Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - Cautatorul

Pagini: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 ... 40
46
Imi aduce aminte de un film cu Mihai Viteazu parca'; unde apareau intr-o scena de bataie cu turcii  linii de inalta tensiune. Asa si astia de la agentiile spatiale. Cand atatea chestii misuna prin spatiu necunoscute noua e greu sa faci o poza ori un film si sa nu fie nimic suspect acolo.

Si daca 99% din poze contin chestii suspecte atunci totusi ca sa dai si ceva publicitatii trebuie sa le photoshopezi putin. Si cum photoshopat-ul e o chestie obositoare uneori se mai gaseste cate unul sa dea buleala ca se apropie ora de masa ori ca nu si-a baut cafeaua. Si lumea observa si tipa; ei se fac ca ploua si dau vina pe pixelul albastru si astfel  toata lumea e fericita.

47
Astronomie / Re: Marte
« : 20 Octombrie 2012, 00:14:30 »
"MISTER: Curiosity a descoperit obiecte strălucitoare pe Marte. Nu provin de pe Terra

Instrumentele de analiză plasate în interiorul robotuluzi examinează în prezent aceste eşantioane de sol marţian.
Cercetătorii americani s-au întrebat dacă un obiect de o culoare puternică, descoperit într-o fotografie a unei găuri făcute de Curiosity în solul marţian, ar fi putut fi confecţionat de om, la fel ca un alt obiect, văzut în urmă cu câteva zile, despre care inginerii de la NASA credeau că era o bucată de plastic desprinsă din roverul american.

"Am început să vedem puncte strălucitoare în locul în care robotul a aspirat praf", a declarat unul dintre cercetătorii din Pasadena (California).

Unii dintre savanţi au sugerat faptul că aceste obiecte ar fi putut fi confecţionate de către om, dar, după discuţii îndelungate între oamenii de ştiinţă şi inginerii implicaţi în misiunea spaţială, s-a ajuns la "un consens puternic", potrivit căruia acele obiecte provin de pe Planeta Roşie.

Acest punct de vedere a fost sprijinit de faptul că obiectele în cauză au fost văzute în fundurile găurilor săpate de Curiosity şi, deci, ele erau plasate sub suprafaţa planetei Marte.

"Nu putem să excludem complet ipoteza potrivit căreia aceste obiecte au fost confecţionate de om, dar noi credem că această teorie nu se aplică în acest caz", a adăugat acelaşi cercetător."


http://www.realitatea.net/mister-curiosity-a-descoperit-obiecte-stralucitoare-pe-marte-nu-provin-de-pe-terra_1033999.html


Si un filmulet pentru delectare asa de weekend:

Anomalie su Marte riprese da Curiosity (Mars anomalies caught by Curiosity)

Bobitele alea din imaginea lui acme
http://www.nasa.gov/images/content/697176main_pia16229-full_full.jpg
or fi masline pietrificate ori mumificate  :-D de la oile martiene...

Imi aduc aminte de stirea:
"Formaţiuni sferice misterioase pe Marte! Este vorba de o imagine ciudată surprinsă de roverul Opportunity care i-a pus în încurcătură pe oamenii de ştiinţă. Nu ştiu ce sunt!"

http://www.realitatea.net/sferele-misterioase-de-pe-marte-avem-in-fata-noastra-un-veritabil-puzzle-geologic_1010852.html


Parerea mea este ca are loc o pregatire psihologica a maselor pentru vestea cea mare.  Prea multe a lasat NASA sa se vada.  Ori au angajat incompetenti ori e o chestie extrem de desteapta.

Curiosity pare inofensiv noua. Poate martienilor li se pare asemenea tripozilor din razboiul lumilor.  Ia esantioane asa din loc in loc.... ii baga in cutie ii analizeaza...  :-D ce sa mai ... rapiri experimente etc.  Cine stie ce razboi interplanetar poate provica... 8-)


Si inca o parere personala: Viata este asemenea replicantilor din StarGate. Odata ce o planeta a fost infestata cu viata iar aceasta a prosperat la un moment dat; atunci viata nu mai poate fi eliminata de pe planeta respectiva iar cand conditiile meteo revin atunci si viata revine.  Doar daca s-ar lichefia toata planeta si s-ar transforma in lava atunci poate ca da.  Daca pe Marte a fost candva viata intr-un mod similar Terrei atunci viata pe Marte nu a disparut. S-a adaptat s-a ascuns etc. Poate ca pe Marte exista inca oceane inghetate acoperite cu un strat gros de praf. Poate acele chestii stralucitoare sunt de fapt gheata.  Oricum asteptam sa ajunga oamenii pe Marte:

http://www.descopera.ro/dnews/9702604-primii-oameni-vor-pleca-spre-marte-peste-doar-11-ani-unde-vor-infiinta-o-colonie-video

http://stirileprotv.ro/stiri/international/video-primii-oameni-pe-marte-misiune-la-un-pas-de-realizare-astronautii-se-declara-pregatiti.html

48
Cafenea / Re: Agora
« : 17 Octombrie 2012, 04:02:52 »
Se mai gaseste cate ceva din acel blog prin cache-ul lui google... pentru cine n-a apucat sa citeasca ceva de-acolo.

49
Stiri / Re: Legaturi catre stiri interesante!
« : 17 Octombrie 2012, 03:58:43 »
Sa revenim la tema principala  a site-ului si a forumului cu o stire interesanta mai ales ca declaratia e facuta de un specialist si nu de un guru de weekend cu juma' de norma:


"Britanicii au ARME ANTI-EXTRATEREŞTRI! Declaraţia ŞOC a unui consultant pe probleme de securitate

Nick Pope, fost consilier la Ministerul Apărării din Marea Britanie, susţine că ţara sa a acumulat arme capabile să protejeze omenirea în faţa unei invazii extraterestre.

Nick Pope, care a lucrat pentru Ministerul Apărării timp de 21 de ani, susţine că, deşi nu are un plan de război pregătit pentru scenariul unei invazii extraterestre, Marea Britanie deţine arme suficient de sofisticate pentru a proteja omenirea de o civilizaţie extraterestră, scrie news.uk.msn.com.

"Avem câteva prototipuri de aeronave şi drone şi câteva tipuri de arme pe care nu le veţi vedea la ştiri în următorii 10-15 ani, aşa că am avea la ce să apelăm în cazul unei invazii extraterestre".

Chiar dacă poziţia oficială a guvernului britanic faţă de OZN-uri este că acestea nu prezintă un pericol la adresa siguranţei naţionale, Nick Pope atrage atenţia că 5% dintre cazurile în care sunt raportate farfurii zburătoare sunt neexplicate, astfel că există un potenţial pericol în acest sens.

Toate naţiunile Terrei şi-ar uni forţele în cazul unui atac al extratereştrilor, crede Pope. "http://www.realitatea.net/britanicii-au-arme-anti-extraterestri-declaratia-soc-a-unui-consultant-pe-probleme-de-securitate_1031554.html

Concluzia: Dormiti linistiti. "Terestrii-extra"  8-) nu ne vor ataca mai devreme de 10-15 ani ca doar asa e intelegerea... si gata guvernul mondial si hora unirii... si pace-n lume... si iubire si power flower... si no religion no country.... etc.

50
Stiri / Re: Legaturi catre stiri interesante!
« : 16 Octombrie 2012, 01:04:19 »
Scuze pentru postarea succesiva dar mi s-a parut importanta urmatoarea stire cumva legata de cea anterioara. Se pare ca cercetatorii au prins curaj:

"Fenomen surprinzător în Antarctica. Gheaţa de la Polul Sud s-a extins şi acum ocupă o suprafaţă record. Cercetătorii americani au ajuns la această concluzie după ce au analizat imaginile din satelit, luate de un centru de studiere a zăpezii de la poli.
.....
Oamenii de ştiinţă pun creşterea calotei glaciare pe scăderea temperaturii din Antartica, un fenomen generat de găurile din stratul de ozon.

Ei avertizează că shimbările climatice sunt complexe, iar consecinţele sunt întotdeauna surprinzătoare."

http://www.realitatea.net/fenomen-surprinzator-gheata-de-la-polul-sud-s-a-extins_1030933.html


52
Astronomie / Re: Marte
« : 13 Octombrie 2012, 01:51:16 »
Am si eu o nelamurire: Daca au gasit albia secata a unui parau sau rau de ce nu se duc pe firul apei? Poate dau de un fost fluviu mare sau  oase de pesti scoici; un carlig de pescar o undita nave scufundate etc   8-)

Si daca au existat mari si oceane pe Marte unde e sarea?
Interesant ar fi sa se gaseasca in viitor petrol pe Marte...

Si atasez o poza cu Marea Aral secata de pe Pamant.

53
Stiri / Re: Legaturi catre stiri interesante!
« : 13 Octombrie 2012, 01:38:54 »
"Pe plaja din Florida a fost găsit ochiul gigantic al unei vietăţi necunoscute

Pe plaja din Florida, SUA, valurile au adus pe mal un ochi gigantic. Experţii americani nu pot stabili deocamdată cărui animal aparţine acest ochi.

Miercuri, un localnic care aleargă zilnic pe plajă, a făcut această descoperire neaşteptată. Globul ochiului era „rece şi încă sângera după ce l-am pus într-o pungă de plastic”, a relatat el. Până la sosirea oamenilor de ştiinţă, bărbatul a păstrat în frigider această descoperire senzaţională. Acum, ochiul a fost trimis pentru a fi studiat la Institutul de cercetare a peştilor şi faunei sălbatice din Florida."

http://romanian.ruvr.ru/2012_10_12/91069060/


Aceasi stire pe realitatea.net cu tot cu poza:

"Carli Segelson, purtătorul de cuvânt al Florida Fish and Wildlife Research Institute, afirmă că cel mai probabil ochiul provine de la un animal marin, printre potenţialii candidaţi numărându-se un calmar uriaş, o balenă sau un peşte de mari dimensiuni.

Ochiul a fost descoperit de un bărbat care se plimba pe plajă, acesta aducându-l în atenţia organizaţiei. „Bărbatul mergea pe plajă când a văzut ochiul şi a crezut că este ceva cool”, a relatat Segelson.

Ochiul este acum păstrat într-o cameră frigorifică, urmând să fie studiat de specialiştii Florida Fish and Wildlife Research Institute."

http://www.realitatea.net/ochiul-misterios-cat-o-minge-de-tenis-descoperit-pe-o-plaja-din-florida_1028919.html

Realitatea.net au preluat de la:

http://www.descopera.ro/dnews/10199490-un-misterios-ochi-albastru-de-mari-dimensiuni-a-fost-descoperit-pe-o-plaja-din-florida

Aia erau la camera ascunsa in ochi si nu stiau...  :-D


Si acum o stire in stil CCCP:

"Aparatele cosmice ruseşti vor ajunge pe Lună în 2015

Oamenii de ştiinţă ruşi intenţionează să revină pe Lună, realizând o misiune automată cu aterizare pe satelitul natural al Terrei în 2015. Această declaraţie a fost făcută de directorul general al Industriei Cosmice Lavocikin, în cadrul unei conferinţe de presă consacrate împlinirii a 75 de ani de existenţă a întreprinderii.

Potrivit acestuia, în planurile întreprinderii 2015 este marcat ca anul „în care trebuie să ajungem pe Lună”. Proiectul respectiv trebuie să demonstreze că ştiinţa rusă este capabilă să creeze aparate şi să le trimită pe alte corpuri cosmice"

http://romanian.ruvr.ru/2012_10_12/91015573/

Planul nu-l depasesc?  :-D

54
Nu uitati de zona de protectie a unui sit arheologic care e de 100m in jurul sau. Are acelasi regim ca si situl in sine.

"Zona de protecţie a monumentelor istorice reprezintă suprafeţele de teren cu imobilele aferente din jurul monumentului istoric delimitate prin planurile urbanistice, avizate şi aprobate conform legii, în care se instituie reglementări privind executarea de lucrări în zonă.
Până la instituirea zonei de protecţie a fiecărui monument istoric potrivit art. 8 din legea 422/2001 se consideră zonă de protecţie suprafaţa delimitată cu o rază de 100 m în localităţi urbane, 200 m în localităţi rurale şi 500 m în afara localităţilor, măsurată de la limita exterioară, de jur-împrejurul monumentului istoric."

http://www.dccpcnjtimis.ro/pcimobil/extrase_protejareMI.htm

Dar poate convingeti un arheolog si implicati si-un muzeu  in treaba asta.
PS: Sa fie arheologi pasionati nu spagari ca oricum astia din urma nici nu se baga daca nu le iese nimic.

55
Nu ma bag pe subiect. Un sfat: Verificat daca zona este inclusa intr-un sit arheologic. Orice sapatura neautorizata intr-un sit arheologic este infractiune adica se pedepseste penal cu amenda ori puscarie. De exemplu daca curtea ta se afla intr-un sit arheologic atunci nici WC-ul nu poti sa ti-l sapi fara un certificat de descarcare arheologica care se obtine pe baza unei cercetari arheologice preventive de arheologi de la muzeul judetean; respectiv muzeul municipiului Bucuresti.

A doua problema: Descoperirea a orice obiect arheologic inclusiv paleontologic indiferent de zona trebuie anuntata la Directia de Cultura Judeteana ori a Mun. Bucuresti in termen de 24 ore daca nu ma insel. Nu mai zic de ramasite umane unde trebuie anuntata si politia. In plus obiectele vor fi predate obligatoriu arheologilor si e foarte probabil sa se conserve site-ul si se va interzice orice cercetarea a altor persoane in zona (saptaturi).

Iar arheologii vor sapa cand se vor gasi fonduri iar cercetarea arheologica foarte probabil sa devina o cercetare sistematica care este finaintata de Ministerul Culturii care nu are niciodata bani pentru asa ceva. Daca sapatura e pe terenul tau atunci platesti arheolog cu 10 euro pe ora plus oamenii care sapa cu acul si cu spaclul dupa Directorul Muzeului din Braila Ionel Candea. Adica aia sapa cu acul si cu spaclul pe banii tai cu 10 euro pe ora plus oamenii. 

(Sa vedeti distractie cand iti faci casa si terenul se afla in sit arheologic).

Si daca nu ma insel detectoarele de metal in scop arheologic sunt interzise de a fi detinute de persoane fizice. Doar alea care gasesc tevile prin pereti pentru instalatori sunt permise.

Asa ca aveti atentie la acest aspect.

 Plus ca daca zona e Parc Natural iarasi sunt multe restrictii privind activitatile permise si interzise. Nu mai zic de rezervatie naturala. Poate sapand pamantul rupeti o planta care e declarata Monument al Naturii.

Faza e ca in prezent nici pustnic nu mai poti fi. Vine Elena Udrea si-ti zice ca trebuie sa te muti din schit ca vor sa faca o partie de schi. Ori vine padurarul si te acuza ca ai taiat doi copaci sa-ti faci o coliba. Ca sa nu mai zic de pesteri ca vin speologii si-ti spun sa te muti de acolo ca e rezervatie si ca sperii niste lilieci unici. 

Dar probabil ca licuriciu iar o sa zica de mine ca sunt Gica Contra.

Pentru Nox: Ba in Braila se face arheologie si cu buldozerul. Daca esti foarte interesat ti-as putea da un link in care intr-un raport de cercetare arheologic oficial spune ca saptaturile s-au facut mixt: excavator si uman. Real n-a fost nici un arheolog ci s-a sapat doar cu excavatorul si buldozere. Doar ca s-a dat spaga la arheolog si s-a rezolvat. La mine care n-am dat spaga de jena vroia sa sape cu acul si cu spaclul... cu 10 euro pe ora plus oamenii platiti tot de mine. In contract scria ca daca gasesc orice obiect din ceramica metal etc. va fi cercetat de experti si functie de asta se va decide extinderea sapaturilor ori nu. Si culmea vroiau sa sape exact pe langa santurile de fundatie... Asa ca aveti grija cu arheologia ca e belea. Nu mai zic ca daca pastrati vreun obiect gasit sunteti penali daca se afla.

Cauta pe google dupa: sapaturi mecanice site:cimec.ro

Ca idee iti citez:

"3.3.3 Toate tehnicile folosite pentru realizarea obiectivelor trebuie sa fie conforme cu
legislaia în vigoare $i perfect justificabile, inclusiv sapatura realizata cu echipament
mecanic în suprafaa $i/sau $anuri.
3.3.4 În cazul utilizarii mijloacelor mecanice pentru sapatura, acestea trebuiesc
supravegheate continuu de arheolog pentru a se asigura integritatea patrimoniului
arheologic descoperit."

http://www.cimec.ro/Arheologie/standarde/New/03%20Sapatura%20arheologica%20rev17.pdf

Arheologul are libertatea de a decide cum se sapa in mod oficial. Dai spaga atunci se sapa cu excavatorul si el se uita (asta daca n-ai dat suficienta spaga ca daca dai destul atunci nici nu vine la sapaturi). Daca nu dai spaga atunci se sapa cu acul si cu spaclul la 10 euro pe ora de arheolog care o lungeste cat vrea.

56
Stirea a aparut si-n Romania:

"8 militari americani au disparut in timp ce incercau sa scoata dintr-o pestera un aparat de zbor vechi de 5000 de ani. Este vorba despre un proiect care apare scis in sanscrita si are origini in vechea cultura a indienilor.

 Toata acesta descoperire a pornit odata cu un document gasit de catre chinezi in Lhasa (Tibet). Pentru a-l descifra, l-au trimis la Universitatea Chandrigarh. Doctorul Ruth Reyna a spus ca acest document continea planul unui aparat de zbor interstelar.

Metoda de propulsare este ‘anti-gravitationala’ si foloseste ‘laghima’, o forta centrifuga indeajuns de puternica pentru a anula forta gravitationala. Cu acest aparat, indienii puteau trimite oameni pe orice planeta din galaxie."

http://www.sport.ro/virale/8-soldati-americani-au-disparut-in-acesta-pestera-secretul-de-5000-de-ani-pentru-care-sua-si-china-pot.html

Contine si acel video postat de libelulu. Intr-adevar cam ar putea fi mai mult o sursa de inspiratie pentru un film SF...

Dar cateodata ma intreb: Si daca exista o uriasa conspiratie? Si nu ma refer neaparat la acest caz ci in general, daca ceva similar StarGate e real si daca pe Luna s-au gasit extraterestrii, si asa mai departe? Facem o cheta si trimitem un satelit in jurul Lunii care sa faca fotografii extrem de detaliate.  8-)

57
Stiri / Re: Legaturi catre stiri interesante!
« : 10 Octombrie 2012, 01:56:43 »
Interesanta stirea de mai sus. Insa se pare ca piesa este din metal si foarte probabil apartine tot lui Curiosity.
Deja ii cad surubelele adica ii curg piese din pacate. Asta daca nu s-au apucat martienii de sabotaje...  :-)


"Curiosity a găsit un obiect MISTERIOS pe MARTE. Pare să fie din METAL

În imaginea făcută publică de NASA se poate observa cum micul obiect argintiu e aşezat pe solul roşiatic marţian, la doar câţiva centimetri de roverul Curiosity, scrie http://www.universetoday.com/97774/curiosity-finds-something-on-martian-surface/.

Pentru moment, inginerii NASA nu au stabilit exact originea misteriosului obiect, însă bănuiesc că ar putea fi vorba de un obiect desprins de pe rover (fie o bucată de bandă cu care sunt lipite cablurile sau un fragment metalic). "


http://www.realitatea.net/curiosity-a-gasit-un-obiect-misterios-pe-marte-pare-sa-fie-din-metal_1025988.html

58
Cafenea / Re: Agora
« : 07 Octombrie 2012, 01:27:27 »
Daca licuriciul citeste acest topic vreau sa-i spun ca fraza aceea a fost singura inteleasa de mine din postarea respectiva. Si nu era corecta, anume am precizat eu aici este un forum de discutii online nu blog cum spunea licuriciul.  Restul parea borboroseala unuia care vorbeste in somn din care n-am inteles mare lucru  :evil:, posibil si pentru ca recunosc tema respectiva imi este complet straina. Nu inteleg de ce s-a oparit atat ca am zis ca e forum si nu blog... probabil a avut reactia unuia care spune o mare chestie si cand el e asa avantat in explicatii il intrerupe unul si-i spune ca are un gainatz pe umar.  :-D
 
Se zice ca e bine sa-ti bati nevasta ca daca nu stii tu de ce stie ea. Asa si eu imi cer scuze lui licuriciul chiar daca nu stiu eu de ce, poate stie el de ce-ar trebui sa-i cer scuze. A sarit ca ars fara motiv zic eu dar daca lui ii place sa auda cerandu-i-se scuze atunci imi cer scuze si mult succes pe forum, ca zice lucruri probabil interesante dar greu citibile... fara aliniate fara randuri separatoare.  Apropo de vorba aia sugubeatza: Dupa barba si ochelari e un tip tare inteligent.  Asa si eu: Dupa cat a scris pare un tip inteligent... si sigur trebuie sa fie si ceva interesant pe-acolo...  pentru cunoscatori.

Imi cer scuze cunoscatorilor temei respective. Pentru mine necunoscatorul imi pare pasaresc subiectul si din cate-mi dau seama e de fapt o fictiune despre care unii spera sa nu fi fost fum fara foc.

Atat am avut de precizat si promit sa nu mai ma bag in subiecte care nu ma intereseaza sau pe care le cred neserioase.

Si acum sa radem putin sambata spre duminica noaptea:


<a href="http://www.youtube.com/v/fwJ5KTFWf5g&amp;fs=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/fwJ5KTFWf5g&amp;fs=1</a>


Inca o data imi cer scuze pentru cei care cred in chestiile astea dar nu m-am putut abtine...

Si in finalul sfarsitului pentru delectarea forumistilor o poezie care are tot atata sens si logica pe cat a avut postarea licuriciului in viziunea mea:


Intr-o balta neagra,

Patru ochi luceste.

Ce sa fie oare?

Cred ca e doi peste.

___Pe un camp cu viorele

Crestea numai ghiocei.

Si-a venit mandrele mele

Si le-a cules ei pe toti.


___Creste iarba, iarba deasa

Perpendicular pe casa

Vine calul si o paste

Alta iarba se dezvolta

___

 

Tara mea cu rauri multe

Si cu frunze si cu flori

Ai in tine-o populatie

De mai multi locuitori

 

Si din bolovani cu apa

S-au format inspre apus

Muntii tai de incretire

Orientati cu varfu-n sus

___

 

Trece lebedele-n zare.

Eu ma uit, ele dispare...

___Am iesit in gradinuta

Patrunjelu-i pin la puta

Ma, al naibii patrunjel,

Nu pot sa ma p*s de el.

___

 

Cite stele sint pe cer

Pin' la ziua toate pier.

Numai pe uzina noastra

Arde una, ca o proasta."

Sursa:
http://adevaratu.go.ro/poezii.html

Imi cer scuze dar vorba ceea... nu am gasit alta rima...

<a href="http://www.youtube.com/v/q-EYT-4N7Rk&amp;fs=1&amp;start=186&amp;autoplay=1" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/q-EYT-4N7Rk&amp;fs=1&amp;start=186&amp;autoplay=1</a>

PS: Cred ca mustul e vinovat de postarea mea... deja e tulburel...   8-)

59
Stiri / Re: Legaturi catre stiri interesante!
« : 07 Octombrie 2012, 00:11:54 »
Off-topic: Anterioara postare e de pe 4 octombrie iar acum e deja 7 octombrie. Cum nimeni n-a mai postat nici o legatura catre o stire interesanta iata ca va dau eu una legata de tema principala al acestui site chiar daca e postare succesiva:

"Proiect pentru detectarea civilizaţiilor extraterestre sofisticate

Proiectul este finanţat cu ajutorul unui grant important acordat de Fundaţia Templeton, o organizaţie filantropică ce finanţează cercetările care se apleacă asupra „marilor întrebări ale umanităţii”.

În 1960, Freeman Dyson, un geniu specializat în matematică şi fizică, a prezis că fiecare civilizaţie din Univers va ajunge la punctul în care va epuiza resursele de energie de pe propria planetă, în cazul în care va supravieţui suficient de mult. Dyson a argumentat că acest moment reprezintă un prag important pe care fiecare civilizaţie trebuie să îl depăşească de-a lungul evoluţiei sale, soluţia fiind una singură: construirea unei sfere gigantice care să înconjoare steaua din sistemul lor solar, colectând energia stelară. Astronomii au denumit aceste megastructuri teoretice „sfere Dyson”. Deşi ar putea părea că ideea lui Dyson nu este decât o fantezie fără utilitate, ipoteza lansată de fizician conduce la o concluzie simplă: dacă doreşti să detectezi o civilizaţie extraterestră avansată, ar trebui să cauţi sfere Dyson.

Acum, trei astronomi de la Universitatea Penn State din SUA, coordonaţi de Jason Wright, au lansat un proiect care va dura doi ani şi care are ca scop studierea a milioane de galaxii, printre care şi Calea Lactee, pentru a detecta sfere Dyson. Proiectul este finanţat cu ajutorul unui grant important acordat de Fundaţia Templeton, o organizaţie filantropică ce finanţează cercetările care se apleacă asupra „marilor întrebări ale umanităţii”, întrebări care adresează „scopul umanităţii şi adevărul absolut din spatele realităţii”."

http://www.realitatea.net/proiect-pentru-detectarea-civilizatiilor-extraterestre-sofisticate_1024415.html

Articolul complet si cu mai multe explicatii este la:
http://www.descopera.ro/dnews/10166297-a-fost-initiat-un-proiect-extraordinar-ce-va-permite-detectarea-civilizatiilor-extraterestre-sofisticate

60
Si, lectie pentru locatarii acestui blog, trebuie si verificat, fratilor, nu vb fara sa stim.

Asta nu e blog e forum. 

Pagini: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 ... 40