Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - Xanadron

Pagini: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 ... 242
46
Da, așa cum și amicul @zamotrak bine presupune, (par)e de natură aeronautică protuberanța catalanului Sert, mai ales în contextul cvadrimotoarelor zburînd prin cadru - mai precis, pare a fi un spinner, chiar dacă detaliile nacelei de motor respective lipsesc (elicea mai ales, dar și pistoanele motorului - sigur în stea de-ar fi fost, că-n anii 30 nu se inventaseră încă turbopropulsoarele.)

Gîlma lu Rivera ar fi însă (după mine, nu bag deci mîna-n foc) o țeavă/conductă îndoită la 90 de grade, dar privită dintr-o perspectivă frontală, înfigîndu-se în... mașinațiunile din perete. :-D
...Aparent nimic ocultissim deci în detaliile astea, necesare doar completării atmosferei lucrărilor (btw, din pdv al calităților strict plastic-artistice, fresca din 37 a spaniolului îmi pare cu mult peste cea jupuită a mexicanului, chiar dacă mai bogată-n semnificații *discrete* - și mai colorată, dar un pic naiv-stilizată și fără raccourci-urile și alte schepsisuri dinamizante ale catalanului.)

Aș fi tentat oricum să pălăvrăgesc pe 2-3 monitoare despre mai toți muraliștii celebri (tema m-a pasionat dintotdeauna), dar nu cred că-i locul aici. Și nici timpul - ce-ar fi de ex. să aprofundăm prezența pe extremă stîngă a frescei (acceptată de Rockefeller, spre deosebire de cea a lui Lenin-Bronștain) a lui Lev Davidovici Troțki - viitor amant al Fridei Kahlo, nevasta mexicanului??
Care EA ar fi trebuit să stea sub vasul ăla Petri cu spirochete, din moment ce-a fost tratată nu doar o dată de... sisi :-D (hmm, i l-o fi dat și Josephinei Baker, cu care-a fost combinată?)

În fine, ocultate-s pînă și viciile revoluționarilor *de profesie* (inclusiv luesul terțiar care l-a terminat p-un Lenin și homo, și dement... :evil:)
...Iar dacă m-apuc să-l puric și pe vărul lu Rothschild  - nea Moses Mordechai Levi botezat și Marx (wow, omagiat de UE recent :-o) îmi mai irosesc aiurea înc-o zi din viață.

48
Diverse / Re: Re: Re: Pagina Comica
« : 27 Aprilie 2018, 17:30:59 »
...Ați auzit de *piciumanii zamolxieni*??!! :roll: :-D
Nici eu pînă mai ieri, cînd dădui din întîmplare de un (relativ) nou forum - unde Adi Pop lovește din nou.

Nu dau link la el fiindcă să-i fac reclama ar fi ultima prioritate, da-l găsiți ușor că-i sinonim cu un fost topic de tristă amintire d-aici - Sfatul Bătrînilor. :fullmoon:

Clar că doar dacă vreți să prizați o doză de umor involuntar (Kafka-i mic kopil :lol:). Ori să aflați că Keshe & Arsenie Boca... da mă opresc mai bine, să nu vă stric distracția.

49
Deși tema topicului e cumva redundantă (călcînd pe urmele... sau bătăturile :lol: lu *Cine ne conduce? / Ne conduce cineva?*) discuțiile-s interesante, chiar dac-au pornit de la un moldo-articol cam simpluț-disecant pt nivelul RUFOnautic din zilele bune - n.b., n-am zis din vremurile bune fiindcă n-am vreo nostalgie apropo d-un presupus trecut luminos, din simplul motiv că nu iegzistă-n istoria Rufon decît onduleuri ciclice sus-jos-sus.

N-o să reiau însă (uneori prea) abisalele analize de dincolo, deși au rămas la fel de actuale după ani buni de la emitere - părerea mea, clar.
Ultimele evenimente din... mersul lumii - care depășesc prin fracturi ale logicii orice teatru absurd - mă fac totuși să cred că, simultan cu smartificarea telefoanelor, dumb-ificarea unei omeniri care deja nu se simțea prea bine se amplifică - adică de fapt este acccelerată continuu.

Omogenizarea kalergiană a europizdilor :-D (în jos adicătelea, prin metisare la greu) merge deci mînă-n mînă cu mai-sus-pomenita... pixdificare adică un gen de psy-pixelizare în masă a mielușelului mediu ponderat din statistici. Nu doar a lui însă, fiindcă am mai vb. p-aici și de aparenta tîmpire a *elitelor* în paralel cu idiotizarea Turmei, printr-un fenomen de contagiune stranie.

OK, și asta poate fi o simplă aparență, cineva/ceva De-Foarte-Sus :star: (mda, poate chiar AI/IA) putînd fi inițiatorul/oarea unui proces de anti-selecție a *conducătorilor LA VEDERE* într-un mod și mai jalnic decît pînă nu demult. Altfel nu se poate explica de nicio culoare anti-lecția de cum să NU gazezi un spion a UK-dnei maica tereza mai ori anunțarea pe tuiter a unor borbandamente :lol: pe cît de ultrasecrete, pe atît de nemotivate (dacă am uita de creșterea acțiunilor unor anumite fabrici de pocnitori/artificii, :rocket: la una fiind acționar și mister soțu lu missis may-june.)

...Concluzia? - Niciuna. :-D  Findcă-n continuare poate fi valabilă oricare din ipotezele privind * Cine manevrează mersul lumii* - sau toate la grămadă:

- conștiința umană colectivă, care cică ar crea/modifica tot-tot pseudo-Realul nostru semi-iluzoriu din nimicuța, inclusiv pe zei, ET, vîrcolaci, carcalaci etc (idee-puradel adorat al gîndirizmului New-Age de 2 cents.)
- un tartor solzos + gașca lui la fel de copitat-înaripată, :evil: veniți din altă dimensiune ca să se alimenteze prin ștechere astraloide din energia noastră (și ocazional să ne pună pe grătar - To serve Humanity... tasting like chicken) :lol:
- ori tartorași mai mici, gri-bejulii - veniți din viitorul nostru ăștia, ca să-și îndrepte ADN-ul cocoșat hibridizîndu-ne în draci pe noi
- etc ș.a.m.d.

50
Doar cîteva noi aruncări cu părerea :lol: - că, dac-am săpa prea mult în biografiile celor 3 clasici *muraliști* mexicani (Rivera / Orozco / Siqueiros), am da-o în eseuri nelalocul lor aici.

De remarcat totuși că Rivera a fost, pe lîngă comunist (sau în fine, socialist convins) singurul din trio și membru confirmat al unei relativ cunoscute organizații discret-oculte - AMORC ( Ancient Mystical Order Rosae Crucis, fondată de ocultistul merigan Harvey Spencer Lewis, dar cu rădăcini revendicate de la Francis Bacon încoa.)

Ateismul lui/lor e clar evident în tot ce-au creat (nea Diego a și rămas celebru pt zicerea *Religia o consider ca pe o nevroză colectivă* :evil:), dar înclin să cred că știa mult mai mult/e ca Orozco/Squeiros pe felia experimentelor sociale globale aplicate cu japca... taman datorită aparteneței lui la rozicrucianism.
(Poveste lungă și cu iritarea partidului comunist mexican pe tema asta - spre sfîrșitul vieții lui, după episodul cu excluderea lui Rivera pe motivul colaborării cu veroșii imperialiști ca Nelson Rockefeller.)

De unde însă și aparentele contradicții bine punctate de d-ta, colega @Grifon (deși cu mici excepții - fiindcă de ex. nazismul a avut de fapt rădăcini *stîngiste* și ar aparține panoului respectiv; în fine, greu de știut cert *ce-a vrut hartistu*, deci și interpretarea ta, nu doar hîtrule @uforever, poate fi veridică.)

Revenind deci la simbolismul stricto sensu, nu trebuie uitat că fresca originară (aia cojită) se numea Man At Crossroads, dar și panourile aveau denumiri cam stranii. Ăl *capitalist* ceva de genul Evoluția etică (?! - în kapitalizm? - whahaha  - OK, formal merge oareșcum, declarativ vb. kkpitalizmu avînd intenții etice-creștine etc. ), iar cel *comunist* Dezvoltarea materiei (citat din memorie și el deci aproximativ, dar asta-i ideea.)

Iarăși trebuie să pun stop din păcate, dar mai revin - fiindcă-s mai multe ramificații derivate din mărturia mehicanului că *A considerat utilă o penetrare a rosicrucianismului de către un comunist*.
Asta, ca scuză-n fața dogmaticilor lui politruci-șefi din PCM (părera mea), în realitate aderarea lui la pseudo-francmasonii rozalii :-D fiind datorat interesului său real față de modul lor de-a evalua lumea/universul prin prismă energetică (iarăși simplific) - și citez iar semi-exact, pornind de la moștenirea ocultă egipteană a lui Amenhotep-IV 8-)
...Și tot așa pînă s-o însera.

51
Grea tema propusă, stimabile @Grifon - fiindcă extrem de complicat a fi descuscutată.
Aproape la fel ca numele complet al lui Diego Rivera - Diego María de la Concepción Juan Nepomuceno Estanislao de la Rivera y Barrientos Acosta y Rodríguez. :-D

Ca să nu mai zic c-ar putea avea contiguități și cu topicul cinemato-hermeneutic, povestea frescei apărînd și-n două filme. Unul premiat Oscar (*Frida* - 2002 cu Salma Hayek, *Cradle Will Rock*-ul regizat de surprinzătorul Tim Robbins în 1999 fiind mai puțin cunoscut și criticat c-ar ataca prea multe teme simultan, dar f. sugestiv în re-crearea atmosferei anilor 30 pre-post-Big Depression, cu toate sforărerile *luptei de clasă* intrate-ntr-o fază acută... ghidonată evident de aceiași tartori supra-societali :evil: despre care aiurez cam fără rost p-acilea de ani buni.

Nu doar aspectul relației executant / comanditar ori simbolismul propriu-zis al lucrării merită deci aprofundate, ci și țesătura de contradicții a convingerilor/idealurilor politice stângist-extreme din devla artistului mexican, care se reflectă (zic eu) și-n fresca asta. Bombioana pe colivă fiind - evident tot după Je - profilul oareșcum psiho-pupu :lol: și-al mega-fustangiului Rivera, și-al nevesti-sii (talentata pictoriță suprarealistă Frida Kahlo - nu doar handicapată, bisexuală ori amantă a lui Troțki-Bronștein, ci și la fel de comunist-convinsă ca bărbac-su.)
...Despre toate astea însă, în episodul aviator.

52
Subscriu - NU pare a fi o dronă.
Nici quadro-, nici hexacopter adică (tipurile uzuale de *jucării* actuale, devenite f. accesibile.)
Gînd la gînd deci (și) cu tine, @alx - în sensul că stimabilul @Stardust a *prins* ceva, dar nu va ști poate niciodată ce anume.

OK, poate fi vorba de o... maxi-dronă (d-aia fără elici, dar CU armament), însă putem specula orice, mai ales în perioada asta de geo-politichie haotică dusă pe Twitter :-P și cu zgîndăriri tot mai frecvente ale unui anume urs (de către lunatici iresponsabili :fullmoon: aș adăuga, dar mă abțin :lol:).

...Iar cum noi ne aflăm puși pe flancul sensibil al unui militratat a cărui existență-n condițiile dispariției polarizării est-vest nimeni n-o poate explica logic, e posibilă orice mișcare de obiecte zburătăcitoare -- inclusiv unele cu propulsie deloc convențională. :ufo:

53
Ete că-mi calc selfie-promisiunea :-D de-a posta cel mult once a week, observînd abia acum f. utila ta postare (pt unii), @fiulploii. Care doar aparent e offtopic, sintetizînd de fapt dilema nr.1 cînd vine vorba de orice alegere-n viață - mai clar, renunțarea la (cel puțin) una din bi/tri/quatro-furcațiile opțiunilor alternative posibile, în sens de oareșcum vizibile la orizontul așteptărilor proprii.

Stereotip perfect aplicabil și la tema matrixoidă sub forma întrebării:
*Să fie oare nevoie de-o ieșire prealabilă din Sistem = Grid, Establishment etc - ca să pot gîndi apoi măcar vag la niscaiva șpiluri de ușchire din Matrix ??!!*

Sintetizînd postările (deloc puține) de pînă acum, răspunsul majoritar ar fi DA, în sens de renunțare sine-qva-nonică la statutul nostru de *produs* util nu doar profitorilor NWO-Breakaways-PTB etc, ci mai ales contractorilor finali De-Mult-Mai-Sus . :star:
Jupîni solzoși sau nu :-) care-i capacitează pe primii prin favoritisme grotesc de evidente - doar unora, fiindcă pentru un procent facil psy-deviabil, mai mare oricum decît ăl din legea lui Pareto, totu-i OK/normal, de la kapitalizm la monarhism și multe alte -iszme.

...Continuarea însă, săptăluna aviatoare.


54
Dictatura AI :evil: se instalează insidios și-n bucătăriile noastre - unde se preconizează că-n curînd frigiderele, cuptoarele etc (și polonicele cred :-D) vor urma algoritmuri independente de voința noastră.
...Dar dependente de a cui? - Citiți și vă cruciți (inclusiv pe HPE.com și alte linkuri recomandate).
 - n.b. Evident că adepții *progresului* prin H+ nu se vor cruci deloc.

https://www.naturalnews.com/2018-03-22-future-food-services-may-control-what-you-eat-food-prescribed-by-doctors.html

P.S. @fiulploii: Am zis *deocamdată* fără comentarii, deci urmează și ele - deși ale voastre (inclusiv a lui @mr, concisă dar la obiect) au fost f. interesante, postarea stimabilului @StarDust merită ceva mai amplu... chiar dacă inutil, fiindcă pariez că va rămîne *pe metereze*.
Nici vorbă de temeri așadar - de fapt mă și miră temerea ta că m-aș (mai) putea teme de ceva/cineva, după atîtea călcări în străchini p-aici.  :lol:

56
P.S. Căutînd să verific dacă posed într-adevăr cartea pomenită (nu doar) aici, am dat de-o sursă pentru eventualii interesați:
http://cartiregale.blogspot.ro/2014/12/fenomenele-de-la-padurea-hoia-baciu-de.html

(Btw, ce ți-e și cu inflația asta - de la 25.000 lei vechi a ajuns la 70 RON :lol:)

57
Dincolo de (unele) critici justificate, cartea lui Pătruț din 1995 rămîne, totuși, unica lucrare serioasă dedicată controversatelor fenomene din pădurea Hoia-Baciu - fie și doar citită-n cheie non-speculativă, pur cronologic-informativă. Avînd-o încă prăfuită undeva-n București, redeschiderea discuției voastre mă face s-o re-puric :lol: - cu mintea de-acu, mai critică decît atunci, dar și - paradoxal - ceva mai deschisă.
Oricum, fie și doar relația personală din tinerețe a profului univ. clujean (nu doar *paranormalist* deci :mrgreen:) cu răposatul A. Sift e un atu deloc neglijabil (btw, chinuit om ex-biologul clujean, cu karma răsucită mai dihai ca arborii din zonă).   

Pe tema subiectivismului (bine punctată de colegul @Grifon, deși uber-simplificat) ne-am putea ciondăni la infinit. La fel apropo de clasificarea științelor în pseudo-, para- sau metaștiințe. Pe f. scurt, unele false etichete ar putea fi rapid clarificate observînd de ex. evoluția unor vechi *pseudo-științe* spre mainstream - v. alchimie --^^fizică cuantică (care doar ajutată de bio-foto-chimie începe, timid, să lămurească mecanisme esențial-existențiale gen fotosinteza.)

Ca să nu mai zic că eu cel puțin clasific drept mega-hiper-pseudoștiință :lol: aiurelile răposatului... om de știință, nu? S. Hawking - și nu vb. doar de aberațiile ultime tip fear-porn ale înlocuitorului său, ci chiar de speculațiile calpe, prin nimic fundamentate ale teoriilor lui inițiale black-hole-uite (sau hăulite?). :-D :fullmoon:

Am mai scris însă p-aici destule pe tema *fizicii/chimiei ascunse turmei* (v. Die Glocke etc.), așa că nu mai revin... deși UNELE fenomene observate chiar în celebra pădure - cu efecte vizibile asupra regnului vegetal și uneori f. rapide - ar merita studiate taman prin prisma/cheia ultimelor decriptări din domeniul atît de atractiv mai ales pentru... nazi-cercetătorii noi sau vechi, de la P. Hartek ori Walter & Ida Noddack încoa.

Mă miră deci că A. Pătruț-chimistul nu bagă cărbuni pe latura asta, emițând doar ipoteze vagi pe linia *formelor-gând* ale teosofilor prin Formula As (v. redutabilul ex-popalău anglican Leadbeater, re-adus în atenție recent de @fiulploii c-o cărțulie google f. instructivă pe topicul *biblioteca* - sincronicitate, nu glumă. :wink:)
De fapt ipotezele lui nu-s toate vagi, unele mergînd - speculativ, normal - p-o linie riscată/riscantă care poate da în penibil cu atît mai abitir cu cît intră-n amănunte la fel de non-demonstrabile (ex.: n-ar fi vb de intersectarea cu vreun univers paralel, ci sigur cu o fațetă nevăzută a lumii noastre, ai cărei elementali / bioplasme / etc. vizibili la Hoia-Baciu uneori sînt la fel de sigur produse ale conștiinței umane colective.
...De ce n-ar fi însă de pildă *ajutătorii-îndrumătorii noștri invizibili* din pomenita lucrare a lui Leadbeater?! Sau 1001 alte manifestări posibile?

P.S.- o întrebare deocamdată, adresată vouă, stimabililor @alx & @Gânditorul, dar și oricui a mai fost p-acolo efectiv - eu, din păcate, nu... încă:
E pe bune senzația de *epuizare* simțită (de unii) în zonă? (și explicată de Pătruț & alții prin presupusa extragere de *energie vitală* din vizitatori de către ...Zonă? - na că-ncep să vb ca frații Strugațki în Picnic la marginea drumului. :lol:

L.E. Controversa despre descărcarea (sau nu) a bateriilor diverselor aparate în aceeași zonă (ori sub-zone) nu cred că merită dezvoltată, alte chestii fiind mai important de lămurit - cît de cît, evident.

58
http://www.bbc.com/news/uk-43396008
La 76 de ani și cu o avere babană, celebrul... și mai ales presupusul (nu doar după mine) fizician Stephen Hawking a dat colțu, după 54 de ani trăiți sub spectrul unei boli care-ți ia maul în cîțiva ani de la diagnosticare, fără excepții.

Dumnezeu să-l odihnească (pe adevăratul SH, mort mai mult ca sigur acum 33 de ani, adică-n 1985) - și mai ales să-l ierte pe impostorul cu care a fost înlocuit. De către cine și-n ce scopuri anume, vă poate lămuri Miles Mathis (eu aș avea mai multe explicații, dar nu și motivația de-a mai bate câmpii inutil p-acilea):   
http://milesmathis.com/hawk3.pdf

Șarade d-astea sinistre-s oricum la ordinea zilei, regizate atent (dar niciodată perfect) în multe domenii. De la politic la artistic, Iluzia fundamentală rămîne deci continuu fardată cu straturi succesive soioase ale altor iluzișoare :lol: bastarde. 
P.S.- disclaimer: Nu luați neapărat de bune aiurelile astea - e doar părerea mea, evident (și-a lui Miles Mathis mai ales.)

59
...adică siberiană de fapt, fiindcă nimic nu-i nou sub soare - cum bine zici și tu, @fiulploii.

Analiza foto-video a devenit oarecum floare la ureche-n ultima vreme, așa cum demonstrează M.K. Davis, un fan al criptidelor tip Yeti / Sasquatch / Bigfoot.
(P.S. I-o fi adus oare tot clanul Rothschild p-acolo? :-D - evident că odată cu Lenin & bolșevicii lui alo.geni, sigilați în celebrul tren-seif trans-elvețian.)

https://www.youtube.com/watch?v=uJC1SvYKMrw

60
Evident că , spre deosebire de păbușirea care a fost reală, poza-i falsă - și nu vb aici DOAR de părerea mea, fiindcă orice homo sapiens cu IQ submediu ar trebui să-și dea seama de asta după un singur detaliu - ăla din raportul oficial al accidentului, în care scrie clar:
*Fortunately the nose pitched up, giving test pilot George Aird time to eject*

...și nu vb. doar de fotografia - sanchi - *norocoasă* a haricioplanului cu nasu-n jos, ci mai ales de pozele from bird s eye ale pistei spre care se îndrepta je-fighterul britanic, care s-a*angajat* (nu, nu era șomer, :lol: doar a pierdut viteză sub limita portanței minime în faza de *flaring* dinaintea aterizării, și-a băunit de pămînt... dar NU cu nasu-n JOS).
   Implicit, ejectarea pilotului s-a făcut spre spate/înapoi - de unde și spargerea de către pilot (+ scaun) a geamurilor serei ăleia amplasate în spatele urmelor crash-ului.

   Nu mai zic de urmele clare de *încastrare* a unei imagini statice a avionului în poza (negativul?) cu tractoristul - la asta nu mă bag nefiind expert foto, dar mi se par flagrante. La fel cum cred că mica avere încasată pe poză a fost împărțită de fotograf și cu tractoristul britanic (o fi fost poate savant britanic totuși?  :-D)
...Iar despre scopul manglelii ce să mai zic? Reclamă - moca - pt Martin Baker & Co în timpul farsei sinistre numite Rezbelu Rece (nu mai intru-n detalii, le găsiți p-acolo-n linkurile atașate de colegul xperyens.)

Concluzie: Deși tema propusă e un pic înafara zonei de interes RUFOn, rămîne interesantă fie și doar prin starea de disonanță cognitivă acută simțită la simpla punere a întrebării (retorice, clar):
Cum de-a fost / este și va mai fi posibilă o așa lejeră prosteală...globală??!! Sau măcar - acceptînd că-n 1962 *lumea* era mult mai naivă / /credulă / prostovană ca acum - cum mai e posibil să persiste convingerea c-ar fi vorba de-o poză reală??
...Uite că se poate. :|

Pagini: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 ... 242