Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - AdarM

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 20
1
Ca simbol si importanta istorica, gasesc catedrala din Aacchen cu mult superioara Notre-Dame, aceasta din urma fiind indeosebi o "creatie" media si turistica.
E doar opinia mea, insa am si argumente pentru sustinere.

2
Cafenea / Re: Biserica egipteana a celor trei valahii
« : 24 Aprilie 2019, 08:54:15 »
La un moment dat a pomenit de o societate secreta medievala care s-ar fi perpetuat pana in zilele noastre. O societate care l-ar fi propulsat pe Mihai Viteazul in perioada evului mediu si l-ar fi sprijinit sa ajunga cel ce a fost, cat si intr-o epoca mai recenta l-ar fi scos in fata in politica principatelor pe Cuza si mai apoi l-ar fi adus pe Carol I pe tronul Principatelor Unite.
Intr-adevar, cel care a "mosit" teoria este Radu Theodoru, in romanul Vulturul.
Imi amintesc ca era vorba de o lupta intre doua societati secrete de sorginte religioasa, una cu aplecare spre ortodoxie si Bizant, cealalta catolica si inluentata de Roma.
Unii erau numiti Zidarii, de ceilalti nu mai stiu.
A pomenit de o anumita "biserica egipteana a celor trei valahii".
Posibil sa fie vorba de manastirea Sf. Ecaterina din Sinai, insa Justinian a stramutat aici nu neaparat vlahii locuitori ai spatiului romanesc de azi, ci o populatie de pastori vorbitoare a unui grai latin.
..................
Totusi, asa cum cautarile tunelurilor lui Cinamar sunt o fantasmagorie, la fel si incercarea de a identifica aceste societati secrete, care sunt doar rodul imaginatiei scriitorului.

3
Intai link-ul si apoi discutiile:

https://www.asfanufo.ro/index.php/opinii-si-ipoteze/258-piesa-calcaiul-de-la-aiud-vechile-noutati-i

"Cu un deceniu si ceva in urma, doi investigatori ASFAN, Gheorghe Cohal si Ion Nutu, s-au ocupat de un bizar obiect de aluminiu, descoperit in 1973 la Aiud si aflat in depozitul MNIT (Cluj).  Cu acea ocazie s-au facut unele progrese; apoi totul s-a incheiat brusc, fara finalizare, de parca o anumita pudoare i-ar fi impiedicat pe cei doi sa continue.
Exista un pattern (model) al cercetarilor ufologice/ paleoastronautice din Romania: periodic se revine asupra unor cazuri celebre, prezentate consensual in prealabil ca ”solide”, doar pentru a li se gasi o multime de ”pete albe”. Pentru cineva exterior fenomenului, pare ca o anumita stare de echivoc este intretinuta, mai mult sau mai putin artificial.
Reluand cercetarea Piesei de la Aiud, am fost socati de existenta unor pachete de date esentiale, care par sa fi scapat atentiei tuturor celor care s-au ocupat pana acum de caz.
Nu vorbim de secrete teribile aflate in fisetele SRI sau in mult prea ventilatele Arhive secrete ale Vaticanului, ci de surse aflate la vedere si usor accesibile. Exista mai multe explicatii; sunt suficient de suparatoare pentru a nu le aminti aici.

In mod cert, situatia intra in conflict cu o teza fundamental gresita si faptic nesustenabila, introdusa de Florin Gheorghita. Anume ca istoricii cei rai ii obstructioneaza pe ufologii cei buni, de frica sa nu (le) fie schimbata paradigma traditionala, iar istoria sa fie ”rescrisa” (sic!). Pe scurt, este posibil ca datele despre care vorbim sa fi fost totusi cunoscute, dar tinute sub oboroc, pentru a nu periclita scenariul existentei unui antagonizant extrem de convenabil atunci cand trebuie mascata incompetenta.

Vom prezenta aceste date pe site-ul ASFAN pentru a consolida o continuitate a cercetarilor intreprinse de aceasta organizatie si mai ales pentru ca ASFAN este singura structura ufologica  nonguvernamentala si cu personalitate juridica din Romania. 

Pentru inceput, desenele tehnice urmand forma geometrica teoretica a  piesei noi, fara uzuri. Au fost realizate in primii ani de dupa 1990, la solicitarea ”istoricilor cei rai”. Cotele au fost masurate inginereste, cu sublerul, nu cu ruleta de constructii. Zonele cu lipsa de material sunt colorate in rosu. 

Plansele indica doua probleme majore:

A. Asimetrii pronuntate, care nu par a proveni din procesul de proiectare, ci mai degraba din realizarea propriu-zisa a piesei;

B. Utilitatea functionala a celor doua canale perpendiculare indica o teava (sau bara) introdusa vertical, securizata printr-un surub filetat pe orizontala (a carui elice, foarte erodata, se mai distinge). Faptul ca surubul de fixare este prea apropiat de capatul tevii face jonctiunea nesigura si cel mai probabil este o eroare grosolana de proiectare. Acest aspect ne-a fost indicat chiar de cel care a realizat desenele.
Urmand aceste considerente, consideram ”ipoteza cosmica” extrem de improbabila. Dar nu total imposibila. Urmand scenariul science-fictionului sovietic, ne putem imagina societati comuniste extraterestre care produc rebuturi industriale pe ”stoc”, si din cand in cand le pierd pe plaiurile transilvane. "

4
:ufo: :ufo: :ufo: ..........Mulțumesc mult tuturor !!!   :planet: :moon: :planet: :moon: .......... Ba chiar și dușmanilor !!!  :martiansad: :evil: :-( :lol: ......... Dar cel mai mult rufoniștilor !!!......... :star: :star: :star: :-) :martiansmile: :rainbow:

...cărora vă urez și eu exact ce-mi doresc mie (upps, m-oi fi grăbit poate? - iertare dacă unora dintre voi încă le place-n Matrics.) :-D
La multi ani, mon vieux!
...da' di ce nu mai treci deloc p-aci?

5
Poate ca ai uitat sa iei in considerare echivalarea
  1 bucata paranormal = 100 soldati obisnuiti
Da' di ce 100?
Nu mai bine 1 000 sau chiar 10 000?
Stim o treaba si simplificam calculele.

On topic: nimic nou de la conu' Ruan, aceleasi tromboneli, aceeasi gargara dintotdeauna.

6
Cafenea / Re: Agora
« : 11 Decembrie 2013, 16:39:37 »
Hai sa n-o dam in ipocrizie, ca tarfele batrane in cutia cu sulemeneli...
In colindul respectiv, "jidovii" sunt evrei toata ziua, de dimineata pana seara si nici noaptea nu fac pauza; chestia e ca acel colind are sute de ani, e parte din folclor, ori a te dezice de el inseamna sa-ti renegi trecutul si traditiile.

7
Păi, şi pentru colegul AdarM precum văd (şi mă crucesc.) :-D
Stockholm Syndrome someone?
Prietene (as vrea sa cred ca imi ingadui apelativul), controlul, fie ca e reprezentat de un cip sau o arma pusa la ceafa, e o chestie externa, din afara fiintei, o forta ce poate fi anihilata usor, trebuie numai sa vrei.
Cel mai bun exemplu e sistemul recluzionar, unde controlul e dus catre extrem, insa avem destule marturii si relatari despre indivizi care s-au simtit si chiar au fost mai liberi decat oriunde.
In concluzie: controlul isi dovedeste eficienta in masura in care omul il accepta, insa refuzandu-l, opunandu-i-se, il anuleaza. Chiar cu o mie sau un milion de cipuri, libertatea tine de spirit si atitudine, nu de o bucata de siliciu.

8
Diverse / Re: Re: Re: Pagina Comica
« : 05 Decembrie 2013, 07:37:57 »
Eu zic ca e prost moderat.
Exact.
Nicaieri si niciodata jignirea nu tine locul argumentului, iar forumul respectiv nu doar ca a permis-o, a incurajat-o prin insasi exemplul moderatorilor.

9
Adicatelea, ar fi mai bine fara fara cip, decat cu cip...
Gramofonul n-are cip, dar niciun om sanatos la creieri nu l-ar prefera unui sistem audio modern. Cipul e parte integrata a simulatorului cardiac si as vrea sa-l vad p-ala care il poarta si-l blameaza in acelasi timp.
Control?
Pai control exista dintotdeauna, insa, daca pana mai ieri, il faceau cu creionul in catastife, la peste 7 (sapte) miliarde deja sunt necesare tehnici noi, la fel ca atunci cand s-a facut trecerea de la raboj, la registru.

10
Like-bis doar fiindcă iar îmi place stilu-n care le suceşti şi-nvîrteşti moncher AdarM, chiar dacă prea puţin ontopic - se vede că C’est la rose (contradictoire) l’important... iarăşi, repetat şi din nou. ;)
...si ca s-o lamurim si p-asta cu off topicul, imi permit sa citez din prima postare:
Credeţi deci şi voi că - măcar pe măsura maturizării treptate - ne-am putea detaşa de mirajul fals, dar atît de parşiv indus al “traiului mai bun”?! - ca prima treapta a tentativei de... eliberare?
Iluzie stimulată pe întregul lanţ al societăţii de consum, dar cel mai abitir şi pervers de bănci, :evil: care lasă impresia c-ar face cumva pomeni celor prinşi în plasa sclaviei perpetue - deşi unii trăiesc în… dubla iluzie c-ar fi "liberi" ca şefi, patroni etc., iar rapacitatea lor mereu aţîţată le-ar rezolva toate temerile existenţiale.
Întreb asta chiar dacă observ (cu stupoare) la cei din generaţia mea mai “coaptă” că devin, paradoxal zic eu, tot mai avizi de acumulări materiale care mai mult le complică de fapt vieţile şi-aşa buimăcite de veşnica alergătură după himere “palpabile”.
Am incercat, dupa slaba-mi putirinta, sa arat cum, nu demult, oamenii isi sacrificau bunurile materiale ori le ignorau, de-a dreptul, in favoarea libertatii sau macar a sentimentului dat de aceasta.
Cat despre ridiculizarea - intr-o postare dintr-un alt topic - a neaosei expresii "d-aia", tin sa-i atrag atentia preopinentului ca sensul ei exclude, ab initio, orice motivare sau explicatie ulterioara.
Concluzia - proprie - e aceea ca nu poti fi, concomitent, liber si indestulat (material, spiritual sau in oricare alta forma).
Trebuie sa alegi: ori una, ori alta.
PS. V-as recomanda un film vechi, cu Gary Cooper si Barbara Stanwyck: "Meet John Doe", dar, mai cu seama, monologul lui Walter Brennan, in care explica cum de la cel mai mic avantaj oferit de catre societate si accepat de individ, deja esti prins!...

11
Lăsînd deci deoparte observaţia că şi posesia pămîntului e tot un ataşament… material(ist) - poate chiar cel mei cel
Acest "atasament" fata de pamant are prea putin in comun cu posesia, in schimb are totul cu spiritualitatea.
"Din tarana suntem facuti, in tarana ne intoarcem".
Out of Matrix.
  înclin să nu exacerbez complexitatea spirituală a ţăranului “per se”
Nici n-ai avea cum sa exacerbezi spiritualitatea taranului, cata vreme el a patentat raspunsul universal lamuritor al tuturor dilemelor:
- D'aia!
In aporeticul expresiei gasesti insa esenta filozofiei, de la grecii antici si pana azi.

12
Like doar pt. pct. [2] - adevarat grait, :wink: chiar daca nu prea are tangentze cu topicu' (ultimul gind al tzaranului roman cred c-ar fi Evadarea din Matrix...) :-D
Nu stiu cum sunt taranii de care vorbesti tu, probabil asemanatori alora pomeniti de Goma, insa taranii pe care ii cunosc eu au fentat Matrix-ul dintotdeauna.
Doua:
- In capul satului exista o cruce de piatra asezata acolo in jurul anilor 1720-1730. Rostul ei?
Simplu: odata cu venirea fanariotilor, fiscalitatea a fost perfectionata de greci, astfel incat birul se platea dupa numarul de gospodarii, initial, mai apoi dupa numarul de vite, suprafata de teren cultivata, padure si tot asa. Crucea avea rolul de a marca hotarul pamanturilor obstii si din acel punct le era interzis functionarilor domnesti, adesea insotiti de arnauti, sa treaca, cert in scopul de a numara "fumurile". Negocierile se purtau acolo, iar daca insistau sa forteze lucrurile, tot acolo isi gaseau mormantul. Bine, e drept, asta depindea si de numarul arnautilor, pentru ca daca erau multi puteau intra in sat, doar ca nu mai gaseau pe nimeni, numai casele parasite. Adeseori nevoiti sa plece cu mana goala, dadeau foc gospodariilor, fapt ce a dus la peste zece vetre satesti in decurs de un secol si jumatate.
Vezi tu, bunurile materiale nu insemnau mare lucru pentru ei, isi iubeau, in schimb, pamantul.
- In 1907, cu prilejul revoltelor taranesti, in capetele drumului ce trecea prin sat au fost asezate posturi de paza,  scopul era de a interzice trecerea cetelor de tarani care purtau vestile despre rascoala, fiind si agitatori sau jefuitori, deopotriva. Logica era simpla: "noi suntem obste sateasca, n-avem mosii boieresti aici, n-avem treaba cu voi si necazurile voastre". Urmarea a fost ca in nord si in sudul asezarii, plus in est, satele de acolo au cunoscut represiunea lui Averescu, doua dintre ele fiind bombardate cu tunul.

Apai daca nici asta nu-i "iesire din Matrix" - dupa cum o definesti tu insuti in deschiderea topicului - nu stiu, zau, care ar fi!...

13
Noua Ordine Mondiala (NOM/NWO) / Re: Noua ordine mondiala
« : 10 Noiembrie 2013, 17:54:35 »
Cum era daca Allende ramanea sa conduca Chile
Vezi ce se intampla in Venezuela si ai trei sferturi din raspuns.

14
Arheologie - Astronautica Antica / Re: Anubis si Cultura Cucuteni
« : 09 Noiembrie 2013, 09:10:24 »
Mai mult decat sa atasez o harta pe care sunt reprezentate directiile de atac ale coloanelor romane, n-am ce sa fac.
Te rog, indica-mi tu macar una venita din nord... :-D

15
P.S. (tot @fiulploii): Si pe mine ma mira oricum "evaporarea" gnozelor dualiste, mai complexe si veridice (parerea mea) decit naiva dogma bizantin-impusa - disparitie ajutata, ce-i drept, de ciocanele Inchizitiei (v. vinarea catharilor - nu chiar aiurea supranumiti "budistii Occidentului" - in Frantza sec. XII-XIV.)
Fii bun, prietene, si explica-mi, macar pe scurt, rationamentul care te face sa legi in aceeasi fraza dogma bizantina, catharii si Inchizitia.
Se pare ca cea mai deranjanta pentru "statul-biserica" era libertatea de a-si alege cai oarecum... personale de "eliberare / mintuire" acordata "enoriasilor" gnostici (bonhommes="blajinii" nostri pe linie zamolxo-pitagoreico/alexandrina - hmm, asta-i chiar idee originala... cred :-D)
Data fiind limba folosita in cadrul ritului bisericesc, crestinismul tipic romanesc (ori vlah/valah deopotriva) nu a fost unul dogmatic, ci, mai degraba, unul inspirat din legende si povesti.
In sprijinul afirmatiei stau desele interpelari adresate domnilor munteni si moldoveni de catre forurile Patriarhiei Bizantului, pana hat, catre inceputul secolului XIX. Abia odata cu secularizarea lui Cuza, cu infiintarea seminariilor si, oarecum, centralizarea invatamantului religios se obtine o uniformizare a dogmei, insa asta se petrece mult prea tarziu ca sa poata reusi eliminarea eresurilor dintr-un crestinism propriu vechi de peste un mileniu.
Altfel spus: slavona era de neinteles pentru omul de rand, taranul nu pricepea nimic din spusele popii, de unde termenii precum bodoganeala, bolboroseala. Iata motivul pentru care romanii si-au creat - daca pot spune asa - un Isus si un Dumnezeu propriu, mult diferit de cel din Biblie, obiceiuri si dogme de o larga inspiratie pagana.

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 20