Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - Xanadron

Pagini: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 ... 242
61
Aparițiile...vechi, ba chiar din ce în ce mai vechi, îmi saltă mereu sprânceana îndoielii.
Dl.Turcu a preluat aceste informații din surse publicistice externe - fiind evident că nu putea investiga d-lui în America cow-boy-lor. La rândul lor, sursele secundare (să le zicem S2) au preluat, în cel mai bun caz, relatări din presa vremii (S3). Zic "în cel mai bun caz", căci există varianta să fi fost pur și simplu născocite, cu scopuri ce nu cred că fac obiectul topicului. Dacă erau însă inf.oneste, ele au fost la rândul lor preluate de S3 (ziarele sec.XIX) de la martorii oculari (ce devin astfel S4 - sursa primară).

Numai din această înșiruire se poate vedea cât de greu e ca faptele să fie preluate ca " adevăr".
Dar mai sunt śi alte (multe) aspecte îndoielnic / problematice.

1) Dacă, realmente, autoritățile SUA (ex: Oklahoma City P.D.) ar fi îndosariat o sumedenie de relatări, acestea nu puteau fi, pur si simplu, lăsate fără urmări. Așa cum după '47 relatările au dus la deschiderea SIGN, si în 1897 (sau cel târziu 1890) ar fi trebuit să existe o reacție oficială a autorităților SUA. Poate nu neapărat la nivel de Washington, cât măcar la administrațiile zonale (guvernatorii). Ori, acest lucru...nu s-a petrecut.

2) Chiar dacă articolele respective există în presa anilor 1880 (adică pot fi găsite în arhive) asta nu înseamnă mare lucru. Nu uitați "găina cu pui vii", realmente apărută în EVZ (azi ziar cică respectabil), sub directa aprobare a lui Ion Cristoiu (jurnalist la fel de...hm...respectabil). De ce nu si atunci, când presa era la fantezia oricui, în zone periferice).

3) Ce spui d-ta, @Rayden, de un debut precum : "Numitul Ion T. Amariei, de lângă Bârlad, a văzut astă-noapte, cam la miezul nopții, un fel de brad zburător (avea ace ca de fier si scotea fum pe tulpină) [...]"
Ei ? Să zicem că a apărut chiar ieri, pe un site / blog a unuia din (chipurile) Bârlad. Și nu mă refer că enunțul e hilar-fantastic, ci imposibil de verificat. Care Ion (sunt milioane)? Care Amariei (în Moldova sunt sute de mii)? Unde "lângă" Bârlad (sunt zeci de sate)?...etc. 

4) Dacă ziariștii vremii ar fi fost cât de cât serioși, ar fi urmat un șir de anchete în lunile acelea (fie și numai pentru a-si vinde fițuica, nu neapărat de dragul științei). Nu sunt, căci cine ar fi găsit (pe bune) un asemenea articol în arhive ar fi găsit și urmările, nu ?

Deci autoritățile nu, nici măcar ziariștii locali nu...dar cu toate acestea John / Ion ăla apare în referențierea ufologilor de pretutindeni ? Eh-eh...

În fine, se înțelege ce spun. Adaug că eu, personal, nu dau nicio atenție așa-ziselor "mărturii", apărute cu miile după 1950. Sare în ochi cum ele sunt " împinse" tot mai departe în timp, ptr.a se acredita teze precum "aștia sunt dintotdeauna printre noi".

Ca pont, util oricui - când apar multitudini de " dovezi" post-factum- și mai ales din cele ce "se potrivesc", uimitor, cu teze ale prezentului, e limpede că asistăm la artificii, menite ori a justifica a posteriori, niște evenimente, ori a crea, avant la lettre, anumite cauze.

Valabil si la revoluții, mineriade...of-offf...

62
Ok..m-am decis sa ..merg la culcare ceva mai tarziu seara trecuta si am cautat – mai mult rasfoind, recunosc – prin putinele carti ce le am aici, sperand sa dau peste ceea ce vroiam sa va arat. Si, am reusit, partial. Asa ca, iata ce doresc sa va aduc in atentie:

In cartea “ozn – istorie stranie si adevarata” de Calin N. Turcu, pe la pag 80 incepe asa:
“intreaga primavera a anului 1897, este marcata de o lunga serie de observatii stranii facute intr-o serie de state ale SUA. Spre exemplificare, numai in perioada 25 martie – 6 mai, au fost indosariate 36 de communicate referitoare la <<nave aeriene>>, la birourile politiei din Oklahoma City. Dintre toate acestea, <<Cazul nr. 27>> adica Cazul OZN-ului prabusit in Aurora,Texas, pare a fi cel mai interesant.”

Gasesc interesant fragmentul de mai sus, ce contine foarte multe referiri la nave aeriene pe teritoriul americii la final de secol 19. Mai gasisem referiri la astfel de nave caudate prin cartile citite si la inceput de secol 20. Aparate de zbor care nu semanau deloc cu ce se chinuiau temerarii inventatori sa creeze la final de secol 19 si inceput de secol 20 (fratii Wright, Aurel Vlaicu, etc.).

Ok, o sa ziceti, si care e faza cu aceste referiri la respectivele nave?

…ei bine, o sa vedeti ce anume, incepand cu pagina 82 a mai sus amintitei carti:
“Houston Post din 22 aprilie 1897, citeaza printer altele: Dl John M. Barclay, locuind langa Rockland, raporteaza ca ieri seara, pe la ora 23:00, dupa ce s-a retras in camera sa, auzi cainele latrand furios si gemand. Se duse la usa sa vada ce se petrece si atunci observa ceva, zise el, asa de neobisnuit ca, daca nu ar fi citit in ultimul timp ca s-a vazut un vaz aerian survoland Pamantul, ar fi fugit in padure. Un obiect de forma ciudata, lunguiet, cu aripi pe lateral si cu parime de marimi si forme diferite, aveau lumini stralucitoare ce pareau sa lumineze mai tare ca becurile electrice. Cand il vazu prima oara, parea perfect imobil la vreo cinci yarzi de sol. Se invarti in cerc de mai multe ori si putin cate putin se aseza pe sol, pe o campie de langa casa sa. Isi lua Winchester-ul si iesi pentru a-l examina mai de aproape. Imediat ce vasul, sau ce va fi fost, ateriza luminile se stinsera. Noaptea era destul de clara pentru a permite sa se distinga un om cep area a fi un muritor obisnuit, care ii ceru sa lase pusca deoaprte, deoarece nu-I va face nici un rau. (urma o scurta conversatie, in cursul careia ciudata fiinta fu de acord sa I se spuna Smith si ii dadu d-lui Barclay o bancnota de zece dolari pentru a-i procura ulei lubrifiant, o foarfeca si putin sulfat de cupru). Dl Barclay il intreba: “Ce este obiectul pe care il aveti acolo? Du-ma sa-l il vad”. La care cel ce dorea sa fie numit Smith ii raspunse: “nu, nu putem sa-ti permitem ca sa te apropii prea mult. Dar fa cee ace iti cer si vom sti sa apreciem amabilitatea dumitale. Iar intr-o zi nu prea indepartata, vom reveni la voi si-ti voi face placerea de a te plimba cu nava noastra”. La plecare, Smith i-a strans mana, ii multumi calduros si-l ruga sa nu il urmeze pana la vas. In ultimul moment, dl. Barclay il mai intreba de unde venea. “De nicaieri, a fost raspunsul, dar vom fi in Grecia poimaine”. El urca la bord, urma un suierat si obiectul pleca, dupa cum spune dl Barclay, ca din pusca.”

Un alt caz, ce poate fi citit la pagina 83, extras din declaratia comisarului de politie Sumpter si a serifului McLemore din Hot Springs, Arkansas:
“In noaptea de 6 mai 1897, pec and ieseam din oras si luasem, calare, directia nord-vest, am remarcat o lumina stralucitoare sus pe cer. Ea a disparut brusc, dar dup ace am mai parcurs patru sau cinci mile spre poalele muntilor, ea a reaparut sip area mai apropiata de pamant. Am oprit caii si o priveam coborand pana cand, deodata, disparu dupa un alt munte. Ne-am urmat drumul pe inca aproape o mila si caii nostrii refuzara sa mai inainteze. La vreo doi iarzi de noi, vazuram doua persoane care tineau in maini lumini care se miscau. Scotandu-ne Winchester-ele incepuram sa intelegem importanta situatiei – intrebam: “cine e acolo? Si ce faceti aici?” un barbat cu o barba lunga inainta cu o lantern in mana si dup ace a intrebat cine suntem, incepu sa ne explice ca el si ceilalti – un tanar si o femeie – calatoreau cu vasul aerian prin tara. Puteam sa distingem perfect contururile vasului care avea forma unei tigari, de vreo 60 de picioare (cca 20  de metri) si semana intru totul cu desenele aparute recent in ziare. Se intuneca si ploua si tanarul umplea un sac mare cu apa, la vreo 30 de yarzi de noi, in timp ce femeia incerca sa se ascunda in umbra. Ea se adapostea sub o umbrella. Barbatul ne invita sa venim cu el, ceva mai departe, spunandu-ne ca el cunoaste un loc unde nu ploua. I-am spus ca preferam sa fim udati. (…) fiind grabiti, am plecat, iar la intoarcere, 40 de minute mai tarziu, totul disparuse. Nu am vazut sau auzit cand a plecat vasul aerian.”

Apoi, in continuarea paginii 84, se descrie cazul nr 27 – cazul ozn-ului prabusit in Aurora, Texas.

Ce vreau sa spun cu cele 2 intamplari descrise?

In primul rand, faptul ca ocupantii vaselor aeriene pareau destul de pamanteni. Vorbeau engleza, aveau bani, aveau nevoie de anumite resurse (?) pentru navele lor.

Cum spuneai si tu colegule @Grifon, ocupantii erau / pareau “cam” pamanteni. Si ca evenimentele erau foarte des intalnite si raportate.

Vasele sau navele lor aeriene erau cu mult mai avansate fata de ceea ce incercau sa inventeze primii pioneri ai vremii in materie de aeroplane, avioane, planoare, etc.

Oare, este posbil ca cineva cu resurse materiale suficiente sa fi pus mana pe niste….planuri de Vimana de prin zona Indiei?
Apoi sa se fi pus pe replicat si folosit tehnologia? Mie asa imi pare…

Sigur, in cartea respectiva, sunt si cazuri, cele mai numeroase, de observatii si intalnirii cu fapturi sau fiinte ce par a fi de oriunde altundeva numai de pe Pamant nu…

Cred ca o parte buna din valurile de observatii pe final de secol 19 si inceput de secol 20 pot fi puse pe seama unor astfel de nave sau vase aeriene cu ocupanti umani, iar alta parte – cea cu nave mai avansate dpdv tehnic – pe seama extraterestrilor (vezi si cazul nr 27, si nu numai).

Cred ca dl. Calin N. Turcu, a surprins acest istoric, o trecere in revista a unor cazuri destul de bine documentate pe care ne putem baza sa facem unele analize… asta mi-a placut mie in primul rand la domnia sa; motiv pentru care am corespondat cu dansul pana la trecerea sa in nefiinta. In facultate, am avut o colega din orasul sau, si mi-a povestit despre dansul. Era un om corect, pasionat de fenomen, nu cauta senzationalul, nu incerca sa impuna cuiva credinta in OZN si era interesat sa descopere ce este, de unde vine, etc… In principiu, cam acelasi lucru l-a spus despre C.N.T. si dl Justin Capra…

cam asta e...si chiar vreau sa aud / citesc niste pareri referitor la cele de mai sus.

63
Mulțumesc de aprecieri, dle. @Rayden.
Nodul acelor timpuri este foarte important - mai ales, poate, dintr-un  f.semnificativ punct de vedere.
Mai exact, pentru un scurt interval (cam '46-'49 să zicem), fenomenul OZN nu era supus ridicolului / peiorativului, așa cum, din păcate, s-a ajuns ulterior.
Atât oamenii de rând care observau, dar și autoritățile (nu doar armata, ci și polițiști, pompieri, etc.), manifestau în primul rând curiozitate, dublată eventual de îngrijorare. Ăsta a și fost principalul motiv ptr.care Hynek (inițial sceptic maxim) a ajuns să aibă propriile îndoieli. Căci, deh, râzi de un țăran, râzi de o gospodină, dar mai greu râzi de oameni cu profesii seriose, ce n-au chiar niciun motiv să aiureze (de ex. șerifi locali).

De aceea cred că merită întoarsă puțin atenția pe acele vremuri (si pe mutațiile/dinamica celor trei proiecte consecutive). Căci, deși par aceeași "oală", nu e chiar așa - și la o studiere mai amănunțită, pas cu pas, se pot sesiza unele influențe (intelectuale sau...de altă factură).

Convingerea mea e că, ceva, cumva, au depistat în acele lungi cercetări. Au fost aproape 30 de ani de studii, si - deși viciate poate de scepticism sau obtuzitate - tot au putut fundamenta ceva (fie doar și la rang de ipoteză).
La fel de convins sunt însă că nu era vorba, în acei ani, de mărturii extraterestre (cel puțin nu în accepțiunea banală, ba chiar infantilă, în care conceptul s-a dezvoltat ulterior, grație show-biz-ului). De altfel, Hynek, chiar și în " suceala" de "believer", nu a a susținut niciodată că acele UFO veneau din alte galaxii, etc. - a se vedea în acest sens corespondența purtată cu binecunoscutul astronom / scriitor Carl Sagan.

Sunt așadar, multe de adulmecat referitor la acele timpuri - și chiar mă miră că forumul, ce are deja o vechime respectabilă, nu a tratat mai minuțios " creșterea și decăderea" celor trei proiecte.

64
bune intrebari, colegu', dar inainte sa raspund la cateva din ele..as vrea sa te intreb eu cate ceva:

- sunt intrebarile tale?
(te intreb in ideea, ca..poate sunt venite / primite pe filiera licuriciana-godakiana; stiu ca (mai) tii legatura cu ex-colegu' cu pricina, si imi pare ca parca te-a pus sa faci asta - cu nu stiu ce scop - asa cum de multe ori incerca sa ma convinga si pe mine sa fac cam la fel... - pentru eventuale alte comentarii, ca sa nu poluam, te rog sa continuam in privat...)
- de ce ai tu sentimentul ca este un caz ...fake? doar din ce ai expus in prezentul topic?

si pe mine m-a interesat acest caz. am vizitat localitatea respectiva cu un detector de radiatii, am stat de vorba cu cativa sateni...
nu am reusit sa aflu cu exactitate locul aterizarii cand am fost atunci.
am incercat sa am acces la dosarul cazului. cum? am incercat la familia regretatului C.N. Turcu, atat la sotie..cat si la fiul acestuia. telefonic, fara vizite la valenii de munte.
acestia nu au dorit sa ma ajute cu informatiile respective, dar am aflat ca vor sa o doneze d-lui Farcas / ASFAN-ului.

am discutat cu Dl Farcas, informandu-l ca sotia lui C.N. Turcu vrea sa doneze arhiva ASFAN-ului...eu oferindu-ma sa ajut la transpunerea acesteia in format electronic - cu modificarile de rigoare: nume persoane, etc - conform protejare date personale - in prezent, am inteles ca aceasta arhiva se afla in posesia ASFAN.
probabil colegul @Jean - care tine legatura cu aceasta asociatie si care e destul de activ pe FB din acest punct de vedere - poate confirma sau infirma. Posibil si fostul coleg Licuriciu/Godak, care am vazut ca a transmis la un moment dat colectia de reviste RUFOR (cu care incerca sa ma convinga sa le pun eu pe rufon...desi, nu imi era clar ce si cum cu ...drepturile de autor; dar, in fine - acum sunt disponibile pe site-ul ASFAN)

dl Cohal - de la ASFAN - stie care este locatia exacta a aterizarii obiectului...daca frecventezi sedintele asociatiei, ai putea sa il intrebi pe dumnealui.

cum nu prea mi-au fost de ajuns informatiile de mai sus - pe langa cele scrise in cartile lui C.N.T., m-am pus pe ...intalnit si discutat cu dl Justin Capra. dumnealui, m-a primit cu mare bucurie si mi-a spus tot ce isi mai amintea despre eveniment.
dumnealui a fost cel care a venit cu un contor Geiger pentru masurarea radiatiilor; valoarea masurata a fost de 50 micro Sieverti, iar in timp s-a diminuat. stiu ca s-au diminuat pentru ca s-au facut masuratori la intervale de timp si de dl Cohal. stia si dl Capra.
masa obiectului era de cateva zeci de tone, nu mai stia exact cat dl Capra. acesta facuse estimari / calcule in baza tasarii pamantului de catre talpa obiectului.
adancimea la care s-a format nu a putut fi masurata cu exactitate, deoarece locul mai fusese calcat de sateni, scolari si liceeni, si se mai surpase din musuroi. dl Capra a incercat cu o sfoara care avea cam 2 m lungime sa masoare adancimea, coborand legata o sticla de jumatate de litru si nu a reusit sa dea de fund.

regretatul inventator, credea ca dosarul complet al investigatiei se afla la rudele lui Turcu, in arhiva acestuia. ba chiar a vorbit cu fiul acestuia sa ma ajute sa am acces la dosar...insa, in zadar...fiul acestuia nu a dorit. le-am mentionat ca nu scriu o carte, ca nu am blog pe internet, vreau doar sa stiu eu. dar, se pare ca, nu se prea poate.

ma asteptam si de la ASFAN, acum ca au arhiva, sa o scoata la lumina, ca lumea - cei interesati - sa o vada, sa citeasca, sa stie. daca nu au resurse, pot sa ceara - sunt ferm convins ca se vor gasi voluntari sa ajute cu structurarea informatiilor / cazurilor. eu m-am oferit...

cam asta e tot ce stiu eu.

65
Cafenea / Re: Agora
« : 11 August 2018, 20:17:18 »
Domnul meu,

Imi place mult sa port diagoluri cu dumneavoastra, imi pare rau insa ca sunt rare si apar doar cand se intampla "nenorociri" in spatiul virtual, stiti, eu v-am cerut prietenia de ceva vreme insa am vorbit ca la pereti... dar sunt obisnuit, deh, fenomenul OZN asigura acest tip de dialog chiar si involuntar de reactiile dvs.
Influente ale zeilor... hmm, sunteti politist nu-i asa?
Stimate domn.
Din păcate, eu sunt un om ocupat...chiar foarte ocupat perioada aceasta! Daca nu scriu pe forum, asta nu înseamnă ca nu-l urmaresc...și da, intervin atunci cand consider ca este nevoie de mine. Pasiunea mea sunt fenomenele OZN...care in ultima vreme sunt atat de rare, incat lipsesc cu desavarsire! Desi posed o oareșce...cultura generala si in alte domenii, prefer sa-i las pe cei cu adevarat pasioanti sa vorbească, si eu doar ascult/citesc. Nu-mi dau seama cum mi-ati cerut prietenia...aici pe forum sau unde altundeva?


Nu, NU sunt politist si nu fac parte din nici o structura cu 3 sau mai multe litere...sunt destui oameni pe acest forum care ma cunosc personal si pot confirma asta...nu ca ar fi important! Si chiar daca as fi, de ce ar fi important acest aspect? Cumva aveti senzatia ca pe toti politistii îi cheama Robi si muncesc in LasFierbinti?


Treaba e ca desi eu imi recunosc problemele, chiar si greselile din spatiul virtual, fiulploii si el uneori le-a recunoscut, Xanadron insa nu, abyss are un ego exacerbat - verificat ieri - departe de zen, lista poate continua desi e destul de seaca. Vedeti dvs., spuneam acum cativa ani in gluma unui coleg ca si eu sunt cu ochii pe voi, persoana in cauza a ras... daca asta presupune talente de actor - sunt talente, nu-i asa? - atentie Xanadron...

Daca as fi credincios, v-as intreba daca aveti dreptul si curajul sa aruncati primul cu piatra...nu prea sunt, asa ca o sa ma abtin... :)


Restul, vizavi de script si alte alea...faceti cum v-am recomandat: postari cu continut si nu aveti probleme...


O seara buna. alx

66
CAZUL VALEA PLOPULUI
Prima aterizare OZN atestata stiintific in Romania

Intr-una dintre noptile dintre 2 si 6 septembrie 1972, un obiect luminos neidentificat a fost vazut aterizand intr-o livada langa satul Valea Plopului, comuna Posesti (jud. Prahova). Mai multe echipe de cercetatori au examinat ulterior urmele aterizarii.

Intr-una dintre noptile dintre 2 si 6 septembrie 1972 (nu s-a putut stabili cu precizie data), in jurul orelor 24-1, langa satul Valea Plopului, comuna Posesti (jud. Prahova), Vasile Carabus, paznic de noapte la C.A.P. Posesti, a vazut, de pe dealul Tabacioi, un obiect stralucitor, „o stea cu coada” de culoare galbena, traversand cerul, planand si aterizand lin intr‑o livada aflata la circa 2 kilometri de el, pe dealul “La Odaia”, dupa care obiectul a disparut. Nu s-a auzit nici un zgomot.

Paznicul, impreuna cu mai multi sateni au cercetat, peste vreo doua zile, locul cu pricina, aflat intr-un lan de porumb presarat cu pomi fructiferi. Aici au gasit o zona circulara cu diametrul de 4,5 metri in care toate tulpinele erau rupte la circa un metru de sol. In centrul cercului se gasea un musuroi de pamant, avand in mijloc un orificiu rotund, cilindric, cu diametrul de 12-14 centimetri si adanc de cel putin 2 metri. De la aceasta gaura porneau radial, distantate perfect la 120 grade, trei urme identice de talpici, bine imprimate in sol.

Ulterior aici au venit sute de curiosi, ca si elevi adusi pentru “munci agricole”. Pentru a verifica rumorile care se raspandisera in zona, profesorul Calin Turcu de la o scoala din Valenii de Munte (aflat la circa 17 kilometri de Valea Plopului) s-a deplasat, in 29 noiembrie, in acel loc. Pe atunci urmele se vedeau inca destul de bine. Calin Turcu a revenit aici, facand numeroase fotografii si stand de vorba cu martorii. El va trimite constatarile sale lui Ion Hobana. Ca urmare, profesorul Turcu va insoti la Valea Plopului, in zilele urmatoare, specialisti veniti de la de la “Cercul Stiintific OZN” organizat la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, cerc condus de Ion Hobana. Inginerul Justin Capra, din Bucuresti, a constatat, cu un contor Geiger-Muller, “o crestere substantiala a radioactivitatii de tip gamma in zona centrala a presupusei aterizari”, apoi, in 10 decembrie 1972, un grup de 11 persoane, au facut masuratori, fotografii, prelevari de esantioane de sol si vegetatie, inregistrarea pe banda a unor martori, declaratii scrise. Cu acest prilej s-a realizat si un film, care a fost larg difuzat ulterior si a castigat si un premiu. Judecand dupa adancimea urmelor, s -a estimat ca obiectul putea cantari cateva zeci de tone. Solul parea sa fi fost expus la o temperatura ridicata dar nu la flacara. Obiectul a evitat doua linii de inalta tensiune (135 metri pana la fiecare), ca si trei meri din preajma, aterizand la o distanta egala de ele, fara a le vatama.

Calin Turcu a constatat ca pe mamelon in urmatorii patru ani vegetatia a lipsit cu desavarsire, apoi a fost firava. El a continuat sa monitorizeze si alte aspecte ale cazului, in ciuda faptului ca in vara anului 1973 doi insi, ramasi neidentificati, i-au facut o vizita si l-au “sfatuit” sa nu se mai duca pe acolo.

(Prelucrare de Dan D. Farcas, dupa volumul lui Calin Turcu, Cazuri OZN in Romania, Ed.Sincron, 1992)

sursa: www.asfan.ro

https://goo.gl/Yx1RH8

Am impresia ca si in tara noastra precum in multe alte tari, frenezia a cuprins cel mai de neinteles subiect - sa-i spunem FAN - si a capatat valente din cele mai bizare. Cel putin pentru noi care traim la 46 de ani dupa relatarea cazului Valea Plopului, pare a fi din ce in ce mai clar ca este doar o minciuna cu picioare din ce in ce mai scurte.

Cazul care aparent l-a facut cunoscut pe domnul Calin Turcu a demarat cu o minciuna? Cate dintre cazurile adunate de dansul din tara noastra, mai pot fi considerate reale? Putem vorbi despre acelasi individ care a fondat revista RUFOR? Ii putem vedea si pe partenerii sai, membri fondatori, prin prisma unei optici asemanatoare? Cele mai cunoscute cazuri romanesti provin din aceasta grupare, interesant nu?

Sa ne intoarcem catre cazul Valea Plopului. Desi crema cercetatorilor din acea vreme s-a ocupat de acest caz, aparent nu exista nicio dovada, niciun document stiintific si niciun argument plauzibil ca sa intareasca acest caz. Lipsa informatiilor si a detaliilor acestui caz sunt insa mult mai numeroase decat am crede. Convenabil, argumentele invocate pentru lipsa dovezilor sunt de natura iarasi cu caracter manipulativ cum suntem obisnuiti in cazuri asemanatoare - arhiva disparuta miraculos / aruncata la gunoi / barbatii in negru etc. - devin clisee vechi si prafuite pentru oricine.

Ce stim:

*Cercetarea martorului (paznic) insotit de cativa sateni:
 • Obiectul pare a fi avut 3 picioare dispuse echidistant formand un triunghi echilateral.
 • Forma acestuia a fost aparent de disc cu diametru de 4-5m, retezand pomii fructiferi pe o suprafata cu forma rotunda la un metru deasupra solului.
 • Obiectul era manevrat inteligent evitand liniile de inalta tensiune.
 • Obiectul a aterizat lin.
 • Obiectul a avea o tija centrala cu diametrul de 12-14 cm si cu o lungime de 2 metri.
 • Obiectul era interesat de un musuroi, ori musuroiul rezulta din forarea pamantului cu tija centrala.
*Dupa trei luni s-au deplasat cercetatorii OZN la locul cu pricina:
 • S-au detectat radiatii gamma la locul cu pricina.
 • Au fost prelevate mostre de vegetatie si sol.
 • Solul parea sa fi fost expus la temperaturi ridicate dar nu la flacara.
 • Dupa adancimea urmelor, obiectul avea greutate de cateva tone.


Ce nu stim:
 • Au fost gasite partile superioare ale pomilor?
 • Care sunt rezultatele analizei vegetatiei si a solului?
 • Ce valori avea radiatia gamma?
 • Ce se afla la baza musuroiului?
 • Unde este locatia exacta?
 • Armata a fost implicata in cercetarea cazului? Lipsa implicarii armatei in poveste care trebuia sa izoleze locul si sa faca masuratori - pana la urma era vorba de invadarea spatiului aerian si
  terestru. Caz in care sigur nu ar fi lasat dovezi si probe in urma pentru a fi descoperite de Calin Turcu sau de alti civili.
 • Obiectul a aterizat lin intr-o livada insa a reusit cumva retezarea pomilor.
 • Cum au fost retezati pomii daca obiectul a aterizat lin? Inseamna ca acestia nu au fost retezati prin soc mecanic.
 • Ce fel de impact sugerau tulpinile pomilor?
 • Care era distanta dintre cei trei talpici?

Ce mai stim este ca la vremea respectiva erau la moda in descrieri si in filme OZN-urile de forma discoidala cu 3 picioare: https://goo.gl/6xuZuR

Are cineva mai multe detalii despre caz?

67
Cafenea / Re: Agora
« : 10 August 2018, 23:19:44 »
Poate ajuta pe viitor, poate nu. Credinta in talibanism rufonistic s-a adeverit aseara, vezi, este interesant cum lucreaza. Pai daca scriptul acela sterge fara sa anunte, fara sa ceara mai multe detalii, adica sa arate un dram de civilizatie, inseamna ca are o problema de implementare. De aici se pot trage si alte concluzii insa nu ma voi duce in directia aceea. Sa spunem doar ca modul de functionare nu denota decat un soi de talibanism.
E totusi doar un sfat, poate adauga cineva totusi cateva linii de cod civilizat scriptului, astfel incat sa ceara inainte de stergere detalii suplimentare si eventual sa anunte autorul de actiunea luata, cred ca ar reprezenta un progres.

Ca eu existam sau nu cand pe forum se inventau rotile :) te las sa te gandesti mai bine...

Multumiri pentru sugestia oferita nu-mi trebuie :) Sanatate!
Stimate user!
Aveți perfectă dreptate...e talibanism să ștergi comentarii de tip chat...dar nu e talibanism să ne asaltați pe noi, restul, cu comentarii de tip chat?  Se pare că nu ați citit prea bine regulamentul acestui forum la inscriere, ci doar l-ați bifat...
   Vă rog să vă reamintiți că vă aflați pe un forum privat, care are niște...reguli! Dacă considerați că vi s-a făcut o nedreptate...asta e. Nu e democrație aici! De asemenea, doriți să vă reamintesc de anumite postări ale dumneavoastră, scrise de-a lungul timpului, care încă există pe forum, deși au fost scrise, probabil, sub influența unui zeu al cărui nume începe cu B...?
  Soluția e simplă: postați chestii mai...elaborate, și cu mai mult de 2-3 litere, și roboțelul nostru de pază nici nu vă va observa...
 
 Să aveți o seară bună! alx

68
https://www.headheritage.co.uk/headtohead/tma/topic/69673/

Pentru spiritele curioase.
Pe pagina de mai sus linkuri catre o gramada de fotografii de menhiri sau biserici vechi. Concluziile sunt individuale.

69
Hynek a făcut o mărturisire sinceră, în cartea "de după" ("The UFO Experience").
Conform spuselor sale, USAF a început să facă nişte "artificii" (probabil încă din perioada GRUDGE), cu scopul de a determina posibile reacții.
Concret, foloseau avioane / rachete / baloane meteo, în condiții atipice, pentru a determina, calitativ / cantitativ, feed-back-ul populației. Se pornea de la premisa că, dacă în urma "glumelor" s-ar fi ivit acelaşi val de raportări, atunci se demonstra că şi valurile inițiale aveau aceeaşi cauză.
Hynek a împins sinceritatea până la a recunoaşte că efectele nu au fost similare (mult mai puțini repezindu-se a raporta "jucăriile" USAF).

Destăinuirea e interesantă, chiar dacă Hynek n-a mai dezvoltat-o în memorii. Ca metodă ştiințifică treaba era OK - a (re)crea artificial nişte cauze pentru a confirma / infirma un efect este, fără îndoială, o idee bună.
Problematic e însă unde (şi dacă) s-au oprit cu "artificiile". Căci tentația devenea, îmi dau seama, destul de mare - pe varianta : "Hm, cu UFO astea nu prea ne-am lămurit, dar ia te uită ce chestii interesante se pot face...".

70
E frapantă şi o anume coincidență.
Seria celor 3 programe a debutat în 1947 (la puțin timp după faimosul incident Roswell) şi s-a finalizat la sfârşitul lui 1969 (la puțin timp după aselenizare).
Deşi sunt sceptic în privința teoriilor (multe) referitoare la cele două "borne", sunt silit totuşi a lua în seamă bizara "potrivire".

Cu toate acestea, Hynek (aflat deja in proiect in '48) nu prea a dat atenție întămplării Roswell - deşi treaba era "la cald" atunci. Nici ulterior, în publicistica sa, nu consideră Roswell-ul drept emblematic, alegând mai degrabă alte incidente (precum cel cu polițistul Zamora).

Ceva rămâne straniu cu acele începuturi, şi nu mă pot dumiri cu privire la ansamblul de cauze.

72
Maestre @Xanadron, n-am îndoieli că o anumită dimensiune a acestor inițiative a fost (şi) de ordin sociologic.
Refuz a  crede însă că totul, încă de la bun început, a fost conceput pentru (sau în raport cu) publicul.
Poate complicăm ceva ce e mai simplu.
Primul proiect (SIGN) a fost o inițiativă onestă - chiar dacă bizar scurtată, ulterior metamorfozată. Concluziile, chiar dacă sumare, erau de bun simț. Au zis că unele observații aeriene merită atenție, dar că "n-au destule date pentru a se pronunța asupra lor".
Ceea ce e corect - sigur nu puteau fundamenta  ceva serios în acel scurt interval.
O bănuială de a mea e următoarea : la debut, oficialii Pentagonului nu au luat prea în serios chestiunea. Au socotit (o firească prejudecată) că obsevațiile / sesizările tip OZN sunt nişte aiureli, şi au cerut o lămurire rapidă, care să ia tuturor grija. De aceea au şi mandatat un căpitan (Rumppelt) ca gestionar - adică un grad militar inferior, fără alonjă decizională sau potențial de a mişca imensa maşinărie militară.
Spre mirarea lor, căpitanul în cauză a ridicat mai degrabă semne de întrebare decăt liniştirile dezirabile - şi cred că de aici a început a se complica treaba.

Opinez că analiza nu trebuie luată nici pe bazele unor conspiro, nici pe cele ale aşa-zişilor transpiro. Trebuie luată aşa cum este - cu tot puținul realmente disponibil.

73
Hynek sigur merită o discuție aparte - si nu doar ptr. parteneriatul cu Valée.
Dar eu nu cred că cele 3 proiecte au fost "infame". Şi nici "pesudo".
La ce să "pseudo-faci" cercetare din 47 în 70 ?? Nu era destul să zici că SIGN e totul (adică nimic) şi cu asta basta ? De ce alte două inițiative ulterioare ?
Aici sunt nişte ciudățenii.
De ce a ținut SIGN numai un an? Intervalul e absurd, căci numai organizarea, birocrația sau logistica mănâncă luni bune (mai ales la anii ăia). Dacă scădem şi perioadele necesare deplasărilor,  discuțiilor cu martorii, etc...sau dacă punem şi inevitabilii timpi morți...ce mai rămâne din acel an ?
Pesemne au investigat (pe teren) max. 2-3 spețe, iar restul a fost studiu "de birou", din documentele/ mărturiile captate în anii războiului.
Dar de ce s-a închis ? Ca să fie redeschis îndată după ? Tot cu Ruppelt, tot cu Hynek ?
Aici a fost o decizie, o ingerință - şi e prima mea curiozitate.

74
Ştiu că un asemenea subiect poate pare anacronic în 2018, dar se întâmplă să mai şi ştiu, din experiență proprie, că adesea cheia unei enigme rezidă în ...începuturi.
Cu aceste 3 proiecte USAF a debutat întreaga tevatură. Lumea (ufologică) strâmbă mereu din nas către ele, dezamăgită de final - Raportul Condon. Cu toate acestea, nu trebuie ignorat un adevăr factual - cele 3 inițiative rămân, chiar şi azi, cel mai impresionant (si profesionist) studiu în domeniu, la care au lucrat specialişti din toate categoriile, aproape trei decenii.
Merită studiate, chiar cu maximă atenție. Dar nu doar prin prisma conținutului, ci şi printr-o abordare...mai curioasă.
De exemplu...de ce au început ? De ce în 1947 ? De ce "SIGN" a durat doar un an ? De ce a trebuit redeschis "GRUDGE"?
Iată doar câteva curiozități ce merită nițel băgate sub lupă. Căci, deşi vechi, sigur sunt mai demne de interes decât maglavaisul informațional de astăzi, din care nu se mai înțelege...om cu om, darămite cu alde...E.T.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Project_Sign

75
Fenomenul e in stransa legatura cu noi, si evolueaza odata cu noi. Cam asta e concluzia unui stimabil cercetator si sunt sigur ca are dreptate. :)

Pentru o mare parte sau cantitate de fenomen sunt de acord cu tine cu mentiunea ca dupa parerea mea, nea' Jacques a trecut intr-o zonă mult prea crepusculara, de-a dreptul fantasy.
  Evolutia fenomenului de care discutam inseamna in opinia mea o ghidare a noastra spre o destinatie anume. Insa, se pare ca exista de-a lungul istoriei consemnate in scris si ajunse la noi o forma constantă, cea de disc sau scut rotund, fara "excrecențe". E drept ca dupa stiinta mea, baietii aia nu au mai dat nici un semn cam de mult dar asta nu inseamna nimic raportat la lungimea vietii umane .

   Pe de alta parte, am impresia ca toti ăia vechi is aici in continuare, si marii si micii, si grii si verzii, si cu coarne si fara, si cu nituri si fără, numai ca au imbracat alte forme sau a intrat in vigoare un alt tratat asupra Pamantului. Asta e o ipoteza total nefundamentata stiintific  :lol:

   Acum vreo zece mii de ani a fost un reset , voit sau nu. Iar omenirea a luat-o de la capat. Dovezi in acest sens pe tot globul( sau farfuria, pt adeptii pamantului plat  :lol: ). A fost ceva de genul cutremurelor ce au daramat edificii si infrastructura .
    Parerea mea.

Pagini: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 ... 242