Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Telekinezie I

Creat de ryn, 01 Iulie 2005, 13:21:25

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

ryn

Sfatul meu e ca pentru inceput cine se apuca de asa ceva trebuie sa fie destul de tanar. La varste fragede simturile noastre nu sunt alterate ca sa nu mai vorbesc de uzura organismului si a spiritului (cand ai de platit trei milioane la intretinere si copiii te intreba daca in ziua respectiva au sa manance ...  :D numai de asta iti mai arde!) Ar trebui sa scriu aici tone de pagini ca sa iti descriu ceea ce stiu eu. Nu ca as sti prea multe dar am talent sa lungesc discutia.Tot ceea ce urmeaza este parerea mea personala!!! Deci nu imi infigeti un ac de gamalie in spinare si nu ma catalogati!Incearca sa iti cureti cat mai mult gandirea si trupul. Nu ai nevoie de o carte, de un duhovnic sau de un club de Yoga pentru asa ceva. E simplu: elimina tot ceea ce crezi ca e rau in viata ta.
Incearca sa iti ascuti cat mai mult simturile. Nu iti inchipui ca exista o formula magica si ca o fiertura are sa iti aduca rezultatul sub nas. Auzi bine? Vezi bine? Cauta sa faci natural toate astea! Poti sa urmaresti sunetul produs de un motor de masina pana ajunge la km. distanta? Nu te forta sa faci asta din prima. Treptat  fara sa te fortezi. Metru cu metru.Si pe urma treci la celelalte simturi. Un exercitiu simpatic este sa arunci (fara sa te uiti unde) o moneda in iarba si sa o cauti legat la ochi trecand palma pe deasupra ierbii. Ascutirea simturilor duce la sesizarea consistentei materiei. Sfatul meu e se incepi asa.

APOLLO

Imi cer scuze ,dar nu am vazut ca ai inceput aici sa scrii despre Telekinezie.Eu am primit msg de la Blacky sa-l pun la "Fenomene conexe si paranormale".Scoate-l de acolo daca trebuie si ramane numai asta sau numai ala sa nu ne incurcam.
Da, stiu ca ar fi multe de zis, dar eu caut o indrumare corecta.Poate se gaseste cineva sa mi-o ofere.
Ar fi o irosire de spatiu sa fim doar noi in univers.

Skywalker

Am mai gasit pe un site ceva despre telekinezie. Nici acolo nu scria prea multe, insa scria ceva ce nu am gasit pe acest forum, asa ca voi scrie acuma ce am citit acolo.
 O conditie esentiala ca sa poti face telekinezie este sa ai mult fier in sange. Atentie! Fierul din sange este "neutralizat" de vitamina E (daca bine imi amintesc)
 O alta conditie este sa cuprinzi cu ochii cat mai mult din obiectul pe care vrei sa-l misti si sa te gandesti numai la el, sa nu mai ai alte ganduri in creier.
 Aceste conditii ar fi esentiale, insa nu sunt suficiente. Daca o sa mai gasesc ceva noutati, o sa le postez.

APOLLO

Chestia asta cu fierul din sange am citit-o si eu.Asta ar cam fi explicatia teoretica si stintifica pt. acest fenomen...mult fier in sange.Dar inafara de asta si de faptul ca iti trebuie o foarte buna putere de concentrare (pe care nu stiu cum s-o dobandesc corect) altceva nu am prea gasit.Mai era un simplu experiment cica de antrenamen , cu o busola magnetica, prin care tu trebuia sa te concentrezi si sa misti acul busolei dupa ce bineinteles, acesta se oprise intr-un punct.Mai era inca un experiment prin de novice la care aveai nevoie de un vas cu apa, un dop de la o sticla de plastic si o agrafa de foi pe care trebuia sa o pui in dop pt. a-i da stabilitate.Apoi asezai vasul cu apa pe o masa intr-o camera complet lipsita de curenti de aer care ar putea misca dopul si incepeai concentrarea pe dop si cum il poti misca.Mie mi s-a parut ca mi-a iesit din prima la un moment dat cand mi-am dat seama ca nu ma mai gandesc la nimic dar am mai incercat o data si nu mi-a mai iesit.Cred ca daca mai incerc o sa am rezultate mai bune,dar stau cam prost cu timpul. :) Toata treaba e de exercitiu si de concentrare.
Ar fi o irosire de spatiu sa fim doar noi in univers.

APOLLO

Nimeni n-a mai gasit nimic concret despre Telekinezie sau Pshihokinezie?
Ar fi o irosire de spatiu sa fim doar noi in univers.

ryn

Uite o chestie: (sper sa nu vb degeaba ca altfel ma supar si nu mai va spun nimic :) ) 1. Concentrarea nu este o fortare a mintiii ci din contra! 2. Incercati experimentul cu un termometru sa ii modificati intr-un interval de timp mic temperatura sper ca veti folosi un termometru pe alcool si nu unul medical  :D . Este exact primul pas asa cum v-am dat si mai sus exemplul cu iarba!

spooky

eu as fi putin mai... carcotas si as zice ca astea tin de intelegerea modului de functionare a omului, a creierului, a energiilor si frecventelor implicate... de capacitatea omului de a se relaxa si a se concentra in acelasi timp.

exista chiar dispozitive elctro-audio-optice care te ajuta sa intri in aceste stari intr-un timp foarte rapid... ele se bazeaza pe generarea unor frecvente foarte mici care stimuleaza zone ale creierului... exista ochelari cu led-uri si nu trebuie sa te uiti la leduri pentru ca lumina generata de LED poate penetra usor membra ochiului... sau folosind unde electromagnetice sau folosind impulsuri sonore care pulseaza si ele la o anumite frecventa.

una dintre aceste metode a fost dezolvata de Robert Monroe (Institutul Hemi Sync) unde pe langa faptul ca s-au dezvoltat multe din aceste tehnologii care acum sunt si comercializate (diverse produse, cursuri...), Robert Monroe a coloborat indeaproape cu CIA si majoritatea, daca nu toti, agentii CIA imiplicati in Remove Viewing (vedere la distanta) au fost antrenati acolo. Altii pe care ii pot mentiona referitor la RV si cursurile dezvoltate de ei sunt: Major, ret. Paul H. Smith si Tim Rifat.

Tim Rifat a dezvoltat PPNI ( Imunologia neuralã, psiho, paranormalã) care constã din folosirea RV, a simþirii de la distanþã ºi a influenþãrii de la distanþã pentru dezvoltarea câmpurilor morfogenetice spre o conºtienþã înaltã. S-a descoperit cã o genã s-a schimbat natural în versiunea sa normalã la un pacient suferind de o boalã geneticã letalã, prin urmare genomul este supus schimbãrii în corp.
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

mey_mey

Foarte interesant! Am cautat destul de multe despre acest subiect si in unele locuri am citit si cum poti face asta...dar era ceva de genu "concentrare..etc" nimic de genu "mananci doua mere si apoi poti muta televizoru" as vrea si eu un dispozitiv ca ala...problema e ca daca se gaseste.. :D  :roll:  :wink:  8)

spooky

se gaseste si nici nu e mult. puteti sa le faceti si voi acasa cu costuri minime si pricepere minima... informatii gasiti peste tot.
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

baaron

Acum cateva saptamani trasesem din retea un documentar...nu imi mai aduc aminte cum se numea insa esenta documentarului era omul si capacitatea lui de a se intelege pe sine.
Nu stiu daca se poate numi tot o forma de telekinezie ceea ce voi incerca sa explic insa parerea mea este ca daca poti avea controlul mental asupra unui lucru indiferent daca este corpul tau, celulele tale si asa mai departe, atunci cred ca putem denumi o forma speciala de telekinezie si modelarea apei cu ajutorul gandurilor.
Cu totii am invatat la scoala ca planeta noastra este formata in proportie de 70% apa.  aca procentul respectiv s-ar modifica, viata de pe Pamant ori ar disparea ori ar suferi anumite mutatii care ar schimba pentru totdeauna planeta.
La fel am invatat despre organismul uman (adult) ca este si el format tot din 70% apa.  in corelarea celor doua informatii intelegem ca oamenii, pentru a se pastra sanatosi trebuie sa pastreze in corpul uman, ca intr-un rezervor, cel putin 70% apa.
Din pacate pentru a ne pastra sanatosi nu este suficient sa pastram acest procent. Calitatea apei este si ea foarte importanta.  In ultimii ani miscarea ecologista a scos in evidenta faptul ca poluarea apelor duce la schimbarea mediului de viata de pe planeta.
Acelasi lucru se intampla si in organismul uman.  Calitatea apei pe care oamenii o asimileaza, din diferitele bauturi si alimente pe care le consuma, le afecteaza direct nivelul de sanatate.  De calitatea alimentelor si a apei pe care o consumam suntem direct raspunzatori.
Nimeni nu ne obliga sa consumam alimente sau lichide ce contin nenumarati compusi chimici mai mult sau mai putin toxici.  Singuri putem sa facem selectia acestor produse, nu trebuie decat sa ne informam si sa aflam astfel ce este benefic si ce nu este benefic organismului nostru.
Cantitatea de apa din corp este atent monitorizata de creierul nostru, unde exista un centru care regleaza metabolismul apei.  Cand cantitatea de apa scade sub 70%, acest centru declanseaza setea si astfel noi stim ca trebuie sa bem mai multa apa.  Adesea oamenii ignora acest semnal sau se amagesc consumand multe sucuri acidulate, cafea, ceaiuri sau alte bauturi, dar organismul lor are nevoie doar de apa, simpla, curata, proaspata.  Prin ignorarea acestor semnale oamenii forteaza organismul sa lucreze cu un deficit de apa si astfel el trece la reciclarea apei din corp. Reciclarea apei duce la constipatie si la scaderea eliminarii reziduurilor din interiorul corpului, toate acestea ducand la imbolnavire.  Simplificand mult putem spune ca, atunci cand sunt bolnavi, oamenii sunt de fapt insetati.  Reglarea cantitatii de apa duce la insanatosirea organismului.
Despre proprietatile curative ale apei oamenii au stiut inca din vremuri imemoriale.  Numeroase desene rupestre demonstreaza ca omul preistoric stia sa vindece rani grave si malformatii cu ajutorul apei.  In toate religiile antice apa era simbolul purificarii.  In Egipt, China, India, Grecia antica se prescria folosirea terapeutica a apei. Chiar si in Vechiul si Noul Testament abunda textele cu puterea curativa a apei, Iisus implinind diverse minuni cu ajutorul ei.
In epoca moderna, mai exact in ultimii 20 de ani s-au facut multe studii si experimente pentru a se cunoaste mai multe despre efectele curative ale terapiilor cu apa. Cele mai spectaculoase rezultate le-a obtinut Masaru Emoto (Japonia).  In urma experimentelor sale el a ajuns la concluzia ca: "Apa este un element viu, capabil sa interactioneze cu ambientul natural si cu fiintele vii.  Detin dovezi stiintifice ca apa percepe sentimentele noastre, emotiile, cuvintele, rugaciunile, asculta muzica si reactioneaza in mod divers la acesti stimuli, ca si cand ar putea sa-i aprecieze valoric."
Pe scurt, in experimentele respective, Masaru Emoto a pus apa distilata intr-o eprubeta, dupa care, in apropierea ei, diferite persoane au rostit cuvinte senine si blande precum "mama", "iubire", "inger", "multumire".  Dupa ce a inghetat apa din eprubeta, a fotografiat cristalele de apa care luasera forme superbe, armonioase, geometrice.  Aceeasi apa a fost, dupa aceea, supusa unui "tratament" cu cuvinte dure si negative de genul: "razboi", "moarte", "sange", "demon".  Cristalele obtinute dupa inghetare erau complet diferite, devenisera asimetrice, contorsionate, scurte, parca erau speriate si devastate.
Acelasi experiment a fost facut folosind de data aceasta muzica.  Atunci cand apa a "ascultat" Mozart, Vivaldi, Schubert, Beethoven s-au obtinut cristale de o frumusete si culoare divina.  Cand apa a "ascultat" muzica hard rock si heavy metal cu texte dure si violente, cristalele obtinute pareau sa fi explodat, erau rupte si strivite.
Un alt experiment a fost facut cu ajutorul unui calugar dintr-un templu japonez. Dupa o furtuna, dintr-un lac agitat cu apa tulbure, au fost luate cateva eprubete cu apa. Dupa ce eprubetele au fost trimise la laborator calugarul respectiv s-a rugat si a meditat pe malul lacului, apa acestuia linistindu-se si devenind limpede si cristalina, desi vremea era inca innorata.
Experimentul respectiv a fost confirmat odata cu cercetarea apei din sanctuarul crestin de la Lourdes care, dupa inghetare, prezenta aceleasi forme gometrice, armonioase si frumoase.  Toate aceste experimente ne arata ca apa este usor influentata de emotiile si de gandurile noastre.
Sa ne imaginam cum reactioneaza cele 70 de procente de apa, din organismul unui om care este supus tot timpul unor stimuli negativi.  Cred ca nu trebuie sa ne mai mire ca organismul omului respectiv se imbolnaveste.  Acum ne este mai usor sa intelegem de ce toate religiile mari ale lumii pun accent pe cultivarea emotiilor si gandurilor pozitive si au creat acele forme de meditatie prin rugaciune.  Ne este mai usor sa intelegem sfatul medicului care ne recomanda sa bem in fiecare zi cel putin 2-2,5 litri de apa.

In concluzie, daca dorim sa avem o viata frumoasa trebuie sa avem grija sa bem multa apa proaspata in fiecare zi si, de asemenea, sa fim atenti la modul in care gandim si actionam pentru a nu influenta negativ apa din interiorul nostru.
Si ca o nota personala din partea mea DACA PUTEM MODIFICA STRUCTURA MOLECULARA A APEI NUMAI GANDINDU-NE LA EA....IMAGINEAZA-TI CE POTI FACE CU APA DIN CORPUL TAU.....punct

APOLLO

Posibil a fi si aceasta incadrata la vreo forma de telekinezie sau pshihokinezie,dar nu asta e cel mai important.Important e faptul ca ai venit cu o informatie noua (cel putin pt. mine) lucru care este de apreciat.Cat despre acest subiect mi se pare de-a dreptul fascinant dat fiind si faptul ca e (semi)demonstrat dupa cate am inteles.Ar fi buna si o documentatie pe aceasta tema, poate reusim ceva  :D ,dar pe mine tot  telekinezia si pshihokinezia ma intereseaza.Astea ma fascineaza cel mai mult ,dar sunt constinet ca fara o buna indrumare si fara foarte mult exercitiu nu realizez nimic.
Ar fi o irosire de spatiu sa fim doar noi in univers.

mey_mey

Citat din: spookyse gaseste si nici nu e mult. puteti sa le faceti si voi acasa cu costuri minime si pricepere minima... informatii gasiti peste tot.

informatii gasesc daca stiu ce sa scriu ca sa caut! :oops:  :oops:  :oops: ...deci ...cum se numeste "smecheria" aia..ca sunt mai grea de cap si nu m-am prins! :oops:  :(

baaron

TELEKINEZIA, materia supusa prin forta mintii

In secolele trecute, iluzionistii, magicienii, cei cu proprietati de medium si alti indivizi inzestrati cu puteri iesite din comun erau atractia saloanelor din lumea buna, oamenii inghesuindu-se sa asiste la sedintele in care acestia isi etalau talentele. Aparitia televiziunii a dat un nou implus interesului pentru indivizii dotati cu capacitati numite, de regula, paranormale, in ciuda celor care sustin ca toti oamenii sint inzestrati cu astfel de abilitati, dar majoritatea nu stiu sa le foloseasca. Gratie spectacolelor de divertisment in care erau prezentati astfel de oameni, cuvinte precum telekinezie sau extrasenzorial au intrat in limbajul curent. Pe de alta parte, tocmai promovarea pe segmentul divertisment a facut ca "paranormalii" sa fie incadrati, mai degraba, in categoria oamenilor de spectacol, performantele lor, uneori uimitoare, fiind considerate un "numar reusit" si nimic mai mult. Din pricina acestei perceptii larg raspindite, lumea stiintifica este reticenta in privinta acestui subiect, putini cercetatori riscindu-si reputatia pentru a studia aceste fenomene controversate.
In lipsa unor studii aprofundate e greu de spus daca aceste insusiri paranormale exista cu adevarat si, daca da, cum functioneaza ele si care este explicatia acestor proprietati.

Omul care indoaie fiare

Fara indoiala, cel mai mediatizat "paranormal" al ultimelor decenii este israelianul Uri Geller, cunoscut telespectatorilor din intreaga lume drept "tipul care indoaie linguri" prin puterea mintii. Oricine a vazut un spectacol dat de Uri Geller a ramas cu siguranta impresionat de ochii sai negri care se concentreaza intens asupra obiectului experimentului. De-a lungul carierei sale, Geller a demonstrat ca mintea sa poseda o intreaga paleta de insusiri iesite din comun, fiind capabil de multe alte lucruri uimitoare, in afara de indoitul lingurilor sau al altor obiecte metalice. Astfel, el a participat la experimente privind telepatia - arta de a citi un gind transmis de altcineva, el fiind specializat in reproducerea unor desene facute de o persoana aflata in alta incapere. De asemenea, folosindu-se doar de puterea mintii, el s-a dovedit capabil sa localizeze zacaminte de metale pretioase, sa miste acul unei busole, sa opreasca sau sa porneasca un ceas, sa stearga casete, dischete si harduri de calculator. Intr-un alt experiment, Geller a determinat seminte minuscule sa germineze si sa dea lastari care au crescut mai multi centimetri in citeva minute.

Copilul-minune, ruda cu Freud

Nascut in 1946 in Israel, Uri Geller este ruda de departe, prin mama sa, cu Sigmund Freud, ceea ce i-a facut pe unii sa afirme ca abilitatile deosebite ale mintii sale sint mostenite de la celebrul psihanalist. Potrivit biografiei autorizate de Geller, la virsta de patru ani el a avut o stranie intilnire cu o minge de lumina alba aparuta in curtea casei sale. Primul eveniment ce arata ca este un copil deosebit s-a produs la virsta de cinci ani. Pe cind se afla la masa, o lingura s-a indoit si s-a rupt in mina lui, fara ca el sa-i fi facut practic nimic, fapt ce i-a uimit pe parintii sai, ca si pe el insusi, motiv pentru care, la acea vreme, nu a pomenit nimanui despre incident. Ceva mai tirziu, el a inceput sa faca asemenea mici "trucuri" la scoala, amuzindu-si colegii. Dupa ce si-a facut stagiul militar, in perioada 1968-1969, Geller a lucrat ca model, pozind pentru numeroase reclame. In 1969, el decide sa-si prezinte public talentele in domeniul telekineziei si telepatiei, devenind o figura omniprezenta la televiziunea israeliana.

Geller cucereste America

In 1972, Geller se muta in Europa, unde reuseste rapid sa se impuna. Spre exemplu, in Germania el a facut o demonstratie de senzatie, oprind in aer o telecabina. Ulterior, el a repetat isprava cu un ascensor dintr-un mare magazin.
Avind de acum o reputatie internationala, Geller a fost bine primit in SUA, unde numerosi oameni de stiinta erau dornici sa-l studieze pe fenomenalul israelian. Trebuie spus ca el s-a supus la mai multe experimente de laborator - cele mai faimoase fiind cele desfasurate la Institutul de cercetari al Universitatii Stanford din California. Aici el a reusit sa determine fluctuatia unui cintar de precizie concentrindu-se asupra greutatii masurate, iar intr-un alt test a ghicit corect opt din zece aruncari cu zarul, sansele ca acest rezultat sa fie pura intimplare fiind de unu la un milion. Totodata, el a reusit sa identifice locatia unor obiecte ascunse, intr-un experiment in care sansa unui rezultat intimplator era de unu la mai multe miliarde.
Ulterior, Geller a participat la o seama de teste la Universitatea din Londra, unde a reusit sa deformeze un cristal de molibden cu diametrul de 1 cm, sa dea peste cap un contor Geiger, facindu-l sa arate un nivel de radiatie de 500 de ori mai mare decit cel real si sa dematerializeze un cristal amplasat intr-o capsula inchisa ermetic.

Acuzatii de frauda

Rezultatele acestor teste de laborator au fost mediatizate de publicatii prestigioase, ceea ce i-a permis lui Geller sa afirme ca puterile sale deosebite sint recunoscute pe plan stiintific, faima sa crescind si mai mult. Evident ca publicitatea de care s-a bucurat israelianul a stirnit atentia scepticilor, care au incercat sa rezolve engima Geller, dind in vileag ceea ce ei au numit "smecheriile de doi bani" la care se preta acesta. Mai multi autori afirma ca, in ciuda celor sustinute de biografia oficiala, Geller nu ar fi avut in copilarie nici un fel de capacitati paranormale, faptele sale uimitoare aparind in adolescenta, cind s-a apucat sa studieze carti de magie cu un prieten pe nume Shipi Shtrang, care avea sa fie multi ani asistentul sau.
Dupa cum afirma articolele de demascare a "impostorului" Geller, in primii ani de cariera, el nu participa la nici o demonstratie publica decit daca amicul sau avea un loc in primul rind. In joc a intrat apoi Hannah Shtrang, sora lui Shipi, care a devenit si ea asistenta. Dupa cum a marturisit ea insasi, fratii aveau misiunea sa-l ajute la fiecare numar, fie adunind informatii care sa-l ajute pe Geller sa ghiceasca diverse lucruri, fie oferindu-se ca "voluntari". Banda avea un cod bine pus la punct, transmitindu-i lui Geller diverse informatii prin gesturi aproape imperceptibile.

Prieteni suspecti in cercul magicianului

In ceea ce priveste experimentele stiintifice, specialistii au gasit mai multe posibilitati de fraudare, chiar si in strictele conditii de laborator. Astfel, nu a scapat atentiei faptul ca "asistentii" erau mereu prezenti, chiar daca mai la distanta. O alta posibilitate spectaculoasa avansata de un cercetator american ar fi aceea ca in testele de la Stanford, Geller a reusit sa ghiceasca tot felul de date gratie un microreceptor radio ascuns intr-un dinte, informatiile fiindu-i transmise de aceiasi oameni plasati strategic in camera de control. Ipoteza este foarte credibila avind in vedere ca inventatorul acestui minireceptor este un anume Andrija Puharich, bun prieten cu Uri Geller, care si recunoaste legatura strinsa cu acest savant, stabilit in America.
Nu in ultimul rind, criticii scot in evidenta faptul ca Uri Geller nu a incercat niciodata sa faca avere pe baza acestor insusiri, lansindu-se in schimb intr-o cariera comerciala de mare succes, invadind piata cu carti, truse pentru "paranormalii in devenire, desene, casete audio, tricouri, care se vind foarte bine.

Stapina ritmului cardiac

Un alt caz care a stirnit senzatie este cel al rusoaicei Nina Kalughina, o simpla gospodina care si-a descoperit intimplator insusirile paranormale, in special in ceea ce priveste telekinezia. Ea a fost studiata ani de-a rindul de cercetatorii din Leningrad (actualul Sankt Petersburg), iar lucrarile acestora i-au facut si pe americani sa o viziteze in secret pe misterioasa femeie. Spre deosebire de Geller, Kalughina avea nevoie de 2-4 ore pentru a se concentra asupra obiectelor pe care voia sa le mute. Ea le-a povestit expertilor americani ca atunci cind lua parte la o sedinta si incepea sa se pregateasca simtea ca un flux de energie pe sira spinarii, care se oprea in regiunea de la ceafa, ca si cum ar fi asteptat ca ea sa directioneze energia respectiva, fie printr-o miscare vaga a miinilor sau doar cu privirea. In timpul sedintei, pulsul Kalughinei ajungea la 250 de batai pe minut. Dupa o astfel de demonstratie, femeia pierdea in greutate, chiar si un kilogram, si era total epuizata, suferind zile intregi de dureri de cap.

Minuni cu chibrituri si oua

Unul dintre cele mai faimoase experimente la care a participat s-a desfasurat in 1970, la Moscova, unde a fost pusa sa se concentreze asupra unei inimi prelevate de la o broasca, mentinuta inca in viata intr-o solutie salina. Dupa ce s-a concentrat asupra vasului, Kalughina a inceput sa se joace cu ritmul inimii, facind-o sa bata mai incet sau mai repede, pentru ca in final sa o opreasca. Ea putea sa afecteze chiar si ritmul cardiac al unui om, demonstrindu-i acest lucru unui psihiatru din Leningrad, care o enervase cu tratamentul sau ostil, vadit dispretuitor. Cu un alt prilej, un cercetator a aruncat pe o masa o mina de chibrituri si a rugat-o sa le miste. Cu corpul tremurind de efort, Kalughina a reusit in cele din urma sa determine chibriturile imprastiate sa se stringa la un loc, la marginea mesei, facindu-le apoi sa cada rind pe rind. Altadata, ea a reusit sa separe albusul unui ou de galbenus, pus in solutie salina, pentru ca dupa mai multe ore de concentrare sa readuca oul la starea initiala. Despre ea se spune ca avea si darul de a ghici bolile de care sufera un om si chiar sa vindece rani.
Nina Kalughina a murit in 1990, la virsta de 70 de ani, si, potrivit apropiatilor sai, in ultimii ani nu mai facea decit rareori demonstratii de telekinezie, dupa ce medicii i-au explicat ca organismul sau este prea slabit si nu mai poate face fata unor astfel de eforturi. Cum majoritatea dovezilor despre puterile ei sint vechi filme facute de cercetatori sovietici, iar testele nu intruneau standardele riguroase impuse de savantii occidentali, este greu de spus daca Nina Kalughina era intr-adevar inzestrata cu puteri deosebite.

Invatati sa indoiti obiecte


Pentru a va uimi prietenii cu un exercitiu tip Uri Geller nu e nevoie, spun unii, decit de vointa si ceva exercitiu. La ora actuala, Internetul abunda de tot felul de indivizi care se lauda ca au reusit sa-si dezvolte capacitatile paranormale si se ofera sa-i ajute si pe altii sa faca acelasi lucru. Singura problema ar fi aceea ca, potrivit spuselor lor, aceste lucruri se invata in timp, astfel ca multi abandoneaza dupa citeva incercari. Pentru cei care ar fi dispusi sa incerce sa verifice daca astfel de performante pot fi intr-adevar atinse, prezentam citeva experimente "simple" cu care se poate exersa.
Pentru a realiza experienta care l-a facut celebru pe Uri Geller trebuie parcurse urmatoarele etape:
1. Alegeti obiectul pe care doriti sa-l indoiti (lingura, furculita, cheie etc.).
2. Apucati obiectul cu mina/miinile, dupa cum va e mai confortabil.
3. Asezati-va comod, respirati usor, relaxati-va.
4. Goliti-va mintea de orice alte ginduri. Trebuie sa va concentrati doar asupra obiectului.
5. Cu ochii inchisi, frecati usor suprafata obiectului cu virfurile degetelor.
6. Simtiti senzatia pe care o provoaca atingerea suprafetei obiectului. Trebuie sa simtiti acest lucru, nu sa va ginditi la el. Incercati sa "patrundeti" materialul (pina la molecule si atomi) si sa-i simtiti energia.
7. S-ar putea sa fie nevoie de mai multe incercari, dar in cele din urma veti incepe sa "simtiti" energia.
8. In momentul in care simtiti energia, cind propria dumneavoastra energie se intrepatrunde cu cea a obiectului, e timpul sa-i "porunciti" sa se indoaie. Daca ati procedat corect pina acum, obiectul chiar se va indoi!
9. Tineti minte ca nu trebuie sa folositi forta. In definitiv, scopul experimentului e sa va testati forta mintii, nu cea a bratelor!


Magie la borcan

Un exercitiu recomandat incepatorilor in domeniul telekineziei este cel cu borcanul si chibritul. Primul pas consta din pregatirea materialelor necesare: un borcan inalt sau o sticla cu o forma adecvata, ata neagra subtire, un chibrit, un ac, plastilina si lipici. Inainte de toate, curatati borcanul si lasati-l la uscat. Taiati gamalia chibritului si asezati bucatica de lemn pe niste plastilina. Treceti un ac mic prin mijlocul batului de chibrit, cu o miscare inceata, rotind usor astfel incit sa nu rupeti lemnul. Ca sa inmuiati lemnul, il puteti aseza intr-un vas cu apa, pe care il puneti doua minute in cuptorul cu microunde. Cind acul a strapuns lemnul si a intrat pina la jumatate, va opriti si indepartati plastilina. Apoi, masurati o bucata de ata care sa ajunga de la capac la mijlocul borcanului. Lipiti un capat de ata de chibrit, chiar pe unde trece acul, si celalalt de mijlocul capacului. Bagati ata cu chibritul si acul in borcan si insurubati capacul. Experimentul poate sa inceapa.
1. Asezati borcanul pe o masa.
2. Asezati-va pe un scaun sau stati in picioare linga masa, fara sa o atingeti.
3. Intindeti miinile, cu palmele in afara, si tineti-le cam la 8 cm de borcan, cam la nivelul acului.
4. Respirati adinc si concentrati-va atentia asupra acului.
5. Miscati putin miinile, inainte si inapoi, imaginindu-va liniile de energie care pornesc din palme spre virful acului. Incercati sa miscati acul.
Atentie: Nu practicati acest exercitiu mai mult de 20 de minute pe zi. Daca va doare capul, suspendati experimentul. Rezultatele notabile apar dupa citeva saptamini de practica. Perioada cea mai buna pentru practicarea acestui exercitiu este seara, inainte de culcare.


Trucul cu busola

Profesorii de "paranormale" spun ca experienta cu miscatul acului busolei este una dintre cele mai usoare. Explicatia e simpla - deoarece acul pluteste practic, astfel ca se elimina problema fortelor de frecare, care face atit de dificil mutatul unor obiecte asezate pe o suprafata solida. Busola poate fi pusa pe o masa si nu conteaza ce directie indica. Tot ce are de facut persoana care vrea sa invete acest "truc" este sa plaseze miinile la citiva centimetri deasupra obiectului, concentrindu-se la fel ca la precedentele exercitii pentru a simti energia necesara mutarii acului. Cel mai bine ar fi sa inchida ochii, dar atunci este nevoie de o alta persoana care sa urmareasca sau sa inregistreze pe caseta miscarea acului. De asemenea, experimentatorul trebuie sa incerce sa miste acul in directia acelor de ceasornic, care, potrivit celor care practica acest gen de exercitii, ar fi o miscare mai usor de executat.

Si inca o chestie care are legatura cu telekinezia ar fi fotografia lui Kirilian.

Pentru a justifica si explica auro-terapia, se fac referiri la "dovezile" aduse de fotografia Kirlian, ca si cum ar fi vorba despre un fapt obiectiv si curat.
Însa, deja cu mai multi ani în urma, medicii legisti prof. Prokop, prof. Radam si dr. Strauch au publicat o lucrare cu tema: "Psihofotografia, fotografia spiritelor si fotografia 'bioaurei' umane".
Autorii arata mai întâi: "Ignoranta în domeniul fotografiei, pe care astazi pâna si copiii o stapânesc mai bine ca amatori, a jucat un rol important si pentru parapsihologul von Schrenck-Notzing, care pur si simplu nu putea explica niste fire, cu care Stanislawa Tomczyk înselase facând experimentele ei de telekinezie. Parapsihologul privea uluit imaginile si explica firele ca fiind niste 'linii de forta fluidale' etc.")
De asemenea americanul Ted Serios a devenit celebru prin asa-numitele "psihofotografii", prezentate de parapsihologul freiburghez prof. Bender într-una din cartile sale, cu urmatoarele cuvinte: "Astfel, fotografia psihica fara interpretare spiritista, traieste o renastere deosebit de importanta din punct de vedere stiintific..."
La câtva timp dupa aceea, magicianul James Randi imita trucul lui Ted Serio. Înselatoria a fost descoperita si Randi aparea împreuna cu Serios în telejurnalul american "Today", unde au trebuit sa recunoasca faptul ca visul se spulberase si trucul fusese dat la iveala. Cu acel prilej, se spune ca parapsihologul Eisenbud, care interpretase si difuzase "psihofotografiile" lui Ted Serios, l-ar fi luat pe dupa umeri pe Ted Serios si, cu lacrimi în ochi, ar fi strigat: "Ce ai de spus, Ted? Tu o poti face! Stiu c-o poti face!"
Ca de atâtea ori, si aici joaca un rol esential acea atitudine, pe care Goethe o exprimase deja atât de poetic: "...si astfel încheie el cu hotarâre, ceea ce nu poate fi n-are voie sa fie!"
Un predecesor al experimentelor cu fotografia Kirlian l-au reprezentat lucrarile lui E. Müller, care au aparut în 1932 în revista elvetiana de stiinta medicala, si care urmau sa aduca "dovada electrica obiectiva despre existenta unei emanatii (a unei emisii de energie psihica) a corpului uman viu si a efectelor sale vizibile."

Medicii legisti amintiti mai sus scriu în acest sens: "Müller s-a straduit în mod deosebit sa manipuleze dispozitivele electrice de masurare si înregistrare, chiar daca cititorul este lasat nelamurit în privinta etapelor exacte ale experimentelor, a datelor tehnice etc (...) Daca aparatul (pe care Müller l-a numit "Electrod dublu roborator") ar fi fost efectiv legat de doua ori la masa, conform descrierii, atunci condensatorul indicat în schema ar fi fost evident în scurtcircuit, deci inutil (...) Este deci de presupus ca aparatura era legata cel mult într-un singur punct la masa si (...) fara îndoiala, un electrometru montat corect ar reprezenta un instrument de masura foarte sensibil care, în cazul lipsei unei izolari adecvate, ar reactiona chiar si la o mâna care se apropie, si anume printr-o deviere a acului indicator. Acest fenomen de conturbare este foarte bine cunoscut ca "efect capacitiv al mâinii" si poate fi demonstrat, de exemplu, într-un circuit oscilant, care produce un sunet într-un haut-parleur (un vechi model de radio cu suieraturi de reactie), prin variatia frecventei sunetului la apropierea de un condensator!

Müller nu a ezitat, în cadrul masurarilor rezistentei electrice ale unor persoane, sa-si exprime niste pareri absurde (...), mergând chiar atât de departe încât a încercat sa controleze "activitatea bioelectrica" a unui artar cu ajutorul unui galvanometru cu oglinda, fiindca în mod evident ignora ca indicatorul acestui aparat deja deviaza când se introduc firele de legatura în gura sau într-un mar, pentru simplul fapt ca electrolitii si metalele formeaza elemente galvanice."
Tot astfel medicii numiti mai sus demonstreaza si ca, de exemplu, corona (emisia de radiatii) unei mâini (cum apare ea într-o fotografie Kirlian), poate fi variata si schimbata chiar si numai prin înlocuirea materialului pe care se afla asezata mâna.
Pentru a demonstra absurditatea fotografiei Kirlian, cei trei medici legisti au imitat experimentul fotografic cu cel de-al doilea deget de la piciorul stâng al unei persoane moarte de doua zile. Ei au conectat obiectul de proba la electrodul liber al unui transformator Tesla si au "expus" prin conectarea curentului timp de o jumatate de secunda. Rezultatul indica o impresionanta "emisie de viata", a unui deget uman, la 48 de ore dupa moarte, cu numeroase descarcari în forma de manunchi, "a caror densitate poate fi variata dupa plac, prin timpul de expunere (...) Pentru a elimina si ultimele dubii, am conservat degetul respectiv alte patru zile în congelator, în lipsa aerului si la -14° C, dupa care, în urma decongelarii, am repetat experimentul, în aceleasi conditii. Rezultatul a corespuns asteptarilor...'"

Pâna si în acest caz a putut fi fotografiata o astfel de corona...!

draculasblood

auzi baaron dar experimentul ala cu indoirea obiectelor e adevarat ? :?  :shock:
sa imi spuna si mie daca cineva de pe site va reusi :D ...

wlady

bai draculasblood , am vazut si eu reportajul mai demult , era chiar foarte interesant tine o lingurita de coada ( cam 5 mm in gura 0 si restu era din ce in ce mai indoit