Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - kefren

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 20
1
Evenimente OZN în România / Re: Ozn la Barsaul Mare
« : 11 Septembrie 2017, 23:42:26 »
Pozele au fost facute cu telefonul de fiecare in parte, seci nici vorba de aparate profesionale.
Acuma o parere personala, in poza cu selfie luand in calcul faptul ca era inca lumina, daca ar fi fost pasari ar fi aparut ca puncte negre si nicidecum luminoase, poza nefiind facuta cu aparat night vision. Acest tip de formatiune luminoasa l-am mai intalnit si e f asemanator cu 2 poze pe care am sa le atasez.
In a doua poza, subiectul a afirmat ca initial lumina era mai mare, mai luminoasa si avea forma triunghiulara. Pana si-a luat telefonul si a facut poza, atat a mai ramas vizibil. Obiectul se deplasa pe directia Baia Mare-Cluj, aproximativ NSSV.

2
Evenimente OZN în România / Ozn la Barsaul Mare
« : 11 Septembrie 2017, 17:06:00 »
Salut pe toata lumea!
Vreau sa va aduc in atentie 2 poze la care am ajuns prin intermediul unui prieten,poze facute anul acesta la 24 km de Dej, in localitatea Barsaul Mare.
In aceea cu selfie, omul nu a avut habar ce va surprinde, el insusi a descoperit fornatiunea de zbor cand a studiat poza!
A doua, este facuta de o alta persoana care sustine ca a vazut de multe ori obiecte luminoase pe cerul noptii. De altfel, din discutii am aflat ca lumea in zona e obisnuita cu astfel de aparitii, pentru ei nefiind ceva iesit din comun!
Pare a fi o zona cu mare potential in observatii de ozn-uri, din pacate nu am atata timp liber la dispozitie incat sa petrec macar o saptamana acolo,si cine stie ce surprize as avea!
Am sa incerc sa aflu detalii despre locul, data, conditiile in care au fost facute pozele.


3
La multi ani, prieteni!

4
Le-am văzut f bine, semănau perfect cu tuburile de neon, si ca structură și că luminozitate! Vizibilitatea a fost f buna si obiectul neverosimil de jos!

5
Eu am specificat intr-o postare anterioara ca deplasarea se făcea pe o latura- imaginară, bineînțeles - si nu pe vârf!
Ultima poza, doar ca săgeata trebuie îndreptată  spre dreapta, nu spre stânga cum ai desenat-o!

6
Făcând abstracție de toate informațiile(mai puțin una)pe care le-am expus, pe mine ma frământă o întrebare care, la un moment dat poate da cheia rezolvării acestui caz!
Desenul de pe burtă! Nu e unul obisnuit, eu unul nu l-am mai intalnit! Poate vreunul dintre voi l-a mai văzut pe undeva si in felul acesta ne-am mai lumina!

7
Acest lucru l-am repetat de multe ori, obiectul era enorm. Adnotările încearcă să respecte dimensiunea în funcție de niste repere personale.

8
Pentru colegul @Stardust, sper sa fie de folos poza cu adnotările făcute.

9
Revin, colegul @prodcomb are dreptate, direcția e NV-SE cu viraj la dreapta,exact pe deasupra Dragonilor s-a efectuat virajul, din păcate mai mult n-am putut vedea din cauza terenului!
Poziția mea a fost exact ca in captura statiei de taxi, obiectul a apărut deasupra clădirii din dreapta mea, a mers pe direcția Spitalului si după ce a trecut de el a virat dreapta!

Distanta am apreciat-o luând în calcul mărimea desenului luminos de pe burtă pe care l-am văzut f bine si mare! Totuși, putea să fie la 2-300 de metri, cum la fel de bine putea să fie la 1000, caz în care obiectul ar fi trebuit să aibă dimensiuni gigantice!
Ufff, viteza mai mica ca a oricărui avion comercial sau de vânătoare!
Dacă mai pot ajuta ca alte amanunte, va stau la dispoziție!

10
Cu întârziere, dar revin cu informațiile cerute:
- 47°08'31,4"N.  23°52'50,5"E   Această este poziția mea exacta la momentul observației!
- 23.11.2016 ora aprox. 1,45- 2,00.
- direcția inițială NV
-deplasarea s-a facut pe traiectoria NV-SE cu viraj spre vest!
- cam 1°-2°, cer senin, vizibilitate foarte bună, vânt neinsemnat
 Dacă mai sunt întrebări , răspund cu mare placere!

11
Las la o parte ironia fină a colegului @prodcomb, dar dacă citea atent ce am scris, afla ce il interesează !

12
1. N-as putea afirma cu certitudine distanta, nimeni n-ar putea să o facă cu precizie pentru că n-am avut repere, în orice caz până în 500 de metri,deci e posibil să fii fost și la 100-200 de metri!
2. Absolut sigur n-a existat a patra lumina.
3. Nici o reflexie a luminilor stradale.
4. N-am reușit să disting forma,inclinarea si virajul le-am sesizat din poziția luminilor si a desenului de pe burtă! Din 180 de grade eu am avut cam 30 camp vizual! Obiectul zbura pe direcția a doua lumini dispuse lateral, nu pe vreunul dintre vârfuri! Totul a fost prea repede si neașteptat!

13
Cam asta ar fi desenul,asa la repezeală!
Chestia care m-a surprins, a fost ușurință cu care a virat dreapta, nici un avion n-ar fi în stare de așa ceva!
Am apreciat anvergura între lumini la cel puțin 20-30 de metri!
Da Xanadron, sunt din vest, mai precis din Jud Cluj!
Încă ceva ce m-a surprins, n-am reușit să-i disting forma deși era perfect senin,parca se confunda cu cerul!
Am avut telefon la mine, dar are cod de pornire, deci n-am avut timp, observatia n-a durat mai mult de 10-12 secunde!
Am avut un câmp vizual f mic din cauza clădirilor și al câtorva brazi!
Am sa-l rog pe coleg să-si spună versiunea, cu siguranță fără să intervin sau să modific ceva! N-am nici un interes, poate a văzut ceva ce mie mi-a scăpat!

14
În primul rând vreau să re-salut toti membri acestui forum!
Apoi as vrea sa va relatez o observație făcută în noaptea de marți spre miercuri în jurul orei 1,45! Fac taxi, așa că am timp să observ multe lucruri! Deci , stand in mașina , vad apărând deasupra acoperișului unei case niște lumini! Am sărit ca ars din mașină și am urmărit obiectul ce părea un avion de mari dimensiuni ce zbura cam la 500 m altitudine! M-au luat căldurile, zic, nu se poate așa ceva, nici un avion de dimensiunile alea nu zboară așa de jos! Buuuun!
Arătarea respectivă avea două luminițe intermitente , cum ar veni la capătul aripilor(pe care doar le banuiam, ca n-am reușit să le disting), una mai alba, cealaltă mai roșiatică iar spre coada încă o lumină puțin mai mare decât celelalte!
Urmează prima ciudățenie : pe burta , cum ar veni, un dreptunghi luminos de mari dimensiuni - semănau cu tuburile de neon ca luminozitate - de culoare alb-albastrui, si în interior,pe lungime, inca doua lumini paralele de aceeași culoare!
Urmează a doua ciudățenie: la cat de jos zbura" avionul", n-am văzut nici un hublou luminat saucarlinga luminată!
A treia ciudățenie: după ce a parcurs cam  tot câmpul meu vizual,am văzut cum s-a lăsat pe-o parte și a virat dreapta, dar nu ca un avion de dimensiunile alea, ci mult mai strâns!
A patra si cea mai mare ciudățenie: n-am auzit nici un sunet de vreun motor, deși era o liniște deplină, ci doar un zumzet,un bâzâit continuu si ușor perceptibil!
Si inca ceva, n-am fost singur, mai există un martor,un coleg de pe un alt taximetru!
Sa nu uit,,luminile erau dispuse în triunghi, stiu la ce va gândiți, si eu m-am gândit la același lucru, da am zis, nu se poate, doar nu am devenit atât de importanți încât să merităm atenția lor!
Asta e tot, aștept întrebări, poate ma lămuresc si eu ce dracu a zburat deasupra mea!

15
După divizare luminile nu se mișca separat ci tot timpul in acelasi plan si același timp ca si cum ar fi legate intre ele,ceea ce nu mi se pare normal!

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 20