Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Unde plecam dupa ce murim?

Creat de jackie28t, 09 Iunie 2007, 09:34:46

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ronin

#150
Citat din: k3t3lin din  08 Iunie 2010, 22:50:06
Toate fragmentele biblice pe care le-ai postat mai sus sunt scoase din context si cei ce au citit biblia stiu bine ca am dreptate... Ai citit cumva Eclesiastul sau Cartea lui Iov de la cap la coada si asta este concluzia care rezulta??? Oricum, mi se pare un nonsens sa afirmi ca sufletul viu inceteaza sa mai existe, ca omul pur si simplu dispare de pe orice plan existential, indiferent ce forma ar presupune acesta si sa aduci ca argument pentru aceste afirmatii pasaje din Biblie, tocmai cartea de capatai a crestinismului care are ca baza tocmai ideea invierii si a vietii vesnice...

Inviere DA insa invierea inseamna invierea celor morti in corpuri nemuritoare nu viata dupa moarte.

Daca ne raportam amundoi la referinte biblice, nu poate exista decat o singura interpretare, in context:

13. Nu voim, fratilor, sa fiti in necunostinta despre cei ce au adormit, ca sa nu va intristati ca ceilalti, care n-au nadejde.

14. Caci, daca credem ca Isus a murit si a inviat, credem si ca Dumnezeu va aduce inapoi, impreuna cu Isus, pe cei ce au adormit in El.

15. Iata, in adevar, ce va spunem prin Cuvantul Domnului: noi cei vii, care vom ramane pana la venirea Domnului, nu vom lua-o inaintea celor adormiti.

16. Caci insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va cobori din cer, si intai vor invia cei morti in Hristos.

17. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul.

18. Mangaiati-va, dar, unii pe altii cu aceste cuvinte.

http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/tesaloniceni-1/4/


51. Iata, va spun o taina: nu vom adormi toti, dar toti vom fi schimbati,

52. intr-o clipa, intr-o clipita din ochi, la cea din urma trambita. Trambita va suna, mortii vor invia nesupusi putrezirii, si noi vom fi schimbati.

53. Caci trebuie ca trupul acesta, supus putrezirii, sa se imbrace in neputrezire, si trupul acesta muritor sa se imbrace in nemurire.

54. Cand trupul acesta, supus putrezirii, se va imbraca in neputrezire, si trupul acesta muritor se va imbraca in nemurire, atunci se va implini cuvantul care este scris: "Moartea a fost inghitita de biruinta.

http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/corinteni-1/15/

De aici (mai jos) vine teoria sufletului nemuritor. Teorie care nu este biblica.

"Invatatura ca sufletul este constient dupa moarte nu este decat o forma a minciunii spusa Evei de catre Diavol. Ea si-a gasit intrare in biserica crestina direct din traditiile si superstitiile paganismului. Istoricul grec Herodot scrie in "Istoria" sa ca vechii Egipteni au fost primii care au raspandit ideea ca sufletul omului este separat de trup si ca este nemuritor. Deci aceasta credinta a existat cu mult timp inaintea de iudaism sau de hinduism, de budism sau de mahomedanism. Descoperirile arheologice de-a lungul Nilului confirma lucrul acesta. Egiptenii credeau ca sufletul (Ba) se urca la ceruri impreuna cu ultima suflare de viata a celui decedat, dar uneori el se mai intoarce sa viziteze trupul in mormant si se ospateaza din mancarea si bautura pe care le gaseste acolo. Picturile din mormintele egiptenilor ne demonstreaza toate acestea precum si faimoasa "Carte a mortilor" care este o colectie a serviciilor funerare si a credintei vechilor egipteni. Herodot scrie in "Istoria" sa: "Egiptenii au fost primul popor care a impartasit credinta in nemurirea sufletului, apoi Grecii au adoptat de la ei aceeasi conceptie."

"Cel mai de seama aparator printre vechii greci a credintei in nemurirea sufletului a fost filozoful atenian Platon (428-348 a.Hr.) elevul lui Socrate. El scrie: "Sufletul este nemuritor si indestructibil. Cand omul moare, sufletul se desparte de trup deoarece el exista prin sine insusi. Moartea este doar separarea sufletului de trup." Platon a fost fondatorul "Academiei", un institut pentru cercetari stiintifice si filozofice cu mare raspunet pe vremea aceea."
http://www.cercetatiscripturile.org/article.php?id=1408
http://ordinulnegru.blogspot.com/
În timp ce toti oamenii accepta realitatea obiectelor, care sunt perceptibile simturilor lor, Socrate are o atitudine dispretuitoare fata de oamenii, care cred ca pentru a deveni reale lucrurile trebuie sa fie palpabile.

jean

CitatInviere DA insa invierea inseamna invierea celor morti in corpuri nemuritoare nu viata dupa moarte.
Dupa parerea mea nu asa stau lucrurile. Un spirit se intrupeaza de mai multe ori. Revine in aceasta lume pana este pregatit sa treaca la treapta urmatoare.  Ariel are dreptate cand spune:
Citat din: ariel din  09 Iunie 2010, 13:33:19
V-ati gandit vreodata ca noi suntem mult mai mult decat ceea ce putem intelege acum...am ajuns sa cred ca fiecare om este diferit de ceilalti prin sufletul lui...in rest la nastere "primim" toti aceiasi "imbracaminte" facuta ca sa rezistam si sa traim in aceasta lume...suntem "masinarii" adaptate vietii pe Terra.
Poate ca abia cand "masinaria" se defecteaza iremediabil ramanem doar noi...cei ce suntem cu adevarat.Oricum vine un moment cand vom afla asta.
Sunt de acord cu el.
Adevarul este dincolo de noi

Ronin

#152
Cum spuneam: Fie "mergem" la scoala lui Platon, fie mergem la scoala profetilor.

Scoala lui Platon ofera nemurirea sufletului.
Scoala profetilor ofera perspectiva invierii.

Din pacate se pare ca foarte multi crestini merg la scoala/academia platoniana in timp ce foarte putini merg la o scoala mai putin populara, scoala profetilor.
http://ordinulnegru.blogspot.com/
În timp ce toti oamenii accepta realitatea obiectelor, care sunt perceptibile simturilor lor, Socrate are o atitudine dispretuitoare fata de oamenii, care cred ca pentru a deveni reale lucrurile trebuie sa fie palpabile.

romulus

Citatnici mãcar îngerii nu trãiesc veºnic,au ajuns e drept sã trãiascã prin ºtiinþa ºi tehnologia lor superioarã circa 1400 de ani tereºtri,ceiace ptr. noi oamenii pare întradevãr o veºnicie,iar conducãtorul lor(Bunul Dumnezeu)trãieºte ºi el de vreo trei ori mai mult ºi asta ptr cã a reuºit o triplã clonare,fiind aºa dar format din trei entitãþi în viaþã(trinitate).
Tata, m-ai dat gata ! Le zici de parca ai fi (fost) acolo, printre ei .
De unde provine o  asa mare siguranta, spune-mi rogu-te ?
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

extrateresru_ro

#154
Prima lege care stã la baza existenþei materiei pozitive ºi negative, deci ºi a universului spiritual este LEGEA EMISiEl-ABSORBÞIEi. De la atom pânã la spiritul uman toatã gama atomilor ºi întregul univers, cu toate fiinþele ce trãiesc în acest univers, trãiesc, existã graþie fenomenului de emisie-absorbþie. care are valoare de lege primordialã, fundamentalã, a existenþei. Potrivit acestui fenomen-lege, orice existenþã, orice fiinþã trãieºte, existã ºi se miºcã în continuã emisie ºi absorbþie de energie. Acest fenomen-lege de emisie-absorbþie este cel ce face ca orice element, orice atom, orice vietate, orice spirit sã genereze un câmp magnetic, cu funcþia de a atrage sau de a respinge alte subiecte învecinate. Astfel, legat de legea emisiei-absorbþiei este legea atracþiei ºi a respingerii, aceasta producându-sc datoritã diferenþei de frecvenþe.
Evoluþia biologicã are o limitã, un capãt un final. Dacã a rãmas ceva care sã evolueze, acesta este intelectul. MENTALUL, activitatea psihomentalã. La acest capitol omul are o evoluþie a sa. deschisã pentru veºnicie, menirea lui fiind sã ajungã o fiinþã superioarã, un mic Dumnezeu, din om sã tindã sã ajungã un supraom^ un zeu, parcurgând treptele mentalului, de la mentalul inferior la cel superior ºi, in sfârºit, la mentalul suprem - stadiu atins de lumea opalicã (divinã), precum câteva din nivelele (treptele) superioare ale universului spiritual Naºte întrebarea: dacã din punct de vedere biologic evoluþia atinge niºte limite ºi se opreºte, dacã însuºi mentalul în evoluþia sa va atinge treapta de Dumnezeu, este oare posibil ca evoluþia însãºi la un moment dat sã stagneze? Rãspunsul este afirmativ. Da! La un moment dat dupã ani de progres ºi evoluþie, dupã secole, milenii încã de evoluþie aceasta se va opri. Când?

Aici este un rãspuns extrem de important, când legea "KARMEI va înceta sâ mai acþioneze. Ce este legea "karmei" sau "karma"? Potrivit acestei legi omui este silit sa duca o dublã existenþã, când pe pãmânt, când în universul spiritual
Aºadar, când va dispare naºterea ºi moartea, când omul va depãºi "'normalitatea" de azi prin care este un rob încãtuºat de satisfacþiile carnale ºi materiale, când va trece la un alt mod de a fi, când va muri pentru plãcerile iluzorii ºi va opta pentru strãdania de a cultiva în el mentalul superior ºi apoi va cuceri mentalul suprem, atunci când omul va epuiza cele trei trepte ale evoluþiei spirituale: PURIFICARE -ÎNNOBILARE - TRANSFIGURARE, arunci de-abia va ieºi din ciclurile obligatorii de reîncarnare, va pãrãsi pãmântul ºi va rãmâne definitiv la nivelul sãu de care aparþine în universul spiritual.



Cei care au ajuns la capãtul evoluþiei mentalului realizeazã ceva ce nu este cunoscut de toti pãmânteni, ºi anume odihna în patru moduri de a fi, ceea ce implicã patru activitãþi distincte, întrucât "RAI-ul" este echivalentã cu odihna veºnicã, dar aceastã odihnã veºnicã este. în fond maxima activitate, creaþie, contemplaþie, extaz etc. Nu are sens o explicatie pentru cã ºi aºa nu se înþelege. Numai cei ce ei înºiºi au intrat în "RAI", numai ei pot înþelege aceastã ultimã lege, cea a echilibrului oscilatoriu.
LEGILE UNUVERSULUI SPIRITUAL
1.   Legea emisiei-absorbþiei
2.   Legea atracþiei
3.   Legea respingerii
4.   Legea evoluþiei
5.   Legea karmei
6.   Legea efortului
7.   Legea acumulãrii de energie
8.   Legea ierarhizãrii în spaþiu
9.   Legea conservãrii
10.   Legea echilibrului oscilatoriu


Eu unu nu cred ca exista MOARTE
am incrededere in fiecare OM,dar nu am incredere in diavolul din el.

jean

Citat din: Ronin din  09 Iunie 2010, 18:17:37
Cum spuneam: Fie "mergem" la scoala lui Platon, fie mergem la scoala profetilor.
Scoala lui Platon ofera nemurirea sufletului.
Scoala profetilor ofera perspectiva invierii.
Din pacate se pare ca foarte multi crestini merg la scoala/academia platoniana in timp ce foarte putini merg la o scoala mai putin populara, scoala profetilor.
Ce te face sa crezi ca invataturile lui Platon sau ale profetilor sunt reale si corecte? Adevarul este dincolo de intelegerea mintii umane, noi incercam sa ne apropiem de el dupa stiinta si intelegerea noastra. Dar cunostiintele noastre nu reflecta adevarul absolut, suntem subiectivi si nestiutori. Invataturile profetilor? Pai si Platon poate fi considerat un profet, si el si-a reprezentat lumea intr-un anumit fel si a cautat sa raspandeasca invataturile sale.
  Cu aprox. o saptamana in urma am vazut la TV. cazul unei femei oarba din nastere si care a avut o moarte clinica, In timpul ce spiritul ei era iesit din corp ea a putut vedea de undeva de langa tavan toata activitatea din salon si a observat toate persoanele de acolo. Dupa ce a fost readusa la viata a povestit cu lux de amanute toate detaliile, fiind din nou oarba. Cum se poate explica un asemenea caz daca femeia nu vazuse deloc inainte? Tu ce crezi? Ea nu a asteptat invierea din morti cum spune Biblia. Cum poate fi data vina pe anumite reactii ale creerului in pragul morti cum spun unii mai sus, daca in creerul ei nu erau asemenea inagini? Deci spiritul ei a supravietuit experientei morti, in cazul ei cel putin pt. scurt timp. Pai daca a supravietuit si pentru noi nu mai exista fizic, inseamna ca este altundeva. Este o forma de energie aflata la alt nivel decat lumea noastra. Se intoarce in locul de unde a venit acea energie numita suflet. Sufletul nostru este partea care se aseamana cu Dumnezeu, este o scanteie din el, nu corpul care este haina. Probabil acest tip de energie (inteligenta) este supusa invatari, acesta fiind motivul pt. care vine in lumea fizica, pentru a cunoaste si o astfel de realitate. Pt. asta are nevoie de o haina, acest corp, pe care il paraseste la terminarea unui ciclu si se intoarce la locul de origine. Un alt plan, realitate, dimensiune, cum vrei sa o numesti.
   Sigur nu esti de aceasi parere cu mine, si nici nu vreau sa te conving ca am dreptate, Nu iti place aceasta abordare a problemei si nici nu citesti carti despre viata dincolo de moarte. Spre deosebire de mine care am citit Biblia dar si asemenea carti si am avut posibilitatea sa aleg. Sunt cazuri reale aproape de noi, eu cunosc cateva persoane de acest fel, si sunt convins ca nu au nici un motiv sa ma minta.
Adevarul este dincolo de noi

StarDust

Citat din: jean din  09 Iunie 2010, 21:44:52
...Este o forma de energie aflata la alt nivel decat lumea noastra. Se intoarce in locul de unde a venit acea energie numita suflet. Sufletul nostru este partea care se aseamana cu Dumnezeu, este o scanteie din el, nu corpul care este haina. Probabil acest tip de energie (inteligenta) este supusa invatari, acesta fiind motivul pt. care vine in lumea fizica, pentru a cunoaste si o astfel de realitate. Pt. asta are nevoie de o haina, acest corp, pe care il paraseste la terminarea unui ciclu si se intoarce la locul de origine. Un alt plan, realitate, dimensiune, cum vrei sa o numesti.

Subscriu intru totul ideii prezentate de Jean, e si punctul meu de vedere. Desi nu am idee asupra proceselor exacte care ar avea loc dupa moarte(teoriile sunt variate), cred ca ceea ce a expus Jean sa fie perfect posibil. E perfect posibil ca acel plan, realitate, dimensiune sa fie complet straine fata de interpretarile pe care noi, le acordam realitatii, prin prisma simturilor care le avem. E posibil ca aceasta realitate de "dupa" sa nu o putem niciodata explica sau intelege in forma in care suntem acum... Ronin, ce ar fi sa lasam deoparte "tonele" de citate religioase si sa expunem mai multe pareri personale? Eu cred ca ar fi mai cu folos.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

k3t3lin

Partea ceea mai amuzanta in toata discutia asta (daca pot sa-i spun "amuzanta"), asa cum au aratat si altii inaintea mea, este ca mai devreme sau mai tarziu, cu o moarte toti suntem datori...asa ca ne vom convinge la momentul potrivit care este adevarul. Pana atunci nu putem face decat speculatii, sa ne dam cu parerea...Si am sa-mi permit eu sa incerc sa creionez opiniile exprimate pana acum despre ce ne asteapta dupa moarte:

1. Moartea trupului fizic, dar nemurirea sufletului, care continua sa existe sub o alta forma si intr-o alta "perspectiva";
2. Moartea trupului fizic si a sufletului, care va avea sansa invierii;
3. Transformarea sufletului (sub forma evolutiei spirituale) sau perpetua lui transcendenta (sub forma reincarnarii);
4. Moartea, asa cum spunea un coleg de forum mai sus sub forma "turn off computer" :-D (ceva de genul somnului fara vise, cand se rupe contactul cu realitatea si iti dai seama ca ai dormit abia cand te trezesti)

Fiecare dintre noi are libertatea, pe care nu i-o poate rapi nimeni, sa priveasca la tot ceea ce inseamna existenta lui ca fiinta umana si sa aleaga... Nu sa aleaga ce va fi, pentru ca asta nu poate face nimeni.Sa aleaga un drum al sperantei care sa arate intr-un final ca tot ceea ce am facut ca oameni nu a ramas fara ecouri intr-un for superior, sau dimpotriva...

GabyS

Intrebare: Unde plecam dupa ce murim?
Raspuns: ACASA!
Conlcuzie: Vom trai si vom vedea ;)

Ronin

Nu trebuie sa asteptam sa murim pentru a gasi raspunsul. Raspunsul trebuie gasit in timpul vietii, adica acum. :|
http://ordinulnegru.blogspot.com/
În timp ce toti oamenii accepta realitatea obiectelor, care sunt perceptibile simturilor lor, Socrate are o atitudine dispretuitoare fata de oamenii, care cred ca pentru a deveni reale lucrurile trebuie sa fie palpabile.

aress1818

Sper ca nu a mai fost postat, dialog cu dl Ionel Mohîrþã, psihosociolog, membru al Asociaþiei Române de Psihologie Transperson

Viaþa de dincolo, experienþe la limita morþii

– Domnule profesor, una dintre marile incertitudini ale vieþii oamenilor este moartea. Existã moarte? Existã ceva dincolo de ea? Moartea este un sfîrºit, o trecere sau un nou început? – Psihologia ºi fizica încearcã sã dea un rãspuns la aceste întrebãri. Psihotanatologia, o nouã ramurã a psihologiei, îºi propune sã desluºeascã tainele ce ni se reveleazã în momentul morþii. Accentul cade pe analiza relatãrilor bolnavilor reanimaþi din moartea clinicã, pe trãirile avute de aceºtia. – Despre ce fel de trãiri este vorba? – Muribundul are un sentiment de calm ºi pace descris ca o senzaþie de plutire într-un spaþiu obscur. Are loc autoscopia sau detaºarea propriului Eu de corpul fizic pentru a privi ambientul în care muribundul se aflã plasat. Apare percepþia trecerii printr-un tunel sau atragerea cu mare rapiditate într-un spaþiu cilindric obscur. Au mai fost relatate contacte ºi întîlniri sau conºtientizarea prezenþei în jur a unor entitãþi spirituale, întîlniri cu spirite rãtãcite, spirite triste, deprimate, prinse parcã într-o capcanã. Percepþia luminii apare mai întîi ca o luminã palã, care se transformã progresiv într-o radiaþie albã de o claritate absolutã, emanînd o atracþie irezistibilã, spre care muribundul este antrenat. Mai intervine panoramarea vieþii, adicã derularea filmului întregii vieþi, urmînd cronologia derulãrii evenimentelor din timpul vieþii. În acelaºi timp, apare impresia de cunoaºtere integralã, o stare de iluminare ce permite accesul la conºtiinþa universalã. De cele mai multe ori, înainte de revenirea la viaþã, a fost descris un aºa-numit "prag al morþii". Acest prag, care nu a fost depãºit de nici unul dintre cei anchetaþi, este descris ca o întindere de ape, ca o pîclã groasã, ceþoasã, o poartã sau chiar o simplã linie de demarcaþie. – Existã ºi contraargumente la interpretarea acestor trãiri ca o dovadã a existenþei vieþii de apoi? – Se crede în existenþa unui prototip universal de halucinaþie. Apoi, fenomene asemãnãtoare pot fi obþinute prin administrarea de Ketaminã, Fenciclidinã sau LSD. Mai este posibil ca aceste senzaþii sã fie produse de descãrcãri masive de endorfine. Totuºi, aceste contraargumente nu pot fi luate în considerare în cazul acestor evenimente. Deºi toþi pacienþii au fost morþi din punct de vedere clinic, majoritatea nu au avut aceste trãiri. Mai mult, gravitatea crizelor nu a determinat intensificarea acestor trãiri. Or, dacã factorii fiziologici puri rezultaþi din anoxia cerebralã au cauzat aceste experienþe la limita morþii, majoritatea pacienþilor ar fi trebuit sã prezinte aceste trãiri. – Ce se întîmplã cu cîmpul energetic uman în momentul morþii? – Imensul documentar fotografic adunat, asociat într-un numãr restrîns de cazuri cu observaþii vizuale, a evidenþiat existenþa mai multor varietãþi de formaþiuni plasmatice luminoase în vecinãtatea subiectului recent decedat. Imaginea fiecãrei entitãþi cu aspect plasmatic a fost redatã mereu ca o aglomerare spaþialã destul de densã a unei mulþimi de particule foarte fine, activate energetic ºi radiind punctiform într-un mod cu totul uniform, indiferent de culoarea radiantã ºi preluatã de peliculele fotosensibile. Aceste formaþiuni bioplasmatice luminoase surprinse în fotografii proveneau din corpul muribund, din cauza emisiei puternice de biofotoni în aceste condiþii. – Existã luminã în corpul uman? Care ar fi natura acesteia? – În anul 1923, biologul rus A.Gurwitsch a demonstrat existenþa unei radiaþii ultraviolete în organismele vii, numind-o radiaþie mitogeneticã. În 1935, prof.dr. H.S.Burr a demonstrat cã forma adultã a organismului este generatã de cîmpuri electromagnetice individuale numite matrice sau scheme energetice. În primele zile de la concepþie, aceste cîmpuri dau naºtere la o formã geometricã tridimensionalã capabilã de autoorganizare. Torul, cãci despre el este vorba, ar fi modelul de bazã al fluxului energetic pe care îl creeazã pulsaþia vieþii ºi ar reprezenta prima formã prin care sufletul se manifestã. Axa ce strãbate torul este reprezentatã de douã vîrtejuri unite sub forma unei clepsidre. Prin aceste vîrtejuri (minigãuri de vierme magnetice) trec fluxurile energoinformaþionale ce ajutã la dezvoltarea organismului. – Dar unde poate fi localizat începutul vieþii psihice? – În primele zile de la concepþie, în celula umanã apar organite ce se constituie într-un sistem de integrare a semnalelor care le permit sã simtã ºi sã proceseze un imens numãr de semnale din afara ºi din interiorul corpului lor ºi sã ia o decizie proprie. În nucleul celulei, în ADN, pe baza acestor semnale, iau naºtere holograme acustico-optice, care reproduc imaginile obiectelor. Se creazã, astfel, o succesiune de holograme responsabile de procesarea informaþiei. ADN-ul se constituie într-un aparat de proiecþie a unei bioholograme, atît la nivel celular cît ºi la nivelul organismului ca un tot. Se poate afirma cã viaþa psihicã poate fi localizatã în spaþiul în care fluxurile informaþionale, venite din mediul extern, interfereazã cu hologramele conservate în structura substanþialã: cod molecular, senzorial, hormonal, neuronal sau sinaptic-cortical, etc. Structurile psihice ºi conceptuale au deci un caracter dual substanþial-radiant. – Se vorbeºte în ultimii ani despre aºa-numita "Fantomã ADN"... – În anul 1991, dr. P.Gariaev, de la Institutul de Fizicã al Academiei de ªtiinþe din Moscova, a explicat capacitatea ADN de a prezenta efecte vibraþionale în urma cãrora ia naºtere, în vid, o nouã structurã de cîmp numitã "Fantoma ADN". S-a explicat persistenþa în timp a acestui cîmp de biofotoni prin acumularea microgãurilor de vieme magnetice în apropierea secvenþelor ADN, locaþii unde însãºi structura spaþio-temporalã se schimbã, rezultînd schimbarea structurii hiperspaþiului. Asemenea microgãuri de vierme au fost descoperite la nivelul celulelor corpului nostru, în ADN, demonstrînd noi forme ale canalelor de comunicare din ADN, mai precis de hipercomunicare (viteze superluminice) unde are loc transportul informaþiilor spaþio-temporale. Pe de altã parte, ºtim cã împachetarea nucleosomilor capãtã o structurã de solenoid pentru a realiza o condensare majorã a nucleotidelor de ADN. Prin analogie cu cîmpul magnetic al unui solenoid, care îºi menþine prezenþa un interval de timp ºi dupã întreruperea curentului electric care l-a generat ºi cîmpul emis de solenoidul ADN poate sã continue a persista dupã destrãmarea materiei ADN – la 72 de ore de la deces aparatul cromosomial dispare. Cum ºtim cã existã o specificitate personalã a cîmpului ADN, se poate spune cã, dupã moartea omului, continuã sã persiste în spaþiu cîmpul sãu ADN, capabil în anumite condiþii sã acþioneze asupra altor oameni. Este probabil ca acest cîmp sã se regãseascã în formaþiunile plasmatice luminoase observate în fotografii. Aceste sfere luminoase se pot deplasa prin gãurile de vierme constatate în atmosfera terestrã, gãuri ce fac legãtura cu alt univers. Aceasta ar putea reprezenta calea sufletului. – Ce ne puteþi spune despre frica de moarte? – Desigur, cel mai mare stres la care oamenii se supun este incertitudinea, iar cea mai mare incertitudine este moartea. De aici vine teama de moarte ºi încãtuºarea noastrã. În momentul în care vom dobîndi certitudinea existenþei noastre dincolo de moartea fizicã, vom fi eliberaþi de teama de moarte ºi vom fi cu adevãrat liberi.

jean

Citat din: GabyS din  10 Iunie 2010, 10:21:29
Intrebare: Unde plecam dupa ce murim?
Raspuns: ACASA!
Conlcuzie: Vom trai si vom vedea ;)
Probabil ai dreptate, si eu cred ca adevarata noastra casa nu este aici. Cu toate ca, unii semeni de-ai nostrii sunt foarte legati de lumea materiala, care nu mai reprezinta nimic dincolo. Adevarata valoare fiind cea spirituala.
Citat din: Ronin din  10 Iunie 2010, 11:03:10
Nu trebuie sa asteptam sa murim pentru a gasi raspunsul. Raspunsul trebuie gasit in timpul vietii, adica acum. :|
Cu perceptia lumii fizice prin cele cateva simturi va fi foarte greu. Raspunsul va fi gasit prin dezvoltarea spiritului. Sa nu ne tinem mintea incorsetata, sa gandim liber, sa acceptam ce este nou. Dar nu trebuie neglijata nici cercetarea stiintifica care facuta corect este o alta cale de aflare a adevarului.
Adevarul este dincolo de noi

Tayka

Citat din: romulus din  09 Iunie 2010, 20:36:30
Tata, m-ai dat gata ! Le zici de parca ai fi (fost) acolo, printre ei .
De unde provine o  asa mare siguranta, spune-mi rogu-te ?
Am zis !
Romulus-nu am fost(încã)pe acolo,dar l-am citat pe Toni Victor Moldovan din Programul-Terra:Un atentat extraterestru asupra omenirii-din care îmi permit sã-þi dau doar un pasaj din avertismentul de început;Dacã sentimentul religios,credinþa în Dumnezeu înseamnã f. mult ptr. d-voastrã,vã aduce bucurie,siguranþã în acþiune,protecþie psihicã,raþiunea de a fi;-NU CITIÞI ACEASTÃ CARTE!-Definirea mai clarã,posibila demitizare a credinþei d-voastrã este posibil sã vã angoaseze,sau chiar sã vã facã nefericiþi;NU CITIÞI ACEASTÃ CARTE!Dacã nu v-aþi pus nuci odatã întrebãrile:cine sântem?de unde venim?încotro ne îndreptãm?NU CITIÞI ACEASTÃ CARTE!Rãmâneþi fericiþi ºi trãiþi clipa..Mai multe aici:http://www.divin.ro/?53t4l&v7f2k=2182  sau aici:http://www.miracol.ro/carte.php?carte=93.
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Urban

#163
Citat din: jean din  10 Iunie 2010, 11:35:29
...Cu toate ca, unii semeni de-ai nostrii sunt foarte legati de lumea materiala, care nu mai reprezinta nimic dincolo....

Omul ar trebui sa fie stari, cu alte cuvinte ar trebui SA FIE.
In loc de asta el permanent cauta SA FACA CEVA pentru A AVEA si astfel SA POATA FI....Acestea sunt principalele Erori.
Aici s-a ajuns printr-o totala uitare a ceea ce suntem noi...Parasind punctul initial de potentialitate maxima si risipind Energie si Atentie in mult prea multe directii, nu mai suntem nici pe departe o sageata plina de Energie ci un vector rezultat din cuplarea a mult prea multor directii uneori chiar opuse...
Energia unui astfel de vector ramane foarte slaba, deci valoarea lui este mica.
Preluam prin educatie niste "valori" rezultate din aceasta necunoastere de Sine si cu aceasta deja Programul a fost viciat iremediabil.
Daca toata evolutia civilizatiei a avut loc sub imperiul fricilor, Omul s-a simtit mereu mai mic si neputincios...Ca atare a predat generatiei care a urmat un bagaj si mai mare de frici , si mai diminuat in ceea ce priveste Constiinta de Sine. Mi se pare chiar uimitor acest proces, rezultat firesc datorat identificarii cu corpul fizic.
Este o teama atat de mare de ce ar putea pati, ce suferinte majore risca, este o frica atat de mare de "moarte" incat rezultatul nu poate fi decat suferinta si moartea.
Civilizatia asta s-a tot jucat de-a valorile, ajungand la aberatii majore, ar fi cazul sa se dezmeticeasca.
Doar ca acum este un bulgare care se rostogoleste in virtutea inertiei, maturand totul in cale...Ea nu se poate opri ci doar Individualitatile o vor face.
Nu cred ca putem asista la nesfarsit la un nefiresc, de parca nu ne-ar afecta deloc...Peste capetele noastre se decid si azi noi aberatii si ineptii, arme se tot perfectioneaza, Individualitatile raman doar componente ale unor mase de manevra... valori sau pseudovalori se tot polarizeaza, acutizand conditiile si raporturile intre semeni...De acum se insamanteaza iluzii ale nevoilor, pentru a se controla piete, se opereaza manipulari la nivel de informatie subtila, imposibil de decelat cu o cunoastere a mintii limitate. Este epoca manipularii Informatiei si este nivelul ultim la care se putea ajunge...Ambalarea manipularii informationale este atat de perfecta incat noi insine mergem catre ea, nu mai este necesar sa ne fie trimisa.
Si absolut tot acest IAD este motivat numai si numai de "nevoia de bani", obsedanta pe toate nivelele piramidei entropice.
Dar, in timp ce unii manifesta aceasta stupida nevoie din iluzia lipsurilor, altii o fac de dragul preferintelor iar altii doar pentru a mai urca un palier, de dragul unei iluzorii puteri egotice. Fara exceptie, cand parasesc planul, toti lasa totul aici, oricat de mult parea ca insemnau nevoile lor pana atunci. Devin toti la fel de umili, si pleaca toti cu senzatia ca, de fapt, au ratat sansa unui adevarat experiment de viata, pentru care venisera.
De ce credeti ca moartea nu gaseste decat pe foarte putini impacati?

Pentru ca omul nu poate regasi adevaratele valori ale Sinelui cata vreme viata lui este exact ca o "stafeta", preia in fuga niste "valori", alearga cat poate tot parcursul destinat si preda la randul sau stafeta, fara nici un ragaz de a observa macar ce anume i-a fost pus in mana. Mai gafaie putin, pret de o pensie-doua, dupa care paraseste acest loc de joaca, fara sa fi inteles absolut nimic. S-a ajuns la performanta ca majoritatea nu mai au timp si interes nici sa citeasca o carte, nici sa vada un colt de natura, nici macar sa gandeasca putin la propria viata. O civilizatie de mecanisme date peste cap, care mai ticaie in virtutea inertiei fara nici un ritm. Nu este vorba de o lipsa de timp obiectiva aici ci in principal de "valorile" care ghideaza acest bulgare, in rostogolirea lui. Ce nu aduce profit nu este interesant, nu are nici un rost, nici o semnificatie...
A devenit obsesiva intrebarea "si eu ce castig din...?" incat in subconstient s-a inradacinat o suspiciune foarte manifesta in comportament, daca ceva nu costa sau costa putin precis nu are nici o valoare.
Aici am ajuns cu valorile noastre....Cerem singuri sa ne fie mai greu sau mai rau, la mai toate capitolele vietii.
Poate ca am devenit mai destepti dar intelept va fi doar acela care va accepta sa transfere in propriul experiment de Viata cunoasterea acumulata.

romulus

Citateste o frica atat de mare de "moarte" incat rezultatul nu poate fi decat suferinta si moartea.
Se pare ca nu intotdeauna a fost asa.
Daca legendele si marturiile istorice despre ramurile inaintasilor   traci & daci  ar  fi corecte, pe vremea aceea moartea nu prea impresiona (in sensul de a a infricosa ; vezi si zicerea" vom muri si vom fi liberi").
Cel putin nu pe aceia cu  sabia la cingatoare.
Se pare ca  frica a venit mai incoa', mai recent.
Asta la capitolul educatie; ca daca am judeca prin prisma instinctului (de conservare) e o alta mare discutie: cum si de ce a ajuns sa fie implementat in ADN/creierasi si de cine !
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David