Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - aswotim

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 11
1
Cine este Constantin Bursuc din Iasi si cum putem da de el? E un personaj fictiv sau o persoană reală?

2
Astronomie / Re: Teoria vortex a materiei
« : 14 Martie 2015, 07:30:03 »
Părerea mea e că nu putem cunoaște cu mijloacele tehnice actuale multe despre foton. Este doar o considerație teorretică aserțiunea că nu pierde energie și viteză. Nu putem face experimente decît la scara noastră de zece km de accelerator de particule, cu consumuri enorme de energie. Deplasarea spre roșu observată ar putea foarte bine să nu fie cauzată de îndepărtarea accelerată - ar trebui să descoperim și ”motorul”, forța acestui fenomen, ci doar de îmbătrînirea fotonului. Să nu uităm că acei fotoni au parcurs zeci de miliarde de ani  în spațiu, aceasta poate fi cauza pierderii de energie (scăderea frecvenței de undă) și deplasării spre roșu a spectrului. Stiu că paradigma actuală a fizicii o respinge, nemotivat, din cauza postulatului menționat inițial. Pentru că nu putem face experimente decît la scara noastră umană. Nu avem spațiul și timpul cosmic la dispoziție pentru a demonstra contrariul.
  Dar e o concluzie mai logică decît de a presupune că galaxiile se pot propulsa cu viteze apropiate de viteza luminii fără nici o forță. Cea gravitațională și cea inerțială chiar ar încetini orice deplasare. Asta se probează prin încetinirea vitezei de rotație pe orbită a Lunii, planetelor în jurul Soarelui.
  Nu rămîne decît să descoperim sau să creem vortexurile, să le exploatăm,  pentru a demonstra deplasarea spre roșu ca fenomen de îmbătrînire a fotonului.3
Romanian UFOnetwork / Re: Proiect RUFOn & altii
« : 02 Martie 2014, 13:21:11 »
Au mai fost facute si in alte tari, pornind de la jucariile drona. Iata cateva: http://youtu.be/CgspoZCeq0A, elicopter: https://www.youtube.com/watch?v=1gei6rKHd3w sau avioane cu motor : http://youtu.be/28tIp5usrF8

4
Romanian UFOnetwork / Re: Sedii RUFOn în fiecare oraº
« : 02 Martie 2014, 12:55:18 »
Daca aveti talent la scris si faceti articole de popularizare sau informatii referitor la problematica si cazuistica OZN, intr-un standard acceptabil literar, aveti deschise canale de publicare in revista virtuala si poate in numerele tiparite ale revistei SF Helion. Vezi www.helionsf.ro si www.helionsf.eu. In aceasta revista si in Almanahul SCIENCE FICTION am intermediat tiparirea a cateva articole ale lui Ryn, (topicul de aici Amintiri din Ufologie), care s-au bucurat de un succes bine-meritat. Almanahul estival a fost epuizat in vara aceea, pana in septembrie. Din pacate mafia Rodipet a incasat banii si nu au fost respectate conditiile contractuale pentru a recompensa editorii, pentru a-si continua munca lor. A ramas varianta on-line a revistei, cu acces gratuit. Ocazional, se mai fac numere tiparite, cand sunt sponsorizari.

5
Un film scurt,  omagiu, dedicat de un membru al Clubului Helion lui Ion Hobana:
http://youtu.be/jfDJFbSs7No

6
Citez: " 4. Laboratoare gasesti, bani sa fie."
Pai daca nu sunt bani, nu e mai bine sa fie o prietenie care sa ii suplineasca pe ceilalti, lipsa?
 Apoi- cantitativ mare nu inseamna calitativ mic. Nu am spus niciunde asa ceva, tocmai de aceea am adaugat un "fara suparare" dar fara succes. Apreciez pe cei care au timp sa argumenteze in toate topicurile, bravo lor. Ma refeream la cei care pot ajuta cu cunostinte stiintifice o cercetare, nu doar sa spuna "oau, ce fain"... Acumularea de date si informatii la un caz e esentiala. Altfel nu mai e cercetare, ci doar jurnalistica...
 Sper ca am fost destul de explicit acum.
Nu e vb de parerile mele, sa nu fiu inteles gresit, ci de obiectivitatea unui caz bine analizat, cum am vazut la Hynek, Hobana, Mandics, Dan Farcas, ... Lista poate continua. Pe acestia trebuie sa ii luam ca mentori si sa invatam de la ei.

7
O echipa de investigatii nu e deloc bine sa fie formata din entuziasti buni sa incurce lucrurile ci din Oameni cu pregatire informationala in domeniu, tehnica, psihologica, care poate ajuta la descoperirea faptelor din spatele descrierilor.  In multe cazuri descrierile fiind alterate de perceptiile subiective ale martorilor, de lipsa lor de experienta in cazul observatiilor la distanta mai mare, de deformarile de perceptii pe care le are orice subiect in aprecierea unor intamplari de la care s-a scurs mai mult timp, de factorul psihologic (unii incearca sa epateze, sa inventeze, pentru a-si hrani ego-ul)...
Aparatura audio-vizuala de calitate si performanta este strict necesara. Orice alte dotari electro-tehnice, trusa de chimie, de masurare a pH-ului chiar, de recoltare de probe in conditii septice de pastrare, poate fi de folos.
 Conexiunile personale cu laboratoare de analize si cercetari, cu aeroporturi, radare, piloti, personal medical si stiintific sunt de folos si de utilizat cand e nevoie de verificari.
Observati ca nu am mentionat nimic despre numarul de postari. Nu e relevant, conteaza calitatea, nu cantitatea, fara nici o suparare.

8
Formele diferite apar totdeauna la un aparat aflat in mana, fotografiind pe intuneric. Probabil nu a fost folosit trepied la fotografiere, iar distanta mare nu face ca aceste fotografii sa fie edificatoare, din pacate. Cazul are o stranietate redusa, nemai fiind alte observatii din alt unghi de vedere. E posibil totusi, sa fie un balon, cu toata impresia stranie lasata asupra observatorului.
Un cercetator curios ar fi cautat sa descopere obiectul la locul in care parea sa fi aterizat. Dar asta intra in zona "ce ar fi fost daca..."

9
Evenimente OZN în România / Re: Satu Mare
« : 10 Februarie 2014, 22:43:05 »
Aţi văzut alteori elicoptere pe lîngă oraşul vostru, sau cunoaşteţi dacă au loc zboruri cu elicoptere ale armatei, poliţiei, utilitare sau particulare, prin zona voastră? Cum era viteza obiectelor faţă de cele ale elicopterelor?

10
Evenimente OZN în România / Re: București 27 ianuarie 19.06
« : 10 Februarie 2014, 22:34:26 »
Luminile clipind par să fie cele ale unui elicopter... Aşa arată un elicopter, noaptea, văzut de la cîteva sute de metri.

11
Evenimente OZN în România / Re: Alte observatii OZN
« : 10 Februarie 2014, 22:19:19 »
Erorile de apreciere a dimensiunile par sa bântuie cam toate personajele- martori ale observatiilor. Erorile cele mai mari vin de la cei ce stiu aproxima bine obiectele pe care le au in mână, cele mai bune aprecieri vin de la piloti, astronomi, topografi, care sunt obisnuiti cu vederea obiectelor la distanţă, făcând aprecieri mai ales unghiulare. E comică situaţia descrisă de martorul strungar care apreciază Luna la 100-120mm. Ei bine, ar trebui să ai braţul de 3 m  :-o ca  o astfel de distanţă dintre degete să acopere Luna. Era strungarul nostru un uriaş ca în poveşti? Desigur, nu. Atunci el devenea subiectul povestirii, nu ce a văzut el  :lol: !  Cel mai bine e să se ia declaraţia în scris, cît mai curînd după eveniment, altfel martorul (în 90-99% dintre cazuri) îşi va modifica considerabil aprecierile iniţiale. Cereţi neapărat ziua sau luna întîmplării, ora 21,30 poate însemna ceva pe lumină -dacă are loc vara  sau pe întuneric - în restul anotimpurilor, mai ales dacă martorul nu precizează nici măcar acest amănunt care poate fi decisiv într-o interpretare... Cereţi estimări unghiulare, (1/4 din diametrul Lunii este o aproximare foarte bună, 20-30m foarte proastă, mai ales dacă nu ştim sau nu avem raportare/capacitate/repere pentru a afla distanţa la care se află obiectul). Luicrurile astea se află la un topic cu ce trebuie să conţină o investigare, dar mulţi membrii ai forumului par să nu le fi citit sau să le fi uitat... O reamintire poate nu strică, să nu mi-o luaţi în nume de rău, dar trebuie să evităm confuziile creeate de rapoartele incomplete sau cu erori.

12
Astronomie / Re: Best Astronomy Applications
« : 02 Februarie 2014, 13:57:47 »
Daca doriti sa accesati transmisia video live de pe Statia Spatiala Internationala (ISS) aveti un link aici: http://www.universetoday.com/43384/free-satellite-view-of-my-house/#at_pco=smlre-1.0&at_tot=4&at_ab=per-1&at_pos=11

13
Astronomie / Re: Luna
« : 02 Februarie 2014, 13:47:38 »
YUTU - roverul lunar chinezesc din misiunea Chang’e-3: a aterizat la 14 decembrie 2013 si a fost functional integral pana la 25 ianuarie, ( cu pauza de 2 saptamani de noapte lunara, fiind alimentat cu panouri solare) detalii, fotografii, mai multe date pe http://www.universetoday.com/107226/chinese-rover-lander-beam-back-selfies-with-chinas-flag-shining-on-moons-surface/
Nu va asteptati la fotografii de rezolutie inalta, le tin deocamdata numai pentru ei, nu sunt facute publice. Probabil peste cativa ani vor fi date publicitatii. La 25 ianuarie s-au raportat probleme mecanice datorita mediului extrem (praf rugos, vid) de pe Luna.

14
Evenimente OZN în România / Re: Alte observatii OZN
« : 02 Februarie 2014, 13:03:05 »
    Desi nu se incadreaza in marja de 30-40m,cum ai specificat,am sa relatez observatia facuta de mine.Prin '96-'97 eram pe malul Somesului la pescuit,retin si luna noiembrie,singur-singurel fara martori.Din pozitia in care eram pe mal,cam la un unghi de 60 grade,a aparut dintre nori un obiect ciudat de forma trapezoidala,mai bine zis un trapez dreptunghic,de culoarea aluminiului,fara hublouri sau lumini.S-a deplasat lent pe directie NV-SE,marimea aparenta era ca aceea a unei cutii de chibrituri tinuta cu mana intinsa,deci destul de mare pt. ca se afla deasupra plafonului de nori..L-am putut urmari doar putin,deoarece era destul de innourat,la un moment dat a disparut fara sa imi dau seama cum ori in ce directie a luat-o.Daca aveti vreo idee ce as fii putut vedea,as fii curios sa aflu,pt. ca eu habar nu am ce ar fii putut sa fie,nu se incadreaza in nici unul din tiparele OZN.
Acelasi tip de OZN a mai fost vazut intr-un caz relatat de martor unui prieten apropiat. Trimite-mi te rog prin mesaj privat detalii mai multe asupra localizarii, datei daca o mai poti aproxima. Multumesc.

15
Evenimente OZN în România / Re: Alte observatii OZN
« : 19 Ianuarie 2014, 22:45:41 »
"Faruri de masina" - e o comparatie facuta de un martor care trebuie sa se raporteze la experienţele sale anterioare. Putea să spună ochi de pisica sau orice altceva...

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 11