Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Subiecte - Tayka

Pagini: [1]
1
Cafenea / LUMEA ÎNCOTRO ?
« : 17 Iunie 2011, 14:02:38 »
                

             LUMEA ÎNCOTRO?

Politicienii mint despre iesirea din criza.
Obama le-a spus americanilor: vom trece peste asta si vom fi mai puternici ca inainte. Iatã însã cã acum SUA va imprumuta 2 trilioane de dolari, doar ca sa-si acopere cheltuielile si datoriile. Agentiile de rating avertizeaza guvernul american ca in 2011 si 2012, sute de mii de companii vor continua sa dea faliment. In 2017, datoria publica a SUA va fi egala cu PIB-ul. Asta inseamna faliment. In noiembrie, am vazut in New York oameni care mureau efectiv de foame pe strada. Oameni care cu 2 ani inainte aveau job, casa si masina. Care iesire din criza?
Angela Merkel si Sarkozy au anuntat inca de anul trecut iesirea din criza. Dar in Franta, 10 firme dau faliment in fiecare zi (de 100 de ori mai mult ca inainte de criza). Somajul creste. In Germania, industria auto (coloana vertebrala a economiei germane) are vinzarile blocate si e invinsa de micul si ieftinul Logan. Care iesire din criza?
Intre 2007-2009, SUA si UE au cheltuit 7 trilioane de dolari pe programe anticriza si investitii de stat. Rezultatul: zero! Economia nu si-a revenit. Bolnavul s-a simtit mai bine citeva luni, dar boala nu a fost invinsa. Investitiile statului nu sunt o solutie.
De ce ne incurajeaza politicienii?
Pentru ca orice criza are si o componenta psihologica. Iar guvernele sunt disperate si nu stiu ce sa mai faca. Cind nimic nu are efect, tratezi bolnavul cu placebo si te rogi la Dumnezeu. (In Romania am avut parte doar de rugaciuni. De facut, nu prea s-a facut mare lucru).
SUA cade. UE se dezintegreaza.
Lumea occidentala, cu cel mai inalt nivel de trai din istorie, se prabuseste. De ce? simplu: a cheltuit prea mult. Nivelul de trai costa. Protectia sociala, solidaritatea sociala, grija pentru batrini, sistemul de sanatate publica, sistemul de pensii – toate astea s-au facut pe banii firmelor, care au fost obligate sa mareasca preturile. Iar acum nu mai au vinzari. Sunt invinse de firmele chinezesti, care vind la preturi de 10 ori mai mici. Pentru ca dau si salarii de 10 ori mai mici. Pentru ca nu platesc contributii sociale. Si pentru ca muncitorii chinezi lucreaza 10 ore pe zi.
Si asa va fi peste tot.
Romania in anii urmatori:
Romania e (evident!) intr-o situatie mult mai grava ca SUA sau Germania. Noi nu avem ce economie sa isi revina. In plina criza, noi suntem obligati sa construim o economie, aproape de la zero. Sincer, sansele noastre sunt mici.
Salariile vor scadea. Nu cu 50%, ci cu 90%. Oamenii vor fi multumiti macar sa le aiba. Pensiile de stat vor scadea mai mult, sau chiar nu se vor mai plati deloc. Contractele de munca si angajarile „legale” vor deveni o raritate – pentru ca firmele nu vor putea sa supravietuiasca, daca platesc actualele contributii. Si chiar daca o sa luam toate masurile care trebuie, chiar daca o sa muncim cu totii 12 ore pe zi, si tot ne va fi ingrozitor de greu in anii urmatori. Multi romani or sa moara – de munca prea multa, de stres, de mizerie.
Trebuie sa oprim imediat campania electorala!
Campaniile electorale din ultimii doi ani au distrus tot ce se mai putea distruge. Si e uluitor: alegerile s-au terminat, dar campania electorala continua. In loc sa schimbe rapid legile care blocheaza firmele private, partidele se sfisie mai departe intre ele. E evident ca oamenii astia nu vad ce se intimpla in jurul lor.
Peste 100 de ani, toata lumea va sti de Marea Criza de la inceputul secolului 21. Dar nimeni nu va mai sti de Basescu, Antonescu, Ponta sau Geoana. Preocuparea pentru politica trebuie sa se opreasca. Alegerile s-au terminat, au fost pierdute de unii si cistigate de altii. Gata! Acum trebuie sa inceapa reforma statului – imediat.
Doar capitalismul salbatic ne mai salveaza.
Romania trebuie sa devina rentabila. Toate cheltuielile care au dus la falimentul statului trebuie oprite. Numarul de angajati ai statului trebuie redus la jumatate. Protectia sociala trebuie sa dispara. Subventiile trebuie sa dispara. Companiile de stat, falimentare de 20 de ani, trebuie sa dispara. Pensiile de stat trebuie sa dispara. Contractele de stat trebuie sa dispara. Coruptia trebuie oprita cu brutalitate.
Investitiile de stat, s-a vazut, nu rezolva criza. Statul trebuie sa plece din economie. El trebuie doar sa ofere firmelor un cadru favorabil. Firmele private au nevoie de o legislatie a muncii flexibila. Trebuie sa poata da afara pe cine vor, cind vor si pentru ce motiv vor ele. Romania i-a protejat pe angajatii slabi timp de 70 de ani. Salariatii trebuie sa isi plateasca singuri contributiile sociale – si numai daca doresc. Trebuie creata o alternativa legala la contractul de munca. Nu ne convine? Poate ne convine sa murim de foame.
In schimb, impozitele trebuie platite de absolut toata lumea. Nu trebuie sa mai existe firme „protejate” de ANAF si firme „persecutate”. Legea e aceeasi pentru toti. Fara asta, nu vedem revenire economica. Nici peste 6 luni, nici peste 10 ani. Niciodata.
Germania nu poate tine in spate toata Europa.
In timp ce in piața Victoriei din București scandau manifestanții, am ascultat-o pe cancelarul german Angela Merkel, care avertiza întreaga lume: Uniunea Europeana e pe marginea prãpastiei. Daca statele europene nu-si reduc cheltuielile, euro se prãbușește. Daca se prãbușește euro, se va prãbuși si Europa. Iar o prãbușire a Uniunii Europene nu va lãsa neatinse nici Statele Unite, nici China. Criza de pana acum va fi o gluma! Pentru ca economia mondiala va intra in haos, cu consecințe greu de prevãzut. Pentru câți ani? Nimeni nu știe.
Pe cine va salva Germania?
In primul rând, pe ea însãși. Daca va mai putea, va încerca sa salveze si tarile cu economii puternice, fãrã „fumuri” socialiste si sindicaliste, tari care pot deveni motorul unei noi Europe. Deci nu va ajuta Franța. Franța se va prãbuși sub povara propriilor subvenții agricole. Mai degrabã Germania va sprijini Marea Britanie, care se afla deja in colaps, tot din cauza cheltuielilor publice enorme din anii trecuți.
Unde mai are loc Romania? Pai Romania nu mai joaca in filmul asta!
Optimiștii din Romania au ras când au fost avertizați.
Printre ei s-au numãrat lideri politici din toate partidele. Inclusiv ministrul de Finanțe, Gheorghe Pogea! Dar pe timp de criza, optimismul e o forma de imbecilitate.
Timp de 50 de ani, tarile europene au fãcut pur si simplu jaf de bani. Protecția sociala a fost politica oficiala. Creșterile de pensii, creșterile de salarii in sectorul de stat (care nu producea nimic!) au dus la taxe si impozite insuportabile pentru companii. Care au fost obligate sa creascã preturile. Iar acum si-au pierdut clienții. Nimeni nu mai cumpãra produsele europene, oricât de bune sunt ele. Tehnologia înaltã nu mai e o salvare. Economia europeana se scufunda.
Iar noi in Romania ce facem? Pai, politicienii fura, iar poporul cere protecție sociala.
2010 si 2011: ani de sãrãcie si violente de strada.
In tarile „de stânga”, sindicatele europene nu vor înțelege situația. Nu vor accepta concedierile, reducerile de salarii si de pensii. Dar bani nu mai sunt. Așa ca manifestațiile de strada, mitingurile si violentele se vor înmulți. Autoritatea guvernelor va scãdea. Instituțiile se vor scufunda in haos. Sistemele de pensii de stat vor da faliment. Toate drepturile câștigate de „clasa muncitoare” in ultimul secol vor dispãrea ca fumul. Adio salarii garantate, adio concedii, adio program de lucru de 8 ore.
Cine va supraviețui? Cine poate, desigur!
Romania se va prãbuși foarte repede.
Probabil chiar in urmãtoarele luni. Pentru ca FMI a închis robinetul cu bani. Pentru ca nu avem rezerve financiare si nu avem economie. Pentru ca iubim „statul”. Pentru ca uram patronii, firmele private, iar sectorul privat romanesc e cel mai slab din toata Europa. Si pentru ca avem o imagine foarte proasta, de cerșetori, hoți, prostituate, așa ca nu ne va ajuta nimeni.
Si, sincer, nici nu meritam ajutor. E mai bine sa ne descurcam singuri.
Americanii au cerut Chinei sa-si aprecieze yuanul. Degeaba!
Secretarul de stat SUA, Hillary Clinton, s-a deplasat la începutul sãptãmânii la Beijing si a solicitat președintelui chinez, Hu Jintao, sa creascã valoarea yuanului chinez.
De doi ani de zile, guvernul chinez pãstreazã yuanul la o valoare pe care SUA o considera cu 40% prea scãzuta (1 USD = 6.83 yuan).
O creștere a valorii yuanului ar însemna ca exportatorii chinezi sã încaseze mai putini dolari pentru mãrfurile lor. Altfel spus mãsura înseamnã de fapt un transfer de bani de la chinezi cãtre americani (dar ºi cãtre europeni!).
Rãspunsul președintelui Hu Jintao a fost politicos, dar ferm: „China va continua sa promoveze reforma mecanismului ratei de schimb a yuanului intr-o maniera pe care o va iniția ea însãși, si care va fi controlabila si graduala”. Adicã: o sa creștem valoarea yuanului când o sa ne convinã nouã, ºi doar dacã o sã ne convinã nouã. Președintele Chinei a sugerat totuși cã ar putea adopta o atitudine mai flexibilã, dacã SUA deschide accesul Chinei la înalta tehnologie.
Din criza asta, scapã cine poate!
China este marele câștigãtor al actualei crize. Când aceasta se va termina (pentru ca e departe de final), China va fi in poziția de lider economic al lumii. Si nu are de gând sa renunțe la aceastã poziție. De fapt, exact la fel a profitat ºi SUA, în secolul 20, de Primul si de Al Doilea Rãzboi Mondial. Rãzboaie care au propulsat-o pentru 70 de ani in poziția de superputere si de șerif al lumii.
Așa cã acum nimeni nu are milã de nimeni. Nimeni nu va fi solidar cu nimeni. Daca trebuie sã ceri ceva, ar fi bine sa ai altceva de oferit in schimb. SUA, spre norocul ei, chiar are. La fel si Germania. De fapt, SUA ºi Germania pot ieºi din crizã ºi fãrã ajutorul Chinei – dar cu costuri sociale mult mai mari!
Pentru România însã, viitorul e foarte întunecat!
Întâi Spania. Pe urma Italia. Pe urma Franța. Acum Anglia.
Nu existã țarã europeanã care sã nu urascã și sã disprețuiascã românii. Englezii spun cã în comparație cu imigranții polonezi, noi nu facem doi bani. Și cã extinderea UE a fost o greșealã. Și nu sunt singurii.
Primul scandal public a fost în Spania, când românii au fost acuzați (pe drept) cã preferã sã ia ajutor de șomaj din banii statului spaniol, decât sã munceascã pe salariu, la ei acasã.
În Italia, mai grav: românii au fost atacați în stradã doar pentru cã vorbeau românește, iar Guvernul Berlusconi a propus o legislație anti-români. In ambele cazuri, ministerul de Externe a reușit sa dezamorseze situația. Iar Politia românã a început sa colaboreze cu cea italianã pentru cã infractorii sã poatã fi prinși rapid. Așa cã situația s-a mai calmat, dar vã asigur cã sentimentele poporului italian fațã de români nu sunt deloc frãțești. Întrebați-i pe românii care se întorc din Italia.
În Franța, scandalul românilor a început când Cãile Ferate au pus în trenuri afișe cu “atenție la hoții de buzunare români”. Tot pe drept. M-am întâlnit cu un asemenea hoț de buzunare, un bãiat de 35 de ani (deloc țigan, ci român 100%. Din Bacãu). Care mi-a povestit cã în România este…pensionat pe caz de boalã! Și cã pensia îi vine în continuare acasã. Si râdea, dupã ce încercase sa “mã facã” la buzunare: ce sã facem, zice, trãim și noi cum putem! Gândirea jigodiei era 100% româneascã: sãracii au dreptul sã fure, pentru cã…sunt sãraci! Românii descoperã abia acum cã singurul drept pe care-l au sãracii este sã munceascã, sau sã moarã de foame. Vã mai mirați cã Sarkozy vrea acum sa-i dea afarã din Franța pe români? Pãi nu meritãm?
Ați visat sã frecați menta pe banii UE!
Dar nu s-a întâlnit hoțul cu prostul. Banii UE nu sunt pentru cerșetori. În nici o țarã din lume nu trãiesc 10 milioane de oameni (jumãtate din populație) pe banii statului.
Politicienii au sperat sincer cã Uniunea Europeanã le va da bani sã treacã peste crizã. Fãrã sã concedieze nici un bugetar român. Dar Marea Britanie va da afara 1 milion de funcționari! Germania taie 85 de miliarde de euro din cheltuielile statului! Iar Spania a început sa concedieze bugetari, încã de acum 2 luni!
Sã ceri bani de la UE in situația asta, înseamnã cerșetorie de stat. În loc sã munceascã sã iasã din criza, guvernul român face exact ce fac și cetãțenii lui, sub turnul Eiffel: întinde mâna dupã pomeni!
Poporul român chiar e un popor de hoți!
În ce țarã ați mai vãzut 3 milioane de oameni care sã obținã ilegal pensii și ajutoare sociale, cu certificate medicale false? Toți oamenii ãștia sunt pur și simplu hoți. Hoți sunt și medicii care i-au ajutat, și funcționarii de la Ministerul Muncii, care au organizat rețeaua și au aprobat dosarele.
Dacã ii întrebi, și pensionarii, și funcționarii, si medicii se plâng de viața lor grea si ii înjurã pe politicieni (cã toți sunt hoți, maicã!). Dar singura diferențã între ei este cã unii furã un ou, alții un bou. Așa cã poporul român nu vrea o țarã cinstitã (cum e Marea Britanie). Poporul român ar vrea sã furãm toți în mod egal.
Și de unde furã cu toții? De la firmele private și de patronii “exploatatori”, care alimenteazã bugetul. Cã statul român nu are vreun pom cu bani în curtea palatului Victoria.
UE ne dã afarã.
Raportul Comisiei Europene de luna trecutã a fost clar: România si-a încãlcat promisiunile fãcute la intrarea în Uniunea Europeana. Despre nimeni nu s-a mai zis așa ceva. Nici despre Bulgaria. Încãlcarea promisiunilor e un motiv suficient ca sã fim dați afarã din Uniune.
Și cred cã vom fi. Parlamentarii europeni voteazã cum le zic oamenii. Și mã îndoiesc cã exista în clipa asta mãcar 5 cetãțeni europeni, care sã-i doreascã pe români în UE. Granița Uniunii va fi în Ungaria, pentru ca Ungaria este ultima țarã cu adevãrat europeanã.
Așa cã UE o sã vã trimitã pachet hoții înapoi. În schimb oamenii de afaceri, muncitorii serioși, toți cei care au ținut ani de zile bugetul în spate, își iau banii și se pregãtesc de plecare. Mulți au și plecat deja. Și sunt primiți acolo cu brațele deschise. Pentru UE este un schimb excelent!
Iar România va rãmâne cu bugetarii și politicienii. Sã se fure între ei!
Se va termina criza in 2011?
Evident cã nu! Românii sunt singurii din lume care au spus public tâmpenia cã poți sa ieși din crizã cu brațele încrucișate, pentru cã… “se terminã criza de la sine”. Se terminã ea: dar nu pentru toți, nu la fel și nu în același timp!
E evident cã Germania va ieși din crizã mai rapid, iar Marea Britanie mai greu și cu mai multe suferințe. Franța încã tine criza ascunsã sub covor și se împrumutã din greu (ministrul de finanțe francez a anunțat cã trebuie sã taie minimum 45 de miliarde de euro din cheltuielile statului, dar concret n-a anunțat nici o mãsurã de tãiere). La Paris cuvântul “austeritate” e tabu, iar Financial Times a râs de frica francezilor de a lua mãsuri dure. Așa cã dintre membrii “mari” a UE, Franța o sã iasã ultima din crizã.
Cât despre România? sã fim realiști: România ar putea sã nu mai iasã din crizã niciodatã. România trece nu doar printr-o criza economicã, ci și printr-o crizã de isterie. Isteria politica a blocat orice reformã în ultimii 3 ani, iar acum românii fac spume la gurã în legãturã cu reducerea salariilor bugetarilor (care este o mãsurã minimalã, nu durã. Și nu ajutã firmele private, pentru cã nu a dus la scãderea impozitelor si taxelor).
Dacã scad pensiile, n-o sã scadã consumul?
Asta a fost în România prima grijã a celor care s-au opus tãierilor de pensii și salarii.
Iar o țarã e pânã la urmã, o simplã afacere: dacã e profitabilã, supraviețuiește. Dacã nu – moare!
Politicienii ne mint ºi nu ne vor binele!
Aproape 60% din americani spun cã ºi-au pierdut încrederea în capacitatea președintelui Barack Obama de a lua decizii corecte pentru „viitorul þãrii”, conform unui sondaj dat publicitãții, dat de agenția Reuters.
Iar Obama încã stã bine în sondaj! Refuzul americanilor faþã partidele politice a atins cote istorice: 68% si-au exprimat aceeași neîncredere in Democrați, iar 72%, in Republicani.
Cu doar 18 luni in urma, situația era exact invers: circa 60% din americani își exprimau susținerea fata de președintele lor!
Obama, criticat pentru cã risipește banii americanilor
Washington Post spune cã lipsa de credibilitate a lui Obama se datoreazã problemelor economice, cãderii industriei imobiliare, ºi încetinelii cu care scade șomajul.
In ultima vreme, președintele a fost aspru criticat din toate pãrțile, pentru felul în care cheltuiește bugetul federal. Mai ales în condițiile în care Casa Alba a anunțat cã va fi obligatã sã împrumute 2000 de miliarde de dolari în 2011, doar ca sã-ºi acopere cheltuielile!
De pildã, încãpãțânarea cu care Obama þine sã facã reforma sistemului de sãnãtate ºi sã ofere asistenþã medicalã de bazã gratuitã celor sãraci, a fost consideratã nepotrivitã în vreme de crizã.
ªi faptul cã guvernul a decis sã plãteascã datoriile marilor companii, cu mii de angajați, a fost considerat drept o încurajare a iresponsabilitãții managerilor. Chiar dacã Obama a spus cã salveazã astfel „ 1 milion de locuri de munca”. Micii întreprinzãtori au considerat incorect ca ei (care creeazã majoritatea locurilor de muncã din SUA ) sã fie obligați sã își plãteascã datoriile, în timp ce din taxele lor, alte firme sã fie salvate de greutãțile crizei.
De ce nu avem salarii „ca în America”? pentru cã nu suntem americani!
In România se oferã asistenþã medicalã gratuitã tuturor ºi nimeni n-a sãrit în sus de indignare. Dimpotrivã: când se vorbește de reducerea de cheltuieli în sistemul medical, mii de „inimi socialiste” generoase încep sã plângã: dar cu cei sãrmani ce facem? Îi lãsãm sã moarã? Pãi evident! Doar ãsta e rolul sãracilor! Sã fii sãrac înseamnã sã o duci greu, sã mai ºi mori de foame pe stradã, nu sã trãiești confortabil din taxele publice! Altfel de ce sã te mai zbați sã munceºti, sã scapi de sãrãcie, dacã primești totul cadou de la stat?Bãtrânii aveau o vorbã despre sãraci;,,Sãracu-i dracu.''Gata cu munca de ,,stat''la stat,cine nu vrea sã ºi producã ceva;afarã!sau la cimitir! Medicii se plâng cã au salarii mici,dar unii iau dela prostimea disperatã ºi câte un salariu de acela pe zi,altfel îi lasã sã moarã..Dar dacã s-ar desfiinþa toate instituþiile medicale de stat toþi aceºti monºtrii vor învãþa cum se mai câºtigã ºi un ban cinstit.Energia electricã produsã de sistemul energetic naþional, proprietate a Poporului Român este vândutã unor ºmecheri intermediari,care apoi o revând cum vor ei poporului.
Cât despre acoperirea datoriilor: De 20 de ani se tot plãtește toate cheltuielile unor companii ca CFR, Compania Huilei, Compania Lignitului, TAROM si multe altele. ªi se face cã a uitat de datoriile pe care companiile respective le au la stat. Iar ANAF (IRS-ul românesc) trece pe lângã poarta lor fãrã sã-i ia la rost: bre, voi când vã plãtiþi taxele? Cã vã blocãm conturile!(s-au ne plãtiþi..taxele)
ªi tare trist e cã n-am prea auzit români care sã se îngrijoreze ºi sã întrebe: pãi de unde cheltuieºte statul atâția bani? Nu riscãm sã dãm faliment cu atâtea cheltuieli?(poate doar pe la Rufon mai vorbeºte omul cu nãduf)
2011 e anul reformelor.Adicã al concedierilor, al tãierilor de salarii, al reducerilor de taxe. Dacã ne uitam pe planurile de austeritate adoptate de Spania, Marea Britanie, Germania, vedem clar 3 lucruri:
Cã abia acum se iau masuri dure. Criza a început in 2008, dar 2 ani de zile guvernele au sperat ca o sa treacã “de la sine”. Singurii care au avut si banii si curajul sã îi cheltuiascã pe investiții de stat (mãsuri pro-active) au fost germanii. Din pãcate, ele s-au dovedit ineficiente. Sute de miliarde de euro s-au irosit.
Cã indiferent de culoarea politica, toate guvernele aplicã acum aceleași soluții: taie banii sectorului bugetar ºi sprijinã firmele. Atât prin reducerea taxelor sociale, cât ºi prin reforma legilor muncii (simplificarea concedierilor, tãierea drepturilor angajaților, salarii in funcție de rezultate). Altfel spus, adio socialismului european! Bun venit capitalismului sãlbatic!
Cã toate guvernele se pregãtesc de haos social, de lupte cu sindicatele (sau direct cu mulțimea).
România e unicã la reforme.
România e singura þarã unde guvernul a promis cã masurile de austeritate dureazã doar 6 luni ºi cã totul revine la normal. Cum sã revinã? Care normal?
Toate guvernele au spus clar oamenilor cã legislația muncii se modificã de tot, iar sãrãcia va dura cel puțin 4 ani! Politicienii români sunt cei mai mincinoºi ºi asta o sã-i coste foarte scump!
În 2011, Europa va fi în flãcãri.Iar în 2012 va fi o nouã Europã.

SURSA:Capitalism pe pâine

2

Faþã de aceastã furtunã, eruptiile de saptamanile trecute par o simpla gluma. Potrivit astronomilor de la NASA, unda de soc care ar urma sa loveasca Pamantul in 2012 sau 2013 va avea forta a 100 de milioane de bombe cu hidrogen... :rocket: :rocket: :rocket:

http://stirileprotv.ro/stiri/international/pamanteni-universul-ne-pregateste-ceva-o-furtuna-solara.html

Explozii solare impresionante au fost inregistrate la sfarsitul saptamanii de satelitii NASA. Imaginile nemaivazute pânã acum i-au socat pe cercetatori care vorbesc despre un "tsunami solar".
Astronomii din toata lumea au putut observa explozia de deasupra unei pete solare de dimensiunea Terrei, care a fost asociata de specialisti cu o eruptie si mai mare care a avut loc la suprafata Soarelui.
Explozia - numita ejectie coronala de masa - a fost indreptata spre Pamant, provocand un "tsunami" solar. Imaginile transmise de Solar Dynamics Observatory al NASA au aratat clar unda de soc, de la momentul exploziei prin spatiu.Expertii spun ca valuri de particule gazoase cu suprasarcina electrica vor ajunge pe Terra marti, lovind scutul magnetic natural care protejeaza Pamantul. Este posibil ca aurore spectaculoase sa se formeze in urma acestui "tsunami" solar."Aceasta este prima eruptie solara majora directionata spre Pamant in ultima vreme", a declarat Leon Golub, de la Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics (CfA).

http://stirileprotv.ro/stiri/international/acesta-ne-va-fi-sfarsitul-pamantul-ar-putea-fi-lovit-de-un-tsunami-solar.html
Ce credeþi;am mai avea ceva ºanse de supravieþuire dacã se vor adeverii cele prognozate,în afara rucsacului,a bunker-ului sau a masinii cu platinã.?

3
Descoperire epocala: Prima benzina artificiala a fost creata in laborator

Descoperirea este privita ca un mare pas in istoria unaminatii. O rezolvare atat sociala, pe langa cea economica, cat si conflictuala. Mai ales ca n-ar mai fi nevoie de razboaie pentru acapararea petrolului planetar. O echipã de cercetãtori britanici de la Laboratorul Rutherford Appleton, lângã Oxford, ºi-a anunþat ultima invenþie: benzina artificiala, bazata pe hidrogen. Aceasta nu polueazã, e de trei ori mai ergonomica decât cea adevãrata ºi costã cam un euro galonul. Poate fi creata in cantitati nelimitate si inlocuieste cu succes si imediat benzina rafinata din titei.Benzina artificiala va fi disponibila tuturor, ºoferi obiºnuiþi, piloþi de curse sau motoriºti, în trei ani. Anunþul cercetãtorilor de la Laboratorul Rutherford Appleton a fãcut senzaþie, având în vedere cã petrolul adevãrat a atins în ultimul timp preþuri record. "Într-un anumit sens, hidrogenul este combustibilul ideal. Are de trei ori mai multã energie decât benzina per unitate ºi când arde nu produce nimic altceva în afarã de apã", spune profesorul Stephen Bennigton, ºeful proiectului dezvoltat de Laboratorul Rutherford Appleton.
Problema pânã acum era sã depozitezi hidrogenul, care avea nevoie sã fie pãstrat în cilindri de înaltã presiune sau cu lichide super rãcitoare care atingeau - 253 grade Celsius, însã cercetãtorii laboratorului britanic au rezolvat ºi aceastã problemã.  Au gãsit o modalitate low cost de a închide amestecul hidraulic în granulele unui polimer nanoporos. Acestea pot fi turnate în rezervoare ºi se vor comporta ca un lichid.
Deocamdata nu s-a anuntat despre ce fel de modificari ar fi nevoie la automobile, dar se crede ca nu ar fi nevoie de niciuna. problema ar fi pentru masinile pe motorina, deoarece amestecul poate inlocui numai benzina. Insa odata cu aparitia acestuia se prevede o scadere la jumatate a pretului petrolului ceea ce va face ca si motorina sa scada la jumatate din valoarea actuala, motiv pentru care descoperirea este considerata a fi epocala.

 sursa;http://www.agentia.org/anchete/descoperire-epocala-prima-benzina-artificiala-a-fost-creata-in-laborator-8104.html

-No.. cã poate aºa om scãpa ºi noi sã mai numãrãm mãrunþiºul pe la benzinãrii în semn de protest în stil românesc..  :-D :rocket:4
Tehnologii vechi și noi / POMPA PARANORMALÃ !!!
« : 14 Ianuarie 2011, 13:43:19 »
INSTALAÞIE DE SCOS APÃ DIN FÂNTÂNÃ FÃRÃ SÃ TE ARDÃ LA..DIRIDARI :evil:

Dacã aveþi de irigat o grãdinã de pe pe lângã casã,sau chiar zeci de hectare de teren,dacã aveþi eleºteu de peºte,sau turme de animale de adãpat,piscinã unde sã vã scãldaþi,rezervor de apã pentru gospodãrie etc etc.Deci dacã pur ºi simplu doriþi sã aduceþi apa din fântânã la suprafaþã fãrã sã cheltuiþi nici un bãnuþ mai ales acum în plinã crizã;ei bine atunci aruncaþi un ochi ºi pe aici: :-o
IATÃ O INSTALAÞIE STÃVECHE DAR CARE FRIZEAZÃ LEGILE FIZICII:
(folositã la noi ºi de bãnãþenii aruncaþi de comuniºti în pustiul bãrãganului)
SCURT ISTORIC.:CU PESTE 80 DE ANI IN URMA, UN BOIER ROMÂN, A ADUS DINTR-O TARA APUSEANA (GERMANIA, FRANTA??) DOUA POMPE PE CARE LE UTILIZA PENTRU SCOATEREA APEI DIN FANTANA LA CONAC SI LA CAMP ATENÞIE !!...,,PENTRU RIDICAREA APEI''
DESCRIEREA POMPEI: ACEASTA ERA COMPUSA DINTR-UN CORP  DE FORMA CILINDRICA CU CAPACE DE FORMA SEMISFERICA (TOTUL DIN FONTA), UNA DIN PARTI AVEA O TEAVA (ADMISIA) CARE IESEA DEASUPRA NIVELULUI FANTANII SI AVEA CAPATUL PREVAZUT CU UN ROBINET R1 IAR DEASUPRA O PALNIE . DIN CELALALT CAPAT AL CORPULUI IESEA O ALTA TEAVA (REFULAREA) USOR INDOITA LA CAPAT SI PREVAZUTA CU UN ROBINET R2.
INSTALARE: CORPUL POMPEI ERA CUFUNDAT IN FANTANA PANA APROAPE DE FUND, IAR CELE DOUA TEVI - ADMISIA SI REFULAREA - RAMANEAU DESUPRA GHIZDURILOR (MARGINEA SUPERIOARA) FANTANII.
MOD DE FUNCTIONARE: 1. SE DESCHIDE ROBINETUL DE PE REFULARE R2 LA FEL SI ROBINETUL DE PE ADMISIE R1. 2. SE TOARNA APA CU GALEATA PRIN PALINE UMPLAND TOT SISTEMUL PANA INCEPEA SA CURGA APA PRIN ROBINETUL R2. 3. SE INCHID ROBINETELE R1 SI R2, DUPA CARE SE DESCHIDE ROBNETUL R2  APA ÎNCEPEA SÃ CURGÃ IN PERMANENTA IN JGHEABUL FANTANII. DACA SE DESCHIDEA SI ROBINETUL R1 SISTEMUL SE DEZAMORSA SI APA NU MAI CURGEA PRIN ROBINETUL R2. POMPA CARE ERA INSTALATA LA CAMP URCA APA LA BAZINELE DE PREPARAREA SOLUTIILOR PENTRU STROPIT VITA DE VIE.
CE MINTE "DIABOLICA" A AVUT ACEL INGINER DIN VREMURI DEMULT APUSE! DE NOTAT ESTE FAPTUL CA ASUPRA PROBLEMEI AU CAUTAT SA SE PRONUNTE DOUA COMISII (NEOFICIALE) DE LA POLITEHNICA DIN IASI SI BUCURESTI, ACESTIA FIIND ADUSI DE UN DIRECTOR ISTET DE LA UN I.A.S. DIN APROPIERE. DIN PACATE POAMPA DISPARUSE (FURATA), :? :-D  DESCRIEREA APARTINE UNOR PERSOANE DEMNE DE INCREDERE. ªI DE ACEIA AM ÎNCEPUT INVESTIGAÞA ÎN MODUL CEL MAI SERIOS CU REZULTATE EXTRAORDINARE!!!-INSTALAÞIA CHIAR FUNCÞIONAZÃ DOMNILOR!!!
Amãnunte aici; http://www.rhcforum.ro/index.php?showtopic=11950&st=0
 Or in english here;
http://www.bae.ncsu.edu/programs/extension/publicat/wqwm/ebae161_92.html
 or here; http://www.lifewater.ca/ram_pump.htm


5
Conform Wikileaks, China detine deja aparate de teleportare.. :ufo:

China a luat, deja, un avans important in fata statelor occidentale si a SUA, in ceea ce priveste investitiile in infrastructura si tehnologii futuriste. Pana in prezent, nu se stia, cu exactitate, nivelul la care au ajuns chinezii in aceste domenii de maxima importanta. Astazi, dupa publicarea pe Wikileaks a documentelor care privesc China, o intreaga lume afla cu stupoare ca Marele Dragon de la Rasarit a facut pasi fara precedent in domenii precum fisiunea nucleara, biometrie si chiar teleportarea fizica! :rocket:
Conform unui canal de informatii dintre Ambasada Americana la Beijing si Washington D.C., China isi dezvolta agresiv centralele nuclare, intentionand sa deschida peste 70 de noi centrale, in urmatorii 10 ani. In plus, Academia Chineza de Stiinte alimenteaza cu fonduri nelimitate Institutul de Fizica al Plasmei, pentru a continua cercetari fara precedent in privinta fuziunii nucleare.
Se pare ca, China lucreaza la un nou reactor, intitulat Experimental Advanced Superconducting Tokamak. In acest reactor, savantii chinezi spera sa obtina o fuziune nucleara controlata care sa mentina nedefinit o temperatura extrema.
In anul 2009, cercetatorii chinezi au reusit sa mentina o reactie nucleara care atinsese temperatura de 18 milioane grade Celsius, pana la 400 de secunde, dupa ce anterior mentinusera, timp de 60 de seunde, o reactie nucleara de 180 milioane grade Celsius.
Pe parcursul acestui an, chinezii si-au propus sa obtina temperatura de 180 milioane grade Celsius, mentinuta timp de 400 secunde; spre disperarea lor, serviciile secrete americane nu au reusit sa afle daca asiaticii au reusit acesta performanta, conform documentelor publicate de Wikileaks.
China face pasi uriasi si spre celebrele operatiuni de teleportare: conform unui oficial al Universitatii de Stiinte si Tehnologii din orasul Hefei, savantii chinezi ar fi reusit teleportarea cu succes a unei singure particule quantum, iar in prezent lucreaza la teleportarea a doua particule.
Institutul de Tehnologii Inteligente din China nu se lasa mai prejos, reusind crearea unui sistem biometric care identifica persoanele in functie de trasaturi faciale, greutate si proportii corporale. Device-ul futurist iti citeste toate datele antropometrice intr-o fractiune de secunda ..oare nu o ieºii fum din el când va citii trãsãturile faciale ale conducãtorilor noºtrii iubiþi ºi..frumoºi nevoie mare?. :?  :evil: :martiansad:

6
Cafenea / NOII CONTRIBUABILI CARE VOR SCOATE ÞARA DIN RECESIUNE
« : 05 Ianuarie 2011, 22:02:10 »
   
Iatã cã ºi România mai este bãgatã în seamã pe site-urile internaþionale de ºtiri, dar, din pãcate, în evenimente cu impact negativ. Este vorba de o ºtire apãrutã pe site-ul The Huffington Post ºi intitulatã “România legalizeazã vrãjitoria ca profesie”. Iatã ºtirea originalã în limba englezã:

“Romania has changed its labor laws to officially recognize witchcraft as a profession, prompting one self-described witch to threaten retaliation.

The move, which went into effect Saturday, is part of the government’s drive to crack down on widespread tax evasion in a country that is in recession.

In addition to witches, astrologists, embalmers, valets and driving instructors are now considered by labor law to be working real jobs, making it harder for them to avoid income tax.

For months the measure had been debated, protested by witches and mocked by the media.

On Saturday, a witch called Bratara told Realitate.net, the website of a top TV station, that she plans to cast a spell using black pepper and yeast to create discord in the government.”

ªi iatã traducerea ei:

“România ºi-a schimbat Codul Muncii, recunoscând oficial vrãjitoria ca profesie, :-D :evil: ceea ce a determinat-o pe o aºa-zisã vrãjitoare sã ameninþe cu represalii. Aceastã modificare, care a intrat în vigoare de sâmbãtã, face parte din planul guvernamental de stãvilire a evaziunii fiscale masive dintr-o þarã care se aflã în recesiune. În afarã de vrãjitori, astrologii, îmbãlsãmãtorii, valeþii ºi instructorii auto sunt acum considerate a fi profesii de cãtre noul Cod al Muncii, astfel încât va fi mai greu pentru ei sã evite plata taxelor.De luni de zile, aceastã mãsurã a fost dezbãtutã, perioadã în care vrãjitoarele au protestat, iar mass-media a luat în derâdere proiectul. Sâmbãtã, o vrãjitoare pe nume Brãþara, :? :evil: a declarat site-ului Realitatea.net, pagina de web aparþinând unei televiziuni de top, cã ea intenþioneazã sã facã o vrajã, folosind piper ºi drojdie, :-o :| pentru a blestema guvernul.” :-D

Tare mi-aº dori ca aceastã vrãjitoare sã reuºeascã în blestemul ei… ªi sã nu-l uite ºi pe Bãsescu! :-D
Sunt curios ce pãrere îºi fac strãinii acum despre România: cã e o þarã ciudatã, tãrâmul lui Dracula, în care au mai rãmas doar þigani, borfaºi, ghicitoare ºi astrologi, iar guvernul n-are ceva mai bun de fãcut decât sã se ia la trântã cu ghicitoarele. Probabil cã din impozitarea celor care ghicesc în cafea, cãrþi ºi în stele ne vor veni banii care ne vor scoate din recesiunea economicã! :roll: :evil:


7
Noua Ordine Mondiala (NOM/NWO) / TREZIREA DIN NEGURA DOGMEI
« : 31 Decembrie 2010, 12:45:56 »
Scrisoare deschisã adresatã patriarhului b.o.r.

Stimate domnule Daniel Ciubot ea,
Nu folosesc in scrisoarea mea rangurile de patriarh sau preafericit, deoarece ma adresez omului Daniel Ciubotea, asa cum il cunosc: inteligent, cult, framantat de responsabilitatile unei functii aflata in contradictie cu propria constiinta de personalitate complexa si evoluata, din acest secol luminos. Sunteti primul om din aceasta tara care poate clarifica gravele contradictii din mintile a milioane de adepti judeo-crestini si va rog sa o faceti. In acest scop, va rog sa folositi un post de televiziune, cu un anunt prealabil care sa concentreze atentia celor interesati, pentru a raspunde urmatoarelor intrebari din sfera dumneavoastra de activitate:
1. Dumnezeu este autorul gravelor infractiuni descrise in Biblia aprobata de sinodul BOR, cum ar fi pruncucidere, genocid, instigare la fratricid si paricid, instigare la inselaciune si furt, protejarea unor incestuosi, proxeneti si perversi, doritori de sacrificii umane etc? Chiar si cel mai putin cult om din tara crede ca Dumnezeu poseda cele mai nobile insusiri de personalitate, cum ar fi creativitatea, atotcunoasterea, moralitatea desavarsita, non-violenta etc. Cum sa intelegem noi, oameni simpli, modelul abominabil de Dumnezeu pe care ni-l oferiti prin Biblie, mai ales prin Vechiul Testament? Sa ne comportam la fel de infractional?Nu putem, deoarece suntem oameni civilizati, creatori si morali. Ce cred copii nostri, carora le bagati religia cu de-a sila in cap, despre acest model? Nu cumva, prin punerea faptelor abominabile din Biblie in sarcina lui Dumnezeu, savarsiti o grava blasfemie? Nu cumva, in textul original al Bibliei, nu era vorba de Dumnezeul nostru perfect, ci de niste abominabili zei ai salbaticilor israeliti, cum ar fi Sabaot, Iahve, Adonai, Eli, Elohim? Daca raspunsul este afirmativ, cum va permiteti sa savarsiti o blasfemie atat de cumplita si sa faceti partasi la ea naivii religiosi care va cred slujitorul Domnului?
2.Stiintele au demonstrat ca molecula noastra de Univers, veche de circa 13.5 miliarde de ani, contine cateva cateva sute de miliarde de galaxii aflate in expansiune prin spatiul universal. Galaxia noastra, Calea Lactee, are un diametru de 100.000 de ani lumina, astfel ca sistemul nostru solar, cu un diametru de 13.5 miliarde de kilometri, pare un bob de orez situat intr-un brat interior al ei, in vecinatatea stelei Betelgeusa, din constelatia Orion. In aceste conditii, cum putea Dumnezeul Universului cobori pe un fir de praf numit Terra, sa devina mai mic decat un microb, pentru a crea cele expuse in Biblie? Nu cumva Dumnezeu este mult mai mult mai grandios decat maruntii zei elohim si Sabaot imaginati de anticii israeliti? Daca zona noastra de Univers are 13.6 miliarde de ani, Soarele nostru 4.5 miliarde de ani si Pamantul, 4.4 miliarde de ani, cum va explicati ca Biblia, pretins inspirata divin, afirma ca geneza universala a avut loc in anul 3760 i.e.n.? La acea data, pe teritoriul tarii noastre existau comunitati de europizi, egiptenii aveau doua regate, sumerienii si pelasgii scriau etc. Care este adevarul despre geneza universala, cel din Biblie sau cel descoperit de stiinte?
3. Conform evangheliilor canonice, aprobate de institutia pe care o conduceti, judeul Jeshua, zeificat ulterior sub numele de Isus Christos, credea in zeii abominabili din Vechiul Testament si in miturile infirmate de stiinte din acest text. Conform Talmudului, a fost procreat de o jidoaavca, Miriam, inainte de casatorie, din relatii sexuale cu soldatul roman Pandera. Nici o sursa istorica serioasa nu-l mentioneaza pe Jeshua. Cum poate un individ semisalbatic, inchinator la zeii abominabili din Vechiul Testament, total necunoscator cu privire la modul de aparitie si functionare a sistemului nostru universal, sa fie declarat fiul lui Dumnezeu, ba chiar si Dumnezeu? De cand un soldat roman, Pandera, a ajuns Sfantul Duh? Putea Sfantul Duh sa coboare din plan divin, sa fecundeze o jidovcuta semisalbatica, in contra propriei porunci precizata in Biblie si in apocriful lui Enoh? De ce timp de 325 de ani, pana la conciliul de la Nikeia, Jeshua a fost considerat numai un reformator religios, apoi a fost declarat fiul lui Dumnezeu si parte din Divinitatea vazuta, in mod monstruos si irational ca „sfanta treime”? Nu cumva imparatul Constantin a amenintat episcopii cu moartea de la acest conciliu, sa voteze aceasta blasfemie? De altfel Jeshua a afirmat mereu ca este fiu de om si-l numea tata pe unul din zeii salbatici israeliti, Eli. Conform evangheliilor canonizate, Jeshua a intrebat simplu, omeneste, plin de disperare Eli, Eli, de ce m-ai parasit? Credeti ca un fiu al lui Dumnezeu ar fi trait ca un salbatic, s-ar fi lasat torturat si ar fi invocat ajutorul unui zeu tribal israelit?
4. Conform Evangheliei dupa Matei, Miriam a avut sapte copii: Jeshua, Icob, Iosif, Iuda, Simon, Melha si Esa. Cum se face ca la conciliul de la Efes, Miriam a fost declarata Fecioara si Maica Domnului? Aveau salbaticii episcopi competenta de a face o astfel de declaratie ori au savarsit o blasfemie? O femeie care a nascut sapte prunci poate fi fecioara?
5. Toti oamenii de stiinta care au civilizat Umanitatea au facut minuni palpabile, care demonstreaza ca au fost soli divini, trimisi sa ne lumineze mintile si sa ne modeleze moral personalitatile. Numai in ultimii 200 de ani, dupa ce teroarea judeo-crestina a mai slabit, acesti soli divini ne-au oferit minuni cum ar fi energia electrica, telefonul, radioul, becul electric, televizorul, avionul, elicopterul, motorul cu explozie, racheta spatiala, statia orbitala etc. Dumneavoastra cum probati pretentia de slujitori ai lui Dumnezeu? Aveti vreo legitimatie semnata de insusi Atotputernicul? Ati facu vreo minune? In caz afirmativ, aratati ce minuni ati savarsit! Sugestionarea si conditionarea psihica a naivilor religiosi nu este o minune, ci o actiune negativa, care poate duce la alienare, deoarece preotii nu cunosc psihicul uman.
6. Daca Jeshua zis si Isus Christos a fost fiul lui Dumnezeu, de ce promisiunea lui de a cobori imparatia cerurilor pe Pamant, in timpul vietii apostolilor, nu s-a confirmat? De ce secta religioasa notri, din care a derivat judeo-crestinismul, s-a divizat in 15-20 de culte si secte care s-au confruntat si se confrunta violent? De ce Isus Christos n-a oprit crestinii sa se dezbine si sa lupte intre ei? De ce Isus Christos a permis ca, in numele sau, sa fie ucisi circa un miliard de pamanteni? Isus Christos a fost fiul lui Dumnezeu sau un mistic judeu  semisalbatic, asa cum erau toti oamenii din urma cu 2000 de ani?
7. Jeshua a recomndat adeptilor sai sa nu se inchine in  public, ca fariseii, ci in cea mai linistita camera din casa lor. Primul martir al crestinatatii, sfantul Stefan, a fost lapidat de farisei pentru ca le-a strigat un adevar de necontestat Cel Atotputernic nu incape in constructie facuta de mana omeneasca. Daca fondatorii religiei judeo-crestine v-au spus clar sa nu faceti lacase de cult, de ce cheltuiti banii populatiei pe constructii faraonice? De ce puneti naivii sa se inchine la intalnirea unor biserici? De ce va incalcati propriile dogme?
8. Fondatorul religiei dumneavoastra, Jeshua, v-a recomndat sa nu adunati averi pe Pamant, ci in ceruri. De ce incalcati aceasta porunca, spoliind populatia in mod direct, prin taxe religioase si indirect, cu ajutorul statului ai carui lideri i-ati corupt la acest gest incorect? Ce avere poseda BOR in prezent si din ce surse a strans-o? Cate miliarde de euro a primit BOR de la statul roman, prin retrocedari, donatii, subventii si ajutoare salariale? Ce faceti cu aceste averi dumneavoastra, „slujitorii Domnului Isus Christos”? De ce luati taxe si de la oameni care nu va imbratiseaza ideile, folosind forta coercitiva si fiscala a statului? E corect?
9. Daca Dumnezeu a creat tot ce exista in Univers, cine a creat personajele malefice antidivine satan, diavol, drac, demon etc.? Si-a creat Dumnezeu adversari? Daca au aparut din alta parte, de ce Dumnezeu nu-i distruge? In slujbele dvs spuneti ca Dumnezeul l-a surpat pe Diavol. Daca l-a surpat, cum se face ca, ulterior, sustineti ca exista? Nu cumva prin inventarea diavolului, vreti sa explicati si sa scuzati defectele omenesti? Nu cumva slujitorii religiosi si cei indoctrinati de ei creaza diavoli cu imaginatia lor, lansandu-i in mentalul colectiv, sub forma de entitati psihoenergetice receptabile telepatic de persoane nevinovate? Nu cumva aceasta este cauza multor alienari si crime justificate religios?  Sa va amintesc cati oameni au foist ucisi de fanaticii religioasi in Romania, numai in ultimii 20 de ani?
10. Religia judeo-crestina practica cea mai cumplita forma de rasism, rasismul justifcat divin. Ea afirma ca un singur popor terran, evreii, a fost ales de Dumnezeu si o singura tara, Israelul, este sfanta. Acest fapt creeaza sentimente de frustrare si de inferioritate copiilor nascuti in alte tari si popoare, precum si resentimente la adresa poporului evreu. E adevarat ca evreii sunt singurul popor ales de Dumnezeu si tara lor, singura tara sfanta? Daca e adevarat, cum se explica faptul ca, dupa aparitia acestor afirmatii, evreii au fost prigoniti in intreaga lume? Dumnezeu e sadic, sa-si supuna poporul ales la suferinte? Cum se explica faptul ca in Israel n-a fost si nu exista pace, desi e „tara sfanta”? Cum se explica faptul ca arienii, o rasa nealeasa de Dumnezeu si necreatoare de religii, au facut cele mai multe minuni din ultimile doua secole? Ei au inventat motorul cu aburi, motorul cu explozie, becul electric, telefonul, radioul, televizorul, avionul naveta spatiala, calea ferata etc. Cine i-a inspirat sa faca aceste lucruri bune, daca nu Dumnezeu? De ce Dumnezeu n-a inspirat indivizi din „poporul ales” sa descopere si sa inventeze aceste bunuri si valori civilizatoare? E Dumnezeu un salbatic care se da cu capul de ziduri ca rabinii sau un civilizator de oameni?
11. Cum explicati aparitia celor trei rase principale, europida, negroidasi mongoloida, fiecare cu subrasele ei, fiecare cu patru grupe sangvine, cu RH pozitiv si negativ, din cuplul primordial Adam si Eva, de o singura rasa, cu o singura grupa sangvina si cu un singur tip de RH? Puteau aparea rasele actuale numai in ultimii 5760 de ani? Cum se explica faptul ca scrieri sumeriene si carpatine anterioare genezei biblice vorbesc deja de mai multe rase? Nu cumva crearea cuplului primordial Adam-Exa si pacatul originar savarsit de ei este o poveste puerila, pe care n-o mai cred nici retardatii mintal? De unde si-a luat Cain sotie, daca singura femeie de pe Terra primordiala era mama sa Eva? Prin incest repetat nu se putea, deoarece ar fi dus la degenerarea si disparitia Omenirii dupa cateva generatii.
12. Religia iudeo-crestina se bazeaza pe frica de Dumnezeu. In textul original al Bibliei, Moise afirma ca zeul tribal Iahve a venit sa bage spaima in desfranatii de israeliti semisalbatici, pentru a-i face ascultatori, dar calugarul Ieronim a identificarea dintre Iahve si Dumnezeu, cu ocazia traducerii Bibliei in limba latina, in sec. 3 e.n. Iahve este Dumnezeu? Trebuie sa ne temem de Dumnezeu ori sa-i acordam toata increderea noastra? Psihologia a demonstrat ca frica este un sentiment negativ, care naste ura la adresa celui care infricoseaza. Ne invatati sa-l uram pe Dumnezeu? In timpul modern, nici animalele nu se dreseaza cu frica. Cu atat  mai putin, nu putem educa oamenii cu spaima.
13. Conform apocrifelor biblice, Jeshua zis si Isus Christos s-a nascut pe data de 28 martie in Nazaret, iar pana in sec 4 e.n. ziua lui de nastere s-a sarbatorit pe 18 aprilie si pe 29 mai. De ce ati schimbat locul nasterii lui in Betleem, unde n-a  fost nici un recensamant in acel an? De ce ati schimbat data nasterii pe 25 decembrie, de Craciunul arian sau de sarbatoarea Sol invictus? Ce semnifica acest fals probat cu propriile dumneavoastra documente? Conform evangheliilor canonice, Jeshua zis si Isus Christos a fost rastignit la doua zile dupa terminarea Pesahului ebraic, la o data fixa, deci. De ce schimbati in fiecare an ziua mortii si invierii? Sarbatoriti de fapt, un anume eveniment astronomic, care nu are nimic de-a face cu povestea evanghelica?
14. Dumneavoastra, judeo-crestinii, va arogati dreptul de a judeca morala adeptilor si folositi sintagma inselatoare morala crestina. Ce fel de modele morale indicati mirilor in ziua cununiei? Mirelui ii spuneti sa se poarte ca patriarhul Avraam, un proxenet care-si trimitea sotia sa se prostitueze cu faraonul, un tip lipsit de orice credinta in Dumnezeu si predispus la orice compromis pentru a supravietui si a castiga. Miresei ii recomandati sa se veseleasca ca Sara, o femeie desfranata, care intretinea relatii sexuale contra cost cu faraonul si a incercat sa procedeze la fel cu regele Abimeleh. Ii mai recomandati miresei sa se inmulteasca ca Rasela, o idolatra care se inchina la terafimi (serafimi) din lut, o hoata care a furat idolii parintesti si o mincinoasa care si-a mintit tatal pentr a pastra idolii. Le mai dat ca exemplu de moralitate pe Iacob-Israel, un escroc care i-a luat fratelui dreptul de mostenire pentru un blid de linte, si-a inselat tatal pentru a-i fura binecuvantarea si averea, si-a inselat socrul pentru a-i lua turma, apoi s-ar fi luptat cu insusi Dumnezeu.
Biblia abunda in fapte imorale savarsite inclusiv de Jeshua zis Isus Christos. De pilda, Jeshua a blestemat un smochin sa se usuce pentru ca , intamplator, nu avea rod cand ii era lui foame. Jeshua a blestemat orasele in care n-a fost bine primit. Jeshua bea cot la cot cu scursurile societatii. Jeshua a amenintat Omenirea ca a venit sa semene dezbinare  chiar si in familii iar amenintarea lui s-a confirmat. Jeshua nu se spala pe maini inainte de a manca etc. Evanghelia e plina de imoralitati si manifestarile orgolioase ori misogine ale „iubitorului de oameni” Jeshua.
Vechiul Testament abunda in crime, jafuri, tradari, furturi, inselaciuni, silnicii, omoruri. Aceasta este morala judeo-crestina?
15. Daca preotii sunt slujitorii Domnului, ed ce savarsesc infractiuni si fapte imorale, incepand de la blasfemii si terminand cu perversiuni sexuale? De ce BOR a tacut malc atunci candguvernarea crestin-democrata a legalizat homosexualitatea, o fapta profund imorala si interzisa de legile divine, dar se opune legalizarii prostitutiei, o practica naturala? BOR este interesata sa dezvolte homosexualitatea? De ce? De ce dvs, ca patriarh, n-ati exclus din breasla monahala calugarii homosexuali dovediti cu probe, ci i-ati mutat de colo, colo?
16. Cum se explica faptul ca, dupa introducerea religiei in scoli si o agresiva propaganda religioasa, faptele imorale si infractionale au crescut in natiunea noastra, incepand de la copii si adolescenti? Au crescut jafurile, perversiunile sexuale, consumul de droguri si alcool, libertinajul public, coruptia politicienilor sprijiniti de BOR etc. Sa credem ca BOR este o simpla organizatie de tip mafiot, care nu are nimic in comun cu Divinitatea, ci isi vede numai de afacerile ei?
17. De ce BOR nu este interesata de viata cetatenilor din tara? In 20 de ani de dezmat religios, BOR s-a imbogatit, numarul bisericilor a crescut vertiginos, dar nivelul de trai al cetatenilor a scazut dramatic. In aceasta perioada, natiunea noastra a pierdut un milion de oameni morti si doua milioane de imigranti. Pentru cine a facut BOR atatea biserici, daca natiunea moare sub ochii nepasatori ai preotilor?
18. Religia judeo-crestina practica magia prin contigenta si alte falsuri similare? De exemplu, de ce spoliaza naivii care ating moastele unor indivizi pretinsi sfinti, falsul brau al Maicii Domnului, icoane pretins facatoare de minuni? Toate acestea constituie infractiuni de inselatorie si trebuie pedepsite conform legii penale romane. De ce icoanele si moastele n-au produs ploi la nevoie si nu le-au putut opri cand a trebuit? Nu-i o salbaticie sa pui oamenii sa se inchine la niste ciolane ale unor necunoscuti din trecutul salbatic si la niste lemne vopsite? Unde vreti sa duceti acest neam?
In sclavagism? De cand sunt cetatenii robii lui Dumnezeu si nu oamenii lui Dumnezeu?
19. De ce judeo-crestinismul se adreseaza Divinitatii nepoliticos, la persoana a doua singular, tutuindu-l pe Dumnezeu, de parca ar fi pascut porcii impreuna? De ce, in schimb, foloseste formula de politete Domnia Voastra pentru niste vremelnici lideri pacatosi cat incape? Cum sa va ajute Dumnezeu, daca il insultati in toate felurile posibile?
20. De ce amenintati mereu oamenii cu sfarsitul lumii terane? Apolcalipsa lui Ioan, un delir al unui nebun mistic, este o astfel de amenintare. Omul amenintat sufera psihic, se teme, se demobilizeaza de la invatatura si munca, isi dezvolta asteptari negative care il imbolnavesc si-l ucid. Cate astfel de crime au pe constiinta preotii judeo-crestini? Ati amenintat ca, in anul 2000, va veni Isus Christos calare pe un nor, sa judece populatia. Acum amenintati ca sfarsitul lumii va veni pe 21.12.2012. Ce va fi la acea data?
21. Care este pozitia dvs fata de atrologie, vrajitorie, samanism si superstitii? De regula, in ziare si reviste, stirile religioase apar alaturi de astfel de informatii iar diverse calugarite concureaza cu tigancile vrajitoare la inselat naivii cu pretinse minuni.
22. Care este pozitia dvs fata de constructia faraonica si inutila, botezata pompos catedrala manturii neamului? Neamul nostru se va mantui cu niste ziduri scumpe sau cu credinta, cunoastere, creatie si comportare morala? Cat va costa aceasta sandrama mistica si de unde sunt banii cu care o veti ridica? De ce ati luat bani de la gurile flamanzilor, prin intermediul statului, pentru a construi aceasta monstruozitate inutila? Chiar nu intelegeti ca Omenirea se indreapta catre viitor, astfel ca peste decenii, nimeni nu va mai avea nevoie de biserici si catedrale? La primul contact stabil cu extraterestrii, toate religiile se vor prabusi iar acest contact este iminent.
23. V-ati dat seama ca bisericile contribuie la raspandirea bolilor infectioase, prin sarutarea icoanelor si folosirea unei singure lingurite pentru cuminecatura? Oamenii nu realizeaza ca au luat microbii, deoarece nu se imbolnavesc imediat, ci dupa o perioada de incubatie a virusilor. Ce veti face? Veti continua sa imbolnaviti lumea?
24. Judeo-crestinismul este monoteist sau politeist? Daca e monoteist, cum se face ca incercati sa-l inlocuiti pe Dumnezeu cu diverse constructii speculative, inventate de salbaticii din urma cu 16 secole si ati creat un intreg panteon de zei numiti sfinti? Nu sint prea multi pentru sanatatea mintala a practicantilor?
25. Preotii sint prestatori de servicii religioase platite de populatie, deci, liberi profesionisti. E cinstit ca ei sa ia salarii si de la stat? Sint ei cinstiti cand iau taxele de la populatie, atat fata de oameni, cat si fata de Patriarhie? Nu cumva majoritatea preotilor inseala si populatia si Patriarhia, bagand in buzunar sumele incasate? Ce faceti dvs cu salariul de la stat, caci primiti tot ce va trebuie gratis. Cand veti decide sa renuntati la salarii si subventii statale?
Domnule Daniel Ciubotea, poporul care v-a dat un cec in alb vrea sa mai afle multe de la dvs, in mod direct, cum a discutat si cu cel mai important om din stat, Presedintele Romaniei. Aveti urmatoarele posibilitati de actiune:
1. Va faceti ca ploua, sperand ca, peste spusele mele, se vor asterne tacerea si uitarea. In acest caz, gresiti enorm, caci voi relua periodic intrebarile, din ce in e mai multe si mai incisive iar populatia va fi nemultumita ca patriarhul nu vine la televizor sa clarifice problemele.
2. Puteti trimite un purtator de cuvant sa balmajeasca niste vorbe masluite. Populatia va fi dezamagita de lasitatea dvs.
3. Va luati inima in dinti si, folosindu-va inteligenta, puteti incerca sa pacaliti populatia, dand raspunsuri pe langa intrebari. Majoritatea vor descoperi ca-i inselati si va vor taxa fara mila .
4. Nu-mi plac revolutiile, dar daca raspundeti cinstit la aceste intrebari, veti destrama perfidele mituri salbatice ale judeo-crestinismului. Atunci voi striga in gura mare ca sinteti un OM.
Va asteptam cu nerabdare, la dezvaluiri, nu la confruntari violente.
Pavel Corut.
Sursa; http://danlupu.wordpress.com/2010/06/19/scrisoare-deschisa-adresata-de-pavel-corut-domnului-daniel-ciubotea-seful-bisericii-ortodoxe-romane/

Pagini: [1]