Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Subiecte - loreley

Pagini: [1] 2
2
Diverse / Exorcismul
« : 14 Decembrie 2007, 10:12:20 »
                Vaticanul deschide prima scoala de exorcismLectii Despre Lupta Cu Diavolul.

Doua nefericite intamplari legate de doi romani au alertat ierarhiile Vaticanului, reactualizand necesitatea luptei cu diavolul. Dupa ce au ocupat prima pagina a revistelor frantuzesti, crima de la Tanacu, provocata de calugarul Daniel Corogeanu, si crima comisa de schizofrenica Luminita Solcanu asupra fratelui Roger Schutz, conducatorul spiritual al Manastirii Cluny, au fost dezbatute in mediile clericale din Occident drept "manifestari satanice in forme noi", o dovada ca diavolul n-a disparut de pe fata pamantului, ci s-a metamorfozat. Pentru a preveni aceasta imprejurare, catolicismul are nevoie de preoti calificati, capabili sa recunoasca noile infatisari ale raului, intr-o societate schimbata: o noua generatie de exorcisti

"Lupta contra diavolului este de stricta actualitate. El este viu si lucreaza in lume. Raul, dezordinea sociala, incoerenta omului nu sunt doar consecinta pacatului originar, ci si efectul actiunii lui satan." Rostite de insusi Papa Ioan Paul al doilea in anul 1999, in zorii Mileniului Trei, cuvintele acestea statuau un adevar pe care putina lume e dispusa sa-l ia in seama: faptul ca inamicul numarul unu al bisericilor crestine e diavolul. Numai in Franta, pentru a lupta eficient impotriva sa, mai ales cand e vorba de posedati, au fost mobilizati 130 de preoti care oficiaza exorcizari pe toata durata anului bisericesc: cate un slujitor pentru fiecare dioceza, aflati toti in subordinea unui episcop numit de Vatican. Considerat o veritabila "profesie", exorcismul e supravegheat indeaproape, pentru a se evita deznodamintele tragice (asa cum s-a intamplat recent in Romania). "Sunt, oare, preotii nostri suficient de bine formati?", se intreba Papa Ioan. Se pare ca raspunsul n-a fost afirmativ, avand in vedere ca Pontiful Bisericii Catolice a decis sa amelioreze formarea preoteasca, impunand modernizarea ritualului roman, cuprins in celebrul Manual de Exorcizare, editat in anul 1614. Drept urmare, mediile clericale catolice au initiat scolarizarea unui nou tip de preoti curanti, veritabili atleti ai credintei, specialisti in lupta cu diavolul. Anul acesta, cursurile de exorcism vor debuta in luna octombrie, la Universitatea catolica "Regina Apostolorum", condusa de catre congregatia "Legionarii lui Cristos".
Prima lectie care li se va preda preotilor-studenti va fi sa recunoasca prezenta Raului, in toate formele sale, incepand cu posesia. Conform definitiei romane, posesia diabolica inseamna patrunderea brutala a demonului in corpul si spiritul unui om, favorizand o stare de furie, spaima si indoiala. Fenomenul trebuie insa net diferentiat de bolile psihice. Salvatore Balducci, un celebru episcop italian care detine calitatea oficiala de demonolog, declara recent, in revista "Avvenire", destinata credinciosilor catolici: "Posesia diavoleasca este un caz foarte rar. Dintr-o mie de persoane care trec drept "posedate", 970 sufera de tulburari psihice". Pentru a se apara de acuzatiile de obscurantism, Biserica insasi se dovedeste prudenta, recomandandu-le preotilor sa se informeze asupra aspectelor psihiatrice ale cazurilor de presupuse posesii pe care le intalnesc.

"Diavolul exista. Eu l-am intalnit"

Dar dupa opinia preotului francez Georges Morand, care a practicat exorcismul vreme de 10 ani, nu toate cazurile ivite pot fi reduse la probleme psihologice. De altfel, nu o data, chiar medicii psihiatri sunt cei care ii trimit pe unii bolnavi la... biserica. "In 30 de cazuri dintr-o mie, nu exista explicatii stiintifice", spune el. In cartea sa, intitulata "Mai e necesar exorcismul in ziua de azi?", Morand deplange faptul ca opera diavolului e caracterizata adesea drept "depresie", "neintelegere conjugala", "angoasa" etc. "Cel mai adesea nu e vorba de "dezordine comportamentala", asa cum se spune, ci de opera lui satan. Mii de bieti chinuiti sunt lipsiti de orice speranta." "Diavolul exista", spune Morand. "Eu l-am intalnit, si nu doar o singura data."

Fetele moderne ale diavolului

La catolici, diagnosticul de posesiune se pune atunci cand sunt observate semne precise, descrise cu amanuntul in ritualul roman, un veritabil abecedar de exorcizare, legat in piele rosie si redactat in limba latina.
Simptomele clasice ale posesiunii diabolice sunt urmatoarele: facultatea de a vorbi o limba necunoscuta sau de a o intelege; capacitatea de a ghici gandurile altcuiva sau de a vedea, intr-un mod inexplicabil, evenimente petrecute la distanta; insusirea de a dispune de forte fizice disproportionate fata de varsta sau conditia fizica a subiectului; aversiunea pentru numele lui Isus, ca si pentru locuri si obiecte sacre. In anumite cazuri, diavolul se manifesta actionand asupra obiectelor. In cartea citata, parintele Morand povesteste cazul unui barbat care apartinea unei secte sataniste si pe care a reusit sa il vindece. Tratamentul a durat ani de zile si a reclamat prezenta a trei preoti exorcisti. Cand posedatul asculta cantece monahale, pentru a se fortifica impotriva diavolului, acesta riposta intr-o maniera surprinzatoare: casetofonul masinii sau instalatia muzicala, aflate in stare impecabila de functionare si verificate de un specialist, se stricau. Fenomenul nu se repeta, insa, atunci cand individul asculta muzica clasica sau profana. El a incetat brusc, atunci cand, dupa numeroase sedinte de exorcism, posedatul s-a despartit definitiv de trecutul sau pacatos.
Dar noile metode ce urmeaza a fi practicate la Vatican au in vedere fete mai moderne, mai perfide ale diavolului. Dorinta aceasta de a tine seama de evolutia tehnicii se manifesta inca de la inceputul anilor optzeci. La o conferinta dedicata istoriei procedeelor vrajitoresti, tinuta in Franta, in 1985, episcopul Chenesseau, secretarul Asociatiei exorcistilor francezi, a declarat ca practicase, la cerere, exorcismul prin... telefon.

Cursuri revazute si completate de Vatican

Astazi, profesorii de demonologie le predau elevilor multiplele fatete ale diavolului, asa cum reies din Biblie si din textele sfinte, dar si din filme, din benzile desenate, din muzica si din jocurile video de pe Internet. Dezechilibrele psihice sunt fisuri prin care diavolul poate sa se insinueze, iar consumul masiv al unor anumite feluri de hrana spirituala nociva este marea ingrijorare a exorcistilor moderni.
A doua mare provocare a scolii de luptatori cu diavolul, patronata de Vatican, este lupta impotriva diavolului insusi: exorcismul. Odata reperat, Lucifer trebuie alungat. Exorcistii trebuie sa intervina cu ritualurile si rugaciunile lor. Este a doua "materie" pe care o va invata, incepand din toamna aceasta, noua generatie de exorcisti de la Vatican. O strategie care a inceput sa se raspandeasca deja in bisericile catolice, unde sute de preoti ii urmeaza preceptele, sub stricta supraveghere. Zile grele, pentru regele infernului! "Cea mai iscusita inselatorie a diavolului este sa convinga ca nu exista", spunea Charles Baudelaire.

Un exorcist eretic: abatele Julio

Desi a murit in 1913, cartile abatelui Julio sunt reeditate constant. Simplu preot de tara, inainte de a fi ridicat la rang de episcop, a devenit celebru prin actele sale de exorcizare, bazate pe un ritual "imbunatatit" fata de cel clasic, recomandat de Vatican. Considerand ca e mai usor sa previi intalnirea cu diavolul decat sa lupti cu el, recomanda rugaciuni de protectie cotidiana si purtarea unor amulete cu simboluri crestine: crucea, ingerul, ochiul cosmic al lui Dumnezeu... Apreciind ca multe cazuri de exorcism erau inscenate de preoti avizi de glorie si de bani, parintele Julio a polemizat multa vreme cu "unsii lui Dumnezeu, fara pic de credinta", afirmand ca, decat sa te dai pe seama lor, mai bine te exorcizezi singur, cu ritualuri simple, pe care le recomanda din experienta lui. Unul dintre ele consta in binecuvantarea apei, apa sfintita fiind o arma extrem de puternica impotriva diavolului. Rugaciunea recomandata era urmatoarea: "Prea Bunule Isus, binecuvanteaza aceasta apa, cu divina puterea Ta. Fa sa treaca in ea virtutea sfantului spirit, astfel ca din orice loc sau lucru sau fiinta pe care o va atinge sa alunge departe forta dusmanilor nevazuti, fie ca este intruchipata in frica, furie, neliniste sau in umbra unor vedenii, in suferinta fizica sau psihica, in fulgere, tunete, cutremure sau incendii, calamitati provocate de furtuni. Te imploram, preamarite si atotputernice Domn, vegheaza asupra noastra, asa cum veghezi asupra eternitatii. Faca-se voia Ta". In ce-i privea pe bolnavii de suferinte nedezlegate, de boli nestiute si care nu se puteau vindeca, el ii indemna sa se roage unor sfinti anumiti, reputati pentru eficienta interventiei lor. Acuzat, adesea, de erezie, abatele Julio repeta cui voia sa-l asculte ca ritualul clasic roman de exorcizare trebuie folosit numai in cazurile extreme si disperate, iar atunci cu participarea mai multor preoti, care sa asigure "puritatea si calitatea ritualului antidiavolesc".

sursa formula As/3/12/2007                    Cazuri de exorcizare sant putine si sant recunoscute si  mai putine . A   fost prezentat    la tv  cazul unui baiat de 14 ani din Maryland care a fost declarat posedat de Diavol si a fost exorcizat în ritul catolic asta s-a  intimplat  in  anul 1949. A fost singurul exorcism din SUA autentificat de Biserica Catolica si singurul astfel de eveniment la care au participat medici si psihiatri. Treizeci de ani mai tarziu, cand spitalul Alexian Brothers din St Louis a fost programat pentru demolare, muncitorii au dat peste un jurnal apartinandu-i parintelui iezuit Raymond J Bishop, care continea o înfioratoare marturie despre un exorcism realizat de un preot în colaborare cu un medic.  Si  filmul  Exorcismul  lui Emmily Rose  inspirat tot dintr-un caz  real .  A fost  Mery posedata sau a  fost  bolnava  pshic?   Exorcismul e  inselatorie   ,sau?   Asa  zisele persoane   posedate  sant credinciase, demonii  nu  prea se leaga de   atei.  De   ce ? 
   

3
Diverse / Dincolo de oglinda
« : 17 Octombrie 2007, 16:34:39 »
                    Stim, cu totii ca , atunci cand  moare cineva  oglinzile  din  casa  sant acoperite.
Se    spune ca sufletul raposatului privindu-se in oglinda,ramine captiv...si nu mai paraseste acea casa.Voi  ce  parere  aveti?  E  superstitie sau ...?  Eu  zic ca  e  superstitie  .Mai  jos  am luat  de  pe  net  despre oglinzi...
ªamanii Tungus, marii specialiºti al dialogului cu lumea de dincolo Magica lume ascunsã in luciul adanc al oglinzilor i-a fascinat dintotdeauna pe oameni. Aparent un simplu obiect menit sã ne reflecte infãþiºarea, oglinda a fost folositã incã din vremuri biblice ca o poartã de comunicare cu lumea spiritelor, cu tãramul de dincolo. Practicã oculta, oficiatã mai ales de magi, vrãjitori ºi ºamani, cãlãtoria in lumea oglinzii are o continuitate ºi o varietate surprinzãtoare de-a lungul istoriei. Informaþiile legate de aceastã problemã ne vin din literaturã, din mitologie, din religie, din politicã, ba chiar ºi din viaþa cotidianã. ªi chiar dacã aceastã istorie sare uneori peste secole intregi, totuºi este clar cã folosirea oglinzilor pentru intalnirea cu spiritele defuncþilor a jucat un rol important, incã de la inceputurile umanitãþii. Informaþii legate de practica prezicerii apar incã din Vechiul Testament. In prima carte a lui Samuel se spune cã regele Saul i-a gonit pe toþi prezicãtorii din Israel, ordonand apoi sã fie ucis oricine va face sã aparã vreun spirit. Iatã insã cã mai tarziu, cand a avut nevoie ca defunctul sãu mentor, regele Samuel, sã-l in-drume intr-o hotãrare pe care trebuia sã o ia, Saul s-a deghizat ºi a mers la En-Dor, o localitate unde trãia o prezicãtoare, pe care a silit-o sã cheme spiritul lui Samuel, conducãtorul profet al lui Israel. Satul En-Dor este situat pe un munte ciuruit de peºteri ºi grote, locuri legate adesea de evocarea spiritelor. Dar iatã pasajul incriminat: "Atunci Saul a zis slujitorilor lui:Cãutati-mi o femeie care sã cheme morþii, ca sã ma duc s-o intreb». Slujitorii lui i-au zis: «Iatã ca in En-Dor este o femeie care cheamã morþii». Atunci Saul s-a schimbat, a luat alte haine ºi a plecat cu doi oameni. Au ajuns la femeia aceea noaptea. Saul a zis: "Spune-mi viitorul chemand un mort ºi scoalã pe cine-þi voi spune» (...) Femeia a zis: «Pe cine vrei sã-þi scol?». ªi el a rãspuns: «Scoalã-mi pe Samuel» (...) Femeia a zis lui Saul: » Vãd o fiinþã dumnezeiascã sculandu-se din pãmant». El i-a zis: «Cum este la chip?». ªi ea a rãspuns: «Este un bãtran care se scoala ºi este invelit cu o mantie»." (I Samuel 27,28) Intruchipat aievea, spiritul lui Samuel ii profeþeºte lui Saul pierderea regatului ºi venirea la domnie a lui David. Oare cum a facut femeia din En-Dor sã aparã spiritul lui Samuel? Deºi Biblia nu descrie cu precizie metoda folositã de ea, nu este imposibil sã se fi folosit o oglindã, o suprafaþã de apã sau un obiect strãlucitor, pe care ar fi putut sã aparã o viziune. Procedeul nu ar fi izolat. Tot in Vechiul Testament se vorbeºte despre niºte vase de argint folosite ºi pentru hranã, dar ºi ca oglinzi pentru profeþii.


Tradiþia ºamanicã
Antropologii care au studiat culturile ºi ritualurile tribale afirmã cã, in cadrul lor, invocarea spiritelor era facutã prin metode asemãnãtoare celor din Vechiul Tesþament. In Siberia, de exemplu, ºamanii Tungus foloseau oglinzile de cupru pentru a "chema spiritele". In limba lor, cuvantul "oglindã" deriva dintr-o rãdãcinã care desemna sufletul sau spiritul, oglinda fiind consideratã receptaculul spiritului. Nenumãrate studii ruseºti ºi occidentale au dovedit cã ºamanii erau capabili sã vadã spiritele defuncþilor, concentrandu-ºi privirea pe acele oglinzi de cupru. Scopul ºamanului era sã rezolve problemele vieþii cotidiene cu care se confrunta intreaga comunitate - rãzboaie, secetã, epidemii. Intr-o perioadã istoricã revolutã, Malgaºii din Madagascar chemau spiritele defuncþilor in cadrul unor ceremonii elaborate. De foarte multe ori, ei vorbeau despre spiritele pe care le vãzuserã sau despre ce le spuseserã acestea. Ceremoniile debutau intotdeauna prin apariþia spiritelor pe niºte suprafeþe lucioase de apã. Ca ºi in pasajul din Odiseea, in care Homer descrie viziunile lui Ulise, indienii pawnee din America de Nord citeau viitorul in picãturile de sange. Metoda lor de a obþine viziuni in oglinzi era asemãnãtoare cu cea a grecilor. Cand un membru al tribului omora un viezure, cel mai bãtran om din sat il jupuia in timpul nopþii, vãrsandu-i sangele intr-un vas ºi apoi copiii erau indemnaþi sã-ºi contemple chipul in luciul roºiatic al lichidului. Dacã se vedeau apãrand cu pãrul alb, aceasta insemna cã vor trãi panã la bãtraneþe. Dacã imaginea era intunecatã ºi neclarã, insemna cã vor muri de boalã. Dacã nu apãrea nici un fel de imagine, copilul urma sã fie ucis de mana unui duºman. La Fez, in Maroc, pentru chemarea spiritelor defuncþilor e folosit panã in ziua de astãzi un recipient plin de apã. In Egipt, se ghiceºte curent in picãtunle de cernealã, la fel cum Ulise ghicise in sange. Dee Halde, un mare cãlãtor al secolului al XVIII-lea, care a ajuns panã in China, povesteºte cã prezicãtorii taoiºti citeau intr-un vas cu apã evenimentele care urmau sã agite imperiul. Tuluºii din Africa ghiceau viitorul intr-un vas ce aparþinea vrãjitorului, umplut cu apa neinceputã. Innordul Americii ecuatoriale, ºamanii diagnosticau maladiile intr-o oalã cu apã clocotitã. Dar cea mai surprinzãtoare utilizare a oglinzii apartine tri- bului Nkomis de la Capul Lopez. Ritualul oglinzii le este acolo rezervat in exclusivitate bãrbaþilor: dupã un post prelungit, cel care urma sã fie iniþiat era inchis intr-un bordei. In partea din spate a acestuia se gãsea o statuie de lemn. Sub ea se aºeza un pachet in care erau stranse ose- mintele unui om care murise de mult. In faþa statuii se afla o oglindã. Celui care era iniþiat i se cerea sã se uite in oglindã panã ce va ve-dea apãrand faþa unui bãrbat. Cand acest lucru se intampla, i se cerea sã descrie ceea ce vãzuse. Dacã reuºea sã descrie defunctul ale cãrui oseminte fuseserã aºezate sub statuie, trecea la stadiul urmãtor al iniþierii, cu ºanse mari de a deveni magul comunitãþii. Intr-o lucrare recentã asupra proprietãþilor plantelor medicinale, Richard Evans Schultes ºi Albert Hoffman, cei doi chimiºti care au desco-perit LSD-ul, vorbesc despre un trib din Africa de Vest care intrã in legãturã cu morþii prin intermediul unei plante ºi al unei oglinzi. Cei care au viziuni in oglindã consumã in prealabil cantitati mari din acea plantã numitã Iboga. Membrii tribului Bwiti le-au povestit cercetãtorilor cum combinatia dintre acea plantã misterioasã ºi oglindã le "deschidea capul", astfel incat spiritul lor putea sã ajungã in "þara morþilor". Iatã un scurt poem in care un membru al acestui trib povesteºte, dupã puterile lui, experienþa pe care a trãit-o: "am mers pe un drum lung/in inima unei paduri profunde./ Am ajuns la o bariera de fier negru./ In faþa acestei bariere de care nu puteam sa trec/ Am vãzut o | mulþime de oameni intunecati./ Nici ei nu puteu paºi dincolo./ In departare... era o luminã vie./ In jur erau multe culori./ Dintr-o data, tatal meu,transformat in pasãre/A venit din inaltul cerului./ Mi-a dat numele de Eboka./ ªi am zburat in urma lui, trecand de bariera de fier". Oglinda lui Aladin ºi nimfele lui Numa Tema spiritelor invocate prin intermediul oglinzilor a aprins imaginaþia literarã ºi a altor culturi, in afarã de cea greceascã. Multe dintre poveºtile cuprinse in "O mie ºi una de nopþi" descriu experiente oculte cu oglinzi. Sã luãm drept exemplu povestea lui Aladin ºi a lãmpii sale fermecate. In ea nu se vorbeºte despre spiritele defuncþilor, ci de alt fel de apariþii, numite "genii", niºte entitãþi extrem de bizare, care aveau capacitatea de a indeplini dorintele celui care avea ºtiinþa de a le elibera din lãmpile unde erau þinute ca prizonieri.
Mama lui Aladin a fost primul personaj din "O mie ºi una de nopþi" care a aprins o lampã cu nisip ºi a vãzut apãrand un geniu "uriaº ºi respingãtor". Spune-mi ce doreºti, stãpanã, sunt sclavul tãu, indatorat celei care m-a eliberat din lampã", i-a spus el. Mama lui Aladin a fost aºa de speriatã, incat l-a implorat pe fiul ei "prin laptele cu care l-a hrãnit" sã arunce cat mai departe acea lampã. Este posibil ca, atunci cand a lustruit lampa, femeia sã fi fãcut sã strãluceascã acea suprafaþã reflectorizantã in care geniul a apãrut ca intr-o oglindã. Apoi el a pãrãsit suprafaþa pentru a se proiecta in vãzduh.
Pe vremuri exista o practicã numitã "lampadomancie", care consta in cititul in lãmpile de metaL Lãmpile cu ulei din India deveneau niºte oglinzi excelente, in clipa in care erau aprinse. La fel sunt ºi vechile oglinzi ale lãmpilor cu gaz romaneºti, menite sã amplifice puterea flãcãrii. In vechile ritualuri ale þiganilor din Ardeal, lampa cu oglindã din metal lustruit era folositã adesea in facerea ºi desfacerea vrãjilor.
Pe vremea lui Numa Pompilius, al doilea rege Romei, mitologia romanã era populatã de "nimfe", niºte creaturi ivite din ape, un soi de spirite care ieºeau din oglinda izvoarelor limpezi sub razele lunii. In scrierile Sfantului Augustin, acesta se referã in mod explicit la faptul cã impãratul roman Numa Pompilius practica spiritismul vizual pe luciul apei: "insuºi Numa, cãruia nici un profet nu-i vorbise de Dumnezeu, practica voluntar hidromanda, fãcand sã iasa din apã spiritele carora li se inchina". ("Oraºul lui Dumnezeu")


Celþii ºi prezicerile in oglindã
Intr-un manuscris celt, datand din secolul al XII-lea, se povesteºte ceea ce i s-a intamplat lui Lludd, rege al Bretaniei, atunci cand a incercat sã-i prindã pe dragonii pe care i-a vãzut in luciul unui vas plin cu apã. Strigãtul acestor dragoni era aºa de cumplit, incat "bãrbaþii se albeau la faþã ºi iºi pierdeau puterile, femeile insãrcinate avortau, bãieþii ºi fetele iºi pierdeau cunoºtinþa, iar animalele, copacii, pamantul ºi apele deveneau sterile". Aceºti dragoni reprezentau o ameninþare atat de mare pentru pãmanturile lui Lludd, incat acesta a fost constrans sã gãseascã o cale pentru a-i alunga. Sfatuindu-se cu fratele lui, regele Franþei, acesta i-a spus cã acei dragoni puteau fi facuþi sã aparã in luciul unui vas cu hidromel ºi puteau fi prinºi cu o bucatã de mãtase. "Vei arunca mãtasea peste ei", i-a spus monarhul, "ºi ii vei inchide intr-un cufar de piatrã, pe care trebuie apoi sã-l ingropi in locul cel mai sigur al regatului tãu." Lludd a facut intocmai, reuºind sã-i prindã pe dragoni ºi sã-i inchidã pentru totdeauna in capcana de piatrã. Povestea lui Lludd dovedeºte continuitatea istoricã a oracolelor infaptuite peste luciul unor vase cu apã, aºa cum se intamplã ºi in scena din piesa lui Shakespeare, "Macbeth", in care trei vrãjitoare fac sã aparã viziuni in vapori fierbinþi.
Evul Mediu avea ºi el ritualuri distincte, menite sã dialogheze cu spiritele, pentru a obþine informaþii necunoscute panã atunci. Cei care vedeau spiritele pe atunci erau bãieþii tineri. Procedeul prin care erau chemate facea parte din mijloacele medicinii epocii„ºi nu este ex-clus ca inºiºi medicii sã se fi folosit de el. In opera sa capitalã, "Faust", Goethe menþioneazã unele dintre aceste tehnici. Gãsim acolo metode de folosire a oglinzilor, care permit demascarea hoþilor, experienþe extracor-porale, stabilirea diagnosticelor maladiilor, ba chiar o metoda care permite aducerea a nouã spirite prin intermediul unui pahar umplut cu apã de izvor.


Cand agentul 007 se uita in oglindã
Dar povestea cea mai fascinantã a viziunilor realizate in oglinzi ii aparþine unui englez, pe nume John Dee, un erudit al epocii elisabetane. Nãscut in 1527, la Londra descoperã din co-pilãrie plãcerea studiului, dar ºi a invenþiilor diverse, jurand cã iºi va consacra intreaga viaþã cercetãrii ºi carþilor. Ardoarea sa a fost recompensatã. La nouãsprezece ani, preda deja in mai multe universitaþi, mai ales in Franþa, unde numeroasele sale excentricitãþi erau apreciate mai mult chiar decat studiul fizicii ºi al matematicii in care cxcela. Astfel, intr-o imprejurare deosebitã, in timp ce studenþii sãi se pregãteau sãjoace o comedie de Aristofan, el a hotãrat cã punctul forte al spectacolului va fi un aparat cu efecte speciale - o insectã giganticã, care ar fi dat senzaþia cã zboarã cu adevãrat. Odatã pornitã, ea i-a amuzat pe unii spectatori, dar pe cei mai mulþi i-a ºocat. In clipa cand scarabeul a inceput sã se miºte, aceºtia au sãrit de pe sca- une, urland de groazã. Toatã viaþa sa John Dee a fost acuzat de vrãjitorie. Aceastã persecuþie permanentã il afecta aºa de tare, incat intr-o zi a cerut sa fie judecat, pentru ca nedreptatea sã ia odatã sfarºit. A ajuns chiar sã spuna cã ar fi fericit sã fie spanzurat, cu condiþia sã fie adusã dovada vrajitoriei sale sau a faptului cã "il invoca pe diavol". Reputaþia sa nu putea fi insã judecatã de nimeni, avand in vedere cã incã de la varsta de douãzeci de ani,era deja considerat in lumea intreagã drept un savant de renume ºi un expert in tehnicile maritime. A scris o lucrare de matematici care a devenit celebra, un tratat despre Euclid, ºi a inventat un aparat care le permitea marinarilor sã descifreze hãrþile marine. Spre apogeul vieþii, regina Elisabeta l-a angajat ca agent secret. Se spune cã era fascinatã de privirea lui Dee, care era poreclit "ochii". De aceea, cand semna mesajele secrete pe care le adresa reginei, desena douã cercuri alãturate, care reprezentau ochii sãi, urmate de un semn asemãnãtor cu cifra 7. Semnãtura sa semãna deci cu 007, codul lui James Bond, un alt agent secret al timpurilor modeme, aflat in slujba curþii regale a Angliei. In timp ce studia unele obiecte aduse de cãtre spanioli din Mexic, Dee a descoperit o oglindã din chihlimbar, care pãrea cã fusese folositã de cãtre azteci in scopuri divinatorii. A fost surprins cand a observat cã ea ii permitea sã obþinã viziuni de naturã transcedentalã ºi, in scurt timp, a folosit-o in slujba reginei, care nu a ezitat sã meargã intr-o noapte in laboratorul lui de alchimie, pentru a intra in iegãtura cu spiritele inaintaºilor incoronaþi. Casa lui Dee era in acelaºi timp muzeu, bibliotecã ºi laborator de cercetari oculte ºi astrologice. Adunase o grãmadã de obiecte stranii ºi avea una dintre cele mai remarcabile colecþii de cãrþi din Anglia. In ciuda rolului pe care l-a jucat pe langã reginã ºi a reputaþiei sale academice, oamenii din Londra l-au considerat intotdeauna un vrãjitor. Intr-o zi, in timp ce el era plecat intr-o cãlãtorie in afara þãrii, casa sa a fost luata cu asalt ºi incendiatã. Se spune cã, din locul in care se gãsea, Dee a vãzut incendiul care ii mistuia casa ºi cãrþile, in oglinda sa de chihlimbar, de care nu se despãrþea niciodata. In locuinþa distrusã, Dee amenajase o camerã specialã, unde chema spiritele prin intermediul oglinzii aztece, consemnand apoi viziunile pe care le avusese intr-un manuscris lung ºi detaliat, din care o parte a supravieþuit, printr-o minune, panã in zilele noastre. In el sunt descrise in amãnunt spiritele care apãreau mai intai pe sticla oglinzii, ieºind apoi din ea in vãzduh. Unul dintre acele spirite, o tanãrã pe nume Madimi, revenea mereu ºi se deplasa prin camerã, dialogand adesea cu Dee. Mult timp, erudiþii au þinut secrete relatãrile lui Dee, considerand cã experienþele sale sunt imposibile. Invocarea spiritelor n-a fost totuºi singurul scop al lui John Dee. Acest mare om de ºtiinþã se folosea de tot ce ii stãtea in putinþa pentru a ajunge la Dumnezeu. El spera cã prin comunicarea cu ingerii va reuºi sã-i reuneascã pe catolici ºi pe protestanþi intr-o singurã religie creºtinã, cea a dragostei universale. Cu toate cã autontãþile celor douã Biserici l-au ameninþat de multe ori ca va fi judecat pentru erezie, Dee a continuat sã vorbeascã in mod public despre aceste intalniri ale sale cu ingerii, prin intermediul oglinzii aztece. Dupã moartea reginei Elisabeta a fost indepãrtat de la curte ºi a murit aproape in sãracie, la Mortlake, in Surrey, in 1608. Dupã moartea sa, un manuscris preþios in care prezenta tehnicile obþinerii viziunilor in oglindã a dispãrut vreme de cateva zeci de ani. Printr-un miracol, a reapãrut intr-un magazin de peºte din Londra, unde era folosit ca ambalaj. Soarta lui ar fi fost, farã indoialã, dramaticã dacã un erudit n-ar fi descoperit din purã intamplare, cã pãstrãvul pe care il cumparase era invelit intr-un manuscris. Dar calãtoria in lumea oglinzilor abia a inceput.4
Diverse / Sicko -sistemul medical din USA
« : 19 Septembrie 2007, 23:20:00 »
                   
                Am vazut filmul Sicko al lui M.Moore.In America nu exista sistem de asigurari de stat,sant companii de asigurari de sanatate private ,care fac orice pentru profit :incep prin a respinge oamenii  care au fost bolnavi in trecut ,asa ca nu este prea usor sa ai o asigurare.Iar daca te inbolnavesti companiile fac orice pentru a nu plati asigurarea.In film apare o fosta directoare care marturiseste cum la inceput cand a fost angajata in companie a reusit in mod ingenios sa respinga o cerere de asigurare foarte mare. A fost promovate salariu i-a fost marit, dar cel care a facut cererea a murit. A continuat sa respinga cereri a ajuns director dar pana la urma se pare ca i-a fost de ajuns, in film apare depunand marturie in fata Congresului din USA
A spus ca s-a facut medic pentru a ajuta oamenii nu pentru a gasi moduri de a nu i ajuta.
Apoi Moore descrie cum a fost in Canada,Franta  ,Anglia cum oamenii intra in spitale de stat si nu platesc nimic.
Am povestit pe scurt .Ce parere aveti?

5
Noua Ordine Mondiala (NOM/NWO) / Al-ii-lea razboi mondial
« : 10 Septembrie 2007, 13:17:01 »
Mii de evrei au facut serviciul militar in armata germana in timp ce familiile lor erau exterminate

William D. Montalbano, LA Times

INARMAT CU o bursa, sandvisuri cu unt si avand o senzatie de fiori de ghiata, americanul Bryan Rigg a pornit sa cerceteze un nomansland thriller din istoria exterminarii evreilor in Germania nazista. El a intervievat fosti soldati germani de origine evreiasca, o parte din ei ofiteri cu functii importante, care au luptat pentru al Treilea Reich, in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial.

Mii de barbati de origine evreiasca au facut serviciul militar cu buna stiinta a lui Hitler. Nazistii le-au permis acestora sa lupte in armata dar le-au exterminat familiile, spune Rigs.

Intr-o expeditie personala, profesionala si formidabila, tanarul de 25 de ani din Texas a stat de vorba cu peste 300 din acesti veterani. Trimis de la un soldat la altul, a calatorit patru ani prin toata Germania, adesea cu bicicleta, uneori dormind prin gari pentru a-si dramui resursele economice. Rigg s-a documentat asupra originii evreiesti a peste 1200 de soldati ai lui Hitler, inclusiv a doi maresali si a zece generali, care au avut sub comanda lor peste 100.000 de oameni.

In aproape 20 de cazuri, soldati de origine evreiasca au fost decorati cu “Crucea Cavalerului”, una din cele mai inalte distinctii militare germane.


Toamna trecuta, Rigg a ajuns la Universitatea Cambridge pentru a incepe un curs de cercetare in domeniul istoriei. Johathan Steinberg, istoric de la Cambridge, a parcurs arhiva lui Rigg si s-a grabit sa gaseasaca un loc sigur pentru a o pastra.

“Cand am vazut arhiva lui Rigg, nu mi-a venit sa cred ochilor. Este ca ucenicul vrajitor care cheama la el izvoarele din adancuri”, spune Steinberg.

Rigg, care s-a nascut german si a fost educat intr-o familie protestanta, a descoperit in timpul calatoriei sale ca si el are o ascendenta evreiasaca. Ca multe din familiile pe care le-a vizitat, Rigg a avut rude indepartate care au fost ucise pentru ca erau evrei sau au murit luptand pentru Germania nazista.

Fostii soldati i-au pus la dispozitie documentele si povestirile lor despre razboi, pace si suferinta. Pe multi ii chinuie inca o intrebare care este o sfidare pentru istorie: daca eu am luptat in armata germana in timp ce mama mea murea intr-un lagar de concentrare nazist, sunt eu un ticalos, sau o victima?

Rigg si-a concentrat cercetarea asupra celor numiti « corcituri », germani care au fost clasati ca evrei de catre nazisti din cauza parintilor si au cazut sub incidenta legilor rasiale naziste, desi multi nu se considerau evrei. Pentru nazisti, insa, ordinul era clar in ceea ce-i privea pe corciti, hibrizi, bastarzi: acestia nu se potriveau nici cu Germania ariana a lui Hitler si nici cu grupul numeros al evreilor autentici germani pe care Hitler cauta sa-i extermine.

“In multe cazuri, acesti oameni n-au vorbit despre acest subiect niciodata in ultimii 50 de ani [articolul este scris in 1997, n. trad.]. Cand m-am intalnit cu ei parca s-a deschis un cufar ingropat cu mult timp in urma. Totul a iesit la iveala”, dezvaluie Rigg.

Una din descoperirile sale este o foaie matricola din 1944 cu numele a 77 de inalti ofiteri de origine mixta evreiasca sau casatoriti cu o evreica. In lista se gasesc si 2 generali, 8 generali-locotenenti, 5 generali-maiori si 23 de colonei.

“Eu nu cred ca vreodata i-a venit cuiva ideea de a controla datele personale ale unui general pentru a vedea daca este evreu”, spune Jonathan Steinberg.

Hitler a semnat personal documentul pentru toti cei 77 de pe lista, hotarand ca toti erau de sange german, folosind dreptul sau de a face o exceptie de la legea nazista din 1935 care interzicea tuturor celor cu stramosi evrei de a fi ofiteri.

A hotari exact cine si cum trebuie definit ca evreu a insemnat dezbatere intensa printre nazisti. Hitler ii ura pe evrei dar, in acelasi timp, avea nevoie de soldati si de comandanti cu experienta. Cel mai fascinant lucru este modul in care Hitler intervenea in procedura de control. In toiul razboiului, el insusi hotara daca unul sau altul dintre soldati era sau nu de sange german.

Din cercetarile lui Rigg reiese ca au fost aprobate de Hitler cel putin o duzina de liste de exceptie. Exista nume ale unor inalti functionari nu numai din fortele armate ci si din administratia civila care lucrau cu militarii. Un civil german de origine evreiasca raspundea de o fabrica chieie din industria de tancuri.

Cercetarile asupra celui de-al doilea Razboi Mondial au facut mentiune doar in treacat asupra acestor oameni dar cercetarile lui Rigg au scos la iveala detalii profunde si cutremuratoare: un ofiter german in uniforma care-si vizita in 1942 tatal evreu in lagarul de concentrare de la Sachsenhausen; mame care-i implorau pe functionarii nazisti sa accepte ca tatii fiilor lor erau crestini si nu soti care au fost clasificati drept evrei.

Un cetatean de 82 de ani, din nordul Germaniei, intervievat de Rigg, era un evreu religios care in tinerete si-a luat o identitate neevreiasca, a devenit capitan, s-a casatorit cu o evreica din orasul sa de bastina si a reusita sa ramana evreu ortodox in tot timpul razboiului.

Un om care fusese decorat cu “Crucea Cavalerului” s-a reintalnit in Anglia, in calitate de prizonier de razboi, cu tatal sau evreu care fugise din Germania inainte de izbucnirea conflictului.

Helmut Schmidt, cancelar federal in perioada 1974-1982 i-a povestit lui Rigg ca a reusit cu succes sa ascunda colegilor ofiteri din Luftwaffe faptul ca a avut tata evreu. Schmidt credea ca situatia lui era ceva neobisnuit. Nu era, deloc, adauga Rigg.

Multi dintre soldatii intalniti de Rigg, in naivitatea lor tinereasca, credeau atunci ca serviciul militar, de cele mai multe ori pe frontul rusesc, ii ajuta sa-si salveze rudele care erau clasate drept evrei.

“Dar n-am gasit niciun document care sa confirme aceste vise. In timp ce multi luptau pe front, parintii lor erau deportati in lagare”, spune Rigg. Nazistii au ucis aproape 2300 de rude ale unui grup de cca. 1000 de soldati cercetati de acesta.

Rabinul Marvin Hier, decan si fondator al centrului Simon Wiesenthal din Los Angeles, spune ca povestile personale ale soldatilor sunt bine cunoscute dar se pare ca nu s-a facut nicio incercare academica serioasa de a le ordona intr-un tablou de ansamblu. Noile cercetari ridica si intrebari sensibile, dureroase.

“Daca au fost evrei care au activat in armata germana pentru a-si salva viata, este un lucru. Dar daca au fost altii care stiau ce se intampla si nu au facut nimic pentru a salva vieti, aceasta este inacceptabil si dezonorant”, spune Marvin Hier.

Regimul nazist puþea de ipocrizie, ceea ce reiese clar si din cercetarile lui Rigg. El a documentat cazul feldmaresalului Erhard Milch, adjunctul lui Herman Gõring, seful Luftwaffe. Exista zvonul ca Milch era evreu, si tatal sau era intr-adevar evreu, ceea ce, conform regulilor naziste, il facea inapt pentru serviciul militar. Dar Rigg dovedeste cu documente ca Gõring, succesorul ales al lui Hitler, a falsificat documentele lui Milch pentru ca acesta sa poata fi declarat ca fiind de origine araiana stabilind ca fratele mamei sale era adevaratul tata!

Primele rapoarte asupra rezultatelor cercetarilor lui Rigg au declansat vii dezbateri printre istorici. Pe de o parte aplauze deosebite pentru munca tanarului american, pe de alta parte critici dure.

David Cesarani, profesor de istorie iudaica europeana moderna la universitatea britanica din Southampton, spune ca nu prea sunt multe noutati in munca lui Rigg inafara de anvergura cercetarilor si detaliile aprofundate in anumite cazuri. Cesarini este de parere ca in principiu este gresit a-i considera pe soldatii in cauza evrei.

“Acestia nu se considerau evrei si vroiau sa o dovedeasca luptand pentru Führer. Vroiau sa fie considerati germani. A sustine postum ca erau evrei inseamna a nega modul in care se defineau ei insisi ca evrei si a recunoaste modul in care nazistii ii clasificau. A fost tragedia lor si nu tragedia evreilor”, spune Cesarini.

Henry Ashby Turner, istoric la Universitatea Yale din SUA, dimpotriva spune: “Tragedia nu este mai mica daca o familie a fost exterminata pentru ca nazistii au clasificat-o ca evreiasca decat daca era o familie de autentici evrei ortodocsi”.

Chiar daca cercetarile l-au rascolit si pe Rigg, vizita tanarului cercetator american a avut si un efect igienizant, pe alocuri eliberator, pentru multi din fostii soldati. Am primit scrisori si telefoane de la copiii si nepotii acestor oameni care-mi spuneau “multumim lui Dumnezu ca ai venit. Acum tata sau bunicul vor putea vorbi cu noi deschis despre toate acestea”, incheie Rigg.

Tradus si adaptat de Nicusor Gliga dupa ziarul suedez Dagens Nyheter din 5.01.1997  Recunosc n-am stiut asta :-D   Dar daca sa zicem nu ar fi fost debarcarea  in Normandia ce s=ar fi intmplat?

6
Diverse / Tobias si saltul cuantic din 18 septembrie 2007
« : 08 Septembrie 2007, 20:15:56 »
"TOBIAS

Tobias este o energie, un spirit, canalizat prin Geoffrey Hoppe. Tobias face parte dintr-un grup spiritual, numit Consiliul Crimson. Acest consiliu are ca obiectiv spiritual sa invete/predea utilizarea energiei pe aceasta planeta si in alte locuri ale Universului, din Creatiei. Tobias si Consiliul Crimson aduc energia intelepciunii, a iubirii si o perspectiva din cealalta parte a voalului.

Mesajele lui Tobaias din Consiliul Crimson au inceput in 1999, printr-un grup de lucratori ai luminii, din zona Colorado , cunoscuti ca Shaumbra. Ei obisnuiau sa inceapa sesiunea de comunicari, cu vorbe ca acestea :

In acesta zi, eu, Tobias, voi vorbi prin prietenul vostru, pe care noi il numim Cauldre (Geoffrey Hoppe), dar in acelasi timp, va vom vorbi fiecaruia, ne vom adresa inimilor voastre, Sinelui vostru Divin. Cuvintele pe care le veti auzi (si citi) nu sunt atat de importante, pe cat sunt mesajele, iubirea si energia, pe care le aducem familiei Shaumbra, in aceasta zi.

Tobias a numit Cercul Crimson „Clasa Noii Energii Spirituale”.El este aici pentru ca noi sa invatam dinamica noii imputerniciri si iluminari. Asa cum a spus Tobias, noi ajutam la crearea arhitecturii noii energii. Noi invatam cum sa integram Adevaratul nostru Sine in Sinele nostru Uman, pentru a deveni Divini Umani, care umbla pe acesta planeta. Pe masura ce invatam despre natura noastra divina, usor si in liniste, noi ii instruim pe ceilalti, ca sa-si accepte .


Si   iata ce zice Tobias :-D

Saltul Cuantic
Transmis de Tobias prin Geoffrey Hoppe
'Ask Tobias' - The Tobias Materials
Minneapolis, Minnesota
30 Aprilie 2005

ªi iatã dragã Shaumbra cum noi continuãm energia acestei clase de studiu la care voi aþi participat de-a lungul vieþii voastre ºi în multe alte vieþi înainte de aceasta. Am ajuns la aceastã chestiune pe care o numim Saltul Cuantic. A fost prezis de foarte mult timp, a fost prost interpretat, prost diagnosticat ºi greºit înþeles de foarte mult timp. De aceea v-am chemat pe voi Shaumbra ºi voi ne-aþi ascultat fiind aici pentru a discuta acest subiect important. Ce este ºi ce nu este Saltul Cuantic, de ce mulþi îl interpreteazã ca fiind sfârºitul timpului, ceea ce NU este. Deci, noi suntem aici pentru a vorbi despre acest moment sacru în care voi trãiþi, despre ceea ce voi trãiþi acum în vieþile voastre. Vom vorbi despre aspectul fizic al saltului cuantic, ºtiinþã, vom vorbi despre energia sa holisticã, despre ceea ce voi puteþi face acum ºi care sunt potenþialele acestui salt cuantic. Data despre care am vorbit, este 18 septembrie 2007. Sunt mulþi cei care au gândit cã aceastã mãreaþã tranziþie se va petrece în 2012. A fost prezisã în calendarul Mayaº sã aparã la acel moment, dar, aceasta nu a fost o datã fixã, nu a fost setatã exact în conºtiinþa globalã ci este foarte flexibilã.

În cuvinte simple, Saltul Cuantic înseamnã cã totalitatea conºtiinþei umane ºi sistemul de suport al acesteia la nivel angelic ºi pãmântesc va trece pe un alt nivel, dar, de aceastã datã, trecerea este diferitã de oricare alta ce a avut loc în trecutul umanitãþii.

Deci, sã începem cu întrebãrile:
- Cum am putea noi, fiinþele umane, sã incorporãm ºi sã trãim Saltul Cuantic dincolo de un concept care ne este înfãþiºat?

Hmm.. Excelentã întrebare!
Într-adevãr, este o datã în viitor ºi existã o tendinþã de a trãi pentru acea datã, dar, aºa cum unii dintre voi ºtiþi ºi acum, aþi trecut prin asta de ceva vreme. Nu trebuie sã aºteptaþi 18 septembrie 2007... Aceasta este data la care conºtiinþa globalã a umanitãþii atinge un punct de saturaþie ce va genera trecerea pe un alt nivel, dar, noi v-am întrebat Shaumbra acum ceva vreme: Sunteþi gata sã pãrãsiþi conºtiinþa de masã? Sunteþi gata sã mergeþi dincolo de graniþele ºi limitarea conºtiinþei de masã? Cu câteva mici excepþii voi aþi rãspuns DA. Deci, puteþi spune cã aþi trecut fiecare printr-un Salt Cuantic personal la nivelele voastre interioare. Literalmente, voi aþi trecut prin acest salt înaintea restului umanitãþii. Diferenþa va fi dupã aceastã datã când veþi vedea lucrurile din jurul vostru schimbându-se într-un mod cu totul nou. Puteþi spune cã, pânã acum, totul a evoluat într-un mod linear. Cea de-a treia dimensiune în care existaþi este linearã. Timpul urmeazã timpului. Spaþiul ocupã un anumit element dimensional. Dar, dupã data Saltului Cuantic, aceasta se va schimba. Haideþi sã ne uitãm prin ce aþi trecut voi pentru a înþelege prin ce va trece umanitatea. Aþi pierdut socoteala timpului. Nu mai este ceea ce pãrea a fi. Unii dintre voi pur ºi simplu nu mai folosiþi ceasurile. Aþi pierdut simþul spaþiului, orientarea spaþialã. Câteodatã vã simþiþi în mai multe locuri în acelaºi timp. Acestea sunt unele din simptomele saltului cuantic, a fi total multidimensional. Nu trebuie sã fiþi numai aici pe scaun. Puteþi fi în mai multe locuri simultan.
Alt aspect al saltului cuantic este ca totul merge mult mai repede, pare cã merge mult mai repede. Schimbãrile sunt foarte rapide. Voi trãiþi aceastã experienþã deja în vieþile voastre. Aþi trãit de asemenea ºi experienþa trecerii printr-o curãþire spiritualã. V-aþi eliberat de multe lucruri care nu vã mai serveau. Chiar vorbeam astãzi despre karma ancestralã, curãþirea pânzelor de pãianjen, a lãsa în urmã tot ceea ce nu vã mai serveºte. Deci, într-un sens dragã Shaumbra, voi sunteþi pionierii, voi aþi trãit experienþa unor aspecte ale Saltului Cuantic înainte de data la care acestea se va petrece pentru conºtiinþa de masã.
Cel mai important element al Saltului Cuantic este faptul cã acea nouã energie va putea fi incorporatã ºi adusã în realitatea voastrã. Din momentul în care voi aþi pãrãsit Acasã, regatul Spiritului, aþi lucrat cu o cantitate finitã de energie. De când aþi trecut prin Zidul de Foc a fost o cantitate finitã de energie în Omnivers. O cantitate imensã, dar totuºi finitã. Voi mutaþi energia de la un loc la altul, schimbând înfãþiºarea ºi natura acelei energii, distrugând-o pentru a o recrea în alt mod. Dar voi vã jucaþi cu aceeaºi cantitate de nisip din cutie. Noua energie este chiar energie nouã, aceasta însemnând cã pentru prima datã în afara lui Acasã, împãrãþia Spiritului, va fi o nouã energie. Voi aþi început deja sã lucraþi cu ea în Corp, Minte ºi Spirit. Pare mai degrabã invizibilã ºi iluzorie, deoarece nu sunteþi încã obiºnuiþi cu ea, dar ea este acolo. O putem vedea în energia voastrã, începe sã infuzeze aceastã realitate. În curând pe Pãmânt dupã data de 18 septembrie 2007, noua energie va pãºi încet dar sigur ºi va deveni disponibilã pentru umanitate în întregul ei, pentru Pãmânt.
Vedeþi, uneori este mult mai simplu decât vã închipuiþi voi. Pãmântul trece acum printr-o crizã de energie. Folosiþi combustibil vechi fosil. Combustibil vechi de eoni ºi vieþi. Aceºti combustibili sunt pe sfârºite. Rezervele sunt mult mai mici decât crede cea mai mare parte a umanitãþii. Se consumã rapid. Guvernele voastre, oamenii care þin pârghiile nu vor sã creeze panicã, aºa cã vorbesc despre cãutarea de resurse, dar ei ºtiu cã pentru a continua pe Pãmânt dupã urmãtorii 30-40 de ani, vor trebui sã gãseascã altceva. Pur ºi simplu nu mai este suficient combustibil fosil. Intrãm deci în era Noii Energii, energie ce poate fi creatã atunci “când lumina atinge apa”. Este atât de simplu, Shaumbra, atât de simplu. Savanþii nu au vãzut încã acest lucru, deoarece privesc prin vechile lentile ale energiei dualitãþii, prin vechile concepte ale energiilor opuse, polarizate. Curând însã, dupã data de 18 septembrie 2007, vor înþelege cã nu este necesar ca forþele sã fie opozante pentru a crea. Nu-i aºa cã vã este familiar ceea ce spun? În vieþile voastre nu sunt necesare forþe opozante pentru a crea. Aceasta nu vã sugereazã nimic? Voi puteþi trece de la vechi la nou, înainte de aceastã datã, nu trebuie sã o aºteptaþi. Excelentã întrebare!

- Având în vedere cã vom face acest salt cuantic, de ce existã atâta polarizare în jurul nostru?

Hmm... Într-adevãr, de fiecare datã când are loc un salt major sau o schimbare ºi voi sunteþi încã în vechea energie, energie vibraþionalã, care este bazatã pe forþe opozante, unul din elemente va încerca sã rãmânã în vechea structurã, pe mãsurã ce celãlalt va înainta cãtre nou. Aceasta este fizica energiei duale, vibraþionale. Deci, în erele unor schimbãri majore ºi chiar la începuturile acestor ere ale umanitãþii, forþele opozante ies la suprafaþã. Ele luptã una împotriva celeilalte. O parte din conºtiinþã vrea sã pãstreze vechiul mod de existenþã. Unul din motive este frica, iar altul este iubirea ºi compasiunea faþã de vechile moduri de viaþã. Alte aspecte energetice cunosc faptul cã este timpul sã se extindã ºi sã se miºte spre înainte. Efectiv, când aceste forþe opozante se luptã una cu cealaltã, se creeazã un asemenea moment de energie, încât se faciliteazã schimbarea ºi trecerea la un nou mod. Vorbeam mai devreme în aceastã sesiune despre efectul sus-jos... Acesta creeazã un moment (ceva similar momentului din fizicã) pentru a catapulta conºtiinþa în noul nivel. Deci, ceea ce experimentaþi în vieþile voastre este ºi ceea ce planeta va experimenta în termeni de conºtiinþã de masã. Aþi trãit experienþa unor aspecte din voi care s-au întors cu susul în jos, cum este sã te lupþi cu tine însuþi, sã vrei sã te muþi cãtre nou dar o parte din tine sã reziste în vechiul mod. Veþi continua sã vedeþi asta pe Pãmânt. Niciodatã nu a fost atâta polaritate, atâta divizare a energiei. Aceasta deoarece o parte din conºtiinþã vrea sã rãmânã pe loc, simþind cã se întâmplã un salt major.

- Având în vedere saltul cuantic ce se apropie, poþi comenta cu privire la ceea ce vor trãi cei care acceptã schimbarea faþã de cei care se vor opune ei?

Da, pentru aceasta trebuie sã vã întoarceþi cãtre voi ºi sã observaþi situaþia voastrã personalã în ultimii 5-10 ani. Uitaþi-vã la ceea ce se întâmplã cu voi, la maximele ºi minimele pe care le trãiþi ºi veþi înþelege ceea ce se va întâmpla cu Pãmântul. Într-un fel, puteþi spune cã se va trãi experienþa a mai multã separare, mai multe tipuri de traume în a lãsa în urmã vechile moduri dar, în acelaºi timp, vor fi semne cã unele aspecte ale conºtiinþei vor progresa atât de repede încât vor accelera schimbarea. Veþi putea observa noi progrese în ºtiinþã începând cu descoperirea noii energii, noi tipuri de combustibili, moduri de a asigura energie care au fost atât de clare, dar ºtiinþa a trecut peste ele. Veþi observa progrese incredibile în medicinã, descoperiri ce vor conduce la vindecarea cancerului, potenþial în timpul acestei vieþi. Veþi vedea progrese ce vor conduce la vindecarea SIDA. SIDA este pur ºi simplu un dezechilibru al energiilor sexuale. Deºi vor veni toate aceste progrese în medicinã, existã mulþi oameni pe Pãmânt care nu vor sã se vindece. I-aþi întâlnit în activitãþile pe care le desfãºuraþi. Aþi depus multã muncã pentru a-i ajuta sã se vindece, dar nu aþi reuºit. Aceasta nu datoritã practicilor de vindecare, ci datoritã faptului cã ei nu sunt gata sau nu doresc sã se vindece.
Veþi vedea, aºadar, aceste progrese incredibile în medicinã ºi ºtiinþã, dar mulþi nu vor fi gata pentru aºa ceva, ceea ce va crea o prãpastie între forþele conºtiinþei. Veþi vedea Pãmântul fãcând propriile schimbãri, unele care vor veni chiar înaintea acestui salt cuantic (cutremure, vulcani sau vreme neobiºnuitã). Aceasta, deoarece planeta se pregãteºte de asemenea pentru salt.
Dar, din nou, aceasta nu înseamnã sfârºitul timpului, este sfârºitul unei ere ºi începutul uneia noi. Au mai fost multe schimbãri pe planetã, mai ales în ultimele câteva mii de ani. Cel mai recent a fost aproximativ acum 2000 de ani, un salt al conºtiinþei privitor la înþelegerea lui Dumnezeu, relaþia voastrã cu Dumnezeu. Mulþi dintre voi aþi fost acolo la acea vreme cu Iisus. A fost un salt incredibil, dar ce s-a întâmplat dupã acel salt? O vreme de întuneric, oameni care au cãutat sã se ascundã chiar sub pãmânt... Au fost zile negre pentru umanitate. Uneori, în timpul unei schimbãri radicale, va exista o "retragere" pentru un anumit timp. Noi nu spunem aici cã asta se va întâmpla, dar existã un potenþial pentru aºa ceva.
A mai fost o schimbare mare de conºtiinþã pe Pãmânt dupã cel de-al doilea rãzboi mondial. O conºtiinþã a libertãþii, a înþelegerii faptului cã lumina ºi întunericul nu trebuie sã se mai lupte. A fost o revoluþie socialã ºi religioasã... ªi aceste salturi de conºtiinþã au avut loc pânã spre sfârºitul mileniului. Mulþi au crezut cã planeta se va distruge la sfârºitul mileniului, dar nu s-a întâmplat aºa. Conºtiinþa a fost la nivelul în care a putut sã continue ºi sã ajungã la acest salt cuantic.
Este o diferenþã între salturile de conºtiinþã ce au avut loc pânã acum pe planetã ºi cel care va avea loc peste câþiva ani. Saltul cuantic din 2007 va aduce literalmente o nouã energie. Pentru cei care sunt destul de sensibili ºi conºtienþi, pot sã înceapã sã lucreze cu aceastã nouã energie. Aceasta le va schimba viaþa exponenþial.
Saltul cuantic va lãrgi, de asemenea, întreg spectrul conºtiinþei, întreaga conºtiinþã pãmânteanã. Într-un fel, puteþi spune cã în acest moment, conºtiinþa planetei este conþinutã într-un recipient. Se miºcã ºi se schimbã în interiorul unor limite, dar rãmâne în cadrul acestora. Saltul cuantic va genera un "recipient" mult mai mare, de sute de ori mai mare. Nu numai tridimensional, ci multidimensional. Acest recipient va putea fi întors cu sus-ul în jos, iar conþinutul nu va cãdea. Va putea schimba culoarea ºi forma ("recipientul"). Aceasta este o metaforã, nu o luaþi ad litteram, dar, înþelegeþi cã dupã 18 septembrie 2007 totul va fi în expansiune. Uneori, când camera în care vã aflaþi se mãreºte, nu ºtiþi ce sã faceþi. Existã un sentiment inconfortabil care vã face sã tindeþi sã vã retrageþi ºi sã vã întoarceþi. Vestea bunã este cã veþi avea mai multe aspecte multidimensionale cu care sã lucraþi, nu veþi mai fi limitaþi la cadrul linear în care lucraþi acum, se vor deschide noi porþi pe care acum nici nu vi le puteþi imagina în conºtiinþa voastrã umanã.

- Oare noi, ca fiinþe umane, Shaumbra ºi alþii, vom fi în stare sã simþim ºi sã apreciem corect aceastã deschidere generatã de saltul cuantic?

Într-adevãr, acesta este motivul pentru care noi suntem aici în comunicare cu voi, pentru a vã spune cã puteþi experimenta ºi lucra de pe acum în cadrul acestui salt. Aºa cum ai sugerat în întrebarea ta, de ce aþi vrea sã aºteptaþi pânã la 18 septembrie 2007? Puteþi începe sã lucraþi cu aceste energii încã de pe acum. Ca sã puteþi face asta, va fi important ca fiecare dintre voi sã vã lãsaþi conºtiinþa sã se extindã. Voi o þineþi acum strânsã, ca într-o cutie. Este timpul sã îi permiteþi sã se extindã ºi, atunci când începeþi sã aveþi diferite sentimente ºi senzaþii, când veþi avea o cu totul altã minte, veþi începe sã gândiþi cu totul altfel. Nu vã închideþi, este propria voastrã conºtiinþã care începe sã lucreze în cu totul alt spaþiu dimensional. Când aveþi vise foarte intense, în aceastã perioadã, uneori literalmente vine o nouã energie în realitatea voastrã.
Când corpul vostru doreºte noi feluri de mâncare ºi diferite alte moduri de tratament, aceasta se întâmplã datoritã noii energii care vine, voi treceþi prin propriul salt cuantic.
Uneori este dificil, dupã cum aþi descoperit. Uneori simþiþi totul strãin, deoarece nu sunteþi obiºnuiþi cu aºa ceva, dar, pe mãsurã ce continuaþi sã permiteþi aceasta ºi sã vã deschideþi, în curând veþi avea o conºtienþã ºi senzitivitate aºa cum nu aþi mai avut vreodatã. Amintiþi-vã cã totul porneºte de la unele simþuri umane obiºnuite: miros, vãz, auz, gust, atingere... acestea se vor trezi ºi veþi avea senzaþii cu totul noi prin aceste simþuri. Simþurile voastre Divine se vor deschide. Veþi avea cunoaºtere ºi înþelegeri ºi nu veþi ºti de unde vin. Dar ele vor veni de la voi. Veþi avea intuiþie, aºa cum nu aþi mai avut înainte. Veþi atrage foarte repede în viaþa voastrã ceea ce este nevoie. Veþi simþi deodatã cã sunteþi mai deºtepþi ca niciodatã. ªi vã rugãm sã nu ne mulþumiþi nouã. Nu va fi pentru cã voi veþi face channeling pentru noi, sau cã ghizii voºtri îºi fac bine datoria - veþi fi chiar voi. Mulþumiþi-vã vouã înºivã.
Unele din chestiunile despre care Adamus Saint-Germain a vorbit recent, abilitatea de a ieºi ºi intra în corp la dorinþã, abilitatea de a transmuta piatra în aur ºi multe altele, vor veni ca ºi calitãþi naturale. Nu va trebui sã vã concentraþi pe aceste lucruri, se va întâmpla în mod natural, deoarece voi începeþi sã lucraþi cu o energie cu totul nouã. Saltul cuantic aduce o nouã energie care este expansivã în natura ei. Se miºcã înãuntru, în afarã, de jos în sus ºi invers, pe toate feþele, în toate direcþiile ºi multidimensional în acelaºi timp. Noua energie este expansionalã. Aceastã energie a început sã îºi gãseascã drumul spre realitatea voastrã, în fiinþa voastrã. Va începe prin a lucra cu vechea energie vibraþionalã. Vechea energie vibreazã, se miºcã înainte ºi înapoi, este creatã de forþe opuse.
Va fi o vreme a integrãrii, când ambele tipuri de energii vor exista simultan - vibraþionalã ºi expansivã. Uneori va fi totul confuz, de aceea vã simþiþi aºa în prezent. Dar noua energie a început sã vinã ºi voi aveþi capacitatea acum sã lucraþi cu ea. Dupã 18 septembrie 2007, unii oameni vor începe sã lucreze cu noua energie, mai mult sau mai puþin conºtient. Acesta va fi motivul pentru incredibilele progrese tehnologice, descoperiri ºi invenþii, noi înþelegeri ale vindecãrii care vor face ca actuala medicinã sã parã barbarã. Vindecare, aºa cum vedeþi acum în Star Trek. Acest tip de tehnologie se apropie de voi, deoarece tehnologia urmeazã conºtiinþa. Aceasta se întâmplã chiar acum. Dacã vã uitaþi acum ce se întâmplã cu omenirea, vedeþi cum totul devine din ce în ce mai rapid. Totul merge din ce în ce mai repede. Ciclurile tehnologice erau de 20-30-40 de ani. Apoi s-au redus la câþiva ani. Acum, tehnologia ºi conºtiinþa au un ciclu de aprox. 7 luni. ªi totul merge din ce în ce mai rapid, creând un moment. Totul merge atât de repede, încât se va concretiza într-un salt cuantic. Nu poate sã meargã mai repede de atât. Saltul cuantic înseamnã cã vã veþi debarasa de vechiul mod linear de a trãi ºi a gândi. Saltul cuantic înseamnã cã veþi transcende planul linear de existenþã ºi veþi merge dincolo de acesta. Recent, St. Germain a vorbit cu voi ºi a spus: Este timpul sã trãiþi DINCOLO de acest plan al existenþei! Aceasta a fost începutul la a spune: Duceþi-vã dincolo, trãiþi dincolo de limitãrile 3D. Existã cu totul alte cãi, permiteþi-vã sã le descoperiþi.

- Saltul cuantic se apropie ºi existã multe grupuri cu nivele diferite de iniþiere. Ce se va întâmpla atunci, atât la nivel individual cât ºi la nivel de grup?

Hmm... Într-adevãr, omenirea opereazã pe multe nivele diferite. Existã multe grupuri, cum oare vor fi ele afectate? Ceea ce se va întâmpla odatã cu saltul cuantic este, de fapt, crearea unui potenþial. Se creeazã un potenþial pur pentru cei care sunt gata ºi vor sã îl foloseascã. Dar, acest potenþial nu va semãna cu nimic din ceea ce ei au întâlnit pe vechile drumuri. Este cu totul diferit ºi mulþi îl vor rata la început. Mulþi vor crede cã totul se destramã dupã data saltului cuantic - fie cã este vorba de viaþa personalã, sau de cea globalã. Aceasta, deoarece nu vor vedea potenþialul care le stã în faþã. Este realmente un salt cuantic în fizicã, conºtiinþã ºi tehnologie. Dar, deoarece ei vor fi foarte concentraþi pe vechile cãi, nu vor vedea acest potenþial. Când vor fi gata, potenþialul li se va arãta. Totul va semãna cu ceea ce aþi trãit ºi voi, Shaumbra. Totul existã deja, dar a apãrut în faþa voastrã, numai când aþi fost gata. Noi suntem acum aici, lângã voi, ne puteþi auzi prin Cauldre, puteþi simþi ceva în camerã, dar este conºtiinþa voastrã, cea care se extinde ºi opereazã într-un mod cu totul nou. Veþi putea sã ne vedeþi. Noi suntem acum chiar aici, de-a lungul camerei, câþiva lângã uºi. Suntem aici, dar voi priviþi cu ochii vechi, cu viziunea voastrã linearã. Încercaþi sã nu ne vedeþi cu ochii. Dupã saltul cuantic, într-o nouã conºtiinþã, deodatã ne veþi vedea prin inimã. Veþi înþelege cã am fost întotdeauna aici, nimic nu s-a schimbat, în afarã de voi.

- Astrologia are ceva de-a face cu ceea ce se va întâmpla?

Hmm... Într-adevãr, pe 18 septembrie 2007, totul va pãrea sã continue ca ºi înainte. Oamenii se vor scula dimineaþa ºi se vor duce la lucru, animalele vor ieºi din vizuini pentru a se hrãni, soarele va rãsãri la Est ºi va apune la Vest, va pãrea ca o zi obiºnuitã. Nu va fi nici un eveniment astrologic neobiºnuit la acea datã. Este vorba de sistemele de "livrare" care s-au folosit pânã acum. Anumite tipuri de alinieri stelare, anumite tipuri de comete care au venit, lucruri care s-au întâmplat în galaxie... Uitaþi-vã la soare acum, exploziile solare, priviþi-le cum "danseazã" ca niciodatã... ele se pregãtesc, trimit energii ce pregãtesc saltul cuantic. Vedeþi, încã este necesarã coordonarea cu resursele vechii energii. Totul este pregãtit acum pentru acea datã. Dar, din nou, acea datã va trece neobservatã de cei mai mulþi. Conteazã ceea ce se va întâmpla dupã data de 18 septembrie 2007. De abilitatea omenirii (inclusiv a voastrã) de a face lucruri ce înainte pãreau foarte dificile. Noi înþelegeri, integrarea noii energii în vieþile voastre, schimbãri în sistemul de combustibili folosit pe planetã.
Da, vor fi conflicte ºi separare, poate chiar bãtãlii din partea celor ce se opun, celor cãrora le este fricã. Vor fi din ce în ce mai multe drame televizate... filme... drame "electronice" care vor trata subiectul "sfârºitului", Apocalipsa, terminarea. În urmãtorii ani vor fi multe frici aduse la suprafaþã, deoarece sunt forþe ce nu vor sã se petreacã schimbarea. Dar, în cele din urmã, toatã conºtiinþa omenirii va face acest salt. Veþi fi realmente liberi de restricþiile lumii materiale, pe termen lung. Nu se va întâmpla peste noapte, dar veþi merge dincolo de lumea materialã, însã veþi avea abilitatea de a "avea" lumea materialã atunci când doriþi. Sunã foarte mult a "Noul Pãmânt" - ºi aºa ºi este.

- Spune-ne ce înseamnã, de fapt?

- (Tobias) Vrei sã spui mai exact.... (râsete în salã)

- Ce înseamnã în termeni de potenþial?

Înseamnã cã, atunci când vã uitaþi la corpul omenesc ºi vedeþi carnea ºi organele, apoi vedeþi bolile ºi rãnile, înseamnã cã vã uitaþi "linear". Noi când privim corpul omenesc, nu vedem cu ochi omeneºti, ci vedem tiparele de energie. Nu vedem þesuturi, sânge, boli ale þesuturilor, vedem energie care este în afara sincronizãrii ºi ritmului. În noua energie veþi fi capabili sã vedeþi în ambele feluri, veþi putea privi cu ochii fizici ºi veþi putea vedea ºi energiile foarte clar. Sunt energii pe care le vedeþi ºi acum, nu veþi vedea culori strãlucind ºi dansând, culorile în noua energie vor fi total altfel decât sunteþi obiºnuiþi, dar veþi fi, realmente, în poziþia de a vedea energiile. Parte a problemei cu cei ce încearcã sã vadã energii acum, cei care încearcã sã vadã culori, este cã încercaþi sã vedeþi "linear". Credeþi cã veþi vedea galben, verde ºi roºu... Credeþi cã veþi vedea o strãlucire "aburindã" în jurul persoanei. Aceasta este foarte tridimensional. Când vã extindeþi conºtiinþa, vã deschideþi unor probabilitãþi ce existã dincolo de realitatea voastrã curentã. Veþi vedea energiile aºa cum le vedem ºi noi. Când ne uitãm la voi, vedem un dans specific al energiei, ceea ce este mult mai mult decât culori. Este un fel de sunet care emanã, dar nu genul de sunet pe care îl auziþi cu urechile fizice, este un tipar care este emis. Veþi vedea mai mult, veþi trãi dincolo de realitatea obiºnuitã, nu veþi avea referinþe în lumea 3D, dar veþi vedea dincolo de ea.
Veþi comunica între voi fãrã a folosi cuvinte, mesaje scrise... Veþi putea comunica în moduri care fac ca Internetul sã fie, de acum, ceva pueril. Dar aceasta vã va cere sã vã deschideþi ºi sã aveþi încredere în voi. Încã încercaþi sã folosiþi metode psihice, "paranormale", de putere, încercaþi sã ghiciþi prin aceste metode ceea ce se va întâmpla. Dar începeþi sã transcendeþi asta, începeþi sã înþelegeþi limbajul universal, veþi înþelege geometria sacrã...

- Cum va fi cu moartea fizicã atunci?

Hmm... În termeni de moarte fizicã, veþi vedea cã vindecarea devine mult mai simplã, iar pentru cei ce lucreazã cu noua energie boala devine ceva mai puþin proeminent... Vor mai exista morþi rapide prin ceea ce voi consideraþi accidente ºi alte evenimente, dar bolile vor deveni nesemnificative pentru cei care au incorporat noua energie. Veþi putea sã ieºiþi ºi sã reintraþi în corpul fizic, lãsându-l într-o stare în care are grijã de el însuºi... Veþi merge dincolo de corpul fizic, nu veþi mai fi restrânºi la lumea 3D.

- Existã acum multe controverse privind Evanghelismul... Este cumva acest fenomen parte a ceea ce va urma?

Da, într-adevãr, iar liderii voºtri politici ºi religioºi nu sunt decât niºte reflexii ale conºtiinþei celor pe care îi conduc. Ceea ce vedeþi acum este o adunare a energiilor care doresc sã continue vechile cãi... Ele nu doresc sã "iasã din timpurile biblice". Ei nu doresc ca aceste timpuri sã se "ducã", astfel încât se þin de Biblie tare ºi crispat, continuã sã aibã fricã în jurul lor ºi sunt mai închistaþi ca niciodatã. Acum, eu pot sã vorbesc despre aceste lucruri, deoarece eu, Tobias, am fost în Biblie, pânã când am fost radiat de acolo (râsete în salã)...
Hmm... Dar, trãiþi în timpuri biblice ºi veþi vedea aceasta schimbându-se dupã 18 septembrie 2007... Veþi vedea o relaxare, veþi vedea oameni care încep sã caute rãspunsurile în interior... ªi dacã vã sunã familiar, dragi Shaumbra, este pentru cã voi aþi trecut prin etapa aceasta în ultimii 5-10 ani. Aþi ajuns la înþelegerea cã ºi voi sunteþi Dumnezeu, cã Dumnezeu nu este o fiinþã mare ºi albã care pedepseºte. Dumnezeu este voi... Voi sunteþi experienþa lui Dumnezeu (în sensul de experienþa lui A FI) pe Pãmânt. Imaginaþi-vã cum se va schimba Pãmântul, cum se va schimba conºtiinþa, pe mãsurã ce alþi oameni vor înþelege asta. ªi ei sunt Dumnezeu - atât în Uniune, cât ºi în Individualitate.
Deci, acest salt cuantic va fi mai degrabã dificil pentru oamenii din toatã lumea. Nu îi va afecta pe toþi, unii dintre ei vor avea unele idei despre ceea ce se întâmplã, unii vor spune cã "lucrurile se schimbã, dar nu ºtim ce se întâmplã", mulþi nici nu vor conºtientiza fenomenul. Dar cei ce vor începe sã înþeleagã cã ceva se schimbã, vor fi cei ce vor avea nevoie de îndrumãtori. Ei vor avea nevoie de voi, de sfaturile ºi înþelepciunea voastrã, în timpuri ce pot fi pline de provocãri. Alþii, pur ºi simplu, vor prinde ceva din noua energie a saltului cuantic. Savanþii, de exemplu, ºi doctorii ºi inventatorii ºi chiar liderii politici vor avea o nouã gamã de conºtiinþã din care sã aleagã. Nu vor mai trebui sã se bazeze pe vechile cãi pe mãsurã ce îºi extind energia. Vor fi noi invenþii - utilizarea luminii pentru a schimba apa în energie. Este atât de simplu. Ei vor putea accesa noile nivele ce se vor crea ºi vor apãrea noi cãi pentru programe sociale, cãi ce vor face ca metodele actuale sã parã vechi ºi demodate... Vor fi noi cãi de a da oamenilor putere... Vor fi cei ce vor accesa noile nivele de conºtiinþã ºi le vor utiliza greºit pentru putere ºi propriul avantaj. Unul dintre lucrurile ce caracterizeazã noua energie ºi saltul cuantic este cã, pur ºi simplu, aºa ceva nu poate reuºi. Cei ce vor simþi cã aceastã energie nouã este acolo ºi se vor duce sã o caute, nu o vor gãsi. Va fi ca un curcubeu, îl poþi urmãri toatã ziua ºi nu vei putea sã îl atingi. Vor ºti cã este acolo, dar deoarece ei opereazã de pe o poziþie dezechilibratã ºi lacomã, nu vor putea sã o aducã în viaþa lor.
Saltul cuantic nu numai cã face totul sã meargã mai repede, dar schimbã ºi natura intimã a lucrurilor. Noi am fãcut ceva cercetãri în partea noastrã de vãl, ca sã înþelegem cât timp va lua ca saltul cuantic ºi noua energie sã fie integrate la nivel personal, individual pe toatã planeta... Ar putea dura 4 pânã la 5 generaþii... Poate nu atât de mult, poate mai devreme... Depinde de alegerile oamenilor. Dar, pentru cei care sunt pregãtiþi pentru asta, totul va fi disponibil. Shaumbra, voi puteþi sã lucraþi cu noua energie de pe acum.

- Mã simt perfect pregãtitã pentru marele salt, deja mã simt acolo, dar am probleme în a trãi acest lucru împreunã cu partenerul meu. El nu pare sã fie gata ºi trãieºte în vechea energie, rãmânând în urmã. Iubirea dintre noi mã þine în cadrul acestei relaþii, dar, uneori, mã tem cã în felul acestea sunt împiedicatã sã merg înainte. Ce crezi despre asta?

O sã îþi cer sã te uiþi la energia acestei relaþii pe care o ai cu acest suflet drag. Uitã-te la ce face el ºi la ce faci tu. De fapt, echilibrul perfect, modul de a trece prin aceastã tranziþie este sã fie unul care trage înapoi ºi celãlalt care sã miºte energia în noua energie. Uneori, între doi oameni, este bine ca unul sã stea în loc, iar celãlalt sã se miºte ºi asta se întâmplã în relaþia ta. Uneori este frustrant, deoarece credeþi cã ºi ei trebuie sã facã la fel ca voi ºi sã gândeascã la fel ca voi. Dar, uneori, este important ca ei sã menþinã spaþiul, sã fie un fel de proptea, ºi asta ºi este ceea ce fac. Ei sunt cei care "þin" energia, iar voi sunteþi cei care miºcã energia. Deci, onoraþi-i ºi respectaþi-i pentru rolul pe care îl joacã, deoarece, dupã ce veþi face tranziþia, ei se vor baza pe voi ca sã îi ajutaþi sã reuºeascã la rândul lor.

- În timpul saltului cuantic, ce se va întâmpla cu noi, cei care au suferinþe fizice. Mã refer la cazul particular al fibro-mialgiei pe care o am de acum 10 ani. Mã voi putea vindeca eu ºi cei cu suferinþe fizice, cu ocazia saltului cuantic?

Da, puteþi sã începeþi sã o faceþi de pe acum. Ca Shaumbra, puteþi începe sã puneþi la treabã centrii voºtri energetici, vindecarea pin metoda "spaþiului sigur". Nu trebuie sã aºteptaþi. Va fi mai uºor dupã 18 septembrie 2007, dar voi puteþi începe de pe acum. Dupã Saltul Cuantic, în noua energie nu va mai fi vorba de vindecare "forþatã". Nu va fi nimic de forþat. Vedeþi, ne întoarcem la vechiul principiu: toate energiile îºi cautã rezoluþia. În mod particular, în noua energie a saltului cuantic, rezoluþia va veni mai repede prin ceea ce voi numiþi vindecare sau echilibrare cu un potenþial mai mare, eliberat odatã cu vindecarea. Deci, este important pentru toþi Shaumbra sã abandonaþi toate tehnicile ºi cãile vechi de vindecare pe care le aveþi. Mulþi v-aþi pregãtit la seminarii ºi universitãþi. Aþi învãþat despre medicinã ºi vindecare ºi despre energie. Aceasta v-a servit bine ºi v-a adus aici. Dar acum este necesar sã lãsaþi în urmã totul. Vechile cãi erau lineare, erau vechea energie. Concentrându-vã prea tare, veþi pierde acest nou potenþial care existã. Acest nou potenþial pentru vindecare ºi reîntinerire va fi mult mai simplu. Nu vã cere forþã, nu veþi cere ca anumite organe sau pãrþi ale corpului sã se vindece, le veþi lãsa pur ºi simplu sã se vindece singure. Dacã aceasta vã sunã cunoscut, Shaumbra, este din timpurile petrecute în templele din Tien în Atlantida, unde am început sã înþelegem cum funcþioneazã totul. Dacã vã sperie puþin acum (vorbim despre saltul cuantic ºi noua energie) este din cauza amintirilor a ceea ce s-a întâmplat în temple, când învãþam cum sã lucrãm cu energia. Dar vremurile sunt diferite acum. Timpurile sunt foarte diferite. Reîntinerirea ºi vindecarea pot fi fãcute foarte uºor, în mod sacru, fãrã a forþa nimic. Acesta este cel mai important atribut al saltului cuantic: nu este necesarã forþa. Forþa este vechea energie - a permite, este noua energie.

Deci, într-adevãr, ceea ce spui aici, fibro-mialgia sau orice alt tip de dezechilibru energetic, sau boalã pe care o poþi avea pot fi reechilibrate în cadrul noii energii, fãrã a folosi forþa. ªi vã încurajãm pe cei care ascultaþi ce spunem (sau citiþi) sã începeþi aceastã acþiune. Spuneþi cã nu ºtiþi de unde sã începeþi ºi ce sã faceþi... Pur ºi simplu, începeþi procesul ºi toate resursele vor veni cãtre voi pentru a vã ajuta sã lucraþi cu noua energie întru vindecare - a voastrã ºi a altora - fãrã forþã, în cadrul grupurilor Shaumbra. Observaþi efectul miraculos pe care îl are ºi înþelegeþi cã procesul fizic este atât de simplu, toatã energia cautã rezoluþia, echilibrul. Nu trebuie sã faceþi nimic pentru asta, trebuie numai sã permiteþi sã se întâmple.

- Tobias, pot sã te întreb, când spui despre vindecarea fãrã forþã, poþi sã intri în detaliu puþin? Te referi, cu alte cuvinte, la vindecarea prin intenþie, în loc de concentrare ºi aplicare a unei forþe? Intenþia de a lãsa totul sã se întâmple?

Într-adevãr, aºa cum aþi practicat mulþi dintre voi realizând vindecarea prin lucrul cu mâinile, prin masaje, folosind diverse energii, prin incantaþii ºi cântece sau rugãciuni, sau chiar prin direcþionarea de energie cãtre pacient, este un pas înainte faþã de genul de tratament oferit, în general, în spitale. În noua energie veþi merge mai departe. Ceea ce faceþi acum este încã o forþare a energiei, o aplicare a forþei. Vã cerem sã mai faceþi un pas înainte. Nu vã mai unduiþi mâinile, nu vã rugaþi, nu cântaþi..., totuºi o muzicã relaxantã este OK (râsete în salã). Dar, creaþi un spaþiu sigur. Un spaþiu sigur este atunci când pacientul vostru se simte comod. Faceþi-l sã respire, faceþi-l sã se relaxeze. Creaþi un mediu în care el sã îºi relaxeze corpul ºi mintea, sã uite de griji... respiraþia este un mod minunat de a obþine toate acestea.
Un alt mediu de succes în aceste cazuri este apa. Apa care este la temperatura corpului este foarte relaxantã. Aceasta provine de la vremurile când abia veniserãþi pe Pãmânt. Þineþi-i în aceastã stare confortabilã ºi relaxatã... Apoi, spuneþi-le sã permitã corpului sã se vindece. Acum, mulþi nu vor avea încredere în ei. Vor crede cã trebuie sã fie o forþã exterioarã. Dar întrebaþi-i ceva foarte simplu: Credeþi cã toatã energia vrea sã se vindece pe sine? Permiteþi ca vindecarea sã aibã loc? Folosiþi acest spaþiu ºi timp pentru vindecare.
Acest salt cuantic aduce saltul cuantic al vindecãrii în noua energie. Este atât de eficientã vindecarea încât singurul lucru ce poate sã îi stea în cale este îndoiala celui ce o practicã. Îndoiala credinþei cã trebuie sã faceþi toate acele activitãþi forþate, cã trebuie sã folosiþi tehnica de vindecare a altcuiva... Folosiþi-o pe a voastrã. Fiþi în momentul prezent, în spaþiul sigur, folosiþi-vã intuiþia ºi, dacã ei aleg cu adevãrat vindecarea în vieþile lor, aceasta se va întâmpla.
Mulþumesc de întrebare.

- Tobias, ce legãturã este între saltul cuantic ºi centura de fotoni ºi "cele 3 zile de întuneric"?

Primul este un salt incredibil în conºtiinþã pentru umanitate, iar celalalt este o teorie a conspiraþiei (râsete puternice în salã). Celãlalt este inducere de dramatism ºi distragere, Shaumbra, ºi voi aþi învãþat deja asta, dar trebuie sã continuãm sã mai discutãm pe acest subiect. Centura de fotoni este o chestiune foarte prost interpretatã... Cauldre mã întrerupe, nefiind de acord sã vorbim despre ceea ce fac alþii... dar ei apeleazã un alt grup. Centura de fotoni este o interpretare eronatã a unor informaþii referitoare la ascensiune, "noaptea sufletului" la nivel individual. Nu aþi trecut pânã acum la nivel de individ prin perioade de "întuneric", când toatã energia ºi toatã lumina pãreau sã fi dispãrut din interiorul vostru? Nu aþi trãit experienþa unor mari schimbãri, dar schimbãri în întuneric? Aceasta a fost originea centurii de fotoni. A fost dramatizatã ºi "expusã" sub forma ideii cã sistemul solar ºi planetele ar trece prin centura de fotoni, o centurã energeticã ºi ar fi o perioadã de 3 zile de întuneric. Nici mãcar nu are sens acest lucru. De ce aþi avea nevoie sã treceþi printr-o centurã de fotoni? De ce ar trebui sã existe aºa ceva ºi sã fie 3 zile de întuneric pe Pãmânt? Nu ar mai rãmâne prea mulþi oameni dupã aºa ceva. Deci, nu a fost interpretatã corect. ªi, vom repeta faptul cã, pe 18 septembrie 2007, nu vor fi lumini din cosmos, nu va fi întuneric, nu va fi nimic altceva decât o nouã zi. Va fi ceva pentru cei ce îºi vor da seama cã un mare salt tocmai a avut loc. Potenþialul cãtre nou existã deja, dar depinde de omenire sã îl aducã în propria realitate.

- Fac din viaþa mea un soi de joc de aºteptare ºi îmi este teamã sã merg mai departe. Ce trebuie sã fac eu ºi Shaumbra pentru a ne pregãti de acest salt în conºtiinþã?

Da, cel mai bun lucru este sã începeþi de pe acum... Aceastã energie este disponibilã deja pentru cei ce sunt gata sã înceapã sã lucreze cu ea. ªi pentru tine care ai pus întrebarea, cât ºi pentru ceilalþi, voi lucraþi deja cu noua energie, dar nu aþi fost conºtienþi ce anume era sau ce implicaþii sunt. Deci, nu este nevoie sã aºteptaþi. Începeþi munca acum, începeþi sã fiþi cei ce predau noua învãþãturã, scrieþi cãrþi, puneþi la cale noile afaceri. Puneþi bazele noului sistem educaþional, este atât de multã nevoie de aºa ceva. Începeþi toate aceste procese. Când veþi începe acestea, observaþi ce se întâmplã cu energia abundenþei. Când lucraþi cu noua energie, nu trebuie sã aºteptaþi saltul cuantic. Veþi experimenta, cum sã spunem, un "profit cuantic" al investiþiei pe care o faceþi. Pe mãsurã ce deveniþi mai curajoºi ºi lãsaþi frica în urmã, ieºiþi "afarã" spre noi întreprinderi ºi aventuri. Poate cã nu pare foarte clar acum, dar voi puteþi începe lucrul cu noua energie. Acum este momentul saltului cuantic pentru voi. Este momentul saltului cuantic pentru voi... nu trebuie sã aºteptaþi o datã anume. Lãsaþi aceasta sã se întâmple în vieþile voastre ºi observaþi cum se schimbã totul. Dar, când lucrurile încep sã se schimbe foarte repede, aparent se vor întoarce cu susul în jos... Nu apãsaþi pedala de frânã. Aveþi o tendinþã de a face asta. Aveþi tendinþa de a vã întoarce ºi a vã ascunde. Rezistaþi tentaþiei de a pune piciorul pe frânã. Lãsaþi totul sã se întâmple. Veþi vedea schimbãri incredibile în vieþile voastre, mult înainte de saltul cuantic.

- Pot sã ies din corp ºi totuºi sã înfiinþez ºcoli? Ce se va întâmpla cu Shaumbra la data saltului cuantic?

Da, capacitatea de a ieºi/ intra în corp este o consecinþã naturalã a înþelegerii felului în care lucreazã energia, mai degrabã decât a te concentra sau a face ceva. V-am observat pe unii dintre voi încercând sã iasã ºi sã reintre în corp (râsete în salã). Este o consecinþã naturalã - aºa cum este ºi abundenþa ºi vindecarea - odatã ce înþelegeþi cum lucreazã energia, cum poate fi adusã în viaþa voastrã, cum totul poate fi simplu. Când Saint Germain vã spunea despre perioada când era închis în acel cristal, vã spunea despre capacitatea de a merge dincolo de ceea ce pare a fi, de a ieºi din structura energeticã fãrã forþã. Aceasta schimbã toatã dinamica, tot parcursul linear. Shaumbra, voi puteþi face acelaºi lucru, odatã ce înþelegeþi cum lucreazã energia. Foarte simplu, nu existã energie. Energia nu existã, PÂNÃ CÂND un potenþial nu este activat. Atunci apare energia ºi poate fi adusã în viaþa voastrã. Felul în care receptaþi energia acum în lumea voastrã materialã este, ca sã zic aºa, destul de primitiv - este vibraþional. Dar este baza pentru tot Omniversul acum. Este vibraþionalã (energia). Pe mãsurã ce treceþi prin saltul cuantic în vieþile voastre personale, ea devine expansionalã. Nu mai este bazatã pe energia lui 2, ci realmente trece în energia lui 4 - adicã 2 la puterea a 2-a. Începeþi sã lucraþi cu energie la pãtrat. Nu înþelegeþi la modul intelectual - pur ºi simplu lucraþi cu energie la pãtrat. Acesta este potenþialul cu care lucraþi acum. Depinde de voi ce alegeþi sã faceþi, dar, faceþi ceva "în afara cutiei (a spaþiului îngrãdit)".

- Dragã Tobias, ajutã-ne sã înþelegem saltul evoluþionar al vieþii. Se pare cã, cu cât evolueazã lucrurile, apar multe dificultãþi. Creºterea în conºtientizare a emoþiilor se manifestã ca anxietate, fricã ºi furie ºi alte lucruri asociate. În ciuda angajamentului de eliberare din tiparele fricii pânã la trãirea în iubire, trãim niºte timpuri foarte dificile.

Într-adevãr, de câte ori este un salt, o schimbare, existã ºi o rezistenþã asociatã. De fiecare datã când faceþi mari schimbãri, existã pãrþi care se opun, dorind ca totul sã fie ca înainte. Aceste chestiuni trebuie recunoscute ca atare - cã au loc în voi ºi în lume - ºi trebuie, pur ºi simplu, sã vã reasiguraþi pe voi, conºtiinþa voastrã, cã alegeþi sã faceþi acest salt, cã doriþi sã îl faceþi ºi, cum sã spunem, sã creaþi spaþiul sigur pentru voi, astfel încât frica sã nu domine experienþele prin care treceþi. Este vorba de a permite acestui proces sã se desfãºoare cu voi ºi sã nu vã îngrijoraþi cã existã aspecte ale voastre care se opun. Este vorba de a inspira noua energie ºi apoi de a o expira. Este vorba de a "zbura" cu aceasta.

- Dupã saltul cuantic, vom fi cumva într-o conºtiinþã a Uniunii?

Hmm... Existã deja unii pe Pãmânt care sunt în conºtiinþa Uniunii. Veþi vedea mai multã diviziune ºi veþi vedea mai mulþi oameni în conºtiinþa Uniunii. Acest proces va dura ceva pânã se va ajunge la un echilibru. Pe termen lung, vor fi mult mai mulþi în conºtiinþa Uniunii. O parte din aceasta a fost profeþitã ºi prezisã, s-a spus cã vor fi 1000 de ani de pace ºi cã acesta este numai începutul, numai o parte a ecuaþiei - dar, dupã procesul de "curãþare" asociat saltului cuantic, va fi, cum sã spunem, mult mai mult din aceastã conºtiinþã a Uniunii despre care vorbeºti.

- Joacã apa vre-un rol în saltul cuantic? Cum sã avem grijã de noi?

Într-adevãr, apa este una din cele mai bune resurse pentru a alimenta societatea voastrã. Ea existã acolo ºi este disponibilã, existând în ea potenþialul alimentãrii cu noua energie. Oamenii de ºtiinþã se uitã încã la ea în vechile moduri ale dualitãþii, cu microscopul, la componentele moleculare ale apei, încercând sã îºi închipuie cum merge totul, dar, ei nu vãd încã energiile "invizibile" care existã între molecule, în spaþiile interatomice ºi chiar în celulele apei. Apa, atunci când este combinatã cu lumina, conþine cel mai mare potenþial pentru a alimenta societatea cu energie. ªi, vorbind despre Pãmânt, el deja nu mai doreºte sã suporte vechiul mod de alimentare cu energie.

- Dupã saltul cuantic, ce fel de schimbãri vom putea vedea în lumea noastrã 3D? De exemplu, maºinile noastre vor fi la fel? Sã mã aºtept cã îmi voi lua o maºinã nouã? (râsete în salã). Vor fi corpurile noastre diferite?

Hmm. Totul va începe la nivel personal, apoi veþi vedea migrarea în tehnologie. Puteþi sã vã luaþi foarte bine o maºinã nouã acum, pentru cã puteþi la fel de bine sã vã luaþi alta mai târziu (râsete în salã). Veþi vedea însã schimbãri rapide în tehnologie, veþi vedea o evoluþie foarte rapidã. Nu vã cerem sã nu faceþi nimic acum, doar înþelegeþi ce se întâmplã în jur, cã acest salt cuantic este inevitabil ºi va schimba natura intimã a realitãþii. Nu veþi mai exista într-o realitate linearã, ci într-una multidimensionalã. Va dura o vreme pentru restul conºtiinþei omenirii sã înþeleagã ce se întâmplã, dar voi veþi vedea schimbãri foarte rapide. Mai mult decât orice, la nivel personal veþi descoperi multe talente ºi instrumente care au stat ascunse de voi multã vreme, abilitatea de a simþi lucruri, intuiþie, cunoaºtere, abilitatea de a vã extinde energia din punctul de referinþã ACUM, în multidimensional, abilitatea de a vorbi cu noi mult mai uºor. Veþi trãi experienþa tuturor acestor lucruri ºi, în plus, a vindecãrilor, a pasiunii în viaþã.

- Este senzaþia de a nu aparþine acestei lumi, o componentã a saltului cuantic?

Este cumva o legãturã, dar sentimentul de a nu aparþine de aici este mai mult asociat cu ascensiunea voastrã personalã, cu procesul transformãrii voastre. Va exista o perioadã în viaþa voastrã când veþi simþi nevoia, sau veþi dori sã fiþi singuri, veþi dori sã blocaþi energiile exterioare, astfel încât sã vã focalizaþi pe renaºterea voastrã energeticã, propriul proces de tranziþie/ înãlþare. Deci, este ceva normal, este ceva de care unii dintre voi aveþi nevoie, este o perioadã pe care o luaþi pentru voi personal.

- Se poate întâmpla frecvent?

Da, asemenea stãri pot fi ciclice.

- Ultima întrebare... Ce schimbãri vom vedea dupã 18 septembrie 2007, ce ne vor indica faptul cã saltul cuantic are loc - cã se desfãºoarã?

Da, veþi vedea în perioada dinaintea saltului cuantic schimbãri geofizice relativ semnificative, schimbãri climatice, dar ºi cutremure sau erupþii vulcanice, dar, cele mai importante vor fi comportamente foarte neobiºnuite ale vremii. Aceasta, deoarece câmpul ºi liniile magnetice ale Pãmântului ºi din jurul acestuia se vor modifica ºi aceasta va influenþa atât vremea, cât ºi Pãmântul. Veþi vedea cum tensiunile care s-au acumulat în diverse zone ale þãrii vor ieºi la suprafaþã. Noi nu prezicem neapãrat un rãzboi, s-ar putea ca tensiunile sã iasã la suprafaþã la "masa pãcii". Dar, dacã nu se vor putea rezolva la masa pãcii, veþi vedea aceasta pe câmpurile de luptã. Veþi vedea o "maree" puternicã de energii care îºi cautã rezoluþia. Toate energiile vor dori sã vinã înapoi împreunã. Veþi vedea în vieþile voastre cum oameni cu care aþi avut probleme în trecut vor reveni în prim plan, dorind un fel de rezoluþie, un fel de iertare. Veþi vedea un exod al anumitor animale, în special pãsãri.
Oamenii de ºtiinþã vor vedea cum multe specii de pãsãri vor pleca într-un termen foarte scurt. Aceasta va fi o manifestare importantã a saltului cuantic. Pãsãrile folosesc liniile de câmp electromagnetic al Pãmântului în drumurile lor, în comportamentele lor de somn ºi hranã, în zborurile lor. Pe mãsurã ce liniile de câmp electro-magnetic terestre se schimbã, pãsãrile vor deveni dezorientate, dar, vor fi de asemenea gata sã pãrãseascã Pãmântul, deoarece mult din ceea ce aveau de fãcut aici se va termina. Nu spunem aici cã toate pãsãrile vor pãrãsi Pãmântul, dar un numãr mare o va face. Chiar ºi un numãr mare de animale va pleca cu puþin înainte de 18 septembrie 2007.

- Are gripa aviarã o legãturã cu aceasta?

Nu, nu existã o legãturã.

ªi iatã, cu aceasta aducem discuþia noastrã despre saltul cuantic la sfârºit, dar, vom continua mai mult despre acest subiect, pe mãsurã ce ne apropiem de data saltului. Înþelegeþi cã nu aveþi nici un motiv sã aºteptaþi pânã la 18 septembrie 2007, cã puteþi aduce noua energie ºi noi înþelegeri în vieþile voastre de pe acum. Înþelegeþi cã restul omenirii este posibil sã trãiascã experienþa acestor schimbãri, fãrã a cunoaºte ce se întâmplã ºi, repet, voi veþi fi acolo pentru a-i ajuta, a-i ghida ºi învãþa în aceste timpuri incredibile, în care voi aduceþi literalmente, pentru prima datã, o nouã energie pe Pãmânt.

ªi aºa este.

Traducere de George Pescanu 

   Ce ziceti?  Eu ma gindesc ca fantoma asta e cam vorbareata :-D Si  cui slujeste ea?  Parerea mea este ca e aiureala...7
Cafenea / Copiii indigo
« : 08 Septembrie 2007, 16:04:22 »
       

Pe Pamant au aparut, de mai bine de 15 ani, Copiii Indigo. Ei stiu foarte bine care le este menirea si ce trebuie sa faca pentru omenire. Sunt foarte deosebiti de cei de varsta lor si au un comportament aparte. Alaturi de Copiii Soarelui, cei de Cristal si de Copiii Curcubeu, ei vor schimba lumea si-o vor face mai buna. Foarte multi dintre copiii nascuti incepand cu anul 1984 sunt Indigo, numiti si Copiii Mileniului. Conform unor statistici, se pare ca mai mult de 90% dintre copiii care nu au implinit inca varsta de 9 ani sunt Indigo. Cu toate acestea, pot exista si adulti care sa fie Indigo, fara sa stie. ‾Copiii Indigo sunt deosebiti. Ei stiu foarte bine ce misiune au pe acest pamant si fac parte din generatia care poate oricand sa-i invete pe cei mai in varsta decat ei. Din pacate, multi dintre ei sunt considerati ‾inapoiati“ sau sunt diagnosticati gresit ca avand Sindromul Atentiei Deficitare Hiperactive“, ne-a spus profesorul Moshe Zamurovich care studiaza Copiii Indigo din Romania.


INTELIGENTI, CREATIVI SI ‾INDISCIPLINATI”
Acesti copii au un nivel de mandrie foarte inalt si o sensibilitate deosebita. Sunt inteligenti, sensibili, creativi, ‾indisciplinati“, se plictisesc foarte usor si se opun autoritatii daca nu sunt indrumati in mod corect.
‾Ei au mereu nevoie de adulti stabili din punct de vedere emotional, pentru ca orice dezechilibru le face rau. Intotdeauna invata de pe pozitia celui care vrea sa exploreze si niciodata nu vor memora in mod mecanic“, a spus Monica Visan, profesor si psiholog care se ocupa de Copiii Indigo.


LUMINEAZA LUMEA Pentru ca sunt deosebiti, Copiii Indigo (numiti astfel datorita culorii predominante a aurei, caracteristica persoanelor la care cel de-al treilea ochi, responsabil cu intuitia, este deschis) sunt in stare sa simta suferintele celor din jur. ‾Exista cativa pasi pe care-i fac. In primul rand, manifesta empatie fata de persoana de langa el. Daca aceasta are o problema, Copilul Indigo va incearca sa se detaseze, deoarece nu poate ajuta daca se simte rau si deprimat, urmand ca apoi sa intervina compasiunea“, a spus profesorul Mosche Zamurovich.
Copiii Indigo au venit in lumea aceasta pentru a ne ajuta sa depasim problemele majore. Ei sunt aici pentru a lumina lumea si pentru a ne ridica la un nivel superior de vibratie (fota inalta) si a ne invata sa traim in armonie cu tot ce ne inconjoara. Multi Indigo sunt vindecatori si par conectati la energia Reiki. Unii copii care sufera de autism si cei cu sindromul Asperger provin din randul Copiilor Indigo.


DISPAR CAND ISI INCHEIE CICLUL KARMIC
Copiii Indigo sunt foarte sensibili la tot ce inseamna stres si poluare, suferind cel mai adesea de alergii. ‾Exista douasprezece simptome Shaumbra (care inseamna familie si prietenie profunda) care se manifesta la un om Indigo. In primul rand corpul poate manifesta durere in zona cefei, a umerilor si a spatelui. Acest lucru se datoreaza schimbarilor intense ce apar la nivelul ADN-ului, pe masura ce samanta lui Hristos se trezeste din interior. Apoi se poate intampla sa planga fara motiv, sa duca o intensa autoconversatie sau sa aiba o dorinta intensa de a merge ACASA, adica de a parasi planeta. Aceasta senzatie apare mai ales cand respectivul om Indigo si-a incheiat ciclul karmic“, a continuat profesorul Zamurovich.
Dupa Copiii Indigo, peste vreo sapte-opt ani vor veni si Copiii de Cristal care vor aduce cu ei vibratia cristalelor pentru vindecare. Ei vor incerca sa restabileasca ordinea si sa aduca armonia, pacea pe Pamant. Pentru a continua ciclul, vor urma Copiii Curcubeu, care vor fi cu 200-300 de ani mai avansati decat noi.


DISCUTA CU BUNICA MOARTA
Margareta are 12 ani si este din Bacau. Profesoara Monica Visan si-a dat seama ca fetita este un copil Indigo si a studiat-o multa vreme. ‾Are o capacitate extraordinara de a invata si uneori ne uimeste. Cunoaste foarte multe lucruri si nu oboseste niciodata. Mereu este in alerta, gata sa ajute. De cateva ori i s-a intamplat sa discute cu bunica ei care murise de cativa ani. Nu s-a speriat, dimpotriva, considera ca este normal sa stai de vorba cu cei trecuti in nefiinta“, a spus tatal copilului.
Moshe Zamurovich s-a nascut in Israel, tara pe care a parasit-o in 1980, pentru a calatori prin intreaga lume si pentru a cauta experiente spirituale. Si-a petrecut mult timp in Asia - India, Nepal, Thailanda, Rangoon, Hong-Kong, Japonia, Coreea, Filipine -, SUA si majoritatea statelor din Europa. In ultimii 4 ani, si-a finalizat Masteratul in Reiki, Karuna Reiki si Lightarian Reiki. Reiki este un concept care se refera la energia vitala a universului. Este Profesor Lightarian (care cauta iluminarea) si reprezentant oficial al Miscarii Reiki in Romania.

Sursa/ziarul 2004
               Articolul este mai vechi ,dar ce parere aveti?   

8
Diverse / Da Vinci - The Vitruvian man
« : 23 August 2007, 10:01:59 »

          . Preocuparile lui da Vinci au depasit cu mult limitele timpului in care a trait, nefiind cu adevarat intelese decat dupa multe secole...  Poate cel mai important studiu al lui Leonardo da Vinci este schita „Homo universalis” sau omul vitruvian. Privita initial ca un simplu exercitiu de simetrie a corpului uman, extrem de firesc in pictura, aceasta a fost sursa de inspiratie mult mai tarziu pentru matematicianul Fibonacci si a „raportului de aur” in univers, celebrul numar „phi”. Folosit in natura, arhitectura sau anatomie, raportul ilustrat sub forma M/m=1,618 s-a dovedit a fi formula dupa care a fost creat universul, potrivindu-se in armonizarea tuturor dimensiunilor geometrice. Ciudat, acest raport vine sa intareasca ideea intalnita in Geneza cum ca „orice creatie a lui Dumnezeu are aceeasi masura ca El...."

9
Diverse / Destinul
« : 26 Iulie 2007, 07:54:02 »

           Ce este de fapt destinul? Exista un drum bine stabilit ,dupa parerea voastra ,pe care ne este dat sa mergem?  Sau exista o Carte a Vietii  in care este figurat scopul  nostru in aceasta lume   , scopul pentru care am fost creati.  Avem un rol....Putem schima cursul vietii noastre?Sau putem schima cursul dar nu si finalul? : Exista o vorba :" ce ti-e scris , in frunte ti-e pus" si orice ai face sa schimbi tot acolo ajungi  la drumul prestabilit....Credeti in  zicala aceasta?
          De multe ori folosim destinul ca o scuza ,,,daca i se intimpla cuiva   ceva fatal folosim sintagma "asa i-a fost scris saracul."...
          Credeti in pariul lui Pascal?
         
1. Nu stim daca exista Dumnezeu.
2. Daca el exista, necredinta în el are consecinte negative asupra sufletului nemuritor.
3. Daca el nu exista, credinta în el nu are nici o consecinta.
4. Asadar, este în interesul omului sa creada în Dumnezeu

10
Cafenea / Purtatorii de stigmate
« : 19 Iulie 2007, 12:55:02 »
 Purtãtorii de stigmate

* Legenda spune cã pe Pãmînt existã în permanenþã 12 purtãtori de stigmate
* Padre Pio, sfîntul „crucificat“ de sute de ori
* Din credinþã ºi ardoare misticã pot apãrea pe corp stigmate

Stigmatele sînt reproducerea exactã, inclusiv ca poziþie, a rãnilor lui Iisus, conform studiilor efectuate asupra Sfîntului Giulgiu din Torino. Conform teoriei, stigmatele apar fie în mod spontan, fie ca urmare practicãrii unui extaz numit „imitatio Christi“, fiind vorba despre aspiraþia de a-l „imita“ pe Iisus, în sensul de a participa, din dragoste ºi credinþã pentru El, la suferinþa Sa. Legenda spune cã pe Pãmînt existã în permanenþã 12 purtãtori de stigmate. Cînd unul dintre ei moare, apare altul, ei simbolizîndu-i pe cei 12 apostoli. Deºi este un fenomen rar, existã totuºi destule informaþii despre cazuri concrete de stigmatizare. Cazul cãlugãrului capucin Padre Pio rãmîne unul de referinþã în istoria stigmatelor. El este primul preot catolic care a purtat pe trup rãnile lui Iisus.

Stigmatizarea - rãni reale care le amintesc pe acelea suferite de Iisus în timpul crucificãrii - rãmîne unul dintre cele mai controversate fenomene paranormale. Vãzut drept un semn al divinitãþii, dar ºi ca o posibilã manifestare de autosugestie în plin extaz mistic, aceasta continuã sã intrige ºi sã fascineze.

Imitatio Christi

Stigmatele sînt reproducerea exactã, inclusiv ca poziþie, a rãnilor lui Iisus, conform studiilor efectuate asupra Sfîntului Giulgiu din Torino. Conform teoriei, stigmatele apar fie în mod spontan, fie ca urmare practicãrii unui extaz numit „imitatio Christi“, fiind vorba despre aspiraþia de a-l „imita“ pe Iisus, în sensul de a participa, din dragoste ºi credinþã pentru El, la suferinþa Sa. ªi postul de 40 de zile se înscrie în aceeaºi teorie canonicã. De cele mai multe ori, semnele crucificãrii apar independent de voinþa individualã ºi pot fi însoþite de dureri atroce. Stigmatele emanã adesea un miros plãcut, identificat de cãtre martori cu parfumuri florale sau cu acela de mir.

Padre Pio, unul din apostolii lui Iisus

Legenda spune cã pe Pãmînt existã în permanenþã 12 purtãtori de stigmate. Cînd unul dintre ei moare, apare altul, ei simbolizîndu-i pe cei 12 apostoli. Deºi este un fenomen rar, existã totuºi destule informaþii despre cazuri concrete de stigmatizare. Cazul cãlugãrului capucin Padre Pio rãmîne unul de referinþã în istoria stigmatelor. El este primul preot catolic care a purtat pe trup rãnile lui Iisus. Cu totul excepþional este faptul cã Padre Pio a purtat stigmatele timp de nu mai puþin de 50 de ani, pînã în 1968, cînd i-au dispãrut cu cîteva zile înainte de moarte. În timpul vieþii, preotul a fost consultat de numeroºi medici ºi prelaþi, care nu au putut decît sã admitã cã rãnile sale sînt veridice.

Beatificat în aprilie 1999

Aproape venerat de credincioºii din Italia ºi din lume, el îºi scotea mãnuºile cînd oficia slujba. Dimineaþa, acestea erau albe, iar seara erau înroºite din cauza hemoragiei. S-a estimat cã Padre Pio pierdea zilnic între 150 ºi 200 de grame de sînge prin rãnile din podul palmelor. Nimeni nu a reuºit sã explice cum de rezista, dat fiind cã mînca extrem de puþin, iar durerile erau adesea necruþãtoare. Lui Padre Pio i-au fost atribuite ºi vindecãri miraculoase. Beatificat în aprilie 1999, Padre Pio a fost canonizat în iunie 2002. Cazul sãu de stigmatizare rãmîne unul dintre cele mai cunoscute pînã în prezent.

Stigmatele, „încercãri“ divine

Padre Pio da Pietrelcina (1887-1968), nãscut în Italia, obiºnuia sã spunã: „cu cît Iisus doreºte sã ridice mai mult la perfecþiune un suflet, cu atît crucea încercãrilor sale creºte“. Stigmatele i-au confirmat ideea ºi s-au numãrat printre cele mai mari suferinþe fizice ale sfîntului capucin.
Din punct de vedere medical, stigmatele nu pot fi considerate rãni sau inflamaþii, deoarece ele nu se vindecã nici chiar tratate. Ele nici nu se infecteazã ºi nici nu se descompun, stigmatele nu necrozeazã ºi nici nu emanã un miros urît. Ele sîngereazã ºi rãmîn constante ºi nealterate mai mulþi ani, împotriva oricãror legi ale naturii.

Stigmate atestate

Biserica pune anumite condiþii înainte de a recunoaºte validitatea stigmatelor. Rãnile trebuie sã aparã toate în acelaºi timp, trebuie sã provoace modificãri considerabile ale þesuturilor; trebuie sã rãmînã nealterate în ciuda tratamentului medical, trebuie sã provoace hemoragii ºi ele nu trebuie sã ducã la infecþii sau supuraþii, sau sã se vindece pe loc ºi perfect. Existã cel puþin 80 de sfinþi sau beatificaþi ale cãror stigmate au fost atestate de-a lungul timpului de Biserica Catolicã.

Primele stigmate, la Sf. Francisc

Stigmatele au fost consemnate prima oarã în secolul al XII-lea, pe trupul Sf. Francisc din Assisi. Ultimii doi ani din viaþã, acest cãlugãr ascet a trãit cu mîinile ºi picioarele bandajate. Sfîntul nu îºi expunea stigmatele în public, fiind de o umilinþã ºi o modestie exemplare, dar cei care îi spãlau hainele ºi bandajele gãseau regulat pete de sînge. Doar un Papã ºi cîþiva cardinali i-au vãzut acestuia rãnile în timpul vieþii. Dupã moarte, însã, toþi credincioºii care au trecut sã îºi ia rãmas bun de la el i-au putut observa rãnile pe trupul neînsufleþit.

Louise Lateau sîngera în fiecare vineri

Importanþa cazului credincioasei Louise Lateau decurge din faptul cã se numãrã printre primele care au fost studiate de reprezentanþii Bisericii cu o rigoare deosebitã. În 1873, belgianca Louise Lateau purta stigmatele deja de ºase ani, autenticitatea lor fiind certificatã prin studii efectuate sub patronajul Academiei Regale de ªtiinþe din Belgia. Ea a acceptat mai apoi ºi un nou set de verificãri, conduse de un specialist în neurologie. Acesta a supravegheat-o vreme de cinci luni, cu intenþia de a stabili dacã nu cumva îºi provoacã singurã rãnile. În acest scop, el i-a „securizat“ mîinile în niºte cilindri de sticlã, pentru a elimina orice posibilitate de rãnire. Cu toate acestea, sistematic, în fiecare vineri, dupã miezul nopþii, rãnile femeii sîngerau.

Therese Newmann plîngea cu lacrimi de sînge

Nãscutã în 1868, în Bavaria, Therese Newmann a avut în 1926 o viziune cu Iisus pe Muntele Mãslinilor. A simþit apoi o durere puternicã în piept ºi a început sã sîngereze. Ulterior, nemþoaica ºi-a dat seama cã pe mîini ºi pe labele picioarelor are rãni asemenea celor produse de cuiele crucificãrii. Ceea ce o diferenþiazã pe Therese Newmann de alþi stigmatizaþi este faptul cã, dupã aceastã întîmplare ea a refuzat sã mai mãnînce timp de mai mulþi ani, manifestînd astfel ºi un alt fenomen paranormal numit inedie. Mai mult, atunci cînd intra în extaz, Therese Newmann plîngea cu lacrimi de sînge.

Monitorul Expres Week-end /19 07/2007

 
 

11
 
   O teribila dezvaluire pune sub un urias semn de intrebare discursurile celor care slavesc galopurile nefiresti ale imperiului global.

Daca v-ati intrebat vreodata cat de intamplatoare sunt intamplarile care, la rastimpuri, provoaca seisme planetare si ne izbesc vietile cu fruntile de pereti, un posibil raspuns il puteti gasi in cartea lui John Perkins, „Confesiunile unui asasin economic“, un best seller al „New York Times“. Serviciile secrete americane l-au instruit si l-au trimis pe J. Perkins sa ucida. Nu oameni, ci tari intregi.  Numai ca el „a defectat“ si a marturisit. Sperand macar in salvarea celorlalti.Cine sunt misteriosii Asasini Economici? O intrebare la care Perkins este pe deplin indreptatit sa raspunda. Pentru ca el insusi a fost unul dintre cei care, in aceasta calitate, a schimbat fata lumii: „Mercenarii sau asasinii economici (AE) sunt profesionisti extrem de bine platiti care escrocheaza tari din intreaga lume, pentru sume ajungand la trilioane de dolari. Ei directioneaza bani de la Banca Mondiala, de la Agentia SUA pentru Dezvoltare Internationala (USAID), precum si de la alte organizatii de «ajutorare» straine, catre seifurile corporatiilor-gigant si buzunarele acelor cateva familii de bogatasi care controleaza resursele naturale ale planetei. Mijloacele de care uzeaza in acest scop variaza de la rapoarte financiare frauduloase, alegeri trucate, mita, santaj, sex, ajungand pana la crima. Jocul lor dateaza de cand dateaza si imperiul, capatand insa noi si terifiante dimensiuni in actuala perioada a globalizarii“. Prestatia lor are un beneficiar difuz: „In stradania de a duce pe culmi imperiul global, corporatiile, bancile si guvernele (reunite sub denumirea colectiva de corporatocratie) isi folosesc puterea financiara si politica pentru a avea garantia ca scolile, afacerile si mass-media sustin atat conceptul fals, cat si corolarul acestuia. Ele ne-au adus in situatia in care civilizatia noastra mondiala a ajuns un fel de masina monstruoasa, care necesita cantitati de combustibil si de intretinere in crestere exponentiala, intr-atat de uriase, incat, in cele din urma, aceasta va consuma totul, nemairamanandu-i alta solutie decat sa se devoreze pe sine“.

Vulnerabil la seductie
Perkins s-a nascut in 1945, la Hanover, New Hampsire, intr-o familie de yankei puritani. Presiunile excesiv moralizatoare ale parintilor sai si-au pus adanc amprenta pe apucaturile tanarului rebel si pe evolutia sa halucinanta de apoi, marcata de un lung sir de „coincidente“. Primele doua i se intampla la cole-giul Middebury, unde ii cunoaste pe iranianul Farhad, fiul generalului care era consilier personal al sahului, si pe Ann, care avea sa-i devina mai apoi sotie. Primul il „depresurizeaza“ din punct de vedere etic, incurajandu-l sa bea, sa mearga la petreceri si sa-si ignore parintii. Curand, va renunta chiar la scoala, spre disperarea tatalui sau. Afla ca poate sa minta cu seninatate la politie, dupa ce amicul iranian cresteaza cu un cutit obrazul unui fermier, in timpul unei altercatii dintr-un bar. Ca sa scape de incorporare, se inscrie la Business Administration de la Universitatea din Boston si se casatoreste cu tanara Ann. Tatal ei, un eminent inginer, cu izbanzi profesionale in industria de armament, i-l prezinta pe cel mai bun prieten al sau, Unchiul Frank, presedintele unor inalte esaloane ale Agentiei de Securitate - NSA, cea mai obscura si cea mai mare organizatie de spionaj a SUA. Este intalnirea cruciala, care-i va schimba destinul. La scurt timp, este chemat de armata pentru un examen fizic, semnul ca, dupa absolvire, urma sa fie trimis in Vietnam. Dar Unchiul Frank ii sare in ajutor. Ii ofera o slujba la NSA. Testul poligraf ii aduce o revelatie: obsesia pentru femei si ambitia de a duce o viata mai buna l-au facut vulnerabil la seductie. Deci apt pentru a fi recrutat. Dar, alaturi de Ann, urmeaza un seminar al Peace Corps si decide sa plece impreuna in Ecuador, pentru un demers antropologic si umanitar. Din nou, cu „binecuvantarea“ Unchiului Frank, care priveste initiativa ca pe un bine-venit test de anduranta.

Recrutarea
In salbaticie, ca din intamplare, face cunostinta cu Einar, vicepresedintele MAIN, o firma internationala privata de consultanta, insarcinata sa intocmeasca studii care sa determine daca Banca Mondiala ar trebui sau nu sa imprumute bani unor tari din zona, pentru proiecte hidroelectrice si de infrastructura. La rugamintea acestuia, ii trimite prin posta cateva rapoarte, cu speculatii personale privind viitorul politic si economic al Ecuadorului. Imediat dupa terminarea misiunii de la Peace Corps, ii propune pozitia de economist la MAIN, pe care Perkins o accepta. Cea dintai misiune: o deplasare in Indonezia, spre a elabora o strategie privind alimentarea cu energie a insulei Java. Predocumentarea la o biblioteca din Boston ii ofera o surpriza. O intalneste pe Claudine, o colega care-i spune fara ocol ca a primit ordinul sa-l instruiasca pentru ce va urma. Si-i marturiseste, la fel de direct, ca rostul ei este acela sa-l transforme intr-un asasin economic. Un AE. Atragandu-i atentia ca va intra intr-o afacere murdara, strict confidentiala, in care va ramane implicat pe viata. Concret, misiunea sa va avea doua obiective principale. Primul: sa justifice imprumuturi internationale uriase, care erau directionate inapoi catre MAIN sau catre alte companii din SUA, prin proiecte gigantice de inginerie tehnologica si constructii. Al doilea: sa lucreze pentru a falimenta tarile care primeau imprumuturile (dupa ce achitau sumele cuvenite MAIN ori altor contractori din SUA), astfel incat sa fie obligate pentru totdeauna fata de creditorii lor si sa devina tinte usoare, in cazul in care era nevoie de anumite favoruri, precum baze militare, voturi la ONU ori accesul la titei sau alte resurse naturale.

„Intelegi? Tu reprezinti cheia!“
Se intentiona deci „crearea unor profituri uriase pentru contractori, precum si pentru o mana de familii bogate si influente din tara care primea imprumutul, in timp ce se asigura dependenta financiara pe termen lung si, prin urmare, loialitatea politica a guvernelor de pretutindeni“. Principiul de baza - esenta inselatoare a PIB-ului. Consecinta: „Cei bogati devin si mai bogati, iar cei mai saraci, si mai saraci. Si totusi, din punct de vedere statistic, acest fapt este inregistrat ca progres economic“. Instructiunile Claudinei sunt limpezi: „Sa zicem ca e nevoie sa vii cu o analiza foarte optimista asupra economiei, cum va inflori ea dupa ce vor fi construite noile centrale electrice si liniile de distributie. Acest lucru le va permite celor de la USAID si bancilor internationale sa justifice imprumuturile. Desigur, vei fi rasplatit si te vei putea muta in tari mai exotice, cu alte proiecte. Lumea este harta ta de cumparaturi! (...) Tu esti cel care prezice viitorul. Analizele tale vor determina amplitudinea sistemului pe care ei il proiecteaza si cuantumul imprumutului. Intelegi? Tu reprezinti cheia! (..) Trebuie sa-i incurajezi pe liderii mondiali sa devina o parte din vasta retea care promoveaza interesele comerciale ale SUA. In final, respectivii lideri sunt ademeniti intr-o retea de datorii care ne asigura loialitatea lor. Ii putem folosi oricand dorim, pentru a ne satisface nevoile politice, economice sau militare. In schimb, acesti lideri isi sustin pozitiile politice, punand la dispozitia cetatenilor lor parcuri industriale, centrale electrice si aeroporturi. Intre timp, posesorii companiilor de inginerie tehnologica si constructii se imbogatesc serios“. Ilustrul „inventator“ al acestei meserii a fost agentul CIA Kermit Roosvelt (nepotul lui Theodore). In 1951, Iranul s-a revoltat impotriva unei companii petroliere din Marea Britanie, care-i exploata resursele naturale si locuitorii. Mossadegh, popularul prim-ministru de-atunci, a nationalizat toate proprietatile petrolifere iraniene. Kermit e detasat acolo si imparte cu generozitate mite si amenintari. Organizeaza demonstratii de strada violente, il compromite pe Mossadegh si-l aresteaza la domiciliu. O victorie stralucita. Dar se ivise o problema: Kermit era angajat CIA. „Daca ar fi fost prins, consecintele ar fi fost dezastruoase... Important era sa se gaseasca o modalitate ca Washingtonul sa nu fie implicat direct. Din fericire pentru strategi, in anii ‘60 s-a asistat si la un alt tip de revolutie: intarirea corporatiilor si organizatiilor multinationale, cum ar fi Banca Mondiala si FMI. Acesta din urma era finantat in primul rand de SUA si de suratele noastre in intemeierea imperiului din Europa. O relatie simbiotica s-a dezvoltat intre guverne, corporatii si organizatiile multinationale.“ Deci „agentiile de spionaj din SUA - inclusiv NSA - aveau sarcina sa identifice potentiali AE, care puteau fi apoi angajati de corporatii internationale. Acesti AE nu trebuiau niciodata platiti de guvern, ci urmau sa-si ia salariile din sectorul privat. Asadar, daca ar fi fost data in vileag, treaba lor murdara ar fi fost atribuita lacomiei corporatiilor, nicidecum politicii guvernamentale“.

Refuzul luciditatii
Proaspatul Asasin Economic Perkins era pregatit sa intre in scena. Parea simplu: nu trebuia decat sa evalueze si sa minta. In primul rand, sa se minta pe sine: „In fond si la urma urmei, ma aflu aici pentru a ajuta Indonezia sa se ridice din stadiul economiei medievale si sa-si ocupe locul in lumea industriala moderna“. Trece deci peste lectia de luciditate pe care i-o administreaza colegul sau de echipa Howard Parker, care-i spune apasat ca a raporta o viitoare crestere a cantitatii de energie cu mai mult de sase procente pe an este o aiureala. Dar sefii asteptau un procent infinit mai optimist: rate de crestere de cel putin 17-20% pe an! Iar viitorul lui Perkins depindea de multumirea acestora. Howard face subit un atac bacterian si este trimis acasa. Insa Perkins simte cu timpul ca, in ciuda deferentei cu care este primit si informat de oficialitati, localnicii ii sunt ostili. Iar indoielile incep sa-i dea tarcoale. Dupa intoarcerea la MAIN, afla ca Howard a fost concediat si ca el ii va ocupa postul. Drept bonus primeste titlul de economist-sef si o marire de salariu. Nu se mai gandeste la sine ca la un AE, ci ca la un expert de varf.
Caprele spala banii sauditilorDar capodopera lui Perkins abia incepea sa se contureze. In 1974, pe cand facea parte dintr-un grup de consultanti care incepuse sa puna cap la cap o solutie pentru criza petrolului, este uluit de niste fotografii pe care i le-a aratat un diplomat din Arabia Saudita, cu imagini din Riad, capitala tarii: o turma de capre care scotoceau printr-o gramada de gunoi din fata unei cladiri guvernamentale. Raspunsul diplomatului la uimirea sa l-a socat: „Niciun saudit care se respecta nu ar accepta vreodata sa adune gunoiul. Il lasam in seama animalelor“. Intelege instantaneu cheia simbolica: acel popor nu va renunta nicidecum la mandria sa, dar banii din petrol il fac sa viseze la standarde pe care nu se pricepea sa le atinga: „Veniturile din petrol ar putea fi investite pentru a angaja companii din SUA sa inlocuiasca acele capre cu cel mai modern sistem din lume de strangere si depozitare a gunoiului“. Deci, in loc sa vanda peste hotare petrol brut, sauditii ar putea fi convinsi sa-l prelucreze in produse finite pentru export. „Complexe petrochimice uriase ar putea lua nastere in desert, iar pe langa ele, imense parcuri industriale. In mod natural, un asemenea plan ar fi cerut o capacitate energetica de producere a mii de megawati, linii de transmisie si distributie, autostrazi, conducte, retele de comunicatii si sisteme de transport, inclusiv aeroporturi, porturi imbu-natatite, o vasta gama de servicii si infrastructura necesara pentru a mentine toate aceste rotite in miscare“. Iar „Imperiul global va fi slujit asa cum se cuvine!“. Pentru aceasta „platile catre firmele din SUA trebuiau umflate, iar Arabia Saudita trebuia sa devina din ce in ce mai dependenta de Statele Unite. Nu mi-a luat mult pana sa-mi dau seama ca cele doua erau foarte strans impletite; aproape toate proiectele noi de dezvoltare vor necesita actualizare si intretinere permanente, deoarece se bazau pe tehnologia de ultima ora, aceasta pentru a ne asigura ca tot companiile care le-au implementat le vor asigura si intretinerea, si modernizarea. (...) Daca alte tari, precum Iran, Irak, Indonezia sau Venezuela, ne amenintau cu embargoul, Arabia Saudita, cu rezervele ei uriase de petrol, urma sa vina si sa umple golul; dar chiar si simpla cunoastere a acestei chestiuni ar putea, in cele din urma, sa descurajeze celelalte tari sa ia in consideratie chiar si varianta embargoului. In schimbul acestei garantii, Washingtonul avea sa-i ofere Casei de Saud o afacere extrem de atragatoare: obligatia SUA de a asigura, in totalitate si fara echivoc, sprijin politic si - la nevoie - militar, asigurand, astfel, continuitatea lor la conducerea tarii“.

Miliarde pentru bin Laden
O intelegere pe care sauditii nu o puteau refuza! Si pe care nu au refuzat-o! Regatul s-a transformat peste noapte. Planul lui Perkins a schimbat radical standardele pentru negocierile viitoare cu toate tarile bogate in petrol. Insa... „Mai subtil si, in esenta, mai periculos a fost rolul permis Arabiei Saudite in finantarea terorismului. SUA nu au facut un secret din dorinta lor de a permite Casei de Saud sa finanteze razboiul dus de Osama bin Laden in Afganistan, impotriva Uniunii Sovietice, in anii 1980, iar Riadul si Washingtonul au contribuit impreuna, cu aproximativ 3,5 miliarde de dolari, la miscarea mujahedinilor“. Iar familia Bush si Casa de Saud au intretinut relatii personale, de afaceri si politice foarte stranse, vreme de peste 20 de ani. O prietenie trainica: la cateva zile dupa atacul de la 11 septembrie, „sauditii bogati, inclusiv membri ai familiei bin Laden, au fost scosi rapid din SUA in avioane particulare. Nimeni nu respecta ordinul de anulare a zborurilor, iar pasagerii nu au fost interogati“.
InocentiiLa varsta de 32 de ani, Perkins isi construise deja „un mic imperiu“, alcatuit dintr-o echipa de profesionisti, cu cartierul general in Boston, si o trupa de consultanti de la celelalte departamente si oficii ale MAIN, raspanditi pe tot globul. Devenise cel mai tanar partener din istoria centenara a firmei, director al Departamentului de Economie si Planificare Regionala, tinea cursuri la Harvard, scria articole despre evenimentele recente, avea propriul iaht, un salariu excelent si actiuni cu dividende. Casnicia i se destramase, dar el parea de neoprit. Doua experiente, cea iraniana - soldata cu un esec - si o alta columbiana ii adancesc sfasierile launtrice. Se simtea un om atarnat intre doua lumi, il batea intentia retragerii: „M-am gandit la faptul ca oamenii pe care-i instruisem au intrat acum in randul AE. Eu i-am adus aici. Eu ii recrutasem si-i antrenasem. Dar nu fusese acelasi lucru ca atunci cand am intrat eu. Lumea se schimbase, iar corporatocratia progresase. Deveniseram mai buni, adica mai periculosi. Cei care lucrasera pentru mine erau o specie diferita de mine. Nu existasera in viata lor poligraful celor de la NSA si nici o Claudine. Nimeni nu le spusese deschis ce se astepta de la ei sa faca pentru a duce mai departe misiunea imperiului global. Nu auzisera niciodata termenul asasin economic, sau macar AE, si nici nu li se spusese ca, odata intrati aici, aici vor ramane pentru totdeauna. (...) Acum inteleg ca am atins un nou nivel de inselatorie, acela care ne va duce la distrugerea, nu numai morala, dar si fizica, a culturii noastre. (...) Am inteles ca stralucirea mea... nu era o simpla inselaciune facuta de un afacerist sarlatan, nu era ceva de care un cumparator sa se poata pazi. Ea era parte dintr-un sistem sinistru, care avea drept scop nu sa duca de nas un client naiv, ci sa promoveze cea mai eficienta forma de imperialism pe care a cunoscut-o vreodata lumea“.

Exorcizarea
O noua misiune, in Ecuador, si razboaiele cu sine il fac sa ia o decizie capitala: dupa ce implineste 35 de ani, in 1980, isi da demisia. In urmatorii ani, este angajat drept martor expert pentru diverse companii de utilitati electrice din SUA si isi deschide propria firma, Independent Power Systems (IPS), care viza sa dezvolte uzine de energie benefice pentru mediu si sa reprezinte un model care sa-i inspire pe ceilalti sa procedeze la fel. Se simte sprijinit in continuare din umbra de oculta corporatocratie, care-i recompenseaza astfel tacerea si discretia. La 36 de ani, Perkins se recasatoreste si i se naste o fiica. Ca tata, se ingrozeste de crizele mondiale si de fostul sau rol de AE. Incepe sa scrie o carte de dezvaluiri, dar i se ofera un post de consultant, foarte profitabil, cu conditia sa renunte la acest demers. In urma invaziei statului Panama de catre trupele SUA si a intemnitarii lui Noriega, vinde IPS si se pensioneaza la varsta de 45 de ani. Cocheteaza pe mai departe cu ideea sa editoriala, dar este convins sa-si canalizeze energiile catre crearea unei organizatii nonprofit, asupra careia i se sugereaza ca o astfel de carte ar avea un impact negativ. Constata esecul AE din Irak, care a avut drept consecinta Razboiul din Golf. Incepe a treia oara sa scrie cartea, dar este iarasi anihilat cu amenintari si mite. 11 septembrie il gaseste in adancurile Amazonului, printre triburile bastinase, unde condusese un grup de nord-americani. O zi la Ground Zero il determina sa scrie cartea. Singura in stare sa-i vindece durerea si sa dezvaluie adevarul cutremurator ascuns in spatele Asasinilor Economici.


 

12
Cafenea / Dumnezeu dat in judecata
« : 10 Iulie 2007, 21:46:44 »
         
         Scuze,dar  n-am stiut  unde sa   pun asa ceva :-D

N.U.P. PENTRU DUMNEZEU PENTRU CÃ NU ARE DOMICILIU
 
   
  Dosarul în care Dumnezeu a fost dat în judecatã de un deþinut din Timiºoara a fost clasat de procurori, care au dispus neînceperea urmãririi penale. Argumentul procurorilor: Creatorul nu este o persoanã realã ºi nu are domiciliu. În 2005, Pavel Mircea, condamnat la 20 de ani de puºcãrie pentru omor, l-a dat în judecatã pe Dumnezeu pentru cã nu l-a apãrat de cele rele, aºa cum s-a spus la Botez, ºi l-a lãsat pradã Satanei, care l-a împins la omor. Mai mult decât atât, deþinutul l-a acuzat pe Creator de luare mitã ºi înºelãciune ºi i-a cerut înapoi banii cheltuiþi pe lumânãri ºi slujbe, pentru cã nu au avut niciun efect.

Aceasta nu este singura plângere ieºitã din comun formulatã de deþinuþi. Ele sunt folosite mai mult ca pretext sã mai iasã din penitenciar.   

Antena 3
 
 

13
Cafenea / Piatra filozofala
« : 05 Iulie 2007, 23:06:02 »
Piatra Filosofala (pulberea de proiectie sau transmutatorie), este practic un praf rosu care modifica timpul - este o concentrare a esentei vietii. Presarat peste metale le transforma in aur pur a fost considerat starea de maturitate suprema a oricarui metal. Presarat asupra plantelor le face sa creasca, sa rodeasca si sa faca fructe in cateva ore.

Transmutarea insemana transformarea unui element chimic in alt element chimic prin modificarea structurii atomilor. Pusa in pahar si bauta cu apa, Piatra Filosofala da omului cunoasterea suprema si nemurirea.

Alchimistii considera in general ca lumea va fi perfecta la sfarsitul vremurilor. Dupa catastrofa finala toate metalele vor fi aur si toate pietrele vor fi diamante. Omul, cu ajutorul Pietrei Filosofale, poate "indulci" istoria in favoarea sa, pana la acel final inevitabil.
Sunt multe scrieri ramase despre alchimisti si realizarile lor. Intre sfarsitul secolului al XVI-lea si sfarsitul secolului al XVIII-lea sunt mentionate aparitiile catorva alchimisti cu varste intre 40 si\\50 de ani, care pareau sa nu imbatraneasca, aveau infatisare si intonatie mediteraneene, erau certareti, refuzau mancarea si refuzau relatiile sexuale. Dispareau la fel de brusc pe cum apareau in scena publica a vremii.

Primul a fost Signor Geraldi, (1687-1690), cel care l-a determinat pe Helvetius sa devina alchimist. Johann Fridich Helvetius (Schweitzer pe numele real), a fost medic personal al Printului de Orange in Tarile de Jos. Suspicios fata de alchimie, a fost vizitat de Geraldi care l-a sacait cu o pudra transmutatorie pana i-a atatat curiozitatea.

Impreuna cu sotia sa, Helvetius a incercat pulberea pe o bucata de teava de plumb, incalzind-o intr-un creuzet, pentru a constata, dupa cateva schimbari de culoare lugubre si fasaieli sonore, ca teava se transformase complet in aur, intr-un sfert de ora. A vrut sa afle amanunte despre praf, dar Geraldi disparuse, parese in Tara Sfanta.

Helvetius a pastrat insemnari meticuloase ale acestei experiente alchimice, inclusiv expertiza argintarului Brechtil si a sefului monetariei. Cazul a facut valva in toata Haga. Chiar si Spinoza, scepticul scepticilor, scriindu-i lui Jarrig Jellis, a fost nevoit sa accepte dovezile lui Helvetius. Raportul acestuia a fost publicat in Vitulus Aureus (1667) si in Biblioteca Chemica Curiosa (1702).

Lascaris este alt alchimist care a aparut si apoi a disparut misterios. In urma numeroaselor demonstratii practice cu „pulberea de proiectie", Lascaris a fost parat Electorului Palatin din Leiptzich, care a hotarat sa-l aresteze. Probabil din curozitate, dar cel mai probabil din lacomie. Prevenit de intentiile Electorului a cerut azil in casa contesei Anna Sophia von Erbach.

Dupa ce pericolul a trecut, drept rasplata pentru generozitatea ei, Lascarius i-a transformat o mare parte din argintarie in aur, intreprindere confirmata de aurarul local. Veste s-a raspandit imediat, ajungand la urechile fostului sot al contesei, care i-a cerut acesteia jumatate din aurul alchimic. Cazul a ajuns in fata tribunalului din Leiptzich, in 1753.

Instanta a hotarat ca aurul sa-i ramana contesei, fiindca argintul ii apartinuse tot ei. Dupa asta Lascarius a avut intelepciunea sa dispara.

"Coacerea" Pietrei Filosofale dureaza aproape doi ani

Alti oameni de stiinta celebrii vizitati de diversi alchimisti au fost Jan Baptista van Helmont (descrie experienta in Ortus Medicine), si Robert Boyle.
Cele mai importante operatii descrise in tratatele clasice de alchimie si care au drept finalitate obtinerea pietrei filosofale incepe cu extragerea din mercurul obisnuit a unui ferment special numit de alchimisti "Mercurul filosofilor". Acesta este amestecat cu aurul si argintul, pentru a obtine fermentul de aur si fermentul de argint.

Cei trei fermenti se amesteca intr-un vas de sticla verde foarte solid, in forma de ou. Se inchide ermetic vasul si se pune la fiert intr-un furnal special numit de alchimisti "athanor". In timpul "coacerii" in athanor materia din ou isi modifica aspectul. Mai intai devine neagra, stare cunoscuta sub denumirea de "cap de corb". Urmeaza o albire stralucitoare.

Materia fixata la culoarea alba serveste pentru transmutarea oricarui metal in argint. Aceasta operatiune dureaza un an.
Daca se continua coacerea materialul trece prin toate culorile curcubeului, pentru a se opri la rosu. Atunci piatra este aproape terminata, in sensul ca in aceasta stare zece grame de Piatra Filosofala nu transmuta mai mult de douazeci de grame d emetal.

Pentru a desavarti piatra, aceasta se aseaza din nou in ou de sticla, cu putin mercur filosofal, si reincepe procesul de incalzire, timp de trei luni. Culorile reapar ca si la prima operatiune. In aceasta stare, Piatra Filosofala transmuta in aur de zece ori greutatea sa.

Dupa a treia incalzire, care dureaza o luna, piatra poate tansmuta aur de o mie de ori greutatea sa.
In sfarsit se mai coace o data si se obtine Piatra Filosofala perfecta, care transmuta aur pur de zece mii de ori greutatea sa.
Cartile de alchimie spun insa ca niciodata nu va obtine Piatra Filosofala cel care nu a ucis in el definitiv atractia fata de aur si averi.
Cele descrise mai sus sunt numite de alchimisti "Marea Opera". Prin ea, alchimistul cauta, de fapt, calea nemuririi. Primul alchimist roman, din cate se stie, a fost Nelchior Cibinensis (din Cibin) care a fost contemporan cu Mihai Viteazul si a trait multa vreme la curtea imparatului austriac Rudolf II, in prima jumatate a secolului al XVII-lea.

Un alchimist roman celebru, practic primul scriitor roman alchimist, a fost domnitorul Dimitrie Cantemir. in Istoria Ieroglifica, Cantemir spune ca istoria lumii evolueaza dupa un plan general, o data cu propriul ei Creator, dar exista oameni predestinati sa "indulceasca" amanuntele acestui plan, ceea ce poate modifica si istoria.
La final trebuie spus ca in incinta Kunstistorisches Museum din Viena exista un exponat care se numeste Alkimistiches Medallion. Este un medalion din aur alchimic obtinut in 1677 cu ajutorul Pietrei Filosofale de catre calugarul Augustin Wentzel Seiler si Leopold I al Germaniei, cel inebunit dupa alchimie.14
Diverse / Catacombele Bucurestiului
« : 24 Iunie 2007, 07:10:36 »
Catacombele Bucurestiului
exista un oras ascuns? La 12 metri sub platoul Pietei Revolutiei exista o retea de catacombe prin care se circula cu barca. E vorba de culoare betonate, cu latimea de aproximativ doi metri, prin care curge un rau subteran adanc de un metru. Cu apa curata. Debitul raului secret e aproximat la 1,5 metri cubi pe secunda. La intrare, aceste cai navigabile care stabat Capitala sunt utilate cu barci pneumatice. Informatiile ne-au fost furnizate de Dan Falcan, seful sectiei de istorie a Muzeului Municipiului Bucuresti. Istoricul a cules toate datele existente despre catacombele Bucurestilor, mai vechi si mai noi, si le-a pus cap la cap pentru a-si face o imagine asupra istoriei orasului.

Capitala Romaniei are o traditie de secole in materie de tainite si coridoare secrete. Din datele pe care le detin istoricii, primele coridoare subterane demne de luat in seama au fost beciurile producatorilor de vinuri. Acestea aveau zeci de metri si erau atat de largi incat se circula cu carele. In secolul al XIX-lea au aparut edificiile care aveau tuneluri de refugiu, cum e tunelul care leaga Palatul Ghica Tei de Manastirea Plumbuita, lung de mai bine de un kilometru. In nordul Parcului Cismigiu, Biserica Schitu Magureanu e legata prin subterane de Palatul Cretzulescu .

Sub Palatul Golescu, situat langa stadionul Giulesti, a fost depistat un coridor subteran care da inspre lunca Dambovitei . Coridorul a fost folosit si de Tudor Vladimirescu. "De pe la 1826 ne-au ramas cateva relatari care ne dau o imagine asupra catacombelor de sub capitala Tarii Romanesti. La acea vreme haiduceau in zona vestitii Tunsu si Grozea. Timp de multi ani, ei au bagat spaima in boierii din Bucuresti, in special in cei care aveau casele in zona actualei sosele Panduri. Ii calcau mereu, iar poterele nu puteau face nimic. Desi reuseau sa ii localizeze si sa-i incercuiasca, cand sa puna mana pe ei haiducii dispareau "intrand in pamant", adica coborau in subteran. Astazi putem afirma ca sub aceasta sosea erau o multime de coridoare subterane, late de trei metri si inalte de doi metri. Dar toate datele acestea au palit atunci cand am intrat in contact cu alte informatii recente. Labirintul subteran vechi al orasului pare neinsemnat pe langa cel construit din ordinul lui Ceausescu. Datele mi-au parvenit de la militarii care au intrat in subteranele fostului Comitet Central, actualul Senat la Romaniei, respectiv de la maiorul Gheorghe Grigoras si capitanul Nicolae Grigoras, de la unitatea speciala de lupta antiterorista. Ei au intrat in aceste catacombe chiar pe 25 decembrie 1989, impreuna cu un grup de genisti si pirotehnisti", explica muzeograful Dan Falcan.

Conform relatarii militarilor, la subsolul cladirii au gasit un tunel, nu prea lung, care coboara intr-un fel de cazarma. Opt camere cu paturi pliante. Din aceste camere pornesc mai multe culoare, unul ducand chiar pana la etajul II al cladirii. Pe un alt culoar se poate ajunge la un buncar mai larg, la 7 metri adancime. Se trece apoi de o usa blindata si se ajunge la un apartament spatios, la adancimea de 9 metri. Militarii au cautat apoi camera in care se afla sistemul de ventilatie si s-au trezit pe un nou culoar. Dupa ce au strabatut aproximativ 30 de metri au gasit o nisa cu o lada mare, in care erau 16 barci din cauciuc, cu pompe de umflare. Dupa alti 20 de metri militarii au observat ca peretii tunelului au alta culoare, sunt mai noi si sunt acoperiti cu un fel de rasina sintetica. Dupa inca 10 metri culoarul se infunda. Chiar la capat se afla un piedestal din lemn pe care era asezat un capac de WC. Au ridicat capacul iar sub el au gasit un chepeng de fier. L-au ridicat si au gasit... un rau cu apa curata, care curge intr-o matca artificiala din beton. Are latimea de circa 1,5 metri si adancimea de aproximativ un metru. Raul se afla la aproximativ 12 metri sub platforma Pietei Revolutiei . Cele 16 barci erau folosite de fapt pentru acesta cale de navigatie. Albia amenajata are pe lateral bare metalice facute pentru oprirea sau impulsionarea barcilor. "In opinia militarilor, raul secret duce catre un lacurile din afara orasului, in nord, si Dambovita, in sud-est" , subliniaza Falcan. Ofiterii au vorbit insa de existenta unui alt canal similar, la capatul unui alt tunel, precum si de un sistem de inundare a labirintului, pe sectiuni. In cazul in care un eventual fugar e urmarit, el poate inunda portiuni de tunel in spatele lui pentru a opri urmaritorii. A mai fost gasita o gura de iesire din labirint in curtea interioara a fostului CC, de unde, printr-o retea de canale, se poate intra in canalizarea orasului, de unde se poate iesi catre Dambovita. Reteaua are guri de iesire in Palatul Regal, Biserica Cretzulescu si magazinul Muzica. "In urma unor cercetari ulterioare a reiesit ca ramificatiile subterane au corespondenta cu circa 80 de obiective din Bucuresti, cum ar fi cladirea ASE, Casa Enescu, Opera Romana etc. Subliniez, relatari sunt ale unor ofiteri din cadrul armatei. Lucru foarte interesant, nimeni nu neaga existenta acestor cai de navigatie secrete, dar cand am incercat sa le exploram, nu ni s-a permis pe motiv ca... nu se poate". Despre aceste galerii ale lui Ceausescu ne-a vorbit si Radulescu Dobrogea, presedintele asociatiei Ecocivica, fost inspector de mediu in Primaria Capitalei, omul care s-a ocupat multi ani de panza freatica a orasului. El sustine ca stie de aceste galerii ale lui Ceausescu si ca apa limpede care curge prin ele este panza freatica de sub oras.

Administratorii Senatului au vazut numai intrarea in catacombe

"Pot sa va spun ca am auzit despre aceste lucruri, dar nu le-am vazut. Exista o cale de comunicatie subterana care pleaca din Senat catre Piata Revolutiei, o cale care pleaca de la Palatul Regal catre Piata si inca una, tot din Palatul Regal, catre Biserica Cretzulescu. Intrarile in aceste cai de acces le-am vazut, dar unde se opresc, nu stiu, nu este treaba noastra sa cotrobaim pe acolo", ne-a declarat inginer Constantin Bratu, directorul tehnic al administratiai cladirii Senatului Romaniei.


15
Cafenea / Cavalerii templieri
« : 27 Mai 2007, 14:52:32 »
Astazi, se oficiaza primul ritual din Romania al Cavalerilor Templieri

 
Astazi, la o biserica catolica din centrul Capitalei, se va initia primul Capitul International al Marelui Priorat al Romaniei al Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim. Este vorba de primul ritual ce se oficiaza pe teritoriul tarii noastre de catre Cavalerii Templieri, reprezentantii unui Ordin ce are o istorie de aproape 900 de ani.

La aceasta festivitate, participa Marele Maestru si Principe Regent al Ordinului, Don Fernando Pinto Pereira de Sousa Fontes. De asemenea, participa Marii Priori ai Frantei, Germaniei, Italiei si Greciei. Ca un element de culoare, Marele Prior al Greciei este o femeie.

In Romania, Ordinul a aparut in iunie 2003, cand s-a infiintat prima comanderie. Trei luni mai tarziu, fiintau patru comanderii, iar la 19 iulie 2004, a fost emis decretul de ridicare la statutul de Mare Priorat al Romaniei. Mare Prior este Dan Vasiliu. In tara noastra, sunt aproximativ 100 de templieri, dintre care 15 sunt femei.

O istorie care incepe in anul 1118


Istoria Ordinului incepe la putin timp dupa Prima Cruciada, lansata de Papa Urban al II-lea, in anul de gratie 1118. In acest an, noua Cavaleri francezi, condusi de Hugues de Payens, s-au instalat la confluenta celor trei mari religii monoteiste: iudaica, crestina si musulmana, exact pe locul unde a fost construit Templul lui Solomon.

Misiunea lor era de a apara pelerinii care strabateau drumul de la Jaffa la Ierusalim.

Acesti noua cavaleri au stat pe Pamantul Sfant timp de noua ani, timp in care numarul lor a ramas constant. La reintoarcerea in Europa, Ordinul avea mai mult de 300 de cavaleri, precum si o intreaga armata de luptatori gata sa-si dea viata pentru scopul Ordinului – apararea crestinismului.

La 13 ianuarie 1128, un Conclav General al Bisericii Catolice s-a reunit la Troyes, pentru a recunoaste Ordinul si a-i da o Constitutie. Desigur ca sufletul acestui Conclav nu era altul decat insusi Bernard de Clairvaux, caruia i se datoreaza Regulamentul Templier.

Cavaleri arsi pe rug

Gratie privilegiilor obtinute cu aceasta ocazie, Ordinul va cunoaste o inflorire nemaiintalnita, in scurt timp posedand pe langa sediul din Ierusalim numeroase comanderii in Antiohia, Tripoli, Franta, Scotia, Anglia, Portugalia, Spania, Ungaria. Relicve ale unor comanderii Templieriere se afla si in Romania in apropiere de Abrud.

Stralucirea si bogatiile Ordinului au devenit in scurt timp subiectul invidiei multor suverani, printre care si Filip cel Frumos, regele Frantei. Printr-un complot pus la cale in complicitate cu Papa Clement al V-lea, intr-o zi de vineri 13, in octombrie 1307, Jaques de Molay – al 22-lea Mare Maestru al Ordinului, impreuna cu o serie de inalti demnitari au fost arestati.

In urma unui proces care a durat sapte ani, Ordinul a fost excomunicat de catre Papa. In timpul procesului, sub tortura, unii membri ai Ordinului au recunoscut acuzatiile aduse. Printre acestia s-au aflat si Marele Maestru Jacques de Molay, dar care asemenea Sfantului Apostol Petru a recunoscut acuzatiile de trei ori, apoi, in cainta, le-a retractat de trei ori.

La 18 martie 1314, capitala Frantei a asistat la o macabra ceremonie: arderea pe rug a Marelui Maestru Jacques de Molay impreuna cu un companion al sau.

In randul Ordinului Suprem Militar sunt acceptate si femei

Toata lumea ii cunoaste drept Cavalerii Templieri, dar denumirea completa este Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim.

Conditiile pentru a fi admis par foarte simple – sa ai varsta majoratului, sa fii crestin, cetatean onorabil si sa practici bunele moravuri –, dar acceptarea in randurile acestui Ordin este destul de restrictiva, pentru a accede doar persoane din elita societatii. Dupa initiere, noul membru al Ordinului se numeste Sergent, el avansand apoi la gradele de Scutier si Cavaler.

Cavalerii Templieri au patru grade, Ofiter, Comandor, Mare Ofiter si Mare Cruce. In fiecare tara, reprezentantii Ordinului sunt organizati intr-un Mare Priorat. Ordinul are ambasadori pe langa toate bisericile crestine universal acceptate si exista priorate in 40 de state.

El are statutul de organism consultativ special pe langa ONU, fiind recunoscut si de guverne ale unor tari in care nu exista "filiale”. Pentru ca masonii care au gradul 30 in Ritul Scotian Antic si Acceptat se numesc tot Cavaleri Templieri, s-au facut mai multe confuzii intre cele doua ordine
ordine.


Adevarul este ca masonii recunosc faptul ca au preluat multe din invataturile templierilor, dar fiecare organizatie si-a vazut de drumul sau. Una dintre diferentele vizibile este ca in Ordinul Suprem Militar sunt acceptate si femei, ele fiind numite Surori ale Templului sau Doamne ale Templului.

* Stema Cavalerilor Templieri are ca element central crucea traditionala a generozitatii, cu brate duble, cea inferioara fiind mai mica. Singurele culori de pe emblema sunt negru, alb si rosu, semnificative pentru membrii Ordinului Suprem Militar.

gardianul 9 oct. 2004          CE parere aveti? Stirea este  intr-adevar veche dar am vazut  ca nu  sa0  discutat pe
marginea  subiectului....Au   si  un  site   www.osmth.ro  CREd ca  ordinul asta face  parte  din  masonerie iar  scopul  care  ar  fi  "apararea bisericii  crestine?" :-D  SE pune  intrebarea  pe  cine  apara  ?
 

Pagini: [1] 2