Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Unde plecam dupa ce murim?

Creat de jackie28t, 09 Iunie 2007, 09:34:46

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jackie28t

O intrebare pentru voi daca tot va plictisiti pe forum.As dori sa aud parerea personala a fiecaruia ce se leaga de acest subiect.
Unde plecam dupa ce murim? :roll:

liteady73

Salut Jackie28!...

Trist?!...

N-ai de ce.

...Oricum planul vietii e asa de bine facut ca n-ai incotr-o, si trebuie sa o iei de la capat. Asa vrea si creierul - mintea - asa vor si cei de langa tine... Asa ca te conformezi liniei vietii... Te reincarnezi - asta daca vrei -, fara amintiri (te pazesc ingerii pazitori indusi mental) pentru ca sa-ti vezi de planurile tale in urmatoarea forma de viata... Esti ce iti doresti, asa ca ai reusit sa ii faci pe altii sa gandeasca:)...

Deci, daca iti doresti sa pleci undeva - mental - , creierul se supune - ca tot tu esti-, si, incepe sa-ti debiteze vise conforme cu dorintele tale ... Taramul fermecat...Medical se numeste refulare, iti revii prin propriile mijloace...


Anna

Grea intrebare.....mai ales ca raspunsul e diferit, in functie de religia fiecaruia, de credintele proprii, de cultura etc. Nu de multe ori mi s-a intamplat sa aud crestini convinsi ca reincarnarea exista. Probabil ca asta e omul modern: face un shake din toate religiile pana ajunge la religia proprie. Eu nu sunt de acord cu asta.
Credinta si religia mea imi spune ca dupa moarte, sufletul omului merge intr-o lume a spiritelor...in imparatia lui Dumnezeu sau intr-o lume a chinurilor vesnice...depinde de comportamentul sau in lumea materiala.
Fac aici o paranteza la confuzia care se face pe forum in discutii aberante de genul "Dumnezeu e extraterestru". Nici vorba de asa ceva, Dumnezeu e spirit, e in toti si in toate, Dumnezeu e energie pozitiva, e iubire...atunci cum sa il compari cu ceva material...cum ar fi un extraterestru :?
Iisus s-a coborat intre oameni pentru a da posbilitatea spiritului uman sa se inalte in imparatia Cerurilor dupa moarte. Pana la venirea Sa toate spiritele mergeau in iad, parca asta e teoria crestina...sa ma corecteze cineva daca gresesc.
Stiu ca sunt cazuri numeroase care sustin oarecum teoria reincarnarii....Ce cred eu despre reincarnare...ca e ceva impotriva lui Dumnezeu, o "arma" a raului. E groaznic sa te gandesti ca spiritul tau e prins pe vecie in lumea asta, si ca nu va ajunge vreodata sa-l cunoasca pe Dumnezeu indeaproape. Sau ... :roll:...asa cum citeam amuzata prin unele reviste in care unii "prezicatori" spuneau unor cititori ceva de genul :"ati trait in jurul anului 1200 in spania si ati fost preot"..extraordinar...pai si de la 1200 pana in secolul 20...ce a facut spiritul? o escala pana la Dumnezeu in cer...dupa care a zis...ia sa mai dau o raita pe pamant...ca uite s-a mai modernizat lumea. Penibil.

loreley


         Reincarnarea tine  de  religia  budista.Au fost multe documentare stiintifice despre persoane in special copii de  4-5 ani  din diferite  parti ale lumii au povestit ca au trait  intr-o famile din localitatea  x , si dupa verificarile  de rigoare  s-a descoperit  ca  este  foarte adevarat.
In NT IIsus spune ca  Ilie s-a  reincarnat in persoana lui  Ioan Botezatorul...
Pasajul  din  Biblie

12.Eu însã vã spun vouã cã Ilie a ºi venit, dar ei nu l-au cunoscut, ci au fãcut cu el câte au voit; aºa ºi Fiul Omului va pãtimi de la ei.
13. Atunci au înþeles ucenicii cã Iisus le-a vorbit despre Ioan Botezãtorul. "
(Matei, 17, 12-13)

"13. Toþi proorocii ºi Legea au proorocit pânã la Ioan.
14. ªi dacã voiþi sã înþelegeþi, el este Ilie, cel ce va sã vinã.
15. Cine are urechi de auzit sã audã. "
(Matei, 11)

Am citit o  explicatie cum  ca  ioan Botezatorul  ar  fi  venit  cu  forta  duhului  lui Ilie....Sa  fie  o  metafora?  Si  ce alte personaje  n-au  avut  forta?  Si  de  ce  Ilie?

Anna

Bun subiectul adus in discutie, Loreley.
Este unul din numeroasele pasaje ambigue din biblie care lasa loc la tot soiul de interpretari unele chiar rau voite pentru a demonta religia crestina.

Interpretarea crestina si corecta de altfel este:

Iisus a vrut sa spuna ca pana la Ioan Botezatorul, Vechiul Testament (Legea si Profetii), prevestind venirea Domnului Hristos si a Imparatiei Sale, era tot ce aveau ei. Din acel timp inainte, ei puteau predica Imparatia, nu numai ca un eveniment viitor prevestit de profeti, ci ca o realitate prezenta. Prin credinta, oamenii puteau da navala in Imparatia harului prin Domnul Hristos. Ioan Botezatorul a predicat pocainta inainte de prima venire a lui Hristos. Iisus a identificat lucrarea lui Ioan Botezatorul cu prezicerea venirii lui Ilie (Matei 17:10-13).
sursa: http://www.intercer.net/article.php?id=374

Exista multe motive pentru care acest pasaj biblic nu sustine reincarnarea. Intai de toate, Ioan Botezatorul si Ilie nu au fost unul si acelasi (deci, una si aceeasi persoana) si nici una si aceasi fiinta. In schimb, ei au avut aceeasi slujba, au detinut acelasi oficiu, acelasi rol, sau o ispravnicie asemanatoare. De aceea, Isus nu invata ca Ioan Botezatorul era literalmente Ilie, ci pur si simplu, ca el venise "in duhul si puterea lui Ilie", dupa cum tot Biblia ne invata in Luca1:17, pentru a continua lucrarea lui profetica.

In al doilea rand, ucenicii lui Isus au inteles ca El vorbea despre Ioan Botezatorul, din moment ce Ilie s-a aratat pe Muntele Schimbarii la Fata (vezi Mat.17:10-13). Fiindca Ioan deja traise si murise pana atunci si devreme ce in scena schimbarii la Fata, Ilie inca avea acelasi nume si personalitate (sau, constiinta de sine), este evident ca el, Ilie, nu fusese reincarnat in persoana lui Ioan Botezatorul!

In al treilea rand, Ilie nu satisface modelul reincarnarii dintr-un alt motiv, si anume din pricina faptului ca el nu a murit. Dupa cum stim, el a fost luat in ceruri asemenea lui Enoh care nu "a vazut moartea" (vezi, 2 Regi2:11 si compara cu Evrei 1:5). Iar conform conceptului traditional al reincarnarii, omul trebuie sa moara inainte ca sa se reincarneze intr-un alt trup.

Si in al patrulea rand, daca mai exista vreo indoiala privitoare la acest pasaj, el ar trebui inteles in lumina invataturii clare a Scripturii care se opune reincarnarii, spre exemplu, Evrei 9:27 unde ne declara ca, "oamenilor le este randuit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata", nu reincarnarea!

Vezi, de asemenea, si Ioan 9:1-3: "Cand trecea, Isus a vazut pe un orb din nastere. Ucenicii Lui L-au intrebat: " Invatatorule, cine a pacatuit: omul acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb?" Isus a raspuns: "N-a pacatuit nici omul acesta, nici parintii lui; ci s-a nascut asa, ca sa se arate in el lucrarile lui Dumnezeu". Pasajul ne arata clar ca Isus nu credea in ispasirea prin reincarnare a pacatelor din "vietile anterioare" (legea karmei) si nici in pacatul mostenit de la parinti.
sursa: http://www.rcrwebsite.com/johnelij.htm


lylyt_ice

Daca as stii de unde vin,poate ca as stii si unde m-a reintorc,oricum ceea ce se vede din mine ,corpul(cu genele adn ,arn ...etc),raman aici pe pamantul asta material,iar restul din cumpozitia mea cred ca datorita fregventei pe care o va percepe se va alatura celorlalte suflete de aceeas frecventa.plus de asta nu cred ca am sa m-a duc undeva pentru ca spatiul si timpul v-a fii inexistent....dupa aceea oi mai vedea eu ce oi mai face..........
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

lylyt_ice

Bine anna,daca DUMNEZEU ESTE ENERGIE POZITIVA;cine a produs aceasta energie?Si atunci cum se face ca o energie pozitiva a produs energie negativa.De cind o energie,lumina,sau iubire,are nevoie de un mijloc de transport(vezi;Ezechiel,Enoh,Isaia,Apocalipsa lui Ioan...)pentru a venii pe pamint si a comunica cu anumiti oameni???Apropo,nu s-ar putea,ca acesti nemuritori(RIDICATI IN CERURI) sa fie oameni de stiinta din timpul nostru(?)care sint impotriva NOM,si vor sa  ne pregateasca pentru ce va fii in curind, cind se va schimba frecventa pamintului?Teleportare in timp stim ca exista si asta de cam mult timp...Clar ca cei care s-au teleportat prin alte timpuri...;Enoh ,Ilie,chiar si IIsus ,nu au murit,cine stie in ce laborator ascuns lucreaza acum intr-o tara si traiesc cu datorii si probleme de tot felul ca si noi.DE ce sa nu gindim din toate aspectele,iar DUHUL SFINT...v-a venii oricum peste noi in scurt timp si numai cei incarcati pozitiv vor rezista acestei schimbari(O.K.in Biblie se cheama...cei cu putine pacate ....tot aia e).De ce credeti voi ca "Americani" :evil: :evil: :evil:au facut Proectul HAARP(?)tocmai pentru a inpiedica schimbarea frecventei si a n-e pastra ca bunul lor! Asta inseamna  :evil:ANTICRIST!!!
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Anna

#7
@lylyt
e ca si cum m-ai intreba cine l-a creat pe Dumnezeu. Ori la momentul actual, nimeni din lumea noastra nu cred ca poate raspunde. Bun...omul a fost creat de ET care venau cu rachete, ozn-uri pe Terra. Si acum eu ma intreb ca Zecharia Sitchin:"Dar pe nefilimi cine i-a creat?". Explicatia la intrebari de genul acesta, inclusiv unde mergem dupa moarte tine de individ, asa cum am mai spus. Nu cred ca intr-un timp apropiat vom ajunge la un raspuns pe care sa ni-l insusim toti.
Mie nu imi place sa ma hazardez in teorii SF, si consider ca Noul Testament( de obicei cand ma refer la biblie nu includ si Vechiul Testament, care nu e decat o culegere dupa alte scrieri mult mai vechi mixate cu ceva istoria evreilor) imi da inca multe explicatii plauzibile, la lucruri pe care stiinta doar le "scalda".
Daca ma intrebi pe mine, care este cel mai mare arhitect al NOM...da am sa-ti raspund simplu: Iisus. Iisus, fiinta divina si om in acelasi timp, a schimbat viziunea unei intregi planete. Popoare vechi, civilizate, cu o cultura bine definita precum grecii romanii si mai tarziu nordicii i-au imbratisat teoriile si toate schimbarile majore in lume s-au facut si se fac direct sau indirect in numele crestinatatii, sau in defavoarea ei.
Parerea mea strict personala e ca Dumnezeul Crestinilor din noul testament(singurul Dumnezeu al unei religii care se autonumeste creatorul a toti si a toate, care indeamna sa-i fie propovaduit numele in toate locurile lumii...lucru major in a-l deosebi de "Dumnezeii falsi" care se adreseaza unui singur popor- vezi yahve, si alte zeitati pagane) nu trebuie asociat cu extraterestrii. Dupa ce murim cu siguranta nu ne iau sufletele alienii pe nava si pleaca cu noi in excursie. Cat despre explicatia cu vibratia in frecventa joasa inalta si mai nush ce....partial adevarat...dar seamana a curs de DCE(LOL). Explicatia pe care omul se tot straduieste sa o dea divinitatii si a ceea ce e dincolo de viata de pe Pamant se pierde undeva la limita dintre material si imaterial.
*DCE= curs de dispozitive si circuite electronice

Dreamy

Citat din: jackie28t din  09 Iunie 2007, 09:34:46
O intrebare pentru voi daca tot va plictisiti pe forum.As dori sa aud parerea personala a fiecaruia ce se leaga de acest subiect.
Unde plecam dupa ce murim? :roll:


Salut Jackie!!

Unde plecam dupa ce murim?...greu de dat un raspuns la o asa intrebare!!
Asta daca nu vrei un raspuns cu referire strict la religie!!!
Cred ca fiecare om isi pune acesta intrebare la un moment dat....raspunsurile ar fi variate in functie de dorinta, trairea si frica fiecaruia dintre noi referitor la trecerea catre necunoscut.

O sa incerc sa exprim cateva idee personale in legatura cu ce se intampla DUPA!!
Se stie ca omul este o finta duala aici, referindu-ma la invelis(partea fizica) si spirit, impreuna formand totul numit fiinta vie.
Din pacate la trecerea catre un alt nivel de cunostere si dezvoltare spirituala suntem obligati sa ne parasim INVELISUL...lucru care aduce multa suferinta si durere.
Se vorbeste de REANCARNARE...eu as numi-o altfel si anume EVOLUTIE.
De ce EVOLUTIE? Ptr ca spiritul ca sa poata ajunge la nivelul suprem de cunostere si dezvoltare sa poata fi absorbit in marele SPIRIT UNIVERSAL trebuie sa parcurga mai multe trepte de evolutie!!
M-am intrebat de nenumarate ori: de ce aceasta diversitate de nivele de dezvoltare la oamenii cu aceleasi posibilitati mentale si finaciare?? De ce unii sunt mai capabili de a asimila informatii foarte usor iar altii trebuie sa munceasca mult pentru a ajunge la acelasi nivel?? Ce e in minus sau in plus la unii oameni, ca doar structura genetica de dezvoltatre se bazeaza pe acelasi principiu!!!
Atunci m-am gandit la asta...fiecare trebuie sa treaca prin toate treptele de dezvoltatre spirituala intr-o ordine bine definita....fiecare din noi avem bine definita o organizare a trepetelor de dezvoltare...
Ganditi-va ca in toate epocile au existat oameni MULT mai dotati mental fata de semenii lor!!(Leonardo Da Vinci, Galileo Galilei, Jules Verne...)
Oare de ce?? Sa fie vorba de spirite aflate pe trepte superioare de dezvoltare?? poate ca da poate ca nu....probabil ca toti vom afla ce e dincolo si unde ne ducem, in momentul in care o sa fim in situatia de trecere!!

In concluzie traim intr-un ciclu de experiente de viata care intr-un final se va termina cu contopirea spiritului individual cu marele spirit universal

Va reamintesc ca este o parere pur personala si am rugamintea ca cei care chiar vor sa raspunda sincer la intrebarea pusa de Jackie sa faca acelasi lucru!!!jackie28t

Multumesc foarte mult dreamy si toti celorlalti care au raspuns aici.
Observ ca fiecare are o parere diferita legat de subiect cea ce este un lucru bun.Noi nu gandim toti la fel dar punandu-ne cartile pe masa putem sa observam cam ce avem si cam ce cunoastem mergand mai departe sperand ca vom gasi cea ce cautam.Citind in trecut mai multe cazuri de ABDUCTIONS (asa spuse rapiti de catre extraterestri) am fost uimit sa gasesc mai multe cazuri din diferite parti ale lumii unde martorii rapiti au precizat ca au fost informati de catre acele entitati extraterestre cu unele amanunte referitor la purificarea spiritului trecand de la o reincarnare in alta pana spiritul uman va ajunge catre unul pur.In alte cazuri unii rapiti au fost informati ca exista locuri in univers prin alte dimensiuni unde viata exista doar in forma spirituala si nu materiala.In alte cazuri relatarile legate de acest subiect erau foarte asemanatoare.Sunt foarte multe cazuri cu fel si fel de pareri si informatii diferite.Cine stie poate ca ei (aceste persoane sau sursele) cu cat spun adevarul poate pe atat si mint.Parerea mea personala la aceasta intrebare este ca nu putem sti niciodata unde vom pleca dupa ce ne stingem din viata ci doar sa ghicim.Cred ca este un raspuns care se afla dincolo de noi.As putea totusi sa arunc o varianta si sa spun direct ca dupa ce ne stingem vom muri in acelasi timp cu tot cea ce cunoastem,familie,prieteni,dumnezeu si tot acest mare si intins univers.Efectiv o stingere definitiva....dar cine stie,este doar o parere personala,deci sunt mari sanse sa ma insel.

Oricum multumesc foarte mult celor care s-au implicat in acest topic cu un raspuns si va rog sa continuati.Cand timpul a-mi va permite voi reveni aici cu anumite rapoarte foarte interesante legate de intrebarea din acest topic.Numai bine.

Interesent

Buna seara.
O interesanta idee a lui Dreamy, care face in principiu da un sens si apare logic. Acum caut sa completez idea lui, cu alte ginduri proprii.
Intrebarea pusa la inceput se poate raspunde : ne ducem acolo de unde venim toti. Omul este compus din partea materiala, pentru cilclul actual de evolutie, pentru viata actuala. Dar acest "invelis" contine pe linga partea spiritula, care este o forta evolutiva si neutrala, inca acea componenta numita Personalitatea Individuala. Fiecare om care traieste are un caracter, o personalitate individuala care in timpul unei vieti exista, se manifesteza si se evolueaza. Cind vine timpul, omul lasa camasa invechita si folosita sa se transforme din materialul din care este compus: apa si minerale. Spiritul se intoarce pe "Lumea Cealalta" sau Acasa, unde el asteapta cu o personalitate noua sa se incarneze intr-un corp omenesc nou, si numai intr-un asemenenea corp, ca sa evolueze mai departe, ca barbat sau femeie.
Personalitatea din viata anterioara se dizolva intr-un bloc universal al constiintei, care prelucreaza toate petrecute din viata trecuta si extrage esentele folositoare in forma de stiinta, intelepciune si iubire universala, pe care le folosetste in viata viitoare. Aceste extrase de esenta vor fi folosite de omul  cu personalitatea creata noua si unica in viata urmatoare in forma de impulse. De multe ori aceste impulse se manifesta ca acele ideii si ginduri, care apar in momentul cind cineva decide din "burta" sau de "inima". 
Toti oamenii sint in acest sistem de evolutie incadrati si nu pot reiesi nicodata din el. Numai, fiecare om decide cea ce face el in viata, cum o face si este pentru tot ce i se intimpla in timpul vietii autonom responsabil, chiar daca este in actiune si reactiune cu ceilalti oameni din imprejurime.
Un Iad sau un Rai nu exista. Aceste doua poluri opuse si le creaza omul in mintea lui si prin felul cum gindeste si traieste. 
Dupa miliarde de ani si nenumarate incarnari ale spiritului impreuna cu diferite personalitati, v-a intra fiecare spirit evoluat foarte inalt in acel "Spirit Universal", care prin fiecare spirit evoluat si care "revine acasa" evolueaza si acest fel la o "perfectiune relativa" extrem de inalta, si se transforma la rindul lui in urmatoare treapta de evolutie, si o incepe pe aceasta care dureaza iara perioade lungi de ani.
Acest fapt si idee ar fi trebuit sa fie explicate preotii religiilor, ca sa-i spuna omului de unde vine, unde se duce si de ce traieste. Dar dupa cum se vede nu au interes, deoarece s-ar observa ca aceasta forta Spirituala Universala si Atotputernica nu are nevoie de un asemenea sistem de loctiitori si oameni primitivi si neevoluati cum exista in ziua de astazi la noi pe pamint si care traiesc foarte bine pe spinarea celorlalti oameni ca niste paraziti.
Aceasta intrebare pusa la inceput de Jackie s-ar putea sa dea loc la intrebari noi, care acestea ca impulse noi pentru toti, sa fie folosite si pot da raspuns la unele intrebari interesante ale vietii.
Va salut - Interesent

xennon_2000

Ne vom duce in eternitate!
Niciun muritor nu poate descrie ce e dicolo (doar rudimentar, prin inerpretari ale celor 5 simturi); asta pentru ca nu putem concepe o lume fara timp si spatiu.
Sincer....nu cred in cazanul cu zomala si nici in rai; eventual o reinacarnare pana ne desavarsim spiritual si apoi pacea vesnica si impacarea sufleteasca!

loreley


                     Nush de  unde  venim  nici  inctr-o  mergem....reincarnarea
este  o  varianta spre  evolutie .Nu  cred  ca  exista  rai sau  iad.. sau  cazanul  cu  smoala :evil:Dar  nu  vreau sa  cred  ca  sint  pacatoasa  din  nastere, ca  Papa  este  seful  spiritual  al  Bisericii , si  nici succesorul  lui Petru
(care  nu pazeste  portile  cerului  dupa  cum  nu  pazeste  Cerberul portile
Casei Poporului) ca  n-am  fost  mintita  cu  buna  stiinta  de-a  lungul  anilor :evil: si  oricum iadul cred  ca  este  aici nu  in  alta  parte :evil:

Marius MMG

Citat din: jackie28t din  09 Iunie 2007, 09:34:46
O intrebare pentru voi daca tot va plictisiti pe forum.As dori sa aud parerea personala a fiecaruia ce se leaga de acest subiect.
Unde plecam dupa ce murim? :roll:


Sa nu fie asa ca un "Turn off computer". te-ai stins si incetezi sa mai existi pentru cei din jurul tau. Desigur ar fi excelent daca ar exista viata dupa moarte.

lylyt_ice

   Bine....dar !!! daca ,inchizi toate compiuterele din lume,"informatia" tot ramine...in..."COMPIUTERUL GENERAL" unde esential sint stocate toate informatiile vechi si noi (nu conteaza) Aceasta banca,(daca e sa o luam dupa Biblie),este de fapt cartea vietii ,iar comp.general nu poate fii decit Dumnezeu ... :cry:
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?