Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Subiecte - jean

Pagini: [1] 2 3 4
1
Cafenea / Arhiva lui Calin Turcu
« : 13 Iulie 2017, 20:41:00 »
Da, arhiva a fost donata asociatiei ASFAN.  Cativa membri ai asociatiei s-au ocupat de ridicarea documentelor de la Valeni.
Acum, aceste documente dar si alte documente donate sau cumparate de membrii ASFAN sunt inventariate. Dupa ce se termina inventarierea lor vor fi afisate pe site-ul ASFAN-ului.
In timp vor putea fi consultate la o anumita locatie fara a putea fi scoase din locatia respectiva.
Acestea sunt informatiile momentan.

2
Bubuitura destul de puternica s-a auzit in jurul orei 16.30 in Braila, Galati, Macin.
Un martor spune urmatoarele: eram in Galati si am auzit ca si cum as fi lovit cu masina un caine sau o pasare. Altul in fata mea s-a oprit, si eu m-am oprit, ne-am uitat la masini, ne-am mirat si am plecat mai departe. Cand am ajuns acasa la Braila prima intrebare a fost: Ai auzit bubuitura?
Mai multe informatii pe: https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fobiectivbr.ro%2Fcontent%2Foriginile-bubuiturii-care-zguduit-br%25C4%2583ila-r%25C4%2583m%25C3%25A2n-un-mister-unda-de-%25C8%2599oc-fost-resim%25C8%259Bit%25C4%2583-%25C3%25AEn-tot&h=ATNqAAg1zkbd2WudeFbs2NpYIBaurIYM1-gBQmZjTLn8e5QrF3wDwIrIj5SufekItGCBlxeCROFY_jm2Rjk00sK9V_27RNHWUfkvl-sWm4Vo1kfIMLSIRa6qCif_I6nyywMIuT-KZE9U
sau
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.viata-libera.ro%2Fprima-pagina%2F87910-s-a-cutremurat-orasul-galatiul-a-fost-zguduit-de-o-bubuitura-puternica&h=ATNqAAg1zkbd2WudeFbs2NpYIBaurIYM1-gBQmZjTLn8e5QrF3wDwIrIj5SufekItGCBlxeCROFY_jm2Rjk00sK9V_27RNHWUfkvl-sWm4Vo1kfIMLSIRa6qCif_I6nyywMIuT-KZE9U
Ce crede martorul despre bubuitura: Probabil bang sonic dar cine stie ce meteorit o fi fost.. oricum eu zic ca e un fenomen aero-spatial ca nu pare sa fie vorba de cutremur. S-a auzit de parca am lovit un caine sau o pasare. Un sunet infundat ... si destul de tare.

3
27.04.2016 - Observatia a fost facuta de Razvan la RM Valcea. El spune urmatoarele: deplasarea verticala, durata observatiei 5 sau 6 secunde, a făcut o lumina cand a disparut. Fara prea multe detalii.

13.07.2016 - Doua fotografii facute in in statia CFR Canepisti jud. Cluj de Florin. Data de 13 iulie ora 16.18.
In ambele fotografii se observa un obiect pe cer dar forma este diferita. Obiectele nu au fost vazute cu ochiul liber, numai dupa descarcarea pozelor.

14.09.2016 - Observatie facuta de Simona.
Brusc apar (deasupra norului) multe lumini rotunde de culoare alb cetos care se invarteau. a fost vizibila pentru mai mult de 3-4 secunde. Am uitat sa precizez ca era de marimea unui stadion, daca ar fi aterizat probabil era cu mult mai mare. Nu avem locatia exacta.

13.10.2016 - OZN tubular la Bucuresti
Vazut dimineata la 7.30, in zona de sud a capitalei. Avea forma unui avion fara aripi. A stationat cateva zeci de secunde undeva deasupra norilor care se miscau cu repeziciune. a fost acoperit de un nor, iar dupa trecerea norului nu a mai fost vizibil.

19.10.2016 - OZN in Bucuresti, cartierul Bucurestii Noi
Nu avem numele persoanei, ce spune persoana respectiva:
Deodata se aude un turuit de motor pe care nu l-am auzit nicio data in viata mea. Trecea un obiect imens prin fata ochilor mei, cu o viteza extrem de mare, 2 secunde de contact vizual.
Am vazut un soi de masinarie in jurul careia se formase o lumina circulara care se rotea. Aeronava s-a miscat din stanga pozei aproape de mine spre dreapta pozei departe de mine.

21.10.2016 - observatie in Brasov
Constantin povesteste urmatoarele: Era senin, lumina afara, si observ ceva ce părea să fie o pasare sau un planor. M-a facut atent si am observat ca nu dădea din aripi. Prima impresie a fost ca semăna cu un Pterodactyl preistoric....in 2016?...afara era frig. Si ce sa caute asa ceva ziua in amiaza mare ???. Zbura foarte repede planand si din cand in cand se oprea la punct fix, fara zgomot. In momentul in care sa oprit in dreptul ferestrei de unde il priveam a facut o întoarcere in loc de 90 ° si am ramas uimit de forma incovoiata a acestuia.

14.11.2016 - observatie Bucuresti deasupra aeroportului Baneasa. Acesta este singurul caz la care am primit un chestionar completat, multumim lui Mihai pe aceasta cale.
Mihai descrie urmatoarele: prin geamul masinii, deasupra Aeroportului Baneasa, am vazut ceea ce ulterior am aflat ca se inscrie in parametrii vizuali caracteristici ai unui TR-3B. Am putut observa clar cele 3 bile metalice de pe partea de dedesubt, cat si un al treilea element oarecum sferic in mijlocul triunghiului (negru mat triunghiul), tot vehiculul fiind invaluit in plasma fina precum ceata de la masinile de fum de la petreceri, insa care stralucea usor portocaliu, tot vehicului se invartea in jurul propriei axe, miscandu-se din cand in cand usor pe vertical si lateral, cat sa atraga atentia.

20.11.2016 - fenomen luminos la Moreni
Un fenomen ciudat a fost surprins Duminica noaptea in orasul Moreni, din judetul Dambovita.
Un tanar a filmat cu telefonul mobil cum cerul s-a luminat puternic de mai multe ori, in culoarea rosu – caramiziu. Martorii spun ca nu-si pot explica intamplarea bizara. La randul lor pompierii din Moreni au anuntat ca nu au intervenit la niciun eveniment de asa o intensitate care sa lumineze in noapte.

23.11.2016 - observatie Cluj
Nu avem numele real al persoanei. Ce spune persoana respectiva:
Stand in mașina , vad apărând deasupra acoperișului unei case niște lumini! Am sărit ca ars din mașină și am urmărit obiectul ce părea un avion de mari dimensiuni ce zbura cam la 500 m altitudine! obiectul era enorm. Obiectul avea pe burta, un dreptunghi luminos de mari dimensiuni - semănau cu tuburile de neon ca luminozitate - de culoare alb-albastrui. Le-am văzut foarte bine, semănau perfect cu tuburile de neon, ca structură și ca luminozitate! Vizibilitatea a fost forte buna si obiectul neverosimil de jos! In interior, pe lungime, inca doua lumini paralele de aceeași culoare! Obiectul a facut un viraj foarte strans si nu facea nici un fel de zgomot.

27.11.2016 observatie Galati, comuna Nicoresti 1
Ce povesteste un conducator auto care se numeste Adrian:
Duminica seara in jurul orei 23, trecand prin padurea Buciumeni si mergand spre Tecuci a inceput sa fie urmarit de un obiect zburator cu multe lumini. In masina se aflau mai multe persoane. Copilul dansului a observat obiectul care de mai multe ori s-a apropiat zburand foarte aproape de masina.
In satul Nicoresti s-au oprit sa observe mai bine obiectul. Obiectul s-a pozitionat in dreapta fata a masini. Nu facea zgomot si nici curenti de aer nu facea. Persoanele din masina s-au simtit agresate de obiect care se apropia ciudat de tare de masina. Cazul poate fi urmarit pe Youtube sunt doua filme.
https://youtu.be/t8jabjt1bG4
https://youtu.be/be-h5CuFLuk

28.11.2016 - observatie Galati, comuna Nicoresti 2
Bătrânii şi tinerii din comuna Nicoreşti, judeţul Galaţi nu mai au linişte în suflet de când au observat un obiect zburător cu lumini care se roteau si emitea din cand in cand o raza albastra spre pamant. Ei au declarat că, sigur nu era un avion. Ei spun că, obiectul zburător neidentificat se deplasa la joasă inaltime, aproximativ 100m. Iar asta nu e tot, mai mult, în momentul apariției misteriosului obiect zburător în comuna lor, telefoanele mobile nu au mai funcționat. Este un film cu cazul respectiv. Poate fi vizionat aici:
https://youtu.be/FTPw_2vfoPc

11.12.2016 - lumina alba la Timisoara
Luana (nume fictiv) spune urmatoarele: M-am trezit pentru ca mi s-a parut ca e prea multa lumina in camera. M-am ridicat si m-am apropiat sa trag oblonul jos, dintr-o data s-a facut totul alb in jur si in fata mea, exact la nivelul balconului, a aparut un OZN. Un obiect rotund peste care mi s-a parut ca mai este alt obiect cilindric, fara lumini, fara zgomot, doar lumina aia alba care a imbracat totul in jur in alb compact de parca stergea pereti, geamuri, tot. Eram doar eu si obiectul ala, nu mai era nimic altceva. In linistea aia nefireasca parca nici n-am mai respirat, totul era incremenit si-atat. Apoi intr-o fractiune de secunda, obiectul ala mare si rotund s-a inclinat usor inspre spate, mie mi s-a parut, nu stiu de ce. ca s-ar invarti in jurul axei sale cu viteza foarte mare, si-a disparut pur si simplu.

https://www.facebook.com/asfanufo/posts/1313689195359718:0

Multumim inca o data pentru informatiile trimise si fiti cu ochii pe cer.

4
Evenimente OZN în România / Observatie aeriana langa Brasov
« : 19 Ianuarie 2015, 20:04:38 »
Andreea Angheluta a postat pe facebook cateva fotografii interesante facute langa Brasov. Doua poze sunt atasate mai jos. Restul pozelor dar si discutii pe marginea lor gasiti pe: https://www.facebook.com/groups/470758566273154/permalink/1051833274832344/
Ce spune ea acolo: Astazi am avut inca o experienta din ceea ce se intampla pe planuri mai putin cunoscute. Venind dinspre Poiana Brasov, timp in care am simtit un contact diferit, am vazut deasupra orasului o ceata ca un strat perfect delimitat aramiu nicidecum ceata normala pe care o stim si o putem deosebi. S-au oprit mai multi turisti acolo observand acea perdea care tinea orasul sub ea. Am continuat drumul urmand ca la iesire din Brasov sa apara si alte fenomene pe care le veti vedea in poze.

5
Diverse / Pseudostiinta
« : 06 Decembrie 2014, 21:05:07 »
Pseudostiinta, ce este pseudostiinta?
Pseudoștiința constă în cunoștințe, metodologii și/sau practici care încearcă în mod eronat, deliberat sau prin ignoranță, să treacă drept stiintifice. Vezi wikipedia.
Sau, Pseudostiinta = falsa stiinta, pretinsa cunoastere a realitatii. Vezi DEX.

Am gasit pe net cateva articole interesante pe aceasta tema. Articole merita citite deoarece ne punem in tema si ne ajuta sa facem o apreciere mult mai exacta a realitati. Am sa pun mai jos cateva citate din aceste articole.
Citat
Pseudoştiinţa care este demnă de luat în seamă este cea produsă de o minoritate de oameni de ştiinţă calificaţi (pentru că aceştia, clamând pregătirea oficială, au credibilitate în faţa publicului necunoscător. n.tr.). Această minoritate promovează pseudoştiinţa cu titlu de ştiinţă autentică prin intermediul anumitor organe de presă, de multe ori cu serioase consecinţe asupra credibilităţii ştiinţei ori privind abordarea de către public a unui anumit subiect. În mod evident, o parte a pseudoştiinţei este asociată puternic cu unele convingeri ideologice, iar judecata motivata (respingerea oricăror informaţii ori probe care nu se încadrează în setul de opinii deţinute privind un subiect şi acceptarea totală a oricărei idei care se potriveşte cu ceea ce persoana consideră a fi adevărat) se poate dovedi mai puternică decât datele disponibile, logica şi anii de pregătire.
Mai multe pe:  http://www.scientia.ro/homo-humanus/75-granitele-gandirii/6524-de-ce-uni-oameni-de-stiinta-produc-si-promoveaza-pseudostiinta.html
Citat
Dacă toată lumea ar înțelege că orice susținere din domeniul cunoașterii are nevoie de dovezi corespunzătoare pentru a fi acceptate, atunci pseudoștiința ar putea fi eliminată cu ușurință. Dar, în cultura populară, acționează un soi de lege a lui Gresham: pseudoștiința alungă știința.”
Carl Sagan ...
Pentru a demonta o năzbâtie trebuie consumată o cantitate de energie cu un ordin de mărime mai mare decât cea consumată de cel care a emis-o”.
Mai multe pe: http://stiintasitehnica.com/stiinta/semne-rele-2/index.html

Concluzia este ca, o ipoteza este posibil sa fie adevarata daca se verifica si avem dovezi clare. Alfel este pseudostiinta. Si mai rezulta ca, anumiti oameni de stiinta nu trebuiesc crezuti  doar ca sunt foarte cunoscuti. Trebiue sa si demonstreze ca este corect si adevarat ce sustin. Este valabil si in domeniul OZN si conexe.

6
Legaturile dintre fenomenul OZN si folclor au fost puse in evidenta inca demult, de numerosi ufologi, incepand cu cercetarile lui Jacques Vallée sau Thomas Ed. Bullard.
 Un caz romanesc interesant, din aceasta categorie, in care rapirile OZN se imbina cu elemente ale credintelor populare, este cel al lui DB. Cazul este descris in revista Magazin de domnul Dan Farcas. Este impartit pe trei articole si probabil va mai continua. Am citit aceste articole si cazul este destul de interesant din punctul meu de vedere daca reusim sa privim dincolo de povesti. Merita citit.
DB s-a nascut in 1968 si a crescut in satul Craciunesti, din judetul Maramures, sat aflat la circa 9 kilometri est de Sighetu Marmatiei, aproape de Tisa, care face acolo granita cu Ucraina.
Mai multe puteti citi pe magazin, Domnul Farcas face o descriere destul de completa.
http://www.revistamagazin.ro/content/view/11065/4/
Ce crede DB despre aceste aparitii, citat:
DB este ferm convins ca toate intamplarile, cele prin care a trecut el si cele de care se povesteste, sunt manifestari ale unei civilizatii superioare noua „care exista paralel cu noi si despre care socot ca ne monitorizeaza, adica ne poarta de grija si nu prea ne lasa ca sa facem toate prostiile cate le-am putea face... Ei sunt chiar in mijlocul nostru si au astfel de veghetori...”. El considera ca fiintele cu care s-a confruntat sunt „acea rasa extraterestra” descrisa in literatura ufologica ca „inaltii blonzi”, despre care „se spune ca este rasa cea mai benefica”. Si VB, mama lui DB, e de parere ca „Eu m-am gandit ca fata aia, de buna seama, e de la extraterestri” odata ce si ea a vazut ca „a coborat din farfuria ceea”. Dar pentru DB extraterestrii nu inseamna neaparat fiinte venite de pe o alta planeta ci poate dintr-o alta realitate.

Aceasta este si parerea mea  si sunt de acord cu cele spuse mai sus.
Si batanii din satul natal vorbeau de dansurile si cantecele unor femei frumoase in padurea de langa sat. Nu era bine sa le vezi si sa le auzi cantand. Pacat ca la vremea respectiva nu eram in tema si nu am cerut mai multe detalii.

7
Diverse / Lampioane, lampi si alte lumini
« : 24 Mai 2014, 23:19:53 »
Am cautat pe forum un topic despre lampioane si nu am gasit. Vroiam sa postez un film cu niste lampioane filmate de mine in seara de revelion. Asa ca am deschis unul. Filmul este interesant pentru cei mai putin priceputi la observatii care se pot insela usor. Nu va speriati de zgomotul din film, nu este razboi, sunt artificii. :-D Filmul poate fi vazut aici:
http://youtu.be/OZUuPc6WqUk
Observati cum spre sfarsitul filmului lampionul din stanga se stinge treptat ca si cand ar disparea.

8
Desi sunt convins ca anumiti colegi se vor irita la pomenirea numelui ASFAN, cred totusi ca trebuie anuntata aceasta conferinta pe teme OZN ce va avea loc pe 10 mai in Bucuresti - Romania, organizata de ASFAN. Cred ca am ales bine locul unde sa postez ,,Evenimente OZN Romania". Este un eveniment care nu ar trebui ratat de pasionatii de OZN-uri. Am sa fac tot posibilul sa nu lipsesc de la aceasta conferinta, sigur vor fi chestii interesante.
Mai multe detalii gasiti pe pagina http://www.ufocon.ro/

9
Evenimente OZN în România / Au vizitat OZN-urile Buzaul?
« : 01 Iulie 2013, 15:43:22 »
Un fost pilot de vânătoare de la unitatea din Bobocu a ales, la finele anului trecut, să facă o mărturisire în exclusivitate pentru stiridebuzau.ro, despre o întâmplare bizară petrecută acum 20 de ani în spaţiul aerian al judeţului Buzău. Povestea începe într-o noapte de noiembrie a anului 1992, când trei elicoptere plecau într-un zbor de noapte spre Mizil via Urziceni.
http://stiridebuzau.ro/diverse/video-urme-milenare-ale-extraterestrilor-la-buzau-vezi-declaratiile-socante-ale-unui-istoric-care-studiaza-de-20-de-ani-acest-fenomen.html
Interesanta povestea pilotului, mai ales ca au fost trei elicoptere implicate in care se aflau parca noua persoane destul de bine instruite.

10
Diverse / Vin DIN UNIVERS? Fenomenalii COPII-INDIGO
« : 01 Iunie 2013, 09:56:36 »
Un articol interesant pe aceasta tema a aparut pe evz. ro. Acolo se poate vedea si un film cu aceasi tema.
Este un subiect interesant. Se pare ca numarul acestor copii supradotati este in continua crestere. Ma intreb daca nasterea lor nu are legatura cu fenomenul rapirilor si manipularilor genetice la care sunt supusi cei rapiti, mai ales in cazul femeilor. Eu inclin sa cred ca da.
Voi ce credeti in legatura cu acest subiect?....
Articolul poate fi citit aici:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/vin-din-univers-fenomenalii-copii-indigo-posibila-salvare-a-omenirii-video-1040217.html?utm_source=export&utm_medium=rss&utm_campaign=realitatea

11
Astronomie / De ce explorăm spaţiul
« : 09 August 2012, 14:22:11 »
Am deschis acest subiect ca tot s-a vorbit pe aici de misiunile spre Luna si mai nou spre Marte, ce beneficiu  am avea nioi de pe urma lor. Daca merita sau nu sumele cheltuite cu aceste misiuni, etc.
In acest sens am gasit o scrisoare trimisa de o calugarita unui reprezentant NASA pe aceasta tema si raspunsul lui la aceasta scrisoare.
Citat:
In 1970, o călugăriţă din Zambia, sora Mary Jucunda, i-a trimis o scrisoare specialistului NASA Ernst Stuhlinger. Ea l-a întrebat pe omul de ştiinţă cum este posibil ca NASA să solicite milioane de dolari din bugetul SUA pentru proiectele sale, în timp ce milioane de copii mor de foame.
Stuhlinger i-a trimis sorei Mary Jucunda următorul răspuns, împreună cu o copie a celebrei fotografii „Răsăritul Pământului”, realizată de pe Lună, în 1968, de astronautul William Anders. Raspunsul poate fi citit pe
http://www.antena3.ro/oameni/de-ce-exploram-spatiul-mesajul-istoric-care-explica-nevoia-oamenilor-de-a-cunoaste-universul-179565.html
Ce cred eu:
Merita sumele cheltuite pt. cercetare in acest sens din punctul meu de vedere. Ca sunt multi oameni foarte saraci care ar trebui ajutati, este adevarat. Vroiam sa dezvolt putin la subiectul Marte, cand am vorbit de martieni si multi colegi se intrebau daca merita eforul unei asemenea misiuni, dar eram offtopic.
Saracia semenilor nostrii este tot din cauza noastra. Daca nu ati inteles societatea umana functioaneaza ca un stup de albine. Majoritatea sunt lucratoare,  un procent de sefii si multi trantori. Problema noastra este ca sunt prea multi trantori si acestia au ajuns sa puna stapanire pe mari grupuri de oamenii. Sug toate resursele acestora, le polueaza mediul, au mai inventat si banii ca un sistem de contol si mai au si tupeul sa spuna ca fara ei nu ne-am descurca, nu ar avea cine sa ne angajeze, etc. Daca vrem sa ne fie bine trebuie sa mai scapam de trantori si majoritatea fondurilor care ajung la ei pentru placerile lor bolnave sa ajunga la oamenii nevoiasi. Cercetarea este binevenita. Omul a fost o fiinta curioasa, astfel nu ajungea unde a ajuns, dar are si slabiciunile sale. Orice abandon in a cunoaste si cerceta inseamna a opri evolutia noastra ca specie.
Am sa mai vin si cu alte amanunte daca va fi nevoie. O zi buna va doresc.


12
Obiectul a fost observat la inchiderea ceremoniei si a fost vazut atat pe SKY News cat si pe BBC News.
Exista o credinta ca OZN-urile sunt mult mai frecvente in jurul planetei noastre in cazul unor evenimente majore.
Obiectul nu poate fi exclus ca facand parte  din ceremonie dar nu a existat nici un anunt in acest sens. Filmul poate fi vazut pe www.youtube.com UFO on the News during Olympics Opening Ceremony. July 28th, 2012 sau pe http://www.ufocasebook.com/2012/openingceremony.html
Voi ce parere aveti? Este prea material pt. a nu fi real. Pare a fi un aparat zburator inzestrat cu o camera de filmat pentru supraveghere sau pt. filmarea evenimentului de la inaltime, dar cine poate stii sigur ce este.

13
Astronomie / Enceladus - satelit natural al planetei Saturn
« : 25 Martie 2012, 19:11:51 »
Am deschis acest subiect din cauza ca se discuta pe forum prin diferite locuri pe acest subiect si cred ca ar fi bine daca ar fi un loc unde sa fie toate discutiile pe aceasta tema.
O sa incep cu stirea pezentata de zana#@M la sectiunea stiri. Articolul scris de ea poate fi citit aici: http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2436.msg71743.html#msg71743
Si comentariul meu la acest articol:
Aceasta luna a lui Saturn de aproximativ 504 Km diametru este un corp destul de interesant. Cred ca trebuie facuta o mica precizare, oceanul de apa care se presupune ca ar exista pe Enceladus, se afla sub un strat foarte gros de gheata, nu la suprafata. Apa ajungand al suprafata prin anumite crapaturi imense. Nu se cunoaste exact care este forta  care impinge apa spre suprafata dar se crede ca este vorba de campul gravitational al planetei Saturn care incalzeste miezul satelitului si tine apa de sub gheata in stare lichida. Ajungand la suprafata aceasta ingheata instantaneu trnsformandu-se in cristale de gheata care cad pe suprafata satelitului si aceste jeturi de cristale modeleaza mereu peisajul. Nu cum scrie in textul din articolul de pe realitatea.
Citat
Văi mari şi bazine uriaşe se umpleau rapid cu zăpadă cosmică proaspătă
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/descoperire-fascinanta-un-ocean-nou-sub-soare_926337.html#ixzz1q8ranNLl
Citatul este total gresit. Zapada nu vine din cosmos. In alt articol se spune urmatoarele:
Citat
Când sonda a trecut prin jeturile de pe Enceladus, în 2008 şi 2009, detectorul a fost lovit de particule de gheaţă, cu o viteză de până la 17km pe secundă, care s-au evaporat instantaneu. Detectorul a separat constituenţii care alcătuiau norii de vapori, permiţându-le cercetătorilor să le studieze.
Potrivit cercetătorilor, particulele bogate în săruri au o compoziţie asemănătoare unui "ocean" care indică faptul că mare parte, dacă nu chiar toată gheaţa emanată vine din evaporarea apei lichide sărate, şi nu de pe suprafaţa îngheţată a satelitului.
Cercetătorii cred că există un strat de apă între miezul satelitului şi mantaua sa, la aproximativ 80km sub suprafaţă. Diferenţa de presiune de la suprafaţa lui Enceladus face ca apa lichidă să ţâşnească sub formă de jeturi.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/enceladus-satelitul-lui-saturn-are-oceane-cu-apa-sarata_847099.html#ixzz1q8tHMvvN
Nu s-au evaporat instantaneu cum scrie in text, este gresit. Corect este au inghetat instantaneu.
Eu cred ca exista un ciclu al apei pe Enceladus. Adica, gheata care la un moment dat este la suprafata in timp indelungat prin depuneri repetate va ajunge iar in contact cu apa si se va transforma iar in apa si ciclu se repeta. Aceasta ducand la schimbarea continua a suprafetei satelitului. O poza interesanta cu jeturile de cristale de gheata poate fi vazuta mai jos.

14
Diverse / Pareidolia - este o iluzie sau o interpretare gresita
« : 17 Decembrie 2011, 22:35:41 »
  Am deschis acest subiect in urma articolului cu acelasi nume aparut pe Descopera.org. Am citit acest articol si am hotarat ca are legatura cu multe subiecte discutate pe RUFOn. Are legatura cu multe interpretari gresite grenerate de anumiti factori care pusi impreuna duc la o apreciere eronata a realitati. Cred ca, este necesar ca membrii Rufon sa fie corect informati care sunt conditiile care duc la o interpretare eronata a realitati si tinand cont de aceasta sa incerce sa filtreze corect anumite cazuri si observatii pt. a avea o idee cat mai clara asupra fenomenului.
  Ce este pareidolia?
Pareidolia este un fenomen psihologic definit ca o iluzie sau o interpretare gresita, acesta consta in perceperea unor stimuli externi (in genere imagini, uneori sunete) ca fiind semnificativi si interpretati precum obiecte familiare, cunoscute. De cele mai multe ori stimulii perceputi sunt vagi, aleatorii si obscuri insa sunt perceputi concret ca fiind clari, distincti si precisi. Este un efect secundar al creierului uman generat din nevoia de a recunoaste cu viteza sporita anumite obiecte comune precum chipurile sau trupurile umane. Mai cu seama, fenomenul in cauza reprezinta un soi de instinct, oarecum manifestat astfel dintr-o inertie psihologica.

Filosoful scotian David Hume, afirma: „Exista o tendinta universala printre oameni de a concepe toate fiintele ca pe sine si de a transfera fiecarui obiect calitati asemanatoare cu care suntem familiari si de care suntem intim constienti. Gasim chipuri umane in luna, in armatele de nori si prin inclinatie naturala, dar daca nu suntem corectati de experiente si de reflectii atribuim sentimente de bunatate sau de rautate fiecarui lucru, dupa cum ne raneste sau ne incanta.”

Din textul de mai sus deducem de ce ET trebuie sa semene neaaprat cu noi, sa fie buni sau rai ca noi. De ce vedem chipuri si fapturi umane in diferite pietre pe Luna sau pe Marte, nave ca ale noastre si alte alea. Dar, adevarul pote fi cu totul altul, desi pot si fiinte asemanatoare noua. Deci, ar fi bine sa va lasati mintea deschisa si sa tineti cont de toate erorile care pot aparea.

Concluziile din articol sunt:
  Acest fenomen psihologic aduce veritabile explicatii pentru multe iluzii care au la radacina perceptia senzoriala. Astfel, se explica foarte multe dintre aparitiile controversate precum OZN-urile, audierea de mesaje ale inregistrarilor redate invers, misterul lui Bigfoot, a monstrului din Lochness, numeroasele aparitii religioase si viziuni, renumita regiune Cydonia de pe Marte si foarte multe altele ce se afla in completare.
Articolul complet poate fi citit aici: http://www.descopera.org/pareidolia/

15
Astronomie / Colonizarea altor planete este posibila?....
« : 19 Octombrie 2011, 16:41:57 »
Pentru ca, mai multi colegi de pe forum sunt de parere ca oamenii au baze pe Luna, Marte sau pe Venus, in alte locuri din sistemul solar, am colectat si studiat diferite informatii care sunt legate de acest subiect.
Am folosit informatii cat de cat credibile pt. realizarea articolui, excluzind pe cele care nu pot fi verificate sau din surse dubioase. Punand cap la cap informatiile am constatat ca sunt cateva probleme majore care stau in calea colonizari altor corpuri ceresti.
Fara a afirma ca am atins toate aceste probleme, am incercat sa fac o sinteza a lor si treptat, treptat, s-au evidentiat mai multe probleme. In linii mari acestea sunt:
-gasirea unui corp ceresc care sa indeplineasca conditiile gazduiri unei colonii umane.
-deplasarea de tehnologie Pamant – colonie si cheltuelile necesare realizari coloniei;
-realizarea coloniei, creerea habitatului;
-probleme biologice;
-deseuri;
-alte entitati care probabil exista acolo, etc.
Rezulta ca:
 Este foarte greu de realizat colnii in afara pamantului. Nici vorba ca acestea sa existe in prezent si nici in viitorul apropiat.
Articolul poate fi citit pe http://dfi57.blogspot.com/2011/10/colonizarea-altor-planete-este-posibila.html

Pagini: [1] 2 3 4