Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - Arhanghelul

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 87
1
Astronomie / Re: Sunete "electrofonice"?
« : 20 Martie 2019, 20:57:46 »
Câteva detalii.

2
Stiri / Re: Legaturi catre stiri interesante!
« : 09 Martie 2019, 23:06:49 »
Piesa face parte dintr-un motor, este clar. Piesa nu contine magneti, se vede clar din fotografii si din filme. Parerea mea este ca aceasta bucata facea parte dintr-un ansamblu de tip fulie, iar acele greutati ma fac sa ma gandesc ca era vorba despre o fulie cu inertie mare - adica era folosita la un scop mecanic, nu de deplasare sau altceva - sapat, gaurit, procesat alte materiale dure etc. Piesa a fost distrusa la un centru specializat in dezmembrare.

3
Diverse / Re: Pagina Comica
« : 31 Mai 2018, 20:14:08 »
Acum stim si noi  :lol:

4
Diverse / Re: Pagina Comica
« : 20 Mai 2018, 19:03:48 »
Asta explica multe

5
Diverse / Re: Pagina Comica
« : 16 Mai 2018, 15:54:46 »
Comic si nu prea...


6
Diverse / Re: Pagina Comica - a piciumanilor zalmoxieni :-)
« : 27 Aprilie 2018, 17:30:59 »
...Ați auzit de *piciumanii zamolxieni*??!! :roll: :-D
Nici eu pînă mai ieri, cînd dădui din întîmplare de un (relativ) nou forum - unde Adi Pop lovește din nou.

Nu dau link la el fiindcă să-i fac reclama ar fi ultima prioritate, da-l găsiți ușor că-i sinonim cu un fost topic de tristă amintire d-aici - Sfatul Bătrînilor. :fullmoon:

Clar că doar dacă vreți să prizați o doză de umor involuntar (Kafka-i mic kopil :lol:). Ori să aflați că Keshe & Arsenie Boca... da mă opresc mai bine, să nu vă stric distracția.

7
Diverse / Re: Pagina Comica
« : 26 Aprilie 2018, 15:05:09 »
Soția către soț:
- Eu am nevoie de foarte mulți bani. Pentru epilare, manichiură, pedichiură, extensie, cosmetică…
Soțul:
- Iar eu sunt un norocos, m-am născut frumos.  :evil:

8
Diverse / Re: Pagina Comica
« : 25 Aprilie 2018, 07:59:10 »
Ce zice un ardelean cand vede pentru intaia oara o broasca testoasa ?
- Asta ori ii ceva, ori mere undeva !

10
Nu, nu m-am facut bine inteles. Dezvoltarea tehnologica cu pastrarea echilibrului natural, cu folosirea eficienta si de lunga durata a proghesului tehnic e una ( si inclin sa cred ca zona comunista a "cazut" pentru ca se inscrisese pe aceast model dezvoltare tehnologica - cu "scule" care tineau zeci de ani , cu protejarea resurselor (ca d'aia pe aici mai avem cate ceva in timp ce occidentul e secatuit de resurse) contrazicand teoria consumatorita occidentala).

Eu m-am referit la dezvoltarea tehnologica ce consuma anacronic resursele, care polueaza inutil si care - e o parere personala - in spatele motivatiilor tehnologice are un singur scop : poluarea si modificarea majora a planetei spre o planeta stearpa, plina de "civilizatia asfaltului" - de fapt a nisipului/silicatilor (propice civilizatiei nisipurilor... :evil: ) , in care populatia care se pliaza pe un sistem de viata "verde" va plati scump paharul de apa, umbra unui pom sau placerea umblatului prin iarba. (Daca luam ca ex. numai "procesul fracturarii gazelor de sist" - unde este evident ca pentru o lingura de gaz se distrug sisteme si echilibre ecologice majore, care afecteaza in primul rand APA POTABILA din subteran )

Iata aici un film care arata faza incipienta a acestei "dezvoltari tehnologice" : https://www.youtube.com/watch?v=TIG4TxR3xN8

11
@fiulploii: in contextul manipularii timpului, sugerat de master 'xana, miliardul de ani nu prea mai are nici o valoare...
in alta ordine de idei, si conceptul "outside the box" , "out of (the) box" a fost deja prea folosit si la fel, nu stiu ce valoare mai are;
@xanadron: nici un om 'telijent nu mai crede in farsa aia cu razboiul chimic in  ;) Xiria si raspunsul pe masura: ca nu mai da nimeni cu clor gazos https://edition.cnn.com/2018/04/14/politics/us-chlorine-sarin-syria/index.html
(fin'ca nu l-a mai folosit nimeni din primul razboi mondial, fin'ca se poate folosi doar pe suprafete mici, fin'ca e verde al dreaq' si e usor de filmat ca norishor cu zmarfonu'... ca solutia lui apoasa - hipoclorit- e folosita de nevasta-mea la dezinfectatul buzii si n-au murit nici macar pisoii) iar sarinul... nu a prea supravietuit nimeni sa ne zica cum miroase, pare ca a mustar, dar nicicum a clor, ca nu are asa ceva in compozitie (C4H10FO2P conform uikipedia)


12
Diverse / Re: Pagina Comica
« : 16 Aprilie 2018, 21:03:10 »
Facebuck | Social Currency

13
Diverse / Re: Pagina Comica
« : 09 Aprilie 2018, 17:43:56 »
Că tot vorbirăm despre transhumanism...

Upgrade-ul la programul Nevasta 1.0 (ghid de instalare)
Anul trecut unul dintre prietenii mei s-a decis sa faca up-grade-ul de la Prietena 8.0 la Nevasta 1.0 si a realizat ca aceasta duce la un consum exagerat de memorie, lasind sistemului extrem de putine resurse disponibile pentru alte aplicatii.
El a observat de asemenea ca Nevasta 1.0 doreste din rasputeri sa se perpetueze (asemanator unui virus), ceea ce consuma de asemenea resurse deosebit de valoroase.
Nici o mentiune a acestui fenomen particular nu a fost inclusa in brosura produsului si nici in documentatie, chiar daca alti utilizatori l-au informat ca era un lucru la care trebuia sa se astepte datorita naturii acestei aplicatii.
Dar nu este doar atit, Nevasta 1.0 se instaleaza de una singura in asa fel incit se lanseaza singura la initializarea sistemului, de unde poate monitoriza toate celelalte activitati ale acestuia.
El a observat cu tristete ca alte aplicatii cum ar fi PokerNight 10.06, BeerParty 5.5 si Noaptea-nBar 7.7 nu mai pot rula in sistem deoarece il fac sa se blocheze cind sint selectate, desi inainte mergeau de minune.
In timpul instalarii Nevasta 1.0 nu atentioneaza asupra instalarii simultane a unor plug-in-uri nedorite precum Soacra 55.8 respectiv Cumnatul 16.1 in versiune Beta.
De asemenea si performantele sistemului se pare ca se diminueaza pe zi ce trece.
Iata citeva facilitati pe care le-ar dori in urmatoarea versiune, Nevasta 2.0:
- un buton “Nu mai spune asta inca o data!”
- un buton de minimizare la fiecare rulare a programului
- programul de instalare sa aiba doua optiuni, una care sa permita dezinstalarea ulterioara in orice moment fara pierdere de cache sau de alte resurse ale sistemului si alta care sa permita rularea driverului de retea, fapt ce ar permite sondei hardware a sistemului sa poata fi utilizata.

Eu insumi m-am decis sa evit durerile de cap asociate cu Nevasta 1.0 si am pastrat inca Prietena 9.0. Oricum, chiar si aici am gasit multe probleme.
Se pare ca nu se poate instala Prietena 9.0 peste Nevasta 1.0. Trebuie neaparat sa dezinstalezi mai intii Nevasta 1.0. Alti utilizatori spun ca aceasta este un vechi bug de care ar fi trebuit sa stiu.
Esrte clar ca toate versiunile de Prietena au conflicte pe utilizarea comuna a portului I/O. ca lucrurile sa fie si mai rele nici programul de dezinstalare pentru Prietena 8.0 nu functioneaza prea bine, lasind urme nedorite ale aplicatiei in sistem.
In plus toate versiunile existente de Prietena continua sa lanseze mesaje deranjante (chiar si dupa dezinstalare!) privind avantajele upgrade-ului la Nevasta 1.0 …

*** BUG WARNING ***
Nevasta 1.0 mai are un alt bug nedocumentat. Daca incerci sa instalezi Amanta 1.1 inainte de dezinstala Nevasta 1.0, Nevasta 1.0 va sterge fisierele MSMoney inainte de a se dezinstala singura. Si apoi … Amanta 1.1 va refuza sa se instaleze, pretextind ca sistemul are resurse insuficiente.

***EVITAREA BUG-ULUI***
Pentru evitarea bug-ului, incercati sa instalati Amanta 1.1 pe un sistem diferit si nu rulati vreodata aplicatii de transfer de fisiere intre cele doua sisteme.
De asemenea, aveti grija cu aplicatiile freeware sau shareware similare pentru ca se stie ca sunt purtatoare de virusi ce pot afecta Nevasta 1.0.

14
Later Edit:
Citat
Cel care le foloseste se expune riscului de a decadea atat moral cat si ca nivel de cunoastere, lucru care e deja vizibil.
Asta mi-a scapat!!! E viceversa, tocmai pentru ca a decazut moral, le foloseste. Nu poate vedea adevarul clar, asa ca face lucruri fara nici o baza, un inceput ar fi fost moralitatea. Toti vorbesc despre valori materiale, despre valori spirituale, toti creeaza doar pentru binele si confortul omenirii, dar sunt intr-o stransa competitie, oferind ofranda entitatilor ce-i conduc in actiunile lor.
A nu se intelege ca fac pe iluminatul/luminatul  pe aici :lol: :lol: :lol:, e doar intelegerea si simtirea mea, in urma unor experiente. 
asta trebuia sa apara in primul post... :wink:

Citat
Cand o sa vad si alte cai de a evolua si progresa in universul fizic probabil ca o sa discut de ele.


Esti sigur ca ai eliminat toate posibilitatile? Intreb si eu, nu fac pe desteptul. Eu m-am riscat si am incercat si alte cai. Culmea e ca lucrurile au devenit foarte "fizice" la un moment dat. Toti avem acces la univers, dar calea e grea, deoarece am prins radacini puternice in societatea asta umana. Iluzia e foarte mare, altfel ne-am trai fiecare secunda diferit.


15
Transumanismul...nici măcar nu este un curent per se. Este doar o emanațe evolutivă a materialismului, un apogeu - ba chiar, în opinia mea, deja o patologie.
Cum bine remarca dl.@kandaon, are legătură cu visul imortalități - adică a fricii de moarte. E o consecință firească a gândirii materialiste, ce-si are coșmarul în fenomenul numit ...deces.
Organe noi...trup nou...totul pentru a amâna (ba poate si anula) inevitabilul. Si pentru ca omul să guste, nestingherit, din tot ce oferă viața -adică...materia.
Una duce la alta, si așa se va dori și înțelepciune fără răbdarea studiului (deh, bagi un soft), forță fără efortul și răbdarea antrenamentului etc...ș.a.m.d.
Ce mare lucru ? Un biceps dublu ? 500 $ ! O cunoaștere a întregii filosofii ? Mai ieftin ! Un chip de Brad Pitt ? Eh...parcă mai mult, da' merită !
Si tot așa...
Până când ? Păi, până ce Supermanii vor fi, desigur, milionarii. Că la trans-săraci....nici trans-boii nu trag.
Și așa se închide bucla - bucla vicioasă.
Că din materialism ce poate să iasă, dacă nu un și mai crâncen....materialism ?

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 87