Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - prodcomb

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 55
1
Desenul ozeneului (de formă ciudată, cum zic investigatorii) a fost făcut de investigatori, după relatările martorilor. Practic este o sferă cu țepi conici măricei; un fel de cap de buzdugan.

Este deosebit de instructiv observarea naturii la un apus de soare; soarele aflat aproape de orizont luminează pieziș și multe obiecte luminează și strălucesc în lumina lui.
Strălucirile unor obiecte mici se văd de la distanțe foarte mari și măresc artificial dimensiunile reale ale obiectelor.

2
Poate ca exista niste desene facute de acei martori insa nu am vazut nimic public. Eram curios daca aveti acele presupuse desene. Atasez prin recomandarea unui prieten un fragment din analiza facuta de dl. Adrian Patrut in revista RUFOR.

Citatul pe care ți la trimis prietenul este la pagina 11; roagă-l să mai dea câteva pagini și să se oprească la pagina 16 unde se află un desen cu forma ozeneurilor observate acolo.
De ce nu ți-a trimis-o?   :roll:

3
Trebuie să fac o precizare importantă, pentru că anumiți „specialiști” care au „căzut pe spate”.

Nu a fost vorba de forare propriu-zisă, ci de prelevare de eșantioane de sol.
Echipamentul era asemănător cu cel din poză; tălpile de așezare, cele reale, erau mai mari ca formă și suprafață, aducând cu niște sănii.

4
Îl rog pe „terribillul amic” VIM să nu mă mai spămuiască cu depeșe neinteresante. Dacă are ceva de spus despre „cazuri” poate să spună deschis, și aici.

5
Nu am fost deloc caustic. Sunt niște realități trecute care arată un mod de abordare care depășește posibilitățile.
De aici se poate învăța ceva. Din greșelile altora.

6
Văd că „amicul” VIM a aflat noutăți și despre radioactivitatea de la locul forajului.
Tot pe același site „teribill”.

7
Evenimente OZN în România / Re: OZN la Chiraleș-BN 1979
« : 04 Octombrie 2019, 18:01:58 »
Până la martori să ne obișnuim un pic cu locurile și cu deplasările prin Chiraleș (Kerles).
De exemplu nu-mi este clar cu podul C.F.R. și cu deplasările observatorilor și ozeneului. Că puncte cardinale în relatări nu prea „e”.

Nu vă mai gândiți la VP; acolo urmele materiale au vorbit și martorii profesioniști.

8
Evenimente OZN în România / Re: OZN la Chiraleș-BN 1979
« : 04 Octombrie 2019, 10:52:09 »
La o primă citire nu prea m-am orientat în zonă, dar revin.
Nu este clar la ce oră s-a întâmplat, soarele apunând devreme. Posibil el bătea în geamurile locuințelor, dacă era senin.
Era senin? Dacă era senin a văzut cineva Luceafărul de seară?
La locul indicat pare că a avut loc o campare, cu toate accesoriile.
Obiectul care plutea, fiind puternic luminat de soarele la apus, pare a fi un sac de plastic de la îngrășăminte, umplut parțial cu gaz de butelie și dus de vânt până s-a lăsat în peisaj. Luminile duble sau multiple proveneau de la reflexiile soarelui.
Pe vremea aia nu erau telefoane cu foto cu zoom sau alte instrumente optice la îndemână acum.
D'aia acum observatorul își dă mai bine seama ce vede; și informațiile din rețea ajută.

Că au văzut unii, în altă parte, doi sori (de fapt o parhelie) pare de ajutor pentru calificarea generală a observatorilor.

9
Evenimente OZN în România / Re: OZN, Călărași 28.09.19
« : 04 Octombrie 2019, 09:49:34 »
Din păcate luminile orașelor luminează cerul mai bine decât antiaeriana. Au fost campanii de conștientizare a fenomenului, dar slabe mișcări în a opri iluminarea degeaba a cerului nocturn. Astronomii se plâng cel mai tare.
Dar, în felul acesta, tot ce mișcă pe cer devine observabil. Inclusiv păsări, care în mod normal nu ar putea să zboare noaptea în întuneric beznă.
Cred că era o pasăre măricică cu penajul deschis la culoare; pescăruș, posibil.

10
Martorul nu putea face identificarea de la 2 km și într-o noapte fără Lună (Astroclubul cu care împărțeau clădirea de pa Ana Ipătescu le putea furniza informația astronomică, dar ei nu colaborau).

Geofizicienii le-au arătat și alte locuri în zonă unde mai făcuseră „găuri”; a verificat cerculozenistic? NU!

Nu este primul caz în care IH & Co „păcătuiesc”.

11
Evenimente OZN în România / Re: Cazul Valea Plopului - o poveste
« : 03 Octombrie 2019, 09:41:19 »
Viziunile nocturne ale lui „nea Caisă” care nu a știut dacă era noapte cu Lună? (de fapt nici investigatorii nu au reușit să afle!) Nu prea a fost „cooperant” cu investigatorii; aceștia au fost cam nemulțumiți de el (dacă citești cu atenție materialul).

Dovezile materiale și explicațiile documentate ale echipei de geotehnicieni nu ți se par interesante? Doar nu crezi că și-au croit instalația după urmele ozenistice.


12
Evenimente OZN în România / Re: Cazul Valea Plopului - lămuriri
« : 02 Octombrie 2019, 19:56:15 »
Forajul (extragerea carotei) s-a făcut ziua.
Echipamentul aeropurtat era coborât, poziționat, telecomandat pentru lucrare și apoi ridicat în vederea recuperării carotei; era apoi pregătit pentru o altă prelevare. Sigur, elicopterul a „ciufulit” un pic locul forajului.
Efortul de carotare și de extragere a carotei se distribuie pe cele trei picioare prevăzute cu tălpici. Și nu era deloc mic efortul.
Apariția unor slabe radiații după carotare este normală.
Membrii echipei geotehnice s-au adresat unei săli cu zeci de participanți, veniți în urma afișelor lipite prin oraș, care prezentau evenimentul.
La prezidiu erau mai multe persoane tinere; dintre cei mai înaintați în vârstă nu am recunoscut decât pe IH. S-au prezentat investigațiile și s-au proiectat și imagini.
Pentru o interacțiune activă cu cei din sală s-a montat un microfon pe culoarul de acces din mijlocul sălii. Mulți din sală au luat cuvântul, inclusiv eu.
În final s-a prezentat, la microfonul de pe culoar, echipa geotehnică care a dezvăluit că „isprava” le aparține. Au arătat documente ale instalației și au descris modul de lucru.
A fost un moment stânjenitor pentru membrii cerculuiozenistic. Dar am ascultat cu toții și am văzut toate „destăinuirile” echipei geotehnice.
Finalul a fost un fiasco răsunător pentru cerculozenistic. De atunci nu am mai fost la nici o prezentare făcută de IH & Co.

13
„Cazul” a fost rezolvat în 1972 la prezentarea care a avut loc la „Grigore Preoteasa”.
Faptul că cerculozenistic l-a păstrat a fost ca să ne dea nouă de lucru acum.  ;)

Este curios că nimeni care a fost atunci în sală nu poate să mai dea un semn de viață, iar procesul verbal al ședinței nu mai este.

Cel mai intereant lucru este că ipoteza forajului nu a fost luată în calcul de „cercetători”. Este adevărat că materialul prezentat este anterior rezolvării cazului și așa a rămas.

14
Se practică și forajul subacvatic tot din elicopter.

15
A fost publicat și buletinul „științific” ozenistic care relatează și investighează cazul.
Mă țineam bine în fotoliu, la lecturare, dar nu a fost să fie: cât pe ce să realizeze că a fost vorba de un foraj, care a prelevat o carotă. Fraze întregi spun acest lucru implicit.
Din păcate nu au reușit să expliciteze.

Vă invit la lectură la aceeași adresă „teribilă”.

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 55