Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Subiecte - xperyens

Pagini: [1] 2 3
1
Evenimente OZN în lume / OZN 1996 Hatzor
« : 25 August 2019, 18:23:47 »
Ce parere aveti despre acest caz?

https://www.youtube.com/watch?v=49UQl0oMuQA

2
Noua Ordine Mondiala (NOM/NWO) / Iepurasul de Paste
« : 12 Aprilie 2019, 01:44:03 »
Iepurasul ca simbol face referire la zeita Eostre (Easter?) si reprezinta fertilitatea, iar conceptul provine din spatiul credintelor germanice, ortodocsii avand ca simboluri mielul si puii de gaina. Iepurasul era simbol folosit de catolici pentru sarbatoarea pascala.

M-am intrebat recent de ce iepurasul este asociat cu sarbatoarea pascala si cum a intrat acest concept in sfera traditiei noastre.

Cautand mai multe informatii am ajuns pe o pista care ne arata ceva interesant.
Prima tiparnita de ilustrate/carti postale a luat nastere in Austria in anii 1869 ca mai apoi in anii 1870 a aparut in Ungaria, apoi in Germania in anii 1874 iar in anii 1889 apar primele carti postale in multiple culori. Informatia este preluata de pe internet si nu am verificat-o inca: http://fashionshowbybya.blogspot.com/2016/01/istoria-unei-amintiri-cartea-postala.html

In Romania primele carti postale inscrise in circuitul public, conform site-ului de mai sus, au aparut in 1894 - insa nu cred ca erau color.

Am reusit sa gasesc pe internet o carte postala care infatisa conceptul iepurasului de Paste din anul 1901. Aceasta era tiparita in Germania insa comerciantii vremii cumparau aceste carti postale si le vindeau in tara. Cartea postala (1901_carte_postala.jpg si 1901_carte_postala_verso.jpg) arata faptul ca a fost trimisa si primita in Romania desi a fost tiparita in Germania.
Acest obicei de a importa carti postale si a le distribui ulterior in tara a durat mai multi ani.
Prima carte postala tiparita in Romania si gasita de mine, pana in acest moment, si care ilustreaza iepurasi pentru sarbatoarea pascala este din anul 1923 (1923_carte_postala.jpg si 1923_carte_postala_verso.jpg).
Oare aceasta traditie isi are originea din importarea si distribuirea acestor imagini in spatiu comercial? Din cauza faptului ca imaginea reprezentata pe ilustratii a dominat o perioada spatiul destinat sarbatorii a facut sa apara o noua traditie? Cum anume s-a infiripat aceasta traditie?

PS: interesant de asemenea ca traditia a fost preluata concomitent (inceputul secolului XX) de mai multe tari ortodoxe.


3
Astronomie / Sunete "electrofonice"?
« : 20 Martie 2019, 14:30:30 »
Am gasit un paragraf interesant pe site-ul societatii americane de meteori care aparent face referire la un sunet produs de meteori care se percepe in acelasi timp cu observatia vizuala - deci se propaga cu viteza luminii. Aparent sunetul este perceptibil cand stam langa obiecte metalice dar si parul de pe cap are un rol important in perceperea acestui sunet. Aparent sunetele nu sunt validate stiintific desi presupun ca fenomenul nu este chiar unul unic... Teoretic acele radiatii ar fi trebuit sa fie identificate pana acum, insa originea lor este considerata necunoscuta. Teoria populara ar fi ca sunt emisii radio de frecvente foarte joase insa ipoteza nu a fost verificata.

Citat
Another form of sound frequently reported with bright fireballs is “electrophonic” sound, which occurs coincidentally with the visible fireball. The reported sounds range from hissing static, to sizzling, to popping sounds. Often, the witness of such sounds is located near some metal object when the fireball occurs. Additionally, those with a large amount of hair seem to have a better chance of hearing these sounds. Electrophonic sounds have never been validated scientifically, and their origin is unknown. Currently, the most popular theory is the potential emission of VLF radio waves by the fireball, although this has yet to be verified.

https://www.amsmeteors.org/fireballs/faqf/

Nu am gasit termenul electrofonic in dex, poate are alta traducere in limba romana.

4
Extraterestri / Fete necunoscute ale cercetarii
« : 21 August 2018, 21:40:56 »
Aparuse invaluit de atmosfera terestra inspirand primele forme de viata fizica, gazoasa, de pe suprafata Terrei. Totul era nou, adaptarea incepuse pentru noua viata insufletita, drumul era la inceput si visele cresteau cu fiecare bucatica de lumanare arsa - si ardea, in noua lui casa care-l gazduia. Ani trecura, si incepuse sa-si puna sperante in cei care il gazduiau primitor, dar rece. Caldura o simtea doar de la cativa oameni, ca si el, insa traia cu speranta ca la fel sunt si cei din jurul sau, insa inca nu-i descoperise.
...
Nu trecu mult timp si fenomene stranii incepura sa-i tulbure viata si gandurile inradacinate in cei cativa ani de cand prinsese viata, facandu-l sa-si puna intrebari al caror fundament penetra hauri universale. Isi lua inima in dinti si spovedindu-se a incuviintat a se destainui. Ochi curiosi curgeau in directia lui, sentimente de curiozitate ii napadeau si lui mintea insa parea a-si fi gasit cu adevarat misiunea.
...
Realiza ca cei din jur nu sunt cei pe care-i crezuse initial ca fiindu-i cei in care el isi puse speranta, insa astepta, cu fiecare bucatica de ceara arsa, un semn uman. Semnele nu se facura asteptate, insa nu erau cele pe care el le astepta. Oameni dotati cu intrumente de masura incepura sa-l disece ca pe un obiect lipsit de viata, rece si static. Substante gelatinoase numai de ei stiute ii erau administrate in apa pe care o primea, fara stiinta lui. Altii il coborau din cand in cand la cativa metri sub pamant si deschideau truse pline de aparate de masura de care omul habar nu avea. Incepeau sa-l scuture de mister, uitand de el, omul. Altii se apropiau prietenos si cu tehnici dobandite in ani de teste si cercetare il supuneau acestora, fara sa-si dea seama ca el devenise constient si foarte atent la miscarile celor din jur. Sociologi, psihologi, erau indignati de perceptia creata in ochii lor a celor descoperite. Fiinta incepu' sa rezoneze cu cei pe care incepuse a-i detesta cazand usor in abisul intunericului.
...

5
CAZUL VALEA PLOPULUI
Prima aterizare OZN atestata stiintific in Romania

Intr-una dintre noptile dintre 2 si 6 septembrie 1972, un obiect luminos neidentificat a fost vazut aterizand intr-o livada langa satul Valea Plopului, comuna Posesti (jud. Prahova). Mai multe echipe de cercetatori au examinat ulterior urmele aterizarii.

Intr-una dintre noptile dintre 2 si 6 septembrie 1972 (nu s-a putut stabili cu precizie data), in jurul orelor 24-1, langa satul Valea Plopului, comuna Posesti (jud. Prahova), Vasile Carabus, paznic de noapte la C.A.P. Posesti, a vazut, de pe dealul Tabacioi, un obiect stralucitor, „o stea cu coada” de culoare galbena, traversand cerul, planand si aterizand lin intr‑o livada aflata la circa 2 kilometri de el, pe dealul “La Odaia”, dupa care obiectul a disparut. Nu s-a auzit nici un zgomot.

Paznicul, impreuna cu mai multi sateni au cercetat, peste vreo doua zile, locul cu pricina, aflat intr-un lan de porumb presarat cu pomi fructiferi. Aici au gasit o zona circulara cu diametrul de 4,5 metri in care toate tulpinele erau rupte la circa un metru de sol. In centrul cercului se gasea un musuroi de pamant, avand in mijloc un orificiu rotund, cilindric, cu diametrul de 12-14 centimetri si adanc de cel putin 2 metri. De la aceasta gaura porneau radial, distantate perfect la 120 grade, trei urme identice de talpici, bine imprimate in sol.

Ulterior aici au venit sute de curiosi, ca si elevi adusi pentru “munci agricole”. Pentru a verifica rumorile care se raspandisera in zona, profesorul Calin Turcu de la o scoala din Valenii de Munte (aflat la circa 17 kilometri de Valea Plopului) s-a deplasat, in 29 noiembrie, in acel loc. Pe atunci urmele se vedeau inca destul de bine. Calin Turcu a revenit aici, facand numeroase fotografii si stand de vorba cu martorii. El va trimite constatarile sale lui Ion Hobana. Ca urmare, profesorul Turcu va insoti la Valea Plopului, in zilele urmatoare, specialisti veniti de la de la “Cercul Stiintific OZN” organizat la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, cerc condus de Ion Hobana. Inginerul Justin Capra, din Bucuresti, a constatat, cu un contor Geiger-Muller, “o crestere substantiala a radioactivitatii de tip gamma in zona centrala a presupusei aterizari”, apoi, in 10 decembrie 1972, un grup de 11 persoane, au facut masuratori, fotografii, prelevari de esantioane de sol si vegetatie, inregistrarea pe banda a unor martori, declaratii scrise. Cu acest prilej s-a realizat si un film, care a fost larg difuzat ulterior si a castigat si un premiu. Judecand dupa adancimea urmelor, s -a estimat ca obiectul putea cantari cateva zeci de tone. Solul parea sa fi fost expus la o temperatura ridicata dar nu la flacara. Obiectul a evitat doua linii de inalta tensiune (135 metri pana la fiecare), ca si trei meri din preajma, aterizand la o distanta egala de ele, fara a le vatama.

Calin Turcu a constatat ca pe mamelon in urmatorii patru ani vegetatia a lipsit cu desavarsire, apoi a fost firava. El a continuat sa monitorizeze si alte aspecte ale cazului, in ciuda faptului ca in vara anului 1973 doi insi, ramasi neidentificati, i-au facut o vizita si l-au “sfatuit” sa nu se mai duca pe acolo.

(Prelucrare de Dan D. Farcas, dupa volumul lui Calin Turcu, Cazuri OZN in Romania, Ed.Sincron, 1992)

sursa: www.asfan.ro

https://goo.gl/Yx1RH8

Am impresia ca si in tara noastra precum in multe alte tari, frenezia a cuprins cel mai de neinteles subiect - sa-i spunem FAN - si a capatat valente din cele mai bizare. Cel putin pentru noi care traim la 46 de ani dupa relatarea cazului Valea Plopului, pare a fi din ce in ce mai clar ca este doar o minciuna cu picioare din ce in ce mai scurte.

Cazul care aparent l-a facut cunoscut pe domnul Calin Turcu a demarat cu o minciuna? Cate dintre cazurile adunate de dansul din tara noastra, mai pot fi considerate reale? Putem vorbi despre acelasi individ care a fondat revista RUFOR? Ii putem vedea si pe partenerii sai, membri fondatori, prin prisma unei optici asemanatoare? Cele mai cunoscute cazuri romanesti provin din aceasta grupare, interesant nu?

Sa ne intoarcem catre cazul Valea Plopului. Desi crema cercetatorilor din acea vreme s-a ocupat de acest caz, aparent nu exista nicio dovada, niciun document stiintific si niciun argument plauzibil ca sa intareasca acest caz. Lipsa informatiilor si a detaliilor acestui caz sunt insa mult mai numeroase decat am crede. Convenabil, argumentele invocate pentru lipsa dovezilor sunt de natura iarasi cu caracter manipulativ cum suntem obisnuiti in cazuri asemanatoare - arhiva disparuta miraculos / aruncata la gunoi / barbatii in negru etc. - devin clisee vechi si prafuite pentru oricine.

Ce stim:

*Cercetarea martorului (paznic) insotit de cativa sateni:
 • Obiectul pare a fi avut 3 picioare dispuse echidistant formand un triunghi echilateral.
 • Forma acestuia a fost aparent de disc cu diametru de 4-5m, retezand pomii fructiferi pe o suprafata cu forma rotunda la un metru deasupra solului.
 • Obiectul era manevrat inteligent evitand liniile de inalta tensiune.
 • Obiectul a aterizat lin.
 • Obiectul a avea o tija centrala cu diametrul de 12-14 cm si cu o lungime de 2 metri.
 • Obiectul era interesat de un musuroi, ori musuroiul rezulta din forarea pamantului cu tija centrala.
*Dupa trei luni s-au deplasat cercetatorii OZN la locul cu pricina:
 • S-au detectat radiatii gamma la locul cu pricina.
 • Au fost prelevate mostre de vegetatie si sol.
 • Solul parea sa fi fost expus la temperaturi ridicate dar nu la flacara.
 • Dupa adancimea urmelor, obiectul avea greutate de cateva tone.


Ce nu stim:
 • Au fost gasite partile superioare ale pomilor?
 • Care sunt rezultatele analizei vegetatiei si a solului?
 • Ce valori avea radiatia gamma?
 • Ce se afla la baza musuroiului?
 • Unde este locatia exacta?
 • Armata a fost implicata in cercetarea cazului? Lipsa implicarii armatei in poveste care trebuia sa izoleze locul si sa faca masuratori - pana la urma era vorba de invadarea spatiului aerian si
  terestru. Caz in care sigur nu ar fi lasat dovezi si probe in urma pentru a fi descoperite de Calin Turcu sau de alti civili.
 • Obiectul a aterizat lin intr-o livada insa a reusit cumva retezarea pomilor.
 • Cum au fost retezati pomii daca obiectul a aterizat lin? Inseamna ca acestia nu au fost retezati prin soc mecanic.
 • Ce fel de impact sugerau tulpinile pomilor?
 • Care era distanta dintre cei trei talpici?

Ce mai stim este ca la vremea respectiva erau la moda in descrieri si in filme OZN-urile de forma discoidala cu 3 picioare: https://goo.gl/6xuZuR

Are cineva mai multe detalii despre caz?

6
Astronomie / Perseide, capricornide 2018 - la Comana
« : 08 August 2018, 23:00:48 »
Salut,

Va invit sa ne organizam sa mergem la Comana, sud de Bucuresti, sa observam in weekend perseidele si capricornidele. Luna nu va fi pe cer asadar vom avea sansa de a observa spectacolul pe un cer negru. Daca cineva este interesat va rog sa-mi dati mesaj privat.  :star:

Seara frumoasa,

7
Diverse / Infinitul finit
« : 07 Mai 2018, 22:48:11 »
Propun un test. A se deschide o pagina si a se cauta in Gugal un termen la care ne asteptam sa gasim mai putine rezultate, un exemplu este cuvantul OZN. Eu vad 3 milioane 120k de rezultate. Acum sariti paginile sa ajungeti la ultima pagina de rezultate. Acelasi lucru se intampla si in compania detinuta de fratele artificial care se ocupa de videoclipuri. De ce oare?

LE: Acest lucru se intampla cel putin de vreo 2-3 ani de cand a fost remarcata anomalia.

8
Video [legaturi] / OZN in Romania
« : 17 Martie 2018, 15:55:50 »
Film arhiva ASFAN si RUFON.
https://www.youtube.com/watch?v=EUUMVAImaMo

9
Laborator / Analiza fotografie/caz prabusire avion 1962
« : 04 Martie 2018, 12:43:03 »
Am dat de acest caz pe internet si de cand l-am vazut am avut senzatia ca este un fals. Voi pune si cateva linkuri peste care am dat incercand sa caut date despre incident.
Fotografia a aparut in publicatia The Daily Mirror si a fost cumparata pentru suma de 1000 de lire.

Revista Life, 26 Oct 1962:
https://books.google.ro/books?id=gVUEAAAAMBAJ&lpg=PA4&dq=jim%20meads%201962&pg=PA5&redir_esc=y#v=onepage&q=jim%20meads%201962&f=false

https://fearoflanding.com/photography/the-story-behind-an-unbelievable-photograph/
http://www.rafjever.org/118sqnper002.htm
https://aviation-safety.net/wikibase/wiki.php?id=56567

Din aceste date pare ca avionul venea spre aterizare si de aceea ar fi avut trenul de aterizare scos.
https://en.wikipedia.org/wiki/Final_approach_(aeronautics)

Aerodromul: https://en.wikipedia.org/wiki/Hatfield_Aerodrome
"The de Havilland Aircraft Company was acquired by Hawker Siddeley in 1960 and the de Havilland name ceased to be used in 1963."

Hawker Siddeley - https://en.wikipedia.org/wiki/Hawker_Siddeley -  de asemenea achizitionase in trecut o companie canadiana care a dezvoltat prototipul Avrocar: https://en.wikipedia.org/wiki/Avro_Canada_VZ-9_Avrocar

Lista accidentelor aviatice cu acest tip de avion:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_accidents_and_incidents_involving_the_English_Electric_Lightning#1960s
https://books.google.ro/books?id=LyBQBwAAQBAJ&pg=PA181&lpg=PA181&dq=XG332%20operated%20by%20de%20Havilland%20was%20abandoned&source=bl&ots=5TZwZ2GZLD&sig=Nkwz0ybOuSoMU7-5SDbYTat7K2E&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwjYtOygrdHZAhUEbVAKHYHMD0YQ6AEIQDAE#v=onepage&q=XG332%20operated%20by%20de%20Havilland%20was%20abandoned&f=false
Desi in urmatorul link nu apare nimic mentionat:
https://en.wikipedia.org/wiki/1962_in_aviation

Filme cu avionul:
https://www.youtube.com/watch?v=_CDLbokf9sg
https://www.youtube.com/watch?v=tgDM3O1GtA8

Ce parere aveti?

10
Fenomene conexe si paranormale / Armonice
« : 09 Decembrie 2017, 20:08:49 »
Salut,

Propun un nou subiect care mie imi ridica semne de intrebare, poate si voua.
Studiul FAN, din cate stiu, presupune si studierea intamplarilor bizare de tip auditiv. Cred ca in mare parte domeniul auditivului, in contextul de fata, a avut la baza relatarile de tip comunicare cu alte fiinte.

Cunoasteti niste materiale in acest sens?
De asemenea care este mai exact diferenta dintre cauza tinitusului si cauza altor sunete?

Multumesc,

11
Diverse / Inspiratie
« : 12 Octombrie 2017, 00:32:56 »

12
Salut,

As vrea sa incercam sa identificam tipurile de OZN-uri observate de noi in Romania. Sper sa ne ajute tuturor. Puteti vota mai multe variante in cazul in care ati avut mai multe observatii. As dori sa votati doar daca ati vazut cu ochii vostri aceste fenomene.
Va rog sa detaliati aici experientele prin care ati trecut cu linkuri catre topicuri mai vechi sau relatari ale cazului conform votului. V-as ruga ca acest topic sa nu devina unul de analiza, acestea putand fi purtate pe alte topicuri. Daca cineva nu doreste detalierea as dori sa respectam optiunea acelei persoane.

Va multumesc,

13
Sambata aceasta a fost observat urmatorul fenomen pe cer. Cunosc martora si aceasta a apelat la mine pentru a emite niste ipoteze. Daca doriti sa contribuiti la elucidarea misterului si linistirea fetei va astept cu parerile dvs. Exista si un al doilea martor, tatal fetei, care nu a observat toata evolutia deoarece se ardea carnea de pe gratar  :lol:. Dar a prins si inceptul si sfarsitul.

Observat obiect luminos, ca un Soare mic cu deplasare pe directia N-S. Acesta a parut sa urce pe cer descriind un arc de cerc apoi evoluand aproximativ orizontal cu solul, fenomenul terminandu-se cu coborarea sa spre sol aparent. In momentul coborarii obiectul s-a stins, putand fi observata forma acestuia ca fiind sferica, de culoare gri inchis. Acesta a disparut usor, nu brusc, disparand de pe cer complet.

Imaginea din atasament reprezinta primul frame din filmulet, ultimul frame din filmulet si o fotografie, toate suprapuse.

Martor: LO
Locatie: Novaci, jud. Gorj
Orele: 21:26
Data: 22.07.2017
Probe: film 11 frame-uri + fotografie
Viteza unghiulara: 1,053 grade/secunda
Distanta parcursa din imagine: 4,215 grade
Altitudine: 30 de grade
Azimut: 45 de grade
Durata evolutiei din fotografii: 4 secunde
Durata observatiei totale: 3 minute
Magnitudine aproximata: -6
Unghi la centru in ascensiune: 37 de grade
Raza traiectoriei circulare: 13.2 grade


14
Cafenea / Religia
« : 25 Iunie 2017, 21:35:12 »
Citat
RELÍGIE, religii, s. f. 1. Ansamblu de idei, sentimente și acțiuni împărtășite de un grup și care oferă membrilor săi un obiect de venerare, un cod de comportament, un cadru de referință pentru a intra în relația cu grupul și universul; confesiune, credință. ♦ Fig. Crez, cult. 2. Disciplină predată în școală, având ca scop educarea și instruirea elevilor în spiritul religiei (1) date. – Din fr. religion, lat. religio, -onis, germ. Religion.

Am vrut sa creez acest topic ca fiind unul general ce incearca tot la modul general sa explice conceptul de religie si sa ajungem la concluzia daca a fost necesara in trecut, daca mai este necesara in prezent si daca va fi necesara in viitor. As dori ca acest topic sa fie unul calm, bland, plecand la drum de la ideea ca nu conteaza la ce religie ne raportam si ne referim, deci as exclude din start argumentele ca una este mai rasarita sau apusa decat cealalta, nu este vorba de comparatie.

In primul rand as dori sa intreb pe colegii mei ce au o cultura mult mai bogata decat a mea daca este fals cand afirm urmatoarele aspecte pe langa definitia din DEX:
1. Religia insumeaza valorile morale generale ale unei comunitati sau tari.
2. Religia a fost pastratoarea valorilor spirituale dar si a traditiilor.
3. Religia a fost pastratoarea atat documentelor istorice cat si a stiintei.
4. Religia este diferita de la tara la tara desi se poate numi la fel.
5. Religia a ajutat la conservarea granitelor sau modificarea acestora.
6. Daca vorbim despre tarile care au trecut la alta credinta, consider ca in noua religie s-au pastrat valorile si traditiile vechi.
7. Religia si intelesul ei este unu convergent, nu divergent - adica in mai multe religii ale lumii se gasesc puncte comune, poate revelatiile au fost comune si nu a fost neaparat ideea de asuprire.

Momentan asta am acum in minte. Pornind de la cele de mai sus putem sa conturam cateva idei impotriva religiei? As vrea sa se inteleaga ca nu ma refer la manipulatori care au incercat sa o foloseasca si inca reusesc ca sa capete putere atat administrativa cat si teritoriala, deci fara politica. Analiza se vrea una pura despre concept, nu ar trebui sa aiba legatura cu politica.

Daca raspunsurile se vor duce intr-o directie urata care poate isca conflicte intre colegi voi ruga de pe acum ca moderatorii sa ia actiuni, chiar si stergerea acestui topic. Multumesc!15
Extraterestri / Anteroproiecție
« : 27 Mai 2017, 01:58:38 »
@jean
De unde stim ca ele, entitatile, sunt din alt plan de frecvente? Au fost determinate frecventele lor? Cum anume daca noi nu putem determina frecvente decat din spectrul cunoscut? Poate este doar o supozitie, ma gandesc...

@tuturor
Ce parere aveti despre anteroproiectie?
Reamintire: http://universulspiritual.twilight-mania.com/t504-psihofotografia-si-anteroproiectia-oculara

Pagini: [1] 2 3