Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Subiecte - terraflorin

Pagini: [1] 2
1
La 22 ianuarie 1958, Donald Keyhoe a apărut la o emisiune de televiziune CBS, Armstrong Circle Theatre, pentru a vorbi pe tema OZN-urilor. Keyhoe a acuzat că un comitet al Congresului american a evaluat dovezi care, făcute publice, "vor dovedi absolut că OZN-urile sunt mașini sub controlul unei inteligențe" (“will absolutely prove that the UFOs are machines under intelligent control.”) Totuși, CBS a tăiat sonorul emisiunii live. Herbert A. Carlborg, directorul de editări al CBS, a declarat că "acest program a fost curățat cu atenție din motive de securitate".

La 8 martie 1958, Keyhoe a apărut la Interviul lui Mike Wallace de pe ABC și a vorbit despre farfuriile zburătoare, contactați și a oferit detalii despre cenzura din cadrul emisiunii Armstrong Circle Theatre, el a învinuit mai degrabă Forțele Aeriene decât pe CBS pentru întreruperea sunetului.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Donald_Keyhoe#Apari%C8%9Bii_la_televiziune

2
OZN - generalități / Incidentul din Insula Maury
« : 26 Iunie 2016, 20:00:00 »
Incidentul din Insula Maury din iunie 1947 se referă la afirmațiile lui Fred Crisman și Harold Dahl conform cărora ar fi observat aeronave necunoscute și ar fi fost amenințați de oameni în negru să nu dezvăluie acest lucru.
 
Cazul este considerat a fi o farsă.

La 23 iunie 1947  echipajul unei ambarcațiuni ai pazei de coastă format din Harold Dahl, fiul său, câinele său și un alt membru navigau către Puget Sound, o localitate apropiată de Insula Maury, o insulă din Statul Washington. Foarte mediatizata observație OZN a lui Kenneth Arnold a avut loc la 24 iunie 1947, după Incidentul din Insula Maury.  Din cauza apropierii unei furtuni, Harold Dahl a încercat să acosteze într-un golf al insulei, la cca. 3 km de Tacoma. Manevra a fost întreruptă de apariția a șase obiecte circulare de treizeci de metri în diametru. Un OZN a coborât spre suprafața apei, aparent din cauza unor defecțiuni tehnice. Acesta avea la mijloc o deschizătură de cca. 30 m și acea două rânduri de hublouri la exterior. Dahl a fotografiat obiectul de 4 ori, în timp ce OZN-ul a început să oscileze din ce în ce mai tare, împroșcând cu obiecte din metal incandescent, care au lovit barca și au ucis câinele. Obiectele ar fi lăsat la sol o substanță necunoscută. Apoi cele șase obiecte au accelerat puternic și au dispărut deasupra apelor Oceanului Pacific.
A doua zi, un prieten al lui Dahl, Fred Crisman, ar fi văzut fragmente dintr-o navă necunoscută pe insula Maury și ar fi observat un OZN care zbura într-un cerc larg deasupra golfului.
Întrebat de Kenneth Arnold, Dahl a afirmat că ulterior ar fi fost avertizat de un om îmbrăcat într-un costum negru să nu spună nimănui despre acest incident.
Doi ofițeri de informații, căpitanul William Davidson și locotenentul Frank Brown, au venit la Tacoma unde s-au întâlnit cu Dahl și Crisman, în prezența lui Arnold. Cei doi ofițeri au plecat cu fragmentele de metal găsite la locul incidentului cu o aeronavă B-25. Deși aeronava B-25 era într-o stare perfectă de funcționare, a început să aibă probleme imediat ce metalul necunoscut a fost urcat la bord, în timpul zborului aeronava a luat foc și s-a prăbușit la 1 august 1947 lângă Kelso, statul Washington, iar cei doi ofițeri au fost uciși în accident. Alte două persoane de la bordul B-25 care au reușit să salveze au susținut că incendiul a fost atât de intens încât s-a răspândit foarte repede încât era inutil să încerce să-l stingă.

Incidentul a fost ulterior descris în cartea lui Gray Barker, ''They Knew Too Much About Flying Saucers'' (''Ei știu prea multe despre farfurii zburătoare'')   ceea ce a dus la popularizarea conceptului de Oameni în Negru.


Posibilă farsă
Mai târziu, Dahl a afirmat că toată povestea este o farsă, deși susținătorii teoriei OZN ar putea specula că a cedat la presiunile oamenilor în negru. Substanța despre care s-a pretins ca a fost abandonată de obiectele necunoscute s-a dovedit a fi zgură de la o topitorie locală. Fotografiile realizate de Dahl au fost neclare și inutilizabile.
Scriitorul american Fred Crisman ar fi inventat această poveste de la zero, iar prăbușirea avionului ar fi fost accidentală. Charles Dahl ar fi negat categoric că ar fi fost rănit la braț de un fragment metalic din OZN.

Surse şi referinţe:
https://books.google.com/books?id=ORNcQUBAEjUC&pg=PA123
https://ro.wikipedia.org/wiki/Incidentul_din_Insula_Maury
https://en.wikipedia.org/wiki/Maury_Island_incident
https://fr.wikipedia.org/wiki/Incident_de_l%27%C3%AEle_Maury
http://www.formula-as.ro/2010/913/enigme-16/cazul-maury-island-12321

3
Noua Ordine Mondiala (NOM/NWO) / Greșeli în Matrix
« : 08 Februarie 2015, 09:40:00 »

Greșeli în Matrix

Dovada că Matrixul este format şi condus de mașini este faptul că ”cineva” de acolo nu este în stare să dea nume unor lucruri și oameni (lipsă de imaginaţie umană).

Iată câteva exemple date de Morpheus, un forumist de limba engleză (deci este normal ca să găsească ”greşeli” în Matrixul de limba engleză):

Echipa de fotbal Arsenal este condusă de cineva pe nume Arsène Wenger. Chiar aşa?

Zona cu cele mai multe probleme în războiul din Afganistan este numită “Hell Man” (Helmand). Musulmanii tind să fie de două feluri: însoriți – sunny (Sunni) sau de rahat (???) – shit (Shiite).

Capitala Pakistanului este “Islamul este rău – Islam (is) bad” (Islamabad)

Generalul responsabil din armata americană este numit General David Petraeus – betray us. (ne trădează)


Greșeli în Matrix

Eu zic să ''umplem'' un topic numai cu aceste scăpări / erori ale Matricei, personale sau ''generale''.

4
Egiptenii au traversat Oceanul Pacific și au ajuns în SV Americii cu  mii de ani în urmă? În secolul al 20-lea, astfel de afirmaţii au fost făcute de către doi aşa-zişi arheologi finanțaţi de Institutul Smithsonian. Aceştia ''vorbeau'' despre o civilizație înfloritoare ascunsă într-o serie de caverne sculptate în Marele Canion.

O prezentare apare pe prima pagină din 5 aprilie 1909 a  ''Arizona Gazette'' despre descoperirea unei serii de pesteri bizare și artefacte în regiunea  Marble Canyon a Marelui Canion. Raportul a susținut că existau doi arheologi finanțaţi de Inst. Smithsonian, Prof. S. A. Jordan și  G.E. Kinkaid, responsabili pentru această descoperire. Mai jos este o imagine cu articolul menționat:
Articolul descrie găsirea unui idol cu ​​picioarele încrucișate care seamănă cu Buddha şi care este descris împreună cu un mormânt mare, plin cu oameni mumificatţi: un veritabil amestec al culturilor egiptene și din Asia de Est găsit in America!!

Institutul Smithsonian neagă implicarea sa în această poveste afirmând că nu a fost niciodată implicat în astfel de săpături.

http://www.xpeditionsmagazine.com/magazine/canyon/canyon.html

5
Noua Ordine Mondiala (NOM/NWO) / Armă anti-nucleară
« : 24 Martie 2014, 07:27:58 »
Citiţi comentariile de aici

http://romanian.ruvr.ru/news/2014_03_23/Rusia-va-crea-un-complex-aerostatic-pentru-solutionarea-problemei-apararii-antiracheta-9578/

Ar fi interesant de inventat o astfel de ''armă'', jocurile geopolitice s-ar schimba mult. Dar cum ar funcţiona această Armă anti-nucleară şi anti-atomică... bănuiesc că dacă arma nucleară deja se apropie de 100 de ani ar fi cazul să fie inventat şi un ''leac'' al ei... sau poate deja există.

6
Coș de gunoi / (off-topic) Re: Despre Romania
« : 10 Decembrie 2013, 16:30:01 »
Despre Romania? Situaţia din 2013:
...[EDITAT]...
Nu ca n-as fi de acord cu cele ce le-ai scris, dar probabil ca nu ai citit tot topicul altfel, te lamureai in ce scop a fost deschis:


Topicul l-am deschis pentru chestii faine din si despre Romania care inca se mai intampla, si nu pentru mizerii politice de care toti sunt satui si lamuriti... :oops:

StarDust.

7
OZN - generalități / Sondaj privind originea OZN-urilor
« : 30 Noiembrie 2013, 10:15:01 »
Mulți oameni au diferite convingeri cu privire la natura şi originea OZN-urilor. Deoarece există multe credințe, unele contradictorii, altele asemănătoare cu privire la acest subiect, cu speranţa ca acest sondaj să nu fi avut loc deja, ar fi interesantă o mică analiză / dezbatere pe această temă .... cu mici argumente acolo unde este cazul. De asemenea este interesantă şi evoluţia convingerilor fiecărei persoane în parte, unii cred acum ceva, au crezut în altceva în trecut şi cine ştie la ce concluzii vor ajunge în viitor. Menţionez şi că este posibil ca ''adevărul'' privind originea OZN-urilor să ne fie înscenat cât de curând, şi atunci chiar şi ''cei aleşi vor putea fi înşelaţi'' (citat dintr-un alt context, sau nu).

Să înceapă votarea, comisia e în funcţie, buletinu vă rog, poftiţi ştampila!  :rocket:

8
Diverse / Ufologi (biografii, bibliografii etc)
« : 23 Noiembrie 2013, 17:07:48 »
Încep ''serialul'' cu Brad Steiger, subiectul ''primului episod''.

Brad Steiger este autorul a numeroase articole și a peste 150 de cărți pe teme paranormale, inclusiv Conspiracies and Secret Societies; Real Aliens, Space Beings, and Creatures from Other Worlds; Real Ghosts, Restless Spirits, and Haunted Houses; Real Monsters, Gruesome Critters, and Beasts from the Darkside; Real Vampires, Night Stalkers, and Creatures from the Darkside; and Real Zombies, the Living Dead sau Creatures of the Apocalypse.


Brad Steiger (născut la 19 februarie 1936) este un autor american de lucrări de ficțiune și de non-ficțiune despre paranormal, spiritualitate, OZN-uri, crime reale și biografii.
http://ro.ozn.wikia.com/wiki/Brad_Steiger
https://ro.wikipedia.org/wiki/Brad_Steiger

Brad Steiger este adept al ipotezelor paranormale privind OZN-urile şi al teoriei astronautului antic.

9
Extraterestri / Nikola Tesla și viața extraterestră
« : 19 Noiembrie 2013, 17:15:55 »
http://ro.ozn.wikia.com/wiki/Nikola_Tesla_%C8%99i_via%C8%9Ba_extraterestr%C4%83

Citat
Nikola Tesla a afirmat următoarele:
"Creierul meu este doar un receptor. În Univers există o bază de la care se pot obține cunoștințe, putere și inspirație. Nu am pătruns în tainele acestui nucleu, dar eu știu că acesta există."

În timp ce făcea experimente pe aparatura sa electrică, Tesla a afirmat următoarele:

"Nu pot uita niciodată primele senzații pe care le-am experimentat atunci când mi-am dat seama care sunt, eventual, consecințele incalculabile pentru omenire.[...] Acest lucru a fost cândva după momentul în care m-a fulgerat gândul că tulburările pe care le-am observat ar putea fi cauzate printr-un control inteligent. "Deși nu am putut afla până în acel moment care era înțelesul lor, îmi era imposibil să le consider ca fiind pur accidentale. Sentimentul în continuă creștere pe care îl am este că am fost primul om care a auzit salutul trimis de pe o planetă către alta. Un scop există în spatele acestor semnale electrice. "  Sursa: ''ro.ozn.wikia''.com 


Am găsit pe ''efemeride''.ro un articol care tratează aceeași temă, dar cred că acolo se exagerează, sau se forţează nişte declaraţii:

Citat
Sunetele pe care le ascult în fiecare noapte par la prima vedere să fie voci umane, dar sunt într-o limbă pe care nu o pot înțelege. Sursa: ''efemeride''.ro

Pentru ca apoi să zică le înţelege:
Citat
Am auzit fraze care erau în Engleză, Germană și Franceză. În cazul în care foloseam frecvențele asemănătoare cu cele folosite de transmisiile radio, îmi imaginam că pot să-i ascult pe oameni cum se conversează în diverse locuri din lume, dar nu este cazul pentru că semnalele provin de undeva dincolo de Pământ. Sursa: ''efemeride''.ro

10
Laborator / Animal tip rozătoare pe Marte (foto)
« : 15 Noiembrie 2013, 14:45:53 »
Ştirea este pe ''Examiner'' cu referire la UfoSightingsDaily care este coordonat de Scott C. Waring.

Roverul Curiosity  a fotografiat un animal ca o rozătoare pe planeta Marte''Descoperirea'' a fost făcută în martie de către o persoană din Japonia. De asemenea,  aceasta nu este prima creatură descoperită pe Marte, potrivit d-lui Waring. (http://www.foxnews.com/science/2013/05/29/mars-rat-spied-by-nasa-curiosity-rover/)

Ştiind că este apă pe Marte, în cantități mici, este posibil să existe şi unele animale de deşert  în jurul acesteia. De asemenea, el sugerează că aceste creaturi ar fi fost plasate de NASA pentru experimentare.11
Cafenea / Schimbarea realităţii
« : 15 Noiembrie 2013, 09:39:53 »
Aţi observat vreodată schimbări în ''realitatea'' înconjurătoare?  De exemplu ştiaţi (tu şi cu cercul tău de cunoştiinţe) dintotdeauna despre prietenul X că în trecut într-o anumită zi a făcut ceva memorabil. Şi la un moment dat acel prieten dar şi cercul tău de cunoştiinţe spune altceva, că dimpotrivă altfel s-au petrecut lucrurile. Bineînţeles că lucrurile acestea pot fi explicate şi prin nebunie, confuzie, pierderea memoriei etc. Dar de ce să nu fie interpretate şi ca schimbări în continuumul spaţiu-timp sau ca un salt într-o altă realitate, cu alte cuvinte realitatea pe care o ştiam s-a schimbat şi nimeni nu-ţi poate confirma acest lucru deoarece nu-şi dau seama de schimbare sau poate pentru ei schimbarea nu a avut loc, aceştia apraţin noii realităţi. Dar ce este realitatea? Stiinta actuală descrie realitatea ca o "stare de lucruri așa cum există efectiv". O interpretare simplă a acestei definiții foarte largă este aceasta: realitatea este tot ceea ce observăm a fi real.

Albert Einstein spunea că "Realitatea este doar o iluzie, chiar dacă una foarte persistentă" (- Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one)
Atunci rezultă că sunt multe realități (iluzii, vise demiurgice etc) - realitatea ta, realitatea  mea, realitatea  lui, realitatea ei etc.  Dar cum creierul uman percepe realitatea? Partea dreapta a creierului se ocupă cu toate informaţiile primite din prezent, în timp ce partea stângă prelucrează nenumărate detalii din trecut și face predictii calculate cu privire la viitor. Tot partea stângă te face conştient de sine şi generează gândurile.  Cele două emisfere trebuie să comunice, dar dacă partea dreaptă ar fi cea care ne-ar genera gândurile atunci nu am avea percepţia viitorului şi a trecutului, am trăi ancoraţi doar în prezent şi nu am detecta nici schimbări ale realităţii. Probabil, ca şi în experimentul cu pisica lui Schrodinger (când observatorul influențează experimentul), atunci când ne concentrăm asupra realității producem şi schimbări asupra ei. Sau poate este doar o concluzie cam trasă de păr şi altcineva sau altceva duce la schimbarea realităţii.  Deja ne afundăm în mocirlă cunatică, sau aşa cum marele fizician Richard Feynman a zis "Este sigur să spun că nimeni nu înțelege mecanica cuantică - It is safe to say that nobody understands quantum mechanics."

12
Laborator / Cosmonautul de la Solway Firth
« : 14 Noiembrie 2013, 17:10:22 »
Solway Firth Spaceman (Cosmonautul/Astronautul de la Solway Firth) se referă la o siluetă văzută într-o fotografie făcută în 1964 de către pompierul, fotograful si istoricul local, Jim Templeton (13 a februarie 1920 - 27 noiembrie 2011). Faimoasa fotografie a fost făcută pe Burgh Marsh,   cu vedere spre Firth Solway din Cumbria , Anglia. Templeton susține că fotografia prezintă în fundal o persoană purtand un costum spațial și a insistat că el nu a văzut pe nimeni de față atunci când fotografia a fost făcută. A făcut 3 poze la rând dar doar în una apare. Imaginea a fost reprodusă pe scară largă în ziarele contemporane și a stârnit interesul ufologilor. Kodak a promis că va oferi un premiu celui care va rezolva enigma, momentan nimeni nu l-a revendicat încă.
Referinţe:
https://en.wikipedia.org/wiki/Solway_Firth_Spaceman
http://www.abovetopsecret.com/forum/thread896175/pg1
http://www.newsandstar.co.uk/news/suspected_ufo_sighting_leads_to_cumbria_hotspot_claim_1_518086?referrerPath=/1.50001

Imaginea în discuţie:

13
Cafenea / Boala Morgelons
« : 14 Noiembrie 2013, 15:21:06 »
Lumea a aflat pentru prima dată despre boala Morgellons destul de recent – în anul 2002, când Mary Leitao, aflată în concediu de maternitate şi de profesie bioloagă, a scos din buza fiului ei de doi ani, Andrew, un fir fin, care semăna un puf de păpădie. În curând, micro-rănile au început să apără pe tot corpul copilului şi din ele ieşeau fibre ciudate de culoare albă, neagră şi roşie. Băiatul se plângea mamei că „că simte că îi umblă gândaci pe sub piele”. Mary Leitao s-a adresat la opt medici, încercând să înţeleagă ce se întâmplă cu fiul ei, însă nu a primit nici măcar un răspuns clar. Toţi medicii i-au spus că băiatul este perfect sănătos, iar „firele stranii”, care ies din corpul lui, sunt doar fibre de la hainele purtate, care s-au lipit de răni.
Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/2013_05_18/Boala-Morgellons-realitate-teribila-sau-isterie-in-masa/
https://en.wikipedia.org/wiki/Morgellons
Sunt mai multe teorii conspirative care afirmă că Morgellons este o boală provocată de chemtrails (dârele morţii) sau chiar de extratereştri (care au provocat mai multe molimi in istoria Pământului urmărind o agendă secretă). Priviţi videoclipul de mai mai jos de la 13:54.

Unsealed: Alien Files S01E06 Alien Plagues

14
Cafenea / Filme horror româneşti
« : 07 Noiembrie 2013, 14:10:10 »
Dacă am văzut că există un topic despre filme SF românești m-am gândit să creez şi  eu unul despre filme de groază autohtone mai mult sau mai puţin, oricum cu contribuţie substanţială românească. Sper să nu mai existe vreun topic la fel, dar dacă există nu cred că e aşa greu de şters acesta.

Încep eu lista, desigur:

*Domnişoara Christina (1992) - cu fantome

* Vlad Nemuritorul (2002)   - cu vampiri

*Domnişoara Christina (2013)- cu fantome

15
Fenomene conexe si paranormale / Psychopomp
« : 02 Noiembrie 2013, 15:29:35 »
Există în lb. greacă denumirea  ψυχοπομπός - psychopompos, adică ghid al sufletului şi se referă la  o ființă, un spirit, un înger sau un zeu,  în multe religii responsabil pentru escortarea sufletele morților în lumea de dincolo.

Există vreo denumire în limba română a acestui tip de fiinţă? Echivalentul cuvântului din lb. greacă...


Listă de psychopomps
 
În Creștinism:
*Îngeri
*Arhanghelul Mihail
*Sfântul Petru

Mitologia egipteană:
*Anubis
*Hor
*Neith (imagine)

Mitologia greacă :
* Hecate
* Hermes
* Morpheus
* Thanatos
* Charon

Hinduism:
* Agni
* Pusan

Islam:
* Azrael

Mitologia japoneză:
* Emma

Iudaism:
* Abraham
* Gabriel
* Lailah

Mitologia mesopotamiană:
* Namtar

Mitologia nordică:
* Baldur
* Una
* Valkyrie

Mitologia persană:
* Mithra

Mitologia romană:
* Mercur

Mitologia slavă:
* Veles

Zoroastrism:
* Daena
* Vohu Mano

Pagini: [1] 2