Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - kandaon

Pagini: 1 ... 28 29 30 31 [32]
466
Diverse / Raspuns: Modelul social suedez, înfrânt la vot.
« : 03 Iunie 2011, 09:58:50 »
Dacã eºti cinstit nu te vei simþii deloc frustat de libertate,dimpotrivã liber ºi protejat,dar tu nu ai cum sã simþi acest sentiment dacã toatã viaþa ai  liber în voia sorþii,nimeni nu te-a protejat,ai fost mereu împins la o parte de jmekeri,agresat,exploatat,un fel de om al ploii ºi care sigur cã a fost ºi ,,educat'' sã gândeascã mereu negativ,adicã sã te gândeºti ca prostu,mã nu cumva ãºtia mã cautã cu kardul,ºi chiar de þi-ar da bani mai mulþi tot negativ gândeºti;mãi nu cumva ãºtia vor sã mã îngraºe ºi apoi sã mã facã ºniþel.Trebuie învãþat sã mai ai ºi încredere în sistem,ºi sitemul în tine,Numai cã la noi este strict necesar ca nimeni sã nu aibã încredere în nimeni altfel nu funcþioneazã sistemul bananier...-Vezi de-aia n-are ursu coadã...

 :roll: Prietene scuza-ma ca-ti spun dar tu pari ca tocmai ai aterizat cu OZN-u ieri in Romania, sau pe planeta asta, si vrei sa crezi ca totul ar fi cum e in lumea ta virtuala, esti cumva "aerian" sa zic asa (mai pe ocolite, sa nu folosesc totusi cuvinte prea directe)?

"Sistemul" din Romania te face sa te simti liber si protejat? Hahaha, tulai Doamne, nici pe vremea comunistilor nu stiu daca gandeau toti asa. Aia cu cardul iti dau bani mai multi? Eventual iti iau, te taxeaza la fiecare operatiune, chiar si cand vrei sa-ti verifici contul la un bancomat. Ce fac daca vreau sa-i imprumut, sau sa imprumut niste bani de la, sa zicem frate-miu, sau un prieten?

Sistemul bananier functioneaza tocmai pentru ca asa zisul "sistem" de la noi functioneaza "in liniste si pace" si nimeni nu-l tulbura. Nu il tulbura nu pentru ca are incredere in el, ci pentru ca "turma" e prea adormita sau sleita si nu mai actioneaza cum trebuie, in interesul ei. Iar sistemul (din care fac parte si "smecherii" de care pomenesti) nu are incredere in oamenii de rand tocmai pentru ca acestia nu ar accepta multe lucruri ce ii apartin

Sistemul nu este idealul pe care il crezi tu, sau l-ai vrea tu, ci este doar un alt model de exploatare si de profit al unora care il stapanesc. Sclavagismul nu a disparut, ci doar s-a transformat. Sigur, in societati "robotizate" precum cea suedeza, sistemul aparent e modern si lucreaza "pentru popor", dar de fapt profitul adevarat e tot la banci, e doar un fel de a controla mai bine profitul si pe cei care ti-l produc, oferind in acelasi timp si niste avantaje aparente, sau chiar reale, "omului de rand". Peste tot se procedeaza asa, caci altfel s-ar prabusi. Problema e sa vezi cum se impart avantajele si dezavantajele, si sa faci ca cei din "sistem" sa lucreze cat mai mult pentru tine, cum a si fost gandit probabil la inceput, si nu tu pentru "ei".

Cat despre securitate, am citit undeva o chestie destul de comica (era in engleza, asta e o traducere aproximativa), cica daca vrei securitate totala, du-te la inchisoare (una din statele astea mai dezvoltate din Europa, nu te gandi la Africa sau America), o sa ai un pat, o camera, mancare, TV, asistenta medicala gratuita etc. Un singur lucru iti va lipsi, libertatea

467
Diverse / Raspuns: Modelul social suedez, înfrânt la vot.
« : 02 Iunie 2011, 23:35:12 »
Eu aº crede mai degrabã cã sânt foarte civilizaþi,ºi dacã (prin absurd binenþeles)am desfinþa ºi noi banii cash,sã vezi atunci cum 3/4 din populaþie în frunte cu þiganii cum vor murii de foame..ªi mai cred cã asta ar fii una din metodele cu care s-ar putea stârpii tot rãul din Romania.Dacã însã (tot prin absurd) s-ar supune la un referendum desfiinþarea chassu-lui foarte puþini vor vota pentru,toþi ºmecherii vor vota împotrivã,mânând ºi restul turmei dupã ei...c-aºa-i Românul.. :-P  :roll:

Eu zic ca are doua taisuri. Sigur, e civilizat si modern poate, dar in acelasi timp eu m-as simti incomfortabil ca altcineva sa aiba tot timpul toate datele despre mine, sa aiba banii mei sub control, sa stie cati bani am, pe ce ii cheltui, unde, cu cine, cand. Deja in SUA parca se cere montarea obligatorie de GPS in masina, sa vezi unde e daca ti-o ura hotii. Ceea ce e foarte bine, dar in acelasi timp cineva, undeva, poate vedea unde mergi sau unde esti tot timpul. Coroborat cu faptul ca ai folosi doar cardul si ai avea si telefonul mobil la tine, care iarasi poate fi urmarit, ajungi la concluzia ca de fapt nu prea mai esti liber de fapt, poate doar in aparenta.

Si nu, nu sunt cine stie ce criminal sau ceva de genul, sunt un om obisnuit, dar am o oaresce aversiune in a trai intr-o societate de genul asta, "nordica" sa zic asa, cu totul supercontrolat si integrat, cumva robotica, fara o "scanteie" sa zic asa.

Iar sa crezi ca asa s-ar starpi raul din Romania, ma face sa rad, cei care intradevar sunt in pozitiile din care fac rau, nu vor avea nicio problema in a-l face in continuare, cu sau fara plata pe card. Cei ce vor suferi vor fi probabil persoane gen lelea Florica ce vinde marar la piata sau badea Vasile care vinde lapte.
Controlul averilor mari si confiscarea celor care nu pot fi justificate se poate face si acum (dar asa multi "legislatori" si-ar pierde ei insisi averile), daca se vrea cu adevarat, acolo e evaziunea fiscala care conteaza, nu cea cu bacsisul lasat la chelnerita sau mai stiu eu ce fleacuri

468
Diverse / Modelul social suedez, înfrânt la vot.
« : 02 Iunie 2011, 17:28:34 »
Nu stiu daca e un repost, dar am dat peste stirea asta

http://www.adevarul.ro/international/Modelul_social_suedez-infrant_la_vot_0_338966714.html

 <Suedia este pe cale sã se transforme într-o societate care nu mai lucreazã cu bani lichizi, relateazã „The New American". Plata cu cardul devine aproape normã, iar guvernanþii de la Stockholm încurajeazã cetãþenii sã nu mai foloseascã bani lichizi ca sã evite jafurile. ªoferii de autobuz au renunþat sã mai vândã bilete pasagerilor pentru cã au fost þinta mai multor furturi.

Pasagerii mijloacelor de transport public pot utiliza cardul bancar sau telefonul mobil la urcare. Numeroºi oficiali de la Stockholm fac presiuni ca operaþiunile de platã sã nu mai fie fãcute cu cash argumentând cã „banii în mânã" sunt legaþi de infracþionalitate ºi de „economia gri". ªi sindicatele susþin ideea unei Suedii fãrã bani lichizi.

„Dacã putem reduce volumul tranzacþiilor cu bani în numerar, noi, bãncile, ºi ­populaþia în general, vom contribui la diminuarea numãrului de furturi", a declarat, pentru BBC, Marie Look, reprezentantã a sindicatului funcþionarilor din bãnci.

„Nu este deloc practic sã umbli cu monede ºi bancnote. E mai bine sã scapi de ele. Suedia ar putea fi prima þarã care renunþã la cash", comenta pe un blog Bjorn Ulvaeus, membru al celebrei trupe „ABBA". Renunþarea la bani lichizi are însã nevoie de mai mulþi ani de tranziþie.

O astfel de decizie va distruge reþelele de cerºetorie, obiºnuinþa bacºiºului lãsat la restaurant, dar va duce ºi la concedierea unor funcþionari care lucreazã la ghiºeele bãncilor sau la casieriile diverselor instituþii.>
 
Astia zic eu sunt spalati rau pe creier, sau dresati bine

469
Stiri / Re: Legaturi catre stiri interesante!
« : 19 Mai 2011, 23:13:50 »
E o stire chiar veche, am dat din intamplare peste ea, si nu am mai vazut-o postata, imi cer scuze daca e un repost

http://books.google.com/books?id=cvEDAAAAMBAJ&pg=PA30&lpg=PA30&dq=dr.+kang+mao-pang&hl=en#v=onepage&q=dr.%20kang%20mao-pang&f=false

Pare ori cum cam suprarealista, sau science fiction, sau supranaturala, cum ca astronautii americani ar fi vazut si fotografiat pe Luna urme de pasi umane, doar ca cei ce le-au lasat erau desculti  :-D

470
2012 / Re: E.L.E.N.I.N. - un mare semnal de alarmă!
« : 06 Mai 2011, 10:48:15 »
Nu ca as vrea sa fiu carcotas neaparat, si eu cred ca exista forte si lucruri dincolo de cunoasterea oamenilor obisnuiti, dar...
Imi amintesc ultimul "sfarsit al lumii" pe care l-am prins, la trecerea din 1999 in 2000, cand s-a spus ca datorita unei probleme cu programarea computerelor totul se va da peste cap, centralele electrice se vor defecta, cele nucleare vor avea mari probleme, se vor lansa rachetele intercontinentale deoarece sistemele informatice vor fi complet dereglate, si va urma un haos total.
Imi amintesc chiar ca a fost si un film pe tema asta (similar cumva cu "2012" de acum).

Am mai citit amuzat cumva despre alte "sfarsituri ale lumii", de la Apocalipsa antica pe care o tot vad unii peste tot (desi numai Dumnezeu stie cand va veni din cate am inteles eu ca cica scrie in biblie), la cea din anul 1000, anul 1666, si tot asa, cu oameni care isi dadeau avutul, faceau orgii, tot felul de secte unde se sinucideau in grup etc.

Parerea mea e ca cineva incearca sa profite de fascinatia umana pentru lucruri din astea, sau de spaimele mintii umane, si periodic apar tot felul de astfel de scenarii. Ieri a fost asteroidul Apophis, azi e cometa Esenin, in 1999 era virusul computerelor, la sfarsitul anilor 2000 a aparut faza cu 2012, in evul mediu erau epidemiile care lasau regiuni intregi pustiite, mai o criza economica, si tot asa, turma va sta speriata, confuza si deci docila, privind spre niste "salvatori" (si stapani) de sus  sau poate "de jos" de fapt (la figurat vorbind).

471
Diverse / Enigmele Lunii (si nu numai)
« : 09 Aprilie 2011, 21:43:58 »
Nu stiu daca e un repost, daca da, scuze, tocmai am dat peste siteul asta, contine multe imagini (si articole) interesante (si destule contorversate si interpretabile) de pe si despre Luna, Marte si nu numai

http://www.thelivingmoon.com/43ancients/02files/Moon_Images.html

http://www.thelivingmoon.com/43ancients/02files/Moon_Images_Menu.html

http://www.thelivingmoon.com/43ancients/02files/Mars_Images.html

472
OZN - generalități / Raspuns: OZN-urile sunt construite de oameni
« : 23 Februarie 2011, 15:26:36 »
da sigur ca da:)

si nazistii au avut OZN-uri ;))si multe altele ;))..
si daca de atunci se stia de asa ceva;))
nu ma mira faptu ca multe din OZN-urile vazute pe cer sa fie pilotate chiar de oameni ;)))
Area 51 tu esti mami?...

Aici apare un model de "aerodina lenticulara"/"farfurie zburatoare" a lui Coanda, o fotografie de la inceputul anilor 30' cel mai probabil, cu niste teste in tunelul aerodinamic cred.

http://www.newfluidtechnology.com.au/Henri_Coanda_The_facts.pdf

Forma e aproape 100% similara cu cea a desenelor cu presupusele Hanebu germane aparute (teoretic) la peste un deceniu dupa.

Parerea mea e ca cel mai plauzibil ar fi ca "farfuriile zburatoare" de forma similara (daca sunt intradevar reale si facute de oameni), fie germane fie aparute mai tarziu sa fie de fapt ale lui Coanda, si nu ipotetice (si mult mai nerealiste) proiecte bazate pe motoare antigravitationale construite de SS.

473
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace

Pagini: 1 ... 28 29 30 31 [32]