Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Subiecte - zana@M

Pagini: [1] 2 3
1
Cercetătorii din Marea Britanie, de la Universitatea din Southampton, au descoperit un oraş-port numit Dunwich, complet scufundat, folosind tehnologie de scanare 3D. Poreclit „Atlantida Marii Britanii”.
Procesul de scufundare a localităţii a început cu o mare furtună în 1286, care a băgat sub ape o mare parte din oraş, ridicând totodată albia râului Dunwich.
http://www.gandul.info/magazin/descoperire-sub-apa-ar-putea-fi-mica-atlantida-10869456

2
Un om de stiinta britanic , Stephanie Dalley de la Universitatea Oxford din Marea Britanie a ajuns la concluzia ca Gradinile suspendate au fost realizate de catre asirieni in nordul Mesopotamiei, actualul Irak .

Stephanie Dalley a gasit dovezi ca aceasta minune a lumii antice a fost construita de catre regele asirian Sanherib, mai degraba decat regele babilonian, Nabucodonosor.

Sapaturi arheologice recente au descoperit urme ale unor vechi apeducte. Unul din apropiere de Ninive poarta o incriptie cruciala: "Sanherib, imparatul lumii. Pe o mare distanta am avut un curs de apa indreptat spre imprejurimile de la Ninive".

http://www.ziare.com/magazin/descoperire/unul-dintre-cele-mai-mari-mistere-ale-antichitatii-a-fost-descifrat-1233772

3
OZN - generalități / De unde vin OZN--urile ?
« : 17 Iunie 2012, 15:55:42 »
Ufologul Stanton Friedman raspunde la multe intrebari  :Pe unde ar putea veni extraterestrii ? De ce ne-ar vizita extraterestrii ?
Ufologul este convins ca vizitatorii nepamanteni ar putea veni de pe planete aflate in preajma stelelor din zona noastra cereasca. E l afirma ca sunt 1000  de stele in vecinatatea noastra galactica, adica in regiunea aflata la cel mult 54 ani-lumina de Pamant, iar ''....46 dintre aceste stele sunt foarte asemanatoare Soarelui nostru...".

Mai multe date aici...http://www.revistamagazin.ro/content/view/9508/4/

4
2012 / Despre 2012
« : 21 Mai 2012, 14:34:35 »
Un discurs interesant al printesei Japoniei despre 2012 ,OZN-uri ,Pamantul interior si Ascensiune.
Interesant ce spune despre guvernul (mondial) secret , gandesc ca se vor salva . Cu toate buncarele lor ,ei NU se vor salva.
Citit articolul...http://adevarul2012.blogspot.com/2012/01/printesa-japoniei-despre-2012-ozn-uri.html
Citat ''-In esenţă, noi, fiinţele umane, suntem Lumină şi Iubire, pentru că în inima noastră se află o parte din Creator, şi aceasta se reîncarnează... părăsind trupul fizic aici pe Pământ, spiritul merge mai departe, îşi continuă existenţă.''

Daca nu trebuie postat aici ,rog moderatorii sa-l mute... :-o

5
Diverse / Martori la facerea lumii!
« : 25 Aprilie 2012, 14:11:47 »
Ne plangem de viata pe care o traim ,dar ne-am gandit vreodata ca pe Planeta Albastra exista o mana de oameni care sunt  cu adevarat  martori la facerea lumii??/
Este vorba de o bucata de pamant în extremitatea de est a Africi  ,pare să fi fost împrumutată de pe o altă planetă, într-atât de extraterestru pare peisajul dominat de cruste de săruri, vapori de acid sulfuric, câmpii de piatră şi lacuri de lavă:Deşertul Danakil:
Citat
''O mână de oameni - afarii - trăiesc în aceste locuri, parcă în afara timpului, un neam de făpturi umane cu firi aprige, înăspriţi de greaua viaţă în mijlocul pustiului sărat. Aproape singurul lucru care poate fi "cules" de aici e sarea, lăsată în urmă de apele Mării Roşii, care au inundat acest ţinut în urmă cu 200, 120 şi 80 de ani în urmă.
Afarii o extrag cu metode primitive - o toporişcă şi un băţ de lemn - o încarcă pe cămile, dupa o calatorie de sase zile vor intalni oameni care cumpara sarea in schimbul altor produse trebuincioase  ,un mic castig al lor.
http://www.descopera.ro/natura/9514378-martori-la-facerea-lumii
Daca nu-i bine plasat aici rog moderatorii sa-l mute.

6
Ca multe dintre corpurile cereşti cunoscute, Enceladus poartă numele unui personaj mitologic: în mitologia greacă, Enceladus este unul dintre Giganţi - fiii zeiţei Gaia. În bătălia dintre Giganţi şi zeii olimpieni, Enceldas a fost ucis de zeiţa Atena, care l-a străpuns cu o suliţă, şi a fost înmormântat în insula Sicilia, sub muntele Etna.
De ce este Enceladus atât de îmbietor?
Pentru că, spun savanţii, are toate ingredientele-cheie necesare vieţii.
Pe Enceladus există apă (lichidă şi sub formă de gheaţă), carbon organic, azot (sub formă de amoniac) şi hidrocarburi, detectate de Cassini cu ajutorul spectrometrelor.
Savantii spun ca ,este necesara o misiune conceputa special in acest scop ,Cassini  este echipată doar pentru a detecta prezenţa unor molecule organice simple, nu a unor compuşi mai complecşi.
Oamenii de ştiinţă visează chiar la o sondă capabilă nu doar să cartografieze precis suprafaţa lui Enceladus şi să adune date spectrometrice, să facă fotografii etc., ci şi să colecteze probe din atmosferă şi din jeturile de gaze şi gheaţă.
Nu e posibil foarte curand din doua motive .In primul rand toată lumea se ocupă de Marte (a se citi: fondurile sunt direcţionate, în cea mai mare parte, spre programele de explorare a Planetei Roşii). În al doilea rând, un drum până la Enceladus ar dura şapte ani DACĂ ar putea fi folosită atracţia gravitaţională a planetei Jupiter (cea mai mare planetă din sistemul solar şi vecina lui Saturn) pentru a accelera vehiculul; altminteri, misiunea ar lua zece ani în loc de şapte.
Dar acest ajutor din partea lui Jupiter nu e disponibil oricând: datorită unor particularităţi legate de forma orbitelor corpurilor cereşti implicate, maximul influenţei exercitate de Jupiter ar fi atins în 2015-2017, iar apoi efectul ar scădea treptat, urmând să reapară abia în anii 2030.

Nu e timp suficient pentru a pune la punct o misiune spaţială de asemenea anvergură atât de repede (2015-2017)
Ramane anul 2030 ,când va fi disponibil din nou ajutorul lui Jupiter.
Enceladus ar putea deveni următoarea vedetă a căutărilor privind viaţa extraterestră, deoarece are foarte multe de oferit - are însuşiri care pot să alimenteze nădejdile în mult mai mare măsură decât planeta Marte.
http://www.descopera.ro/stiinta/8321066-in-cautarea-vietii-extraterestre-enceladus-noua-frontiera


7
Fenomene conexe si paranormale / Locuri misterioase din Romania
« : 28 Martie 2012, 17:53:39 »
Pe teritoriul Romaniei exista nenumarate zone unde realitatea este invinsa de paranormal si unde taramurile se contopesc in soapte de legende, mistere si povesti incredibile.
1)Polovragi - Adevarata pestera a lui Zamolxis?
 Numita printre altele, pestera lui Zamolxis, Pestera lui Pahomie sau Pestera Polovragi, formatiunea carstica din muntii Olteniei ascunde taine nebanuite. Zamolxis era detinator al unor puteri uluitoare, fiind capabil sa-si schimbe dupa dorinta infatisarea din tanar in batran .Cand speologii au cercetat pestera in premiera, acum circa 100 de ani, au fost uluiti sa descopere urme de picioare umane incaltate, vechi de 2.000 de ani, fara indoiala urme de daci.Tot aici s-ar gasi si comorile dacice.

2)Sinca Veche & enigmele bisericii din stanca
Sinca Veche este un sat romanesc din Tara Fagarasului care a avut candva 4 biserici , una din piatra si trei din lemn.Astazi se mai pastreaza doar biserica din piatra.Aceasta a fost construita pe locul unui strabun loc sacru despre care cercetatorii spun ca are o vechime uluitoare de circa 7.000 de ani.Incarcatura subtila a acestui loc se manifesta uneori prin aparitii inexplicabile de sfere de lumina, cruci si semne stranii. Pe unul dintre pereti se mai poate observa o sculptura a unui cap de dac cu barba, plete si cusma. Zona mai este celebra in randul initiatilor deoarece aici, in prejma marilor sarbatori religioase, unii oameni spun ca aud coruri care canta cantece de o frumusete nelumeasca.
3)Blestemul comorilor din Baragan
4)Fantomele de pe Dealul Luncanilor
Mai multe date aici....http://www.descopera.ro/fenomenele-paranormale/4643220-locuri-misterioase-din-romania

8
Diverse / Stanislav Petrov - omul care a salvat Terra
« : 24 Martie 2012, 11:32:57 »
Nu stiu daca este bine postat aici acest subiect ,dar este foarte interesant de stiut ce a facut acest OM pentru a en salva de la un dezastru nuclear.
Omul care ne-a salvat pe toţi, de la bacterii la miliardele de oameni, se afla la datorie pe data de 26 septembrie 1983, în buncărul secret Serpukov-15, una din bazele Forţelor Strategice de Rachete, situate în apropierea Moscovei.
Buncărul Serpukov-15 făcea parte din sistemul de averizare timpurie prin sateliţi, pentru detectarea rachetelor balistice intercontinentale via SUA - aşa-numitul sistem de avertizare Oko, de care liderii de la Kremlin erau foarte mândri.
Eroul întregii omeniri nu a crezut computerul şi bine a făcut.
Petrov a ignorat voit alarma sistemului Oko, fiind convins, în sinea sa, că "iminentul atac american" nu putea consta într-o salvă de doar 5 rachete, în condiţiile în care cele două super-puteri deţineau mii de rachete cu focoase nucleare.
Alerta fusese falsă, sistemul avea o defecţiune majoră. Ceea ce păreau a fi 9 rachete care aduceau Apocalipsa pe aripile lor era, de fapt, reflexia neobişnuită a luminii solare pe norii de mare altitudine - fenomen optic interpretat de satelitul Molnia drept rachete în plin zbor.

Iniţial a fost lăudat de superiori pentru gestul său salvator. Dar nu a primit niciun premiu sau apreciere publică .Petrov, astăzi este un pensionar care îşi duce liniştit existenţa în oraşul Friazino din Rusia.
Mai multe date aici....http://www.descopera.ro/cultura/8424305-1983-anul-in-care-am-ratat-apocalipsa

9
Carturarii vremii au consemnat  in mai multe manuscrise aparitia OZN-urilor pe teritoriul Romaniei inca din secolul  XVI . Cea mai importanta descriere  este in Letopisetul Moldovenesc ,text identificat de”, Dalila-Lucia Arama ,  paleograf principal la cabinetul de manuscrise al Bibliotecii Academiei Romane, in Letopisetul Moldovenesc:
In magazin istoric 12/1968 a fost publiocat textul in articolul: „Sa fi fost oare farfurii zburatoare?”
Mai multe date aici...http://www.agentia.org/teoria-conspiratiei/extraterestrii-au-vizitat-romania-inca-de-pe-vremea-lui-mihai-viteazu-foto-7931.html

10
Oamenii de stiinta au facut o desoperire intr-un mormant din Ierusalim legata de credinta invierii lui Iisus si este datata din secolul I d.Hr..
S-a gasit pe un osuar  o inscriptie greaca ce se refera la "ridicarea" cuiva la Dumnezeu, iar imaginea cioplita descoperita pe un alt osuar este un desen ce pare a fi un peste mare, avand in gura o figura umana.
http://www.ziare.com/magazin/arheologie/descoperire-istorica-prima-dovada-arheologica-a-crestinismului-din-timpul-lui-iisus-1153216

11
Emisiuni Radio/TV / Fata care păşeşte printre nori
« : 26 Februarie 2012, 12:42:10 »
Crina a devenit cel mai tânăr alpinist din lume şi prima femeie care a încheiat circuitul celor şapte cei mai înalţi vulcani de pe cele 7 continente.
Asa simte ea sa traiasca! :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star:

http://webtv.realitatea.net/actual/crina-coco-popescu-fata-care-paseste-peste-nori-hd

12
Astronomie / Pământul va avea un satelit de serviciu
« : 17 Februarie 2012, 13:29:55 »
Satelitul va colecta obiectele pe care le va arunca în atmosfera planetei, unde vor arde cu totul înainte să ajungă pe suprafaţa Pământului.
http://www.gandul.info/magazin/pamantul-va-avea-un-satelit-de-serviciu-9240994

13
Ozenist de mic copil. Vrea ca fenomenul pe care îl studiază să fie tratat serios, pe baze ştiinţifice. Să nu-l ia lumea la mişto.

"Paranormalul face parte din sfera OZN şi nu! Înseamnă în afara sferei normalului. OZN-ul e la fel!", conexează inginerul cele două materii de studiu. Când filmează câte unul o bazaconie e primul invitat în platourile de ştiri: "Probabil că lucrul pe care am încercat să-l evidenţiez... Să schimb imaginea fenomenului OZN! E luat în derâdere...".

Citi intreg articolul aici...
http://www.evz.ro/detalii/stiri/anatorul-de-ozn-uri-si-atacul-extraterestrilor-964753.html
Daca nu este bine postat aici ,rog moderatorii sa-l mute....

14
Extraterestri / IVO - PLANETA IUBIRII
« : 27 Ianuarie 2012, 15:52:49 »
M-am intrebat daca extraterestri ''iubesc''.Unii spun ca sunt si ''buni '' si'' rai'' atunci sigur, iubesc Am cautat ceva pe tema asta si am gasit informatii preluate dupa cartea "Misiunea Romania; Universul", Melfior Ra, Editura Solteris.
Este relatata o incredibila calatorie astrala intergalactica- Calea Lacteee -Constelatia Orion - Ivo,Planeta iubirii-minunatiia de pe aceasta planeta ce a simtit. caltaorul...Foarte frumos relatat...
Citat''.
- Aici exista viata. Aici este viata cea mai sublima, cea mai pura, cea mai aproape de ABSOLUT. Aici este tot ceea ce a existat mai sublim, mai adevarat si mai pur pe oricare planeta. Aici este viat vietilor, viata cea mai adevarata si mai pura, aici este samanta vietii. Familiarizeaza-te cu ea, o vei simti si in curand chiar o s-o vezi. Trebuie sa stii, ca in ultimii 2000 de ani, esti prima entitate de pe Geea care vine aici. [...]...'
'Calatorul'' nu putea ramane acolo pe palneta iubirii ,nu era pregatita  maia vea mult de  muncit ,va avea cale lunga de strabatut.....
Cititi...http://www.civilizatii.extraterestre.go.ro/lumi/ivo.htm

15
Arheologii au  descoperit sub orasul St. Louis din Statele Unite: o metropola a amerindienilor, care a fost locuita intre anii 700 si 1400 d.Hr.
Orrasul se numeste Cahokia , considerata initial doar o "tabara de sezon", dar "cu un mileniu in urma, acest loc era unul strategic de-a lungul fluviului Mississippi, fiind destul de populat de catre amerindieni.
In urma celor mai recente sapaturi s-au descoperit mai mult de 500 de case. Orasul descoperit reprezinta cea mai sofisticata asezare a amerindienilor la nord de Mexic si a fost locuit intre anii 700 si 1400 d.Hr.
http://www.ziare.com/magazin/descoperire/un-oras-amerindian-pierdut-de-un-mileniu-descoperit-sub-st-louis-video-1143149

Pagini: [1] 2 3