Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Posibil OZN... Volovat, Suceava, ProTV 24 iunie 2007

Creat de spooky, 28 Iunie 2007, 21:21:03

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Unidentified

#75
Citat din: Yagg din  03 Iulie 2007, 19:08:26
@Unidentified: am avut harta rutiera din 2007 la mine si am fost atent prin zona, am intrebat localnicii de podurile toate podurile din aceasta zona. Exista 3 in Volovat, dar nici unul nu seamana cu cele din imaginile de pe PROTV, deci podul se afla in Localitatea Volovat (devenita Localitate, pentru ca si pe pancarta SAPARD scrie SAT VOLOVÃÞ) deci podul poate fi în alt sat, nu în satul Volovãþ.

Am sa mai trag o fuga pânã în zonã dupã ce am toate detaliile necesare gãsirii, cu siguranþã, a respectivului loc.  :wink:



ca sa te duci la tinta ai putea tu sau altcineva sa sune la politia de acolo si sa ceara informatii. ai putea sa te dai drept ziarist ceva :).
oricum sunt din ce in ce mai convins ca teoria cu baliza cade. Acestea se instaleaza din cate am vazut numai pe stalpi f inalti.
si cel care a filmat incidentul ar trebui cautat ca poate are o inregistrare mai lunga si mai clara...

Yagg

Citatai putea sa te dai drept ziarist ceva

Ceva de genul Men in Black  :lol:

Nu serios, acum chiar as vrea sa fim siguri ca nu e nimic suspect acolo. Pentru ca daca e la podul fotografiat, in zona malului fara apa ar putea fi vorba de un OZN pentru ca nu exista alte obiecte in aer, legate de fire sau stalpi, dar sunt cateva elemente de peisaj care nu se leaga. Vom vedea. Cand mai am timp liber, tot intr-un weekend, voi aduce poze si cu politistii si cu podul, cu totul  :lol:

spooky

In acest weekend care a trecut, am avut drum prin zona. Ca orice investigatie, plina de peripetii si amuzament.

In primul rand, stiind ca Yagg a fost in zona si nu a gasit respectivul pot si tinand cont de articolul din ziar am cautat acest sat/comuna numit Burla. Nu mi-a fost usor, avand in vedere ca am traversat vreo 2 dealuri prin camp cu masina. Ca sa scurtez povestea care implica o plimbare lunga, discutii cu diverse persoane, fiind trimis in diverse locuri unde imi spuneau ca exista poduri etc... asta prin Burla, am ajuns in Volovat... unde am zis ca renunt, fiind si in lipsa de timp.

Asadar am luat-o usor spre Radauti, cand, trec peste un pod la iesirea din Volovat spre Radauti. Volovat e un fel de suburbie a Radautului, iesi din Radauti si dai direct in Volovat si imedat podul peste Siret, cred.

Acolo am vazut un peisaj familiar... si totusi nu prea semana. M-am bazat exclusiv pe ce aveam in memorie.

Am reusit sa fac cateva, poze... seamana si nu prea, sunt cateva imagini in care putem recunoaste anumite detalii. Nu am facut poze cu telefonul mobil, dar cu o mica camera digitala. Din pacate era seara si imi batea soarele drept in fata, asadar, multe din poza sunt subexpuse si trebuiesc ulterior prelucrate pentru a scoate in evidenta detaliile.

Am sa comentez pozele:
Poza 178: vedere de sub pod spre NV. observam un detaliu care seamana cu inregistrarea, forma copacului   is casa din spate, piciorul podului. unghiul inregistrarii originale se pare ca e undeva mai din spate.
Poza 180: vedere de sub pod spre V; observam copacul din stanga, linii de tensiune, baliza si un detaliu important: fanta dintre copaci din stanga imaginii
Poza 182: fotografiere direct spre soare, de sub pod in aproximativ aceeasi directie cu baliza... . acolo se afla si baliza. la o procesare ulterioar nu preaiese in evidenta baliza. totusi peisajul nu prea seamana... cred ca filmarea a fost facuta de undeva mai din spate, iar camera avea un unghi mai larg. (in filmarea originala)
Poza 183: fotografie facuta undeva mai aproape de acel copac, baliza e undeva sus putin la dreapta copacului, am incercat sa ma pun in umbra copacului pentru o imagine cat de cat mai buna... trebuie cautata baliza in poza cu atentie.
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

spooky

Poza 184: filmare spre E, probabil locul de filmare e undeva langa piciorul podului, dar putin mai in spate.

Poza 192: copacul si baliza ce apar predominat in inregistrare

Poza 194: privire de ansamblu a pdoului

Poza 195: observam in stanga copacul care apare in filmare undeva putin in dreapta, fiind si mai mic, a copacului cel mare. baliza in cauza se afla in dreapta.
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

spooky

Poza 197: detaliu baliza

Poza 198: detaliu baliza

Poza 199: baliza si alte detalii surprinse in filmare (fanta dintre copaci - centru si tufa aia mai ciudat/copacel putin mai la stanga

Poza 200: baliza... in stanga avem copacul cel mare, iar in fata copacul acela care pare sa semene. pozitia de fotografiere e mult apropiata de copaci pentru a ma putea afla in umbra.

"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

spooky

Poza 203: vedere de pe pod spre NV.

Poza 204: vedere de pe pod spre vest. observam firele de inalta tensiune si niste balize care seamana exact ca niste butoaie, de tip vechi, foarte ruginite si innegrite.

Poza 205: close-up a pozei 204. (cu zoom 4x optic)

pozele anterioare cu balizele au zoom optic max 4x.

Poza 176: the making of... in cautarea podului pierdut... si pe toti care ii intrebam, erau veniti de 3 zile din Germania, inclusiv femeia din poza...
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

spooky

Concluzia: baliza

Cu toate ca nu am reusit sa reproduc indeaproape imaginile filmate cu telefonul mobil, neavand la indemana inregistrarea si ora tarzie la care am ajuns acolo/pozitia soarelui care nu m-a lasat sa fac pozele din unghiurile dorite corespunzator..., cred ca exista suficiente elemente in fotografii cu care putem incerca sa tragem concluzia ca ceea ce a fost inregistrat cu telefonul mobil este o simpla baliza antica, ruginita, care arata ca un butoi.

Asadar, OZN-ul nostru a fost identificat.
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

Yagg

E un OSS  :lol: (Obiect Staþionar Suspendat) - dacã ai ºti de când aºteptam pozele tale; ce þi-a luat aºa mult timp?  :-D

Nu se uita lumea suspect la tine când întrebai pe unde sunt poduri?  :lol: sau cai bãtuþi  :oops:

Deci nu era la primul pod de la intrarea din Bãdeuþi, mai exista ºi un backdoor, huh? înspre Rãdãuþi...

Abia aºtept urmãtoarea sesizare din zonã cã fac 360 de grade.

Felicitãri pentru rezolvarea cazului. 8-)

spooky

Locatia exacta a podului o vedeti in cele 2 harti atasate. E exact la intrarea in Radauti, pod peste raul Suceava, conform hartii.

Da, intotdeauna se intampla, pentru ca eu intrebam de poduri in zona si pe mine ma intrebau unde vreau sa ajung... si le spuneam ca vreau sa ajung la poduri. Am dat peste cineva care lucra la primarie in Burla si mi-a zis ca podul se afla undeva la cimitirul pocaitilor, langa asezarile tiganilor, langa un releu... dar acolo era varful dealului si nici urma de pod. Altii ma trimiteau prin camp la km departare.

Mi-a luat mult timp pentru ca de abia luni pe la 23 am ajuns in Bucuresti, si de abia ieri am facut rost de poze, camera digitala nefiind a mea. Sper ca a meritat asteptarea.
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

Yagg

CitatSper ca a meritat asteptarea.
Normal.  :-)

Mie îmi place ultima imagine. Ca sã fac un comentariu amuzant ºi s.f.: Paul e de la organizaþia de cercetare a Extratereºtrilor ºi ancheteazã un mic cenuºiu  :-) deghizat într-o bãtrânã de la þarã. :lol: MIB

DepthOfField

Felicitari, Spooky, pentru perseverenta. Din pacate investigarea cazurilor OZN duce de multe ori la concluzii aparent dezamagitoare, dar poate la un moment dat apare si dovada cheie convingatoare.

Ma bucur ca am nimerit aceasta explicatie. Putea desigur sa fie si altceva. Dar ipoteza balizei a ramas valida din urmatoarele motive:
- balize exista, iar situatia putea parea favorabila
- nu toate balizele sunt la fel
- nu toate firele pot fi fotografiate, depinzand de subtirimea lor, distanta, si rezolutia aparatului
- o baliza poate fi neagra fie datorita culorii sale, fie datorita contra-luminii
- nu a atras atentia martorilor, deci era ceva banal si identificabil in zona..nu prea putea trece neobservata, caci este destul de mare si atrage atentia
- probabilistic: sunt sanse mult mai mari de a fi ceva obisnuit, decat ceva misterios.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm