oceanului, langa insulele Bahamas, ruinele unor domuri, cladiri, instrumente metalice neidentificate, precum si o statuie care tinea un cristal misterios ce avea niste piramide in miniatura.
   A mai fost descoperita o piramida uriasa cu 11 camere, si cu un cristal in varf.