Autor Subiect: Mormantul lui Isus  (Citit de 16669 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Interesent

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 175
  • Vezi Profilul
 • Liked: 0
 • Likes Given: 0
Raspuns: Mormantul lui Isus
« Răspuns #30 : 02 Martie 2007, 10:49:15 »
Buna dimineata.
Calinahanna are dreptate, in Germana J se citeste I. Dar totodata numele a fost scris gresit (ne-intentionat?), deoarece Jmmanuel se scrie de la inceput cu J. Nu este o diferenta daca s-ar scrie Kalinahana in loc de Calinahanna?
Urban a intrebat:
Citat
Pana la urma pe Isus nu il cheama Isus de fapt ci il cheama Immanuel...asta vroiai sa zici...nu?
Apropo...era evreu ?
Cum am spus - numele Isus nu a existat, si acesta nu se gaseste in istoria din acea regiune. Aceasta "porecla" a reiesit cind unul din fosti ucenici al lui Jmmanauel, care i-l insoteau pe el, ani mai tirziu in Grecia nu a mai vorbit de Jmmanuel ca profet, ci a lansat numele "Acela uns cu ulei". In Germana este aceasta porecla tradusa ca "Der Gesalbte", in limba Greaca: "Isus Hristos". 
In acest fel numele Jmmanuel s-a pierdut si a fost inlocuit de aceasta porecla, care are ca expresie o valoare destructiva si negativa.
Prin acest fapt s-a creiat totodata un cult religios, pe care Jmmanuel nu l-a dorit niciodata si care este contrar cu filozofia pe care el o explica oamenilor. El nu a vorbit de credinta, ci de legile cauzalitatii in Atotputernicia naturii ca si de autoraspunderea fiecarui om. Deci este cu totul altceva decit religille (indiferent care) in ziua de astazi proclameaza. In acest fel omenirea nu se va putea uni si intelege niciodata, atit timp cit exista cultele religioase.
Era Jmmanuel evreu?
Daca mama lui Jmmanuel, Maria, era din acea regiune, se poate ca ea fiind din neamul evreesc, sa dea copilului aceasi origine. Se poate ca Jmmanuel sa fi fost evreu. Dar ce conteaza asta? Important este cea ce Jmmanuel la acea vreme a cautat oamenilor sa le spuna si sa-i invete.
Daca tu i-mi spui mie un adevar, este indiferent ca tu esti alb, negru, evreu, roman, arab, copil, batrin, etc ...
Va salut - Interesent

calinahanna

 • Vizitator
Raspuns: Mormantul lui Isus
« Răspuns #31 : 02 Martie 2007, 13:49:57 »
@Interesent
Citat
Nu este o diferenta daca s-ar scrie Kalinahana in loc de Calinahanna?
O dam in altele... Cred ca rareori poti compara situatia "k/c" cu "i/j", si asta pentru ca "c" la inceput de cuvant se citeste deseori precum "k", spre deosebire de "i" cu "j"... nu stiu, pot da exemple daca tii neaparat, insa nu stiu sa explic din punct de vedere fonetic chestia asta. Of...

Offline Interesent

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 175
  • Vezi Profilul
 • Liked: 0
 • Likes Given: 0
Raspuns: Mormantul lui Isus
« Răspuns #32 : 02 Martie 2007, 16:25:42 »
Calinahanna,
in princip te inteleg. Dar daca se cauta vreodata o persoana dupa nume, atunci este necesar ca numele sa fie de la inceput cunoscut corect, altfel ori nu se gaseste persoana, ori se gaseste altcineva, care are un nume apropiat, dar fiind cu totul cineva strain.
In alt exemplu folosesc 2 nume din biblie cunoscute: Juda Iharioth si Judas Ischarioth. Doua nume foarte aproriate si totusi cu foarte mari dieferente si efecte istorice deosebite.
Religia crestina i-l acuza pe Judas ca acel om, care l-ar fi vindut pe Jmmanuel la Farizei pentru 100 (70+30) de monede de argint. In cartea Talmud Jmmanuel se vorbeste, ca Judas Ischarioth a fost acel ucenic loial care pe linga Jmmanuel cunostea scrisul si a mentinut pe role de hirtie in scris (ca un fel de secretar), cea ce Jmmanuel invata lumea.
Juda, fara "s", era fiul unui Farizeu, dar acesta a fost adevaratul tradator care l-a vindut pe Jmmanuel, din cauza de razbunare. Acest fapt este pina astazi inca necunoscut si religia acuza nedrept o persoana nevinovata.
Acest lucru a fost posibil pentru ca numele acestor doi oameni este foarte apropriat si s-a putut manipula fara ca restul lumii sa poata protesta si sa obeserve trucul.
Publicind acest fapt, se poate rehabilita persoana Judas Ischarioth, ca aceasta nu l-a vindut pe Jmmanuel la Farizei.
Adevaratul tradator sa numit: Juda Iharioth !
De acea este important ca un nume sa fie de la inceput mentinut si scris corect.
Sper ca acum se poate intelege mai bine exemplul meu folosit anterior cu aliasul tau, si te rog sa nu te superi din acuza asta. Poate trebuia sa explic exemplul meu mai bine.
Interesent

calinahanna

 • Vizitator
Raspuns: Mormantul lui Isus
« Răspuns #33 : 02 Martie 2007, 16:48:50 »
@Interesent

Hei.. nu m-am suparat. Am inteles ce ai vrut sa spui, dar nu stiam daca se pot compara in acest fel termenii, respectiv literele...

Cat despre ceea ce mi-ai spus legat de Judas, sincera sa fiu, evit sa ma "bag" in polemici de genul asta pentru ca nu dispun de multe informatii garantate a fi reale... Pur si simplu, mi se pare un domeniu in care greu gasesti ceva plauzibil, asa ca prefer sa nu cred nimic. Pana la proba contrarie, dealtfel...
Pentru mine religia are rolul ei in viata, dar nu decisiv. Ma multumesc cu atat deocamdata.
As fi vrut sa am mai multe de spus, dar... decat sa vorbesc ca sa ma aflu in treaba, mai bine citesc si incerc sa-mi fac o parere.

Asa ca iti multumesc pentru explicatii. :rainbow:

Offline LP

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 198
 • Gen: Bărbat
  • Vezi Profilul
  • Geoscan
 • Liked: 6
 • Likes Given: 0
Raspuns: Mormantul lui Isus
« Răspuns #34 : 02 Martie 2007, 18:32:28 »
Salutari,

Mi-am pus si eu intrebari asupra acestui subiect. Sigur, ca pana nu vedem documentarul, scriem cum vrem. Ideea principala pe care am inteles-o din promo-urile de la tv este ca identificarea osemintelor s-a facut pe baza ADN-ului (cum poti stii care e ADN-ul lui Isus?!?!!) si pe baza datarii cu C14. Stim bine ca oasele au stat in contact cu aerul (atmosfera) timp de 2000 si ceva de ani, fiind astefel contaminate. Pentru ca o datare cu C14 sa fie buna, trebuie ca proba sa fie luata dintr-un "obiect" sau ce o fi neafectat extern sub nici o forma!! Adica nici macar sa nu fie atins cu mainile sau obiecte cu sursa de carbon. E mai ceva decat la spital! Pana nu vad documentarul, nu ma voi lamuri asupra acestor probleme.

Offline Dreamy

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 390
 • Gen: Femeie
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2
 • Likes Given: 0
Raspuns: Mormantul lui Isus
« Răspuns #35 : 02 Martie 2007, 18:54:38 »
Incep sa cred ca cititul printre randuri sau din doi in doi e la mare moda!!!
O tot dati cu identificarea oaselor pe baza ADN-ului, daca aveti rabdare sa cititi reportajul de pe Discovery veti intelege ca NU analiza ADN confirma sau infirma provenienta oaselor ca fiind ale lui Isus.
Analiza ADN a fost facut ca sa confirme legaturile de sange existente intre ramasitele pamantesti ale celor din osuare, si anume Isus, Maria Magdalena si si al treilea osuar in care se presupune ca sunt oasele fiului celor doi.
Se pare ca analizele ADN confirma ca in cel de-al treilea osuar se gasesc ramasitele urmasului celorlalte doua !!!
Ideea ca in unul din osuare s-ar gasi ramasitele pamantesti ale lui Isus provine de la inscrisurile aflate pe osuare si datarea lor. La asta au lucrat statisticienii, care se pare ca au ajuns la concluzia ca cele trei nume inscrise pe cele 3 osuare, ar avea o probabilitate de  600 la 1 in favoarea ipotezei ca ramasitele apartin lui Isus.
"The study concludes that the odds are at least 600 to 1 in favor of the Talpiot Tomb being the Jesus Family Tomb. In other words, the conclusion works 599 times out of 600."
Daca tot va intereseaza subiectul macar cititi cu atentie datele oferite!!!
Despre a ne da cu parerea sau a accede la pareri pro si contra e un lucru la indemana oricui!!!

http://dsc.discovery.com/news/2007/02/25/tomb_arc.html?category=archaeology&guid=20070225073000
« Ultima Modificare: 02 Martie 2007, 18:56:43 de dreamy »

Elvin

 • Vizitator
Raspuns: Mormantul lui Isus
« Răspuns #36 : 03 Martie 2007, 21:54:02 »
     interesent, spune si ce inseamna in opinia ta "acela uns cu ulei".
   In functie de pregatire, de orizontul aspiratiilor, de gradul de tupeu etc, fiecare ar putea interpreta in felul lui aceasta.
   Presedintele Accept va spune ca Iisus a fost homosexual, doar se ungea cu ulei, pentru Ioan, pe care-l "iubea"
   Seful unui Producator de ulei rafinat, va spune ca desigur expresia este o profetie despre aparitia gloriosului sau ulei dublu rafinat de floarea soarelui, marca x
    Un fan Star Trek va zice ca, mai mult ca sigur IIsus era un cyborg. Uleiul ? lubrifiant pentru endoschelet
    Pe bune, trebuie sa clarifici acest aspect, ca sa vedem daca vorbim aceeasi limba...
« Ultima Modificare: 03 Martie 2007, 21:56:06 de Elvin »

Offline Interesent

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 175
  • Vezi Profilul
 • Liked: 0
 • Likes Given: 0
Raspuns: Mormantul lui Isus
« Răspuns #37 : 04 Martie 2007, 21:53:04 »
Citat
interesent, spune si ce inseamna in opinia ta "acela uns cu ulei".
Din cea ce ce eu am inteles din literartura, este ca la orra acea procedura de a unge pe cineva cu ulei, nu avea nimic cu homosexualitatea de a face. Era (si este si astazi) o procedura de tratament a unui om prin masajul de medicamente amestecate in ulei pentru insanatosire. Daca va reamintiti, se vorbeste, ca Jmmanuel, alias Isus, a fost in timpul cind el era depus lesinat de dureri si ranit in acea grota, ingrijit de niste prieteni de ai lui din India. Acestia au intrat print-o intrare ascunsa in acea grota si in timp de trei zile ei l-au tratat (medical) cu salbe si alte plante medicinale.
De la acest tratament cu salbe si uleiuri medicinale am inteteles eu ca provine aceasta expresie de la "acela salbat" sau "uns cu ulei".
Deci nu este nimic mistic sau deosebit ascuns sub aceasta expresie.
Va salut - Interesent

Tetragrammaton

 • Vizitator
Raspuns: Mormantul lui Isus
« Răspuns #38 : 09 Martie 2007, 11:49:07 »
Deci pe Isus il chema Emanuel ?
Cred ca trebuie rescrisa Biblia :rocket:

2012

 • Vizitator
Raspuns: Mormantul lui Isus
« Răspuns #39 : 09 Martie 2007, 17:18:22 »
de 2 zile a aparut pe net ( odc ) documentarul
l-am vazut si eu ....nimic din care sa intelegi si sa ii dai crezare cum ca ar fi descoperit cu adevarat ceva ... o alta teorie spusa si de catre cine ....un evreu care sta cu basca in capa ...basca moderna ...

Offline Dreamy

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 390
 • Gen: Femeie
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2
 • Likes Given: 0
Raspuns: Mormantul lui Isus
« Răspuns #40 : 09 Martie 2007, 19:41:21 »
de 2 zile a aparut pe net ( odc ) documentarul
l-am vazut si eu ....nimic din care sa intelegi si sa ii dai crezare cum ca ar fi descoperit cu adevarat ceva ... o alta teorie spusa si de catre cine ....un evreu care sta cu basca in capa ...basca moderna ...


Daca ai vazut documentarul insemna ca sti si link-ul unde este postat, daca nu te super te-as ruga sa-l postezi sau sa mi-l trimiti pe mp, as fi curioasa sa-l vad!!
Multumesc!!

Offline pri3st3ss

 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 1,287
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2
 • Likes Given: 21
Raspuns: Mormantul lui Isus
« Răspuns #41 : 09 Martie 2007, 20:53:27 »
2012, un mass cu link-ul pls :lol:
si eu sunt curioasa
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

2012

 • Vizitator
Raspuns: Mormantul lui Isus
« Răspuns #42 : 10 Martie 2007, 07:26:23 »
il am pe hdd se gaseste pe odc
are 700.80 mb ca sa puteti fi siguri ca este cel bun

Offline adelinn

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 118
 • Gen: Bărbat
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2
 • Likes Given: 1
Raspuns: Mormantul lui Isus
« Răspuns #43 : 29 Aprilie 2007, 23:26:04 »
Numele de Emanuel,dat lui Isus vine din alta parte,si anume din Vechiul Testament,din proorocia lui Isaia.Citez,pentru cine nu are Bilblie:Isaia,capitolul 7,versetul 14:"De aceea Domnul insusi va va da un semn:Iata,fecioara va ramanea insarcinata,va naste un fiu,si-i va pune numele Emanuel(Dumnezeu este cu noi)".Numele de Mesia,inseamna Unsul,ungerea fiind un gest simbolic,de a consacra pe cineva intr-o anumita slujba,ca sa zic asa.Dau exemplu,ungerea lui Saul ca imparat al evreilor(primul lor imparat).1 Samuel,capitolul 10,versetul 1:"Samuel a luat sticluta cu untelemn,si a turnat-o pe capul lui Saul.Apoi l-a sarutat si a zis:Nu te-a uns Domnul ca sa fi capetenia mostenirii lui?"
eliminand imposibilul,ceea ce ramane,oricat de improbabil ar fi,constituie adevarul.Arhtur Conan Doyle

Offline adelinn

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 118
 • Gen: Bărbat
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2
 • Likes Given: 1
Raspuns: Mormantul lui Isus
« Răspuns #44 : 29 Aprilie 2007, 23:43:55 »
     Tot conform relatarilor biblice,mai avem urmatoarele date:
Ev. dupa Matei,cap 1,vers 21:"Ea va naste un fiu,si-i vei pune numele Isus,pentru ca El va mantui pe poporul lui de pacatele sale",contextul fiind discutia dintre inger si Iosif.Mesia,Unsul si Hristos,inseamna acelasi lucru,conform urmatoarelor:
Daniel,cap 9,vers 25:"Sã ºtii dar, ºi sã înþelegi, cã de la darea poruncii pentru zidirea din nou a Ierusalimului, pînã la Unsul (Mesia), la Cîrmuitorul, vor trece ºapte sãptãmîni; apoi timp de ºaizeci ºi douã de sãptãmîni, pieþele ºi gropile vor fi zidite din nou, ºi anume în vremuri de strîmtorare."
Ev. dupa Ioan,cap 1,vers 41:"El, cel dintîi, a gãsit pe fratele sãu Simon, ºi i-a zis: "Noi am gãsit pe Mesia" (care, tãlmãcit înseamnã Hristos). "
    Cred ca sunt utile pasajele,pentru a nu mai fi discutii in legatura cu adevaratul nume al lui Isus,Isus fiind numele de drept,iar Mesia sau Hristos,fiind porecle,daca putem spune asa.
eliminand imposibilul,ceea ce ramane,oricat de improbabil ar fi,constituie adevarul.Arhtur Conan Doyle