Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Caldura - un inamic periculos

Creat de jackie28t, 26 Iunie 2007, 23:16:29

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Anna

De fapt fenomenul asta ciudat chiar de aseara a avut loc in tot sudul si estul tarii, am vazut dimineata la stiri cum zeci de judete au fost maturate de furtuna.
Culmea, ca am vorbit cu tata care aseara era la poalele fagarasului si acolo a avut loc exact acelasi stil de furtuna  :|
Cred o sa avem parte tot mai des de furtuni din'astea puternice si lipsite de ploaie mai ales ca explicatia stiintifica pe care am auzit-o tot mai des pe la tv e ca Sahara inainteaza  :-(
Deja Sicilia si Grecia sunt puternic afectate. Dar...totusi...in nordul africii nu sunt inregistrate astfel de temperaturi extreme, asa ca eu nu prea pricep cum vine desertul african tocmai pana la poalele Carpatilor  :?
Concluzia e ca la mine in oras, unde nu mai vrea sa ploua deloc (azi a plouat 30 de minute....nici nu mi-a venit sa cred), se usuca totul vazand cu ochii, pamantul are aspect de caramida iar explicatia pe care eu o gasesc are 2 aspecte: combinatul siderurgic merge la capacitate maxima fara a respecta normele corespunzatoare la care se adauga despaduririle masive din zona vrancei si moldovei centrale. ideea e ca nimeni nu poate face nimic....e ceva ce ne depaseste. combinatului nu i se poate nici macar reduce din capacitatea actuala de functionare (nici daca am ajunge la 50C tot nu s-ar lua masura asta)
iar padurile moldovei or sa se refeca dupa 100 de ani asta daca se incepe de pe acum cu replantarea  puietilor ceea ce evident nu se face.
@ priestess: la voi si daca nu ploua macar vine umezeala dinspe mare, si e racoare. si mie imi place ff mult la mare mai ales ca acolo caldura si soarele nu imi par atat de nesuferite ca la mine in oras....dimpotriva le iubesc.
m-as muta la polul nord sau in islanda  ...sincer  :martiansad:

CHIP

La emisiunea de aseara dl Strainu a spus ca e ciudat faptul ca cele mai mari temperaturi au fost in Romania si in apropiere de granitele sale si ca nu este exclus ca acest fapt sa fie datorat folosirii armei climaterice.

lylyt_ice

Pai da CHIP,ce s-or fii gindid baietii aia care se joaca cu arma ....(?)hai sa-i prajim pe Romani ca tot nu zic nimic si ei sunt invatati cu foamea,iar ceilelti din europa vor suferii si ei dar mai putin....Nu vedeti ca mai toate nenorocirile se intimpla,numai pe la saraci ,negrii sau musulmani  :?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Arckadii

ai dreptate lylyt insa poate suntem noi putin cam paranoici. poate suntem doar intr-o zona mai afectata...
oricum, toate ca toate insa iarasi simt ca ma sufoc...


Ark

pri3st3ss

dl Strainu nu mai are si alta replica?! in afara de arma climaterica??
in Grecia sunt temperaturi de pana la 50 grade, in Turcia la fel, de Italia nu mai spun...In Anglia in schimb ploua si nu au ce face cu apa si o preiau  din baraje datorita presiunii...Nu suntem singura tara care e sufocata!! ..Sa  nu uit de California,care e sub flacari datorita caldurii; au ars mai mult de 2.700 de acri de padure..


ANNA, stiu,aici e respirabil; e a2a seara cand apare o vijelie din senin,cu tunete , fulgere si vant puternic...macar la tine a plouat;in unele sate din judet, au secat fantanile,ori apa nu poate fi consumata  si oamenii au ratie ...
trist..
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

xennon_2000

Marti au fost 41 de grade in Giurgiu la umbra (nu mai puteai respira)!
Seara a venit furtuna ....ploua cu picaturi de apa foarte mari si dese :-o
Temeperatura la soare a fost de 60 grade....masuratori de la statiile meteo de la munca!
Am auzit ca temperatura asfaltului in Bucuresti a fost de 100 grade si trotuarul 90 :-D
Si inca nu e iulie :cry:

Marius MMG

Citat din: jackie28t din  26 Iunie 2007, 23:55:00
Acum zece minute am iesit putin afara si era un vant asa de rece incat m-am intors si am luat geaca pe mine.
Ciudata vreamea asta.De cand astept sa prind putin soare sa stau intins ca un melc.Pana acum  nimic  :|

Incet incet Planeta nu ne mai inghite

lylyt_ice

Aici, este intrbarea !nu n-e mai inghite sau...n-e inghite cu totul  :?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Marius MMG

Citat din: lylyt_ice din  01 Iulie 2007, 02:31:32
Aici, este intrbarea !nu n-e mai inghite sau...n-e inghite cu totul  :?
Ai dreptate, cred ca ne inghite cu totul. Deja conditiile meteo sunt din ce in ce mai nefavorabile si asta e doar inceputul. Constat ca unii oameni sunt inconstienti cand fac rau planetei.

xennon_2000

Urmeaza o perioda cu zile caniculare!
intre 16 si 22 vor fi temperaturi de 45 grade :-o
SA VEDEM DACA VOM FACE FATZA!

DeReLiCt

Am citit astazi urmatorul articol:

Administratia Nationala de Meteorologie are interdictie de la SRI sa anunte adevaratele prognoze pentru iulie si august. Motivatia instituirii secretului de stat este legata de canicula ucigatoare care va lovi Romania in urmatoarea perioada. Incepand de maine, mercurul termometrelor va urca si va depasi 40 de grade Celsius.

Grav este ca aceste temperaturi se vor prelungi påna la sfårsitul lunii august. Se pare ca infernul va incepe de luna viitoare, cånd autoritatile se asteapta la tot ce e mai rau

Perspectivele meteorologice ale vremii transmise de ANM ministerelor sunt din ce in ce mai evazive. In adresele oficiale apar totusi temperaturi care depasesc 37 de grade Celsius si nopti tropicale, cu minime termice care vor depasi 20 de grade. Precipitatiile vor fi extrem de rare in iulie, iar in august seceta se va accentua si se va extinde pe tot teritoriul tarii. Reprezentantii autoritatilor responsabile se tem ca anuntul de cod rosu va veni prea in scurt si nu vor avea timp sa se pregateasca

Pentru måine, meteorologii au anuntat temperaturi de 40 de grade Celsius, dar acestea pot atinge, in Capitala, din cauza incingerii asfaltului, si 50 de grade. Personalul Serviciului de Ambulanta a fost suplimentat, iar unitatile de primire urgente din spitale sunt pregatite pentru o avalansa de pacienti. Medicii avertizeaza ca deplasarile in afara casei in timpul zilei sunt deosebit de periculoase. In cazul celor fara probleme de sanatate, canicula poate provoca socuri hipertermice, care pot fi fatale

Administratia Nationala de Meteorologie are interdictie de la SRI sa anunte adevaratele prognoze pentru iulie si august. Motivatia instituirii secretului de stat este legata de temperaturile ucigatoare care vor lovi Romania in urmatoarea perioada. De maine, cand termometrele vor depasi 40 de grade, tara coboara in infern, iar autoritatile au intrat, discret, in alerta de gradul zero.

Incepand de maine, Romania va fi lovita de cele mai mari temperaturi inregistrate vreodata. Grav este ca aceste temperaturi se vor prelungi pana la sfarsitul lunii august. Se pare ca adevaratul infern va incepe in august, cand mercurul termometrelor o va lua razna. Autoritatile nu stiu la ce sa se astepte, dar se pregatesc pentru ce este mai rau. Administratia Nationala de Meteorologie a devenit o fortareata, iar prognozele transmise ministerelor sunt din ce in ce mai evazive si ambigue. Surse oficiale din cadrul ministerelor responsabile ne-au confirmat ca Romania va traversa cea mai grea perioada din ultima suta de ani. ANM a instituit secretul de stat pentru prognoze, reprezentantii institutiei sustinand ca SRI le-a interzis sa divulge mai multe informatii referitoare la nivelul temperaturilor din urmatoarea perioada. Chiar daca nu sunt foarte clare, perspectivele meteorologice ale vremii in intervalul iulie-august 2007, transmise autoritatilor guvernamentale, au starnit o ingrijorare extrema. Astfel, potrivit adresei oficiale de la ANM, in iulie va fi mai cald decat in mod obisnuit. ,,In luna lui cuptor, in care valorile normale ale temperaturilor maxime sunt cuprinse intre 21 de grade Celsius si 31 de grade Celsius, cele mai ridicate temperaturi pot depasi 37 de grade. Temperaturile minime normale sunt cuprinse intre 9 grade Celsius si 19 grade Celsius. In sudul tarii si pe litoral vor fi si nopti tropicale, cand temperaturile minime vor depasi 20 grade Celsius. Vor alterna intervalele cu vreme frumoasa si calduroasa cu intervalele in care instabilitatea atmosferica va fi mare. Aceasta se va manifesta prin averse ce pot avea caracter torential, descarcari electrice, caderi de grindina si intensificari ale vantului care pot avea aspect de vijelie. Cantitatile de precipitatii vor fi mai mici decat normele climatologice in cea mai mare parte a tarii", se arata in prognoza ANM. Si pentru luna august prognoza ANM anunta temperaturi maxime de peste 35 de grade Celsius si nopti tropicale. Totodata, canitatile de precipitatii vor fi predominant deficitare in cea mai mare parte a teritoriului. Informatiile referitoare la codul rosu nu au fost dezvaluite de reprezentantii ANM, acestia multumindu-se sa anunte doar cod portocaliu, cu explicatia ca, atunci cand va fi cazul, vor decreta si codul rosu. Reprezentantii ministerelor implicate se tem insa ca anuntul de cod rosu va veni prea in scurt si nu vor avea timp sa se pregateasca, preferand sa ia masuri din vreme.

Peste 50 de grade, in Capitala
Autoritatile se pregatesc intens pentru ziua de maine. Meteorologii au anuntat temperaturi de 40 de grade Celsius, dar acestea pot atinge, in Capitala, din cauza incingerii asfaltului, si 50 de grade Celsius. Totodata, poluarea si lipsa spatiilor verzi vor transforma aerul din Bucuresti intr-unul otravitor pentru locuitori. Personalul Serviciului de Ambulanta a fost suplimentat, iar unitatile de primire urgente din spitale sunt pregatite pentru o avalansa de pacienti. Autoritatile locale au luat masuri pentru distribuirea de apa potabila pentru populatie, incercand sa identifice spatii racoroase unde pot poposi oamenii infierbantati de canicula. Medicii atrag atentia persoanelor varstnice, copiilor si bolnavilor cronici sa nu iasa maine pe strazi, decat daca este absolut necesar si doar la primele ore ale diminetii si seara, dupa ora 18. Posturile de radio si televiziune vor difuza mesaje care sa determine populatia sa se protejeze de temperaturile extreme de maine.

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Actualitate/67323/

Stau si ma intreb... oare ce ne asteapta ?  :?
A studia ºi a nu gândi este o risipã. A gândi ºi a nu studia este periculos.

Anna

#26
Conform documentarului "Great global warming swindle" ne asteptam la ceva normal, firesc, ceva ce a existat din totdeauna, vine numai de la Soare si ....sa bagam bine la cap...in perioada medievala incalzirea globala a fost "mult mai ridicata" ca asta de acum.   :x
Conform specialistilor adevarati, si ...conform constatarilor noastre...ne asteptam la o catastrofa ecologica de proportii pe intreaga planeta. Cred ca ajung la vorbele lui Lylyt..."sfarsitul e aproape"...nu avem nicio certitudine asupra vre-unei date/ perioade exacte, dar daca o mai tinem mult in bataia asta de joc (stati pe o pajiste de langa transfagarasan la picnic si numarati cate camioane cu busteni mari, grosi , lungi de 10 15 m trec. anul trecut am numarat 3 in 15 minute...si in cate colturi din tara si de pe glob nu se intampla asta) sigur vom lasa generatiilor urmatoare o tara complet desertificata...evident cu temperaturi de 50 grade C.

jackie28t

Canicula extrema
Masa de aer cald care a venit din nord-vestul Africii se instaleaza asupra Romaniei ca o cupola de aer care se incinge.
Toata stirea o puteti citi aici: http://www.evenimentulzilei.ro/article.php?artid=314255


xennon_2000

Am trecut de o parte a caniculei.
Urmeaza partea a doua, care mai dureaza ink vreo 12 zile;
De asta am trecut ....mai avem una!

baguvix

Incalzirea climatica, ale carei efecte au fost compensate in ultimii doi ani de unele fenomene naturale, se va resimti serios incepand din anul 2009, cand se vor inregistra temperaturi-record, potrivit unor simulari pe computer efectuate de cercetatori britanici, relateaza AFP.


   
   

Cercetatorii britanici, care nu erau multumiti de simularile informatice existente in privinta climatului, si-au pus la punct propriul program, in care au inclus temperaturile si circulatia curentilor din oceane, dar si fenomene meteorologice precum "La Nina", care anunta ciclonii din Atlantic si musonii cei mai puternici in Asia.

Ei au realizat apoi o simulare pentru o perioada de zece ani (2005-2014) si au ajuns la concluzia ca o racire a unei parti din Pacific si rezistenta la incalzire a Oceanului Arctic compensau cresterea temperaturilor provocate de gazele cu efect de sera.

Acest efect compensator va fi insa de scurta durata, iar meteorologii, ale caror cercetari sunt publicate in revista Science, preconizeaza ca in perioada 2009-2014 temperaturile vor depasi recordul din 1998, care pana in prezent este anul cel mai cald, informeaza NewsIn.

Doug Smith, cercetator al Institutului meteorologic britanic, si colegii sai au testat noul model, dar pe perioada 1982-2001, pentru a putea compara rezultatele cu cele reale inregistrate de serviciile meteorologice din lumea intreaga. Potrivit lui Smith, validitarea noului model a fost demonstrata, pentru ca a dat rezultate mult mai precise pentru temperaturi decat simularile informatice precedente.
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.