Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - fiulploii

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 179
1
Ați omis o categorie. in afara de specialiști și curioși ... sunt cei care au fost martori si care doresc/caută un raspuns dincolo de spionaj și fengșui sau conga. Un exemplu: câți au trecut pe lângă bateriile de la Bagdad ? Specialiștii arheologi ... vedeau niște simple vase bizare pentru ei. Din această cauză subiectul ozn/ufo este pluridisciplinar si cu subiecte conexe.  Daca ființe,  altele decât noi exista ne intereseaza spectrul total al informațiilor,  nu? Unii pot ntelege sistemele de propulsie, altii cele care furnizează energia, alții comunicațiile iar alții sistemele lor de gandire etc. Este un subiect cu spectru destul de mare iar noi... cam primitivi deocamdată.

2
De acord, in mare parte, cu această ultimă opinie.
"Ufologia" tradițională e o altă emanație a materialismului născut în sec. XIX. De aia și blocul socialist a preluat-o și încurajat-o, căci dădea apă la moară teoriilor gen "euglenă-maimuță", viața poate apare oriunde prin galaxii în același hazard evoluționist...etc., etc.

De altfel, în interbelic (adică înainte de "roșeață") nici nu aveam in România SF tip "nituri & bolțuri". Aveam proză fantastică, desigur (Eliade un titan !) dar fără "farfurii", "roboței" și tot cortegiul triumfalist științific.

Și da, lumea se schimbă, dar nu tranzitul conceptual limitează activitatea acestui forum. O asemenea platformă e oglinda user-ilor, și cu cât mai serioși / documentați sunt aceștia, cu atât părerile nu vor fi aruncate cu nemiluita sau "din praștie".

Eu am intrat aici în 2016, când zona a fost deja "asanată" prin eforturile adminilor și moderatorilor. De găseam forumul prin 2009--2011, nu doar că nu postam ceva, dar nu mai intram niciodată. Văd acum, citind retrospectiv, ce haos devenise...Zeci de neaveniți, zeci de amatori, opinând de-a valma, fără o minimă răbdare sau documentare...Sute de postări tip "chat", zeci de conflicte, insulte, tensiuni - fără nicio noimă.

Asta se regretă azi de către unii ? Ar fi culmea.

Da, prin efortul celor serioși, forumul a intrat pe un curs de aprofundare, chiar "elitizare". Nu oricine postează, ci doar cei care 1) înțeleg ce se scrie, 2) pot aduce plusvaloare.
Așa că, dintr-o hoardă de postaci (amatori de senzațional sau băgători în seamă) au rămas puțini. Acești puțini nu au vederi unitare sau congruent orientate, dar au în comun un singur lucru : grija ptr.ce postează - gramatical, argumentativ, și nu în ultimul rând politicos.

Și mie mi-ar place să fim mai mulți de acest tip, dar decât iarăși stilul din anii uitați...mai bine așa.
Puțini, dar buni.
Și demni de respectul meu, toți cu care am schimbat idei.
Chiar și cei cu care m-am mai contrat...

4
 The-Adam-and-Eve-Story

O carte secretizata de cia zeci de ani...

5
Extraterestri / Re: Nikola Tesla și viața extraterestră
« : 08 Iulie 2019, 11:30:05 »
Isi cheama un "special"(ist)...

Vazusem pe fuga secvențe dintr-un documentar recent și-mi pare rau ca nu mai stiu cum se numea. In secvențele respective arătau ca navele lui Tesla nu se alimentau de la turnul wireless  ci prin intermediul a 2 fascicule de raze ultraviolete. Foarte interesant,  pacat ca nu am reținut exact numele documentarului.

6
Ireale...pe bune! / Re: Die Glocke
« : 13 Iunie 2019, 13:59:28 »
 Pe acest topic in acest material:
http://www.rufon.org/forum/arheologie-astronautica-antica/son-of-the-sun-(h)annunakki-sf-paleoastronautica-ocultism/msg101790/?topicseen#msg101790
se vorbește despre un simbol al psihologiei care ar fi fost reprezetarea unui dispozitiv. Simbolul "psi" pare a fi secțiunea unui clopot ori Stupa.

9
Fenomenul OZN / Tura la Pădurea Baciu
« : 24 Mai 2019, 11:50:32 »
Mă gândesc că a trecut cam multă vreme de când nu am mai bântuit prin Pădurea Baciu...așa că propun o tură pe sfârșit de iunie, sau în iulie. Există doritori pentru așa ceva?As vrea să putem sta cu cortul direct la marginea pădurii 2 nopți...ce părere aveți?

10
Cafenea / Re: Biserica egipteana a celor trei valahii
« : 18 Mai 2019, 12:13:25 »
"Astakoe ", "Zmovagl ", "Goliud ", "Umid ", "Selum ", "Udin "
Daca forțăm a la Grigoraș ... poate nu sunt nume ci o frază: " A stat Zamolxe gol si ud ascuns din lume"

11
Nu prea sunt bine focalizate aparatele de luat vederi; altfel, multe sunt foarte simplu de identificat.

12
Cafenea / Re: Biserica egipteana a celor trei valahii
« : 05 Mai 2019, 10:02:47 »
Este o analogie valabila in contextul corpului uman iar la nivelul principiului insine de funcționare , patternul copacului sacru poate fi identificat de la scara micro pana la scara macro, in ce domeniu doresti. De la un curmal mergand la planete si sisteme solare, galactice etc.
  In contextul de față copacul poate marca o cale de comunicare, atat suportul cat si traseul concret prin/pe care informatia circula si uneste puncte distante in spatiu si timp.
  Daca animalele folosesc liniile de camp magnetic pentru orientare si comunicare  eventual asa cred ca omul a folosit liniile de camp magnetic pentru a sonda sau receptiona "extrasenzorial" informatie in spațiu timp.
  Moise e posibil sa fi nimerit peste o fântână de linii de camp, unde a stabilit contactul cu reteaua de linii cosmice primind informatie. Apoi a construit un soi de aparat.
  Liniile acestea cere se impletesc si se unesc nu sunt doar locale, provin de la alte planete, sori etc. De unde si informația/influența pe care o exercita asupra sistemului nostru nervos, chestiune pe care ti-o traduc astrologii sub o forma inteligibilă.
  Tufa ardenta reprezintă un principiu. Cum il folosesti sa ajungi precum Moise, David , Solomon si probabil si altii.... habar nu am

13
Cafenea / Re: Biserica egipteana a celor trei valahii
« : 01 Mai 2019, 11:05:21 »
Pe pagina de mai jos sunt simbolurile cu pricina
http://www.sinaimonastery.com/index.php/en/description/the-monastery/catholicon-of-the-transfiguration
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sumerian_Cylinder_Seal_-_The_sacred_tree.jpg


Sa mergem pe calea curmalului.
Sunt izvoare care traduc simbolul ca fiind ''Copacul Cunoasterii/Vietii''.

Below, p. 131. fig. 108. "merman and mermaid." Jeremy Black and Anthony Green. Gods, Demons and Symbols of Ancient Mesopotamia, An Illustrated Dictionary. London, British Museum, in association with the University of Texas Press. Austin. 1992. ISBN 0-292-70794-0. paperback).

Note: The 'seven sages' are associated with Eridu, where in other myths, Enki or Ea planted two wonderous trees called a mesu tree associated with "long-life" (Gudaea a king of of Lagash requests of his patron god a long life for himself like a mesu tree) and a giskanu tree whose roots were in the abyss (apsu) and whose branches were in the heavens, earlier scholarship mentioned an oracle-tree at Eridu and suggested this oracle-tree might be what is behind Genesis' Tree of Knowledge, as oracles do impart "knowledge" of future events. The fish-men imparted "knowledge" of civilization to man the naked beast of edin according to Berossus. So this tree might be what is behind the Tree of Knowledge, the oracle-tree of knowledge associated with fish-men who imparted knowledge to mankind.

Hastings (1906) on the giskanu tree at Eridu possibly being behind Genesis' Tree of Knowledge:

"Bur-Sin 'restored the giskanu tree of Eridu,' Eri-Aku calls himself 'the restorer of the oracle of the giskanu tree of Eridu,' while Sin-idinnam describes it as the oracle of the giskanu tree of the spirits of earth.' It corresponds, therefore with the tree of knowledge rather than the tree of life..."

(p. 471. Vol. 10. James Hastings. Editor. The Expository Times. Edinburgh,Scotland. T. & T. Clark. 1906)

Sayce (1908) on the kiskanu:

"The tree of knowledge was called kiskanu by the Babylonians, from Sumerian gis-kin, 'the tree of the oracle.' "

(p. 471. Vol. 19. A. H. Sayce. "The Archaeology of the Book of Genesis." pp. 470-472 in James Hastings, Editor.
The Expository Times. Edinburgh, Scotland. Oct. 1907-Sept. 1908)

Sayce (1907) on the 'tree of life' being possibly the gis ges-tin:

"...the Sumerian gis ges-tin 'the tree of the drink of life,' usually signified 'the vine,' ges-tin being 'grape wine,' but it may have primarily denoted 'palm wine.' "

(p. 471. Vol. 19. A. H. Sayce. "The Archaeology of the Book of Genesis." pp. 470-472 in James Hastings, Editor.
The Expository Times. Edinburgh, Scotland. Oct. 1907-Sept. 1908)

My notes: Neo-Assyrian bas reliefs show a sacred tree which appears to be highly stylized date palm enveloped by vine tendrils and marsh Arabs in Iraq did drape grape vines about their date palms according to European travelers of the late 19th century A.D. Were the gis gestin and gis-kin (kiskanu), similarly sounding names via homophone confusion, combined into one tree in Neo-Assyrian art (Grape and Date wine became a tree with two different features portrayed: vine tendrils of grapes and date palm branches)?

sursa =>http://www.bibleorigins.net/AdapaAdamPicturesFishmen.html


http://www.bibleorigins.net/EdensTreeofKnowledgeLife.html

14
Cafenea / Re: Biserica egipteana a celor trei valahii
« : 28 Aprilie 2019, 11:37:12 »
Da, hramul bisericii e important, e "cheia" in care trebuie inteles mesajul unui sfant locaș.
Continuarea misterului merge la Sinaia. Wikipedia zice : "Deosebit de impozant este portalul bisericii, care este sculptat, reprezentând la dreapta pe Moise cu Tablele Legii, și în partea stângă pe fratele lui, Aaron, cu toiagul înfrunzit. La mijlocul portalului se găsește stema familiei fondatoare - familia Cantacuzino - vulturul bicefal ce ține în gheare semnele imperiale ale puterii: sceptrul și crucea. Pictura din pridvor și naos este cea originală, realizată de Pârvu Mutu Zugravul, pictorul preferat al Cantacuzinilor. "
 

15
Salutare forumiști,

Pentru că nu s-a mai organizat o întâlnire de ceva timp, propun să ne revedem undeva în luna mai.

În funcție de disponibilitatea celor care intenționează să participe, vom stabilim un loc și o dată mai exactă (într-o zi de weekend, undeva între 11-26 mai).

Am lansat mesajul din timp ca să veți timp să vă planificați agenda personală.

Există doritori, amatori?

Cristian,

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 179