Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - toma

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 25
1
2012 / Re: 2012 o farsa uriasa
« : 22 Decembrie 2012, 16:50:39 »
Imi cer scuze, nu le-am vazut.
Oricum, initial cerusem serios socoteala proorocilor de pe forum, cei care ma contraziceau la singe si pe care ii invitasem, inca de atunci, pentru ziua de azi, la un suc ...virtual. Asteptam, si astept inca,  ceva explicatii din partea lor, asa cum este normal.
Ca sa vaduceti aminte, citeva mo(n)stre de prostie:
- Alexei Dimitrov, un cercetator rus, a constatat ca..Luna isi fabrica atmosfera proprie, una alcatuita din compusi ai sodiului, care acum se intinde ape o suprafata de 6000 kmp.
 Atmosfera lui Marte creste rapid si se crede ca ar fid us la defectarea lui Mars Observer, in 1997 (?).
 Atmosfera Terrei este si ea in schimbare, in straturile superioare formandu-se un nou gaz, care nu exista pana acum iar activitatea vulcanica crescand de 5 ori din 1875 incoace
- Conform programarii din 15 august 1871 (Planul Albert Pike), in 2010 este stabilita instalarea Guvernului Mondial la Ierusalim, un govern al unui Rege Universal din spita lui David. 2010 este rezultanta unei serii numerologice, Optiunea numerological nu era insa singura luata in vedere in programarea evenimetelor din perioada 1871-2010. Borna era data de 22.12.2012!
- 2012 - Timpul terestru nu va mai exista
- intregul sistem solar se va sincroniza cu Galaxia si intregul Univers, cu efecte benefice;
- vom intra in Dimensiunea 5;
- Pe toate planetele sistemului solar se observa schimbari inclusiv la Soare si habar nu avem ce inseamna asta pentru ca observam de prea putin timp .
- ca aici, pe Terra, sint in derulare si conflicte - ocultate sau uneori evidente - intre diverse factiuni ET.
- Ei bine, in 2012 e posibil sa ne bucuram de 2 sori pentru cateva saptamani:
- Cei care zambesc sa retina faptul ca toate profetiile biblice, ABSOLUT TOATE, s-au implinit. (Ha! Care toate???. Imi permit o paranteza: Biblia, in insasi natura ei NU face profetii, este o istorie a poporului evreu. A nu se confunda cu textele apocrife, adaptate sa arate indeplinirea...profetiilor!)
Sunt doar citeva, luate asa la repezeala.

Partea a doua mi-a venit mai tirziu in minte, ma gindeam ca nu-i frumos sa-i las pe baieti sa someze.
Oricum, astept din partea proorocilor niste raspunsuri, dar atentie, fara dialectica! Asta daca nu sunt ocupati cu nazbitiile si prostiile savante ale noului  sfirsit de lume!
2
2012 / Re: 2012 o farsa uriasa
« : 22 Decembrie 2012, 13:09:08 »
Un parinte preot zicea, referiror la proorocirile legate de calendarul mayas (citat aproximativ): "Lumea a fost ceata de Dumnezeu, nu de mayasi, ce treaba au mayasii cu Dumnezeu??? Lumea nu se termina cind vor nayasii, ci cind vrea Dumnezeu, in el trebuie sa credem" . De ce nu credti ce spune Biblia Crestina?"
Iaca, calendarul mayas s-a terminat, suntem in 22.12.2012 si nici urma de sfirsitul lumii si alte bazaconii dezbatute, cu pretentii savante, pe forum. Tot aici, la aceasta rubrica, prin 2010 sau 2011, am scris ca pe 22.12.2012 dau intilnire celor care credeau orbeste in sfirsitul lumii, daca platesc ei sucul, ca bere nu beau! Ei bine, unde sunteti domnilor???? Ceva comentarii? Ati batut  darabana cu tot felul de bazaconii gasite pe inetrnet, ineptii ridicate la nivelul de savantlicuri, fara sa va ginditi citusi de putin la cercetari reale sau la ce zic oamenii cu scaun la cap! Unde sunt centurile fotonice, dilatarea sau contractia timpului, schimbarae polilor magnetici, "planeta" venita de nicaieri, pe sestache, sa se loveasca cu Pamintul sau alte bazaconii debitate pe forum????  Nu va este,asa, putin, rusinica????
A, nu ma luati cu dialectica, ca nu tine. In fiecare ora, saptamina, an, secol sau mileniu, se sfirseste o EPOCA si incepa alta. In fiecare an, pe 31 decembrie sfirsim un an, mai bun sau mai rau, cu realizari sau esecuri, si incepem un alt an, cu sperante de mai bine. Nu este tot inceputul unei epoci, a unei noi perioade in "evolutia" omului???
Deci, domnilor prooroci, astept raspunsuri, nu bilbiite, nu bijbiite si fara apel la dialectica!
Si, ca sa nu somati in ale proorocirilor, va propun, pentru la anul, un nou sfirsit al lumii pe data 31.02.2013, ora 15:23:33:05, fix. Conform datelor strinse de NASA, Luna Neagra se asociaza cu Venus retrogard in casa Ianus, iar Soarele se va alinia cu centrul Galaxiei si in urma oscilatiilor infrasonice obtinute prin interferenta cosmica va sari peste centura fotonica. Din aceasta cauza, Io, va aluneca de pe orbita lui Jupiter, va lovi Pluto care, la rindul lui,  va ricosa spre Nebuloasa Calului. Aici, cu ajutorul energiei negre, va produce o decelerare gafimetrica apocaliptica, lucru ce va activa gaura neagra din centrul Pamintului. Aceasta, prin dezintegrari repetate, va reorienta centurile Van Allen si polii magnetici. Apelind la ecuatia de stare Schwarzschild, centura fotonica se va transforma in centura protonica, cu vectori spinali orientati spre limita Tolman–Oppenheimer–Volkoff. Ei bine, rezultatul va consta in mutarea Soarelui pe orbita Casiopeii, lucru ce va duce la o racire globala, brusca si instantanee, dintr-o data la data aminita mai sus.

3
2012 / Re: Cum credeti ca vom ajunge in 2012 ?
« : 20 Decembrie 2012, 18:36:47 »
Pai am ajuns!

4
Pina una alta, calendarul mayas a dat gres! A venit 21 decembrie, dar sfairsitul lumii n-a venit!
Citat
Eu as fi curioasa ce explicatie ar da maine capii de secte/profeti/etc. si care i-au convins pe diversi sa-i urmeze in cate o pestera...
Lasa, dialectica sa traiasca!

5
2012 / Re: 2012 o farsa uriasa
« : 12 Ianuarie 2012, 17:15:21 »
...

6
2012 / Re: Cum credeti ca vom ajunge in 2012 ?
« : 12 Ianuarie 2012, 17:13:15 »
...

7
2012 / Re: Sã ne pregãtim pentru 2012
« : 12 Ianuarie 2012, 17:11:30 »
...

8
Mi se pare normal, nu suntem buricul Universului!

9
Stiri / Raspuns: Europa ar putea fi stearsa de pe harta lumii
« : 15 Martie 2011, 11:04:01 »
Da donme' asa e, a anuntat si la OTV!!!

10
Evenimente OZN în România / Raspuns: OZN la Golaiesti ?
« : 16 Februarie 2011, 13:28:39 »
Da domne', i s-a stricat OZN-ului motorul antigravitational si a aterizat in batatura omului sa faca schimbul de ulei!
Mai oameni buni, exista stiri si "stiri". Cind gazeta merge rau, cind nu mai ai ce scrie, da-o pe o stire de senzatie. Si asa nu o verifica nimeni, face senzatie si se vinde foaia.
Mai acu' ceva ani, tot o gazeta, a anuntat ca in Banie, la citeva sute de metri sub pamint, ar fi o gaura neagra, apoi ca nu stiu unde o gaina a facut pui vii, ca pe nu stiu unde...
Hai sa fim seriosi!

11
Cum bine zicea si Xanadron, cum drac de nimeni, dar nimeni altcineva (si aici ma gindesc la cei de la baraj) din zona, sa nu fi vazut diamai nava! Ca nu era, de colea, un bolovan aruncat de cineva in sus!

12
Evenimente OZN în România / Raspuns: Tulcea, posibil ozn?
« : 16 Februarie 2011, 13:13:08 »
Mai mult ca sigur avion. Ce se vedea erau luminile de pozitie.

13
Bun, nu ma mai obosesc sa dau informatii "eronate", iti las tie placerea! :wink:
Am alte treburi mai bune de facut!
Mai fac doar citeva remarci:
- acolo se cionesc facicule de protoni. La ciocirea lor, normal urmata de frinare, rezulta energie sub diverse forme. Se asteapta sa se gaseasca si bozonul Higgs;
- diametrul facsiculului este de citva zeci Å, cel al canalului vidat e de citva zeci de cm. Bateria de detectori e aproximativ cit un bloc de patru etaje.
A se produce acolo o gaura neagra, chiar si micro, e ca si cum ai zice, raportindu-ne la dimeniunile celor doua evenimete, ca ciocnirea a zece masini ce alaearga cu 200 km/h pe pista aeroportului Otopeni ar produce un dezastru in intersectia de la Piata Unirii!
Bun, nu mai zic nimic. Acusi vine ziua experimetului, se va desfasura in bune conditii, se va obtine, sau nu, ceea ce asteapta cercetatorii seriosi din toata lumea. Sa vad atunci ce zici? Ca ai gresit, sau adopti politica secretarului BOB,. descrisa de mine mai sus ??! Oricum, va stiu destul de bine politica adusului din condei, cind dati chics in previziunule voastre aiurite!
No, sã auzâm numa' de ghine!
Ne vedem dupa exeriment!
P.S.
Citat
Constructorii LHC-ului au fost daþi în judecatã
bluemoon8520, si eu am o vecina care si-a dar colocatarii in judecata ca o "radiaza" si ii usuca florile din casa! :wink:. Ba mai mult, am fost nevoit sa merg la cineva acasa care acuza ca securitatea i-a gaurit hainele, bombardindu-le cu particule alfa! :roll:

14
Citat
Cât despre wikipedia, spui cã nu este o sursã oficialã de infromaþii. Þin sã-þi amintesc cã wikipedia citeazã în mare parte surse oficiale, cãrþi, autori, cercetãtori, site-uri oficale. Aºa cã nu arunca cu murdãrie în wikipedia!
Sa ne intelegem, am spus doar ca nu este o sursa oficiala de informatii. De aici pina la murdarie e cale lunga!
Citat
toma te-ai gandit vreodata ca daca acest gen de experimente ar cauza un dezastru la scara globala
DTJNBR, te-ai gindit vreodata ca oameni prapastiosi ca tine, fara cunostinte temeinice in domeniu, l-au ameninta cu arderea pe rug pe Galilei ori l-au hulit pe Copernic?
 
Citat
Ma repet, in cosmos, au loc coliziuni cu energii mult mai mari si numar de particole mult mai mare decat in conditiile create in LHC, si nu se formeaza "gaurici negre" la tot pasul...
Corect, pentru ca mecanismul de formare al gaurilor negre, (fie ele si gaurici  :lol:) e cu totul altul decit prin ciocnirea citorva protoni de energii inalte! Ba mai mult, fluxuri de particule mult mai grele si energii foarte inalte, ajung in straturile superioare ale atmosferei, ceind adevarate jerbe de radiatii secundare dar ...nici o gaurica!
Citat
fi conditii similare cu cele de dupa Big Bang.
Bine precizat, de dupa Big Bang! :wink: Si apoi ti-am mai spus, si eu sunt similar cu Brad Pitt, dar nu mor fetele dupa mine! :wink:
Citat
725 MJ is equivalent to the detonation energy of approximately 157 kg (347 pounds) of TNT, and 10 GJ is about 2.5 tons of TNT
(o mica paranteza. Suntem in România, cu limba oficiala limba româna. Chiar daca am  presupune ca 90% din cetateni stiu limba engleza, dupa legile bunui simt ar trebui sa vorbim si sa scriem in limba romana. Normal, este mai simplu sa dam copy/paste decit sa scriem citeva rinduri). A compara energia acumulata intr-o bobina cu un kil de TNT, mi se pare cel putin ilar! E ca si cind as compara cele citeva mii de wati debitate de amplificatoare, la un concert, cu sapatul gradinii! Dar, cind vrei sa accentuezi o anumita idee, merge, nu-i asa? :wink:
Hai sa vedem cun sta treaba cu gauricile astea negre.
Chiar daca DTJNBR nu s-a grabit sa-mi raspunda la intrebari, o sa spun cite ceva despre gaurile negre si acceleratori. Asta ca sa nu mai vorbim pe linga.
Orice stea are o evolutie, se naste, traieste si "moare". Numai ca "moartea" nu-i chiar moarte, ci o transformare in alta stea ori in treburi mai exotice, de genul gaurilor negre. Aceste transformari depind de masa stelei. Din pacate, in cazul stelor cu masa mica se fac doar presupuneri privind evolutia, ele fiind stele "tinere" in comparatie cu virsta Universului cunoscut. Se accepta idea ca in aceste stele, dupa consumarea hidrogenului, fuziunea heliului nu mai are loc, ele racindu-se treptat.
Stelele cu masa mai mare (comparabila sau mai mare decit masa soareui) dupa ce-si consuma hidrogenul isi maresc volumul devenind gigantice rosii. In nucleul acestor stele au loc reactii de fuziune ale heliului rezultind carbon si, bineinteles, energii emorme. Steaua incepe sa oscileze emitind asa zisul "vint solar". In jurul acestor stele iau nastere asa zisele nebuloase planetare, steaua devenind o pitica alba.
Situatia se schimba in cazul stelelor cu masa mult mai mare decit a soarelui. Aici evolutia este de-a dreptul spectaculoasa! Initial au o evolutie similara cu cea descrisa mai sus, numai ca in acest caz nucleul incepe sa se micsoreze, devenind mai dens si mai fierbinte, creind posibilitatea declansarii altor tipuri de fuziuni, ducind la aparitia elementelor tot mai grele terminind cu fierul. In acest moment straturile exetrioare ale stelei se "prabusesc" pur si simplu spre centrul nucleului. In acest moment se produce o prima catastrofa: steaua explodeaza, pe cer aparind ceea ce noi cunoastem cu numle de supernova! In timpul acestor explozii iau nastere elementele mai grele decit fierul, mergind pina la uraniu sau elemente chiar mai grele (107, 108 etc, aflate pe a doua "insula" a stabilitatii, de negasit acum, datorita timpului de injumatatire comparabil cu virsta universului, dar pe care chimistii si fizicienii le cauta cu ardoare utilizind accelaratoarele de la Dubna, CERN sau cele din SUA). Nucleul aceste stele se transforma intr-o stea neutronica. Datorita temperaturilor foarte inalte si a uriaselor forte gravitationale, in aceste stele au loc reactii de tipul e + p = n cu degajare enorma de energie. Centrul acestor stele devine o zeama de neutroni si nuclee atomice iar steaua incepe sa se invirta tot mai repede in jurul axei (DTJNBR, stii de ce????). Aceasta stea emite radiatii in spectrul X si radio. Nu sunt altceva decit semnalele "omuletilor verzi", pulsarii, captate de radiotelescoape, la inceputurile programului SETI. (daca axa de rotaie este indreptata catre pamint)
Daca nucleul acestor stele este destul de masiv el va continua colapsarea pina cind va avea o raza mai mica decit raza Schwarzschild. Aceste stele au o densitate foarte mare astfel incit forta gravitationala nu lasa sa iasa nimic in exetrior, nici macar lumina, de unde si denumirea de gaura neagra! (defapt ea nu este deloc o gaura! :lol:). DTJNBR, stii cam ce dimensiune are o astfel de gaura?
Pentru DTJNBR
- masa soarelui: 1,98 x 10^30 kg;
- masa protonului: 1,67 x 10^-27 kg;
- raza protonului: aproximativ 10^- 15 m.
Restul, data viitoare.

15
Citat
demonstrezi principiul materie-antimaterie.
Barem stii sa enunti acesti principiu, stii cine l-a formulat si la ce se refera el?
Citat
Oricum rezultatul experimentelor nu depinde de discutia
Corect, si sa speram ca rezultatul, cel scontat si asteptat de experimentatori, va mai face ceva lumina in mintea unor catastrofisti habotnici.
Citat
Se bazeaza pe cei ca tine care incearca sa-i contrazica pe ceilalti
Nene DTJNBR, stii ce nu observi tu defapt? Ca tu contrazici, (nu stiu cita si ce pregatire ai in acest domeniu :?, dar din interventiile tale se vede ca scirtie rau) nici mai putin, nici mai mult decit 10000 de cercetatori (care sunt doxa de fizica cuantica si matematica)  !!! :lol: No amu, ce zici????  Cine pe cine contrazice???
Citat
domnule Toma judecatile de valoare sunt ca diamantele ,oricat incerci sa le murdaresti cu noroi ,daca le speli tot diamante raman...... ai dreptate in ce afirmi....
Plecaciune pentru afirmatie! Din pacate nu stiu cum se face ca tot "noroiul" tipa mai cu sirg!
DTJNBR vad ca o tii pe teorii nefondat si subte din virful pixului.
Inainte de a contiuna, te anunt ca atunci cind te tai cu un cutit, nici un atom din pielea ta nu ia contat cu vreun atom din din lama cutitului!!! Stiai asta?
Te-am mai intrebat, nu ai raspuns, stii ce este si cum se formeaza o gaura neagra? Stii ce este si cum functioneaza un acelerator de particole?
Dupa ce imi raspunzi la aceste intrebari, voi continua explicatiile intr-un stil babesc, ca sa pricepi ce si cum cu gaurile si acceleratorii! Si nu uita, tine cont de piele si cutit, e esential pentru ce va urma!

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 25