Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Unde plecam dupa ce murim?

Creat de jackie28t, 09 Iunie 2007, 09:34:46

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mistic

#135

hittler este pedepsit pt ce a facut insa mai bine spus hittler suporta reactiunea care a aparut in urma actiunii sale. si aceasta reactiune nu inseamna neaparat un iad etern, daca o persoana sar duce direct in rai sau in iad dupa ce ar muri ar fi chiar nedrept deoarece o persoana comite actiuni in urma experientelor pe care le-a trait si modul in care percepe lumea. omul nu este o fiinta constienta indeajuns pentru a lua decizii intelepte. omul ia deciziile subiectiv bazate pe emotii.

jean

CitatIar cel  orb-surdo-mut sau retardat mental au locul asigurat in rai.
Astia poate au de reglat o carma din viata anterioara. Chiar tu ai spus: crezi ca un asa om scapa basma curata, moare si gata
Citatchiar daca poate unii au unele pacate acestea nu vor fi luate in considerare......astia rai nu vor primi nici o pedepsa pt. tot raul pe care l-au facut in viata pe pamant?
Pai din citatul de mai sus, te cam contrazici in cea ce sustii.  :lol:
Salut!
Adevarul este dincolo de noi

i1414xy

@mistic
  pt. un om intreg la minte care a facut tot raul posibil si care nu a avut nicio  remuscare, cu toate ca multi l-ar fi indemnat,  situatia-i foarte grava ., nu prea vad sa aiba iertare , dar daca cat de putin se caieste se poate salva.

Citat din: jean din  13 Aprilie 2010, 09:25:51
Astia poate au de reglat o carma din viata anterioara. Chiar tu ai spus: crezi ca un asa om scapa basma curata, moare si gata

Nu-ncurca ce-am spus. " crezi ca un asa om scapa basma curata, moare si gata" m-am referit la cei rai , cu mintea-ntreaga.  " carma din viata anterioara" nu reprezinta nimic, nu exista.
Citat din: jean din  13 Aprilie 2010, 09:25:51
Pai din citatul de mai sus, te cam contrazici in cea ce sustii.  :lol:
Salut!
NU ma-mcontrazis deloc . Mai citeste o data. asta " chiar daca poate unii au unele pacate acestea nu vor fi luate in considerare" am scris-o in contextul celor inapoiati mintal si cu probleme,  iar "  astia rai nu vor primi nici o pedepsa pt. tot raul pe care l-au facut in viata pe pamant?" la cei "din civilizatie" cu mintea-ntreaga care-s acuzati de genocid si alte atrocitati.  Tu ai inversat ceea ce am  scris . Salut.

jean

   Este clar, tu crezi in cele clasice, ca la biserica cu rai si iad. Dupa tine acolo merge sufletul.Eu sunt de alta parere. Te-ai gandit vreo data care este rostul existentei fiintelor omenesti pe acest Pamant? DE ce a fost nevoie sa se nasca si sa moara miliarde de fiinte? Ia gandestete. Si biserica mai spune ,,cresteti si va imultiti", pentru ce? sa ingrasam Pamantul? Sau sa fim pedepsiti, sa ne facem fochisti ai iadului sau sa fim smecheri pe langa Dumnezeu. Pai nu putem fi, nu avem loc de ingeri. Cred ca existenta nosatra aici, in acest corp fizic si dupa, este mult mai complexa. Momentan scopul ne scapa si nu stiu daca vom afla vreo data. Rai-iad plasmuiri ale minti umane, nimic mai mult.
Adevarul este dincolo de noi

darksid3

Rai-iad - plasmuiri ale mintii blocate in dualism si care nu e in stare sa "vada" ca una are nevoie de cealalta pt. a se manifesta "plus si minus, rece si cald, alfa si omega, etc"
11.11

mistic

@i1414xy om intreg la minte? nu prea exista asa ceva. Aproape toti oamenii nu sunt intregi la minte. Foarte putini sunt cei intregi la minte. Un om face ce stie, nul poti acuza pentru ca stie prea putin

Dumitru

Citat din: jackie28t din  09 Iunie 2007, 09:34:46
O intrebare pentru voi daca tot va plictisiti pe forum.As dori sa aud parerea personala a fiecaruia ce se leaga de acest subiect.
Unde plecam dupa ce murim? :roll:

Genesa 2 ,7:,,Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului ,i-a suflat in nari suflare de viata , si omul s-a facut un suflet viu,,.!   TARANA +SUFLARE DE VIATA= PERSOANA VIE.   Eclesiastul 12,7:,,pana nu se intoarce tarana in pamant , cum a fost , si pana nu se intoarce duhul la Dumnezeu , care l-a dat,,.!  Apoc 20,14-15:,,Si moartea si locuinta mortilor au fost aruncate in iazul de foc .Iazul de foc este moartea a doua. Oricine n-a fost gasit scris in CARTEA VIETII ,a fost aruncat in iazul de foc,,.!   Apoc 21,1-4. ,, Apoi am vazut un cer nou si un pamant nou ;pentruca cerul dintai si pamantul dintai pierisera , si marea nu mai era.  si versetul 4:,,El va sterge orice lacrima din ochii lor . Si moartea nu va mai fi . Nu va mai fi nici tanguire , nici tipat ,nici durere,pentruca lucrurile dintai au trecut,,.!

Ronin

Niciunde. Incetam sa mai existam.
http://ordinulnegru.blogspot.com/
În timp ce toti oamenii accepta realitatea obiectelor, care sunt perceptibile simturilor lor, Socrate are o atitudine dispretuitoare fata de oamenii, care cred ca pentru a deveni reale lucrurile trebuie sa fie palpabile.

k3t3lin

Si ce inseamna acest "niciunde"?

daos

Citat din: Ronin din  07 Iunie 2010, 22:43:19
Niciunde. Incetam sa mai existam.
Esti tu oare sigur de asta, samurai fara stapan?! :)

Tayka

Unde plecãm dupã ce murim?Pãi noi nu mai plecãm,stãm cuminþi ºi ne duc alþii la ..groapã.Cine crede cã am mai pleca pe undeva dupã moarte se înºealã amarnic.Ideia morþii ne produce o fricã teribilã care ne urmãreºte mai mult sau mai puþin întreaga viaþã,ºi de care încercãm sã scãpãm cumva;unii încercând sã uite cu bãutura,drogurile,alþii cu dogma,religiile,alþii cu distracþiile,femei,totul este însã amãgire,ºi asta necunoscând fenomenul ºi nici momentul final,cãci închipuiþi-vã ce am face dacã am mai ºi cunoaºte clipa cea de pe urmã,priviþi condamnaþii la moarte(dar nu cei din filme)ci în realitate,sau muribunzii,ºi veþi vedea atunci ce poate face frica de moarte cu fiinþa umanã atunci când ºtie cã nu mai are nici o ºansã.Sântem avertizaþi sã evitãm sã-i privim în ochi cãci putem putem prelua ecoul fricii lor poate pentru tot restul vieþii.
Cam asta e viaþa omului,este adevãrat însã cã omul este monitorizat îndeaproape dea lungul întregii sale vieþi de cãtre un fel de hiper-mikro cip,care nu intervine,nu ia decizii,ci doar..filmeazã,dar asta e cu totul o altã poveste,ºi ea nu aparþine vieþii omului.

Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Ronin

Niciunde inseamna ca nu ne ducem nicaieri sub nici o forma. Omul (sufletul viu) inceteaza sa mai existe.
Vezi si topicul cu "viata dupa moarte, o iluzie". Experimentele lui Moody sunt teorii iar alti medici au demonstrat ca omul nu "pleaca" intr-o alta viata dupa viata asta. Totul se petrece la nivelul creierului prin intermediul anumitor substante. De regula doar celor care cred asta (viata dupa viata) li se intampla acel gen de experiente.

Cel mai frumos prezinta Solomon acest aspect:

"Cei vii, în adevãr, mãcar ºtiu cã vor muri; dar cei morþi nu ºtiu nimic. ... Niciodatã nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare." Eclesiastul 9:5, 6.

Dupã moarte un om: se întoarce în þãrânã (Psalmi 104:29), nu ºtie nimic (Eclesiastul 9:5), nu mai face planuri (Psalmi 146:4), nu mai are de a face cu nimic de pe pãmânt (Eclesiastul 9:6), nu trãieºte (2 Regi 20:1), aºteaptã în mormânt (Iov 17:13) ºi nu îºi mai continuã nici o activitate (Iov 14:1, 2).

Se uita un lucru, sau nu i se acorda credit: Entitatea rebela a "nascut" teoria vietii dupa moarte. "Hotarat ca nu veti muri". Un mincinos.

Material bine prezentat aici:
http://intercer.net/blogs/studiibiblice/amazing-facts/sunt-mortii-morti.html

Si un material video, o prelegere inteligenta aici:
Taramul mistic al mortii
http://cornel.0x47.de/video/veith_rt/222.mp4

http://ordinulnegru.blogspot.com/
În timp ce toti oamenii accepta realitatea obiectelor, care sunt perceptibile simturilor lor, Socrate are o atitudine dispretuitoare fata de oamenii, care cred ca pentru a deveni reale lucrurile trebuie sa fie palpabile.

k3t3lin

Toate fragmentele biblice pe care le-ai postat mai sus sunt scoase din context si cei ce au citit biblia stiu bine ca am dreptate... Ai citit cumva Eclesiastul sau Cartea lui Iov de la cap la coada si asta este concluzia care rezulta??? Oricum, mi se pare un nonsens sa afirmi ca sufletul viu inceteaza sa mai existe, ca omul pur si simplu dispare de pe orice plan existential, indiferent ce forma ar presupune acesta si sa aduci ca argument pentru aceste afirmatii pasaje din Biblie, tocmai cartea de capatai a crestinismului care are ca baza tocmai ideea invierii si a vietii vesnice...

Tayka

Chiar crezi cã vei trãii veºnic?aiurea!o viaþã veºnicã e de neconceput,nici mãcar îngerii nu trãiesc veºnic,au ajuns e drept sã trãiascã prin ºtiinþa ºi tehnologia lor superioarã circa 1400 de ani tereºtri,ceiace ptr. noi oamenii pare întradevãr o veºnicie,iar conducãtorul lor(Bunul Dumnezeu)trãieºte ºi el de vreo trei ori mai mult ºi asta ptr cã a reuºit o triplã clonare,fiind aºa dar format din trei entitãþi în viaþã(trinitate).Aºa dar nu te mai amãgii zadarnic,cã ei ne vor face pe noi nemuritori,noi care sântem pentru ei niscai unelte,cobai,rãmaºi în umbra lumii lor.Iatã un exemplu edificator:un pianist celebru îºi terminã partitura,se ridicã,ºi publicul îl aplaudã frenetic
pe el ºi nu pianul,care de fapt a încântat urechea,sau la un concurs hipo-cãlãreþul ia aplauzele ºi banii,pe când bietul cal merge la grajd.La fel ºi EI;ne-au creat ca pe niºte unelte vii,ºi nu ca pe semeni de-ai lor,iar ca drog de amãgire ne-a pus aceiaºi melodie veche de când sânt lumile pe Terra;religia cu poveºtile ºi amãgirile ei.
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

ariel

V-ati gandit vreodata ca noi suntem mult mai mult decat ceea ce putem intelege acum...am ajuns sa cred ca fiecare om este diferit de ceilalti prin sufletul lui...in rest la nastere "primim" toti aceiasi "imbracaminte" facuta ca sa rezistam si sa traim in aceasta lume...suntem "masinarii" adaptate vietii pe Terra.
Poate ca abia cand "masinaria" se defecteaza iremediabil ramanem doar noi...cei ce suntem cu adevarat.Oricum vine un moment cand vom afla asta.
"Sa avem seninatatea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat,curajul de a schimba ceea ce poate fi schimbat si mai ales intelepciunea pentru a face deosebirea intre cele doua posibilitati" (Marc Aurelius)