Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - xperyens

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 65
1
Cafenea / Re: Agora
« : 01 Iunie 2019, 00:16:41 »
Si asa apar secte... OZN-uri nema  :evil: :roll:

2
Adevarat a inviat!

3
Noua Ordine Mondiala (NOM/NWO) / Re: Iepurasul de Paste
« : 18 Aprilie 2019, 02:49:34 »
Poate m-am hazardat sa spun ca si puii de gaina sunt simboluri folosite pentru sarbatoarea de Paste la ortodocsi, poate aceasta simbolistica a fost folosita si la catolici, cred ca am gasit ceva dovezi in acest sens - mai sap. Insa, cel putin, are un rol logic simbolic, adica al transformarii, al unei schimbari de existenta, un fel de analogie cu flururii si coconii din care provin. Mantuitorul a trecut printr-o transformare iar mormantul Lui poate fi asemuit cu coaja oului, ori poate trupul.
Totusi iepurasul, desi este un animal dragalas, nu prea are nicio legatura cu sarbatoarea.

Pe mine ma interesa mai degraba modalitatea prin care Iepurasul s-a furisat in vizuina tarii noastre, posibil direct prin Transilvania asa cum imi spunea un prieten... dar de aici, cum a fost preluata pe ne simtite de catre toata tara si chiar si alte tari ortodoxe, mi se pare interesant.

4
Video [legaturi] / Re: Project Blue Book - History Channel
« : 18 Aprilie 2019, 02:33:36 »
Eu vad asa, aceste proiecte au fost create pentru a folosi unor scopuri de dezinformare, si nu ma refer doar la serial acum. In rest, ce sa zic, este doar parerea mea. Putem sa abordam subiectul si mai structurat, analizand arhitectura informatiei in contexte diverse.
Serialul este captivant pentru cineva care nu a avut acces la niste intamplari reale. Mi se par interesante niste analogii si jocuri intre servicii, dar nu indeajuns incat sa ma convinga de vreun adevar in contextul fenomenului real.

5
Noua Ordine Mondiala (NOM/NWO) / Iepurasul de Paste
« : 12 Aprilie 2019, 01:44:03 »
Iepurasul ca simbol face referire la zeita Eostre (Easter?) si reprezinta fertilitatea, iar conceptul provine din spatiul credintelor germanice, ortodocsii avand ca simboluri mielul si puii de gaina. Iepurasul era simbol folosit de catolici pentru sarbatoarea pascala.

M-am intrebat recent de ce iepurasul este asociat cu sarbatoarea pascala si cum a intrat acest concept in sfera traditiei noastre.

Cautand mai multe informatii am ajuns pe o pista care ne arata ceva interesant.
Prima tiparnita de ilustrate/carti postale a luat nastere in Austria in anii 1869 ca mai apoi in anii 1870 a aparut in Ungaria, apoi in Germania in anii 1874 iar in anii 1889 apar primele carti postale in multiple culori. Informatia este preluata de pe internet si nu am verificat-o inca: http://fashionshowbybya.blogspot.com/2016/01/istoria-unei-amintiri-cartea-postala.html

In Romania primele carti postale inscrise in circuitul public, conform site-ului de mai sus, au aparut in 1894 - insa nu cred ca erau color.

Am reusit sa gasesc pe internet o carte postala care infatisa conceptul iepurasului de Paste din anul 1901. Aceasta era tiparita in Germania insa comerciantii vremii cumparau aceste carti postale si le vindeau in tara. Cartea postala (1901_carte_postala.jpg si 1901_carte_postala_verso.jpg) arata faptul ca a fost trimisa si primita in Romania desi a fost tiparita in Germania.
Acest obicei de a importa carti postale si a le distribui ulterior in tara a durat mai multi ani.
Prima carte postala tiparita in Romania si gasita de mine, pana in acest moment, si care ilustreaza iepurasi pentru sarbatoarea pascala este din anul 1923 (1923_carte_postala.jpg si 1923_carte_postala_verso.jpg).
Oare aceasta traditie isi are originea din importarea si distribuirea acestor imagini in spatiu comercial? Din cauza faptului ca imaginea reprezentata pe ilustratii a dominat o perioada spatiul destinat sarbatorii a facut sa apara o noua traditie? Cum anume s-a infiripat aceasta traditie?

PS: interesant de asemenea ca traditia a fost preluata concomitent (inceputul secolului XX) de mai multe tari ortodoxe.


6
Astronomie / Sunete "electrofonice"?
« : 20 Martie 2019, 14:30:30 »
Am gasit un paragraf interesant pe site-ul societatii americane de meteori care aparent face referire la un sunet produs de meteori care se percepe in acelasi timp cu observatia vizuala - deci se propaga cu viteza luminii. Aparent sunetul este perceptibil cand stam langa obiecte metalice dar si parul de pe cap are un rol important in perceperea acestui sunet. Aparent sunetele nu sunt validate stiintific desi presupun ca fenomenul nu este chiar unul unic... Teoretic acele radiatii ar fi trebuit sa fie identificate pana acum, insa originea lor este considerata necunoscuta. Teoria populara ar fi ca sunt emisii radio de frecvente foarte joase insa ipoteza nu a fost verificata.

Citat
Another form of sound frequently reported with bright fireballs is “electrophonic” sound, which occurs coincidentally with the visible fireball. The reported sounds range from hissing static, to sizzling, to popping sounds. Often, the witness of such sounds is located near some metal object when the fireball occurs. Additionally, those with a large amount of hair seem to have a better chance of hearing these sounds. Electrophonic sounds have never been validated scientifically, and their origin is unknown. Currently, the most popular theory is the potential emission of VLF radio waves by the fireball, although this has yet to be verified.

https://www.amsmeteors.org/fireballs/faqf/

Nu am gasit termenul electrofonic in dex, poate are alta traducere in limba romana.

7
Stiri / Re: Legaturi catre stiri interesante!
« : 18 Martie 2019, 15:12:12 »
https://www.engadget.com/2019/03/15/facebook-youtube-new-zealand-shooting-footage/

Interesant ca nu au reusit sa blocheze continutul prin mult vehiculata AI, si si-au rezumat eforturile in a afecta chiar functia de cautare.
Sortarea, filtrarea nu mai functioneaza de doua zile pe YouTube: https://www.reddit.com/r/youtube/comments/b1plj5/sort_by_upload_date_not_working/eiojtjh/
Motivatia lor ar fi atacul recent petrecut in Noua Zeelanda, insa puteau cenzura cautarea dupa anumite cuvinte cheie daca doreau sa cenzureze materialele violente. Posibil sa incerce sa puna in aplicare si cenzura stirilor de tip "fake" care a tot fost trambitata in ultima vreme. Urmeaza sa vedem cum va functiona...

Eu cum mai caut dupa UFO?

8
Video [legaturi] / Re: Project Blue Book - History Channel
« : 16 Martie 2019, 20:19:51 »
O fi captivant insa ce doreste acest serial sa arate? Eu inteleg ca se releva doar slabiciunea unui public tinta de a fabula pe gandirea dezirativa (si dezinformata).

9
Stiri / Re: Legaturi catre stiri interesante!
« : 14 Martie 2019, 11:19:49 »
Pai cel mai probabil nu a venit de la zeci/sute/mii de metri ci de la cativa metri. Vecinul de mai sus (et. 3-4) s-a suparat pe vecina de la parter ca si-a construit balconul in exterior (probabil fara aurtorizatie - stiu ca au tot fost scandaluri pe tema asta). In aceasta varianta actul a fost premediat asadar cealalta parte a piesei se gaseste cel mai probabil la fier vechi sau ceva centru de dezmembrare. Piesa a fost aleasa ca sa fie compacta dar grea adica sa produca daune. Probabil piesa a fost folosita in scop industrial.

http://obiectivbr.ro/content/fost-deslu%C5%9Fit-misterul-buc%C4%83%C5%A3ii-de-metal-care-c%C4%83zut-din-cer (pamflet)

10
Stiri / Re: Legaturi catre stiri interesante!
« : 09 Martie 2019, 23:06:49 »
Piesa face parte dintr-un motor, este clar. Piesa nu contine magneti, se vede clar din fotografii si din filme. Parerea mea este ca aceasta bucata facea parte dintr-un ansamblu de tip fulie, iar acele greutati ma fac sa ma gandesc ca era vorba despre o fulie cu inertie mare - adica era folosita la un scop mecanic, nu de deplasare sau altceva - sapat, gaurit, procesat alte materiale dure etc. Piesa a fost distrusa la un centru specializat in dezmembrare.

11
Apropo de alb vs. negru, sau nuante intre, sa ma exprim mai bine. Orice gri are componenta de alb si negru la baza, nuanta fiind un indicator al compozitiei deci putem sa vorbim de pozitionare pe axa alb-negru, insa daca observi capetele, adica ai o larghete a campului, poti sa intelegi mai bine contextul si cat a studiat cel care se pozitioneaza pe acest gradient si cat a reusit sa razbata in stanga sau in dreapta cu perceptia. Dar aceasta perceptie imi pare ca are loc in context de alb si negru, asa vad eu lucrurile cel putin. Dar tot nu cred ca este vorba despre extremism daca vezi capetele simultan si cat mai cuprinzator. Defapt atunci cand nu o faci risti ca perceptia ta sa fie debalansata, si sa ai impresia ca te pozitionezi corect. Granularitatea creste cu cat perspectiva este mai ampla.

12
Video [legaturi] / Re: OZN piramida deasupra Pentagonului
« : 25 Februarie 2019, 21:58:05 »
Ai dreptate abyss, pare sa fie un colaj intre doua surse, nu trei: este filmul original, care a fost editat si suprapus cu o alta filmare separata a tipei respective - care a mimat intr-un studio scena originala. Conform acestui clip de debunking se poate observa clar modalitatea in care a fost facut: https://www.youtube.com/watch?v=nDI4pA0CpsY

Numai ca eu am o nelamurire apropo de acest debunker: sa gasesti acel film pe getty la mai putin de 24 de ore (de la aparitia filmului pe net) imi pare aproape imposibil. Parerea mea, clipul a fost creeat ca sa aiba efect de acuzare a "rosilor" pentru ca produc falsuri, si defapt analiza s-a facut tot de catre cei care au realizat acest hoax. Adica unii creeaza hoaxuri care sa fie puse in carca altora, si tot ei vin sa elucideze hoaxul.

13
Overtone - in traducere ar insemna - pe deasupra tonalitatii... adica nuantele la care te referi. A avea o opinie nu te face o persoana extremista sau care tine de extreme, decat daca opinia nu e fundamentata pe argumente sau daca ignori compelt realitatea si urmaresti doar ideea ta. Experienta conteaza in orice domeniu, pentru publicul larg poate nu, deci nu putem afirma ca asta nu reprezinta o serie de argumente.
Asta cu politica e chiar amuzanta, caci tocmai ca acolo eu nu vad in alb/negru - ca si acolo e manipulare - iar un politolog sau strateg vede ca este vorba despre ideologie, sau razboi pe resurse sau alte motive - in care sunt 2, 3 sau mai multi jucatori, insa lucrurile devin mai clare daca cunosti realitatea. Doar pentru o minte adormita sunt doar nuante de griuri.

Pana una alta eu nu m-am aruncat sa scriu carti sa-i invat pe altii in ce cheie sa interpreteze experientele lor, insa in cazul de fata, respectabilul Marius Ghidel, avand sustinere din partea oamenilor de stiinta, a facut-o. Cine iti pare ca are un raspuns la ce se petrece cu fenomenul, eu sau domnul Ghidel?

14
Nu ma consider deloc expert, si nu asta am dorit sa las sa se inteleaga, tocmai ca am spus deja ca fenomenele, alea pe care le consider eu reale sau pe care le-am experimentat, imi depasesc pragul de intelegere. Determinarea mea in schimb este una fundamentata si argumentata, combustibilul este generat de experienta pe care am acumulat-o analizand diverse "cazuri"... si nu este greu ca sa-ti poti da seama cand o poveste ramane la gradul de poveste sau nu. Eu chiar m-am chinuit cu subiectul si am incercat, si cred eu ca am reusit, sa aduc si cateva dovezi cat de cat palpabile precum filme sau fotografii. Recunosc ca de cateva ori, dupa ce vazusesem ceva care m-a intrigat - m-a scos total din realitate - aveam impresia ca nu mai puteam sa am incredere in propria judecata, si de cateva ori am crezut ca vad ceva si unde nu era. Insa in majoritatea cazurilor, am revenit si am corectat erorile generate de gandirea mea. Recunosc deci ca anumite fenomene reale pot genera un conflict rational interior, insa cred eu ca am reusit sa depasesc acel prag, care te zdruncina puternic.

De ce nu e linia fina? Pai este clar si cred ca toata lumea e de acord, ca exista manipulare (dezinformare) la greu cand vorbim despre OZN-uri. Acum il privesc ca pe oricare alt subiect si remarc ca aceasta manipulare se petrece peste tot, deci este foarte important sa constientizam asta. Cand se intampla ceva real, nu mai mai exista dubii pentru cel care experimenteaza - mai ales daca dovedeste ca are o minte rationala. Poate linia ramane fina pentru un "outsider" insa nu pentru cei care chiar au trait ceva ori au analizat o serie de cazuri - si asta se datoreaza dezinformarii masive, combinatii de elemente reale amestecate cu unele fictive samd. Mai este vorba despre ce anume este descris de catre subiect, si cu suficienta experienta gasesti chiar si sursa (cat se poata de terestra) de unde si-a hranit gandirea dezirativa.

Deci ar trebui sa vorbim despre doua perspective:
1. Perceptia celui care experimenteaza - iar aici este clar ca pentru cel in cauza poate fi vorba despre "mi s-a parut", si daca asa a fost trebuie sa fie suficient de sincer incat sa admita asta. Sau cand se intampla ceva cu adevarat deosebit atunci nu mai exista in mintea celui care experimenteaza posibilitatea raspunsului "mi s-a parut", devine o realitate.
2. Perceptia celui care cerceteaza - in cazul asta este mai greu sa faci deosebirea daca nu ai suficienta experienta in a analiza sau chiar trairi pe propria piele.

Pentru a trage o concluzie ar trebui analizat omul in cauza si observat cum isi formeaza gandirea si perceptiile in anumite conjuncturi. Faptul ca am adus argumente despre cazul de fata mi-a raspuns, cel putin mie, la intrebari.

15
Cred ca linia nu este deloc fina, asta este o alta idee care se tot promoveaza peste tot. Defapt, promovand subiecte exact ca cel despre care vorbim, inunzi lumea cu informatie falsa. Multi o preiau din media si asa se ajunge la statistici - gen rapiri. Partea amuzanta dar si trista este ca acele statistici masoara defapt efectul manipularii, nu cazurile reale. Deci linia nu e deloc fina, defapt e foarte abrupta - ori se intampla ori nu, nu e nimic delicat sau finut aici, insa capacitatea omului de a abera este infinita.

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 65