Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - kandaon

Pagini: 1 2 [3] 4 5 6 7 ... 32
31
Stiri / Re: Fenomen luminos in Zona Moreni
« : 04 Decembrie 2016, 15:05:57 »
Ar fi pacat si ca lumea sa nu aiba mintea suficient de deschisa si chiar si cei mai sceptici si care de obicei vin cu "debunk-ereala" (sa o dau pe romgleza) sa alunece uneori spre explicatii mai putin serioase, doar din instinct pentru ca nu cred ca asa ceva (OZN-urile sau fenomene asociate cu asa ceva) exista.

Interesant e ca fenomenul de la Moreni s-a petrecut cu scurt timp inainte de observatia colegului Kefren, facuta mai la nord (in Dej) in noaptea urmatoare (daca am retinut bine datele).

Iar cam la o saptamana dupa (aproximativ) au avut loc niste observatii OZN destul de simialre in Canada si apoi in Turcia (desi la cele din Turcia se poate ca cineva sa fi bagat si imagini mai vechi din timpul puciului de la ei, din ce am inteles din comentariile la alt clip).

https://www.youtube.com/watch?v=CvveDAJeQfA


32
Nu cumva sensul este nord-vest către sud-est, adică pe hartă, dela stânga sus către dreapta jos?
Și atunci virajul spre vest este de la dreapta la stânga, cum stau cu ochii la hartă.  8-)
Deci cumva tot „peste” Dragoni!

Colegul Kefren poate sa corecteze harta (felicitari colegului Arhanghelul pentru prezentare) dar din ce am vazut asa a zis, ca directia era NV-SE, deci invers fata de cum e pus pe harta.
Oricum nu cred ca vom vedea sau auzi confirmari de la Dragoni, chiar daca au vazut si ei ceva (ori cine stie, poate faceau un exercitiu pe timp de noapte cu vreo drona mai speciala caz in care tot nu va rasufla nimic oficial  :-D ).

Din descriere e foarte posibil sa fie un OZN "clasic" (adica un aparat de zbor neconventional, folosind o tehnologie de zbor dincolo de posibilitatile cunoscute oficial, un sistem de propulsie neconventional).
In plus padurea Baciu nu e foarte departe, e in acelasi judet, poate o fi iesit ceva din vreo dimensiune paralela, in misiune de cercetare si observare  :-D
Ori poate sa fi fost si o drona de mari dimensiuni, cu o propulsie electrica/electromagnetica mai deosebita (deci si mai silentioasa) sau oricum ceva mai special care sa asigure un nivel de zgomot foarte redus (ceva gen TR-3 sau vreo varianta derivata dupa cum a pomenit maestrul Xanadron e iarasi o posibilitate). Poate o aproximare a vitezei e posibila, colegul Kefren daca imi amintesc bine zice undeva ca a facut un viraj pe care nu l-ar vedea posibil la un avion, si intreaga observatie a durat 10-12 secunde?

 

33
Ireale...pe bune! / Re: VRIL⚡⚡
« : 20 Noiembrie 2016, 12:47:39 »
Interesanta chestia cu lupul si dragonul din Game of Thrones. Cu mici exceptii (printre care dacii si chiar romanii, stramosii rom^nilor) simbolurile astea erau (sunt) privite in general ca fiind negative in diversele mitologii.

Chiar si in domeniul "fantastic" e posibil sa se transmita unele lucruri mai "umbroase" asa la prima vedere, ori autorii sa acceseze poate chiar inconstient unele informatii si "trenduri" de undeva (asta daca nu cumva uneori li se transmit, direct ori fara sa-si dea seama). Din trecut, din noosfera, din viitor, etc etc etc,

Insa aici si eu cred ca stiintifico-fantasticul e mai apropiat de toate astea, si impulsioneaza si gandirea (si imaginatia) mai mult pentru ca are si o ancora (mai mare sau mai mica) intr-o realitate ceva mai palpabila, accesibila si plauzibila sau contine elemente ce pot fi recunoscute (poate si mai usor reproduse) ca mai realiste. Asta desi genul poate contine si elementele magice ale genului fantastic.

Si desi subiectul e deja off topic la treaba asta cu Vrilu, serialul mentionat de Abyss, Westworld (si care e SF), eu il consider mult mai interesant decat Game of Thrones, desi s-ar potrivi mai degraba la "Iesirea din Matrix" nu aici.


34
Stiri / Re: Legaturi catre stiri interesante!
« : 13 Noiembrie 2016, 20:36:13 »
Ceea ce am vrut sa subliniez cu comentariul de mai sus a fost faptul ca atat rusii cat si americanii sau tarile din "linia intai" a fortei militare practica "reciclarea" dotarii militare. Adica atunci cand o generatie de armament/dotari devine ineficienta pentru tehnica de varf existenta la adversari "doneaza" contra cost acest armament/dotare, cu o generatie sau 2 mai vechi decat ceea ce e actual pe piata, tarilor "vecine si prietene".
In poza aratata de @ Godac echipamentul este mult prea vechi si prea uzat ca sa spui ca "rusia a trimis trupe in Ucraina". Logic ar fi ca o putere ca Rusia sa trimita trupe speciale cu o dotare de exceptie ca sa-si asigure suprematia pe campul de lupta prin tehnica, chiar daca numarul combatantilor e mic.
Ceea ce vedem acolo este o oaste de stransura (mercenari) imbracati si dotati cu armament mai vechi de 2 generatii, probabil provenit din vre-un depozit care n-a apucat sa fie vandut de brava administratie ucraineana.
 

Observatia cu armele e foarte buna colega Ganditoru. Dar in acelasi timp asta e si ideea, soldatii aia nu trebuie sa para prea evident ca sunt parte a armatei ruse, ci ca sunt niste "voluntari" sau mercenari daca vrei, ceva oaste locala de stransura.
Daca apar inarmati cu ultimele modele de arme si tinute si echipamente ale armatei ruse se dau imediat de gol. Asa pot sa mai spuna (desi nu-i crede nimeni) ca sunt niste localnici care s-au inarmat cu niste arme gasite intr-un depozit mai vechi al armatei ucrainiene, ca au primit niste haine cumparate de la magazinul din colt din Rusia, si tot asa.
Cand a fost nevoie au folosit si arme sau tehnica mai serioas (gen rachetele alea cu care au doborat avionul malaiezian).

35
Stiri / Re: Legaturi catre stiri interesante!
« : 13 Noiembrie 2016, 14:33:56 »
In privinta "omuletilor verzi" si "razboiului hibrid" de care pomenea generalul ala american, daca inteleg eu bine, sunt de acord cu Godak, e vorba de militari rusi din unitati speciale care actioneaza fara insemne, sub acoperirea de "voluntari" locali in incercarea de a masca prezenta oficiala a armatei ruse, ori de a pastra o ambiguitate si posibilitatea de a nega in mod oficial orice implicare a statului rus.

Actiunile astora plus razboiul psihologic si al informatiilor (economic, de imagine) formeaza razboiul "hibrid" (un amestec intre cel conventional si cel neconventional).

Din pacate cred ca "piata" internationala a conspiratiilor (a informatiilor vanturate pe net) a fost in ultimul timp acaparata in buna parte de serviciile rusnacilor. In sensul ca "directia" e data de astia in mod destul de semnificativ. Direct si indirect (si voit sau involuntar) zgomotul de fond facut de ei acopera si lucrurile mai interesante (cel putin pentru mine).
 

36
Ireale...pe bune! / Re: VRIL ⚡⚡ protocronic
« : 31 Octombrie 2016, 14:50:28 »
Păi da - bine-ai venit deci pe listă (aia neagră), colega Kandaon ! :lol:

Glumesc, normal, dar uite cum tot la etimo-analogiile deja semnalate p-aici daci = dutch = deutsch am ajuns, nu?!

Salve dominus Xanadron  :-D (sa nu zic "heil herr Xanadron" sa ne alerge cineva, desi inseamna cam acelasi lucru, nazistii mai copiind pe ici colo unele chestii de la fascistii italieni, si prin ei de la romanii antici, ori chiar direct de la romanii antici, incercand insa sa nu faca prea mult caz de asta).
 


37
Ireale...pe bune! / Re: VRIL ⚡⚡
« : 31 Octombrie 2016, 14:24:41 »
Cel putin partile cu spirale si zvastici nu sunt nici pe departe apanajul orientalilor (fie ei si tibetani) ori al nazistilor (fie ei o presupusa dar inexistenta rasa superioara antica).

Originea lor se regaseste in culturile neolitice din zona carpato-dunareana-pontica

Cateva imagini cu artefacte din cultura Cucuteni
(si o legatura cu faptul ca Vrilul o fi mai puternic la sexul feminin  :-D )
http://romaniaistorica.ro/wp-content/uploads/2012/02/cucuteni-4050-3900bc.jpg
http://www.tainavie.ro/wp/wp-content/uploads/2016/07/tainavie-vie-taina-spirale-grup-reducere-pret-cerc-cucuteni-art-ceramica-international-cadou-unic-originalvas-simbol-eveniment-femei-zei-europa.jpg

Insemne pe o sabie de tip Boiu (epoca bronzului- prima spada, de fapt, de tipul asta, ori cea mai veche, a fost gasita in satul sau comuna Boiu din jud Hunedoara, de acolo numele, dar arme de acelasi tip s-au gasit pana in Austria. Spada de la Boiu are o poveste interesanta, din cate am inteles ar fi disparut din muzeu si nimeni nu stiue unde e, era vorba la un moment dat de Blaga sau de socru sau nasu lui, cum ca ar fi fost implicati in disparitie)
http://lh5.ggpht.com/-XKoJ-IJ37HQ/RipU2hL03VI/AAAAAAAACXk/I1J5dKs5TfI/s640/foto2.jpg
http://lh3.ggpht.com/-HFL6GplYORc/RipU5BL03XI/AAAAAAAACXk/PjiZywxpTpY/s512/foto3.jpg

Si in final ceva de la daci (atat spirala, dubla spirala si sirul de romburi care l-au inspirat pe Brancusi, si chiar zvastica se regasesc si in simboluri de pe cermaica si portul popular romanesc)

https://eenymeenyminymo.files.wordpress.com/2012/07/500-400-bc-getae-gold-iasi-romania-aur-dacic-dacia-getic.jpg?w=639
http://3.bp.blogspot.com/-Yuypgkd3HTA/UyVSKxEs-ZI/AAAAAAAABVM/R2yOzsuLhKo/s1600/sacosu+mare.JPG
http://adevaruldespredaci.ro/wp-content/uploads/2015/02/bratarile-dacilor-415x260.jpg
http://ziarulunirea.ro/wp-content/uploads/2012/05/Bratarile-dacice-020.jpg

Raman la parerea ca e foarte posibil ca unii antici sa fi cunoscut mai mult despre unele lucruri (din natura, sa zicem asa, poate si despre corpul uman si ceva din potentialul sau) decat ce se cunoaste (cel putin oficial) astazi, din pct de vedere al stiintei "mainstream".
Chiar daca le cunosteau (si posibil foloseau) mai intuitiv asa, fara a le putea explica sau replica in mod stiintific cum le-ar explica cineva azi, in conditii de laborator.

38
Diverse / Re: Asgardia Space
« : 27 Octombrie 2016, 17:56:54 »
As putea face niste legaturi (mai fanteziste asa) si intre proiectul Asgardia si intre emailurile dintre E. Mitchell si Podesta ala.
In primul rand (si asta ca tot am vazut ca s-a amintit de actorul R.D. Anderson care a fost facut general onorific al US Air Force pentru rolul din Stargate) eu tin minte sa fi aflat prima data de "energia punctului zero" (o tehnologie de zice Mitchell ca niste ET "non-violenti" ar vrea sa o ofere oamnilor, sau ma rog, pamantenilor) taman din serialul Stargate.

Atata doar ca ET astia, conform lui Mitchell, nu ar tolera ca oamenii sa devina prea agresivi si sa provoace probleme si distrugeri nici in spatiu si nici pe Terra. Interesant e ca tot in serialul amintit apare o rasa de ET mai non-violenti asa (dar cu o tehnologie inclusiv militara extrem de dezvoltata) si care incercau sa mentina pacea si sa-i ajute pe aia mai mici sau mai slabi pe unde puteau prin galaxie (uneori folosind si mijloace mai violente daca era cazul, din cate imi amintesc).

Ca aspect fizic erau reprezentati ca si celebrii deja "micii omuleti gri" iar ca nume erau cunoscuti ca si Asgardieni, fiind responsabili de aparitia mitologiei nordice  :-D. Tot ei i-au ajutat pe pamanteni (numiti Ta'uri daca imi amintesc bine, asta apropo si de ce vorbea pe un alt topic colegul Grifon despre constelatia Tauri-lor, Vrilul si astrologia nazista) sa obtina tehnologia necesara calatoriilor interstelare (cu nave cosmice, nu doar prin "portile stelare").

Nu stiu de ce da eu cred ca Asgardia asta de a aparut acum se inspira cel putin la fel de mult de la astia din serialul Stargate si nu neaparat direct din mitologia nordica/vikinga si Asgardul de acolo.

E clar ca uneori o opera literara, artistica, etc , chiar si din domeniul fantastic, poate prezenta printre randuri ori intr-un mod mai modificat niste realitati care nu pot fi spuse direct din diferite motive.
Acum ramane de vazut cat e real, cine s-a inspirat de unde, si care ar fi planurile de viitor, noi putem doar specula

39
Ireale...pe bune! / Re: Ahnenerbe
« : 22 Octombrie 2016, 13:44:41 »
Ca veni vorba de Kartotheka aia, si biblioteca oculta a lui Himmler, se pare ca s-a (re)gasit acu vreo juma de an asa, chiar intr-un depozit de langa Praga, apartinand Bibliotecii Nationale cehe dar in care nu se mai intrase de prin anii 50' cica.

https://www.warhistoryonline.com/featured/himmlers-witches-library-discovered-czech-republic.html

""The library of books about the occult accumulated by Heinrich Himmler, Nazi SS chief, was discovered this month in the Czech Republic. .......The 13,000-volume library was found in a depot of the National Library of Czech Republic near Prague. The depot had not been accessed since the 1950’s.""

Asta asa, sa se lege si cu ce se vorbea mai inainte despre Hans Kammler, "die glocke-clopotul", farfuriile zburatoare si armata lui Patton care a deviat surprinzator in 1945, taman pana langa Praga.

Apoi eu zic ca e foarte plauzibil ca Himmler, sau niste cercetatori pusi de el, sa fi incercat "pe viu" unele lucruri (vraji, ritualuri sau ce o mai fi scris pe acolo) din cartile alea, sa vada daca iese ceva, daca apare vreun efect samd. Daca chiar au produs si efecte vizibile ori palpabile (gen vorbit cu spiritul cuiva din secolele trecute, ori vreo fiinta din allte lumi alergandu-i sau masacrandu-i prin cine stie ce castel asta e mai greu de spus ori dovedit)

Cat despre cercetarile Ahnenerbe legate de "mostenirea stramosilor" (germanici cum altfel), cred ca nu a dat asa mari rezultate (exceptie fiind poate expeditia tibetana cu presupusa obtinere de informatii despre "vimane" si cartile alea oculte, daca chiar au scos ceva rezultate in urma a ce au gasit prin ele) pentru ca pornea din start de la o premiza gresita.
Si anume ca germanicii antici chiar au fost cineva, cum se zice.

In plus, dat fiind complexele nazistilor fata de romani si Roma antica, precum si fata de alte natii antice (celtii, traco-dacii, iranicii etc), si dorinta lor de a se prezenta ca superiori, au ignorat multe lucruri ce tineau de astia. In plus insasi arheologia vremii era slab dezvoltata si inca nu oferea mare lucru.

Aici Lovinescu (chiar Densusianu) chiar cred ca a fost mai aproape de adevar decat Ahnenerbe dat fiind ca acum stim ca simboluri precum zvastica sau ce se cunoaste azi ca "yin si yang" au aparut prima data in cadrul culturilor neolitice din zona carpato-dunareano-pontica (civlizatiile Vinca-Turdas, Cucuteni-Tripolie).
Yin si yang apare dealtfel si pe scuturile unei unitati militare romane de prin sec IV d.H. daca nu ma insel, asa cum e reprezentat in Notitia Dignitatum, un document ramas din arhivele imperiale romane.

Si ca sa par un pic si mai protocronist  :-D, primele mentiuni ale Hiperboreei o plasau in Dacia. Tracia era tinutul lui Boreas (zeul vanturilor de nord) la grecii antici (ei fiind primii care vorbesc de Hiperboreea dealtfel), iar Hiperboreea (tinutul de dincolo de Borea) era la nord de Dunare ori in regiunea asta oricum.

Abia mai tarziu (si dupa ce Dacia a devenit mult mai cunoscuta) locatia deja mitologicului tinut al Hiperboreei a fost mutata de colo colo pana cand a ajuns in zona arctica

40
Ireale...pe bune! / Re: Ahnenerbe
« : 19 Octombrie 2016, 15:40:13 »
Din ce am inteles eu ar fi fost vorba ca nemtii aveau niste capacitati de cercetare si testare in zona Praga (cehii aveau ceva industrie, uzinele Skoda etc, si care fusese preluata de germani dupa ocupatie).
Dupa ce aliatii au inceput bombardamentele strategice in Germania (in special in 1944-1945) iar sovieticii au avansat tot mai mult dinspre est, unele cercetari si tehnologii s-au mutat pe unde s-a crezut ca ar fi mai ferite, inclusiv pe langa Praga (au fost si uzine mutate in subteran).
Kammler ala si-ar fi mutat sediul acolo si ar fi dus acolo cate ceva, era un loc mai ferit, si cel mai probabil le-a propus un targ americanilor.

Daca e adevarat inseamna ca a meritat efortul, iar faptul ca au trimis o armata (cateva divizii, si nu doar niste commando-uri) in directia Bavaria-Praga (o deviere surprinzatoare) se justifica prin faptul ca sovieticii deja avansau in forta in directia aia, iar germanii aveau si ei trupe acolo. Si nu cred ca Hans ala ii anuntase si convinsese pe toti sa accepte ce vrea el sa faca (spre beneficiul lui si poate a catorva apropiati).
Americanii au vrut sa fie siguri ca pun mana pe ceva, si efortul chiar mare pe care l-au facut pare sa faca totusi cat de cat plauzibila teoria cu "die glocke" (poate si alte lucruri).
 Incidentul de la Kecksburg pare sa indice tot in directia asta.

Iar "clopotul" ar fi fost facut in urma unui transfer de informatii dinspre Tibet, legat de acele "vimane" din epopeile hinduse, informatii aduse in urma expeditiei Ahnenerbe de acolo.

Exista si teorii legate de aparate de zbor neconventionale testate acolo, de la aerodine Coanda (si mai era un cercetator austriac, cred, i-am uitat numele) la "farfurii zburatoare" construite dupa planuri receptionate telepatic de fetele alea de la Vril, informatii transmise de niste ET. Sigur, astea sunt greu sau imposibil de dovedit, pot fi si fantezii desi de cele mai multe ori se ascunde o samanta de adevar si in astea.

Si eu cred insa, ca si maestrul Xanadron, ca cel mai probabil razboiul a avut scopuri si mai adanci si ascunse si doar la suprafata a fost vorba de lupte pentru dominatia mondiala, lupte intre ideologii etc etc.
Adica au fost (sunt) si niste papusari care stau mai in umbra, si se folosesc de proxi din astia pentru a controla (sau a incerca sa controleze) niste lucruri pe aici pe plantatie.


41
Ireale...pe bune! / Re: Ahnenerbe-n frunză verde
« : 18 Octombrie 2016, 22:15:24 »

...Inclusiv despre "inexistentele" (nu doar după colegul @Godak) OZN-uri naziste, :ufo: desi nu-i vorba de insăilările exasperante deja prin repetare/preluare de pe greyfalcon & Co, ci de cu totul alte DOVEZI, nu doar circumstantiale si/sau măsluite (de pildă, imaginile si rapoartele... pragheze ale testarilor vrilo-haunebunesti :-D din anii '44-45 sint doar citeva din documentele certificate fără dubii ca fiind originale.)
 

Nu stiu prea multe despre rapoartele pragheze insa am vazut niste specualtii foarte interesante legate de zona Pragai si ce ar fi fost pe acolo la sfarsitul razboiului.

Si anume ca americanii, in loc sa mearga glont spre Berlin si sa ia capitala nazista inaintea rusilor (pentru ca erau mai bine pozitionati), si sa incheie astfel razboiul si sa intre in istorie intr-un mod si mai glorios, au cotit-o prin Bavaria si spre Cehoslovacia.
Spre marea dezamagire, zice-se, a lui Patton, care comanda varful de lance de pana atunci al armatelor americane in Europa si care vroia sa se duca spre Berlin, el a primit ordin sa-si duca armata a 3-a cu tancurile ei spre Cehia.
A ajuns pana langa Praga, in care nu a mai intrat insa din cauza plangerilor sovieticilor care vroiau sa ia ei orasul si sa pozeze in eliberatori (intelegerile de la Yalta erau facute deja si Cehoslovacia pica in sfera lor).

Taman in momentele alea insa ajunge acolo si generalul SS Hans Kammler, care era de ceva vreme seful tuturor proiectelor secrete germane. Si care apoi dispare, exista marturii contradictorii despre cand si cum ar fi murit in zilele alea, cert e ca nimeni nu i-a gasit cadavrul si putea la fel de bine sa-si fi inscenat moartea (o multime de nazisti de diverse ranguri au scapat pe unde au putut la sfarsitul razboiului).

Teoria conspiratiei (asta de aici am citit-o la JP Farrel, pacat ca din ce am mai vazut pe siteul lui, in ultimul timp a inceput sa o mai dea in balarii si sa vina cu chestii cvasi-propagandistice preluate de la rusi, desi mai are de spus si lucruri foarte interesante cand se mentine pe vechea linie), spune ca americanii ar fi lasat balta Berlinul si gloria istorica pentru ceva mult mai important, si de aia au virat ei spre Praga.
 Si ca Hans ala a ajuns si el acolo pentru a le preda ceva, cel mai probabil in schimul unei vieti linistite si imbelsugate undeva unde sa nu-l stie nimeni. Ce le-ar fi predat americanilor, iarasi se speculeaza, de la rezultate ale unor cercetari Ahnenerbe la celebrul deja "die glocke")

De asta ar fi patit accidentul ala si Patton, ceva mai tarziu. Odata ca e desigur posibil sa fi fost un simplu accident, se mai intampla. Altii spun ca l-au tras pe dreapta pentru ca era prea agresiv si spusese public ca ar fi bine ca americanii sa reinarmeze trupele germane (sau chiar cele SS) si impreuna sa ii arunce pe rusi inapoi, dincolo de frontierele lor (ori deja exista acea intelegere de la Yalta).
Alta teorie insa e ca ar fi vrut sa candideze la presedintia SUA si era asadar un rival pentru Eisenhower, care era deja pregatit pentru rolul sau pozitia asta. Si dat fiind ca era cam guraliv, agresiv, si stia deja prea multe (inclusiv sau mai ales ceva top secret, dupa miscarea cu Praga), a trebuit sa fie scos pe tusa asa, pentru ca incurca niste chestii deja stabilite.42
http://news.sky.com/video/ufo-sighted-over-bristol-channel-10596132

OZN-ul ar fi survolat zona de deasupra canalului Bristol.

43
Ireale...pe bune! / Re: Ahnenerbe
« : 10 Octombrie 2016, 14:24:12 »
  Exact din acest motiv (dar și din altele) noi nu l-am considerat niciodată pe Vasile Lovinescu un adevărat inițiat. Cel mult un bezmetic. Dar de fapt mai degrabă un închipuit.
   
 :-D de curiozitate asa, la cine te referi cand spui "noi nu l-am considerat niciodată pe Vasile Lovinescu un adevărat inițiat"?

 Cat despre Ahnenerbe si cercetarile ei mai mult sau mai putin prezente in Romania, pai nu prea aveau cum sa fie foarte aprofundate din doua motive (nu insemana neaparat ca nu ar fi cautat ei totusi ceva despre care insa au vorbit mai putin).
Unul era ca civilizatia antica de aici a fost cea (traco) geto-daca si apoi cea romana, avand prea putina treaba cu cea germanica. In plus ambele fiind superioare de fapt celei germanice. Unul din marii istorici germani din epoca romantica-nationalista (sec XIX), Mommsen, incercase insa sa-i substituie pe daci cu germanici pe Columna lui Traian (a retractat totusi ipoteza in fata evidentelor).

Al doilea ar fi ca arheologia era inca foarte putin dezvoltata si inca se stia foarte putin spre deloc de civilizatiile neolitice si de la inceputul epocii metalelor (Vinca-Turdas, Cucuteni-Tripolie etc), in cadrul carora apar primele consemnari ale unor simboluri precum zvastica sau chiar yin-yang cum apare el reprezentat mai tarziu la chinezi.

Teoria "rasei superioare ariene indo-germanice" etc etc etc a fost punctul culminant al unei frustrari si unui complex de inferioritate al nemtilor, care a aparut in urma iesirii lor de sub umbra Romei antice (si mai tarziu a Vaticanului) si a frustrarilor pricinuite de ocupatia din vremea lui Napoleon si de celtomania franceza care ii desconsidera pe "barbarii germanici".

Citisem undeva ca pana si Hitler fusese exasperat la un moment dat de incercarle lui Himmler de a gasi urmele super-civilizatiei antice germanice si ii spunea unui apropiat ca mai bine ar termina cu asta pentru ca devenea jenant, nu gaseau decat niste urme de colibe sau ceva oale si ulcele, pentru perioada in care romanii construiau Colosseumul de ex. (pana si Sarmisegetuza era ceva fantastic pentru germanii acelei epoci), si ca italienii radeau de ei si ii luau la misto cum se zice.
 Tot din cauza asta au venit cu o alta teorie aiurita, cum ca blonzii cu ochi albastri ar fi superiori celorlalti  (sateni cu ochi caprui, bruneti cu ochii verzi etc etc etc  :roll: :-D ) si asta pentru ca probabil exista un procent mai mare la ei.

 Cum existau si ceva slavi de genu asta (nu mai zic alti europeni) au inceput sa masoare craniile, oasele etc, sa poata face o diferentiere, fortand si mai mult prostia prin afirmatii gen "cutare imparat roman ori erou antic grec e descris ca fiind blond, ori avand ochi albastri etc, asta e dovada ca civilizatia lor a fost ridicata de germanicii nordici" (ignorand faptul ca traci, daci, sciti, sarmati, celti erau descrisi ca avand parul deschis etc, si chiar intre romani au fost destui asa, numele Flavia/Flavius chiar asta insemna).

Cu alte cuvinte astfel de cercetari erau sortite esecului la o privire cat de cat mai serioasa asupra istoriei.
Exista teorii cum ca de fapt nazistii au fost folositi pentru a impune o "uniune indo-europeana", atata doar ca au luat-o pe aratura (ori au fost deturnati) cu prostiile lor inguste cu rasa superioara germanica, si li s-a taiat craca de sub picioare.

Cel mai probabil ce s-a tinut sub lacat din cercetarile lor au fost acele experiente pe subiecti umani, ale caror rezultate au fost apoi folosite de cei ce le-au gasit (chestii referitoare la supravietuire in diverse conditii extreme etc, cercetari pe subiecti umani ce nu puteau fi efectuate foarte usor intr-un stat democratic). A mai existat si programul Paperclip, chiar si cercetatori japonezi din unitatea aia 731 au fost gratiati in urma predarii documentatiei si rezultatelor cercetarilor efectuate de ei, in special cele pe subiecti umani, arme biologice etc.

Cat despre cercetarile lor mai oculte, e greu de zis, unele erau pur si simplu prostii propagandistice ori fantezii ale lui Himmler, altele e posibil sa fi avut ceva rezultate palpabile. Cred ca cea mai interesanta (sigur, tine tot de teoria conspiratiei) ar fi rezultata in urma calatoriei lor in Tibet (se spune ca niste tibetani ar fi ajuns apoi in Germania) si in urma careia ar fi pus mana pe niste planuri ale celebrelor "vimane" din epopeile vedice or hinduse.
Rezultatul ar fi fost acel "clopot" (die glocke) despre care vorbesc unii (si care mai tarziu ar fi ajuns la americani, presupusa dovada fiind incidentul de la Kecksburg).

Si mai oculte (ocultate, dar si mai SF asa) ar fi trebile alea cu Vril si fetele de acolo care luau legatura cu persoane "de pe lumea ailalta" ori cu extraterestri dar aici deja intram in speculatii si Ahnenerbe astia ar avea mai putine legaturi cu subiectul

44
Romanian UFOnetwork / Re: Ce vrem de la RUFOn?
« : 02 Septembrie 2016, 12:33:26 »
Cum vad eu problema, e foarte greu de avut doar discutii strict stiintifice legat strict de observatii FAN (cum am vazut ca le numesc unii mai nou, fenomene aeriene neidentificate, sau OZN cum se zice in mod "clasic").

Odata pentru ca se cunoaste foarte putin despre fenomen (sau mai deloc, dpdv tehnic, ce sunt, ce caracteristici au, din ce sunt facute, cum sunt propulsate, de cine daca e cazul, de unde vin etc etc).

Specialisti in aeronautica pot vorbi mai la obiect despre viteze, altitudini, directii de zbor, etc, cei care se pricep la tehnica imaginii (fotografii, filme, CGI) pot spune daca o imagine pare reala sau e falsa ori doar o interferenta optica (s-a reflectat o luminita in geam, s-a suprapus o insecta peste un nor pe lentila etc), si cam atat.

Stiinta oficiala cam respinge ideea OZN-urilor, in special pe ideea ca nu se poate depasi viteza luminii si deci ar dura prea mult ca o nava spatiala sa ajunga aici (asta in cazul in care ar fi planete locuite sau locuibile in aproperea Terrei), caci in plus nu s-au descoperit semne de viata pe alte planete, si nici nu s-au receptionat comunicatii radio, deci nici macar n-ar prea exista extraterestri  :lol:.
Sigur, au aparut si alte teorii stiintifice gen "gauri de vierme", universuri paralele etc si care ar putea explica aparitia unor nave extraterestre pe aici.

Dar de aici intram deja si spre aspectele conexe de care s-a pomenit si care pot avea legaturi mai mult sau mai putin clare cu fenomenul OZN. psihologia (si chiar si parapsihologia, cat e ea de acceptata sau nu in mod oficial), mitologia, folclorul, istoria, alte tehnologii conexe (legate de radare, sisteme de detectie, de comunicatie), conspiratii, genetica. etc.

Asta si pentru ca descrieri OZN destul de asemanatoare celor actuale (inclusiv intalniri de gradul III, cel putin, asta daca nu mergem si la folclor si interpretam si mai adanc unele chestii de acolo  :-D) apar inca din antichitate, daca nu ma insel chiar si NASA a publicat o lista cu astfel de aparitii consemnate inca din antichitate.

45
Cafenea / Re: Biserica egipteana a celor trei valahii
« : 30 August 2016, 00:18:54 »
Revin pe acest subiect in care mi-am făcut "debutul" rufonistic, cu câteva considerații ce ar putea contribui la elucidarea acestei stranii "biserici".
- cred că respectiva entitate are origini mai vechi decât cea creștină, fiind legată (cel puțin printr-o ramură, de sacerdoțiul geto-dac);
- ideea "egipteană" nu cred că are vreo legătură cu mânăstirile ortodoxe de prin Sinai, ci se referă la o conexiune pitagoreică - inclusiv misteriile lui Pitagora revendicându-se de la piramide;
- cumva, din rațiuni pierdute in acel mileniu intunecat (aprox. 300 - 1300 a.D.), nucleul de care vobim a "fuzionat" cu creștinismul ortodox, remarcându-se ulterior printr-o acerbă rezistență anti-papală;
- după dezastrul Bizanțului, "biserica egipto-valahă" s-a orientat spre noul pol ortodox -Moscova, iar, dacà in prezent mai are vreo influență, aceasta poate fi "simțită" doar in mediile ciare, dintr-un motiv sau altul, sunt antioccidentale, antimasonice și - invariabil - antipapale.

Din punctul meu de vedere, subiectul rămâne interesant - mai ales din perspectiva stabilirii scopurilor acestei străvechi entități...

Destul de apropiat de cum as zice si eu, cu exceptia orientarii spre Moscova (sau spre Bizant). Cum vad eu lucrurile e ca acest grup a preluat la un moment dat puterea in imperiul roman unde dacii ajunsesera sa domine in armata si chiar au impus o serie de imparati.
Dpdv religios au "fuzionat" cu, si influentat crestinismul, prin modelul sihastrilor in prima faza, dar si-au pastrat si un teritoriu liber, sa zicem asa, la nord de Dunare (unde in ciuda unor teorii istorice nu prea a trecut sau lasat urme niciun neam migrator, astia ocoleau prin stepele si campiile din Dobrogea si Panonia si cam ocole padurile dese si Carpatii).

Odata cu faramitarea imperiului roman (superputerea lumii de la acea data) s-au ridicat 2-3 centre de putere care au inceput sa lupte intre ele. Unul a fost gruparea de vorbim noi, altul a fost (inca mai e, de fapt) Vaticanul cu ramificatiile sale, evident, si altul a fost Bizantul grecofon.

Grecofonii au preluat conducerea in est si a urmat o lupta pentru putere cu valahii (dar si o colaborare uneori) iar in vest a ramas Vaticanul. Bizantinii au fost controlati din umbra prin mscarea isihasta cu radacini in cultul sacerdotilor daci (similari ca mod de viata cu esenienii dupa cum zice Iosefus Flavius).

 Intre Bizant si Vatican s-au mai dat diverse lovituri fiecare incercand sa-si extinda sau mentina teritoriul in partea celuilalt. Valahii au mutat cu manta cum se zice, odata cu venirea ungurilor in Panonia, fapt care a marcat o miscare de populatie (formata in buna parte din romani sau daco-romani sa zicem asa) de acolo inspre imperiul bizantin.
La scurt timp dupa patrunderea lor acolo apare bogomilismul, o varianta a gnosticismului care exista foarte probabil la nord de Dunare unde nu exista o biserica institutionalizata (si nici cronici care sa confirme sau infirme asta  :lol: ).

Ideea era (e) de a cuceri mintile (si sufletele) oamenilor si de a transforma si controla asa respectivele societati. Miscarea a fost apoi transplantata in vest, dupa ce a fost crescuta si verificata la sud de Dunare, in "laboratorul" bulgar si bizantin. Asa au aparut Catharii care au amenintat dominatia Vaticanului si care Vatican a reactionat apoi in forta pentru a-i elimina si a-si pastra controlul spiritual.

Reactia Vaticanului a venit prin atragerea la catolicism a ungurilor si cumanilor si incercarea lor de a-i folosi pe post de "sabie" contra valahilor (si chiar Bizantului). In acelasi timp Bizantul facea cam acelasi lucru prin rusi (Rusia kieviana) crestinati prin intermediul lor si care avansau spre gurile Dunarii si practic vechea Dacie era incercuita si presata din toate partile.
Mutarea de contraatac a noastra (sau ma rog, a valahilor  :-D) a venit prin intermediul mongolilor (ajutati dealtfel si de venetieni care avea si ei interese contra Vaticanului, si acolo e de discutat ce influente oculte erau).
Ca si dacii (si romanii) mongolii aveau o conexiune mitologica cu lupul si au fost "coasa" care a "curatat" terenul in jurul nostru.
In batalia de la raul Kalka in care i-au zdrobit pe rusi, si care a starnit interesul si a aratat mongolilor ca pot cuceri Rusia, ei au fost ajutati/ghidati de catre voievodul Ploscanea al brodnicilor, o populatie cu origini romanesti care se vantura prin stepele dintre Ucraina si Rusia, printre vikingii rusi, slavi, cumani si ce alte natii isi mai faceau veacu pe acolo.

Cativa ani mai tarziu mongolii vor veni sa faca curatenia generala si dupa ce ii vor elimina (cuceri) pe rusi ii vor elimina si pe cumani si apoi vor zdrobi regatele catolice ale Ungariei si Poloniei. Din pacate Vaticanul a avut destule resurse sa revina si sa ridice Ungaria (care suferise peirderi uriase) si sa mentina o presiune aici. Au adus o gramada de colonisti (germani si slavi catolici) si au pus o conducere vest-europeana (vezi Carol Robert D'Anjou etc etc). Ungaria a devenit practic o entitate politica (re) formata si (re) construita aproape complet de Vatican.

O miscare similara de transplantare a gnosticismului a avut loc si in zona rusa insa
https://en.wikipedia.org/wiki/Bogomilism#Origins

--. In 1004, scarcely 25 years after the introduction of Christianity into Kievan Rus, we hear of a priest Adrian teaching the same doctrines as the Bogomils. --

Numele Adrian este romanesc, la data aia nici bulgarii si nici rusii nu foloseau astfel de nume

Ceva mai tarziu avem
https://en.wikipedia.org/wiki/Strigolniki

--The origins of the name remain unclear. ........... Others think the name comes from a special initiation ceremony (a specific haircut, or strizhka), performed by a deacon named Karp – a supposed founder of the sect--

Numele Karp - Carp e iarasi un nume nu doar romanesc ci chiar dacic (tribul Carpilor care a dat si numele muntilor Carpati, sau invers, au preluat numele de la munti).

Eu zic ca batalia se da acum si mai mult in alt plan si nu neaparat in cel fizic (se actioneaza in asta doar cand este amenintat serios "centrul") ci in cel spiritual, (para)psihologic si "imaterial". Si se actioneaza pe termen lung si in feluri nebanuite din care Dughin cu eurasianismul si atlantismul lui a prins doar ceva franturi (de la Jean Parvulescu in buna parte).
Nu degeaba tot vine pe la diverse manastiri pe aici prin Romania  :-D, incearca sa prinda niste idei mai bine si sa se bage in mersul lucrurilor dar parerea mea e ca e depasit cu mult (ca si diverse mari puteri si alte entitati mai din umbra). Cu cat cobori mai adanc in istorie cu atat urci de fapt pe scara evolutiei in domeniu asta, unde cei mai vechi sunt si cei mai abili, cunoscatori si "invizibili" si pot juca pe degete pe altii fara ca aia sa-si dea seama ce se intampla de fapt (si chiar ce li se intampla).
Iar lucrurile astea se planifica si petrec la o scara macro-istorica pe care noi la nivelul nostru nu prea o putem percepe sau intelege prea bine, vedem cel mult franturi ici colo in istoria trecuta, si asta daca avem o imaginatie mai bogata (din asta macar am hehe), parerea mea.


Pagini: 1 2 [3] 4 5 6 7 ... 32