Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - abyss

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 135
1
Ireale...pe bune! / Re: Despre IREALE
« : 11 Noiembrie 2019, 13:59:17 »
Ce legatura poate sa aiba Jung cu subiectul in cauza?
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=7GUJOIM7KUk

2
Astronomie / tranzitul lui Mercur
« : 10 Noiembrie 2019, 18:23:37 »
Planeta Mecur va trece prin fața discului solar, mâine după amiază.
Până la apusul Soarelui va parcurge cam jumătate din discul solar.

https://www.astro-urseanu.ro/imagini/observa/tranzit-20191111/tranzit-mercur.gif

3
Vielen Dank, meister @abyss  !
Și, pe lângă cele menționate, și fler în slalomul printre mistere.
Căci, deși o virtualitate, recunosc că activitatea aici îmi face o reală plăcere.

4
Evenimente OZN în România / Re: OZN la Chiraleș-BN 1979
« : 07 Noiembrie 2019, 00:39:06 »
[...]
Si mai ales chiar nebun as fi sa dezvalui identitatea mea, mai ales din cauza naturii profesiei mele si al mediului in care lucrez.
[...]

Adevar graiti domnule abyss, va stimez felul in care dvs. aratati cum trebuie sa procedeze cei din jur.  :lol: Sunteti cu adevarat un barbat curajos  :wink:

Domnul alx imi cunoaste numele adevarat de acum 7-8 ani de cand i l-am comunicat intr-un mesaj privat, intrebandu-l daca este ok sa-l spun public pe aici - si ghici ce, niciun raspuns. Dar acum insinueaza  :lol:

Adevarate caractere! Bleah!

Revenind la acest caz si acuzele lui alx, domnule credeti ca daca ati mentionat cazul si anumite informatii cazul va apartine, aveti exclusivitate? Nu este oare scopul acestui forum analizarea unor astfel de cazuri? Mai mult, alx se lauda ca el s-a dus si a dres dar totusi nimic nu e public. Nu a facut nimeni reclama la nimic pe aici, am gasit acea mentiune pe pagina ASFAN catre acel subiect si era, cred eu, de interes sa-l public si aici.

5
Evenimente OZN în România / Re: OZN la Chiraleș-BN 1979
« : 06 Noiembrie 2019, 00:25:23 »
Stimate @xperyens
  E hilar și m-am distrat foarte tare să văd cum ați...agățat din mers un...caz, și cum vreți să demonstrați profesionalismul investigatorilor. DAR...doresc să vă reamintesc că nu prin banii cheltuiți se arată valoarea unei investigații...e ca și cum AI FI FOST pe Lună, dar, la întoarcere ne spui cât a costat combustibilul până acolo...și nimic despre Lună...că e fie secret, fie nu e gata raportul.
   ÎNSĂ mă deranjează, și nu e prima dată când se întâmplă, când se face aici publicitate NEMERITATĂ pentru ASFAN. Că furați subiectele de aici...treacă-meargă! Dar să viii și să-ți faci publicitate după...chiar nu e frumos!
   Cât despre caz în sine...ei bine, eu zic că acest caz s-a speriat de cei doi...operatori și a luat-o la goană. Bine, el a luat-o la goană cam de acum ceva ani,când ultimul din cei doi investigatori ai cazului a murit. Acum doar a schimbat într-o viteză superioară! >:D   
 Spre norocul meu, l-am cunoscut personal pe acest om, am și discutat cu el. După cum am discutat și cu niscaiva martori de atunci, oameni în toată firea acum. Și știu foarte bine și zona, și multe altele...și n-am plătit chiar așa mult pe pălincă și vinoase, chiar asortate cu slănină și ceapă ca cei doi...operatori! Acum, după zeci de ani, mai poți smulge de la martori doar amintiri alterate rău de tot de timp...de aceea, dacă s-au cheltuit banii ăia, s-au cheltuit degeaba! Să mai spun de unii...martori care așteaptă să se scrie o carte și să primească bani mulți din treaba asta? Ați vorbitără cu ei? Cât despre dealuri rase de fața pământului, martori, investigatori și alte alea...ei bine, raportul meu nu e gata! Da să știți că am cheltuit muuuulți bani și muuuult timp prin zona aia...au niște vinuri și o crama jos pălăria! ;D ;D ;D ;D 
  Cam atât deocamdată...când mai am noutăți, le public aici. Poate mai dați și voi o fugă până acolo... >:D >:D >:D >:D
@abyss    Fii atent ce scrie pe site-ul ălora:
   ASFAN-ROMÂNIA mulțumeste lui Ionut Musceleanu, lui Cezar Darac, precum si tuturor celor care au contribuit, direct sau indirect, la această acțiune. Deși au trecut 40 de ani de la evenimente, avem, in urma investigatiilor, un caz solid cu martori multipli și numeroase elemente de stranietate.
 >:D >:D
Și acum să vedem dacă ghicești cine e Cezar Darac... >:D >:D    că despre soliditatea cazului nu mai po să zic ninica...este, dacă mă pot exprima așa, tot atât de solid ca și mercurul...curat murdar, monșer! ;D ;D

6
Evenimente OZN în România / Re: OZN la Chiraleș-BN 1979
« : 04 Noiembrie 2019, 12:09:39 »
[...]
Dvs domnule xperyens ca nu mi-e clar. Ati fost sau nu unul din cei 2 operatori? Puteți confirma macar meniul, sau e secret?

Nu-mi plac oamenii care joaca dublu. Ce fel de colegi mai suntem?
[...]

Imi pare rau sa aud ca aveti ceva impotriva celor care joaca la dublu tenis de masa, e distractiv si arata ca se poate juca in echipa, sincer nu inteleg ce va deranjeaza; la dublu uneori stai atent sa puncteze colegul de echipa iar apoi e randul tau sa punctezi. Doar nu va referiti la altceva care sa aiba legatura cu subiectul de fata. Am vorbit despre ceea ce e public, aaa ca ma uit si pe internet dupa informatii, dar si pe aici, aveti dreptate, dublu agent de spionaj. 👍

In privinta meniului, cazul a fost expus inclusiv in RUFOR. Nu ati citit? Doar timpul nu o fi rastalmacit chiar totul intre timp. Pe pagina ASFAN parca scrie ceva de stranietate, ramane sa vedem.

7
Evenimente OZN în România / Re: OZN la Chiraleș-BN 1979
« : 04 Noiembrie 2019, 10:58:24 »
ma bucura duo-ul pornit pe investigatii.
de la talpa din Aiud, la cazul Valea Plopului, acum Chirales... sunt curios, ce urmeaza?
pot sa fac o sugestie?

ce ziceti de cazul citat mai jos? ca sa nu asteptam decenii pentru a investiga..e destul de recent. si, cred eu ca are niste surprize....

.......
27.11.2016 observatie Galati, comuna Nicoresti 1
Ce povesteste un conducator auto care se numeste Adrian:
Duminica seara in jurul orei 23, trecand prin padurea Buciumeni si mergand spre Tecuci a inceput sa fie urmarit de un obiect zburator cu multe lumini. In masina se aflau mai multe persoane. Copilul dansului a observat obiectul care de mai multe ori s-a apropiat zburand foarte aproape de masina.
In satul Nicoresti s-au oprit sa observe mai bine obiectul. Obiectul s-a pozitionat in dreapta fata a masini. Nu facea zgomot si nici curenti de aer nu facea. Persoanele din masina s-au simtit agresate de obiect care se apropia ciudat de tare de masina. Cazul poate fi urmarit pe Youtube sunt doua filme.
https://youtu.be/t8jabjt1bG4
https://youtu.be/be-h5CuFLuk

28.11.2016 - observatie Galati, comuna Nicoresti 2
Bătrânii şi tinerii din comuna Nicoreşti, judeţul Galaţi nu mai au linişte în suflet de când au observat un obiect zburător cu lumini care se roteau si emitea din cand in cand o raza albastra spre pamant. Ei au declarat că, sigur nu era un avion. Ei spun că, obiectul zburător neidentificat se deplasa la joasă inaltime, aproximativ 100m. Iar asta nu e tot, mai mult, în momentul apariției misteriosului obiect zburător în comuna lor, telefoanele mobile nu au mai funcționat. Este un film cu cazul respectiv. Poate fi vizionat aici:
https://youtu.be/FTPw_2vfoPc
......

ca sa inlatur orice "nuante", mentionez ca prin acest mesaj nu iau la mishto pe nimeni!

8
Evenimente OZN în România / Re: OZN la Chiraleș-BN 1979
« : 04 Noiembrie 2019, 01:50:16 »
[...]     
Stimate coleg @xperyens...
De ce m-ar deranja pe mine că unii cercetează pe teren ?  Și mie, când îmi vine, îmi place să caut una-alta, dar de regulă nu "bat toba". Las impresia de frustrare ? Bine c-o "las" și n-o preiau - atunci ne-am fi distrat !
Zic să ne concentrăm pe speță, nu pe interlocutori. Și uite, fac eu primul pas, lăsând deoparte doza de aciditate cu care mă pornisem a-ți răspunde. 
De reținut asta.

1. Daca intra un martor al cazului aici o sa para ca dvs. vorbiti in cunostinta de cauza.
2. Dvs. de cand sunteti prezent pe acest forum nu ati facut vreo analiza in teren, cel putin nu ati spus ca ati facut.
3. Cand luati la bascalie pe unii care au facut ceva rezulta o nuanta de frustarare.

Nu duceti in derizoriu munca altora ca asa credeti sau vi se pare, va rog frumos...

9
Evenimente OZN în România / Re: OZN la Chiraleș-BN 1979
« : 04 Noiembrie 2019, 01:34:54 »
Însă chiar dacă avem opinii diferite sunt de parere ca putem colabora foarte bine. Adica putem construi o argumentație comună și eventual contrabalansata de fiecare in parte in cazul in care nu există alți participanți la discuții. [...]

Avurăm discuții insa nu pe direcția unei posibile origini pamantene. Aceasta pistă  nu a fost atacată.  Adică,  putea fi rusesc obiectul? [...]
  Cazul  ca și exercițiu de gandire nu e inchis.

Total de acord cu primul aliniat. Eu am spus ceea ce cred, nu mă deranjează alte argumentații. Le aștept.
Cu ipoteza vehicul rusesc...n-am vorbit, adevărat. Am atins însă ideea spunând că de-ar fi fost realmente ceva de gen la Chiraleș, "paranoia comunistă și logica războiului rece" n-ar fi permis pasivitate din partea autorităților.
Altfel...mi-e greu să vorbesc despre "obiectul" cu pricina...ptr.simplul motiv că nu cred să fi fost așa ceva. Cel mult aș lua în calcul ipoteza unui FAN, dar...totuși..."farfurie" ? "omuleți în staniol"? "antene pe cap"?  Nu suntem copii...
Până și A Pătruț nuanțează masiv "evenimentul" (în citatul dat de @xperyens undeva înainte). Pasionat-pasionat, dar nici respectivul cercetător nu era vreun credul.
Dar...să așteptăm de vor fi detalii de la demersul ASFAN. Le aștept cu moderat interes, întocmai, cum spuneai și dumneata, ca un exercițiu de gândire.
                                                                       ***               
Stimate coleg @xperyens...
De ce m-ar deranja pe mine că unii cercetează pe teren ?  Și mie, când îmi vine, îmi place să caut una-alta, dar de regulă nu "bat toba". Las impresia de frustrare ? Bine c-o "las" și n-o preiau - atunci ne-am fi distrat !
Zic să ne concentrăm pe speță, nu pe interlocutori. Și uite, fac eu primul pas, lăsând deoparte doza de aciditate cu care mă pornisem a-ți răspunde. 
De reținut asta.

10
Evenimente OZN în România / Re: OZN la Chiraleș-BN 1979
« : 03 Noiembrie 2019, 19:42:12 »
sper sa fie un raport interesant.
Și eu. Sau măcar amuzant.
Interesant ar fi fost sa avem o discuție libera pe tema  -cine si de ce a aterizat pe dambul respectiv.
[...]
In general ar fi bine să avem păreri de bun simț pentru a nu jigni pe nimeni, pentru a nu descuraja oamenii sa discute liber. In special pe cei care au avut parte de lucruri interesante. Descurajarea elimina oamenii de bun simț și lasa loc impostorilor.
Păi până acum nu avurăm discuție liberă ?  Doar că părerile sceptice nu au avut contrabalans argumentativ.
Dacă au fost jigniri, eu nu le-am sesizat. Iar de-am ofensat pe cineva (?!) îmi asum vina.

Altminteri, și pe mine m-a amuzat debutul "gazetăresc" al cronicii ASFAN. Pare inconfundabilul stil grandoman al "colaboratorului extern"...care fu și pe aici, până l-a "externat" administrația....hahaha !
La OZN aș aiura zicând că "mă pricep", dar la interpretarea subtilităților lingvistice mai știu una-alta.
Formularea finală (că argument la "soliditatea" speței) e că au găsit "numeroase elemente de stranietate". Asta înseamnă că n-au fost excedentare (c-ar fi zis "multe" / "foarte multe" sau...hm..."cele mai multe elemente din istoria investigațiilor românești"...hahah ! Iar meșteșugita formulare "elemente de stranietate" arată că, maxim, au colectat câteva ciudățenii sau inadvertențe.
Corolarul e că, de-ar fi găsit mai mult, trâmbița "mirabilă" ar fi vuit pe toate dealurile. Și alea rase, și alea care mai străjuiesc împrejurimile.

Gata, promit că nu mai intervin aici - nu doresc a călca peste pasiunile colegilor. Rămân convins de tot ce am scris, dar voi citi și alte argumente. Mai adaug că nu "descurajarea" aduce impostori, ci credulitatea.

11
Evenimente OZN în România / Re: OZN la Chiraleș-BN 1979
« : 03 Noiembrie 2019, 00:56:42 »
Se pare ca s-a facut o cercetare la locul cu pricina: https://www.facebook.com/asfanufo/posts/2659009597494331

12
Evenimente OZN în România / Re: OZN la Chiraleș-BN 1979
« : 02 Noiembrie 2019, 15:49:33 »
Și ar mai fi un dubiu, legat de relatarea vechiului user @ancaana (cam cea mai apropiată de statutul "martorului direct" pe care o avem).
Pai...cum adică "dealurile să nu fi fost naturale"?
De-ar fi fost așa (să acceptăm, în teorie) atunci nu s-ar fi grăbit nimeni a le rade/nivela. A nu fi natural înseamnă artificial - iar așa ceva ar fi stârnit, indubitabil, interesul autorităților (mai ales dacă luăm în calcul paranoia comunistă sau climatul "războiului rece").
Ar fi fost niște cercetări, fie ele și preliminare. Macar 2-3 autorizați s-ar fi perindat prin zonă, pentru măcar 2-3 măsurători, fie ele și superficiale.
Iar ca să fie "ras" din motive...secrete, oho ! Ar fi însemnat că s-a descoperit ceva, iar acel "ceva", din varii motive, ar fi generat îngrijorări la "stăpânire".
Ca să nu mai spun că și procesul de "eliminare" ar fi fost complex și de durată. Păi nu trebuia gestionat acel ceva "artificial" ? Încărcat, transportat...în fine, ascuns sau dus la cercetat ?

Asemenea procese / procedee ar fi fost sesizabile. Echipe, echipamente, camioane, interdicții...foială de milițieni, zvonuri prin satele limitrofe.... Dar nu avem nimic din toate acestea - deși, pe de altă parte, se pare că autohtonilor nu le lipsea imaginația sau..."fiorul neobișnuitului", să zicem.

Deducem: relatarea @ancaana este neverosimilă. Că provine din naivitate, interes sau plictiseală - prea puțin relevant pentru noi.

13
Evenimente OZN în România / Re: OZN la Chiraleș-BN 1979
« : 01 Noiembrie 2019, 16:25:51 »
Păi, pentru a fi siguri care e acel dâmb, trebuiesc următoarele condiții:
1) să nu mai existe (haha !) astăzi - căci așa a afirmat martora.
2) dacă mai există cumva remanențe (ce pot aminti de un fost deal), acelea trebuiesc a fi la cca. 8 Km.distanță - căci așa a zis martora.
3) cumva (aproape imposibil) trebuie remarcat dacă era identic cu dâmbul din Chiraleș - căci, iarăși, așa a zis martora.
4) dacă s-ar întruni, cumulativ, condițiile enumerate, ar mai trebui să fi fost și...artificial format - căci așa a zis martora.
Abia bifate toate aceste (puțin verosimile) premise, ne-am putea aventura în scenarii tip "Twin Peaks"....adică, în fine, "Twin Hills".
Asta, ultima, o zic eu.

14
Cafenea / Re: Biserica egipteana a celor trei valahii
« : 01 Noiembrie 2019, 15:41:54 »
Asta ar putea fi prima conexiune istorica daco (si prin extensie, vlaha)-egipteana si insusi Zalmoxis, ca om, ar fi putut trai in perioada aia, 1300-1200 i.H, calatoria lui in Egipt avand loc in contextul acelor invazii.
E prima conexiune căci e și prima referință, retro-cronologic gândind.
Doar că aceste repere ale istoricilor au o mare problemă, ce debusolează mai mereu pe cercetătorii de azi - aparenta lipsă de logică contextuală. Modernii sar peste așa-zisele "inadvertențe" prin verdicte tip: "Iordanes se înșeală" sau "Herodot face o confuzie"...etc.
E tipic ptr.modul de gândire contemporan (liniar-triumfalist). Anticii erau "înapoiați", "lipsiți de informație", "cu prejudecăți",'s.a.m.d. - astfel încât, gata, inadvertențele sunt...din vina lor.

Eu nu subscriu la acest "stil". Sunt convins că anticii știau prea bine ce scriau, iar lipsa coerenței nu indică decât că nu poți forța "coerență" între paradigme / contexte diferite.
Căci anticii nu doar că aveau noțiuni / concepții diferite, dar și etichetarea lor se făcea altfel. Ce înțelegeau ei prin egipteni ? Sau goți ? Sau traci ?  Cu totul altceva decât înseamnă azi noțiunile, forțate a intra în geografia contemporană sau în istoriografia acceptată.
Păi, "egipteni" erau și exponenții helenismului, Ptolemeu, etc. - ce aveau fundal euro-balcanic. Germanii nu erau cei de azi, căci Roma numea "Germania" o "țară-soră" (asta și însemna cuvântul "germanos" - frate).
Iar goții (presupușii "goți") erau o nație migratoare, pripășiți după căderea Romei. Nu la ei se referea Iordanes când vb.de goți, cum nu se referă la ei nici arhitectura "gotică".

Nu insist pe aceste coordonate. E bine doar să fim f.atenți când ne folosim de străvechile scrieri. Ele au fost scrise în/pentru "lumea lor", nu pentru a noastră.

15
Cafenea / Re: Biserica egipteana a celor trei valahii
« : 30 Octombrie 2019, 11:17:51 »
 Ca tot vorbim de epocile antice si presupusele placute dacice de la Sinaia, Iordanes, ala de a scris Getica, o istorie a gotilor/getilor, mentioneaza ca undeva demult "gotii" (adica getii din vremurile de demult) condusi de regele lor, Tanausis, s-au confrunta cu egiptenii condusi de faraonul Vesosis (la Iordanes) sau Sesostris la Herodot. Herodot spune si el ca egiptenii faraonului asta au invadat Europa si ar fi ajuns pana in Tracia (probabil zona Bulgariei si Romaniei de azi) dupa ce ii cucerise pe etiopieni si pe sciti. Aici s-ar fi luptat cu getii, fiind insa invinsi de acestia si fortati sa se retraga.

Iordanes dezvolta subiectul insa la el confruntarea decisiva are loc undeva in Georgia de azi (pe malurile raului Phasis) iar getii (numiti goti de el) condusi de Tanausis nu doar ii inving pe egipteni dar ii si urmaresc pana in Egipt, oprindu-se abia pe malurile Nilului.

E posibil ca astea sa fie niste descrieri mai romantate ale unor evenimente foarte vechi, de pe la sfarsitul epocii bronzului si inceputul epocii fierului, cand au avut loc invaziile "oamenilor marii" cum au fost numiti, care au ajuns pana in Egipt si a caror punct de start sau de initiere ar fi fost undeva in zona Dunarii de la noi. Sursele lui Herodot (mai apropiat de evenimente desi si el a trait mult, mult dupa ele) si Iordanes ar fi putut fi niste tablite getice/dacice de genul celor de la Sinaia (la data aia putem vorbi de proto-traci sau proto-daci) ori documente egiptene in cazul lui Herodot, preluate (si mai amestecate si rescrise in timp) mai tarziu de Iordanes de prin bibliotecile Bizantului din vremea lui Iustinian (el insusi de origine traco/geta-romana).

Asta ar putea fi prima conexiune istorica daco (si prin extensie, vlaha)-egipteana si insusi Zalmoxis, ca om, ar fi putut trai in perioada aia, 1300-1200 i.H, calatoria lui in Egipt avand loc in contextul acelor invazii.

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 135