Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - abyss

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 132
3
La fel de bizară e și ultima "arcană" din dreapta sus. Mari manifestații anti-UE, unde participanții sunt...galbeni.
Să fi prognozat ghidușii de la "The Economist" apariția "vestelor colorate" pentru 2017 ?!
În realitate, acest val revoluționar de ultra-stânga a debutat la 17.noiembrie 2018. Anterior, chiar dacă au mai fost tribulații (1 mai, același an), nimeni nu a purtat vesta devenită acum simbol forte.

Ce au bâjbâit ăștia de la revistă ? Că doar nu-i suspectez de epifanii profetice...ci doar de a fi "trompete" programate / programatice....

În 2017 noutatea a fost că pupilul Rotschild, Macron, a ajuns, în chip foarte surprinzător, președintele Franței (învingând-o pe Le Pen, legată de "roata" din alt tarot (rândul 2 de pe copertă). Victoria asta le-a plăcut "Economiștilor", destul cât să-i dea o pagină întreagă (atașament 2)....

Tardiv, dar...acum încep a se lega toate. Chiar că-mi saltă o sprânceană !

4
Cocoșul din fundal poate indica Notre Dame, ca și contraforții de piatră strãmbați în stânga.
Totuși, imaginea frontală a catedralei nu seamănă cu simbolul parizian. Turlele fusiforme aduc mai degrabă cu Sagrada Familia a lui Gaudi, din Barcelona - chiar dacă acolo fațada are 4 "lumânări".

Se poate însă ca imaginea din clip să se refere la Notre Dame, dacă acceptăm (pe lângă stilizări / criptări) o imagine din partea opusă (atașament). Din "spate" se văd bine și contraforții și "fusul" învăluit de fum.

Oricum, simbolismul e puternic, și asocierile superstițioase abundă în Paris. Nefericitul incident a avut loc în Săptămâna (lor) Mare, iar ieri, înaintea Învierii, capitala franceză a fost din nou zguduită de valul revoluționar "galben", în ceea ce s-a numit " Ultimatum 2".
Evenimentele din Franța cresc în intensitate, și cred că vor fi evoluții interesante.

(mai multe despre asta voi comenta însă pe topicul "muralelor NWO", căci avem śi acolo niște " potriveli" tulburătoare cu  o mai veche avancronică "The Economist").

5
Da, nu văzusem cocoşul. Dar nu vad nici o moschee care sa fie darâmată fiindca cred ca stii , a ars si o moschee importanta in aceeasi zi.

6
Noua Ordine Mondiala (NOM/NWO) / Re: Iepurasul de Paste
« : 18 Aprilie 2019, 02:49:34 »
Poate m-am hazardat sa spun ca si puii de gaina sunt simboluri folosite pentru sarbatoarea de Paste la ortodocsi, poate aceasta simbolistica a fost folosita si la catolici, cred ca am gasit ceva dovezi in acest sens - mai sap. Insa, cel putin, are un rol logic simbolic, adica al transformarii, al unei schimbari de existenta, un fel de analogie cu flururii si coconii din care provin. Mantuitorul a trecut printr-o transformare iar mormantul Lui poate fi asemuit cu coaja oului, ori poate trupul.
Totusi iepurasul, desi este un animal dragalas, nu prea are nicio legatura cu sarbatoarea.

Pe mine ma interesa mai degraba modalitatea prin care Iepurasul s-a furisat in vizuina tarii noastre, posibil direct prin Transilvania asa cum imi spunea un prieten... dar de aici, cum a fost preluata pe ne simtite de catre toata tara si chiar si alte tari ortodoxe, mi se pare interesant.

7
Video [legaturi] / Re: Project Blue Book - History Channel
« : 18 Aprilie 2019, 02:33:36 »
Eu vad asa, aceste proiecte au fost create pentru a folosi unor scopuri de dezinformare, si nu ma refer doar la serial acum. In rest, ce sa zic, este doar parerea mea. Putem sa abordam subiectul si mai structurat, analizand arhitectura informatiei in contexte diverse.
Serialul este captivant pentru cineva care nu a avut acces la niste intamplari reale. Mi se par interesante niste analogii si jocuri intre servicii, dar nu indeajuns incat sa ma convinga de vreun adevar in contextul fenomenului real.

8
https://youtu.be/6n_xCI-peq0
Incepand cu minutul 6. Luata de pe facebook.
Parerea mea e ca se incearca o potrivire fortata.

9
Diverse / Re: Pagina Comica(fara ET)
« : 12 Aprilie 2019, 14:36:52 »
 Pixelu albastru 12.04.2019 10:06
Foarte tare poza. Doar pe Aragaz nu-l cunosc. Comentul + diagonala: Aragaz    ...si alti intelectuali ai patriei, bestiale. Am ras cu lacrimi  :-D
(Sper sa fie atasata si poza.)

10
Noua Ordine Mondiala (NOM/NWO) / Iepurasul de Paste
« : 12 Aprilie 2019, 01:44:03 »
Iepurasul ca simbol face referire la zeita Eostre (Easter?) si reprezinta fertilitatea, iar conceptul provine din spatiul credintelor germanice, ortodocsii avand ca simboluri mielul si puii de gaina. Iepurasul era simbol folosit de catolici pentru sarbatoarea pascala.

M-am intrebat recent de ce iepurasul este asociat cu sarbatoarea pascala si cum a intrat acest concept in sfera traditiei noastre.

Cautand mai multe informatii am ajuns pe o pista care ne arata ceva interesant.
Prima tiparnita de ilustrate/carti postale a luat nastere in Austria in anii 1869 ca mai apoi in anii 1870 a aparut in Ungaria, apoi in Germania in anii 1874 iar in anii 1889 apar primele carti postale in multiple culori. Informatia este preluata de pe internet si nu am verificat-o inca: http://fashionshowbybya.blogspot.com/2016/01/istoria-unei-amintiri-cartea-postala.html

In Romania primele carti postale inscrise in circuitul public, conform site-ului de mai sus, au aparut in 1894 - insa nu cred ca erau color.

Am reusit sa gasesc pe internet o carte postala care infatisa conceptul iepurasului de Paste din anul 1901. Aceasta era tiparita in Germania insa comerciantii vremii cumparau aceste carti postale si le vindeau in tara. Cartea postala (1901_carte_postala.jpg si 1901_carte_postala_verso.jpg) arata faptul ca a fost trimisa si primita in Romania desi a fost tiparita in Germania.
Acest obicei de a importa carti postale si a le distribui ulterior in tara a durat mai multi ani.
Prima carte postala tiparita in Romania si gasita de mine, pana in acest moment, si care ilustreaza iepurasi pentru sarbatoarea pascala este din anul 1923 (1923_carte_postala.jpg si 1923_carte_postala_verso.jpg).
Oare aceasta traditie isi are originea din importarea si distribuirea acestor imagini in spatiu comercial? Din cauza faptului ca imaginea reprezentata pe ilustratii a dominat o perioada spatiul destinat sarbatorii a facut sa apara o noua traditie? Cum anume s-a infiripat aceasta traditie?

PS: interesant de asemenea ca traditia a fost preluata concomitent (inceputul secolului XX) de mai multe tari ortodoxe.


11
Diverse / Re: Pagina Comica
« : 30 Martie 2019, 13:34:34 »
...

14
Astronomie / Re: Sunete "electrofonice"?
« : 20 Martie 2019, 20:19:07 »
Este vorba de efectul fotoacustic descoperit de părintele telefonului.

15
Stiri / Re: Legaturi catre stiri interesante!
« : 13 Martie 2019, 22:24:31 »
E ceva care „nu se învârte rotund”: stricăciunile sunt prea mici pentru o masă de 30 kilograme aruncată de la zeci de metri probabil.
De asemenea, în lipsa unui reper măsurabil, este imposibil de aflat dimensiunile piesei.

Altfel, seamănă bine cu o bucată din volanta magnetoului drujbei Stihl.

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 132