Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - xperyens

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 36
1
Fotografiile prezentate sunt searbede, irelevante.
Nu au avut drept obiecte de comparație în câmpul imaginilor decât picioarele investigatorilor; nici o miră gradată, un obiect obișnuit cu dimensiuni știute, ...
Toate schițele au aceeași greșeală: marcarea unghiului de 120 de grade.
Unul din lipsurile investigatorilor: nu au reușit să fotografieze spre interiorul (degajat) al găurii, pentru a surprinde urme ale obiectului penetrant (sapa de foraj care a prelevat carote).
Nu au reușit să observe că punctele de aplicare ale eforturilor de carotare erau mijloacele urmelor tălpilor, indicate de mine cu galben.
Pe vremea aceea se făceau fotografii stereo minunate cu un simplu aparat de fotografiat, cu un singur obiectiv. Imaginile zonei sondate ar fi fost relevante.

2
Cafenea / Ziua unui an de absență !
« : 15 Septembrie 2019, 15:23:46 »
S-a împlinit un an de când Xanadron nu ne-a mai răscolit imaginația,sper că este bine și sănătos!

3
Ufologia...."serviciile"...masoneria....toate acestea sunt (sau, mai bine zis, au devenit) mituri urbane.
Sunt zonele de refugiu ale imaginarului colectiv, prea strâmtorat de pozitivismul contemporaneității pentru a-și mai găsi plaje de extindere.
Ele au luat locul "monștrilor marini" sau al altor ființe năstrușnice care populau imaginarul medieval.  Științele au lichidat vechile mituri, dar imaginarul își caută debușee. Debușee științifice...adică...științifico-fantastice.

Totodată, nevoia de mister naște și frica de mister - căci necunoscutul sperie. Existența a ceva secret naște, instinctiv, îngrijorare. De ce sunt unele servicii / organizații secrete ? Logic, ptr. că au ceva de ascuns - iar cei față de care se ascund lucruri devin frustrați - in crescendo.

De aici și amalgamul deja greu decantabil. OZN-urile se ascund....serviciile ascund dovezi...masonii se ascund în dosul serviciilor...s.a.m.d. Nu-i de mirare că sute de cărți conspiraționiste sfârșesc prin a ajunge la demascarea "satanismului", căci diavolul se ascunde în toate detaliile, n'est-ce pas ?

De aceea am devenit eu un sceptic - această mitologie modernă e doar o amestecătură de idei insuficient (sau adesea deloc) validate.
Dar dacă ieșim din mrejele ei...se pot descoperi totuși chestiuni demne de interes.

4
Ați omis o categorie. in afara de specialiști și curioși ... sunt cei care au fost martori si care doresc/caută un raspuns dincolo de spionaj și fengșui sau conga. Un exemplu: câți au trecut pe lângă bateriile de la Bagdad ? Specialiștii arheologi ... vedeau niște simple vase bizare pentru ei. Din această cauză subiectul ozn/ufo este pluridisciplinar si cu subiecte conexe.  Daca ființe,  altele decât noi exista ne intereseaza spectrul total al informațiilor,  nu? Unii pot ntelege sistemele de propulsie, altii cele care furnizează energia, alții comunicațiile iar alții sistemele lor de gandire etc. Este un subiect cu spectru destul de mare iar noi... cam primitivi deocamdată.

5
Mda... nu cred ca am înțeles bine, adica nu imi amintesc cand am insinuat eu personal ceva vizavi de persoana dumneavoastră. Dimpotrivă,  am considerat ca sunteti un om onest, sincer pasionat si numai de bine in rest...
Prin urmare, nu stiu ce sa mai adaug. Ma interesa ce ati observat, care tipar vi sa parut prezent pe aici. Acest interes il manifest in nume personal si atat.

6
Diverse / Re: Detectivi din spatele tastaturii
« : 05 Septembrie 2019, 09:27:54 »
Ei, firește că nu. Aici e vorba de un exercițiu deductiv, bazat pe proceduri standard și pe tot ce s-a publicat în referire la contextul anchetei.
Dar de aș fi putut vorbi cu echipa Weiss / McGuire, m-ar fi interesat în primul rând cât de scrupuloși au fost investigatorii - căci dacă au luat din start, ca axiomă, împușcătura sonoră...nu-i exclus să fi ignorat alte finețuri.

Că deh...sârguința polițiștilor e direct proporțională (oriunde în lume) cu importanța și statutul victimei...

7
Diverse / Re: Detectivi din spatele tastaturii
« : 03 Septembrie 2019, 19:17:48 »
Nu pot sa ofer detalii despre cum am ajuns la varianta asta [...]
OK. Atunci n-o putem lua decât ca prezumție teoretică.
Nu cred ca organele de cercetare nu au luat in seama o astfel de ipoteza dar e clar ca nu au dat amanunte despre asta [...]
Nu prea cred că au mers pe această pistă (cel puțin nu Poliția Chicago). Iar asta pentru că nu au găsit niciun indiciu privind folosirea unui amortizor.

Teoretic, e f.dificil ptr. experți să sesizeze folosirea unei surdine. Asemenea dispozitive (mai ales cele moderne) nu lasă urme pe glonte (proiectilul nu atinge nimic acolo - decât dacă surdina e prost montată).
S-ar putea sesiza ceva pe tubul cartușului (mai murdar / afumat de la gazele reținute la țeavă) - dar pe cel găsit în baie nu s-au reperat asemenea indicii.

De fapt, singurul mod sigur de a intui utilizarea amortizorului este cercetarea reziduurilor emanate după împușcătură. Fără surdină, la cca. 1-2 metri în față se împroașcă pulberea carbonizată, iar pe pielea victimei se pot sesiza ușoare arsuri, de la flama proiectată. Cu surdină, toate acestea lipsesc (sau sunt semnificativ mai  mici) - dar numai dacă distanța crimei e foarte mică. Un glonte tras în aer liber, la vreo 80 m, să zicem, nu mai dă nicio șansă investigatorilor de-a descoperi aceste emanații.

Culianu a fost totuși împușcat de la f. mică depărtare (sub 1 m., aș zice). Mediul era închis (cabină încuiată) iar în jur gresie / faianță - ideale ptr. vizibilitate.
Nimic din toate acestea nu au fost descoperite - așa că nu s-a marșat pe ideea amortizorului.

8
La Mulți Ani, herr @abyss !
Sănătate, bucurii, și tot ce-ți dorești să se împlinească (fie material, fie...transcendent)!
Și mulțumiri, totodată - căci, dacă tot se vorbește de cum e forumul, o mare parte din meritul îmbunătățirii sale îți revine, fără nicio îndoială.
Aniversare fericită !

9
Evenimente OZN în lume / Re: OZN 1996 Hatzor
« : 31 August 2019, 13:43:48 »
Câteva considerații despre fundalul acestui caz:

Israelul, deși stat restrâns și arid, e poate cea mai militarizată țară a lumii. Oriunde te-ai afla pe acolo, de închizi ochii și arunci o piatră, sigur atingi ceva de importanță militară (fie strategică, tactică sau operațională).
Hatzor nu doar că nu face excepție, dar are și un istoric interesant (experimente, conlucrări cu Mossad, s.a.m.d.). Din acest punct.d.v. o putem asemui cu Aria 51'(firește, fără fabulațiile infantile obișnuite).

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hatzor_Airbase#Israeli_Air_Force_Base_Hatzor

Mai mult, baza Hatzor e lângă Ashdad (mare port, mare bază navală). Iar în 1996 (anul invocat) zona a fost efervescenta din cauza operațiunii Desert Fox (unica acțiune de forță în Orient a lui Bill Clinton).

Desigur, toate acestea nu explică ce anume e "zburătoarea" prezentată. Oferă însă probabilitate mult mai mare variantei unui demers militar - mai ales că la baza Hatzor e și o unitate de simulare a unor activități aeriene (apare prin link).

10
Diverse / Re: Detectivi din spatele tastaturii
« : 14 August 2019, 16:12:08 »
Culianu a avut o relație complexă, și ambivalentă cu Securitatea.
Nici nu se putea altfel. Familia sa, veche viță boierească ieșeană, avea multiple conexiuni cu regimul anterior (interbelic), inclusiv în aria ocultă (masoni) sau guvernamentală.
Ca urmare, atenția a fost mare pe ei. Evident că IPC a primit aviz Secu pentru bursa italiană, căci altfel, cum s-a zis, nu putea să plece. Și poate o fi și semnat ceva note inf., ptr. a-și proba "buna-credință".
După ce a fugit, Secu (DIE) l-a abordat dual - ba ca țintă, ba ca potențial colaborator. Mărturie stă corespondența sa cu Eliade, unde mai scapă referiri că-l mai căutau pe la Groningen, ba lăudându-l, ba amenințându-l (în special cu presiuni pe mama rămasă la Iași).

Dar toate astea nu pot justifica, logic, o "execuție" Secu. Iar logica lipsește ptr.că nu există (sau nu știm noi) o MIZĂ. Una atat de mare, de importantă, încât să-l diferențieze pe IPC de (foarte) mulți alți dizidenți, încât să devinà o necesitate suprimarea lui.

Mai ales după Revoluție.

11
Diverse / Re: Gura de Rai
« : 01 August 2019, 13:16:45 »
Combativul @Godak, pare-mi-se, l-a studiat pe V.I.M. Sau invers...Cine știe, poate se și cunosc...
Dar lăsându-i deocamdată pe...ambii, la afirmația  "se petrec lucruri sub ochii noștri" subscriu, dle. @xperyens. Eu practic scepticism, nu negaționism. E ca diferența dintre atei și agnostici, să zicem.

Posibil ca d-ta să fi simțit niște manifestări. Nu țin să aflu, neapărat, în ce au constat, ci doar dacă s-au repetat.
Altminteri, rămânem ori în subiectivism, ori într-un larg relativism
Sau dacă și ghidușul @Godak a simțit similar.

12
Diverse / Re: Gura de Rai
« : 29 Iulie 2019, 15:58:35 »
Ei bine, acum 4 zile am ajuns prin zonă,  cercetând-o.
Telecabina nu funcționa pe tronsonul Babele-Peștera, așa că a trebuit să-mi depășesc efortul programat, adăugând și un dus-întors pe versant. M-am obosit destul - suficient cât să pot simți, eventual, vreo "împrospătare".

Înainte de a ajunge la stația telecabinei, am părăsit marcajul " cruce albastră", luând-o pe "dungă albastră", înspre Cascada Obârśia Ialomiței. După vreo 20 min., curios, am activat Waze pe mobil, si spre surpriza mea, am văzut punct "Gura de Rai"...hahahah !
Deja era clar că nu poate fi nimic serios, dar am continuat drumul, abătându-mă de la traseu. Am ajuns pe "punct", ba m-am și învârtit prin zonă vreo oră (în toate direcțiile).
Rezultat - nimic deosebit. Nicio senzație aparte, nicio percepție mai altfel. Cu busola proprie (ac magnetic, standard M.Ap.N) am făcut măsurători - nimic, absolut nimic nu perturba acul, ce arăta cuminte nordul corect.

Așa că...m-am ales doar cu farmecul drumeției - o satisfacție per se.

14
Noua Ordine Mondiala (NOM/NWO) / Re: Iepurasul de Paste
« : 18 Aprilie 2019, 18:37:40 »
         Nemtzotecii au/aveau tot soiul de activitati educative in aer liber, iar cu ocazia sarbatorilor aveau unele și mai și. Le puteai admira cu ani in urma prin ardeal. Originea acestora fiind veche, in special scolile catolice organizau asemenea chestii. Iepurasul ... venea  pt cei mici. Ascundea oua si cadouri prin gradina/parc/iarba verde. Si cautai nu gluma... cat de mic erai. Cineeee....gasea mai multe, oua , cadouri, bilete de tombola etc. era promovat, laudat, scos in fața tuturor la final. Purandeii dezorientati , grasunei si cam incetinei la mansarda erau de toata tristetea. O simteai efectiv cum musca din tine... si te umplea ambiția ca anul viitor sa fii pe fază nene... Erau dăștepți nemtzotecii aceia.

   Prin urmare dupa cum ai zis si tu, iepurasul a venit odata cu catolicii si presupun nemtii ...teutoni.

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 36