Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Subiecte - fiulploii

Pagini: [1] 2 3 4 5 6
1
Fenomene conexe si paranormale / Incidentul Dyatlov
« : 24 Noiembrie 2019, 00:48:32 »
Teorii despre caz sint multe, pe linga cea (putin probabila dupa mine) a ET-ilor "rautaciosi". :-(
IT-ii ("spiritele locului") ar fi putut fi cumva suparati, dar nici probabilitatea nimeririi grupului intr-o zona de testare a armelor "ciudate" :evil: sovietice n-ar trebui exclusa.
Stuff They Don't Want You To Know - Dyatlov Pass
P.S. In orice caz, nu prea m-ar tenta sa merg in "Munţii Otorten, denumire care în limba locală înseamnă "Nu te duce acolo". :lol: [...]
...sau unde "vremea rea i-a forţat pe alpinişti să campeze într-o zonă numită Muntele Morţilor. :-D

Cel mai complet sait in problema asta:
https://dyatlovpass.com/

Dupa unele stiri neconfirmate ( inca ) armata rusa pregateste o noua expeditie in zona pt cercetarea cazului.

2
   Despre programul "20 back" adus la cunostiinta publicului acum mai multi ani in urma de catre diversi informatori iesiti din sistem cred ca stie cam toata lumea de pe aici. E vb in esenta de inrolarea in anumite programe spatiale timp de 20 de ani apoi stergerea memoriei subiectului si implantarea de amintiri false, intinerirea lui cu 20 de ani si trimiterea lui inapoi in timp fix in perioada initiala. Dovezi fizice, palpabile nu exista. Doar vorbe. Printre aceste vorbe s-au strecurat si unele care ziceau ca aceasta tehnologie va fi treptat adusa la cunostiinta publicului.
       Anii au trecut si ghici ce avem. In primul rand, va invit sa cititi articolul de mai jos , cam vechi si asta dar mai nou decat dezvaluirea initiala
https://www.businessinsider.com/ellen-langers-reversing-aging-experiment-2015-4?r=US&IR=T

   In al doilea rand avem un articol nou, prin revista Nature - parca, despre un alt experiment in care voluntarilor li s-a dat un cocktail de pastile si hormoni de crestere iar corpul a intinerit sau a dat ceasul inapoi cu circa 2,5 ani.

   Devine tot mai interesant ...
   Va urma?

LE. Articolul din Nature
     https://www.nature.com/articles/d41586-019-02638-w

5
Se sugereaza si de fapt se si "obsearvă" ca acest forum este in cadere libera. Corect partial. Pt ca toata ufologia romaneasca este in cadere libera si reflecta de fapt situatia la nivel global. S-a intrat puternic intr-o alta etapa si se asteapta mult mai mult decat lumini in noapte, CGI-uri si false artefacte .
   Ufologia nu mai inseamna doar bolțuri si nituri ci si alte nivele sau niveluri de cunostiinte si intelegere. S-a cam trecut de etapa salbaticului care observa pe cer zumzaind un avion si ii ridica un altar. Parafrazand un scriitor renumit, vremea copilariei a trecut, lumea nu mai vrea ursuleti de pluş.
  In rest, zarurile sunt la altii de mai de sus iar noi culegem faramele aruncate.

6
   
....a subiectul ozn e pe duca allover , adicătelea...peste tot prin lume.
De ce? Ei bine asta e un alt subiect...

Iacă-tă şi subiectul cu pricina

Mă batea gandul de mult timp sa deschid un subiect cu tendintele din observatiile ozn si inca cred ca e prematur dar ...moartea incercare n-are  :lol:  sau incercarea moarte n-are , cum o fi corect?

   Asa cum se zicea pe alt subiect, nu mai exista aparitii de ozn tip nituri si bolturi. Credibile. Netrucate. In zona Terrei.
   Exact ca in povestile românilor alterate de crestinism pt a nu disparea informatia zicându-se: " pe vremea cand Dumnezeu si Sfantul Petru umblau pe pamant printre oameni..." , tot asa putem spune ca perioada omuletilor gri, a mutilarilor de animale, a "ligheanelor" zburatoare si a aterizarilor lor, a rapirilor , a disparut. S-a intrat intr-o noua etapa, mai subtila, mai altcumva.
   Ce s-a schimbat?

  Tot aici cred ca pot aduce in discutie si existenta, dupa parerea mea, a unui " mecanism de resetare" activat automat sau nu , in cazul cand o civilizatie atinge un anumit nivel de dezvoltare...spirituala sau tehnologica ori imbinarea celor doua, nu are importanta. Important e ca sa nu se depaseasca un anumit prag.

   Motivele? Pana la motive ar fi bine de stiut daca mecanismul este automat sau nu, zic eu.
   

7
Diverse / Conferințe, colocvii, intalniri
« : 26 Martie 2018, 01:11:05 »
http://cesmap.it/ifrao-2018-international-congress-is-there-palaeoart-before-modern-humans-did-neanderthals-or-other-early-humans-create-art/

In ultimul timp prinde contur ideea ca neanderthalienii au fost superiori lui homo sapiens si au avut o civilizatie pe masura. Se presupune ca familile regale ar fi o ramura de neanderthalieni.

9
Laborator / Istorie diversă
« : 03 Noiembrie 2017, 21:48:10 »

10
Tehnologii vechi și noi / Despre teleportare
« : 01 Octombrie 2017, 00:44:04 »
https://www.google.com/patents/US20060071122

Daca citiți documentul ...nu e interesantăchestia cu obeliscurile ?
Ca sa vedeți mai clar apăsați opțiunea ' view pdf' din dreapta sus .

11
Cafenea / Adevărul vs. adevăruri
« : 28 Septembrie 2017, 02:53:07 »
Mai acută decât oricând problema adevărului . Ca punct de pornire avem citatul următor:
Mai intai poate ca ar trebui sa ne intrebam daca Adevarul exista in afara Omului.
Sau daca exista doar Notiunea de Adevar?
Si ce desemneaza Notiunea asta?
Cine stabileste ca "Neadevaratul" e Neadevarat?
"Eu exist"....Adevarat sau fals?...Amandoua?....Niciuna?
Daca stabilim un Adevar Absolut, lucrurile par a deveni mai simple, cel putin la prima vedere.Caci ne putem intreba cum am putea cunoaste adevarul absolut?...Sau daca l-am putea cunoaste in vreun fel.Daca tinem seama de caracteristicile Absolutului, am ajunge la concluzia ca putem percepe din el doar o cantitate finita , fie ea si foarte mare, dar totusi finita...Ba chiar mai mult, cum putem sti cand am descoperit Existenta (caci de cauza si continut nu poate fi vorba) Adevarului Absolut?Daca Infinitul se manifesta ca Finit, cum putem sti ca orice Finit nu este doar o manifestare a unui alt Finit?...Chiar daca am fi siguri ca am putea percepe o manifestare a absolutului, cum putem sti ca manifestarea respectiva reflecta in totalitate Absolutul, ca nu este vorba doar de o intelegere gresita ca urmare a perspectivei si perceptiei noastre limitate?...In cazul asta, cum mai putem stabili Absolutul?
Pe de alta parte daca negam existenta unui Adevar Absolut, ramane la latitudinea fiecaruia sa-si stabileasca notiunea de Adevar dupa bunul plac....Multi se opresc la a spune, de exemplu ca pentru afirmatia "Sa furi este rau" nu se poate preciza o valoare de adevar, decat in mod relativ....Poate ca trebuie sa mergem mai departe...Sa spunem ca orice poate fi supus Dubiului....Evident asta implica multe riscuri, pentru ca am ajunge intr-un punct in care ne-am putea pune chiar si pe noi insine sub semnul intrebarii.....Si asta ne cam sperie, nu?

Realitatea insasi, cu care intram nemijlocit in contact, este uneori considerata ca nefiind adevarata realitate, asadar intra imediat in scena noi concepte ale Adevarului. De exemplu, unii afirma ca noi nu cunoastem decat realitatea senzatiilor noastre, altii ca nu exista decat particule elementare ce interactioneaza dupa anumite reguli, iar altii ca intreaga existenta determinata este o enorma iluzie.... Intre noi si Realitatea Adevarata, ce ar da valoarea cunoasterii, se interpun mai multe ecrane deformatoare, ca sa zic asa, ce complica problema Adevarului...
Intr-un sens, Adevarul nu exista in afara Omului, daca-l vedem doar ca un indicator valoric al cunoasterii, dar in alt sens, el poate fi considerat si ca un indicator valoric al Existentei insesi (indiferent de cunoasterea noastra)... la modul cel mai brut, ceea ce este logic fals nu exista (este imposibil). Aceste doua sensuri ale Adevarului ar trebui sa se intalneasca pe undeva...
Daca Adevarul Absolut ne-ar fi dat prin accesul (adecvarea) la un nivel Absolut al Realitatii, rezolvarea problemei ar fi doar o chestiune de timp si de progres al Cunoasterii... E ca si cum ai spune ca intre ochi si lumea inconjuratoare sunt interpuse un numar finit de filtre, ce pot fi inlaturate unul cate unul... Asa vorbesc de pilda, fizicienii si cosmologii, cand promit o teorie unificata, o ecuatie a universului(povesteam despre chestia asta in alt topic ...cred ca pe undeva pe la Superstringuri)... Cu alte cuvinte, daca Absolutul ar fi ceva determinat si exprimabil, l-am putea cunoaste in principiu, singura problema ramanand aceea a "Experimentului Crucial", a deciziei cum ca, cutare determinari sunt expresia Absolutului si nu altele....
Negarea existentei acestui Adevar Absolut e totuna cu negarea unui nivel determinat ultim al Realitatii....Asta inseamna ca numarul ecranelor deformatoare este infint si nu obtinem nici un Progres Absolut daca spargem cateva din ele, dar asta mai inseamna, zic eu, ca nici nu mai trebuie sa spargem vreunul, intrucat, in atare situatie, nu mai avem de-a face cu ecrane deformatoare, ci numai cu niveluri adevarate ale Realitatii....Relativismul distrugator pe care-l intrezarim in perspectiva desfiintarii Absolutului Determinat, se poate transforma oricand vrem intr-un Absolutism Constructiv, in sensul ca orice fenomen, chiar senzatiile subiective, starile psihice, visele, halucinatiile, etc., are o anume consistenta ontica....Evident, se pot stabili aici tot felul de ierarhii, grade de existenta, insa nu in mod absolut, ci in raport cu niste referinte deja stabilite..
In alta ordine de idei, daca presupun ca Adevarul exista independent de noi si ca are o manifestare Unica care nu trebuie neaparat sa coincida cu perceptia noastra as incerca ca conturez trei posibilitati:
1.Adevarul este o explicatie....Cea mai simpla dintre cele trei variante....Universul functioneaza dupa niste legi universale, iar oamenii de stiinta cauta sa cunoasca aceste legi...Exista o limita, iar atingerea ei apare in momentul in care Universul va fi fost pe deplin explicat.
2.Adevarul (in cazul acesta Adevarul perceput de noi) este o Adaptare...Universul nu functioneaza dupa niste legi precise, sau pur si simplu nu functioneaza in sensul atribuit de noi cuvantului, o functionare mecanica, riguroasa...Legile descoperite pana in prezent sunt doar incercari de a aduce Universul posibil inaccesibil Cunoasterii la o forma Perceptibila pentru om...Limita ar surveni in momentul suficientei, adica cand stiinta in special fizica atinge un nivel in care adaptarea este suficienta pentru a explica totul din perspectiva umana...
3.Adevarul (iarasi cu sensul de Adevarul pe care cauta sa-l explice stiinta) este o constructie...O explicatie incompleta si cu multe hibe...Nu se stie exact e exista si ce nu, si ce suntem noi cu adevarat....Cel mai simplu caz ar fi reducerea subiectului (posibil unic) la stadiul de Contiinta Constienta de Sine.
Universul si explicatiile sale sunt construite din nevoia de suficienta si auto-determinare...Adica aflat in imposibilitatea de a se cunoaste (Problema Fundamentala in acest caz) Subiectul pleaca la a construi un sistem care sa raspunda la intrebare nerealizandu-se eroarea comisa, adica aceea de a se incerca obtinerea Solutiei unei probleme ...reale daca se poate spune asa prin rationamente imaginare...Se porneste de la constructia unei lumi mai apoi trecandu-se la creearea unui intreg Univers ce se cauta a fi explicat cu scopul atingerii unei limite a carei confirmare sa valideze premisele intiale....Dar cum totul se indreapta in directia gresita, adica indepartandu-se de subiect si incercand sa explice un Univers plecat de la o premisa falsa (aceea ca exista) ...un raspuns considerat corect presupune aparitia altor intrebari....De exemplu descoperirea atomului a insemnat un progres, doar ca mai apoi sa se cunoasca ca exista particule sub-atomice care ridica noi intrebari...Evident, obtinerea unui raspuns deplin, cert, si ultim la problemele Universului ar echivala cu o confirmare a tuturor teoriilor precedente, de exemplu stabilirea particulelor sub-atomice ca fiind nivelul ultim al Materiei (deci o parte a Adevarului) si explicarea lor deplin ar presupune ca premisa de la care s-a plecat, in cazul de fata ...existenta atomilor... este corecta, iar la randul sau faptul ca teoria atomista este corecta ar valida presupunerea ca exista materie, sirul culminand cu aflarea raspunsului la problema fundamentala, in speta Cunoasterea de Sine....Dar asta ar fi imposibil in cazul de fata, deoarece Universul, adica premisele initiale nu exista....Explicatiile s-ar prelungi la infinit neoferind posibilitatea unei validari recursive....Bineinteles, in cazul asta toate teoriile sunt false, ele nu exista decat ca prelungiri ale Ipotezei Initale si continua sa se extinda pe masura ce sunt intelese....

Doamne Ajuta ! :-D


12
Cafenea / Tărâmul regelui galben - the land of the yellow lama
« : 20 Septembrie 2017, 18:36:34 »
Textul si pozele din revista The National Geographic Magazine , Aprilie 1925

O expediție care a durat 2 ani in provincia Yunnan din China , vizitând si straniul regat Muli .

13
 Pentru a putea înțelege tehnica sau știința altor vremi e necesar a cunoaște modul de gândire al creatorilor , filosofia si concepțiile lor. Plecând de la urmele contemporane cred ca am putea împreuna sa înaintam in timp până dincolo de originile oficial acceptate . Așadar, zic ca ar trebui inceput cu " nemuritorii" .

  Psalmul 148 rândurile 2, 5 si 6.
 In engleză sună așa :
  " Praise ye him, all His angels : Praise ye him, all His hosts . Let them Praise the name of the Lord: For he commanded, and they were created ...
    He hath also established them for ever and ever: He hath made a decree which shall not pass."

 In romana la ortodocși zice așa :
"
2.   Lăudaţi-L pe El toţi îngerii Lui, lăudaţi-L pe El toate puterile Lui.

5.   Să laude numele Domnului, că El a zis şi s-au făcut, El a poruncit şi s-au zidit.
6.   Pusu-le-ai pe ele în veac şi în veacul veacului; lege le-a pus şi nu o vor trece."

Nu ma leg de diferitele curente de creștinism , am folosit una din traducerile ortodoxe fiindca imi este mai la îndemâna .

  In pasajul de mai sus avem doua categorii de ființe create care nu mor: îngerii si puterile . Pentru ca creștinismul are originile in alte cărți e interesant de știut cum suna cele doua in limba de origine.
Îngerii sau Angels = malak
Puterile sau Hosts = tsaba
   Recitind pasajul nu ar fi mai de bun simț ca cele doua cuvinte sa exprime funcții sau încadrări de lucru si nu ființe?
    Traducerea lui 'malak' prin 'Angel' in Biblia engleza a ascuns întelesul antic al israeliților despre realitatea divina. Malak este termenul evreu pentru englezescul 'messenger' , zic exegeții ce s-au ocupat cu astfel de studii. Unde englezescul 'angel' este un termen ce nu face diferență intre toți asistenții supranaturale ai lui Dumnezeu, Malak se referea la origini la acei asistenți pe care Domnul i-a trimis in misiune ca mesageri.
     Analog, cuvântul ebraic 'tsaba' , puteri in română, este un termen militar ce este asimilat de obicei cu 'armate'. Bineînțeles , acestea sunt si umane si supranaturale in acelasi timp iar aici completez eu, găsesc o analogie perfecta cu semizeii grecilor.
   In studiul ' Sense and nonsense about Angels and Demons' de Kenneth Boa si Robert Bowman autorii concluzionează ca îngerii pot sa apara in diverse forme iar in biblie întâlnim cazuri de îngeri femini sau masculini .
    De obicei, dogma zice ca nemuritorii sunt prin definiție fără corp fizic insa sunt destule exemple in biblie ce indica o realitate fizica a lor.
  Pe scurt ca deja încep sa ma lungesc  :lol: Serafimii sunt prin consens reprezentați ca șerpi înaripate cu certe atribuții sau caracteristici umane.
   Daniel menționează Observatorii de patru ori . Ei sunt menționați si in 'Cartea Observatorilor' 1 Enoch 1-36 unde acest termen desemnează nemuritorii căzuți , in traducerea românească nemuritorii = înger, fiii lui Dumnezeu, părinții nefilimilor din Geneza. In Cartea jubileelor îi avem din nou menționați .
   Intr-un fragment de document găsit in peștera a patra din așa numitele Manuscrise de la Marea Moarta , tatăl lui Moise il vede pe ' the chief angel of darkness' - sună mai fain in engleză  :lol: - un Observator numit Melkiresha in formă reptiliană  :roll:
   In biblie , Heruvimii sunt de obicei ori paznici ai copacului sacru - Geneza 3:24 - ori gardieni si purtători ai tronului . Heruvimii sunt himere - concept ce desemnează însușiri umane grefate pe caracteristici nonumane si sunt o contrapondere israelită a conceptului ' sfinx'

    - va urma -
   

15
General UFO Discussions / AI creating ....
« : 24 Mai 2017, 02:07:32 »
The first was.... AI ... then she began to create the Earth and the heavens....

http://www.iflscience.com/technology/google-ai-creating-own-ai/

Google’s pretty good when it comes to designing artificial intelligence. Its most famous neural network, DeepMind, is both able to “dream” and understand the benefits of betrayal. It’s also better than any living human at the infinitely complex game, Go.
.....Pagini: [1] 2 3 4 5 6