Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Subiecte - Grifon

Pagini: [1]
1
Ireale...pe bune! / Doppelgänger - Dublura personală
« : 31 Octombrie 2018, 21:29:07 »
Și pentru că nici eu nu cred în coincidența "Păzitorului" cu Dopplegänger-ul, propun și acest subiect separat (cu adevărat demn de secțiunea "Irealelor").
Noțiunea nu prea e vehiculată, nici măcar în sfera ocultismului. Din ce știu, mai cu răsunet, așa, doar David Lynch a dezvoltat conceptul, în faimosul serial Twin Peaks (atât seriile vechi, cât și în cea nouă).
Lynch nu e doar un fantezist (cum am arătat și pe subiectul "Hermeneutică & Cinema"), fiind un practicant consecvent al tehnicilor de "meditație transcendentală" - cel puțin o oră pe zi.
Ideile sale ("geamănul negativ") au inspirat si cifrul titlului (Twin Peaks fiind doar o metaforă abilă, sugerând dualitatea, dublura și....asemănările).
Si tot aici ar merge atașate și link-urile găsite de dumneata, d-le @abyss.

2
Ireale...pe bune! / Păzitorul Pragului (Dweller)
« : 31 Octombrie 2018, 21:14:03 »
Aici ar fi locul unei dezbateri separate, pentru a nu supradimensiona limitele topicului "Vril".
Preferabil ar fi să avem relatări sau opinii bazate pe experiențe directe, însă e puțin probabil să găsim prea multe.
Asta se explică (dincolo de posibila reticență a interlocutorilor) prin următoarele motive obiective:
1) Puțini oameni au Experiențe Extracorporale (EEC).
2) Dintre aceștia, și mai puțini le au conștiente si/sau controlate.
3) Dintre (extrem de) puținii care reușesc să-și inducă EEC, și mai puțini apucă să-l vadă pe...șugubăț.
4) Iar dintre acești câțiva, nu toți conștientizează / înțeleg că l-au văzut (mulți atribuind tot felul de origini sau explicații fanteziste).

Totuși, chiar și fără referiri la "prima mână", tot putem diseca problema, făcând apel la literatura de specialitate. În acest sens, pentru început, atașez lucrarea lui Steiner - indiciul fiind capitolul dedicat, dinspre finalul cărții.

http://www.spiritualrs.net/Conferinte/GA010/GA010_index.html

3
Ştiu că un asemenea subiect poate pare anacronic în 2018, dar se întâmplă să mai şi ştiu, din experiență proprie, că adesea cheia unei enigme rezidă în ...începuturi.
Cu aceste 3 proiecte USAF a debutat întreaga tevatură. Lumea (ufologică) strâmbă mereu din nas către ele, dezamăgită de final - Raportul Condon. Cu toate acestea, nu trebuie ignorat un adevăr factual - cele 3 inițiative rămân, chiar şi azi, cel mai impresionant (si profesionist) studiu în domeniu, la care au lucrat specialişti din toate categoriile, aproape trei decenii.
Merită studiate, chiar cu maximă atenție. Dar nu doar prin prisma conținutului, ci şi printr-o abordare...mai curioasă.
De exemplu...de ce au început ? De ce în 1947 ? De ce "SIGN" a durat doar un an ? De ce a trebuit redeschis "GRUDGE"?
Iată doar câteva curiozități ce merită nițel băgate sub lupă. Căci, deşi vechi, sigur sunt mai demne de interes decât maglavaisul informațional de astăzi, din care nu se mai înțelege...om cu om, darămite cu alde...E.T.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Project_Sign

4
.
Pe de alta parte as fi interesat sa aflam ce tehnici bune cunoașteți domnule Grifon referitor la vizualizarea vieților trecute. Va multumesc anticipat.

Inițiez acest subiect la cererea d-lui @abyss - cu mențiunea, obligatorie, că nu sunt vreun specialist în acest f.disputabil domeniu, și nici nu garantez pentru eficacitatea unora din variantele ce vor fi prezentate.
Totuși, prin combinarea unor elemente apreciate de mine cu altele - ce poate au fost probate de colegi (programat sau accidental, științific sau empiric), poate vom reuși alcătuirea unei rețete - fie ea si relativă

Ptr. început însă, câteva considerații de principiu:
1) Orice demers rațional-cognitiv este irelevant. Asta ptr.că mintea (adică potențialul cortexului) nu ne poate ajuta, căci ea s-a născut odată cu noi. Prin urmare, va și muri odată cu noi, neavând cum supraviețui peste existențe.
2) Doar un "spațiu de stocare" transcendent poate depozita astfel de memorii, iar acesta (cf.denumirii împământenite) este "memoria astralã" - adică o componentã a unui sine paralel, legat însã prin corespondențe de creierul material.
3) Ca si în cazul celui de-al "3-lea ochi" (racordat la glanda pinealã), si memoria "astralã" e conectatã, cumva structural, cu mintea obișnuitã . Aici e premisa majorã pe care trebuie lucrat - cum strãbatem "puntea" dintre memoria fireascã si stocul "extra"?

Gãsind rãspunsul la aceastã întrebare, vom începe primii pași înspre 'outer memories."
(voi reveni)

5
Ireale...pe bune! / VRIL Animi: Aplicații practice
« : 15 Iulie 2017, 13:50:47 »
Revin puțin la interesantele aplicații ale energiilor ce "curg" prin mâini, evocând o experiență reperată de cunoscutul misteriolog francez Robert Charroux:

Este vorba de modul in care 4 inși pot ridica un al 5-lea, folosind doar degetele arătătoare. În primã fază, incearcă lipindu-și arătătoarele si plasându-le sub genunchii indoiți și sub brațele celui ce trebuie ridicat (la subsuori) - si nu se întâmplã, evident, nimic (decât că, dacã se încăpățânează, si-ar rupe deștele ca tonții...hahah !)
Însã apoi, aplicând o procedurã particularã (Charroux o numește "piramidalã"), treaba se schimbã.
Mai exact, ce fac ?  Înainte de repetarea tentativei, își pun mâinile, lipite, unele peste altele, deasupra capului celui ce trebuie ridicat - si, obligatoriu, palma cea mai de jos trebuind sã atingă capul respectivului.
Nu trebuie sã se apese ori altceva, doar să existe contactul palmei de jos cu creștetul " cobaiului", iar durata păstrării palmelor in formație "sandwich" sã fie de minimum 12 sec. (hai sã zicem 20).
Apoi, rapid (pesemne ptr.a nu se pierde efectul), cei 4 îsi vor plasa iar arătătoarele lipite sub genunchii si axilele "cobaiului" - riricându-l de această datã, fascinant, de parcă ar fi din puf.

(experiența e descrisă mai pe larg in lucrarea "Cartea Cunoașterii Interzise", varianta editurii Elit , 1999, capitolul " Știința Fantasticâ", pg. 25-27)

Ei, are sau n-are legătură cu Vrilul ? Căci eu spun că are, ba chiar cred că efectele sunt din aceeași "gamă" cu hora sau cu alte ritualuri ce le-am mai dezbătut.
Analiza detalilor ne va indica si anumite principii  sine qua non - precum necesitatea combinării ambelor mâini, sau necesitatea combinării energiei cu...a altora.

6
Cafenea / Hermeneutică & Cinema
« : 26 Mai 2017, 16:39:19 »
Propun un subiect atât instructiv, cât si distractiv, in cadrul cărora să dezbatem "jocurile" pe care unii (sau alții, hahhha !) le fac in "culisele" unor producții celebre.
De vreme ce s-au disecat, pe alte subiecte, substraturile unor melodii sau chiar basme, ar fi si vremea să ne axăm pe cele mai complexe creații contemporane - filmele.

Acestea fiind zise, oare ce capodoperă ar fi cea mai indicată pentru start ? Bineînțeles (si aici sper cã sunt în asentimentul majorității) nu poate fi decât STARWARS, cea mai îndrăgită / vizionată producție SF all-time ! Vom găsi în ea destule...și in simboluri, nume, numere...si in ceea ce privește actorii / producătorii...iar la sfârșit s-ar putea să găsim si indicii bune...ptr.subiecte deja dezbătute.

Deci, launch ! Pentru debut, hai să-l luăm pe titan...the One to bring balance to the Force...nimeni altul decât Anakin Skywalker / Darth Vader.

7
Ireale...pe bune! / Die Glocke
« : 07 Noiembrie 2016, 17:52:46 »
Același Mercur e și aici problema (ca poziție), cum e și la Vril /Die Glocke, cum e și in alchimie...cum e și in Tabula Smaragdina....Hermes ăsta cu aripi la picioare fuge ca...argintul viu !

Pagini: [1]