Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - StarDust

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 141
1
Forumul nu e mort, dar reflecta o realitate. Evenimentele OZN notabile sunt tot mai rare. Desi in media se tot sugereaza ca evenimentele OZN se intetesc tot mai mult, eu nu vad asa ceva.
Eu, daca am sa vad ceva cu adevarat notabil aici am sa raportez in primul rand(asa cum am mai facut-o). Din pacate, in ultima vreme, chiar nu am vazut nimic notabil cu toate ca sunt tot cu ochii pe cer, nu neaparat dupa obiecte zburatoare neidentificate, ci pentru ca sunt deschis observatiilor, si imi face o deosebita placere sa observ realitatea in care traim si sa imi pun intrebari despre locul nostru aici.
Asa cum s-a mai discutat pe forum, calitatea cred ca ar trebui sa fie mai importanta decat cantitatea. Si asta se intampla acum!
Cam asta este parerea mea.

2
Asa cum am mai scris pe aici, din punctul meu de vedere singurul lucru care seamana la aceasta piesa cu un ciocan dintr-un "fulling mill/machine" e dispunerea asimetrica si corespondenta gaurilor.
In rest marimea, greutatea, si prezenta unghiului si muchiei(erodate) pe partea exterioara a "talpii" nu corespund cu un asemenea ciocan.
Trebuie gasita masinaria(mai ales daca a fost facuta de mana omului), si atunci avem cazul indubitabil rezolvat. Nu cred ca sunt prea pretentios.
Caut si eu...
@Jean pentru asemenea descoperire care se pretinde a fi exceptionala, si dovezile si documentarea trebuie sa fie tot pe masura. Eu inca nu am vazut asa ceva. Obiectele trebuiau pastrate impreuna si site-ul documentat bine. Daca presupunem ca e real tot ceea ce s-a afirmat in legatura cu descoperirea obiectului, a fost o eroare grosolana ca nu s-a documentat la modul serios asta.

3
Daca piesa e "man-made" trebuie sa gasim si masinaria din care a facut parte. Am mai scris pe aici de ce am oarecare nedumeriri in privinta ipotezei ca piesa ar face parte dintr-o "fulling machine".
Mi se pare prea mica, prea usoara(asta doar daca nu cumva piesa facea parte dintr-o masinarie mai complexa care aplica forta mecanica generata de motoare electrice sau abur).
Ce rol sa fi avut cele doua urechi fara gauri in ele?
De ce nu e rotunjita partea exterioara(de jos) a talpii, eu cred ca acolo trebuiau sa fie uzuri pronuntate.

Nu am alta idee la ce ar fi folosit o asemenea piesa, in ce angrenaj, masinarie etc.

Mi-ar fi placut ca momentul gasirii piesei sa fie bine documentat, poze, cu locul unde a fost gasita, fildesul, si chiar un raport scris. nu am auzit sa existe asa ceva si e pacat.

4
@prodcomb, daca piesa aia s-a gasit in nisip la zece metri adancime, trebuie sa se gaseasca si masinaria de care a apartinut si care tot de om e facuta. Ori in nisip, ori in vre-un muzeu de istorie a tehnicii. Cand o vom gasi si potrivim piesa acolo... jos palaria.
Pana una alta ramane doar o ipoteza.
Nu cred ca cer prea mult nu?  :-)

5
Stiri / Re: Legaturi catre stiri interesante!
« : 14 Septembrie 2018, 22:01:08 »
Știrea-i veche (de pe 9 sept.) și - părerea mea - nu prea *ufologică*, restul observatoarelor solare merigane funcționînd bine-mersi.
...
Stiu! dar eu n-am vazut-o pe aici.

Acum câteva zile s-a găurit compartimentul orbital al navei Soyuz. Știrea asta nu s-a comunicat.
Săracii omuleți verzi!

 :roll:

Pai n-are legatura cu omuletii verzi asta. Cred ca s-a "inverzit" ala care a dat gaura respectiva.

7
Diverse / Re: Re: Re: Pagina Comica
« : 08 August 2018, 22:56:37 »
 :-)

8
J.Vallee.
E vorba de forma si aspectul "navelor" vazute de aproape care difera in functie si in aproximativa concordanta cu evolutia noastra tehnologica.

9
Fenomenul e in stransa legatura cu noi, si evolueaza odata cu noi. Cam asta e concluzia unui stimabil cercetator si sunt sigur ca are dreptate. :)

10
Laborator / Re: Un punct luminos
« : 03 Mai 2018, 17:35:35 »
Se poate si retroactiv? Din cate stiu eu nu...

11
Laborator / Re: Un punct luminos
« : 30 Aprilie 2018, 09:15:45 »
Am uitat sa mentionez altitudinea la care eram: 885 m.

12
Laborator / Re: Un punct luminos
« : 28 Aprilie 2018, 23:53:56 »
Data se vede in exif-ul pozelor 08/04/2018 04:50 PM
Locatia nu are relevanta, in apropiere cam in directia observatiei (3Km in linie dreapta) se afla un mic catun, cei de acolo se ocupa in special cu oieritul.
Traseul punctului luminos a fost aproximativ pe directia N -> S

13
Laborator / Re: Un punct luminos
« : 28 Aprilie 2018, 13:10:48 »
Am uitat o întrebare importantă: pe ce calitate a imaginii era setat aparatul?
Bănuiesc că nu pe maximul de rezoluție, din motive economice.
 :roll:

Pozele sunt de 24Mpx maximul de rezolutie al aparatului si calitate maxima. Pe cardul ce il am intra aproape 3000 de fotografii pe calitate maxima.
Asa cum am precizat in prima postare, singurul minus e ca nu mai aveam ap. setat pe format ".raw". Facusem deja o multime de poze in format .raw, dar dat fiind faptul ca fiecare poza necesita o postprocesare ulterioara am renuntat cu doar putin timp inainte de a face pozele prezentate aici la acel format. Pacat, daca aveam inca ap. setat pe .raw, am fi avut un plus de detalii la rezolutie.
Deci, sa recapitulez, pozele sunt la calitatea maxima oferita de aparat, minus, setat pe encodare .jpg

14
Laborator / Re: Un punct luminos
« : 26 Aprilie 2018, 07:36:49 »
E foarte greu de spus daca punctul luminos avea lumina proprie sau o reflecta pe a soarelui. Vizual, inainte sa il privesc prin aparat  parea complet alb nu rosiatic sau alte nuante. Nu scintila si nu isi schimba intensitatea stralucirii deloc. Dupa o observare de cateva secunde am oscilat intre impulsul de a o privi prin aparat sau nu. Insa mi s-a parut ciudata nuanta si modul in care se deplasa, rectiliniu si destul de rapid.
Dupa ce am pus aparatul la ochi am urmarit-o doar prin vizorul optic de teama de a nu o pierde.
Persoana cu care eram a pierdut obiectul pe la jumatatea distantei in care l-am urmarit eu prin aparat.
Ea mi-a confirmat de altfel ca tot timpul s-a deplasat rectiliniu, lucru clar si pentru mime din moment ce l-am urmarit destul de usor prin vizor.

15
Laborator / Re: Un punct luminos
« : 25 Aprilie 2018, 23:39:42 »
Nu "dreg" nimic, punctul parea ca o reflexie a ceva metalic. Insa tu intelegi doar ce vrei se pare... E evident pentru mine ca citesti diar ceea ce iti convine. Stai linistit! Recunosc totul, era Venus, si Mercur se rotea in jurul lui de aia' am fost indus in eroare, M-ai "debuncarit" ce mai...
Cand o sa mai scrii ceva interesant mai discutam.

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 141