Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

TERRA

Creat de Grumpy, 26 Iunie 2007, 18:13:38

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Grumpy

Acest subiect sper sa reuseasca sa diminueze (chiar sa anihilize) ignoranta, aroganta, rea vointa, dispretul, tentativele de manipulare si control ale organizatiilor/persoanelor instrumentate in scopul intereselor ascunse de orice natura.
In ultima instanta tentativa mea nu incearca sa ilumineze calea nimanui, singurul scop concret fiind prezervarea planetei si a mediului natural,...probabil opera unui Creator genial.

Pentru reusita acestui demers si din motive de ordin practic, ma vad obligat ca in tentativa mea de comunicare sa definesc elementele obligatorii ale catorva reguli de baza ale comunicatiei;

1) Sursa - sunt chemati sa se exprime doar cei care pot sustine expunerile lor cu materiale/informatii scrise sau audio vizuala provenind din surse posedand o recunoastere publica (in masura posibilitatilor).

2. Canalul de transmisie (media) - via forum Rufon

3. Receptorul : cei ce vor sa "auda", sa invete, sa inteleaga, sa discute, sa invete si sa informeze la randul lor.

4. Specified target - instrumentele sistemului actual
//bluemoon8520 [continut sters; motiv: flame]

5. Cadrul Comunicarii - dezbaterea este deschisa urmatoarelor tematici:
a) Cosmologie si astro-fizica
b) Geopolitica - despre ce este vorba cu adevarat (istoric si prezent)
c) Conspiratii si manipulare (subiect generalist, pluridisciplinar si transversal)
d) Energii nepoluante si protectia mediului
e) Religie si spiritualitate - incercare de apropiere holististica, sau/si dialectica/confruntare ideologica

6. Regulamentul Comunicarii

a) Este de dorit ca afirmatiile sau ipotezele sustinute sa faca dovada unor demonstratii experimentale.

b) Este preferabil ca teoriile prezentate sa nu comporte puncte nevralgice, care puncte au si vor avea legitimitatea sa supuna indoielii publice adeVaruri de orice tip. ...Atentie !, este posibil ca rezultatele experimentelor respective sa fie utilizate prin interpretarea gresita (voluntara sau involuntara) a relatiei cauza-efect in sprijinul unor teorii false (eroare stiintifica) sau al manipularii constiintelor. In acest caz de situatie vor fi considerate doar ca adevaruri partiale (valabile in anumite conditii de experimentare) sau anulate prin contra-exemple, care la randul lor, trebuiesc sustinute pe baza acelorasi principii.

c) Nu sunt admise sau considerate argumentele de genul invocarea bunului simt, mi-a spus mie un prieten doctor, "stie toata lumea" sau Creatorul a spus. etc.

d) Sunt admise ca surse si referinte de dezbatere, doar lucrari semnate de autori care au obtinut cel putin o reusita pe plan practic, experimental stiintific, statistic sau cele care sunt in masura sa puna la dispozitie probe fizice materiale/palpabile pentru sustinerea teoriilor pe care le avanseaza.

e) Nu sunt adimise atitudinile de dispret, injuriile si tentativele de prozelitism. Orice abatere de la aceasta regula va provoca ignorarea celor implicati in polemica sau dialectica pe subiectul respectiv.

f) Criticile nu pot fi aduse persoanelor participante ci opiniilor acestora; deci este interzisa formal emiterea judecatilor de valoare asupra persoanelor.

g) Sunt interzise formal utilizarea expresiilor sau cuvintelor cu potential ofensator. Ex: "teoria aceasta este o prostie"...Aceeasi idee poate fi reformulata foarte simplu - "nu sunt de acord!"

h) In situatia in care, una dintre parti se afla la limita argumentelor ce le poate oferi pentru a-si sustine opiniile, are obligatia sa recunoasca cu demnitate meritul "opozitiei".

i) Este interzis prozelitismul si coalizarea, impotriva unei persoane. Fiecare participant va trebui sa-si sustina independent teoriile. Nu este interzisa exprimarea acordului fata de o teorie sustinuta de un participant. In acest caz, forma de exprimare si contextul vor constitui criteriul de apreciere pentru a se stabili daca este vorba sau nu de prozelitism.

j) Non respectul regulilor c,d,e,f,g,h si i va atrage ignorarea celor in cauza.

k) Subiectele vor fi tratate unul cate unul, pana la epuizare. Daca una dintre parti se afla in criza de argumente, tema respectiva va fi abandonata pe un termen de o saptamana, timp in care partile pot efectua studii suplimentare pentru indentificarea surselor ce ar putea alimenta dezbaterea. Daca la sfarsitul acestui termen, nu sunt aduse informatii suplimentare, se declara subiectul inchis si se va lansa subiectul urmator, care trebuie sa se incadreze obligatoriu in tematicile propuse initial.

7) Metode de evaluare a participantilor :
a) Evaluarea teoriilor
Este o misiune foarte grea prin insasi tematica acestui forum, in conditiile in care este vorba despre metode de evaluare referentiala, ori obiectivul principal al acestui subiect este tocmai contestarea anumitor referinte intronate in viata, constiinta si sufletele noastre!
b) Evaluarea participantilor
Pentru evaluarea participantilor vom folosi metode de evaluare normativa. Norma de raportare si conditiile de aplicare ale acestor norme sunt specificate in acest text.

Sistemul de punctare - valori scalare si principii
Se va pleca deci de la un capital de 2000 de puncte atribuit fiecarui participant.
Greselile de evitat sunt clasificate in categoriile urmatoare :
a) greseli de continut (abatere de la subiect - datorita : neatentiei, confuziei, interpretari gresite, etc.) - 100 puncte
b) greseli tehnice (argumente fara acoperire, surse necunoscute, acceptarea/sustinera oarba a teoriilor consacrate si fara raspuns la anumite aspecte din problematica subiectului, etc) - 200 de puncte
c) greseli de forma (insulte, afirmatii tendentioase, desconsiderare sau dispret, etc.) - 300 de puncte
c) greseli de ordin patologic, etic, moral, deontologic (intentii de dominare, narcisism, rea credinta, manipulare, prozelitism, ascunderea deliberata a informatiei, etc.)- 500 de puncte.
d) "jocul pasiv" este penalizat cu 200 de puncte
e) creativitatea si originalitatea; ipotezele deschizatoare de noi perspective vor fi premiate cu 500 de puncte, daca nici unul din argumentele aduse impotriva nu au capacitatea de a combate noua teorie!
f) cei care intra in subiect pe parcurs vor beneficia de un capital egal mediei aritmetice al punctajului celor care se afla angajati (inca) in dezbatere.

- Isi pierd credibilitatea, cei care isi epuizeaza capitalul de puncte inaintea celorlalti.
- Epuizarea punctelor duce la eliminare pe durata de epuizare a subiectului aflat in dezbatere.
- Pentru a se putea exprima in subiectul urmator, cei eliminati vor trebui sa-si recunoasca slabiciunile si sa formuleze aprecieri la adresa celor ramasi in competitie. Nerespectarea acestei reguli, va duce la penalizarea cu 50% din capitalul de puncte al celui in cauza, pentru subiectul urmator.
- Recunoasterea rapida a greselilor savarsite, duce la conservarea capitalului de puncte si aditionarea acestuia la capitalul afectat subiectului urmator.
- Lipsa de argumente si recunoasterea lipsei de competenta in domeniul respectiv nu duce la depunctare (deci pentru a-si dezvolta rationamentul, participantii se pot intreba intre ei, cere informatii, etc.), iar "castigatorului" nu i se vor recunoaste decat meritele si va putea beneficia bine inteles de tranferul punctelor salvate.
- Nu sunt admise rationamentele de tip abstract, formule, ecuatii, etc., fara exemplificare practica. Vulgarizarea stiintei este singura posibilitate, deocamdata, de a o raspandi/democratiza/face accesibila spre beneficiul indivizilor si al societatii. Un rationament abstract lipsit de continut inteligibil si practic, nu ramane din pacate, decat un exercitu steril de infatuare intelectuala. Am avut sansa "sa mi se predea cursuri de studiul materialelor de catre un profesor laureat pentru inovatii in domeniu" sau "un tip vanat chiar de cateva guverne pentru aplicatiile practice ale inovatiilor sale (metal plutitor cu calitati fizice de duritate si rezistenta la vibratii deosebite)","am sansa sa am amici care au avut profesori laurati ai premiului Nobel". Se pare ca absolut toate aceste personalitati au capacitatea de a-si preda stiintele intr-o maniera accesibila tuturor chiar si atunci cand este vorba despre subiecte de varf.

9) Alte observatii
- Interesul este ca participantii sa nu se forteze si sa se comporte natural. La sfarsitul dezbaterilor, vor putea sa se autoevalueze pe diverse planuri : cultural, psihologic (rationament/logica, afectiv/emotional), moral, comportamental...Aceasta autoevaluare, poate servi deci ca un reper in constructia si ameliorarea sinelui in ansamblul sau (chiar si spiritual)
- Provocarea poate fi interesanta si pentru cei care vor sa castige. Va fi un adevarat exercitiu de autocontrol si disciplina intelectuala, care probabil poate avea influente benefice si pe un plan spiritual sau altul...Va las sa le descoperiti...

10. Arbitru - Ego-ul fiecaruia

11. Sunt admisi spectatorii. Ei vor beneficia de libertate deplina in exprimare, dar interventiile lor nu vor fi contabilizate pentru evolutia discutiilor. Nu au decat sa se inscrie!, participantii angajati in discutii, trebuie sa fac dovada aceluiasi respect al regulilor acestui forum si in dialogul cu vizitatorii!

Multumesc pentru atentie si participare! :-D


Nox

#1
Citat din: Grumpy
Experimentele lui Samuel Rowbotham au dovedit ca Pamantul NU POATE FI DE FORMA CONVEXA SPRE EXTERIOR, si ca forma adevarata este de fapt plata... DE ACEEA ORICE IMAGINE CARE INFATISEAZA PAMANTUL DIN SPATIU CA FIIND DE FORMA SFERICA ESTE COMPLET FALSA...

Citat din: Grumpy
O DOVADA extrem de interesanta despre faptul ca Pamantul este de fapt PLAT si nicidecum de forma exterioara convexa; din jurnalul de bord/personal al lui Cristofor Columb:

Si satelitii cum orbiteaza? Dar luna?

Acum sa pun si eu o intrebare stupida, daca pamantul este plat pe partea cealalta ce este?
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Nox

#2
TOPIC INCHIS TEMPORAR!

Pentru clarificari va rog folositi sistemul de PM.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee