Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - kandaon

Pagini: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 ... 32
46
Cafenea / Re: Agora
« : 26 August 2016, 13:27:44 »
Parerea mea e ca sunt mai multe forte "din spatele cortinei" care trag sfori din umbra si ale caror interese sunt in contradictie. 
Unii vor o "globalizare" in sensul de amestec al tuturor natiilor, populatiilor, culturilor etc intr-o mega cultura planetara, realizarea unui fel de civilizatii planetare, posibil inspirata din imperiul roman unde convietuiau o gramada de populatii avand o gramada de religii si culturi, sub umbrela romana/latina. Posibil ca scopul final sa fie obisnuirea oamenilor cu astfel de societati "multiculti", in asa fel incat o probabila aparitie/asociere cu vreo rasa extraterestra (nu neaparat diferita sau foarte diferita dpdv al aspectului fizic exterior dar cu altfel de diferente) sa mearga mai usor si fara hopuri insurmontabile si socuri culturale devastatoare.

Altii vor formarea unor blocuri religioase/culturale cat mai stricte si delimitate (si eventual sa le extinda apoi cucerind si pe altii). Si asta pentru ca unele strict pure dpdv rasial/etnic nu prea mai e posibil dat fiind ca majoritatea popoarelor s-au mai amestecat de-a lungul istoriei pe ici pe colo cu alte natii, ultimii care au incercat asa ceva au fost nazistii, mai incearca sa se tina de ideea asta evreii dar nici ei nu prea mai sunt evreii aia antici, semiti, care ar fi trebuit sa arate precum Saddam Hussein la figura.

Aici putem specula in linia teoriei lui TV Moldovan. Se incearca eliminarea culturilor iesite de sub control sau nedorite (crestinismul poate, care cel putin in vest e intr-o decadere fortata, nu ca in est nu ar fi in scadere si nu s-ar fi incercat si aici demolarea lui in timpul comunismului) si intarirea si impunerea unor culturi si societati mai controlabile si mai usor de "exploatat" (vezi variantele stricte de islam, cu sharia, reguli sociale foarte stricte si respingerea avansului tehnologic si a oricaror influente externe, ori chiar hindusii, ceva pe la budisti etc).
Prin controlul spiritual si socio-cultural s-ar putea controla si mentine (poate chiar influenta si modifica pe ici pe colo) "corpul astral" in limitele dorite de "recoltatori", intr-un anumit procent cel putin, mai ales daca ADN-ul fizic nu mai e "pur" la toata lumea, avand si "urme" de la alte "culturi".

La toate astea se adauga unii (dintr-o treapta mai joasa decat astia din spatele cortinei) care fac si ei un ban si obtin niste avantaje din toate luptele si schimbarile sau incercarile de schimbare de se petrec in lume, niste unii care sunt niste rotite necesare in plan. Iar dintre astia unii poate nici nu realizeaza scopul mai mare din spatele evenimentelor.

47
Fenomene conexe si paranormale / Re: Mandela Effect
« : 19 August 2016, 23:35:16 »
Se pare ca exista o tulburare in noosfera  :-D  legat de niste subiecte (arme nucleare transferate in Romania, chestii legate de ghicitul viitorului si mersul lucrurilor)

De curand Putin l-a schimbat pe seful administratiei prezidentiale, un vechi camarad din KGB (unu Ivanov) cu un tovaras mai putin cunoscut, Anton Vaino.
Care scrie lucruri traznite

http://www.bbc.com/news/world-europe-37109169

<< Mr Vaino argues that the economy and society in general have become too complex to manage by traditional means. Governments need to seek new ways of regulating and controlling them.

The article describes a new device called a "nooscope" which, it says, can tap into global consciousness and "detect and register changes in the biosphere and in human activity"......
....In expounding his theories about the "nooscope" Anton Vaino seems to be echoing these more high-profile Kremlin colleagues.

There is no way to prove that the world "exists in reality and not in our imagination", he writes in the Economics and Law article, explaining why the nooscope is needed to interpret and manage world events.

Prof Kordonsky feels he has heard it all before.

"It's a state of mind," he told BBC Russian. "It's a rejection of the current realities. They want to change things but they don't want to understand what things are really like. They have a perception of potential greatness […] and they're suggesting a way of changing the country and building a better tomorrow." >>

Omu vorbeste de un dispozitiv numit "nooscop" cu care cineva sa se poata conecta la "constiinta globala" si sa poata detecta schimbari in "biosfera" si "activitatea umana" (ce o intelege el din astea nu prea e sigur, nici macar rusii aia mai rasariti nu prea au inteles ce vrea sa zica, cica, hehe, ori pur si simplu considera ca omu zburda pe campii).

Tot el zice ca nu exista nicio cale de a dovedi ca lumea exista in realitate si nu in imaginatia noastra.48
Fenomene conexe si paranormale / Re: Mandela Effect
« : 13 August 2016, 17:57:18 »
Interesant subiect, si toata lumea merita like-uri, sper sa nu se supere nime ca n-am stat sa dau atatea.

Un fenomen cumva asemanator si inrudit cu asta, dar si (mult) mai documentat ar fi acela de "deja vu" (si cred ca mai sunt 1-2 complementare).
Ca cineva care a avut cateva experiente ciudate (care desigur pot avea si explicatii mai naturale si nu neaparat supranaturale) nu pot sa spun nici da nici ba despre experientele descrise de alti coforumisti aici, iar legat de ce spune colegul Abyss cu anul 2008.
Atunci a avut loc razboiul din Georgia daca tin eu bine minte, Rusia a invadat Georgia (stat aliat al SUA) si nu stiu cati isi amintesc sau stiu, dar americanii au intervenit acolo.
Avioanele de transport americane au adus la Tbilisi trupele georgiene care erau detasate in Irak, chiar sub nasul aviatiei ruse (georgienii nu mai aveau aviatie) si in timpul avansului rusesc in Georgia. Apoi in timp ce marina rusa lovea ce nave aveau bietii georgieni si pregatea debarcarea in nus ce port georgian, marina americana a intrat in Marea Neagra si sub pretextul ca duce ajutoare umanitare a intrat in portul ala georgian, de fata cu navele ruse care au inghitit in sec.
Cred ca la data aia americanii aveau dealtfel si ceva instructori sau personal militar in Georgia (un numar redus oricum).
Toate astea i-au facut pe rusi sa abandoneze ofensiva si sa se retraga in teritoriul controlat de ei (de separatistii controlati de ei, ceva in genul Transnistriei din partea asta a noastra, la ei era OSetia si inca un teritoriu, am uita cum ii zice).

Daca insa s-ar fi intamplat vreun incident nefericit, gen o racheta lansata din greseala (ori cine stie, intentionat, putem specula) care sa fi doborat un avion american ori ar fi lovit (sau mai rau, scufundat) vreo nava americana, astia ar fi fost obligati sa riposteze. Iar de aici la o escaladare rapida poate n-ar fi durat mult.
Eu ma gandesc la inca vreo doua (cel putin) incidente care ar fi putut duce la un schimb de lovituri nucleare intre SUA si Rusia (sau URSS) si care a fost evitat la mustat cum se zice.

49
Stiri / Re: Legaturi catre stiri interesante!
« : 08 August 2016, 14:04:48 »
http://www.sciencealert.com/we-just-got-even-weirder-results-about-the-alien-megastructure-star?0_7154510510154068=

Au mai aparut niste informatii legate de ciudateniile observate de telescopul Kepler al NASA, in jurul unei stele aflate la aproape 1500 de ani lumina de Terra.
Unii au speculat ca ar putea fi vorba de observarea construirii unei sfere Dyson (o megastructura cosmica in jurul unei stele, care preia toata energia ei) de catre o civilizatie extraterestra, dar in general s-au incercat explicatii mai "naturale" (roiuri de comete, resturi ale unei planete distruse sau fluctuatii ale energiei stelare).

 Se pare insa ca nimeni nu poate da o explicatie certa despre ce se intampla in jurul acelei stele (numita KIC 8462852, sau steaua lui Tabby), si s-a calculat ca in ultimii 100 de ani luminozitatea ei a scazut inexplicabil cu 19%. ipoteza respinsa de multi. Dar se zice ca noile observatii facute cu ajutorul  telescopului NASA (care a urmarit steaua timp de 1600 de zile) nu doar ca o confirma, dar aparent stralucirea sau luminozitatea ei scade de doua ori mai repede (cu pana la 3% in ultimii 4 ani).

Cercetatorii se gandesc (oficial cel putin) la o explicatie ce contine o combinatie de factori naturali si care nu au mai fost observati niciodata pana acum, si asteapta observatii independente de la alte telescoape, dar ipoteza cum ca o civilizatie extraterestra construieste o megastructura in apropierea sau in jurul stelei nu poate fi nici ea complet respinsa.50
 
http://www.geek.com/science/billion-year-old-air-has-five-times-more-oxygen-than-expected-1664063/

Niste cercetatori canadieni ar fi descoperit ca aerul de acum aproape un miliard de ani, pe Terra, avea de cinci ori mai mult oxigen decat se credea pana acum, ajungand la 10,9% oxigen (azi are 20% oxigen).
Descoperirea poate avea implicatii majore privitoare la istoria vietii pe planeta Pamant, care e posibil nu doar sa fi inceput mai devreme dar si ca atmosfera aceea sa faca posibila existenta unor organisme complexe mult mai devreme decat se credea posibil.

Sigur, asta daca ne uitam la teoria stiintifica clasica a aparitiei si dezvoltarii vietii pe Terra. Daca si cand ar fi existat influente sau implicari din exterior (de mai "sus") asta poate fi discutat, cert e ca si daca nu si daca da viata ar fi putut exista mult mai devreme decat se credea pana acum. Si de aici sunt posibile si alte speculatii, daca au existat au ba si niste civilizatii (mult) anterioare


51
Ce idee mi-am facut eu, de la TVM dar nu numai.

CS acela e corpul spiritual, sau astral/eteric, si nu sufletul. Sufletul, CS asta si corpul material (CM) sunt interconectate si apar toate in cazul nasterii clasice (adica in urma "uniunii" dintre un barbat si o femeie, sa nu folosesc alte cuvinte sa ma alerge moderatorii pe aci  :-D ).

Sufletul (care ar fi nemuritor) asigura ceva deosebit in tot intregul asta, altfel ar rezulta doar niste simpli roboti biologici (chiar daca ar avea si ceva similar CS astral). Dupa moartea CM, CS se desprinde de el, iar dupa inca 40 de zile sufletul se desprinde si el de CS.
Sunt studii care spun ca cei care au membre amputate inca simt ca le au intregi o buna perioada de timp, ori fotografii Kirlian care arata ca o frunza vie de ex, care are o bucata taiata si e imediat fotografiata in sistemul ala, pastreaza inca acel contur ca si cum ar fi intreaga.

Alea 40 de zile ar fi intervalul in care "zeii" colecteaza, pun la pastrare pentru mai tarziu etc (daca au tehnologia), dezasambleaza si reasambleaza CS-urile recoltate si le ataseaza la un CM gata fabricat (prin clonare, inginerie genetica, bio-inginerie etc).
Pentru ca in intervalul asta CS inca are si sufletul atasat, pastreaza si amprenta sufletului. CM, CS si chiar sufletul sunt interconectate si se influenteaza reciproc, desigur CS are o influenta mai mare asupra CM sa zicem

Pentru ca totul se petrece la scara foarte mare, ET/IT folosesc niste uzine genetice (Pomul Vietii) si niste benzi de lucru calibrate pe ce vor ei, asa ca au nevoie de CS-uri cat mai compatibile, gata formate si cu sufletul inca atasat la ele, astfel incat sa nu se blocheze tot timpul productia pentru modificari, retusuri, rafinari ale produsului etc.

Oamenii ofera in numar mare acele CS-uri cu suflete, atata doar ca trebuie modificate si mentinute in niste standarde dorite de "zeii" care le recolteaza, pentru a fi cat mai compatibile cu noile CM si a merge banda de productie cat mai usor si fara hopuri.
De aici un sistem foarte complex de exploatare si mentinere sub control a Terrei si a umanitatii. Omul insusi a fost foarte probabil "adaptat" sa aiba un ciclu de viata scurt, necesar doar pentru reproducere pentru a asigura mentinerea "septelului" si o recolta bogata la intervale mai scurte de timp. Si pentru a evita surprize si evolutii nedorite sau necontrolate, in caz ca omul ar dobandi evolutii, informatii si puteri neprevazute intr-un timp mai indelungat de viata, si lucrurile ar scapa de sub control.

Unde TVM nu a vazut corect zic eu, e la omnipotenta "zeilor" astia, si la posibilitatea lor de a elimina "recolta" actuala. Nu ca nu ar fi facut-o in trecut cel putin odata (posibil de mai multe ori), mitul potopului de ex (ori al unui cataclism cu efecte distructive similare) e un mit universal intalnit independent si la sumerieni (inainte de scrierea Bibliei) si la evrei si la greci si la indieni si la egipteni si la populatiile din America precolumbiana si la cele din Asia de sud est. Eliade are niste studii foarte interesante despre mitologiile lumii, mitul eternei reintoarceri, ciclicitatea istoriei

Atata doar ca ceva pare ca s-a intamplat ori se intampla si astia nu mai pot face asta acum. Sa nu mai vrea, ma indoiesc, cred ca sunt semne ca ar vrea sau au vrut dar nu s-a putut din cine stie ce cauze.

Poate ca cineva si mai de sus le-a aratat batu si si-a facut simtita prezenta pe aici, poate niste rivali le baga bete-n roate, nu stiu. Ce cred e si ca cel putin unii oameni ajung sa depaseasca acele conditionari impuse si ochiuri ale matrixului si sa iasa din tarc. Ca o fac urmand o credinta religioasa ori altfel, nu pot sa zic (ca nu stiu, doar banuiesc ori imi las imaginatia un pic mai libera   :-D ).

Ce aduce viitorul, asta ramane de vazut, cert e ca TVM nu a nimerit exact cu primele predictii cel putin, ceea ce poate insemna ca nimic nu e totusi batut in cuie

52
In primul rand toata lumea merita like-uri si sa-mi fie cu iertare ca n-am apucat sa dau la toti

Mai la obiect, nici eu nu sunt 100% de acord cu TVM dar consider ca pornind pe linia pe care a pornit si interpretand dovezile la modul la care a facut-o ipotezele lui sunt, la modul general, foarte logice si chiar realiste. Unde cred eu ca greseste e la unele interpretari ale istoriei si ale unor credinte precum si la unele concluzii si predictii.

Legat de acele corpuri (suflet, material etc) eu cred ca modelul Sfintei Treimi este cel adevarat. Iisus Hristos s-a intrupat si a coborat pe Pamant, reprezentand corpul material al Intregului. Duhul Sfant reprezinta corpul spiritual/astral/eteric iar Dumnezeu reprezinta sufletul intregului, scanteia vietii.

Asta e modelul dupa care sunt facuti si oamenii, un corp material, fizic, unul astral si sufletul care da scanteia vietii si anima intregul ansamblu format din cele doua corpuri intrepatrunse si interconectate.

Sufletul ar fi sigur nemuritor, posibil si corpul astral, cel putin la unii, iar la unii e posibil ca si corpul fizic sa fie nemuritor. Poate in urma unor manipulari ale materiei-energiei si informatiei la un nivel superior.

ET/IT din ipotezele lui TVM nu cred sa aiba treaba cu adevaratul Dumnezeu, doar incearca sa joace un rol si sa incerce sa copieze un sistem de creatie. Sunt mai degraba ceva in genul arhontilor din credintele gnostice, cineva care incearca sa se substituie lui Dumnezeu

In mod cert ei pot crea prin bio-inginerie corpuri materiale, fizice, si cel putin partial si corpuri astrale. Ori pentru o productivitate mai mare preiau corpuri astrale gata formate pe care doar le adapteaza putin ori le dezmembreaza si preiau de acolo partile pe care le considera viabile si reasambleaza corpuri noi.
Noile corpuri astrale se ataseaza la corpurile materiale gata facute prin inginerie genetica si astfel scot pe banda rulanta noi ET/IT adulti, gata pregatiti si instruiti.
Ce nu pot ei crea e sufletul care da viata si anima noua fiinta (dandu-i probabil posibilitatea de a se manifesta altfel in univers, altfel ar rezulta niste simpli roboti biologici), de aceea recolteaza oameni sau mai exact suflete

Probabil sufletul ramane atasat de corpul astral inca cel putin 40 de zile dupa moartea corpului fizic, si asta e intervalul de "recoltare" si "procesare". Cu cat corpul astral e mai compatibil cu procesarea cu atat merge mai usor banda de productie, de aici anumite conditionari energo-informationale pentru a-l pastra in niste standarde, precum si modificari ale ADN-ului material pentru ca cele doua corpuri, fizic si astral, sunt interconectate si se influenteaza reciproc (in mod normal cel astral e superior si are influenta mai mare).
De aici si diverse sisteme sociale, culturale, spirituale si chiar alimentare sau de selectie genetica pentru a pastra un anume control.

Acest control se pare insa ca a fost stricat sau spart de-a lungul timpului, de la influente spirituale aparute in diferite momente, venite de la alte "puteri" implicate, la miscari importante la scara istoriei umane si pana la interventii directe ale altor factiuni.
Sunt sigur ca exista si oameni care cel putin la nivel individual scapa de "recoltare" si supravietuiesc (fie aici, fie in alta parte).

Cam asta e opinia mea legata de ipoteza lui TVM, si mai cred ca universul e mult mai complicat si complex decat ne-am putea imagina.53

@kandaon, legat de hibrizi, eu nu inteleg o treaba: se nasc copii la fiecare ora, gradul de hibridare e foarte mare. TVM spune in carte ca din aceasta cauza, CS nu se mai reincarneaza decat foarte rar. asta inseamna ca oamenii din ziua de azi nu prea au suflete din cauza ADNMP e mult prea hibridat si divers, astfel, sufletele aflate momentan in eter, nu se pot reincarna in aceste corpuri pe motiv de incompatibilitate?

Asta e legat de ce ziceam mai sus, ca eu am alta opinie legat de CS din varianta lui TVM. Parerea mea e ca alea sunt corpuri spirituale (astrale/eterice) si nu sufletul propriuzis (asta fiind nemuritor zic eu).

"Recoltatorii" e foarte posibil sa nu le mai recolteze dat fiind ca sunt mult prea hibridizate si iesite din standarde, le-ar bloca banda de productie in uzinele lor unde fac bio-ingineriile alea la nivel material si eteric.

Cei ce se nasc in continuare se nasc evident cu un suflet (elementul care se leaga de si da viata sau anima complexul format din corpurile material si astral/spiritual), suflet care vine si se intrupeaza cine stie de unde. Atata doar ca se intrupeaza in niste corpuri cu un ADN (material si energo-informational) considerat iesit din standarde, amestecat, necorespunzator de catre ET/IT care se ocupa cu "recolta" si manipularea/remodelarea acestor corpuri, in folos propriu. Nu inseamna ca sunt "stricate" in sensul larg al vietii in univers (sa nu zic multivers), ci doar ca nu sunt suficient de bune pentru ei, pentru a le prelucra si folosi cum vor ei.

ET/IT au incercat deja mai demult (si continua inca, aici TVM a cam gresit cu predictiile) sa elimine "recolta" asta "stricata" dar faptul ca nu reusesc ma face sa cred ca exista si alte lucruri (si factiuni) care intervin si ii impiedica sau le pun bete in roate. La nivel individual exista probabil (au existat si in trecut) si persoane care dezvolta anumite abilitati (sau recupereaza cumva ucruri pierdute in urma manipularilor genetice si energo-informationale folosite de "recoltatori" pentru a controla cat mai strict "recolta") si pot iesi apoi inclusiv din "tarcul" eteric si plasa matrixului local tesut in jurul Terrei si al omenirii actuale.
Daca imi amintesc bine fost o discutie mai demult pe aici despre cei care se reincarneaza constient si voluntar pastrand amintirile vietii/vietilor anterioare si care ar fi vanati cumva

Cineva intreba si ce faci daca iesi din "tarc" si din "matrix". Eu cred ca odata ajuns la un anumit nivel exista posibilitatea de a te misca liber oriunde (sau aproape oriunde) in univers (ca suflet+corp astral cel putin), ca exista o multitudine de lumi (inclusiv in universuri paralele) pe care le poti vizita, unde poti trai, te poti reincarna in alte pozitii pentru alte experiente. Unii cu anumite abilitati probabil pot pur si simplu sa intre in corpul altora si sa traiasca asa ca si acele persoane.

Ca si cum un hacker ti-ar prelua controlul contului de facebook si al prezentei virtuale pe net fara ca tu sa-ti dai seama, si sa il foloseasca fara ca tu sa realizezi ori sa poti face ceva desi el apare tot sub numele tau si cu aceeasi pagina. Doar ca o face la un nivel cu mult mai complex si adanc (dupa cum stii astfel de experiente ce pot fi poate reale au mai fost mentionate inclusiv pe aici).

 Altii isi pot modela corpul astral/spiritual in diverse forme (precum samanii care se transforma la nivelul ala in diverse animale sau anticele fratii ale razboinicilor in care luptatorii se imbracau in piei de fiare si se transformau simbolic in ele, preluand anumite caracteristici ale lor si avand o altfel de conexiune cu natura) si pot calatorii cu el aproape instantaneu in alte lumi (la alte niveluri poate ca unii se pot materializa si dematerializa ca si corp material, si pot calatori printr-un fel de teleportare).
Altii poate ca ajung sa cunoasca si sa controleze parghii ale Matrixului si sa-si aranjeze niste drumuri in viata asa cum vor controland pe altii sau chiar niste evenimente mai mari.
Franturi din astfel de informatii apar ici colo, in toate epocile si in diverse locuri si forme, daca esti atent sa le vezi si sa le crezi.

Eu cred ca exista cu mult mai mult decat ne putem imagina chiar, doar ca omenirea e tinuta (cel putin inca) sub un control destul de strict, atat informational cat si ca posibilitati fizice si sufletesti sa le zic asa (astralo-sufletesti). Asa ca bajbaim mai mult pe intuneric, ne lovim de cate ceva si nu prea vedem imaginea mai larga (oricum imposibil de cuprins in intregul ei probabil, doar Dumnezeu o stie asa), nici nu putem iesi prea mult din "tarc" si oamenii sunt "recoltati" de unii mai smecheri (ET/IT din teoriile lui TVM).
Care au pus si tot felul de sisteme de autoprotectie si control (durata de viata scurta, frica de a iesi din tarc, supunere fata de "autoritatea suprema", tinut in ceata dpdv al informatiilor despre viata si univers, tinut sub lacat sau chiar eliminate orice posibilitati de a dezvolta sau folosi capacitati superioare, de la inteligenta la cele numite supraomenesti si supranaturale/paranormale).
Exista si teorii cum ca oamenii de aici ar fi tinuti prizonieri si de aia nu li se permit prea multe, iar "recolta" ar fi de fapt o reeducare si modificare pentru a fi reintrodusi in "societate".
 Asta ar fi varianta ceva mai optimista desi eu inclin mai mult tot spre varianta lui TVM, imi pare mai convingatoare si logica, cu exceptiile mentionate (legat de corpurile spirituale si suflet si de actuala posibilitate a supercivilizatiilor alea de a mai controla "recolta" ca in trecut si de a o elimina cand si cum vor).

Ca tot s-a vorbit de Matrix, ar fi interesant de vazut si Inception, un film cel putin la fel de bun ca si primul Matrix si care exploreaza conexiunile dintre corpurile fizic si spiritual/astral si lumea viselor (poate un Matrix eteric/astral in continuua formare si remodelare de catre unii mai dotati sau informati) si cum poate ea influenta "lumea reala".   

54
- comform Bibliei, noi, popoarele, sigur suntem hibridati, avem ADN greu. nu ne ia nici ET, nici IT. asadar, tot de acolo aflam ca CS-ul nostru, care suntem de fapt, noi?!! se duce in "iezerul de foc". totusi, din aceleasi scrieri aflam ca sufletul e nemuritor (insa nu sunt lamurita, TVM spune ca nu e),
 

Aici nu sunt nici eu de acord cu teoria lui TVM, si eu cred ca sufletul e nemuritor si e posibil sa faca o confuzie intre corpul astral sau eteric (posibil numit si spiritual) si cel sufletesc, sufletul propriuzis, care e cel ce da viata si anima corpurile material si astral.
 
- s-a mai exprimat parerea asta aici, o reiau si eu - da, sigur ca trebuie sa existe o entitate superioara, peste acesti "zei" ciorditori de suflete.

Nu cred ca TVM neaga posibilitatea asta, atata doar ca acea entitate superioara nu pare sa intervina, cel putin aparent.
Dar nici nu cred ca ne putem da noi seama la nivelul nostru omenesc de acum.
Parerea mea e ca a mai intervenit cand si cand, si ca poate inafara de ea (sau ei/ele) mai e cel putin o factiune (diferita de ET sau IT care se ocupa impreuna cu "ciordeala") care se opune planurilor sau actiunilor "ciorditorilor" sau "recoltatorilor" care folosesc Terra ca pe o ferma sau plantatie de suflete.
Aici cred ca nu a realizat asta TVM si de aia a si gresit la previziunea cu "sfarsitul" actualei omeniri, devenita deja mult prea mixata si iesita din standarde. "Recoltatorii" au incercat zic eu sa elimine actuala "recolta", chiar mai de demult, dar nu prea le iese.
 Posibile urme ale unor astfel de incercari ar putea fi inca de pe vremea imparatului Iustinian, cand au avut loc niste fenomene climaterice ciudate si extreme peste tot in lume (nu se stie sigur cauza, teoriile sunt de la impactul unor comete la eruptii vulcanice din America in Pacific). Frig si zapada in plina vara, atmosfera planetei acoperita de un fel de ceata in unele zone (ziua lumina era similara celei unei nopti cu luna plina), urmate de distrugerea culturilor agricole, foamete, razboaie, lupte interne pentru resurse, lipsa apei potabile in unele zone (apa neacoperita avea un gust amar si nu mai era buna de baut, am inteles ca s-a baut bere la greu perioada aia  :-D) si la cativa ani o epidemie masiva in Europa si Orientul Apropiat (probabil ciuma), care a ucis de ex 40% din populatia Constantinopolului de la acea data.

Fenomenele alea ar fi dus si la slabirea si eventual caderea unor imperii precum cel Sasanid in Orientul Apropiat si Mijlociu, imperiul Gupta in India sau civilizatia (anterioara aztecilor) care a construit Teotihuacan in America precolumbiana (marele oras unde s-au ridicat piramidele soarelui, lunii si a sarpelui cu pene)

   Presupunând unicitatea si veridicitatea sursei se ajunge la generalizarea acțiunii asupra întregii rase umane uitându-se de alte centre străvechi : Sumerul , China, Toltecii , etc.

TVM are si un blog si imi amintesc ca am citit acolo odata demult si ceva despre civilizatia indiana (cu brahmani si castele alea ale lor care nu au voie sa se amestece, tot din motiv de pastrat ADN cat mai pur si compatibil dupa TVM) si parca si ceva cu civilizatiile precolumbiene, da aici nu sunt foarte sigur. In mai toate civilizatiile antice au existat insa astfel de impartiri pe caste sau grupuri sociale (gen clasa sacerdotala, clasa razboinica si clasa producatorilor etc etc)

Oricum teoria lui imi pare logica in modul in care o prezinta desi si eu sunt de acord ca dracul nu e atat de negru pe cat pare (sau ar vrea sa fie).

55
nu si daca ajung pe meleagurile noastre o mana de exploratori cu resurse limitate si sunt nevoiti sa stea vreo...3600 de ani (de-ai nostrii) pe meleagurile noastre..ei traind mult mai mult ca noi..

eh..o parere...fantezista.

Nu e chiar fantezista, in contextul in care o propui. Adica niste exploratori esueaza pe o planeta primitiva, si raman fara legaturi cu planeta sau civilizatia-mama. Cu ce mijloace (reduse) au la dispozitie creeaza prin inginerie genetica niste fapturi cumva asemanatoare lor (evident nici pe departe la fel de evoluate sau educate sa zic asa), pentru a le usura viata pe acea planeta. Niste fapturi pe care ei/ele le conduc din pozitia de "zei/zeite".

Problema e, din ce inteleg eu, ca in teoria lui Sitchin annunaki astia nu sunt esuati aici, rupti de lumea lor, ci pur si simplu au venit sa caute aur, in cantitati suficiente incat sa protejeze planeta lor mama, care avea nus ce probleme (aici n-am inteles mecanismul cu atmosfera si aurul).

Asadar nu vad cum ar fi eficient pentru ei sa foloseasca niste lucratori capabili sa utilizeze doar niste unelte primitive, incapabili sa exploateze cat de cat eficient cantitati mai mari de aur. Pe care ii creeaza printr-un program destul de laborios de inginerie genetica, ii organizeaza dupa niste legi si sisteme sociale etc.
Eu cred ca era mult mai simplu sa foloseasca niste roboti si utilaje pentru a exploata acel aur la scara industriala, si apoi si-ar fi vazut de drum fara sa modifice genetic animale (fie ele si primate sau maimute).

De aia cred ca povestea lui Sitchin e ceva intre senzationalismul care se vinde destul de bine (in genul Cancan sau "gaina care a nascut pui vii") si praf in ochi pentru a deruta pe unii care s-ar interesa mai indeaproape de mitologiile alea vechi.

Stiu ca nu sunt in asentimentul majoritatii fiind un suporter (doar partial totusi) al teoriilor lui TV Moldovan dar inclin mai mult spre ipotezele lui, cel putin pana la un punct.
Unde ma despart e spre final (eu zic ca sufletul e nemuritor, in anumite conditii chiar si corpurile astral si chiar fizic) si ca exista mai multe tabere "de pe alta lume" pe Terra, care de obicei sunt rivale si de asta nu prea mai merge "recolta" cum mergea odata. Si ca, deasemenea, sunt si ochiuri si gauri in "plasa", sau iesiri si evolutii "neoficiale" din sistemul "normal" al Matrixului.

Vanatoarea dupa artefacte stravechi si in unele cazuri ascunderea, distrugerea sau interpretarea lor (ca si a istoriei) doar in anumite directii are ca scop ascunderea cat mai adanca a (chiar stergerea dovezilor) implicarii si influentelor unor astfel de civilizatii sau personaje din alte lumi ina ctuala civilizatie umana.
 Pentru ca ei s-ar plimba si acum printre noi (si dpdv al aspectului fizic nu s-ar deosebi de oameni, cel putin unii dintre ei) si nu vor ca lumea sa-si puna prea multe intrebari despre posibile astfel de prezente in trecut (astea sunt impinse spre domeniul basmelor, legendelor, povestilor, miturilor, fanteziei etc).
Din umbra si fara sa fii cunoscut poti controla mai usor una alta (poate ca unii se si relaxeaza pe aici, vin si sa se distreze, pe langa "munca" ce o mai fac pe aici pe "plantatie"). Din cate am inteles "remote-viewer"-ul ala a lu CIA sau Pentagonului (Igo Swann sau asa, nu stiu cat de bun era de fapt si cat era "vrajeala" in ce spunea) din timpu razboiului rece (dar si fostul ministru al apararii al Canadei parca, si asta zicea ceva asemanator) zicea ca a vazut o extraterestra la cumparaturi prin nus ce supermarket. Tipa nu se deosebea fizic deloc de oameni, dar arata traznet si era imbracata cam sumar cica hehe. El desigur si-a dat seama ca e o "alienoaica" pentru ca avea puteri d-alea parapsihi si in plus era si urmarita de unii de la guvern zice el (care l-au si sunat dupa aia).
Oricum, daca e sa ne uitam dupa povestile cu zane si nimfe, s-ar potrivi cumva. Bine ca nu s-a intalnit cu zmeul prin tribune pe la vreun meci de fotbal, sa se ia la bataie cu el pentru echipa favorita.56

  Nibiru a fost presupusa planeta de origine a oamenilor giganti foarte avansati tehnologic , numiti Anunnaki. Teoria lui Sitchin zice ca acesti Anunnaki au venit pe Pamant in cautare de aur necesar pt mentinerea in cote normale a atmosferei planetei lor. Sitchin zice ca Anunnaki au creat o rasa umana robusta ca muncitori primitivi prin manipulari genetice intre genele lor extraterestre si genele lui Homo erectus . Concluzia lui Sitchin este ca Homo sapiens a fost creat ca specie sclava in folosul zeilor. 

Asta e unul din punctele pe care le-as respinge la teoria asta a lui Sitchin.
Adica ai o rasa extraterestra foarte avansata, capabila de calatorii interplanetare, si aia creeaza prin manipulari genetice niste sclavi muncitori care sa scobeasca cu niste unelte primitive dupa aur, ori sa spele la sita niste nisip aurifer pe te miri ce rau?

Pare cumva aiurea, primitiv si ineficient pentru o astfel de rasa avansata.

57
de ex. cheliosu' G. Kavasillas, care spre deosebire de alti TV-ufologi cu parul valvoi :-D vin cu idei mai interesante, cum ar fi convingerea ca nu doar glanda pineala e o creatie a coanei AI si ne-ar fi fost cindva "implantata", ci si ca ceakrele ar fi tot niste constructii... artificiale, proiectate undeva prin aceleasi inele. :planet:
To be continued asadar...

Interesante idei

Legat de Mesopotamia de care pomeneste @ fiulploii, nu stiu ce sa zic, daca e sau nu punctul de origine al Matrixului, ala e ceva mult mai complex si complicat, parerea mea.

Ar fi insa unul din punctele de baza ale constructiei societatii umane actuale. Poate primul, dar oricum nu singurul. Se mai poate adauga Egiptul, India, China si mai apoi civilizatiile americane precolumbiene.
Fiecare punct de pornire a acelor civilizatii stravechi a aparut cumva similar, de-a lungul unor mari fluvii, in zone izolate (inconjurate fie de desert fie de munti fie de jungle sau chiar mari si oceane).
Sumerul/Mesopotamia pe Tigru si Eufrat, cu desert si munti arizi in jur, Egiptul pe Nil, cu desert si mari in jur, civilizatia vaii Indusului, cu desert si munti in jur, cea a Chinei pe valea fluviului Galben (sau Yangtze?), cele precolumbiene in muntii si jungele Americii Centrale.
Au aparut in arii parca special adaptate, sa ofere resurse celor de acolo si sa-i si izoleze de eventuale infiltrari nedorite din alte zone.
Toate au construit si ceva similar piramidelor, de la zigurate la stupe si desigur piramide masive.

Ar mai fi fost una cel putin, de-a lungul Dunarii, atata doar ca pe aici nu s-au construit piramide si o schimbare brusca (si cumva fara un motiv determinat clar) a climei planetei (care a dus si la formarea accelerata a desertului Sahara) a dus la decaderea ei, urmata de ridicarea Sumerului si imediat apoi a Egiptului (astea au profitat de schimbarea aia a climei).

Ar fi de urmarit si mitologiile fiecaruia, inclusiv prin prisma studiilor lui Eliade.

 

58
Deja te ia cu ameteli la ce conceptii filosofico-spiritualo-socialo-energo-materialo-informationale etcetcetc se discuta pe aici hehe (toata lumea merita like-uri).

Se poate reveni la problema pusa chiar in film (Matrix) si in care omu e pus sa aleaga intre o realitate mai dura ori necunoscuta sau o "lume" mai iluzorie ori "falsa", un "tarc" artificial unde traieste mai ferit de realitatea reala, daca pot spune asa, conform unor linii trasate de o putere exterioara superioara. O lume unde se simte mai "in siguranta" si e invatat sa traiasca dupa niste reguli sociale, intr-o societate in care si ceilalti traiesc tot asa, unde se simte "bine" sau mai in siguranta alaturi de ceilalti din grup (sa nu zic turma) si care sunt tinuti in general la acelasi nivel de cunostinte (sau ignoranta).
 Fara sa stie prea multe despre scopul sau rolul lui/ei, fiind ghidat sau controlat/a (dar si avut o anume grija pentru de el) de catre ceva/cineva superior (ca si cunostinte si/sau  putere). Poate (si probabil) exploatat intr-un anume fel (sa nu zic chiar recoltat) sau pentru anume scopuri.

Parerea mea e ca foarte multi sunt atat de obisnuiti, invatati, chiar dresati, sa traiasca in interiorul si limitele "matrixului" incat nici nu se gandesc sa iasa, ori ca e posibil sa existe ceva si in afara lui.
Nici eu nu as confunda "matrixul" cu Creatia, dar matrixul ar fi o particica a ei, chiar daca facuta de niste "creatori" mai mici si nu de catre Dumnezeu, adevaratul Creator. Creatia cuprinde totul sa zicem (inclusiv matrixul asta "local" de vorbim noi despre el), nici nu ai avea cum sa scapi din ea. Ma rog, nu cred ca aveam noi prea mult habar la nivelul nostru cum e si cat de complexa e Creatia, doar ne dam cu parerea.

Poate ca traitul in matrix e o forma de copilarie si ingrijire pana cand omul se dezvolta suficient incat "sa-si ia zboru din cuib" si sa poata vizita restul lumii (Creatia aia completa) pe propriile picioare (sau aripi) si propriile puteri. Desi mai posibil e dupa mine sa fie un fel de ferma-inchisoare sau ceva de genu, foarte sofisticata si cu niveluri greu de imaginat, daramite de vazut foarte clar.

Poate cei care scapa sunt premiati pentru abilitati sau capacitati, poate sunt urmariti sau vanati prin cine stie ce multiversuri sau lumi interdimensionale, cine stie hehe. 
In general putem doar specula cred.

Ca la orice evadare te poti baza fie pe forta/putere bruta (daca o ai) fie pe cunostinte, talent, vointa/credinta si inteligenta (iarasi, daca le ai) fie pe o combinatie intre astea (daca esti suficient de bun sau "rau" sa le ai pe toate si sa fi mai avantajat astfel) fie pe un ajutor de la unii cu posibilitati sa zic asa (care sa ajute din diverse motive, nu stiu daca implicand o plata de un anume fel sau alte interese, gen stricat planurile alora cu matrixu).
Norocul nu stiu daca poate juca un rol, da cine stie (desi se zice ca norocu si-l mai face si omu)


59
Diverse / Re: Detectivi din spatele tastaturii
« : 08 Aprilie 2016, 21:51:35 »
Legat de "disparitia dacilor" si ce ar fi putut face "zalmoxienii", pai putem specula destul daca ne uitam la niste chestii.
De ex imparatul roman Galerius, fiul unei dacite de la nord de Dunare si a unui traco-dac de la sud de Dunare, ajuns din cioban soldat si apoi imparat.

http://people.ucalgary.ca/~vandersp/Courses/texts/lactant/lactpers.html

<< The mother of Galerius, a woman exceedingly superstitious, was a votary of the gods of the mountains. >>

<< Whatever, by the laws of war, conquerors had done to the conquered, the like did this man presume to perpetrate against Romans and the subjects of Rome, because his forefathers had been made liable to a like tax imposed by the victorious Trajan, as a penalty on the Dacians for their frequent rebellions. >>

<< He was aware of his danger, and allowed his soldiers to disperse themselves, and to plunder and destroy far and wide, that, if there were any pursuers, they might be deprived of all means of subsistence in a mined country. So the parts of Italy through which that pestilent band took its course were wasted, all things pillaged, matrons forced, virgins violated, parents and husbands compelled by torture to disclose where they had concealed their goods, and their wives and daughters; flocks and herds of cattle were driven off like spoils taken from barbarians. And thus did he, once a Roman emperor, but now the ravager of Italy, retire into his own territories, after having afflicted all men indiscriminately with the calamities of war. Long ago, indeed, and at the very time of his obtaining sovereign power, he had avowed himself the enemy of the Roman name; and he proposed that the empire should be called, not the Roman, but the Dacian empire. >>

 Tradus pe scurt, mama lui Galerius se ruga unor "zei" ai muntilor (deci undeva in Carpati, ea fiind de la nord de Dunare, cred ca de undeva de prin Oltenia de azi), iar fiul ei, care vroia sa schimbe chiar numele imperiului din roman in dac, s-a razbunat din greu pe romani pentru suferintele pricinuite stramosilor sai daci, tratand Italia ca pe o zona cucerita iar pe cetatenii romani ca pe o populatie cucerita in urma unui razboi.

Am putea specula (mai ales daca ne lasam un pic dusi de valu supranatural hehe) ca Galerius a fost influentat (de fapt asta nici macar nu e speculatie, e un fapt) de mama sa, care la randul ei, fiind o femeie extrem de superstitioasa, ar fi fost influentata de "zeii muntilor" la care se ruga ea.

Iar pe lantul asta a venit razbunarea "nemuritorilor" (celor ce stiu sa se faca nemuritori, cum bine cita maestrul Xanadron din Eliade), data "cu manta" cum se zice, la momentul potrivit, dupa ce si-au revenit si s-au pregatit un pic dupa atacul din timpul lui Traian.

Care atac roman ar fi putut fi sprijinit si intarit la randul lui de ceva forte supranaturale  :-), pe Columna apare insasi Jupiter (Zeus) dintre nori, aruncand cu fulgere in armata dacilor intr-un moment greu pentru romani, in mijlocul bataliei de la Tapae.

Putem specula si mai departe, cu gotii (numiti interschimbabil si geti la vremea aia, e o controversa cat de de geti/daci, germanici sau ce altceva ar fi fost) care au intrat pana la urma in Roma, si cu un alt trib dacic, costobocii, care au patruns hat pana in Grecia la un moment dat, unde ar fi distrus templul de la Eleusis (ala cu misterele)

https://en.wikipedia.org/wiki/Telesterion

<< A great hall in Eleusis, Telesterion ("Initiation Hall" from Gr. τελείω, to complete, to fulfill, to consecrate, to initiate) was one of the primary centers of the Eleusinian Mysteries. Devoted to Demeter and Persephone, these initiation ceremonies were the most sacred and ancient of all the religious rites celebrated in Greece.[1] >>

<< In AD 170, during the rule of Roman emperor Marcus Aurelius, an ancient tribe called the Costoboci launched an invasion of Roman territory south of the Danube, entering Thracia and ravaging the provinces of Macedonia and Achaea (Greece). The Costoboci reached as far south as Eleusis, where they destroyed the Telesterion. The emperor responded by despatching general Vehilius Gratus Iulianus to Greece with emergency reinforcements, who eventually defeated the Costoboci. Marcus Aurelius then had the Telesterion rebuilt.

In AD 396, the forces of Alaric the Visigoth invaded the Eastern Roman Empire and ravaged Attica, destroying the Telesterion, which was never to be rebuilt.>>

Se pare ca cineva de pe aici de la nord de Dunare a vrut neaparat sa termine cu "misterele de la Eleusis" si cu Telesterionu ala (marea sala unde se petreceau initierile alea misterioase)  8-)  :fullmoon: 

Na ca m-am cam departat de subiectu Culianu, care pare sa fi ramas (chiar si pentru niste super-detectivi rufonisti hehe) cam la fel de misterios (dpdv al mobilului asasinarii).
Desi zic eu, Eliade ar fi fost pe ici pe colo chiar mai tare decat Culianu in descifrarea anumitor lucruri, atata doar ca a stiut mai bine cum sa-si aranjeze "ploile" si sa se strecoare printre diferite jaloane si obstacole (desi a fost si el atins la un moment dat de niste critici si atacuri psihologice si de imagine).

P.S. - ca tot vorbiram de dacii nemuritori si de templul ala de la Eleusis de l-au pus jos pana la urma. Misterele de acolo aveau legatura cu zeitele Demeter si Persephona

https://en.wikipedia.org/wiki/Demeter

<< Though Demeter is often described simply as the goddess of the harvest, she presided also over the sacred law, and the cycle of life and death. She and her daughter Persephone were the central figures of the Eleusinian Mysteries that predated the Olympian pantheon. >>

<< In Greek mythology, Persephone (/pəˈsɛfəni/, per-SEH-fə-nee; Greek: Περσεφόνη), also called Kore or Cora (/ˈkɔəriː/; "the maiden"),[n 1] is the daughter of Zeus and the harvest goddess Demeter, and is the queen of the underworld. Homer describes her as the formidable, venerable majestic princess of the underworld, who carries into effect the curses of men upon the souls of the dead. Persephone was abducted by Hades, the god-king of the underworld.[1] >>

Demeter stapanea, in credintele si mitologia greaca (inca dinainte de aparitia zeilor din Olimp), peste legile sacre si ciclurile vietii si mortii, iar fiica ei, Persefona, era regina "lumii de dincolo" din mitologia greaca, si sotia lui Hades (zeul/regele lumii "de jos", al infernului cum s-ar zice).

Interesant ca getii/dacii pare sa nu fi avut conceptul aproape universal de lume de dincolo impartita in rai si iad, iar unele din aceste credinte ale lor s-au pastrat mai mult sau mai putin in credintele populare romanesti

60
Cafenea / Re: Biserica egipteana a celor trei valahii
« : 04 Aprilie 2016, 22:42:25 »
O sa-mi zic si eu parerea aici (sigur, destule chestii tin de folclor, mitologie si opinii personale, mai mult sau mai putin fanteziste  :lol: ), legand-o si cu solomonarii de care s-a pomenit si pe alt topic.

Solomonarii (nume primit destul de recent, la scara istoriei, cateva secole in urma, sub influenta crestina legata de regele mag Solomon) si-ar avea originile intr-un cult sacerdotal dacic (cel mai probabil cei numiti "calatorii prin nori", am uitat numele grecesc, kapnobatai sau ktistai, unu din astea cred).

Atat despre Zalmoxis cat si despre Deceneu s-au spus ca au calatorit la un moment dat in Egipt. Primul care pomeneste de Zalmoxis, Herodot (de la care au preluat apoi povestea majoritatea celorlalti) spune insa ca Zalmoxis ar fi trait cu mult inainte de Pitagora, si se accepta in general asta. Grecii doar au facut o conexiune cu ceva ce stiau din zona lor si au facut o legatura astfel cu Pitagora.
Deceneu se pare ca ar fi reformat, revitalizat etc vechiul cult al lui Zalmoxis, intre ei fiind o distanta in timp foarte mare. Intre Deceneu si Pitagora e cam juma de mileniu, iar Zalmoxis trebuie sa fi trait mult inainte, posibil cu un mileniu chiar inainte, daca nu si mai mult (unii istorici considera ca anumite elemente ale cultului lui Zalmoxis tin de epocile pre-indo-europene).

Daca am considera ca dacii sunt, evident, stramosii nostri (unii din cei de baza, de la care am mostenit multe) si atat Zalmoxis cat si Deceneu, cele mai cunoscute si influente personaje din domeniu religios, au avut treaba si prin Egipt, putem spune ca perioadele lor ar fi cele ale primelor doua "biserici".

A treia (evident in continuare si legatura cu primele) e mai greu de decelat (desi se pot face speculatii, inclusiv despre lucruri ce tin de gnosticism sau de isihasm).

Solomonarii ar fi asadar un cult stravechi care s-a perpetuat de-a lungul istoriei, acumuland in timp cunostinte (si abilitati, inclusiv din cele parapsihologice/paranormale) extraordinare, inclusiv in urma unor "vizite de lucru" si schimburi de experienta in alte zone precum Egiptul antic (sa nu alunec mai spre domeniu SF asa  :-) ).
Sunt insa ceva original, parerea mea, nu au trecut neaparat prin Egipt pentru a prelua parti semnificative din credintele de acolo desi sunt posibile niste influente. Exista si unele elemente care ar putea duce la ideea ca a existat si o rivalitate inainte de asta si ca egiptenii ar fi suferit niste probleme majore din cauza asta, spre sfarsitul perioadei lor clasice.

O alta chestie interesanta, se pare ca primele unitati auxiliare dacice din armata romana au fost trimise chiar in Egipt, si fapt mai putin obisnuit, dacii si-au pastrat numele originale si nu au primit nume latine/romane cum se proceda de obicei cu auxiliarii ce intrau in armata romana.
Iar cel putin unii din ei erau "intelectuali" (s-au pastrat scrisori trimise unul altuia pe placi numite ostraca, sau inscriptii pe stanci, scrise in greaca si latina, in zona numita Krokodilo din Egipt)

Cunostintele solomonarilor ar tine si de studierea si cunoasterea legilor naturii (universului) la un nivel special si mult mai adanc, controlul climei si inclusiv cunoasterea sufletului uman dar si a resorturilor ascunse care controleaza societatile umane.

Fiecare ar avea o carte scrisa (personal) intr-un limbaj secret, propriu lor, in care trec toate astea si toate magiile si vrajile care pot exista, toate lucrurile pe care ei le invata la scoala lor (se admit doar zece elevi odata, si ies doar noua de acolo, unul ramane zalog). Studiile dureaza noua ani daca imi amintesc bine, in izolare totala, intr-un loc la limita dintre lumea asta si "lumea cealalta" (numit uneori si Crugul Pamantului, intr-o pestera etc).
 In general ei se prezinta ca manipulatori/controlori ai climei si exista prea putine descrieri despre alte indeletniciri, desi se spune ca invata mult mai multe (iar atunci cand ies prin lume se plimba sub aspectul unor cersetori sau pribegi zdrentarosi).

Cei considerati strigoi de ex (varcolaci, valve etc) au anumite elemente comune cu solomonarii (au anumite semne la nastere, se pare ca astfel de oamni se nasc cu asemenea capacitati iar unii le mai antreneaza, au anumite abilitati etc, inclusiv calatoriile extracorporale, interesant ca si Culianu de care vorbeam pe alt topic a scris ceva despre asta, nu mai zic de Eliade si studiile lui despre samani). La fel sunt si unii sihastri, daca nu mai toti, si le pot dezvolta daca nu le au prezente de la inceput.

Solomonarii ar fi cercul cel mai ascuns (si mai puternic), care mai exista teoretic doar in legende, povesti si folclor (la fel ca alte cateva astfel de grupari stravechi mentionate mai demult sau mai spre zilele noastre in scrieri mai mult sau mai putin fantastice). Desi unii oameni prin sate mai izolate sau asa spuneau ca au mai intalnit cate unu, cel putin in secolul trecut

 Dar ceva apropiat (acei sihastri de care s-a mai pomenit pe topic) e posibil sa fie cercul urmator propulsat de ei mai in fata pentru a interactiona mai usor cu societatea crestina (care incepea sa-i mai "demonizeze" pe ici pe colo pe solomonari). Posibil (si aici mai inaintam un pic si mai mult in domeniul fantasticului) sa-si aleaga noii membrii sau adeptii de la distanta, folosindu-si capabilitatile parapsihologice, si sa ii instruiasca tot asa.

Ori sa controleze asa oameni formand cu acestia alte cercuri mai "laice" (sau chiar spirituale) si mult mai prezente in societate (nu neaparat doar a noastra) fara sa atraga nicio atentie dar si fara ca acei oameni sa realizeze neaparat ca sunt folositi (sau folositori, unii poate stiu cate ceva). Parerea mea e ca daca lucrurile stau asa se actioneaza pe cicluri istorice mari (pe sute de ani) si chiar la scara mare (nu doar locala, aici), pe mai multe paliere pentru a influenta si controla una alta in directiile dorite.

Un foarte posibil reprezentant a fost Daniil Sihastrul, cel despre care se spune ca i-a prezis cateva lucruri lui Stefan, de la faptul ca va ajunge Domn al Moldovei la acela ca va invinge pe turci si deci sa nu cedeze in fata lui Mohamed Cuceritorul dupa batalia de la Valea Alba.

Chiar si in batalia de la Podu Inalt se poate spune ca Stefan si ai lui au fost ajutati de conditiile meteo, o ceata deasa invaluia zona chiar cand armata otomana ajungea acolo (blocandu-i observarea terenului si a inamicului), armata otomana deja extenuata de marsul prin balti si noroaie (o perioada de iarna mai blanda) si de o ploaie rece si zdravana care i-a udat pana la piele.Pagini: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 ... 32