Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Subiecte - hoinar

Pagini: [1]
1
Evenimente OZN în România / Disc / Iasi / 2013
« : 04 Februarie 2015, 10:54:32 »
In primul rand, bine v-am gasit!

Cu toate ca am mai povestit aceasta intamplare de cateva ori, in cercuri apropiate, unor oameni care ma cunosc de ani de zile, o voi repeta si aici, chiar daca pana acum senzatia a fost una de neincredere din partea audientei.

"Intalnirea", daca vreti, s-a petrecut pe data de 22 August 2013, in drum spre Iasi (intre Vaslui si Iasi) in timp ce mergeam pe motocicleta, eu si sotia mea. Dupa ce am vazut miscare intr-unul din nori - trebuie precizat ca era o zi perfecta cu cer senin si cativa nori mari si bine conturati - am tras pe dreapta si am putut observa, atat eu cat si sotia mea, un disc plat, nu bombat, de culoare gri inchis si dimensiuni mari (50-100m ?) care facea tumbe prin acel nor, manevre executate cu incetineala unui obiect masiv, de aceea si estimarea mea de cel putin 50m in diametru. Am observat de asemenea si o "trena" poate sa fi fost un vartej de aer ce lasa dara in nor, dar e doar imaginatia mea care completeaza spatiile goale si-n plus nu prea parea un astfel de efect. Parea mai degraba o panglica.

Inca ceva important. Obiectul parea usor translucid si se vedea mult mai bine prin viziera castii sotiei mele, care era polarizata. Totodata, aveam in tankbag (intr-o geanta montata pe rezervorul motocicletei) si un DSLR si nici macar pt o fractiune de secunda nu mi-a trecut prin cap sa fac o poza. Pe de alta parte insa, avand in vedere focala disponibila (17-50mm) probabil ca as fi facut poze degeaba.

Discul era cam de marimea unghiei de la degetul mare atunci cand tinem mana indreptata spre cer. Era mare. Si real. Impingea masa norului atunci cand trecea si iesea din el. Nu era o reflexie. Era un obiect real.

Cu mana pe inima, nu pot spune ca era un OZN. Am vazut OZN-uri de cand sunt mic, cu sutele, poate chiar cu miile. Am stat cocotat pe terasa blocului, facand observatii de la 9PM la 4AM de cel putin 5 ori cu ocazia zilei internationale a observatiilor OZN, eu fiind membru RUFOR pe vremea aia.

Dracia asta era un obiect dirijat. L-am tot urmarit pret de vreo 5 minute pana ce a intrat in nori si nu a mai iesit. Aproape ca am avut accident, iesind un pic de pe asfalt, incercand sa-l zaresc din nou, dupa ce am pornit iarasi la drum. A fost atat de real si de identificabil si de vizibil incat chiar si acum, imi mai intreb sotia daca ce am vazut eu, a vazut si ea, doar pentru a-mi reconfirma ca ce am vazut a fost real.

De prisos sa va spun, ca sunt privit cu ingaduinta (chiar si de prieteni) cand povestesc intamplarea. Cu toate asta, intalnirea m-a facut sa ma uit mai des pe cer, mai ales cand calatoresc in zone neumblate.

Pagini: [1]