Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Subiecte - Arhanghelul

Pagini: [1] 2
1
Pentru arhiva RufoN ...

https://en.wikipedia.org/wiki/Tiangong-1
https://www.youtube.com/watch?v=49aGnLOpdZs
https://www.youtube.com/watch?v=UIcL9aXpOYE

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://stirileprotv.ro/divers/china-a-pierdut-controlul-stac-iei-spac-iale-tiangong-1-nu-se-c-tie-unde-va-cadea-colosul-de-8-5-tone.html

"" Conform Daily Mail, oficialii chinezi sunt de părere că stația spațială va cădea pe Terra în perioada octombrie 2017 - aprilie 2018.

”Acum, că perigeul său este undeva sub 300 de kilometri și pentru că se află într-o atmosferă densă, rata căderii este mai mare. Mă aștept să cadă peste câteva luni, undeva spre sfârșitul lui 2017 sau începutul lui 2017”, a declarat dr. Jonathan McDowell pentru The Guardian, un astrofizician de la Harvard University. ""


https://www.theverge.com/2017/12/31/16830890/chinese-space-station-tiangong-1-debris-falling-to-earth

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

https://www.click.ro/news/national/fenomen-luminos-bizar-pe-cerul-bucurestiului-un-barbat-surprins-momentul

https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/o-noua-aparitie-bizara-pe-cerul-capitalei-853649

""„Eram la o plimbare în parcul Moghioroș (n.r. parcul Drumul Taberei) și soția mi-a arătat pe cer o...prima dată am crezut că e o cometă, apoi ne-am dat seama că este un meteorit. Am avut aparatul la mine, am încercat să fac câteva poze. Era mai mare decât o stea căzătoare, normal, și s-a văzut ca o bilă luminoasă care a străbătut cerul și s-a pierdut în zare”, a povestit la Digi24 Daniel Dudu, cel care a trimis și imaginile.

Specialiștii cred că, mai degrabă, e vorba despre un efect al dezintegrării în atmosferă a unei staţii spaţiale chinezeşti, care nu a mai putut fi controlată, acum două luni.""""Alexandru Mironov, realizatorul emisiunii „Digipedia - știință” de la Digi World, a enumerat la Digi24 care sunt ipotezele care ar putea explica apariția acestui fenomen, subliniind că oamenii sunt mai mult cu ochii pe cer, acum, când e vacanță și când e și super-Lună.""

Urmeaza ana & liza ...

3
Coș de gunoi / Viitorul ... a fost ieri ...
« : 16 Iulie 2016, 09:37:54 »
http://www.agerpres.ro/externe/2016/07/15/prim-ministrul-turc-denunta-o-tentativa-ilegala-a-unui-grup-din-cadrul-armatei-23-18-57
____________________________________________________________________________________
Am postat subiectul unde ii ... este locul ... plebiscitul este consultatiV ... exceptie Milka ...


https://www.youtube.com/watch?v=AM5EYO5wWMA
____________________________________________________________________________________

Geamia .. zice ... sa iesim ... in strada ... sa aparam ... sulTanul ...
____________________________________________________________________________________
De unde se vede Realitatea ...

http://www.realitatea.net/754-de-persoane-retinute-in-turcia-dupa-tentativa-de-lovitura-de-stat_1959514.html

5
"" În noaptea de 26 spre 27 ianuarie, un asteroid va trece la numai 1,2 milioane de km de Pământ. Dacă vi se pare că trece prea aproape de frumoasa noastră planetă, gândiți-vă că 1,2 milioane km înseamnă de 3,1 ori distanța Pământ-Lună, o distanță destul de sigură, din moment ce Luna se află mai mereu pe acolo și nu ne deranjează.Asteroidul „se numește” 357439 (2004 BL86) și este unul dintre aceia care periodic se apropie de planeta noastră.
Trecerea obiectului nu este deosebită prin apropierea ei, pentru că alți asterozi (17 anul trecut) s-au aflat și se vor afla (5 anul acesta) la depărtări asemănătoare, ci prin faptul că asteroidul este… măricel.
Mărimea obiectului, de aproximativ 500 de metri, nu impresionează dacă te gândești la mărimea planetelor sau a sateliților acestora, dar nu este neglijabilă când o compari cu cea a asteroizilor care se apropie de Pământ.
De fapt nu cunoaștem exact mărimea lui, numai și numai după strălucire știindu-se că poate avea oricât între 300 și 940 de metri.""

Sursa:

https://sonkab.wordpress.com/2015/01/18/un-alt-asteroid-pe-cerul-patriei/

6
Despre emisiune :

Realizatorul și moderatorul acestui nou show este istoricul și decanul Facultății de Istorie din București, profesorul Adrian Cioroianu.
Emisiunea este realizată într-un spațiu inedit, nonconformist care să contribuie la o nouă abordare vizuală a acestui gen de emisiune. În platou vor fi , alături de Adrian Cioroianu, doi invitați care vor dezbate teme de politică externă și geopolitică la zi.
Conflictul din estul Ucrainei, amenințările Federației Ruse, problemele Republicii Moldova, în încercarea ei de a tempera elanul separatist al Transnistriei și Găgăuziei, înființarea Statului Islamic, referendumul din Scoția, sunt câteva dintre temele de importanță majoră pe care emisiunea le va aborda. Chiar dacă toate aceste frământări ne par departe de noi, ele ne pot influența direct.

Producător: Ruxandra Ţuchel
Realizator: Adrian Cioroianu


http://www.tvrplus.ro/editie-ciocnirea-civilizatiilor-267506

Va urma .

7
Din vremuri de mult apuse ne-au ramas ... marturii in care apare o sincronizare intre manifestarile telurice si ... FAN  ...

Deocamdata ... din lipsa de timp (resimtita din ce ... in ce ... mai acut) ... voi expune ... doar niste imagini ... insolite ... inedite ...http://www.dailymail.co.uk/news/article-2644253/Incredible-moment-huge-volcano-erupts-Indonesia-sending-ash-spewing-thousands-feet-sky.html
http://stirileprotv.ro/stiri/international/imagini-impresionante-realizate-de-pasagerii-unui-avion-cu-eruptia-vulcanului-indonezian-sangeang-api.html
________________________________________
Pentru Moşteni ....

http://www.kanald.ro/minunea-de-pe-trunchiul-unui-copac-curtea-unei-femei-a-devenit-loc-de-pelerinaj-pentru-sateni_40417.html

8
Romanian UFOnetwork / Sedinta ASFAN
« : 14 Decembrie 2013, 23:28:41 »
Urmatoarea sedinta ASFAN va avea loc pe 19 decembrie 2013, orele 18:00 la Observatorul Astronomic. Intrarea libera pentru cei interesati.

9
Evenimente OZN în România / FAN Bucuresti 01,03,2013
« : 01 Martie 2013, 23:39:11 »
La ora 22:30 am observat pe cer trei luminite de culoare rosu - portocaliu inchis (diametru aparent de 1-2 mm la varful degetelor cu bratul intins ) ... au trecut pe directia NV --> NE ... distanta pana la obiecte  ~ 1 - 1,5 Km ... au zburat doua in tandem si una mai sus si la 45 de grade fata de planul de zbor al celulei ...

Durata observatiei : ~ 2 minute (22:30 - 22:32);
Altitudinea planului de zbor : 400 - 500 m;
Distanta pana la obiecte: ~ 1,5 km;
Directia de deplasare : NV --> NE;
Viteza relativa de deplasare a obiectelor : 70 - 100 Km/h ;
Temp. mediului : 2 grade C;
Viteza vant : 2km/h Nord -->Sud;
Precipitati : 0;
Vizibilitatea : 8 km.
GPS :  44.400848, 26.045118 (~)

Posibil sa fi fost elicoptere (? n-au existat  lumini intermitente de semnalizare si nici vreun sunet de motor) sau lampioane chinezesti (c-am prea rapide si deplasare perpendiculara pe directia vantului ).

P.S. Tocmai azi n-am luat aparatul foto cu mine ...  uffffffffff ....
P.P.S. Mai jos am pus si lampionul chinezesc din februarie ... c-am mare asemanare ...doar era pe directie  inversa (Est --> Vest )...
______________________________________________________________________

Una calda ... de anul nou chinezesc (sarpele de apa)  :evil: ... "zborul" ozenistic al unui lampion chinezesc ... :mrgreen:

Durata observatiei : ~ 2 minute (22:38 - 22-40);
Altitudinea obiectului : 200-300 m;
Directia : E -->V;
Temp. mediu la 2 m : 2 grade C;
Viteza vant la 2m: 10-11 km/h Est-Vest;
Precipitati : 0;
Vizibilitatea :16km.
GPS : 44.400848,26.045118
10
Astronomie / Cometele un " pericol " pentru viata de pe Terra ?
« : 30 Ianuarie 2013, 10:39:11 »
Titlu pare putin fortat ... dar pericolul tot exista ...

"De-a lungul timpului, oamenii au fost uimiti si speriati de comete, stele cu coada, asa cum apareau ele pe cer neanuntat si neprevazut. Acum stim ca o cometa este o bucata de "gheata murdara" ramasa in urma formarii sistemului solar in urma cu 4,6 miliarde ani. Acestea contin informatii despre formarea sistemului solar. Le putem determina orbita, insa numai la o parte din acestea.
 Pana acum au fost descoperite circa 3060 de comete, in jur de 12 comete fiind descoperite anual. La cometele cu perioada scurta este mult mai usor de prezis orbita deoarece le ia circa 200 de ani sa orbiteze Soarele. Aceste obiecte sunt deseori numite si Obiectele Centurii Kuiper sau obiecte trans-Neptuniene. Mai putin previzibile sunt cometele de perioada lunga, multe din acestea provenind dintr-o regiune indepartata numita Norul Oort, aflat la o distanta aproximativa de 100.000 AU de Soare.
O cometa are un nucleu solid mic, cu o marime de cativa km. Nucleul contine "chestii inghetate" si gaze inghetate amestecate cu bucati de roca si praf. Pe masura ce se apropie de Soare incepe sa se incalzeasca. Cometa devine din ce in ce mai stralucitoare fiind astfel vizibila de pe Pamant. Datorita caldurii provenite de la Soare, gheata se transforma in gaze foarte stralucitoare. Acest material gazos formeaza o coada ce se poate intinde pe o suprafata de mii sau chiar milioane de kilometri."

http://www.astronomia.go.ro/Pages/cometele.html
___________________________________________________________________________________________________

Acum dupa aceasta expunere generala sa trecem la 2013 ... acesta a fost si intentia deschideri acestul nou topic ...

Si mult mai bine ca mine ... va poate "vorbi" colegul internaut Adrian ...

CITAT:
"Comete în 2013

December 28, 2012 by sonkab

Anul 2013 vine cu două comete strălucitoare. Prima poate fi văzută în lunile ianuarie, februarie și martie, iar a doua la sfârșitul anului.


 
Calculele ne arată că amândouă vor putea fi văzute cu ochiul liber, cea de a doua având șanse să devină extrem de strălucitoare.Martie 2013
Prima cometă care ne va încânta privirile a fost descoperită pe 6 iunie 2011 cu ajutorul telescopului Pan-STARRS din Hawaii. A primit numele de C/2011 L4 (Pan-STARRS) și la momentul descoperirii nu era decât o pată de lumină care se deplasa printre stele, aflată la peste un miliard de km de Terra.
În fiecare zi cometa este mai aproape de noi și Soare, strălucirea ei crescând mereu, în ultimele zile ale lui decembrie aflându-se la 375 de milioane de km de Terra și la 247 de milioane de Soare. Se vede printr-un telescop mic din afara orașului însă perioada cea mai bună pentru observații încă nu a venit.
Strălucirea cometei crește pe măsură ce se apropie de Soare, în luna februarie 2013 fiind viziblă prin binoclu, dar într-o parte de cer ce nu poate fi văzută din țara noastră.
Va începe să se vadă cu ochiul liber și va apărea pe cerul nostru la sfârșitul lui februarie, având o strălucire destul de mare până la sfârșitul lui martie. Cât timp va fi vizibilă cu ochiul liber va străbate constelațiile Piscis Austrinus, Aquarius, Cetus, Pisces, Andromeda și Cassiopeia.
Cometa va fi foarte prietenoasă cu cei interesați să o vadă, aflându-se pe cer seara, fiind vizibilă imediat după apusul Soarelui.
De la noi se va vedea pentru prima oară într-una din serile de 6-7 martie, înspre vest, undeva în jurul orei 18:20, când încă nu s-a înserat complet. În acele seri cometa va apune imediat după Soare, dar situația se îmbunătățește.
Începând cu 10 martie în aceeași direcție vom putea privi cometa pe un cer mai întunecat, după 15 martie fiind vizibilă și noaptea.
După aceste zile cometa se va îndepărta de Soare și va putea fi văzută noaptea. Va și scădea în strălucire, esimându-se că undeva pe la începutul lui aprilie nu va mai putea fi văzută cu ochiul liber ci prin binoclu sau telescop/lunetă. O veți găsi atunci printre stelele din Andromeda și Cassiopeia.
Există și posibilitatea ca acest obiect să nu evolueze după modelele cometare existente. Dacă se va fragmenta strălucirea cometei va scădea și s-ar putea să nu se mai vadă cu ochiul liber. Urmăriți evoluția reală în strălucire a cometei față calcule pe site-ul aerith.net.

Noiembrie 2013

Cometa care va face spectacol în noiembrie a fost descoperită pe 21 septembrie 2012 în Rusia, cu un telescop de 40 cm în diametru, și se numește acum C/2012 S1 (ISON). Avem de-a face cu o cometă care se va apropia foarte mult de Soare, fapt îmbucurător pentru că strălucirea ei va fi mare.După mai multe luni de observații, astronomii au descoperit că obiectul are o traiectorie asemănătoare cu a altei comete, C/1680 Vi (Kirch), astru care a fost vizibil cu ochiul liber în timpul zilei, primind titulatura de „Marea cometă din 1680”.
În primele opt luni ale anului cometa va putea fi observată numai prin telescoape de minim 20 cm în diametru, apărând ca o mică pată difuză pe imaginile luate cu ajutorul camerelor digitale (din România a fost observată de la Observatorul din Galați). Din luna august se poate incerca și vizual, strălucirea cometei crescând continuu.
Din septembrie poate fi văzută prin instrumente mici, iar din octombrie prin binocluri. Cometa va deveni viziiblă cu ochiul liber de la mijlocul lui noiembrie, până în ianuarie 2014.
Astrul se va afla aparent aproape de Soare cât timp va avea strălucire maximă, în perioada 20 nov-10 dec fiind destul de greu de găsit. Însă dacă predicțiile vor fi bune, atunci vom putea vedea cometa cu ochiul liber în timpul zilei.
În octombrie cometa se va vedea înainte de răsăritul Soarelui și va rămâne în acea zonă de cer și în lunile următoare.
Pentru obiectul va trece destul de aproape de Soare, 1,1 milioane km pe 28 nov 2013, este posibil să se rupă în bucăți și să nu mai fie la fel de strălucitoare ca în calcule. Rămâne de văzut dacă această variantă pesimistă va sta în picioare, un lucru fiind îmbucurător. Marea cometă din 1860, care s-a aflat și mai aproape de Soare, a supraviețuit."

SURSA:
http://sonkab.wordpress.com/2012/12/28/comete-in-2013/

http://sonkab.wordpress.com/despre-2/

Resurse:
http://www.astro-urseanu.ro/comete.html
http://www.astronomia.go.ro/Pages/cometele.html
http://www.astronomy.ro/forum/Evenimente-astronomice-f20.html
http://www.astronomy.ro/forum/Comete-Asteroizi-Meteoriti-si-Meteori-f50.html

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2436.240.html

11
Marturiile OZN pot fi explicate prin “spiritele” meteorologice?

Misteroasele aparitii de tip OZN de pe cer si-ar putea gasi explicatia in manifestarea unor fenomene meteorologice rare, denumite de specialisti “spirite”, fulgere declansate la altitudini mari, de furtunile violente.
Luminile miscatoare au aparut de-a lungul timpului deasupra celor mai multe furtuni cu tunete, insa cercetatorii nu au inceput studierea lor decat atunci cand una dintre ele a fost inregistrata accidental pe camera, in 1989. “Fulgerele excita campul electric de deasupra furtunii, producand o strafulgerare luminoasa denumita spirit”, sustine Colin Price, geofizician al Universitatii Tel Aviv din Israel. “Intelegem acum ca numai un anumit tip de fulger declanseaza luminile misterioase.” Cercetatorii au detectat aceste fulgere la distante de 35 - 130 kilometri deasupra solului, cu mult peste zona unde au loc cele obisnuita, adica la 10-15 kilometri in atmosfera. “Spiritele” pot lua forma unor fulgere globulare.Cauza acestor fenomene ramane necunoscuta, dar Price sugereaza ca ele ar putea explica unele dintre rapoartele de identificare a OZN-urilor din ultimii ani. Echipamentele de triangulatie de la bordul satelitilor le-au permis cercetatorilor chiar sa calculeze dimensiunea fulgerelor de la inaltime. Lumina acestora este inalta de pana la 25 kilometri, in timp ce un intreg astfel de nor luminos poate avea o latime de pana la 70 kilometri. Ele ar putea avea un oarecare efect asupra stratului de ozon al Pamantului, insa oamenii de stiinta cred ca impactul global este unul redus.

http://www.descopera.ro/dnews/3993953-marturiile-ozn-pot-fi-explicate-prin-spiritele-meteorologice“Red Sprites” – Misterioasele fulgere stratosferice

Astronauţii Staţiei Spaţiale Internaţionale au reuşit să fotografieze un fenomen atmosferic misterios, cunoscut sub denumitrea de “red sprite”, care s-a produs în timpul unei furtuni, la mare altitudine deasupra unui fulger, informează Daily Mail.
Imaginile au fost obţinute de către astronauţii din cadrul Expediţiei 31, pe când aceştia se aflau la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale. Grandiosul fenomen a fost surprins la mare altitudine deasupra statului Myanmar din sud-estul Asiei.
Fenomenele “red sprite” sunt descărcări electrice care se extind la înălţimi de până la 88,5 kilometri deasupra unui fulger. Fenomenul natural nu poate fi observat de la sol şi de aceea a rămas necunoscut până în secolul XX. El a fost fotografiat pentru prima oară în anul 1989, din greşeală.
Deseori sunt confundate cu fulgerele din straturile superioare ale atmosferei. Totuşi, sunt fenomene care au la bază plasma rece şi nu ating temperaturile ridicate ale fulgerelor troposferice.
În general, sunt asociate cu furtuni puternice, cu toate că mecanismul exact al apariţiei lor nu este cunoscut încă de lumea ştiinţifică.Deoarece apar deasupra stratului de nori în care au loc furtunile, e puţin probabil ca Descărcările Sprite să fie observate de pe Pământ. Cu toate acestea, timp de decenii, piloţii avioanelor au raportat apariţia acestor fenomene, dar de-abia din anii 90 au început să fie fotografiate.
Oamenii de ştiinţă care le-au studiat sunt de părere că observarea unor Descărcări Sprite pe alte planete poate duce la identificarea unor medii ambiante propice vieţii.

http://www.2012en.ro/2012/07/red-sprites-misterioasele-fulgere-stratosferice/Resurse:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sprite_%28lightning%29
http://en.wikipedia.org/wiki/Upper-atmospheric_lightning
http://www.2012en.ro/2012/07/red-sprites-misterioasele-fulgere-stratosferice/


https://www.google.com/search?q=Upper-atmospheric+lightning&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:ro:official&client=firefox-a&channel=rcs&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=f6fVUIW3DordtAavqIHYDA&biw=1680&bih=888&sei=gafVUOrYL5SN0wXFj4HAAQ

12
Din dorinta de-a ajuta in raspandirea si stocarea unor informatii ce sunt mai rar raspandite pe internet si evitarea pierderi lor din lumea on-line ... doresc sa le afisez aici fara prea multe comentari personale ... voi face copy-paste la sursele gasite via goagal ... cu precizarea sursei ... bineinteles ...


Misteriosul caz de la Nanesti-Vrancea

Conferinta ASFAN sustinuta in decembrie 2001 la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti

 Atunci cand problema existentei unor fenomene poate fi pusa la indoiala, daca nu exista dovezi concrete, palpabile, masurabile, ce nu pot fi corelate cu bagajul de cunostinte acumulate in decursul timpului de omenire, daca nu au repetabilitate si nu sunt inregistrate, explicate ori dovedite prin metode stiintifice, de regula sunt negate. Acest lucru se petrece si cu fenomenul OZN. Pentru ca exista un fenomen OZN de care se intereseaza toata lumea - de la omul simplu la omul de stiinta sau politic – un fenomen bizar, misterios, neexplicat inca, dar care a pus si pune probleme foarte serioase, creaza conceptii, teorii, chiar si religii, este intens mediatizat si cu toate acestea - intangibil.
In literatura de specialitate, fenomenele OZN sunt clasificate ca fenomene diurne sau nocturne, intalniri apropiate sau indepartate.
Intalnirile apropiate pot fi:
-          de gradul I – cand fenomene sau obiecte sunt observate la distante de pana la 150m, fara a lasa urme sau fara a afecta fiinte sau instalatii;
-          de gradul II – observatii pana la 150m, sunt lasate urme ce pot fi examinate ulterior sau afecteaza fiinte sau instalatii;
-          de gradul III – cand sunt observate fiinte, ocupanti ai OZN-urilor;
-          intalnirile de gradul IV sunt considerate intalniri directe, cu rapiri la bordul OZN-urilor, cu reveniri ale subiectilor implicati dar, de regula, fara amintiri si cu lipsa explicarii unei perioade de timp scurse;
-          intalnirile de gradul V sunt considerate rapirile fara intoarcere, adica disparitia definitiva a subiectilor.
Pentru ca are legatura cu fenomenul observat la Nanesti-Vrancea, incercam sa facem o scurta introducere în cazuistica OZN ce trateaza fenomene luminoase diurne si mai ales nocturne. Am subliniat nocturne pentru ca de regula, putine persoane se uita spre cer ziua, preocupate fiind de treburile cotidiene. Noaptea in schimb, fenomenele luminoase atrag atentia si sunt urmarite mai ales atunci cand sunt neobisnuite, in plus acestea sunt atentionate si celorlalti participanti, daca exista.
(se prezinta imagini cu OZN-uri)
Unul dintre primele cazuri de fenomene diurne ce se cunosc in istorie si neexplicate pana acum este consemnat intr-o gravura de epoca din secolul XVI, in cronica lui Samuel Coccius, gravura ce prezinta aparitia pe cerul orasului elvetian Basel, in anul 1566, a unor ,,sfere mari, albe si negre, unele devenind rosii si infocate’’, sfere ce au tulburat locuitorii acelor timpuri.
Urmatoarea imagine reprezinta schita explicativa a unei observatii OZN din anul 1949 efectuata de astronomul Clyde Tombaugh (cel care in 1930 a descoperit planeta Pluto) si care reprezinta un grup geometric de dreptunghiuri de lumina de culoare albastra-verzuie pala.
O imagine de referinta din 1951 prezinta ,,luminile de la Lubbock’’, imagine credibila ce reprezinta un fenomen luminos caruia niciodata nu i s-a putut da o explicatie plauzibila.
In anul 1984 în localitatea Brewster, New York, Bob Pozzuoli a fotografiat acest sirag de lumini multicolore in forma de disc, cu lumina rosie stralucind in spatele lor. Luminile pareau sa se roteasca.
La 31 octombrie 1971, în Chile, 2 martori – Hernan Cuevas Hormanecha si Eduardo Fuentes au vazut deasupra oceanului un aparat din care a iesit un fascicul de lumina, ce a inceput sa descrie cercuri ca si cum ar fi cautat ceva. Marea si stancile erau luminate iar fasciculul de lumina era curb.
In 1972 la Ellezelles, Belgia, sunt observate fascicole de lumina in forma de arc de cerc cu sursa intr-un nor luminos, care atingeau pamantul in jurul martorului apoi se retrageau.
In 1970, în Danemarca masina ofiterului de politie Evald Hansen Maarup, aflata in patrulare este inundata de o lumina stralucitoare venind de sus. Motorul s-a oprit, luminile masinii s-au stins, radioul a ,,murit’’ iar temperatura in interiorul masinii a crescut. Dupa ce conul de lumina s-a retras in OZN, sistemul electric al masinii si radioul au revenit la normal.
In 1973 acelasi ofiter de politie are o experienta asemanatoare cu cea prezentata anterior.
In anul 1975, de data acesta in Brazilia este observat un con de lumina oscilant cu sursa intr-un obiect discoidal ce matura spatiul pe un arc de cerc.
1975 – cazul Travis Walton petrecut in localitatea Heber, statul Arizona. Un fascicol de lumina cu diametrul de 40-50 de cm. l-a lovit pe Travis Walton pe fata si piept dupa care a disparut din fata colegilor sai. A reaparut dupa 5 zile, fiind cautat in tot acest timp in intreaga zona, inclusiv de politie.
Imagini realizate la 2 decembrie 1987 si 12 ianuarie 1988 la Gulf Breeze, Florida de catre Edward Walters. Obiectul surprins are forma unui titirez trunchiat la baza, pe unde emite un fascicul de lumina puternica spre sol.
Imagini obtinute la data de 5 noiembrie 1990 de fotograful Philipe Uggheto deasupra orasului Gennevilliers, Franta.
Imagine obtinuta la data de 6 aprilie 1990 in localitatea Petit-Rechain, Franta.
Aceasta imagine a fost gasita in anul 1974, intr-un plic plasat nu se stie de cine pe parbrizul masinii unor ozenologi francezi dupa o noapte de observatii infructoase la Draguignian, Franta. Fotografia a fost examinata la Universitatea din Louvain, Belgia si s-a constatat ca fasciculele de lumina taiate, cu capetele rotunjite, seamana leit cu cele produse in acceleratoarele de particule.
In 1976, cercetatorul Auguste Meessen, profesor de fizica nucleara spunea: ,,Noi credem ca acest fenomen al fasciculelor luminoase trunchiate poate fi explicat daca se admite ca avem de-a face cu un fascicul de particule ionizante, producand o luminiscenta a aerului traversat’’.
Acelasi cercetator spunea in 1978: ,,pentru a intelege ca OZN-urile emit uneori fascicule luminoase curbate sau chiar fragmentate... e de ajuns sa admitem ca particulele incarcate... sunt deviate de un camp electromagnetic adecvat si ca emisia se produce ocazional intr-o maniera pulsanta’’.
Din imaginile prezentate se poate observa ca luminozitatea fasciculelor de lumina este uniforma, contururile sunt clar definite, propagarea este lenta iar forma acestora poate fi cilindrica, conica, inelara sau chiar segmentata. Desi unele imagini sunt desene si nu fotografii, acestea sunt facute de desenatori cu experienta sau artisti plastici dupa descrierea martorilor.

Se presupune ca in jurul OZN-urilor au loc ionizari foarte puternice care produc efecte fizice considerabile:
-          intreruperi de curent,
-          opriri de motoare,
-          stingerea luminilor,
-          incetarea functionarii aparatelor de radio,
-          aparitia unor halouri luminoase,
-          cresterea temperaturii mediului ambiant.

Cele mai cunoscute si mediatizate intreruperi de curent electric din lume sunt cele de la Roma din 3 august 1978 si de la New York din 9 noiembrie 1965, cand aproape 30 milioane de oameni au ramas fara electricitate timp de cateva ore, consecintele fiind deosebite: panica, blocari, intreruperi de activitati etc.

Cazuistica este foarte mare si nu ne propunem, nici nu avem timp sa intram in detalii.

 Cazul Nanesti

 Cazul Nanesti pe care intentionam sa vi-l prezentam in continuare poate fi incadrat in categoria intalnirilor de gradul II, deoarece a afectat reteaua de distributie a energiei electrice.

Evenimentul s-a produs in seara zilei de sambata 30 iunie 2001 in localitatea Nanesti, judetul Vrancea, situata la aproximativ 40 de km. de Focsani pe soseaua ce leaga orasul Focsani de Galati.

Cerul era acoperit, in cursul zilei a si plouat iar in partea de sud ar fi trebuit sa fie Luna in descrestere, dupa faza de luna plina.

Sesizarea catre presa a fost facuta de niste bucuresteni ce se deplasau cu masina pe soseaua ce leaga orasul Tecuci de Galati, in dreptul localitatii Liesti, la aproximativ 8 km. distanta , de unde au vazut lumini deasupra satului Nanesti.

Ziaristii de la Monitorul de Vrancea au facut primele investigatii a doua zi impreuna cu postul local de televiziune iar stirea a aparut in ziarele locale, fiind preluata apoi de ziarul National, de unde ne-am sesizat si noi.

Martorii directi cu care am stat de vorba sunt:
-          Tanasache Agafitei, pensionar, fost profesor de filologie in sat,
-          Sotia acestuia – Elena Agafitei,
-          Costel Stoian,
-          Elena Stoian, sotia acestuia,
-          Dumitru Jujau, locuitor din alta zona a satului, si,
-          Stefan Stoian, tatal lui Costel Stoian.

Filmul evenimentelor

Fiind sambata seara tarziu, majoritatea satenilor vizionau emisiunea ,,Surprize, surprize’’ transmisa pe postul national de televiziune TVR1. In jurul orei 22:30 se intrerupe alimentarea cu energie electrica si tot satul intra in bezna. Mentionam ca dupa spusele satenilor in ultima perioada intreruperile de curent au fost foarte rare si pentru durate foarte scurte de timp.

 Dupa cateva minute de asteptare, oamenii fiind impancientati, au iesit afara sa vada daca si in satele vecine se manifesta lipsa curentului electric. In jur totul era normal, numai in Nanesti nu era ,,lumina’’. Mai mentionam ca satul este alimentat cu enrgie electrica din doua directii diferite de inalta tensiune, prin intermediul a trei transformatoare: doua pe linia dinspre Vulturu, si unul pe linia dinspre Tataranu.

La iesirea din case martorii au observat deasupra satului manifestarea unui fenomen luminos ce consta in prezenta unei pete rosii de forma rotunda, neconturata precis, usor difuza care se deplasa lent, se oprea, incepea sa se invarteasca in jurul unei axe proprii si se transforma intr-un inel segmentat de lumina de culoare galben pal, inel care in timp ce se rotea si cobora spre sol, se marea in diametru. Dupa ce ajungea aproape de nivelul solului, avand o raza de 200-300 de metri, dupa unii chiar mai mult, inelul incepea sa urce din nou, mentinandu-si miscarea de rotatie, se micsora pana ajungea in punctul din care a pornit, transformandu-se din nou in pata sau obiectul de culoare rosie. Acesta se deplasa putin spre dreapta (sau disparea pentru unii), stationa un timp, incepea din nou miscarea de rotatie, se transforma in inel segmentat care cobora, se marea, se apropia de sol si iar urca. Acest ciclu a fost urmarit de unii martori cam de 8-9 ori in 45 de minute, de altii de aproape 20 de ori. Unii martori afirma ca obiectul avea in timpul rotatiei si o miscare de balans, ca o barca leganata de valuri.

Din alte puncte ale satului fenomenul s-a manifestat oarecum diferit, in sensul ca obiectul initial era ca o pata, ca un nor luminat din interior, de culoare rosu inchis ce se imprastia circular intr-o multime de patrate de lumina, ca niste ferestre, ce ajungeau pana la pamant apoi acestea se ridicau adunandu-se in punctul din care au plecat. Cand patratele de lumina ajungeau la nivelul solului, martorii aveau senzatia ca satul era invaluit intr-o lumina difuza, cetoasa, ca laptele.

Sotii Agafitei au vazut pata circulara rosie disparand la orizont si revenind apoi la fiecare ciclu de coborare si urcare a inelului de lumina.

Majoritatea martorilor, dupa un timp de obesrvare de 30-45 de minute s-au plictisit si s-au retras in case, fiind tarziu, in jurul 23:00-23:30.

Fenomenul s-a manifestat pana in jurul orei 24 (dupa spusele martorului Stefan Stoian, ce era paznic in tura de noapte la o intreprindere particulara din imediata vecinatate a satului), dupa care a incetat brusc.

Alimentarea cu energie electrica a revenit in jurul orei 2 noaptea fara alte incidente.

In urma contactarii societatii Renel, a rezultat ca in evidentele lor oficiale nu sunt consemnate defectiuni sau interventii in zona Nanesti in noaptea respectiva desi din spusele localnicilor reiese altceva.

In seara respectiva in cladirea Caminului cultural din localitate se desfasura nunta fiului unui gospodar al satului – Stefan Necula. Dupa ce s-a intrerupt curentul la ora 22:30, toti asteptau ca pana sa dureze putin. Dar, pe la miezul noptii cand nuntasii se pregateau sa plece acasa, nasul a hotarat sa intervina cu o gaină fripta si cu vin la centrala de la Vulturu. Dar acolo li s-a spus ca la ei totul este in regula si probabil defectiunea este la Focsani, sa mearga acolo. Intre timp curentul a revenit, nunta s-a reluat iar nuntasii nu s-au mai interesat de cauza penei de curent.

Localnicii spun ca cei de la Renel au inspectat a doua zi transformatoarele si au gasit la unul din ele o barza carbonizata, dand vina pe aceasta, dar din cate se stie berzele nu zboara noaptea iar intrebarea este de ce intreruperea a durat 3 ore si jumatate? Si de ce au cazut toate trei transformatoarele?

(Se reproduc pe film, selectiv, relatarile originale ale martorilor)

Concluzii

 Ce s-a intamplat la Nanesti? Pentru ca in acest sat de campie din judetul Vrancea s-a intamplat totusi ceva. Ceva de care oamenii au fost impresionati si in acelasi timp afectati, chiar daca dimensiunea afectarii nu este atat de importanta. Oamenii au fost privati de urmarirea la sfarsit de saptamana a unei emisiuni la singurul post de televiziune pe care il receptioneaza in zona.

-          Din punctul nostru de vedere s-a manifestat un fenomen aerospatial neidentificat;
-          Subliniem in mod deosebit ca acest fenomen nu are corespondenta in fenomenologia OZN si nu seamana cu nimic din ce se cunoaste in domeniu;
-          A fost afectata alimentarea cu energie electrica a intregului sat, desi acesta este alimentat din 2 linii de inalta tensiune din directii diferite;
-          Pana de curent este legata de aparitia fenomenului luminos deasupra satului, fenomen care a fost observat si de la distante mari (8 km.), iar pana s-ar putea datora ionizarii puternice a aerului in toată zona.
-          Pata de culoare rosie aflata deasupra satului ascundea probabil un obiect de origine necunoscuta;
-          Prezenta inelului de lumina segmentata ce cobora pana in apropierea solului si manifestarea secventiala, urmand un traseu de deplasare, ca din aproape in aproape, da impresia unei actiuni de scanare a zonei, o posibila cercetare a terenului cu un scop ramas deocamdata necunoscut;
-          Sentimentul general a fost de emotie, uimire si in acelasi timp de curiozitate, iar ulterior martorii nu au manifestat retineri in a comunica si altora, inclusiv noua, experientele traite;
-          Nu au existat sentimente de frica sau teama, unul dintre martori incercand sa semnalizeze chiar cu lanterna spre cer;
-          Nu s-au facut fotografii sau inregistrari video;
-          Ulterior unii martori au incercat sa gaseasca imagini asemanatoare in literatura de specialitate, chiar pe Internet, pentru a face comparatii, corespondente sau pentru a gasi explicatii.
-          In ultimul rand trebuie remarcat ca in acest caz nu exista un prototip al fenomenului, in sensul ca nu se pune problema unei contaminari in masa, a unei psihoze, fiecare martor sau grup de martori a vazut independent fenomenul si fiecare explica aproximativ altfel ceea ce a vazut, demonstrand astfel faptul ca nu s-au pus in prealabil de acord si in acelasi timp sunt de buna credinta.

Din mai multe motive asociatia noastra nu considera cercetarea acestui caz incheiata:
-          nu i-am indentificat si chestionat pe toti martorii care au urmarit fenomenul;
-          mai sunt inca intrebari ramase fara raspuns si probleme de lamurit legate de manifestarea unor fenomene asemanatoare in zona Nanesti cu ani in urma dar necercetate inca;
-          nu cunoastem pozitia autoritatilor locale fata de eveiment;
-          de asemenea ar putea sa existe o posibila legatura cu alte cazuri din zona (Certesti, zona de curbura a Carpatilor, etc.).

Asociatia ASFAN isi propune sa continue investigatiile atat in acest caz neobisnuit, misterios, cat si in alte cazuri romanesti, serioase, pentru care asteptam sesizari chiar si din partea dumneavoastra.

 

Gheorghe Cohal
Imaginile prezentate in cadrul expunerii sunt disponibile la sediul asociatiei ASFAN."

____________________________________________________________________________________________________

http://www.asfan.ro/misteriosul_caz_de_la_nanesti-vrancea.htm
http://www.asfanufo.ro/investigatii-asfan/46-misteriosul-caz-de-la-nanesti-vrancea.html

____________________________________________________________________________________________________ziaruldeiasi.ro » LOCAL » FOCSANI

Vizita "extraterestra" la Nanesti
Data publicarii: 03/07/2001


Mai multi sateni sustin ca simbata noaptea au vazut un OZN pe cer. "Arata ca o farfurie intoarsa invers", povesteste profesorul Tanasache Agafitei. "Ne-a fost frica sa nu ne rapeasca", spune si Florenta Stefan. "Fenomenul de la Nanesti intruneste cazuistica OZN-urilor", sustin mai multi specialisti in ufologie.

Mai multi sateni din Nanesti au fost martorii unui fenomen bizar la sfirsitul saptaminii trecute. Simbata noaptea, in jurul orelor 22.30 pe cer a aparut o sfera luminoasa care se misca cu o viteza uimitoare. Cind se apropia de pamint sfera se desfacea ca un halou. "Arata ca o farfurie zburatoare cum am vazut la televizor", au declarat reporterilor nostri mai multi sateni din Nanesti.

Inca din capul locului trebuie precizat faptul ca satenii cu care ziaristii de la "Monitorul" au stat de vorba la Nanesti locuiesc in diverse locuri din sat si fac parte din categorii socio-profesionale diverse. Pentru a nu ne hazarda in a cataloga acest fenomem, reporterii "Monitorului" au contactat ieri mai multi ufologi care s-au pronuntat in "Cazul intilnirii de la Nanesti".

Nanesti, simbata noaptea, ora 22.30. Cam acestea sint coordonatele unui fenomen care ar putea reprezenta o "intilnire de gradul 0 cu OZN-urile". Ar putea suna fortat sau pretentios insa datele culese de pe teren de reporterii nostrii si afirmatiile unor specialisti de prima mina in domeniu conduc spre aceasta teorie.

La fenomenul, care a durat aproximativ 30 - 45 de minute, au fost martori mai multe persoane, care locuiesc in Nanesti insa in locuri diferite.

Unul dintre martorii care au povestit reporterilor nostri despre acest fenomen este profesorul Tanasache Agafitei. Acesta a povestit ziaristilor de la "Monitorul" cu lux de amanunte ce i-a fost dat sa vada pe bolta cerului. "In jurul orei 10. 30 s-a luat lumina la noi in sat. Eram la televizor. Cind am vazut asa ceva am iesit afara sa vad daca cei din Maluri au lumina. De la mine din curte se vede in Maluri si din acest motiv am iesit afara. Atunci am vazut ceva pe cer. Era ca un nor de lumina sferic sub forma de farfurie zburatoare. La un moment dat s-a pozitionat deasupra unui garaj de la mine din curte, la vreo 500 de metri altitudine. Se rotea cu o viteza uluitoare, concentric. Avea in jur un halou de lumina ca si cum ar fi fost niste reflectoare. Totul arata ca o farfurie intoarsa invers. Privit de jos cercul arata ca un cilindru in mijlocul caruia se afla sfera de lumina. Am intrat in casa si i-am spus sotiei (Elena Agafitei n.r.) sa iasa si ea afara din casa sa vada acest lucru. Mi-am zis ca am vedenii. Cind a iesit sotia m-a apucat de mina si mi-a spus «mi-e frica sa nu ne rapeasca» atit de aproape era sfera de lumina de casa mea. Mi-a fost tare frica. Dupa un timp sfera s-a retras. A reaparut insa si a avut acelasi comportament. Am vazut acest lucru odata singur, de trei ori cu sotia dupa care de inca patru ori singur, fiindca sotia a intrat in casa. Sfera era ca lumina soarelui insa nu era orbitoare si nu frigea".

Primele indoieli

"Am crezut la inceput ca este vorba despre o instalatie sofisticata de lumini de discoteca si m-am uitat special sa vad din ce parte vine sfera. Pot sa va spun ca nu avea cum sa vina de pe pamint acest fenomen", ne-a spus Tanasache Agafitei.

Povestea a fost confirmata ieri si de sotia acestuia. Elena Agafitei ne-a facut ieri si o schita a ceea ce a vazut pe cer in noaptea de simbata spre duminica. "Avea o miscare rotativa si o viteza uluitoare; aparea si disparea odata la 4 - 5 secunde. Nu era sub nici o forma un fascicol de lumina care venea de jos. Era o lumina difuza, nu era orbitoare insa mai stralucitoare erau cilindrii care compuneau haloul din jurul sferei. La inceput am vrut sa nu povestim nimanui despre ceea ce am vazut fiindca ne era frica sa nu fi avut vreo halucinatie. Insa duminica dimineata (30 iunie a.c. n.r.) mai multi oameni au venit la noi si ne-au povestit ca au fost martori la acelasi fenomen ca si noi", ne-a spus Elena Agafitei.

Una din martorele care a vazut acelasi fenomen a fost si Florenta Stefan, o femeie care locuieste la citeva sute de metrii departare de casa familiei Agafitei. Femeia a luat parte la acest fenomen cu intreaga sa familie, sotul Costel si socrii Stoian si Ioana Stefan.

"Cind s-a luat lumina socrii mei au vrut sa plece acasa, in Maicanesti. Sotul a iesit sa-i conduca afara, a vazut un cerc luminos. A intrat imediat in casa si m-a chemat si pe mine. Am vazut un cerc luminos care se desfacea in mai multe bucati. Fenomenul a durat aproximativ 30 de minute. A fost ceva frumos. Am vrut sa-l fotografiem insa mi-a fost frica. I-am zis sotului sa nu fotografieze ca poate ni se intimpla ceva rau. Ne-a fost frica sa nu ne rapeasca", ne-a spus femeia.

Fenomenul recidiveaza

Ulterior reporterii nostri l-au contactat si pe Costel Stoian, sotul Elenei, care ne-a povestit aproape identic ceea ce s-a intimplat in noaptea de simbata. De notat este faptul ca sotul Elenei, Costel Stoian, nu se afla in Nanesti in momentul in care reporterii nostri s-au aflat acolo, ziaristii de la "Monitorul" intilnindu-se cu acesta pur intimplator, la intoarcere spre Focsani.

O alta femeie care a fost martora a "intilnirii" de simbata noaptea este Tanta Iga. Ea a descris fenomenul aproape identic cu celelalte persoane intervievate de ziaristii de la "Monitorul". "Acum patru ani am fost martor la un fenomen asemanatoar, impreuna cu alti vecini de-ai mei: Costel si Ghidita Munteanu. Atunci s-a intimplat dupa 12 noaptea. Vecinii mei moseau o vaca, impreuna cu mine si cu un medic veterinar din sat, Marian Negrea", ne-a spus Tanta Iga

Alte persoane din Nanesti care au mai vorbit despre "fenomenul OZN" si despre aparitia unor astfel de fenomene in sat este contabila de la Primarie care ne-a povestit ca acum un an a fost martora la un fenomen asemanator.

Desi ar putea pare tras de par femeia ne-a relat un fenomen 100% identic cu cel petrecut in acest an.

In seara de simbata noaptea la Nanesti lumina a fost luata intre orele 22.00 - 02.00. Oameni din sat au pus pana de curent pe seama fenomenului insa n-a fost nici pe departe asa ceva. Electricianul de serviciu de la Vulturul ne-a spus ca echipa care s-a deplasat la Nanesti in acea noapte au gasit intr-unul din transformatoarele din sat o barza scurtcircuitata. Electricianul spune insa ca un astfel de caz nu a mai fost inregistrat in zona.

"Fenomenul de la Nanesti intruneste cazuistica OZN-urilor", spun mai multi specialisti. Cel mai convins dintre acestia este Florin Iorga de la Iasi, autorul "Cronicii Dosarelor X''. Pentru a analiza cit mai profund acest fenomen, reporterii nostri i-au contactat pe mai multi specialisti ufologi din Romania care au fost dispusi sa se pronunte despre acest fenomen.

Florin Iorga, autorul studiului "Cronica Dosarelor X" , editura Polirom 1997, a declarat reporterilor nostri ca fenomenul de la Nanesti este un caz aproape obisnuit. Florin Iorga a facut aceste aprecieri in urma relatarilor reporterilor nostri. "Este un caz standard. De obicei manifestarile acestea sint asociate de un zgomot. Oricum fenomenul de la Nanesti intruneste cazuistica fenomenului. De-a lungul timpului s-au identificat mai multe tipuri de intilniri iar aceasta se incardeaza in cele descrise de-a lungul timpului. Trebuie sa intelegem insa un lucru foarte clar: O.Z.N. inseamna obiect zburator neidentificat si in aceste conditii cei ddin Nanesti au vazut doar acest lucru. Cazul este destul de solid", ne-a mai precizat Florin Iorga.

Aparitia de la Nanesti, care din descriere pare sa fie ireala, poate sa se incadreze intr-o noua forma de manifestare plasmatica. Acesta este insa un fenomen extrem de rar cercetat de Adrian Patrut de la Cluj si Florin Gheorghita de la Iasi.

Un alt ufolog care s-a pronuntat in acest caz a fost Paul Dornean, din Bucuresti, presedintele fundatiei "Excelsior". Acesta spune ca judetul nostru este recunoscut ca fiind un judet in care fenomenele OZN sint cel mai frecvent intilnite. "Vrancea este zona cea mai des frecventata de obiecte zburatoare. Dupa Vrancea, o alta zona extrem de frecventata de OZN-uri este Padurea Baciului, de linga Cluj", ne-a precizat Paul Dorneanu.

Ioan Hobana, faimos in lumea SF-ului si al UFO, a preferat sa se abtina de la comentarii, preferind sa mai analizeze acest fenomen.
(Traian NEGULESCU)

________________________________________________________________________________________

http://www.ziaruldeiasi.ro/local/focsani/vizita-quot-extraterestra-quot-la-nanesti~ni22o3
________________________________________________________________________________________

Alte surse :

Da e interesanta declaratia martorului cum ca "s-a intrerupt lumina". Iar in acesta privinta seamana cu cazul de la Certesti si cu cel de la Nanesti (Nanesti Vrancea).
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1001.msg19344.html#msg19344

   ...
   Lecturind "Cronica observatiilor astronomice romanesti"(capitolul 7...) carte scrisa  de Vasile Mioc si Damaschin Mioc si tiparita la Editura stiintifica si enciclopedica in 1977, ar fi trebuit sa incepem cu observatiile din secolul al XVII-lea...Macar sa amintim cronicarii vremii,chiar daca martori si dovezi nu mai sunt...
   Ne sunt prezentate UNELE din cele mai interesante cazuri petrecute in Romania din ultimii
50 de ani-luminile din Delta,fenomenele de la padurea  Hoia-Baciu,cazurile Certesti,Nanesti,Fintina, Bilea-Lac...Ca spectator neutru (ne-initiat si ne-interesat in domeniu mi se ascut urechile  :-ola ,citez :"Cercetatori amatori si pasionati de ufologie au facut de-a lungul timpului mii de fotografii insa acestea au fost confiscate de Securitate..."
 " Emil Barnea si Alexandru Sift au murit cel putin in imprejurari ciudate ,impreuna cu
sotiile lor."
   E groasa...  ! Cineva trebuie sa se intereseze la CNSAS...Unde sunt fotografiile confiscate ? Cine sunt "cercetatorii amatori si pasionati de ufologie "? Or mai trai...?
   PAM-PAM !
   Paul Dorneanu : "Cunoastem citiva oameni care avut parte de evenimente care le catalogam
ca intiniri de grad 4,ADICA INCLUSIV RAPIRI ..."
   Spooky, nu poti sa ne informezi  pe forum despre aceste intimplari...? Evident,pastrind
discretia asupra persoanelor in cauza (sub anonimat...) si cu acordul acestora...?

...
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,616.msg9249.html#msg9249

"APARIŢIE OZN în România, investigată de National Geographic Channel. CINE a văzut EXTRATEREŞTRII
Cazul unei apariţii extraterestre în România, investigat de National Geographic Channel, va fi difuzat pe postul de televiziune pe 27 decembrie, în cadrul serialului "Extratereştri în Europa", potrivit unui comunicat remis Mediafax.
Cazul apariţiei extrarerestre în România va fi prezentat în episodul intitulat "La nuntă în România", care va fi difuzat în premieră la National Geographic Channel pe 27 decembrie, de la ora 21.00.
...
În 2001, o pană de curent aruncă satul Năneşti din judetul Vrancea, Romania, în beznă. Când sătenii ies afară să cerceteze, un OZN roşu apare pe cer şi emite perdele rotative de lumină care se răsfrâng asupra localităţii. Oamenii merg mai departe încercând să afle despre ce este vorba, dar sunt întâmpinaţi de o apariţie suprareală, care luminează cerul nopţii... martorii sunt captivaţi de evenimentele bizare. Timp de aproape două ore, apariţia trimite raze ciudate de lumină peste sat pentru ca apoi să dispară. Pe parcursul următoarelor zile, povestea este analizată în presă. Anchetatorii de fenomene OZN români vizitează zona căutând martori, se mai spune în comunicatul National Geographic Channel. "

http://www.realitatea.net/aparitie-ozn-in-romania-investigata-de-national-geographic-channel-cine-a-vazut-extraterestrii_1065666.html
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,550.msg77479.html#msg77479

http://extraterestriiprintrenoi.wordpress.com/2012/05/06/cazul-retezat-1991/
__________________________________________
Locul evenimentului : Manesti, Vrancea, Romania
Data fenomenului     : 30 iunie 2001 (30.06.2001)
Diferenta de altitudine a localitati: ~100m - 200 m (precizie 25%)
GPS: 46.05 N 27.22E

13
Misterul ploii rosii din India conduce catre extraterestri

In anul 2001, in regiunea Kerala din sudul Indiei, locuitorii au fost ingroziti de o ploaie rosie, misterioasa, care a cazut constant timp de aproape doua luni. Intrigati, oamenii de stiinta, printre care si Godfrey Louis de la Universitatea de Stiinte din Cochin, au colectat mai multe mostre de lichid pe care au incercat sa il analizeze, in speranta ca vor dezlega tainele bizarului fenomen....

Si cu toate acestea, misterul s-a adancit atunci cand stropii de ploaie au fost analizati la microscop. Cercetatorii au descoperit ca apa este intesate cu globule rosii dar ceea ce era si mai ciudat, a fost faptul ca nu exista nicio urma de ADN in astfel de celule. Godfrey Louis si-a publicat rezultatul cercetarilor in revista Astrophysics and Space, in anul 2006, sugerand posibilitatea ca globulele, in fapt niste extremofile, sa fi trait initial pe o cometa care s-a dezintegrat in contact cu atmosfera Terrei, alimentand ipoteza panspermiei.Noile studii au aratat apoi ca celulele in cauza reactioneaza la temperaturi ridicate si chiar se inmultesc la 121 de grade Celsius, comportament nemaintalnit in cazul speciilor terestre. " In aceste conditii extreme, celulele s-au inmultit, dar au ramas inerte la temperatura normala a camerei", suna un fragment din raportul oamenilor de stiinta. Atunci cand au fost expuse la o lumina puternica, celulele au capatat o fluorescenta bizara, un astfel de spectru fiind intalnit cu precadere in norii de gaz si praf din jurul unei stele indepartate din constelatia Licornul. Concluziile au intarziat sa apara pana in prezent, desi desi ipoteza vietii extraterestre pare sa prinda tot mai mult contur in rapoartele oamenilor de stiinta implicati in proiect.


http://www.descopera.ro/dnews/7098531-misterul-ploii-rosii-din-india-conduce-catre-extraterestri
http://www.dailygalaxy.com/my_weblog/2010/09/mystery-of-indias-red-rain-of-2001-points-to-extraterrestrial-origin.html

Acest subiect merita dezbatut separat ...

Se pot considera forme de viaţă acele "bacterii" / microorganisme roşii / globule rosii ...care, deşi nu au ADN sau ARN, sînt capabile să proceseze sau să metabolizeze ... un larg spectru de materii organice şi anorganice?

http://en.wikipedia.org/wiki/Red_rain_in_Kerala

"Dar Milton Wainwright de la Universitatea din Sheffield (Marea Britanie), crede de exemplu că celulele roşii sunt născute dintr-o interacţiune cu rugina, polenul sau alge. El este unul dintre cei care au microbii, plecând de la sol şi până la marile altitudini, pe distanţe lungi. În plus, conform spuselor sale, această lipsă de ADN, este adevăratul mister al particulelor analizate de Godfrey Louis. Aceste celule sunt cu adevărat extraordinare, cu atât mai mult, cu cât este paradoxal de a vorbi de viaţă fără ADN."

http://e-nigme.ro/mistere/previziuni--teorii/643-ploi-extraterestre

"Acest fenomen straniu a fost prima dată înregistrat în Kerala la câteva ore după ce un meteor a explodat în atmosferă în luna iulie 2001. Mai mult de 120 de astfel de ploi au fost raportate în acel an, incluzând ploaie galbenă, verde şi neagră"

http://www.animanews.com/index.php/social/40-tiri/893-ploaia-roie-din-india-poate-avea-origini-extraterestrehttp://seamus136.blogspot.ro/2008/05/ploaie-rosie-din-india-contaminare-cu.html

http://journals.cambridge.org/action/displayAbstract?fromPage=online&aid=1851712http://www.santhoshkumar.x10hosting.com/Reason.htmhttp://www.iangoddard.com/redrain.htm

Alien attack after red rain in kerala

Red/Blood Rain in India, Alien origins?


14
Vorba  ... lunga ... saracia omului ...

http://ro.wikipedia.org/wiki/Acordul_comercial_de_combatere_a_contrafacerii

Din motive ... pe care administratori si moderatori ...le pot intui ... nu continui ... pentru viitor ... nu ma lansez in speculatii ...

... vorbeste cat 1000 de cuvinte ...

http://mobotix.ro/ro/camere_supraveghere_js_1053.html

P.S. Pozele sunt ...  Print Screen azi ~ 23:20 ...

15
Tehnologii vechi și noi / Portavion submarin
« : 04 Februarie 2012, 12:49:52 »
O pasarica mi-a soptit ... se pare ca si chineJi se gandesc la o flota de portavioane submarin ... mai ales unele mici de 6-12 zburatoare cu decolare verticala ... deocamdata de ceva zeci de ani au studi numai cu decolare prin rulare si/sau catapultare ...

Momentan .. pe mediul on-line n-am gasit resurse (argumente) "valabile" ... deci sa ramana la nivel de alte informati (diverse) ...

Asa ca voi adauga un ghiveci de informatii ... cine vede stie ...:

http://translate.google.ro/translate?ie=UTF8&sl=en&tl=ro&u=http://wuxinghongqi.blogspot.com/2009/05/us-think-tank-claimed-that-chinese.html
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?ie=UTF8&rurl=translate.google.ro&sl=en&tl=ro&u=http://wuxinghongqi.blogspot.com/2012/01/plas-xianglong-uav-test.html&usg=ALkJrhhO24RM2S0uKEd_ghKKIQfyxEpY1w
http://www.combatreform.org/submarineaircraftcarriers.htm
http://karadeniz-press.ro/kara/china-pregateste-arme-emp-si-hpm/
http://www.abovetopsecret.com/forum/thread275833/pg1
http://www.google.ro/imgres?q=submersible+aircraft+carrier&num=10&um=1&hl=ro&biw=1280&bih=637&tbm=isch&tbnid=2f1dobdwdwBFLM:&imgrefurl=http://www.allmilitary.com/board/viewtopic.php%3Fid%3D21631&docid=Ygqcwlc8odUJIM&imgurl=http://i249.photobucket.com/albums/gg221/icu9/subaircraftcarrier.jpg&w=600&h=449&ei=DwwtT-eGJ5Gk4AT3y7mDDg&zoom=1&iact=hc&vpx=687&vpy=151&dur=3459&hovh=194&hovw=260&tx=121&ty=98&sig=112718226604114026781&sqi=2&page=1&tbnh=138&tbnw=180&start=0&ndsp=16&ved=1t:429,r:3,s:0
http://electrosphere.acecombatskies.com/topic/816-scinfaxi-class-submarine/
http://community.artofmanliness.com/group/armchairgenerals/forum/topics/china-has-an-almost?xg_source=activity
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,550.msg60418.html#msg60418
http://wuxinghongqi.blogspot.com/2009/06/user-originality-peoples-liberation.html
http://www.sinodefenceforum.com/navy/submarine-first-carrier-second-3132.html

 

Pagini: [1] 2