Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - abyss

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 133
1
Diverse / Re: Detectivi din spatele tastaturii
« : 16 August 2019, 15:54:58 »
Totuși, referitor la "filiera românească", iată niște prezumții de completare, desprinse din declarațiile lui Stejărel Olaru, cercetător CNASS și director al Institutului de Cercetare a Crimelor Comunismului:

" În primul rind, trebuie sa recunosc ca, odata aflat la Chicago – in acea perioada (acum un an cred ca a fost) eram consilier de stat pe probleme de securitate nationala al primului ministru, aveam certificat ORNIS care presupunea accesul la informatii clasificate –, am reusit sa am o discutie pe aceasta tema cu politisti de acolo, o discutie confidentiala intrucit acestia m-au rugat sa nu o fac publica tocmai pentru ca e vorba de niste suspiciuni pe care le au si care nu sint dublate de nici o dovada. Nici o institutie serioasa nu isi permite sa inainteze nume fara sa poata demonstra ce implicare au acestea. In aceste conditii, au avut loc discutii despre persoanele care ar fi putut fi implicate. Politistii americani au fost interesati, la rindul lor, daca partea romana a reusit sa stringa in aceasta perioada alte date pe care sa le poata folosi. Pot sa va spun ca din ce am inteles de la ei este vorba de un grup de persoane implicat, iar aceasta implicare nu a fost institutionalizata, nu s-au folosit resurse ale institutiilor statului roman de atunci, ci pur si simplu s-au folosit contacte si cunostinte ale unor persoane care au lucrat in domeniul informatiilor pina in 1989, deci in Securitate, si care puteau cu usurinta sa angajeze ucigasi platiti. Aveau deci acces la lumea interlopa din Romania pentru ca o cunosteau foarte bine. Asadar, un grup de 4-5 persoane care au stat in spatele acestui asasinat si, asa cum spuneam la inceput, cu conexiuni la nivelul politicului romanesc."

Conform acestor aserțiuni (ce se leagă, oarecum, de elemente ce le-am mai dezbătut în alte postări), MIZA care lipsește, logic, la nivelul unor instituții, poate fi intuită la niște factori particulari (fie persoane, fie "grupări"). Aș opina că e mai probabil să fie vorba de persoane, și voi detalia bănuiala ín altă postare.

Pânà atunci ínsà, iatà interviul complet al lui Olaru, ptr. a nu fi o " ruptură din context". Sublinierile din citat îmi aparțin.
http://suplimentuldecultura.ro/4569/cineva-sa-recunoasca-doar-asa-vom-afla-cine-a-ordonat-asasinarea-lui-ioan-petru-culianu/

2
Diverse / Re: Detectivi din spatele tastaturii
« : 14 August 2019, 16:12:08 »
Culianu a avut o relație complexă, și ambivalentă cu Securitatea.
Nici nu se putea altfel. Familia sa, veche viță boierească ieșeană, avea multiple conexiuni cu regimul anterior (interbelic), inclusiv în aria ocultă (masoni) sau guvernamentală.
Ca urmare, atenția a fost mare pe ei. Evident că IPC a primit aviz Secu pentru bursa italiană, căci altfel, cum s-a zis, nu putea să plece. Și poate o fi și semnat ceva note inf., ptr. a-și proba "buna-credință".
După ce a fugit, Secu (DIE) l-a abordat dual - ba ca țintă, ba ca potențial colaborator. Mărturie stă corespondența sa cu Eliade, unde mai scapă referiri că-l mai căutau pe la Groningen, ba lăudându-l, ba amenințându-l (în special cu presiuni pe mama rămasă la Iași).

Dar toate astea nu pot justifica, logic, o "execuție" Secu. Iar logica lipsește ptr.că nu există (sau nu știm noi) o MIZĂ. Una atat de mare, de importantă, încât să-l diferențieze pe IPC de (foarte) mulți alți dizidenți, încât să devinà o necesitate suprimarea lui.

Mai ales după Revoluție.

3
Diverse / Re: Detectivi din spatele tastaturii
« : 11 August 2019, 03:03:43 »
Si totusi, daca IPC a fost colaborator al Securitatii? Cine putea pleca la studii peste hotare inainte de '89, daca nu semna in prealabil pactul cu "diavolul"? Uitati-va un pic doar la inaltii prelati ai BOR, cati au studii pe afara in perioada respectiva. Toti au fost securisti. Nimeni nu putea pleca afara de capul lui la studii universitare sau postuniversitare. De altfel, daca-mi aduc aminte bine, chiar citisem pe undeva ca exista in arhivele securitatii o nota informativa a lui Culianu asupra lui Eliade, care dateaza de prin 1985. In acest context, putem intui o razbunare a securitatii asupra fostului lor colaborator, cu atat mai mult cu cat acesta intuise mascarada fostilor comunisti si securisti de rang secund, care preluasera intre timp fraiele puterii la Bucuresti. Si daca IPC gasise cumva o metoda de a virusa programele avansate de manipulare prin care iata, aceiasi comunisti si securisti si urmasii lor, tin captiva aceasta tara, chiar si ACUM, dupa 30 de ani? Asadar, asta mi se pare cea mai plauzibila varianta. Singura nelamurire consta doar in modul practic in care IPC ar fi putut da peste cap masinaria de manipulare de sorginte sovietica...

4
Cafenea / Re: Biserica egipteana a celor trei valahii
« : 04 August 2019, 17:36:48 »
Da, precum mă așteptam, "mulțumiri & dedicații". În afara posibilității de a exista vreo criptare (anagramă / acrostih), pisania pare a fi irelevantă pentru tematica noastră.

Am căutat și prin ornamentele sculpturale simbolul curmalului. Nu l-am descoperit, însă pe dichisul stâlpilor am găsit porumbul (atașament 1) și ceva ce pare căpșună (atașament 2).
Porumbul, ca element decorativ, a făcut furori la celebra bisericuță Rosslyn din Scoția (știți mega-povestea templieri-masoni, priorate..etc.), dar numai ptr.cà planta nu era cunoscutà ínainte de Columb. La noi, în sec.xvi-xvii, cucuruzul / păpușoiul era ceva deja banal - ba n-avea nici vreo conexiune cu Sinai, Moise, Biblia (ca sursa Sf. Ecaterina).

Să fi fost, ca și lujerul celălalt, doar un capriciu decorativ al unor cioplitori ?
Greu de susținut altceva...

5
Diverse / Re: Gura de Rai
« : 02 August 2019, 16:26:17 »
Pe mine m-ar interesa ce sunt aparatele tip Partington daca stie cineva. Am citit si in cartea domnului Musceleanu, rasfoind pe linkul de mai sus.
Din păcate, această noțiune nu-mi spune nimic. Nu am auzit niciodată despre asemenea aparate, și nici la căutarea Google nu am găsit ceva relevant.
Poate sunt ceva de pionierat, neomologate sau neacceptate, până în prezent, în "oficialul științific". Așa au mai fost multe invenții (ex: " detectoare de ectoplasmă"), însă nu s-au probat valide / eficiente în timp.
Ca părere proprie, zic că dacă e nevoie de măsurători prea subtile (sau îndoielnice / discutabile), fenomenul își diluează semnificația la nivel general. Cu scule specifice, specialiștii pot demonstra multe...pretutindeni, fără ca revelațiile lor să spună ceva palpabil oamenilor obișnuiți.
Cu alte cuvinte, dacă eu nu simt nimic (direct sau subtil), la ce m-ar ajuta citirea grilei / scalei unui aparat misterios (atașament) ? Ar fi, vorba 'ceea, doar "știință de dragul științei"...

6
Diverse / Re: Gura de Rai
« : 01 August 2019, 21:17:55 »
Interesant, fără doar și poate.
Asta îmi reamintește o postare mai veche a colegului @Gânditorul, din 24 .04.2017:
" Muntele Alb, Muntele Ascuns din povestirile cinamareze... le-am vazut o singura data deasupra unui palc de copaci dupa un drum istovitor pe munte. Dupa ce am trecut de copaci ...zero, nimic. Iluzie, oboseala, nu stiu nici acum desi au trecut peste 10 ani de atunci si am refacut traseul de cateva ori."

Pare ceva similar - la nivel de percepție subiectivă. L-am rugat pe colegul @Gânditorul să aprofundeze, dar se pare că...n-a văzut postarea.

Și mai cunosc câteva povești ale unor amici, cărora le acord aceeași premisă de sinceritate E clar cà ei au perceput "ceva", dar la fel de nebulos și inexplicabil.

P.S. - 100% de acord despre (prea) mulții aiuriți care ar profita de indicii să...mânjească zona. E o problemă...ca și cu ăla/ăia de se împroprietăresc pe lângă Obârșie.

7
Diverse / Re: Gura de Rai
« : 01 August 2019, 21:03:49 »
Nu este vorba in aceste cazuri despre trairi deosebite launtrice, dar la cati nebuni, inchipuiti si profitori exista, daca am detalia in public locurile sau starile, ar putea la fel de simplu sa se duca acolo si sa-si asume trairi. Ar fi interesant sa bagam o minciuna si sa vedem cum se naste o generatie noua de paranormali.  :evil:
Cand am spus manifestare de tip contact, ma refeream la faptul ca este de intampinare - nu comunicare propriu zisa desi este posibil sa fie o comunicare mai subtila - si probabil cele de tipul asta raman acolo.
Deci este posibil sa discutam de mai multe tipuri de astfel de manifestari. Am mai intalnit una ciudata tare dar foarte diferita fata de cele deja relatate, cred ca cei care erau cu mine au zis ca sunt sarit de pe fix cand ma vedeau cum palpam cu mainile ceva ceea ce parea o coloana care iesea din pamant si se inalta spre cer dar fara sa se vada nimic.  :lol: Culmea este ca asta se intampla pe marginea unei poteci. Nu am reverificat daca se manifesta tot acolo, este posibil ca unele sa nu fie legate de un reper fix, insa este doar o speculatie pentru mine cel putin.

8
Cafenea / Re: Biserica egipteana a celor trei valahii
« : 01 August 2019, 20:51:00 »
Până să reușești ceva cu pozele alea, dle. @abyss, să mai zic ceva de Sinaia.
Placa flancatà de Moise & Aaron are caracter votiv. N-am descifrat total textul (atașament 1), dar se indică "voievod", "egumen Damaschin", și niște formule de laudă - pe lângă mențiunea anului renovării (1795).

Aaron pare a ține în mână o ramură de măslin - mai degrabă decât "curmalul" buclucaș de la Sf.Ecaterina. Nu știu de ce nu e faimosul "toiag" - sau poate e, în accepțiune simbolică .
Atașez și precizările afișate chiar în pridvor, pentru clarificarea premiselor. Păcat că nu s-a păstrat zugrăveala originală - am fi avut acolo, cu siguranța, mai multe indicii.

9
Diverse / Re: Gura de Rai
« : 01 August 2019, 20:37:08 »
Mulțumesc ptr. precizări, dle. @xperyens.
Nici nu insist pe dezvàluirea locurilor, sau trăirilor. Cu atât mai mult cu cât acestea din urmă par a fi intime / lăuntrice, fapt ce te îndeamnă spre discreție.
Rețin repetabilitatea, aspect ce conferă greutate impresiilor. Posibil ca eu să nu fi ajuns ín punctul potrivit - dubiu ce m-a fràmântat și la fața locului, de m-am tot învârtit prin zonă. Dar dacă e așa, înseamnă că aria de percepție e f.îngustă (dacă nu chiar variabilă), și în niciun caz nu e vorba de..."un km.pătrat", cum tot rostogolesc sursele Net.

Iar dacă fenomenul, acceptat ca real, e în același timp și variabil, treaba se complică. Ce naște variațiile ? O anumită ciclicitate / secvențialitate regulată, sau capriciile unei/ unor...forțe ?
Întrebări, întrebări...
Poate voi mai da și eu un alt ochi pe acolo - dar abia pe la anu', în alt concediu. Până atunci, dacà și alții au mai avut trăiri / experiențe similare, ar fi util să le aflăm - căci coroborarea cazuisticii ar putea contura mai bine ipotezele.

10
Diverse / Re: Gura de Rai
« : 01 August 2019, 19:45:00 »
Posibil ca d-ta să fi simțit niște manifestări. Nu țin să aflu, neapărat, în ce au constat, ci doar dacă s-au repetat.
Altminteri, rămânem ori în subiectivism, ori într-un larg relativism
Sau dacă și ghidușul @Godak a simțit similar.

Pot sa confirm ca intr-un loc cel putin am verificat si seara si dimineata si manifestarile s-au repetat. Acelasi fel de manifestare l-am gasit in doua locatii, insa in cea de-a doua locatie nu am putut sa reverific deoarece nu am stat in zona mai mult timp, poate ne vom intoarce acolo canva. N-as vrea sa dau detalii despre locatii sau cum anume am simtit eu aceste manifestari, insa par de contact cumva.

Nu pot sa vorbesc in locul userului Godak.

11
Diverse / Re: Gura de Rai
« : 01 August 2019, 13:16:45 »
Combativul @Godak, pare-mi-se, l-a studiat pe V.I.M. Sau invers...Cine știe, poate se și cunosc...
Dar lăsându-i deocamdată pe...ambii, la afirmația  "se petrec lucruri sub ochii noștri" subscriu, dle. @xperyens. Eu practic scepticism, nu negaționism. E ca diferența dintre atei și agnostici, să zicem.

Posibil ca d-ta să fi simțit niște manifestări. Nu țin să aflu, neapărat, în ce au constat, ci doar dacă s-au repetat.
Altminteri, rămânem ori în subiectivism, ori într-un larg relativism
Sau dacă și ghidușul @Godak a simțit similar.

12
Diverse / Re: Gura de Rai
« : 01 August 2019, 00:07:48 »
Exista cateva locuri in care m-am deplasat cu userul de forum Godak, mai multe. Insa cateva au fost mai ciudate. Niciunul, eu sau Godak, nu este "cu energiile". Defapt pe mine ma anima un sentiment de repulsie in general fata de "energii".  Totusi, apropo de "Gura de rai" din Bucegi, exista o carte scrisa de unul Ionut Musceleanu, unde se regasesc si motivele unor inventii apropo de acel loc: https://www.libris.ro/gura-de-rai-din-bucegi-vald-ionut-musceleanu-CID978-606-94247-6-6--p1073402.html
Am fost deci cu userul Godak si am gasit zone in care perceptia spatio-temporala este afectata clar, cel putin dpmdv,... si exista niste indicii ca acestea exista, cu tot cu scepticismul unora. Mai exista si zone in care "energiile" se manifesta palpabil. Sunt absolut convins ca se petrec lucruri sub ochii nostri, insa sunt rare.

13
Diverse / Re: Gura de Rai
« : 31 Iulie 2019, 21:20:21 »
Atașez un segment din harta ce-am folosit-o, pentru indicarea precisă.
Am urmat firul roșu de pe mijlocul imaginii (traseul "linie albastră"), ce merge aproape paralel cu Ialomița. M-am oprit cam pe la jumătatea traseului, înainte de a ajunge la Cascada Obârșiei, și m-am tot sucit prin zona dintre pârâu și crestele ce se vàd desenate cu zimți maro (unde am pozat și " placa" dăltuită de intemperii).

Mai adaug un fapt oarecum amuzant. În afară de faptul că ín zonà existà deja Pensiunea "Gura de Rai" (hihiihi), chiar și locul marcat GPS ca fiind "Gura" urmează să aibă un stàpân. Am descoperit, învârtindu-mă prin zonă, că locul e marcat deja cu pari și sfori colorate, pe o arie de cel puțin 100 metri pătrați. E și un soi de colibă în perimetru, ceea ce mă duce cu gândul că proprietarul (sau proprietarii) sunt persoane particulare, nu instituții.

Energii, ne-energii...careva are de gând să facă bani de acolo.
Exploatând, probabil, energiile (și buzunarele) celor ce cred în asemenea energii...

14
Cafenea / Re: Biserica egipteana a celor trei valahii
« : 31 Iulie 2019, 20:11:25 »
Ocurența filosofi / sibile e chiar demnă de atenție.
Iată ínsà cine străjuiește intrarea în mica ctitorie Cantacuzino - Moise și Aaron.
Interesant, nu ? Pe linia unei ipoteze mai vechi a d-tale, dle.@abyss - asupra căreia rămân totuși sceptic.
Am și o poză cu mesajul integral al plăcii, dar din nefericire chirilica ei ími scapà.
Sinai, Moise & Aaron (gestionarii de...jucàrii ?).
Plus o mulțime de israelieni care iar au invadat Sinaia, ca în fiecare an...

15
Cafenea / Re: Biserica egipteana a celor trei valahii
« : 30 Iulie 2019, 15:55:21 »
Precum am zis prin aprilie, am reușit să dau o fugà și la Mânăstirea Sinaia (atât la cea nouă, cât și la cea veche).
Cea nouă nu mi-a furnizat prea multe elemente de interes. E frumoasă, impozantă...dar banală.
Pe cea veche am studiat-o însă cu mare atenție, cam 2 ore - făcând și o mulțime de poze. E mică (15m / 5), așa că nu e greu să fie acoperită din toate unghiurile.
Desigur, nimic extraordinar nu sare în ochi, mai ales că se tot perindau grupuri de turiști, înghesuind zona. Totuși, am remarcat iute aceleași teme Sinai / Antim: "schimbarea la față", " rugul aprins" și chenarele ce formează figura octogonală asupra personajelor centrale.
De asemenea, zugrăveala e interesantă, dar puțin relevantă. E o re-vopsire din 1795, și nu mai păstrează din fresca originală decât zona din turlă (restul s-a pierdut într-unul din desele incendii).
Voi reveni cu păreri, atașând și unele cadre luate. Deocamdată afirm că merită cercetată - dacă nu din alte p.d.v, măcar din perspectivă cultural-istorică.

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 133