Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Proiect RUFOn & altii

Creat de spooky, 22 Mai 2007, 13:35:22

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Kbal

hmmmm .... what about a real ozn ?:D la asa ceva as participa cu tot ce imi sta in putinta :)
Only the best is good enough ...

viola2007

Sunt nou venit pe acest forum dar se poate ca,experienta mea de 30 de ani de aviatie sa te poata ajuta sunt mecanic de aviatie si o viata intreaga mi-am petrecuto pe diferite aerodromuri daca te pot ajuta mi-ar face placere :ufo:
Viola2007

kdlehel

demult trec timpul cu modelism feroviar si aeromodelism. am cateva modele de elicoptere paramotor si alte chestii teleghidate.

daca sunteti interesati va stau la dispozitie.

Quetzalcoatl

Salut!!! Am realizat o macheta care a fost aruncata de ai mei din carton, scotch, prostii de materiale din casa si am folosit si un schelet de lemn in interior, nu o mai am, oricum nu era cine stie ce...trebuie sa ai materiale calumea ca sa realizezi ceva care sa si planeze...dar intervin multe intrebari...daca nu are propulsie proprie, cum o sa se deplaseze???...exista vreo rampa de lansare???...dar nu uitati un lucru...o nava atat deasupra cat si dedesubt are calote gravitationale, nu de planare, si styu sigur ca are si propulsie verticala.....deci planarea exista dar la viteze mari, nu vad portanta prea buna la o macheta....oricum ideea e ok....daca vreti sa va ajut :-) cu ceva, cu cea mai mare placere...

Quetzalcoatl

http://greyfalcon.us/Lazar.gif
Care are din ce sa-l faca....ajutati-va de graficul acesta...Spor la treaba!!!! Folositi la schelet lemn de balsa de preferinta, si invelisul exterior un fuzelaj f usor, ceva care sa se muleze pe scheletul respectiv, de culoare cenusie....daca stam sa ne gandim navele astea nu sunt facute de planare...sunt pentru deplasare interstelara.....ce planare sa ai in spatiu cosmic....0.....toleranta foarte mare de rezistenta contra mediului exterior si o propulsie iesita din comun....astea sunt calitatile principale la o asemenea nava...Oricum succes!!!

fiulploii

Deci, ce nu a mers? Ceva noutati , Nox?
  Suna interesant si ..inca mai suna ?
Zic si eu...

Xanadron

#36
Citat din: fiulploii din  10 Februarie 2013, 20:29:59
Deci, ce nu a mers? Ceva noutati , Nox?
  Suna interesant si ..inca mai suna ?
Zic si eu...
Greu la deal cu fondu' mic la Romanica. :lol: (unde doar escrocii gen ARCA au parte de "sponsorizari").

Pe tema concursurilor similare (Flugtag) - un link aici de pilda, pe cel mai informativ forum de constructii aero "amatoristice" si nu tocmai din lume - unde-mi mai pierdeam timpul cindva:
http://www.homebuiltairplanes.com/forums/aircraft-design-aerodynamics-new-technology/13698-circular-wing-flugtag-entry.html

Ideea planoarelor cu aripa circulara e mai veche oricum, rusii fiind si ei specialisti in domeniu (v. imagini atasate).
http://scienseillustrations.mypage.ru/2317512.html

Se poate face lejer unul mai performant cu proiectarea digitala, materialele si sculele disponibile acum, dar citeva mii de euroi tot ar fi necesari.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

Citat din: spooky din  22 Mai 2007, 13:35:22
Dragi prieteni/colegi/forumisti,

demarez un proiect de construire a unui aparat de zbor neconventional, nepropulsat. Am nevoie de ajutor din partea voastra. Aparatul de zbor se vrea sa semene cat mai mult cu un OZN, dar care are o capacitate de planare.

Cine doreste sa se implice il rog sa ma contacteze prin mesaj personal sau prin email pentru a va da mai multe detalii referitor la proiect.

Sunteti bineveniti toti cu idei. Constituie un plus daca aveti cunostinte solide de aero-dinamica.

Va multumesc anticipat si va asigur ca nu o sa regretati.

Citat din: Wingsofwrath din  23 Mai 2007, 10:09:58
Spooky, le spunem despre ce e vorba, sau ii lasam sa se chinuie?

Chiar sunt curios cat timp va lua pana va reusi cineva sa ghiceasca.... :evil:

Citat din: Nox din  24 Octombrie 2007, 05:02:42
Proiectul pentru construirea unui aparat de zbor neconventional este inca in obiectivul nostru, dar la concursul Red Bull Flugtag nu s-a mai participat.

Mda, acum inteleg perfect postarea de mai jos de pe topicul cu potentiala existenta a unui satelit RUFON
Citat din: Nox din  03 Ianuarie 2014, 20:16:55
Scopul ar fi să... <put your answer here> ???

Nox

Acum nu te aștepta să-ți dau vreun "răspuns" după șapte ani :))
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

aswotim

#39
Au mai fost facute si in alte tari, pornind de la jucariile drona. Iata cateva: http://youtu.be/CgspoZCeq0A, elicopter: https://www.youtube.com/watch?v=1gei6rKHd3w sau avioane cu motor : http://youtu.be/28tIp5usrF8

jean

Citat din: Guest din  02 Martie 2014, 17:59:27
eu caut sa-mi explic cum anume se pot deplasa si schimba directia atat de brusc, anumite obiecte observate de mine.
Sistemul lor de propulsie anuleaza sau diminuaza anumite forte cunoscute de noi. Forta de frecare cu aerul, asezind un camp intre obiect si patura de aer. Gravitatia prin alte forte, etc. Sau poate obiectul nu este chiar asa material si din aceasta cauza interactioneaza slab sau de loc cu materia. Desi sunt convins ca in anumite momente acestea sunt foarte materiale, dar cred ca nu aceasta este starea lor de baza.
Pentru deplasare nu folosec motoare cu reactie. Este foarte greu sa faci asa ceva.
Adevarul este dincolo de noi

jean

Citat din: Guest din  03 Martie 2014, 00:38:21
M-am gandit si la crearea unor gauri de presiune care te trag catre ele, iar tu poti controla directia instant. Eexista forta de impingere a aerului.
Pe acest principiu functioneaza aerodina lui Coanda. Pe partea superioara se formeaza o depresiune iar pe partea inferioara avem o suprapresiune care face ca aparatul sa se ridice.
CitatIntrebarea este: cat de bine cunoastem legile si aplicatiile lor?
Nu stim, nu avem cu ce compara, dar cred ca mai avem multe de invatat.
Adevarul este dincolo de noi

fiulploii

                                 

  Mai trebuie explicatii?  :lol:

Xanadron

 :-D Nu mai trebuie vreo iesplicatie.
Ramin deci in continuare sceptic 100% apropo de sansele concretizarii la noi a oricarui proiect inedit/original care implica mobilizarea a mai mult de... 1 (un) individ  :lol: - si nu doar a vreunei idei "traznite" cu punct de plecare din zona asta forumistica.

Clar ca pseudo-proiectele iluzorii gen ARCA se exclud din principiu - ca si alte mangleli pur "spalatoare de fonduri", care se deruleaza spre... rezultate ZERO cu maxime succesuri in Romanica noastra. :evil:

P.S. Avind citiva amici inca activi in domeniul aeronautic (desi majoritatea-s pe-afara), am incercat cindva gasirea de sponsori pentru un proiect "modest" (50-60.000 euroi) - de construire a unui avionash menit sa doboare recordul mondial de viteza FAI in categoria minima de greutate - sub 300 kg (360 km/h - detinut din 2011 de niste studenti brazilieni cu mini-pasaroiu' lor CEA-308 echipat c-o rabla de motor Jabiru... second-hand, de 80 CP in teorie - de fapt numai vreo 70 CP reali).

Rezultatul cautarilor lu' JE nu cred ca mai e nevoie sa vi-l spun.
D-aia de fapt aviatia-i la pamint si agricultura in aer p-aici... :lol:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

#44
@Xanadron,

Revin cu un link pentru cei care au proiecte si au nevoie de finantare , indiferent de suma.
http://landing.indiegogo.com/crowdfund/?r=adw_www_us_0000_adw00004_000000gg_002_2000_indiegogo&gclid=CJTOyIScgL0CFaQfwwodXq0AQA

http://www.indiegogo.com/

Nu conteaza locatia, e deschis pentru oricine, de oriunde. Conteaza cum stii sa-ti prezinti proiectul astfel incat sa obtii finantarea.
  Bafta tuturor! si vant bun sub aripi !  8-)
      desi mai nou cica s-ar folosi expresia ''gravitatia sa te inalte ! ''  :-)