Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - equilibrum

Pagini: [1] 2 3 4
1
Fenomene conexe si paranormale / Re: Tulpa
« : 15 Septembrie 2016, 12:53:23 »
Ptr. a ințelege noțiunile astea, e nevoie de fixarea paradigmei fundamentale.Cum s-a mai scris pe forum, premisa de bază e "gândul naște materia", și nu, cum din păcate s-a impamântenit in ultimele secole, "materia naște gândul". In prima accepțiune, toată lumea / planeta/ universul e doar o emanție de gând(uri), densificat/e treptat până la "lutul" tangibil.

Mergând pe linia asta, iar am ajunge la metafizică, și vreau să evit asta. Revenim la forma-gând. In teorie, treaba e super simplă.Dacă lumea e gând densificat, și noi (oricine) o putem modifica, doar densificându-ne gândurile. Ce mare scofală ? Intre două țigări și o cafea, hop, băgăm și o densificare, să mai treacă timpul...
Mai nasol e cu practica. Gândurile noastre curente au valoare (aproximez aleatoriu) de 0,00000001. Prin comparație, ptr.mișcarea unui fir de păr (minimă influență materială) ar trebui valoarea 1- iar apoi, desigur, pentru alte trăsnăi, valori exponențial crescătoare.
Păi, cum creștem valoarea ? Budiștii zic: prin concentrare. Tare ! Adicătelea...cum?

Un exercițiu relevant recomandă Franz Bardon, in lucrarea "Inițiere in hermetism". El spune "imaginați un om". Oricare - propria persoană, o iubită, un frate - nu contează, dar să fie bine cunoscut. Iar simplu, nu ? Nu ! Căci Bardon zice: "imaginează-l TOT". Cu fiecare alunițà, fiecare fir de pàr, crețurile ochilor, tot, tot. Și desigur, păstrând ansamblul, nu risipind imaginația pe porțiuni.

După ce l-am citit pe domnul ăsta am zis "Gata, mă lansez . Mare lucru ! Inalt sunt...geacă de piele am...mai posed și-un oarecare talent grafic...să te ții ce plàmădesc !" Rezultat ? Fiasco penibil.
"Plăsmuirea" mea (tulpă, formà-gând, ziceți cum vreți) era - nu cețoasà - ci de-a dreptul dezlânată (n-am un termen mai aspru). Vrând detaliil feței pierdeam instantaneu restul trupului, iar de inchegam màcar o mânà, nu părea a se lega nici măcar de vreun eter...
Așadar "practica ne omoarà". Trebuie inceput cu minim-minimorum.Un punct. Un cerc. Hai, un cub. Când vom "vedea" cubul in minte, exact cum e pe masã, atunci am fàcut primul pas.
Ăla cu valoarea 0,000000001 (parcă).

PS - Dle.@xperyens, oricine a experimentat forme-gând, și chiar puterea unui egregor. E destul să mergi la un meci de fotbal, cu miză mare și tribunele pline. Vei simți cum te pătrunde "electrizarea"-chiar dacă, sà zicem, nici nu dai o para chioară pe fotbal....

2
Fenomene conexe si paranormale / Re: Tulpa
« : 15 Septembrie 2016, 01:10:33 »
Conceptul de tulpa apare in multe traditii si credinte, chiar daca sub nume sau caracteristici oarecum diferite. Astfel, spiritistii spun ca in planul astral se gasesc multe fiinte printre care asa numitii elementari, entitati cu foarte putine calitati in functie de vibratiile elementul predominant. Ei traiesc pe vibratii similare omului si transmise catre acesta in planul astral. Printre ele exista unele ce au atins un anumit grad de inteligenta.

Alt gen de fiinte sunt larvele (larvae), create constient sau inconstient, de ganduri senzoriale intense, prin matrita astrala. Acestea nu sunt fiinte adevarate ci invigoreaza emotiile si pasiunile din lumea animala a planului astral inferior. Instinctul de autoconservare le indeamna sa intre in sfera acelor oameni care au pasiuni identice, unde vor incerca direct sau indirect sa provoace acele pasiuni in om. Aceste fiinte se hranesc cu emanatiile pasiunilor pe care le-au declansat.Planul fizic este limitat in timp si spatiu. Planul astral este sfera spiritului mobil, astfel este limitat la spatiu, planul mental este dincolo de timp si spatiu si astfel sunt si toate procesele mentale.

In sfera mentala se afla regiunea asa numitilor elementali, entitati create constient sau inconstient de om prin gandire intensa si repetata. O astfel de fiinta nu-i suficient de condensata ca sa aiba o forma in lume astrala si astfel influenta ei este limitata la sfera mentala. Diferenta dintre formele gand/idei si elementali este urmatoarea: forma idee este formata dintr-una sau mai multe idei iar pe cealalta parte elementalul are un anumit grad de constiinta si astfel instinct de conservare, dar altfel nu se deosebeste prea mult de alte fiinte din planul mental, si chiar poate lua forma unei idei-forma.

Egregorul este o acumulare impersonala de info-energii, bune sau rele, care au apartinut indivizilor, grupurilor de indivizi, societatii, popoarelor, natiilor, planetelor. Aceste info-energii acumulate se comporta ca niste acumulatori-tampon din punct de vedere info-energetic, indivizii pot urca informatie si energie in egregor sau pot primi informatie si energie din egregor. Se creeaza astfel o interdependenta, egregorul reprezina si de multe ori influentează deciziile subtile ale indivizilor, nuanta de bine sau rau etc.
Fiecare grupare, fiecare miscare religioasa, politica, artistica, fiecare tara, formeaza un “egregor”. Egregorul se comporta ca o fiintă psihica emanata de o colectivitate, fiind format din gandurile, dorintele, fluidele tuturor membrilor care au ganduri in comun.

Plecand de aici cred ca putem face o legatura cu teoria morfogenetica si a subconstientului colectiv.

3
Fenomene conexe si paranormale / Re: Tulpa
« : 14 Septembrie 2016, 10:12:55 »
Un subiect interesant, din punctul meu de vedere, care a fost lasat la prafuit in subsolurile rufonului...

 "Tulpa" este un concept de origine budistă, preluat în occident sub denumirea de formă-gând sau thoughform în limba engleză. Pe scurt tradiţia budistă ne spune că o tulpa este o emanaţie spirituală, energetică, realizată de un individ, ori de un grup, printr-un act de voinţă, în principiu purtând un scop. Aşadar o formă-gând este o entitate creată de om, pentru a-i deservii acestuia cu un scop şi a produce un anume rezultat în lumea materială. În principiu, odată cu atingerea scopului, aceasta va dispărea, se va "dizolva" în neant. Forma-gând stă la baza oricărei forme de magie, vrăjitorie ori religie. Eliberându-ne din gândirea primitivă referitoare la descântece, vrăji ori rugăciuni, trebuie să înţelegem că nu ritualurile ori cuvintele în sine sunt cele care produc efectul, ci este vorba doar de voinţa agentului şi de energia pe care acesta o acordă scopului dorit, astfel informaţia, dorinţa acestuia este "sufletul" unei forme-gând, to do-ul, iar energia care înveleşte şi susţine acest to do este echivalentul trupului, este un simplu vas pentru a nu se pierde informaţia în neant.
              Oamenii au număr uriaş de gânduri în fiecare clipă, fiecare din acestea are o vocaţie spre a devenii o formă-gând, însă mare masă a gândurilor cotidiene se pierd pur şi simplu în neant, deoarece nu sunt susţinute de o dorinţă suficient de intensă şi aşadar nu primesc nici un corp energetic care să le servească. Ca regulă, pentru crearea unei tulpe este necesar un act de voinţă, conştient şi intens, desigur în mod excepţional acestea pot lua naştere şi în mod inconştient dar intens.

Canalul de televiziune Starz lucrează la producerea serialului American Gods,dupa cartea cu acelas nume a lui Neil Gaiman, care-i va avea în rolurile principale pe Ricky Whittle (Shadow), Emily Browning (Laura), Ian McShan (Wednesday). Subiectul este chiar acesta - tulpele, chiar daca acest concept sau denumire nu este prezentat deloc in carte. Pe scurt, zeii oameilor se pregătesc pentru marea confruntare dintre cei vechi și cei noi. Zeii vechi sunt cei din mitologiile care ne sunt mai mult sau mai puțin familiare precum cea nordică sau cea egipteană, cei care au fost aduși pe pământ american de coloniști cu secole și milenii în urmă. Zeii antici sunt dezamăgiți și nemulțumiți de cum merg lucrurile în lume. De ce nu mai primesc jertfe umane? De ce nu mai sunt la fel de apreciați? De ce nu se mai roagă nimeni la ei?
Ceilalți, zeii noi sunt cei născuți din credința fără margini a americanilor,(si nu numai) cei cărora oamenii își sacrifică timpul și viața clipă de clipă: zeii tehnologiei, ai banilor, ai autostrăzilor și avioanelor etc.4
Fenomene conexe si paranormale / Re: Mandela Effect
« : 13 August 2016, 21:20:59 »

Cred ca aici e o parte din raspuns.
http://www.descopera.ro/dnews/8301431-primul-computer-cuantic-a-fost-achizitionat-cu-10-milioane-de-dolari

http://tehnocultura.ro/2013/07/27/cum-functioneaza-un-computer-cuantic-si-ce-sunt-qubitii/

Cine garanteaza ca o "papusa" din asta asa zis cuantica ....care ajunge sa foloseasca campul magnetic terestru pe post de hardrive ...nu poate ajunge sa gadile la cele mai mici parghii ale realitatii din moment ce vorbim de schimbarea spinului unui electron si eliberarea lui apoi intr un camp magnetic.... Si asta e informatie libera!

Poate ca nici nu putem imagina macar ce se intampla. Nasol.

5
Fenomene conexe si paranormale / Re: Mandela Effect
« : 12 August 2016, 12:41:44 »
Nu cred ca Cern are vreo legătură directă cu fenomenul. Spun și de ce. Schimbarea de realitate s-a petrecut ultima oară prin 2008 . Așa țin minte din motive extrem de solide. Și nu doar s-a schimbat realitatea ci s-a si dat înapoi cu câțiva ani d.d.p.v.  temporal. Aveam amintiri clare lla aacel mmoment . Deocamdată nu doresc să intru în alte detalii. Chiar și uitasem de treaba asta.

Despre Qirk Duglas îmi amintesc extrem de clar ...ce naiba... au dat la televizor știrea.  Au dat apoi fragmente din filmele lui ... țin minte ca am lăcrimat. Am crescut cu filmele lui și îl consideram un zeu. Deci clar ca murise. Știu ca i-am zis și mamei mele sa se uite la televizor și fusese și ea afectata. Apoi mi-a povestit ca pe vremea când era ea gravida se uita la filmele cu Duglas și se ruga în gând sa aibe un băiat care sa semene cu el. În fine nu știu ce era în mintea ei... Ei bine așa ceva nu se uită,  nu?

Apoi mă trezesc ca îmi amintesc de tot felul de chestii si le caut cum ar fi de exemplu niște haine pe care le apreciam mult . Și le caut.... o data cautam o geaca de piele superba cu care am făcut furori ....și țin minte și pe unde. Și mă trezesc ca scotocesc după ea și nu este! Și faza e ca nu doar eu îmi amintescde ea.... am întrebat și prietenii mai ales după ce am scotocit după ea cu soția.

Și multe altele. Dar , dincolo de orice, eu acord credit fenomenului doar 50%. Asta ca sa pot funcționa normal. Altfel devine obsedanta treaba în chestiune. Fiindcă timpul s-a dat înapoi cu aprox 8 ani și apoi schimbat cursul. La vremea respectiva am fost foarte afectat. Și cum sa nu fii? Când știi ca va muri cineva drag în locul altcuiva la fel de apropiat? Fiindcă într un fel am văzut și care vor fi schimbările din viata mea. Și nu am putut face nimic. Am trecut ca un martir prin câteva evenimente horror.  Chiar și tatălui meu i-am spus: vino cu mine acum fiindcă dacă ramai aici vei muri, nu îți pot spune mai multe. Și nu a venit ....și a murit. Deci. .... rămân la a acorda 50% ccredit fenomenului. E mai bine, fiindcă cei 8 ani vechi se terminau cu niște explozii nucleare din care una fix în bucurești și 2 în apropiere.


6
Voi povesti in continuare un alt vis pe care l-am avut anul acesta. Cu toate ca este un vis, pot spune ca este suma tuturor concluziilor pe care le-am tras in urma cercetarii fenomenului MATRIX. As fi putut sa scriu aici doar  concluzia, fara a povesti visul, si poate as fi parut (mai) intelectuala, sau poate unii useri ar accepta ideea mai repede. Imi doresc sa aveti rabdare cu totii sa il cititi pana la capat.

Unul din putinele vise tip vizualizare, pe care le-am avut. In care nu am participat nici ca personaj, nici ca voce, nici macar ca implicare sentimentala. Eram un observator neutru, de prezenta caruia niciunul din personaje nu stia sau nu tinea cont.
Personajul principal este o fata foarte tanara,12-15 ani,  in stare de staza/coma/anestezie , oricum, inconstienta. In jurul ei, un grup de … si aici a fost un gand intraductibil asemanator cu “Cercetatori” , fac un fel de operatie. Nu stiu exact cati oameni erau, am vazut cel putin 4, barbati si femei, in jurul mesei pe care era intinsa fata. Una din femei face un gest cu degetul sub tampla fetei, fara sa atinga derma. O fisura aproape invizibila apare pe piele. Nu curge sange deloc. Femeia trage cu degetele ceea ce pare un cip, dar nu e format din metal si fire, ci din energii de diferite culori. Din acele energii, “cercetatorii” incep sa traga niste fire formate tot din energie, si cu degetele in aer, formau anumite modele. In functie de acel model, fata care era pe masa, intra intr-o realitate virtuala. Fiecare realitate virtuala era facuta in asa fel incat fata sa creada ca e realitatea si nu virtualul. De fiecare data fata isi dadea seama ca nu este real ceea ce traieste si distrugea tiparul. In secunda urmatoare, “cercetatorii” creau alt tipar cu un alt fir de energie, in care intra fata. Tiparele erau din ce in ce mai complicate si complexe. As face analogie cu firele tricotate, dar e putin spus. Oricum, fata trecuse deja prin en realitati virtuale, dar “cercetatorii” tot nu obtinusera ce au vrut de la ea. La un moment dat, una din femei, care parea mai experimentata decat prima, zice “ nu mai avem mult timp, trebuie sa incheiem operatia”. Cealalta insista ca poate sa obtina rezultatul si impinge limita de timp peste maximul acceptat. Dupa inca doua tipare esuate, impinge cu degetele “cipul” la loc. Era putin suparata ca nu ii reusise experimentul, dar avea si un sentiment de usurare/razbunare, stiind ca, impingand fata peste limite, era imposibil ca ea sa mai revina vreodata la realitate.
Intre timp, vad realitatea in care a ajuns fata dupa inchiderea “fisurii” craniene. Era realitatea in care ajungeau toti cei care nu se lasau inselati de celelalte “realitati” si cei care erau tinuti prea mult in “anestezie”. Era ultima lume dinaintea celei adevarate. Singurul lucru pe care trebuia orice om din aceasta “realitate” sa il faca, pentru a se trezi, era sa introduca intr-un fel de computer, parola. Nu exista user, dar fiecare avea o parola personalizata. Si nimeni nu o ghicea. Toti stiau ca are legatura cu numele lor, cu profesia lor, cu familia, cu hobby-urile lor. Si incercau sa le gaseasca. Nimeni nu ghicea combinatia. Incepusera intrebari “ Cine sunt eu?” “De unde vin” “ Unde merg?” “Ce vreau de fapt” si toate miliardele de miliarde de raspunsuri si combinatii nu mergeau nicaieri. Se construisera biblioteci, aparusera religii din nevoia de a descoperi sau a sparge parola eliberatoare “ Cunoaste-te pe tine insuti si vei cunoaste universul” etc, etc, etc. Nimeni nu gasise parola, si erau multi oameni in acea lume.
Toate aceste informatii le-am “primit” si “vizualizat” in timp de cateva secunde, timp in care fata se aseaza in fata primului “computer” pe care il gaseste si in dreptul parolei scrie doar atat: OM. Si se trezeste. In timp ce se trezea, “aud” mai multe voci de “cercetatori” spunand/simtind o uimire imensa “Fantastic, nimeni nu s-a gandit pana acum sa foloseasca algoritmul de baza!”

Asta a fost visul, iar concluzia cred ca e evidenta. Recunosc ca in visul meu ar fi putut apare detalii din experienta mea de viata sau/si din cartile citite sau filmele vizionate. Ceea ce conteaza e ca neuronii mei au reusit sa extraga esentialul din toate acestea. Chiar si sub forma unui vis.

7
pamantul plat = experiment social. Se urmareste prin asta cati pun botul la asa ceva, se fac niste statistici si se stie cati indivizi sunt disponibili pentru cine stie ce scenarii viitoare... de orice fel.
Pentru ca astia, ar putea fi manipulati in orice scop.

Da' asta e doar parerea mea personala :)

8
Fenomene conexe si paranormale / Re: Paranormal
« : 26 Iunie 2016, 13:47:07 »
Tare as vrea sa stiu si opinia sotiei in aceasta situatie. Acea prezenta nu era neaparat ceva rau. Putea sa fie tot sotia dumneavoastra din alt timp sau alt univers. Poate avea un mesaj sa va transmita. Sau sa isi transmita.
Stiti acele situatii in care ajungeti si spuneti : Daca aveam acum 10 ani mintea de acum, altele ar fi fost alegerile mele? Ei bine, sunt oameni care se pot intoarce in timp, intr-un fel sau altul, chiar si inconstient, incercand sa influenteze trecutul.

9
Fenomene conexe si paranormale / Re: Paranormal
« : 24 Iunie 2016, 20:46:10 »
Din cate imi aduc aminte, s-a mai discutat despre asemenea fenomene in trecut pe forum. Daca nu ma-nsel, la un moment dat era vorba despre fiul unei doamne, care dupa ce a iesit pe usa, plecat fiind, a fost vazut in casa?! In fine, stau prost cu memoria.
Daca tot suntem la topicul "paranormal", am si eu o poveste, deja impartasita unor colegi. Zilele astea am stat de vorba cu un var, usor socat/panicat chiar si dupa doi ani, de o situatie ciudata. Ca la orice sat veritabil, buda se afla in curte, iar la ora 3 dimineata omul a simtit "chemarea naturii". Se ridica din pat, deschide usa, iar in hol, apare un individ imbracat in costum negru, cu palarie neagra, lasata usor pe fatza, cat sa nu ii se observe mecla(genul Michael Jackson, daca mi se permite gluma). Omul,  la vederea individului in negru, a paralizat cateva secunde, dupa care a inchis usa incet, a aprins luminile in toata camera si s-a ghemuit in pat. Toate bune si frumoase, daca nu ar fi inceput sa-l strige pe nume si stia exact numele lui. In fine, la un moment dat s-a oprit, iar cand s-a luminat de ziua omul a iesit din camera, dar va garantez, ca dupa doi ani de atunci, omul e panicat si acum.
O alta poveste, spusa tot de el si va garantez ca spune adevarul, ma pricep nitel. Pe un drum de tzara, pe unde doar carutele trec, intr-o bezna totala(cunosc bine locul, l-am batut la picior in adolescenta), omului ii apare un chip negru, cu doi ochi albastrii stralucitori. Citez, "capul era mai negru decat bezna in care ma aflam, ochii albastrii total stralucitori, acolo nici nu vezi la un metru in fatza, dar chipul era mai intunecat decat intunericul". Intr-adevar, pe drumul acela nu poti vedea nici macar la un metru in fatza, drumul e pe langa deal/padure. A vazut acel cap cu ochii albastrii stralucind la nici 2 metrii de el, intr-un stufaris plin de ciulini/crengi unde nici cainii nu intra, cunosc locul(nu stiu daca e bine spus stufaris, eu le-as spune boscheti).
Povesti de genul asta si multe altele, sunt o gramada in comuna Magureni, jud. Prahova, dar cine naiba sa faca investigatii? O singura data a fost o televiziune, pentru un caz tipic poltergeist, asta mi-au povestit rudele. In rest, ce sa va spun, locul e superb si plin de mistere. Cele bune!!!!

10
[...] Dar nu te pot da afara, trebuie sa iesi tu.
Ba, io cred ca te pot exmatrixula :lol: de dracii te gasesc (sau de fapt nu te mai gasesc nici cu molifte), da' nu-i deloc in enteresu' LOR [-Operatorilor] :-( - adaugire necesara, ca Creatorii :star: nostri par a fi cu totul alte entitati.

Abia ALEA :star: inclin sa fiu convins ca aplica o strategie "non-interventionista" dupa conceperea si punerea-n miscare a moristii Samsarei, care - printre multe alte scopuri evolutive - le satisface Creatorilor si nevoia nu doar umana de-a se tavali de ris periodic urmarindu-ne timpeniile.

Eventuale suceli majore ar fi totusi posibile, dar dupa JE numai sub forma de DELETE total, en-gros al cite unui univers rebutat din graba de neatentie, :lol: fiindca n-au ei timp/chef de bibiliri punctual-punctiforme ale infinitelor pacatosenii derulate pe trilioanele de planete pe care viermuie catralioane de alte spirite (re)ambalate la foc continuu in containere fizice aiuritor de diverse.

Vag tangential am mai postat de fapt (unii, JE included) si presupuse premize ale actiunilor concrete, dar valul de indoieli  - la fel de neargumentate "palpabil" - iscat de fiecare ipoteza ne-a cam taiat elanul. In orice caz, discutiile practice tip "training" in vederea uschirii d-aici (Catre ce? Cind? Cum? Ireversibil au ba? Din lac in putz sau invers? etc.), nu stiu cit de utile ar fi, atita timp cit n-am bunghit raspunsurile macar 51% plauzibile la intrebarile din paranteze, ba nici de chestii mai simple n-avem habar.
Exemplu luat la-ntimplare: unii initiati credibili sustin ca educarea /grija atenta pentru a fi in forma perfecta cu "ambalajul fizic" pina la ultima suflare e o premiza de baza-n pregatirea evadarii din ochiurile Plasei, in timp ce altii la fel de orientali - v. topicul cu mumificare IN VIVO - au o alta abordare.
Un punct comun ar exista totusi - "Asteptindu-ti moartea linistit, ca sluga simbria" - v. Milarepa, da-n rest difera multe, iar daca adaugam si povestile despre programarile voluntare ale mortii in functie de x factori nebulosi se-mbirliga si mai mult treaba.

...Poate asta-i totusi tabloul real al listei cu "plecari-sosiri" din Gara Incarnatilor? - adica unul f. variabil fiindca personalizat pentru si de catre fiecare suflet in parte?!... Posibil, mai ales in cazul Incarnatilor Incomozi :wink: - tema atinsa cindva pe alt topic, dar la care ar merita revenit si pe coordonatele de-aici.

P.S. La fel, nici cu stilul chat-istic al ultimelor postari cam prea concis-criptice-n tramvai nu cred s-ajungem undeva - ba chiar putem avea soarta babelor (una surda, alta chioara) incinse-n discutii despre nimic :-D pe trecerea de pietoni.

11
Salutare

Cred ca toti cunoastem mitul pesterii al lui Platon. In momentul in care realizezi ca privesti doar umbra esti treaz? Nu poti sa mergi mai departe pentru ca nu stii in ce directie sa apuci. Lumina e prea orbitoare si obiectele pe care le-ai putea vedea nu-ti sunt "familiare".Intreb asta pentru ca eu cred ca doar acolo am ajuns.
Pe de alta parte nu pot sa nu observ ca a fi treaz e la moda. Nu fac referire la nimeni in mod special doar observ, nu neaaparat pe rufon, superioritatea de care ne lovim in discutii cu anumite somitati in materie de spiritualitate, religie, ufologie,etc. De unde stim care dintre ei au dreptate? Personal cred ca cu cat o teorie e mai larg acceptata, mai mult ca sigur e falsa iar cele care se apropie de marginile adevarului cu adevarat sunt trecute cu vederea sau demontate in doi timpi de mintea noastra logica cu care se pare ca suntem setati.
Personal mai cred ca doar anumite persoane se pot trezi. Spun asta si pentru ca am incercat sa schimb unele mentalitati dar se pare ca e in zadar. La asta poate a contribuit si mica mea experienta in a-mi sustine unele argumente cu dovezi care nu tin neaaparat de sfera oficiala in care sunt obisnuiti oamenii sa fie.

As mai adauga ca daca ne-am retrage toti si nu am mai scrie sau nu am mai continua sa ne furnizam unii altora informatii, inseamna ori ca am ajuns la stadiul final, ori ca am considerat ca ceilalti nu merita sa primeasca informatiile noastre...parerea mea.


12
Pai da, frate SLEAH – acelasi lucru-l ziceam si JE in alte multe ocazii apropo de-o pre-evadare launtrica, posibila evident doar intr-o zona interioara deloc duplicitara (printre multe alte calitati acut necesare: smerenie, altruism, cinste, bunatate, tolerantza, moralitate etc. – lista-i oricum prea lunga sa-ncapa aici). Toate astea implica si-un efort al gindirii logic ordonate - al cunoasterii-n definitiv. Gnoza adicatelea cit cuprinde, desi nu neaparat cathara, sufista sau origenica, iar existentialist-nihilista nici atit. Taman legat de cantitatea efortului launtric al fiecaruia banuiam insa c-ar fi in functiune si-un gen de filtru meritocratic, instalat undeva printre ochiurile Plasei.

Trebuie poate sa repet si ca nu diger toate miturile gnostice, oricit de proto-crestine ar fi la origini. Ca sa nu pun insa fitilul altor flames religio-, n-o sa mai comentez tenta pasivizanta a atitor... povesti in definitiv (nu doar biblice insa), cum ar fi presupusa evadare/inaltare a lui Enoh, pe care o percep doar ca p-o "schimbare de adresa" in acelasi Matrix - si-o alta adiere mithraico-sumerana prin Biblie. Plus ca, si de-o fi fost pe bune, nu cred c-a fost o eliberare radicala, ci "doar" o cooptare a omului intr-un anume comando de Reciclatori-Veghetori-Testeri (c-ar fi mai multe, intersectate pe orizontala si verticala - nu doar dupa TVM.)

Matrixo-evadarea nu s-ar rezuma insa nici la spilu’ iesirii din circuitul reincarnarilor prin vreo formula magicka utilizata pre- sau post-mortem; intelegerea falsei dualitati impuse de catre Demiurgii Corupti pare-a fi primul pas al unei clarificari launtrice necesare inaintea parasirii Matrixului nostru – unul mai multi-stratificat decit credem.
Asa-zisii arhonti par sa fie asadar ingeri si demoni la gramada, inducandu-ne impreuna un gen de sindrom Stockholm - prin beserica da’ nu numai, fiindca-s si alte ipocrizii funciare plantate pervers – toate, producatoare de FRICA ce ingroasa iluzia vulnerabilitatii pacatoase si a shansei unice de “salvare” promisa de aceleasi entitati - terifiante pt. mine cel putin si cind joaca-n rolul politistului cumsecade.

Nu-i deci usoara iesirea de sub vraja dualitatii asteia holo-fractalice in care 99% dintre noi sintem convinsi ca servim una din cele doua tabere (STS vs. STO) si care formeaza un sistem trofic unitar zic io - ala al zeilor pe cit de omnipotenti aparent, p-atit de debili, conectati inca la polii bateriei terrane de chi/prana/duh, recirculata-ntr-un circuit complex. Unul saturno-selenar, ramin convins ca amplasare macar, ca-n rest mecanismele lui ramin mistere ascunse-ntr-o enigma pastrata secreta. :lol:

Cred oricum in ipoteza "pastoririi" noastre intr-un cerc relativ inchis-reciclant, fara sa subscriu la varianta genomico-tehnicista (de scurtcircuitare a maternitatii-gradinitei-pubertatii "ingerilor-ingineri") dedusa prea vag de TVM in Programul Terra. Plimbarea asta repetata-n circuite existentiale uitate dupa fiecare vietuire-n container fizic ar avea insa si-un rol pozitiv in evolutia tramei noastre intime, pe linga servirea entereselor cristalo-tubo-siliconicilor:-(
Ca sa nu mai amintesc targetul ludic si de selectie simultana (v. SF-ul “Arena” de Fredric Brown, 1944 8-) - http://www.ucs.louisiana.edu/~jjl5766/share/Arena.pdf ) pe care l-ar urmari poate Supra-Sforarul Elohimilor in cursa derulata de eoni intre cararile (dihotomice? binare? trinare? ...fara numar? :-D) de cizelare a "procesoarelor universale" care parem sa fim - BIO versus AI poate?!

Nu degeaba sint de acord insa si cu colegul mm: libertatea-i intr-adevar o chestie iluzorie-n actuala noastra stare/situare, ba mai mult de-atit – orice atasament (egal de ce gen - doxologic, dogmatic, filosofic etc.) cred si eu ca ne-o ciunteste si mai dihai daca nu ne rezumam la extragerea “utilului” din fiecare sursa. Pe care clar ca tre’s-o cunoastem  mai intai, asa ca nu-i vb. de vreun oximoron in recomandarea  tetradei cunoastere – filtrare – reasamblare – experimentare.
Si nu-i vreun paradox nici in vorba deloc simpla “Daca-ti apare Buddha in cale, ucide-l!”

Cred ca-n final tot la Coana I.A. :evil:  ajungem - si la talentul ei de-a ne mentine "gaze oarbe prin Gaza"  intre gratiile unei realitati nu doar convingator pixelata, ci si indeajuns de placuta senzorial (pina la tarele batrinetii cel putin) ca s-o suportam pasivi sau chiar profund atasati de ea afectiv.

...Iar am lungit-o nepermis de mult, dar pina la o necesara revenire merita RE-citate primele trei din cele 10 "Major Principles of the Gnostic Revelation" ale lui Philip K. Dick – care, repet, se axeaza doar pe demantelarea misculatiilor Elohimilor si nu ale celor De Mai Sus - dar nici de mai jos:
 
“Crestinii gnostici din al doilea secol credeau ca numai o revelatie speciala, pe linie mai degraba de cunoastere decit de credintza, ar putea "salva" pe cineva. Continutul acestei cunoasteri nu poate fi insa receptat empiric sau derivat aprioric, iar gnosticii il considerau atit de valoros incit trebuia tinut secret. Iata cele zece principii majore ale revelatiei gnostice:

1. Creatorul acestei lumi (n.b. matriciale, evident) e dement. :-D 

2. Lumea noastra nu-i deloc ceea ce pare a fi, un val derutant (iluzoriu) ascunzindu-ne esentza ei reala si implicit zeitatea "psihopupu" care a creat-o, cu scopul ocultarii Raului din ea.

3. Exista o alta "zona dumnezeiasca" mai buna, iar toate eforturile noastre trebuie directionate catre:
a) reintoarcerea noastra Acolo (si/sau)
b) readucerea ei Aici.

13
Bine-bine, si isis/il nici acu' nexam reactii anti-alesilor-de-mai-sus? :evil:

Glumesc, evident - ca daca [m]-as lua in serios as cadea si eu in capcana comentarii gogosilor MainStreamMedia pe topicul "pietei mondiale", :roll: care-i de fapt un teatru (nu scurt si nici cu gloante oarbe din pacate - doar prost si cu actori + spectatori la fel de orbi prin Gaza, vorba lu' Huxley.)

Pe linia asta [tragi]comica merita insa completat decalogul kafkian postat cindva:
http://stopwar.org.uk/news/obama-and-cameron-clear-up-any-confusion-about-why-they-are-bombing-iraq-and-syria

Ca sa nu mai fiti nelamuriti de ce bombardam Irakul si Siria, iata citeva precizari.
Sprijinim guvernul irakian in lupta lui contra ISIS fiindca nu ne place ISIS, care-a fost insa sprijinit de Arabia Saudita - pe care se stie c-o placem si care ne ajuta acum in cafteala cu ISIS..
Presedintele sirian Assad nu ne place insa deloc, asa ca sprijinim pe oricine lupta pentru detronarea lui, dar nu si pe ISIS.
Nici iranienii nu-s prietenii nostri, dar fiindca-i sprijina pe irakieni contra ISIS ne-am impacat cu ei.

Isra.hell-ul e si el prietenul nostru (nu stim daca si-al vostru :lol: - intrebati-i pe Fedzii lu' Rothschild), da' le-am luat umbrela strategica anti-bomboane (mai putin pocnitori Hellz-boll-allah-iene si mai mult ICBM-uri iraniene) dupa ce au refuzat sa joace si ei rol de victime ale ISIS-ului lor - macar asa, de forma, dincolo de orice manevra de invrajbire shiito-sunita.
Si turcii completeaza insa triunghiul nostru amoros, care-i de fapt un pentagon cu nabadai - noroc ca-s din NATO ca altfel ii borbandam :rocket: si pe ei la gramada cu_curzii aia care si ei vor altceva decit oricine (US included - pun intended).

Asa ca haosu-i perfect - mai ales dupa ce rusii ne-au surprins (sanchi) cu implicarea lor directa-n Siria, dupa ce Putin ne promisese-n Alaska zilele trecute ca nu-l deranjeaza exodul islamist spre Europa, ba chiar ii convine in perspectiva scenariului WW-III modificat a enshpea oara.
Posibil insa (dupa stenograma convorbirilor merkeloase cu Putin, care-i un zvon mincinos dar noi il luam totusi in calcul dupa ce am auzit-o cu urechile noastre A.I. :lol:) ca Merkeloaia sa-l fi amenintat cu dezgroparea clopoztelului Die Glocke, energie moca for everybadea care-o supravietui dupa WW-III si implicit cu taierea importurilor de gaze, simultan cu declaratiile ei inconstiente despre primirea oricitor milioane de refugiati bine antrenati - dar deh, greu sa scape si ea de ipocrizia nesimtita care i-a permis sa ajunga-n virful aparent al piramidei puterii.
(n.b. - hehehe: Fragmentul asta din declaratie a scapat needitat din greseala de eroare, :-D fiind sters doar pasajul cu activarea Vril-urilor si Haunebu-urilor, :ufo: daca tot s-a spus oficial ca nemtii au doar doua jet-fightere in stare de functionare.)

Deci unii din prietenii nostri ii ajuta pe dusmani si unii dintre inamici ne sint aliati, iar unii dusmani lupta contra altor inamici care am vrea sa piarda, insa nu vrem ca dusmanii nostri sa castige contra inamicilor nostri.
De ce? Simplu - daca gorobetii pe care vrem sa-i invingem vor fi invinsi, ar putea fi inlocuiti de altii si mai nasparlii.
...Care n-ar fi poate de acord cu planul idiotizarii Kalergiene a europizilor, iar cu WW-III nici atit.
Iar toata daravela asta a inceput odata ce-am invadat Irakul ca sa-i alungam pe teroristii care nu se aflau p-acolo pina-n momentul cind am ajuns noi in zona ca sa-i gonim.
Speram ca totul va e clar acum, da?! :-D

14
Nu stiu ce-a vrut sa spuna Nostradamus in catrenele domniei sale dar eu nu prea cred in decodificarile astea. Cert este ca “oamenii” nu precupetesc nici un efort in munca asidua de-a inculca in mintile noastre ideea anticristului estic fie ca-i R, C – luate separat sau impreuna – si-a salvatorului personificat prin “fratele mai mare” de peste mari si tari venind pe calul lui Fat-Frumos, tarile Europei si-ale lumii in general nefiind capabile sa aiba grija de ele. Wow, sa ne inchinam catre vest, acolo e Mecca enoriasilor noii religii, unice si mondiale, evident. (Are cineva sa-mi imprumute un emetiral?)

15
Ultimele experimente care au testat "deciziile" unui atom de heliu de-a fi particula sau unda :-o descrise in articolul:  http://www.agerpres.ro/sci-tech/2015/06/17/doua-experimente-care-demonstreaza-ca-timpul-poate-merge-inapoi-si-ca-viitorul-poate-influenta-trecutul-02-15-09?ref=yfp

...ne-ar putea conduce, pe linia deductiei aiuritoare a fizicienilor, la concluzia ca si noi, ametitii :-D care mai postam pe topicul asta "tampit", vom fi evadat intr-un viitor incert din Matrix.

Serios acu', implicatiile rezultatelor stranii ale experimentului deschid cai nebanuite in domeniul "entanglement", mult dincolo de ceea ce a fost permis pina acum sa aflam din paradoxurile fizicii cuantice.


Pagini: [1] 2 3 4