Sectiune pentru limba româna > Fenomene conexe si paranormale

Unde plecam dupa ce murim?

(1/34) > >>

jackie28t:
O intrebare pentru voi daca tot va plictisiti pe forum.As dori sa aud parerea personala a fiecaruia ce se leaga de acest subiect.
Unde plecam dupa ce murim? :roll:

liteady73:
Salut Jackie28!...

Trist?!...

N-ai de ce.

...Oricum planul vietii e asa de bine facut ca n-ai incotr-o, si trebuie sa o iei de la capat. Asa vrea si creierul - mintea - asa vor si cei de langa tine... Asa ca te conformezi liniei vietii... Te reincarnezi - asta daca vrei -, fara amintiri (te pazesc ingerii pazitori indusi mental) pentru ca sa-ti vezi de planurile tale in urmatoarea forma de viata... Esti ce iti doresti, asa ca ai reusit sa ii faci pe altii sa gandeasca:)...

Deci, daca iti doresti sa pleci undeva - mental - , creierul se supune - ca tot tu esti-, si, incepe sa-ti debiteze vise conforme cu dorintele tale ... Taramul fermecat...Medical se numeste refulare, iti revii prin propriile mijloace...

Anna:
Grea intrebare.....mai ales ca raspunsul e diferit, in functie de religia fiecaruia, de credintele proprii, de cultura etc. Nu de multe ori mi s-a intamplat sa aud crestini convinsi ca reincarnarea exista. Probabil ca asta e omul modern: face un shake din toate religiile pana ajunge la religia proprie. Eu nu sunt de acord cu asta.
Credinta si religia mea imi spune ca dupa moarte, sufletul omului merge intr-o lume a spiritelor...in imparatia lui Dumnezeu sau intr-o lume a chinurilor vesnice...depinde de comportamentul sau in lumea materiala.
Fac aici o paranteza la confuzia care se face pe forum in discutii aberante de genul "Dumnezeu e extraterestru". Nici vorba de asa ceva, Dumnezeu e spirit, e in toti si in toate, Dumnezeu e energie pozitiva, e iubire...atunci cum sa il compari cu ceva material...cum ar fi un extraterestru :?
Iisus s-a coborat intre oameni pentru a da posbilitatea spiritului uman sa se inalte in imparatia Cerurilor dupa moarte. Pana la venirea Sa toate spiritele mergeau in iad, parca asta e teoria crestina...sa ma corecteze cineva daca gresesc.
Stiu ca sunt cazuri numeroase care sustin oarecum teoria reincarnarii....Ce cred eu despre reincarnare...ca e ceva impotriva lui Dumnezeu, o "arma" a raului. E groaznic sa te gandesti ca spiritul tau e prins pe vecie in lumea asta, si ca nu va ajunge vreodata sa-l cunoasca pe Dumnezeu indeaproape. Sau ... :roll:...asa cum citeam amuzata prin unele reviste in care unii "prezicatori" spuneau unor cititori ceva de genul :"ati trait in jurul anului 1200 in spania si ati fost preot"..extraordinar...pai si de la 1200 pana in secolul 20...ce a facut spiritul? o escala pana la Dumnezeu in cer...dupa care a zis...ia sa mai dau o raita pe pamant...ca uite s-a mai modernizat lumea. Penibil.

loreley:

         Reincarnarea tine  de  religia  budista.Au fost multe documentare stiintifice despre persoane in special copii de  4-5 ani  din diferite  parti ale lumii au povestit ca au trait  intr-o famile din localitatea  x , si dupa verificarile  de rigoare  s-a descoperit  ca  este  foarte adevarat.
In NT IIsus spune ca  Ilie s-a  reincarnat in persoana lui  Ioan Botezatorul...
Pasajul  din  Biblie

12.Eu însã vã spun vouã cã Ilie a ºi venit, dar ei nu l-au cunoscut, ci au fãcut cu el câte au voit; aºa ºi Fiul Omului va pãtimi de la ei.
13. Atunci au înþeles ucenicii cã Iisus le-a vorbit despre Ioan Botezãtorul. "
(Matei, 17, 12-13)

"13. Toþi proorocii ºi Legea au proorocit pânã la Ioan.
14. ªi dacã voiþi sã înþelegeþi, el este Ilie, cel ce va sã vinã.
15. Cine are urechi de auzit sã audã. "
(Matei, 11)

Am citit o  explicatie cum  ca  ioan Botezatorul  ar  fi  venit  cu  forta  duhului  lui Ilie....Sa  fie  o  metafora?  Si  ce alte personaje  n-au  avut  forta?  Si  de  ce  Ilie?

Anna:
Bun subiectul adus in discutie, Loreley.
Este unul din numeroasele pasaje ambigue din biblie care lasa loc la tot soiul de interpretari unele chiar rau voite pentru a demonta religia crestina.

Interpretarea crestina si corecta de altfel este:
 
Iisus a vrut sa spuna ca pana la Ioan Botezatorul, Vechiul Testament (Legea si Profetii), prevestind venirea Domnului Hristos si a Imparatiei Sale, era tot ce aveau ei. Din acel timp inainte, ei puteau predica Imparatia, nu numai ca un eveniment viitor prevestit de profeti, ci ca o realitate prezenta. Prin credinta, oamenii puteau da navala in Imparatia harului prin Domnul Hristos. Ioan Botezatorul a predicat pocainta inainte de prima venire a lui Hristos. Iisus a identificat lucrarea lui Ioan Botezatorul cu prezicerea venirii lui Ilie (Matei 17:10-13).
sursa: http://www.intercer.net/article.php?id=374

Exista multe motive pentru care acest pasaj biblic nu sustine reincarnarea. Intai de toate, Ioan Botezatorul si Ilie nu au fost unul si acelasi (deci, una si aceeasi persoana) si nici una si aceasi fiinta. In schimb, ei au avut aceeasi slujba, au detinut acelasi oficiu, acelasi rol, sau o ispravnicie asemanatoare. De aceea, Isus nu invata ca Ioan Botezatorul era literalmente Ilie, ci pur si simplu, ca el venise "in duhul si puterea lui Ilie", dupa cum tot Biblia ne invata in Luca1:17, pentru a continua lucrarea lui profetica.

In al doilea rand, ucenicii lui Isus au inteles ca El vorbea despre Ioan Botezatorul, din moment ce Ilie s-a aratat pe Muntele Schimbarii la Fata (vezi Mat.17:10-13). Fiindca Ioan deja traise si murise pana atunci si devreme ce in scena schimbarii la Fata, Ilie inca avea acelasi nume si personalitate (sau, constiinta de sine), este evident ca el, Ilie, nu fusese reincarnat in persoana lui Ioan Botezatorul!

In al treilea rand, Ilie nu satisface modelul reincarnarii dintr-un alt motiv, si anume din pricina faptului ca el nu a murit. Dupa cum stim, el a fost luat in ceruri asemenea lui Enoh care nu "a vazut moartea" (vezi, 2 Regi2:11 si compara cu Evrei 1:5). Iar conform conceptului traditional al reincarnarii, omul trebuie sa moara inainte ca sa se reincarneze intr-un alt trup.

Si in al patrulea rand, daca mai exista vreo indoiala privitoare la acest pasaj, el ar trebui inteles in lumina invataturii clare a Scripturii care se opune reincarnarii, spre exemplu, Evrei 9:27 unde ne declara ca, "oamenilor le este randuit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata", nu reincarnarea!

Vezi, de asemenea, si Ioan 9:1-3: "Cand trecea, Isus a vazut pe un orb din nastere. Ucenicii Lui L-au intrebat: " Invatatorule, cine a pacatuit: omul acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb?" Isus a raspuns: "N-a pacatuit nici omul acesta, nici parintii lui; ci s-a nascut asa, ca sa se arate in el lucrarile lui Dumnezeu". Pasajul ne arata clar ca Isus nu credea in ispasirea prin reincarnare a pacatelor din "vietile anterioare" (legea karmei) si nici in pacatul mostenit de la parinti.
sursa: http://www.rcrwebsite.com/johnelij.htm

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version