Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - Cautatorul

Pagini: 1 ... 36 37 38 39 [40]
586
Stiri / Re: Legaturi catre stiri interesante!
« : 13 Mai 2008, 22:26:04 »
Eu mai folosesc si:

http://www.emsc-csem.org/index.php?page=home
pentru cutremure.

A existat un cutremur mai mare si mai multe replici unele mai puternice. Asta e explicatia.

587
Cafenea / Raspuns: Nedumerire ...
« : 13 Mai 2008, 22:20:26 »
Daca tot vorbim de evolutie.
In prezent cercetatorii au creat plante si animale modificate genetic. In special plantele sunt cele mai raspandite.

De exemplu exista o specie de porumb daca nu ma insel care nu este atacata de insecte, pentru ca s-a introdus o gena de la o bacterie care produce un fel de insecticid, astfel incat porumbul respectiv isi produce singur insecticidul.

Sa ne imaginam un cataclism care ar face ca oamenii sa se intoarca in epoca de piatra (meteorit, vulcani, razboi, etc).

Peste cateva mii de ani, oamenii probabil vor redescoperi ADN-ul, si isi vor pune intrebari legate de creatie, de puteri supranaturale, civilizatii trecute, etc.

Va exista un Darwin care va spune: Iata acea specie de porumb a evoluat si la un moment dat mutatia (naturala o sa spuna el) a fost un avantaj care s-a perpetuat si astfel a aparut specia de porumb care isi produce singura insecticidul.

Numai ca de fapt acea specie de porum nu avea cum, datorita mutatiilor naturale, sa se doteze cu o gena de la o bacterie.
Va aparea veriga lipsa a evolutiei porumbului.

Pariez ca si atunci vor exista unii care ne vor explica cum e cu evolutia.
Cu siguranta cand se vor decoda genomurile tuturor vietatilor de pe pamant, se va gasi daca nu dovada Creatiei, cel putin dovada ca cineva, candva, a umblat la ADN-urile fiintelor de pe Pamant. Unele specii au facut salturi prea bruste ca sa se poata explica prin simpla evolutie.

E clar ca evolutia functioneaza (dovada bacteriile care devin rezistente la diverse antibiotice, in cazul lor e o evolutie rapida datorita duratei vietii a lor mici). Dar sunt sigur ca ADN-urile fiintelor de pe pamant au multe sa ne spuna. Cum ar fi faptul (de la National Geographic citire) ca omenirea intreaga se trage dintr-o femeie ce a trait in Africa acum cateva zeci de mii de ani.

Evolutia exista si functioneaza, dar ea nu poate explica totul.


588
Mie imi pare mai mult nava.... plutitoare decat zburatoare.
Cred ca mai degraba acea chestie e facuta sa pluteasca si sa nu fie detectata de radar. O fi tehnologie ruseasca navala anti-radar.

http://www.solarnavigator.net/stealth_ship.htm

Tehnologia stealth a evoluat. F22-Raptor nu mai are forma ciudata a lui F117 cu suprafete plane. Poate ca rusii experimentau nave (navale) invizibile radar.

589
In momentul de fata am putea construi o astfel de nava. Problema este intr-adevar lipsa de fonduri combinata cu lipsa de timp de lucru efectiv, nicidecum lipsa de experienta/informatii.

Deci s-ar putea construi o astfel de nava, dar probleme legate de timp impiedica RUFOn sa construiasca o astfel de nava. Inseamna ca va ocupati cu lucruri mai importante decat constructia unei nave capabile sa calatoreasca in spatiu. Ce-ar putea sa fie mai important?

"nicidecum lipsa de experienta/informatii." Adica aveti si informatii si experienta in constructii de nave spatiale.  :evil:

590
Extraterestri / Re: Reptilienii
« : 13 Mai 2008, 01:49:46 »
Oare sirena aia blonda depunea icre? Cum se inmultesc sirenele?
Exista si sireni?  8-)

591
Cafenea / Raspuns: Nedumerire ...
« : 13 Mai 2008, 01:34:29 »
Evoluþia reprezintã adaptarea la anumite condiþii de viaþã

Corect. Sarpele a fost izgonit impreuna cu omul din gradina Edenului, si a trebuit sa se adapteze noilor conditii.  :-D

Dacã unele mãimuþe au renunþat la coadã , asta nu înseamnã cã au ,,involuat''.

Ar fi interesant de aflat, cum ar trebui sa se modifice conditiile de mediu ca o fiinta sa renunte la o parte din creier. Tot evolutie s-ar chema?

592
Luna este un corp ceresc daca vreti partial artificial.

De acord. E partial artificial pentru ca deja contine multe obiecte pamantesti. Deci nu e 100% natural (corpul ceresc Luna).

Este goalape dinauntru ca si fiecare corp ceresc care exista sau a existat inclusiv soarele/sorii.

Deci si stelele sunt goale?  De acord ca pot exista pesteri si cavitati uriase, dar pana a spune ca e goala, e cam mult (parerea mea). E normal ca o civilizatie care-si pune baze pe luna sa si le faca in adancime. Sunt astfel protejati de razele cosmice si de eventualii meteoriti, in plus variatiile de temperatura in interiorul lunii sunt aproape nule.
Cat de goala e luna? Cat ar trebui sa fie densitatea materialului solid exterior daca in interior Luna ar trebui sa fie goala?

Luna nu se roteste din motive artificiale pentru ca partea intunecata e plina de constructii si forfoteala. Luna a fost tractata in pozitia ei actuala de catre altcineva. Rolul lunii este, in afara de a fi o baza apropiata de Pamant, daca vreti sa filtreze energiile cosmice pentru Pamant. Este goala, are atmosfera, si sunt suficiente cladiri sa faci cateva orase.

Luna nu are nici o parte intunecata. Luna are o parte ascunsa in sensul ca acea parte nu poate fi vazuta niciodata de pe Pamant. Dar acea parte nu e deloc intunecata. Imagineaza-ti urmatoarea succesiune: Soare, Luna, Pamant. Fata lunii care nu e vizibila de pe Pamant, tocmai e luminata de Soare.
Deci constructiile si atmosfera sunt pe suprafata sau in interiorul ei?

Pana la urma topicul a inceput cu niste filmulete a unei constructii filmata pe Luna, filmulete care nu se mai pot accesa. Mai are cineva acele filme? Sau stie cineva unde mai pot fi gasite?

Eu am gasit ceva filmulete pe youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=MWkGTJEK0Mc
http://www.youtube.com/watch?v=NH7XPMWc8ig

Pe de o parte sunt unii care incearca sa ne convinga ca omul n-a ajuns pe Luna si ca aselenizarea e o facatura, pe de alta parte altii incearca sa ne convinga din contra, ca au ajuns, dar ca au gasit extraterestrii. Care o fi adevarul?

593
Cafenea / Raspuns: Nedumerire ...
« : 13 Mai 2008, 00:02:45 »
Bun ºi dacã se confirmã Biblia.... atunci cum a convins-o ºarpele pe Eva sã mãnânce din fructul interzis? Cu vorba sau cum? Asta e o metaforã sau nu? La o adicã nu poþi interpreta o frazã mot a mot ºi altã frazã ca o metaforã. Ori toatã povestea e o metaforã/simbolisticã ori e mot a mot!

Daca nu cunosti textul biblic, iata:

"1. ªarpele însã era cel mai ºiret dintre toate fiarele de pe pãmânt, pe care le fãcuse Domnul Dumnezeu. ªi a zis ºarpele cãtre femeie: "Dumnezeu a zis El, oare, sã nu mâncaþi roade din orice pom din rai?"   
2. Iar femeia a zis cãtre ºarpe: "Roade din pomii raiului putem sã mâncãm;   
3. Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu: "Sã nu mâncaþi din el, nici sã vã atingeþi de el, ca sã nu muriþi!"   
4. Atunci ºarpele a zis cãtre femeie: "Nu, nu veþi muri!   
5. Dar Dumnezeu ºtie cã în ziua în care veþi mânca din el vi se vor deschide ochii ºi veþi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele ºi rãul".   
6. De aceea femeia, socotind cã rodul pomului este bun de mâncat ºi plãcut ochilor la vedere ºi vrednic de dorit, pentru cã dã ºtiinþã, a luat din el ºi a mâncat ºi a dat bãrbatului sãu ºi a mâncat ºi el."

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=25&cap=3

"Zis-a Domnul Dumnezeu cãtre ºarpe: "Pentru cã ai fãcut aceasta, blestemat sã fii între toate animalele ºi între toate fiarele câmpului; pe pântecele tãu sã te târãºti ºi þãrânã sã mãnânci în toate zilele vieþii tale!  "

Si se continua:

Iar femeii i-a zis: "Voi înmulþi mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naºte copii; atrasã vei fi cãtre bãrbatul tãu ºi el te va stãpâni".   
17. Iar lui Adam i-a zis: "Pentru cã ai ascultat vorba femeii tale ºi ai mâncat din pomul din care þi-am poruncit: "Sã nu mãnânci", blestemat va fi pãmântul pentru tine! Cu ostenealã sã te hrãneºti din el în toate zilele vieþii tale!   
18. Spini ºi pãlãmidã îþi va rodi el ºi te vei hrãni cu iarba câmpului!   
19. În sudoarea fetei tale îþi vei mânca pâinea ta, pânã te vei întoarce în pãmântul din care eºti luat; cãci pãmânt eºti ºi în pãmânt te vei întoarce".   

O fi metafora, dar femeia in dureri naste copii (cel putin fara sa apeleze la metodele moderne).
Iar viata oamenilor pe pamant e plina de necazuri (sau cel putin daca nu sunt nefericiti nu sunt chiar cei mai fericiti).

Iar acum cu riscul de a fi putin off-topic intrucat am ajuns la niste chestii interesante, citez:

"Apoi a fãcut Domnul Dumnezeu lui Adam ºi femeii lui îmbrãcãminte de piele ºi i-a îmbrãcat"
si comentez:
Imbracaminte de piele? Piele de ce? De animal. Deci toti cei care sunt impotriva folosirii pieilor si blanurilor nu vor sa fie imbracati cu imbracamintea cu care Dumnezeu a imbracat pe Adam si pe Eva.

594
OZN - generalități / X-Testers la Discovery Science
« : 12 Mai 2008, 23:36:48 »

"Credeþi în OZN-uri, creaturi marine subacvatice ºi uriaºi? Pentru cei care cred, dar ºi pentru cei care sunt sceptici, Discovery Channel are programul perfect: "X-Testers". O serie absolut nouã, cu un duet real de tipul "Mulder ºi Scully", care îi poartã pe telespectatori prin toatã lumea, pentru a demonstra sau infirma diverse cazuri de apariþii bizare. "X-Testers" încearcã sã reconstituie evenimente paranormale, prezentând atât dovezile, cât ºi evenimentele în sine, dar într-o manierã amuzantã ºi incitantã pânã la extrem. Seria le prezintã telespectatorilor un duet unic în lumea efectelor speciale: Clark James ºi Patrick Denver, un adevãrat guru în domeniu. De la demonstrarea existenþei fantomelor pânã la stabilirea adevãrului asupra fenomenului de combustie umanã spontanã, aceºti maeºtri ai iluziei strãbat lumea, din Chile pânã în Canada, în cãutarea misterelor paranormale uimitoare, testând în final toate aceste evenimente neexplicate"

Aceasta este descrierea oficiala promotionala a emisiunii.
Concret o echipa incearca sa refaca fotografii si/sau filme ale unor evenimente stranii (fantome, OZN-uri, si alte aparitii).
Baietii vor sa afle cum s-ar fi putut contraface acele fotografii, si uneori chiar le reusesc foarte bine.

Din pacate s-ar putea ca unii, urmarind emisiunea, sa le vina idei in a o face si ei pe interesantii si sa prezinte "fotografii" cu fenomene ciudate.

595
Fenomene conexe si paranormale / Raspuns: Accident bizar
« : 12 Mai 2008, 23:20:19 »
Nu am auzit. E ciudat. Uneori accidentele au efecte neasteptate.
Parerea mea este ca incarcatura s-a desprins de camionul propriu-zis si a alunecat in spate, si datorita greutatii ei, in momentul cand a ajuns sa apese in spatele rotilor din spatele camionului (si nu incarcaturii), a ridicat cabina care datorita vitezei s-a strivit de tavan.

Parerea mea.
Oricum e foarte ciudat, intr-adevar.

596
Cafenea / Raspuns: Nedumerire ...
« : 12 Mai 2008, 23:07:52 »
Se pare cã da  . :wink:

Cercetãtorii au descoperit fosilele unui ºarpe cu picioare

Aceasta descoperire dovedeste de fapt nu teoria evolutiei ci a involutiei!
De cand o fiinta renunta la un avantaj (picioare) si involueaza?

Aceasta descoperire nu face altceva decat sa confirme Biblia, iar teoria evolutiei este pusa sub semnul intrebarii, sau cel putin ar trebui sa i se modifice numele.

PS: Sunt fostul Curiosul si mi-am facut din nou cont ca pe cel vechi nu-l mai pot accesa.

Pagini: 1 ... 36 37 38 39 [40]